MER 
Översikt
Synopsis
Relationer
Bildgalleri

 

Noé Archiviste är en av huvudpersonerna i The Case Study of Vanitas. Han skickades till Paris av sin lärare på en sökning efter Vanitas bok. Efter att ha hittat boken och dess ägare, Vanitas, är Noé nu hans ovilliga partner.

Utseende
Noé är en lång ung man, ofta sett på en vit hatt med ett lila band. Han har brun hud och lila ögon, som ibland blir röda på grund av att han är en vampyr från Crimson Moon. Noé har kort, vitt hår som faller i ansiktet med en stor tråd som täcker näsan. Han bär en vit trenchcoat med ett rött bälte, vita byxor, en vit väst och en svart skjorta. Noé bär också en lila rosett runt halsen.
Personlighet
Noé är en omtänksam person som har visat oro för främlingen Amelia Ruth när hon svimmade och fortsatte att oroa sig för sin säkerhet därefter. Han har ibland visat sig vara spännande, efter att ha blivit förvånad över luftskeppet La Baleine och utsikten över Paris nedan. Efter att ha sett Vanitas läka Amelia från Malnomen Noé uttrycker barnlig förvåning, i Paris fortsätter han att vara upphetsad av triviala saker som arkitektur, musik och clowner.

Kickingtable.png
Noé sparkar greve Orloks bord

Noé har också visat sig ha ett snabbt humör. Svarar med irritation på Vanitas pest och blir upprörd över tanken på Amelias avrättning och går så långt att sparka greve Orloks skrivbord över rummet som svar på nyheterna.

Historia
Komplott

Introduktion

Noé lämnade Aberoigne-skogarna efter önskan från sin lärare för att ta reda på information om Book of Vanitas. Han gick ombord på luftskeppet La Baleine, där han träffade Amelia Ruth och senare Vanitas. Medan han är på luftskeppet berättar han Amelia om Curse Of The Blue Moon men hon kollapsar innan han kan avsluta och han upptäcker att hon också är en vampyr. När han försöker hjälpa henne Vanitas bryter igenom luftskeppets fönster och riktar sig mot Amelia, antar Noé att han vill döda henne för att vara en vampyr och skyddar henne och engagerar sig i en kamp med Vanitas som han vinner genom att kasta Vanitas mot en vägg. Amelia avslöjas vara under Malnomens förbannelse och biter Noé som blir förgiftad. Noé bevittnar sedan Vanitas läker Amelia från Malnomen genom kraften i Book Of Vanitas, det han letat efter. Noé följer Vanitas och de två faller av La Baleine till staden Paris. Vid deras ankomst berömmer Noé Vanitas för hans läkning och pratar gärna om Vanitas bok och dess kraft. Vanitas tycker att Noé är intressant och föreslår att han blir hans nya ”sköld” som Noé blankt vägrar mot, ett faktum som Vanitas verkar förbise. Vanitas förklarar sedan att han kommer att rädda vampyrloppet från The Curse Of The Blue Moon. Det avslöjas sedan att Noé så småningom kommer att döda Vanitas själv i slutet av sin resa tillsammans. ett faktum som Vanitas verkar förbise. Vanitas förklarar sedan att han kommer att rädda vampyrloppet från The Curse Of The Blue Moon. Det avslöjas sedan att Noé så småningom kommer att döda Vanitas själv i slutet av sin resa tillsammans. ett faktum som Vanitas verkar förbise. Vanitas förklarar sedan att han kommer att rädda vampyrloppet från The Curse Of The Blue Moon. Det avslöjas sedan att Noé så småningom kommer att döda Vanitas själv i slutet av sin resa tillsammans.

Noé går tillbaka till La Baleine för att hämta sina ägodelar och Vanitas följer efter. Noé, efter att ha förgiftats tidigare, kollapsar och hamnar i fängelse med Vanitas som har hävdat att de är medbrottslingar. De släpps på grund av vampyrer som vill behålla sin existens, och incidenter som rör dem, tysta. Vanitas berättar för Noé att de behöver träffa greven Orlok för att hämta sina tillhörigheter. Noé kliver ut i Paris för första gången och är överväldigad av spänning. Efter mycket utforskning och frustration från Vanitas sida anländer de till Galerie Valentine, Orloks kontor. Vanitas använder ett trick för att bryta låset och han och Noé hotas av Orloks tjänare, Nox och Manet. De får komma in och hämta sina tillhörigheter, Noé är glad att återförenas med sin katt, Murr, som han förlorade på La Baleine.

Noé lyssnar på Vanitas och Orlok pratar och försöker försvara Amelias situation och försäkrar Orlok om att han bevittnat hennes läkning. Han blir alltmer arg när han får veta att Amelia kommer att avrättas och minns en barndomsvän, Nina som drabbade samma öde, och sparkar Orloks skrivbord i sin ilska. Noé lovar att fånga den skyldige till en rad vampyrrelaterade brott i Paris med Book Of Vanitas hjälp. Vanitas är glad att veta att Noé kommer att hjälpa honom men Noé påminner honom om att det är Vanitas som hjälper honom. Noé försäkrar sig själv att han kommer att rädda Amelia och berätta för sig själv att saker och ting skiljer sig från när han inte kunde rädda Nina i sin ungdom.

Noé och Vanitas träffar Dante, en informationsmäklare, som avslöjar vägen för människan de letar efter i förhållande till brotten. Noé plockar upp Vanitas och de hoppar över Paris tak för att hitta honom. Noé lyssnar på Vanitas förklaring av situationen och de hittar den skyldige, Thomas Berneaux. Vanitas läker honom av sin förbannelse men innan de kan ta honom tillbaka till Orlok avbryts de av Luca och Jeanne. Luca ber om förstörelsen av Book Of Vanitas som Noé protesterar mot. Vanitas kan inte göra en överenskommelse med Luca och Jeanne attackerar honom, Noé drar honom ur vägen innan han skadas. Vanitas avslöjar att Jeanne är Lord Ruthvens Bourrea, Hellfire Witch, och de springer från hennes attack. Noé vägrar att låta Vanitas dö för bokens skull och fortsätter att skydda honom från Jeanne.

De kan ta sin tillflykt när Luca konfronterar Jeanne. Noé försäkrar Vanitas om att han genom att läka vampyrer gör något ”överväldigande rätt” trots vad andra människor tycker om boken och påminner honom om att han vill rädda Amelia. Vanitas hävdar att han har hittat ett sätt att slå Jeanne. Noé distraherar henne när Vanitas attackerar från sidan men avböjs och fångas åter av Noé. De splittrades och Noé fortsätter att slåss med Jeanne och konstaterar att hon inte är lika stark som hans lärare, men hans styrka verkar svikta honom och han skickas kraschar genom en mur. Efter att ha återhämtat sig hittar han Luca och tar honom som gisslan under Vanitas instruktion. Efter att Vanitas kyssar tvingas Jeanne Noé att släppa Luca på grund av en ”storskalig” Formel ”-revision”. Jeanne och Luca drar sig tillbaka och Noé kontrollerar Vanitas.

Medan han bodde på ett hotell Noe har en dröm som visar ett minne om sig själv som barn, avslöjar det att han inte drack blod ofta trots att han gillade det. Han hävdar att anledningen till detta är att han är en ”arkivist”. Hans vän erbjuder sitt eget blod och Noé verkar vara på väg att dricka det när han väcks av Vanitas som knackar på fönstret. De pratar om den goda luftkvaliteten som tillskrivs ett nytt material, Astermite, som är mycket renare än kol som används för luftskeppsmotorer, gatlyktor och bilar i staden. Noé nämner en händelse som kallas ’Babel’ som skriver om världens principer.

Tillbaka på Orloks avslöjar han att Thomas Berneaux är död, men på grund av Nox och Manets testamente om Vanitas helande förmågor hålls Amelia avrättad på villkoret att hon förblir i hans ögon som arbetare på sitt hotell. Orlok vill också hålla koll på Vanitas och kräver att han och Noé stannar på hotellet också. Noé blir kränkt för att ses som Vanitas vårdnadshavare och tycker inte om idén att behöva stanna hos honom. Vanitas börjar fråga Amelia om hon inte har sett Charlatan eller inte men hon kan inte komma ihåg det. Orlok föreslår att Noé tar en titt på hennes minnen och avslöjar sin status som medlem i arkivisterna, en klan med förmågan att se minnen från den person som har blod de dricker. Noé är förvånad över att Orlok har kunskap om honom som Orlok visar Noé ett brev från sin lärare. Noé går med på att titta igenom Amelias minnen och ser Parade Of Charlatan. Han påverkas av minnena och börjar skrika av rädsla Charlatan kommer att sluka sitt riktiga namn. Noé kollapsar i Amelias armar och lider av effekterna av att se Charlatan som en besökare anländer. Nox svarar på dörren och hittar en kvinna, Dominique de Sade, som väntar på andra sidan. Hon säger att hon hörde att Noé var i byggnaden och presenterar sig själv som hans fästmö.

Förmågor
  • Som vampyr har Noé en högre uthållighet än människor. När man reser genom Paris tillsammans blir Vanitas utmattad medan Noé kan hålla en snabb takt.
  • Ökad hastighet och styrka på grund av att vara en vampyr
  • Snabbare läkning och återhämtningstid än en människas
  • Noé har visat en stark stridsförmåga, även när hon håller Amelia.
  • Arkivistklans förmåga: Som arkivist kan Noé läsa andras minnen genom att dricka deras blod. Noé har visat sig påverkas av minnen han interagerar med.
Trivia
  • Det avslöjas av Dominique att Noé gillar Tarte Tatin nästan lika mycket som han gillar blod.