Den oklanderliga butlern som följer Diavolo runt som om han vore hans skugga. Hans förmåga är att se både det förflutna och framtiden.

Barbatos är Diavolos lojala tjänare. Han introduceras först i lektion 2-13 tillsammans med Simeon och Luke .

Utseende

Barbatos har kort mörkgrönt hår med lugg som når hans ögonbryn. Kanten på vänster sida är längre, når näsan och har en turkos ombre. Precis som alla andra demoner har Barbatos målat naglar. Barbatos naglar är en mauve lila färg.

 • Demonform
 • RAD Uniform
 • Människovärldsutseende

Barbatos i demonform

Barbatos bär en mörk, vit trimmad frack med kricka till svarta ombre -krusiduller på ärmsluten och höger axel. Denna kappa fästs ihop över en triangulär geometrisk underklänning av en känslig guldkedja som lindades runt de två sista knapparna.

I denna form har han två vingliknande horn och en gafflad svans som beskrivs i nummer 5 i RAD-tidningen som våt, men inte slemmig och har ett glittrande utseende.

Personlighet

Barbatos har ett mycket lugnt uppträdande, även om han gillar att lätt reta andra människor. Han är trevlig mot MCoch sparar ofta kvarvarande godis han bakar åt dem. Han är mycket lojal mot Lord Diavolo och vill tjäna honom väl. Diavolo har klagat på att Barbatos ibland är för hård mot honom. Demonbröderna beskriver honom som överbeskyddande av Diavolo.

Han visar också extremt tålamod för Diavolo, vilket framgår av The Fantastic Three (3) chattrumsinteraktioner. Han är vanligtvis lugn och samlad och håller med om nästan allt Diavolo säger. Han visar aldrig mycket känslor och framstår ofta som sarkastisk.

Barbatos är också relativt vänlig mot Luke och lär honom att baka som man ser i chattrum, och de bakar ofta godis tillsammans. Vid många tillfällen ger Barbatos Luke råd om matlagning, till exempel att rekommendera honom bättre bakpulvermärken. Enligt Luke är Barbatos den största konditoren i alla de tre världarna ( Devildom , Celestial Realm , Human World ).

Det verkar som om Barbatos och Lucifer har ömsesidig respekt för varandra, även om Barbatos ibland skämtar om Lucifer. I vissa fall visar han sig vara orolig över Lucifers välbefinnande. När Diavolo begärde att Lucifer inte skulle arbeta sig för hårt instämmer Barbatos i Diavolos uttalande och presenterar en bild som MC tog av Lucifer, överarbetad, för att hjälpa Diavolo att övertala Lucifer att få sova.

Barbatos tar sin position som butler mycket allvarligt. Han lär till och med demonbröderna invecklingar om sitt jobb i Demon De Butler -evenemanget. Demonbröderna tror att Barbatos kan göra vad som helst, vilket leder till att de ofta söker hans hjälp.

Medan det vanligtvis utstrålar en lugn förakt, verkar Barbatos opartisk mot att bli avbruten när han talar om något han brinner för, till och med går så långt som att kasta en gaffel på Mammons huvud för att han talade över honom. Enligt lilla D. nr 2 förblir Barbatos leende på plats även när han är arg. Några av demonbröderna – Mammon i synnerhet – tycker att Barbatos är skuggig och skrämmande och är övertygade om att han har ett dolt rum i Demon Lord’s Castle där han deltar i att tortera människor.

Preferenser

Gillar

 • I chatten Surprising Taste konstaterar Barbatos att han gillar heavy metal -musik.
 • Barbatos är en älskare av te, och enligt Lord Diavolo i Devilgram A Fellow Tea Entusiast är Barbatos en ”walking tea encyklopedi.”
  • Hans gruppchatt med Lucifer heter Tea Demons .

Ogillar

 • Beelzebub nämner i chatten Barbatos svaghet att Barbatos inte gillar råttor.
  • I chatten Vad händer? , Asmodeus skickar ett foto av Barbatos ”frusen av rädsla” när han hittade en råtta på beklagelsens hus .
  • Ett av Barbatos samtal är också associerat med råttor.
  • I Devilgram All Därför hänvisar Barbats till råttan som en ”du-vet-vad” och säger att när han hör namnet får hans hud att krypa.

Berättelse

Bakgrund

Barbatos nämner i chatten That’s What I Mean att han aldrig var barn. Han har makten att se det förflutna och framtiden, och kan välja från flera verkligheter, vilken han föredrar att bli den enda verkligheten. Han kan åstadkomma dessa bedrifter genom att öppna dörröppningar till vilken tid och plats som helst, inklusive den mänskliga världen och det himmelska riket . Lord Diavolo förbjuder honom uttryckligen att använda sin makt fritt.

Han erkänner för MC i The Legendary Dame Devilgram att han en gång var en dam på Queen Roses bankett. Han ansågs så vacker att det orsakade uppståndelse och högar med fanpost levererades dagligen till Demon Lord’s Castle . Från och med då svor han att aldrig mer bli en Dame.

Huvudberättelse

var god Lägg till

Förhållanden

Trivia

 • Enligt chatten The Fragrance of Tea berättar Barbatos för MC att han på grund av sitt jobb aldrig har haft särskilt stort intresse eller lust att bära parfym.
 • Enligt ett psykologiskt test som Asmodeus lärde Diavolo – som tar upp det i chatten Behavior in Love – tycker Barbatos ”om att jobba hårt för sin älskade.”
 • I en av sina dialoger när han fick Revelation Tomatoes nämner Barbatos ibland att han övervakar fanklubbens möten för elevrådsmedlemmarna.
  • Asmodeus bekräftar detta när han också får Revelation Tomatoes och säger att Barbatos dök upp till en av hans fanklubbs möten.
 • Barbatos nämner i The Secret Dish Devilgram att han besöker den lokala hamnmarknaden tre gånger om dagen för att köpa ingredienser.
 • Barbatos är en så utmärkt skridskoåkare att Lord Diavolo begärde att han skulle delta i en Devildom -omfattande konståkningstävling, som framgår av Devilgram for Skating and Sentiments .
 • Trots att Barbatos verkar vara perfekt på nästan allt, har han stora svårigheter som skådespelare i Devilgram Just Be Yourself! , som han aldrig har agerat tidigare.

Från lektioner

 • I lektion 16 hävdar Leviathan att Barbatos är den mäktigaste varelsen.
 • I lektion 2-A avslöjas att Barbatos har en pakt med Salomo .
  • I lektionerna 49-A erkänner Barbatos att ha ingått sin pakt med Salomo innan trollkarlen hade sin pakt med Asmodeus .
  • Genom att använda sina krafter visste han också att Salomo skulle ingå en pakt med Asmodeus innan det faktiskt hände.
  • Han är den enda demon som för närvarande är känd för att ha avtal med andra människor, men inte med MC .
 • I lektion 53 avslöjar Solomon att han besitter Barbatos grimoire , vilket Barbatos säger att han litade på Salomo av egen vilja.
  • I lektion 54, ifrågasätts om Barbatos faktiskt gav Salomo sin grimoire eller inte ifrågasätts när han erkänner att grimoiren till MC var en falsk.
 • Enligt Barbatos i lektion 58-A blev han Diavolos butler efter att Diavolo lockat in honom i Demon Lord’s Castlemed löfte om sällsynt cheshire cat grass tea. Han berättade sedan för honom att han inte skulle tillåta Barbatos att lämna förrän han gick med på att vara hans butler.