Den perfekt felfria men ondskefulla sadisten.
Den mäktiga förstfödda.

Känd i Devildom för att vara Diavolos nära vän och högra man. Han är den äldsta av de 7 demonbröderna. Han håller ihop bröderna, med våld om det behövs.

Lucifer är Avatar of Pride och är den äldsta bland de sju demonbröderna. Han är en av huvudpersonerna i Obey Me! En mästare för att styra dem Allt som också är involverat i spelets intimitetssystem, därför kan användare interagera och höja sitt förhållande till honom.

Utseende

Lucifer är den näst högsta av de sju bröderna och når nästan Beelzebubs höjd. Han har svart hår som skiljer sig åt på höger sida av ansiktet och svarta ögon med en röd lutning. Liksom alla demonbröderna målar Lucifer sina naglar och bär specifikt rött nagellack.

 • Demonform
 • RAD Uniform
 • Ledig klädsel
 • Människovärldsutseende

Lucifer i demonform

I sin demonform avslöjar Lucifer två stora horn som krullar upp och ut från sidorna av hans huvud och fyra svarta, fallna änglarvingar. Ett svart diamant födelsemärke visas på hans panna. Han bär en hög krage, tailed rock med röda och guld påfågel fjäder mönster. Inuti bär han en svart väst med röda höjdpunkter. Han har ett hängsmycke dekorerat med svarta och röda påfågelfjädrar gjutna i kragen på hans väst. Han bär enkla svarta byxor och läderskor, med två lösa silverkedjor som hänger från en prydnad på bältet. I motsats till sina vanliga svarta handskar bär han röda handskar i sin demonform.

Personlighet

Den äldsta av bröderna och därmed är ledaren för hushållet, Lucifer presenterar sig själv som en lugn, sammansatt och skrämmande person. Hans bröder kommenterar ofta hur skrämmande Lucifer kan vara. Han är en mycket strikt och oförlåtlig demon och tvekar inte när han delar ut straff för sina yngre bröder.

Hans sadism framgår av hans straff. Trots att han är så spänd gör han fortfarande ett försök att skämta med sina bröder, särskilt när det gäller att reta Mammon – som de andra bröderna säger att han har en mjuk plats för.

Som Avatar of Pride visar han en enorm stolthet. Flera exempel inkluderar att när han var instängd i Satans kropp vägrade han att låta sin bror hålla talet i hans kropp för han var orolig för att Satan skulle förstöra hans rykte och var missnöjd över att han behövde Satan (i Lucifers kropp) i för att resa till människovärlden eftersom han inte kunde passera genom sigillet.

Ett annat exempel var när han höll Liliths reinkarnation hemlig för sina bröder eftersom han kände att han ensam borde bära ansvaret. En annan var när han förbannade vinden, han var säker på att MC inte skulle kunna se Belphegor .

Lucifer har svurit sin största lojalitet mot Diavolo , Devildomens blivande kung och hans närmaste vän, som går tusentals år tillbaka. Demonbröderna, särskilt Satan och Belphegor , anklagar ofta Lucifer för att inte bry sig om annat än Diavolo och behålla Diavolos goda image och rykte.

Som den äldsta är Lucifer också den starkaste av demonbröderna. Detta bevisades under kuddekampen i Demon Castle, när han, efter att ha tappat svalken, bar ett hål genom en av sängarna när han kastade en kudde (lektion 8-19). I lektion 9, när Satan och Lucifer byter kropp, träffar Lucifer (i Satans kropp) Mammon . Mammon skrattar dock och kommenterar att eftersom Lucifer befann sig inne i Satans kropp har hans styrka skurits till Satans. Lucifer kan också göra mycket komplexa och kraftfulla trollformler, vilket tydligt framgår av att han kan kasta osynlighets- och skyddsformuleringarna som han använde för att låsa Belphegor på vinden.

Lucifer tenderar också att vara subtilt överbeskyddande för sina bröder och bevisar på sitt eget sätt att han bryr sig om dem. I lektion 10 ser han att Satan riskerar att attackeras av spelet- Cerberus . Hans svar på detta var att omedelbart hota Cerberus och säga att han kommer att göra ospecificerade saker om det skulle skada Satan .

Hans överbeskyddande natur uppfattas ofta som mer kvävande och kontrollerande än tröstande. Mammon klagar ofta över denna inställning hos Lucifer till MC och till de andra. Trots allt vill Lucifer verkligen vad som är bäst för sina bröder.

Enligt lilla D. nr 2 är Lucifer skicklig på att lyfta förbannelser. Han kan också motstå effekterna av kraftfulla drycker, antingen på grund av hans makt som demon eller genom ren vilja. Han kunde behålla sin självkontroll efter att ha ätit en tårta med snörning som gav honom djuregenskaper och instinkter i Pop Quiz Paws and Claws .

Som framgår av Devilgrams Lucifer the Demon of Rock and Piano Timbre for You är han skicklig på att spela flera instrument. Dessa inkluderar piano, fiol och gitarr. Han är också villig att ta sig an okända sådana, som trummorna.

Preferenser

Gillar

 • Som anges i nummer 5 i RAD Newspaper älskar Lucifer klassisk musik, särskilt förbannade skivor.
  • Han har en omfattande samling skivor, och i Devilgram för Piano Timbre for You anges att han regelbundet besöker en musikbutik för att köpa dem.
 • Han brinner mycket för teater, som ses i Seven Rulers of Hell .
  • Efter att ha sett ett bra spel kommer han troligen att vandra och citera sina favoritdelar, även om personen han pratar med inte delar sin entusiasm.
 • Han har sagt att hans ”typ” är någon som är ”ren, äkta och värd respekt”, även om han faktiskt beskrev en själ istället för en person.

Ogillar

 • I en av sina interaktioner på startskärmen säger Lucifer att han inte är en morgondemon.

Berättelse

Bakgrund

Lucifer och hans bröder brukade vara änglar som bodde i det celestiala riket . Lucifer var en ängel med hög rang också känd som The Morning Star , av oöverträffad skönhet och respekterad av alla.

En incident om hans yngsta syster Lilith , som bröt en regel från det celestiala riket genom att ge mat från deras värld till en människa hon blev kär i, fick deras far att fatta beslutet att få henne utplånad. Detta gjorde Lucifer brutalt arg, och hans försök att stoppa detta fick honom så småningom att leda en revolution mot Gud, olika andra änglar och hans syskon på hans sida. Denna konflikt skulle bli känd som det stora himmelska kriget , där Lucifer och hans syskon förlorade och förvisades från det himmelska riket och in i djävulen .

Det var då Lucifer, omkörd av hans vrede och hans hat mot sin Fader, rev bort två av hans tidigare sex änglavingar, vilket fick Satan att existera. Detta nämns både av Luke i huvudberättelsen och i Satans Devilgram The Search for Self .

Lilith skadades svårt och hade ingen chans att överleva efter att ha attackerats i kriget. Redan i Devildom bad Lucifer Diavolo om att rädda hennes liv. Diavolo sa att det mesta han kunde göra var att få henne att börja om igen genom att reinkarnera henne till en människa; men att de aldrig skulle kunna gå och träffa henne, och Lucifer skulle behöva lova honom lojalitet. Lucifer höll med.

Lilith föddes på nytt som en människa, och Lucifer och hans bröder föddes som demoner. Lucifer tyckte att det var bäst för sina bröder att inte veta om Liliths verkliga öde eftersom de skulle behöva leva med smärtan att aldrig någonsin kunna se henne igen, så han sparade smärtan för sig själv och lät sina bröder tro att Lilith dog som en ängel.

Som ängel brukade han tala ganska hårt på gränsen till oförskämd, men var fortfarande väldigt direkt med sina känslor.

Huvudberättelse

I början av spelet introduceras Lucifer av Diavolo och fortsätter att förklara detaljerna i utbytesprogrammet för MC. Han konstaterar att om något skulle hända med MC skulle det vara elevrådets ansvar. Han introducerar flera andra karaktärer när historien fortskrider.

Efter MC -försök att klättra uppför trappan som ledde till vinden och källan till den mystiska rösten som de fortsätter att höra, försöker Lucifer stoppa dem och hävdar att det inte var någon plats för människor på grund av den överhängande fara den innehöll. Han skickar senare MC tillbaka till deras rum och betonar vidare att hans ord var lag.

När MC och Leviathan hade en tävling för att bevisa vem som var den största TSL -fansen, tappar Leviathan kontrollen och försöker attackera MC medan han är i sin demonform. Men Lucifer tar också sin demonform och räddar MC i sista minuten, vilket är något hans bröder säger att han inte har gjort på länge. Han skickar tillbaka Leviathan till sitt rum för att svalka sig. Han säger senare att det är hans plikt att städa upp röra som orsakas av hänsynslöshet hos hans yngre syskon. Att Lucifer räddade MC från Leviathan gör Mammon avundsjuk.

Efter att MC ingått avtalet med Leviathan , går MC till Lucifers rum och ger honom en kopia av TSL -soundtracket som de hade fått från Leviathan. Lucifer är förvånad och förklarar sitt intresse för soundtracket. Han antyder för MC att han skulle lyssna på soundtracket resten av natten men påminner dem fortfarande om att inte gå uppför trappan till vinden. Eftersom Lucifer nu är distraherad, gör MC sitt sätt att upptäcka identiteten på personenbakom den mystiska rösten.

Strax efter att ha upptäckt Belphegor på vinden och funnit sin sanna identitet, avlyssnar MC Lucifer och Beelzebubs diskussion om Belphegor och hans nuvarande position som utbytesstudent i människovärlden med Beelzebub som försöker övertala Lucifer att låta honom komma hem. Lucifer frågar Beelzebub vem han helst skulle ställa upp på, mellan honom och Belphegor.

Mammon , som också avlyssnar, berättar för MC att bröderna en gång var änglar som bodde i det himmelska riketmen allt förändrades efter att de föll och anlände till Devildom . Efter att ha utlovat den ultimata lojaliteten till Diavolo , skulle Lucifer följa varje kommando, till varje pris.

Efter MC : s diskussion med Beelzebub om hans förflutna, får MC ett samtal på deras DDD från Mammon och ber frenetiskt att de ska ta sig till källaren med brådska då Lucifer är på väg att döda Luke på grund av hans misstankar om att Luke hade tänkt stjäla en Grimoire (en bok som är viktig för demonerna). Han avslöjar sin sanna form och går till attack mot Luke och Beelzebub för att ha hysat Luke utan hans tillstånd, men MC går in för att skydda dem. Lucifer dödar nästan MC men Diavolo stoppar honom.

Nästa dag inbjuder Lucifer MC att träffa honom i musikrummet innan lektionerna börjar.

[Observera att det här avsnittet endast innehåller information upp till lektion 6-12]

Förhållanden

MC

Enligt chatten First Thing in the Morning är det första Lucifer gör varje morgon att kontrollera sin DDD efter meddelanden från MC .

Lucifer är den enda av bröderna hittills som har försökt attackera MC mer än en gång. Första gången berodde på att MC hoppade in för att skydda både Luke och Beelzebub från honom i lektion 6. Andra gången var när han fick reda på att MC i hemlighet hade träffat Belphegor på vinden.

I Dark Santa Pop Quiz gav han MC en ros från ett helt nytt släkte som han själv korsade, med hjälp av magi så att rosen inte visnade på ett år.

Trivia

 • Målningen i hans rum var Simon Bisleys skildring av Lucifer som faller från himlen . Målningen ändrades till abstrakt konst i maj 2020 på grund av upphovsrättsfrågor.
 • Tydligen är Lucifer ambidextrous.
  • I den officiella öppningsvideon håller han en penna i höger hand.
  • I The Fantastic Three: s chatt CG Evidence och i färdighetsanimationen för Big Brother Santa Claus , håller han en penna i vänster hand.
 • Enligt ett psykologiskt test som Asmodeus lärde Diavolo – som tar upp det i chatten Behavior in Love – har Lucifer en önskan att ”låsa sin älskade borta”.
 • I Satan ’s Var du Devilgram avslöjar Lucifer att hans största rädsla är döende och stigande till himmelska sfären .
 • I The Glory Days avslöjas det att han inte kan slå Diavolo i schack.

Från lektioner

 • I lektion 20, om MC väljer att tillbringa sin sista natt i Devildom med honom, berättar Lucifer för dem att till skillnad från deras tidigare pakter med sina bröder utgör en pakt med honom tillhör dem som tillhör honom.
 • I lektionerna 21-22 när bröderna konsumerade Gold Hellfire Newt Sirup, innebar hans motstånd mot kraftfulla drycker att han kunde undertrycka effekterna tillräckligt länge för att MC skulle ta hand om sina bröder först.
 • I lektion 58-2 avslöjas att Mammon och Leviathans största rädsla konfronteras av en arg Lucifer i sin fulla demonform.