Girig för alla pengar i världen.
Den luriga andrafödda.

Den luriga andrafödda som är girig efter alla pengar i världen. Häxorna är hans stora svaghet.

Mammon är girighetens avatar och är den näst äldsta av de sju demonbröderna, och den första som ingick en pakt med MC . Han är en av huvudpersonerna i Obey Me! En mästare att styra dem Allt som är inblandat i spelets intimitetssystem; Därför kan användare interagera och höja sin relation med honom.

Innehåll

 

 • 1 1 Utseende
 • 2 Personlighet
  • 2.1 Preferenser
   • 2.1.1 Gillar
   • 2.1.2 Ogillar
 • 3 Berättelse
  • 3.1 Bakgrund
  • 3.2 Huvudberättelse
 • 4 Förhållanden
  • 4.1 MC
 • 5 Trivia
  • 5.1 Från lektioner

Appearance

Mammon har vitt, rörigt hår, solbränd hud och blåa och gula lutande ögon. Han har örhängen i guld och två silverringar på ringen och ett rosa finger på höger hand. Precis som alla demonbröderna målar Mammon sina naglar och bär specifikt vitt nagellack.

Mammon och Satan är de enda bröderna vars slutliga design inte förändrades inom konceptkonsten.

 • Demonform
 • RAD Uniform
 • Ledig klädsel
 • Människovärldsutseende

Mammon i demonform

I demonform har Mammon två tunna och tätt böjda horn och ett par hängande, fladdermusliknande vingar. Han bär en dubbad, hög krage, beskuren motorcykeljacka med två bälten lindade över hans utsatta torso, som visar upp sina vita födelsemärken och ärmar med vita diamanter. Han bär svarta byxor med vita konturer som mönster på vänster sida och dubbar på höger sida. För att avsluta utseendet bär han medellånga, svarta skinnstövlar med tre spikdubbar på varje känga.

Personlighet

I linje med titeln ”Avatar of Greed” är Mammon naturligtvis girig och söker alltid möjligheter att tjäna pengar utan att lägga mycket arbete. Enligt chatten First Thing in the Morning är det första Mammon gör varje morgon att kontrollera sina lager. I Beelzebub ’s Devilgram Unspoken Affection är resultaten av DDD -appen ”Demon Brain Scan” att 90% av Mammons hjärna tas upp av ”pengar”.

Även om han är den näst äldsta, agerar han omoget när han inte får sin vilja och är brödernas största bråkmakare. Han är egoistisk och stolt, även om det verkar som att det bara är en fasad att dölja sin mjuka natur.

Han är också snabb att ljuga, men inte särskilt bra på det; ett exempel skulle vara att han stammar när han förnekar något (även under sms). Han har en tendens att skrika när han är arg eller upprörd (vilket är det mesta av tiden) samt morrar när han är irriterad. Han berömmer ofta sig själv när han tror att någon av bröderna komplimangerar honom (även om de inte är det) och trivs med att bli komplimangerad, särskilt från MC .

Han agerar impulsivt och talar ofta innan han tänker. Det är på grund av detta som Lucifer vidtar stora försiktighetsåtgärder och tillämpar flera regler som oundvikligen besvärar resten av bröderna och MC . Trots hans utslag och till synes oförmåga att använda sin hjärna är Mammon känslig för förändringar och mycket empatisk; han är den första att märka om något är fel med hans bröder eller MC.

Han är i allmänhet slagväskan för sina bröder, och Beelzebub hävdar att alla Mammons sex bröder ser ner på honom i Belphegors Devilgram Hat . Han klagar ofta över detta, men kämpar sällan tillbaka fysiskt och kommer ibland avsiktligt att ta mest av Lucifers vrede. Ett exempel var i en chatt när Lucifer krävde att få veta vem som bröt en av målningarna i sorgens hus . Mammon tog på sig skulden (mycket brödernas överraskning), men det visar sig att Belphegor knackade mot den medan han sov och fick den att gå sönder.

Närhelst det är kris är han i allmänhet snabb att komma på men med plan med idiotiska och farliga resultat; som sett när han använde Leviathans spel för att räkna ut Lucifer och Satans skillnader när de bytte kroppar (omedveten om att spelet var en dejtingsim) och använde grimoire för att få Lucifer att komma ut ur sitt rum men omedveten om att Cerberus patrullerade graven . Det noteras att även om Mammon kan vara svår, förlorar han inte kontrollen över sina krafter lika lätt som sina bröder, vilket förmodligen är anledningen till att Lucifer anförtrott honom som MC: s väktare under deras vistelse i Devildom .

Inledningsvis ogillade han att titta på MC när de först kom och ännu mer när de lurade honom till en pakt, men han knöt sig snabbt till dem. Vid flera tillfällen har han visat att han oroar sig och bryr sig om MC, och så snart han har konfronterats med det förnekar han , men efter den tredje säsongen förnekar han det inte längre. Han är också ganska besittande över MC och hävdar att han är deras ”första”, som kan tas ur sitt sammanhang (som Satan misstänkte som ett mer intimt förhållande) för att han var den första brorsan som slöt en pakt med MC, och blir ganska avundsjuk när de uppmärksammar hans bröder.

Preferenser

Gillar

 • Som anges i nummer 5 i RAD -tidningen gillar Mammon R & B -musik.
 • Mammons favoritmat är helvetes sojasås med kopp ramen.
  • Han gillar också torkade svartmjölsben och stekta skorpionsmörgåsar med ättika och tartarsås.
 • I en chatt säger Mammon att han är en kattmänniska för att han gillar deras avskilda stolthet.
  • I ljuddramat Mammon and the Cat , rusar han helt över en katt (som egentligen är Satan ).
  • Motsägelsefullt säger han i Devilgram Hippity-Hoppity att han är en hundmänniska.

Ogillar

 • Mammon hatar allt skrämmande, till exempel skräckfilmer och hemsökta hus, och tenderar att lätt skrämma.
 • Han har en stark motvilja mot häxor, främst för att de utnyttjar honom för deras vinst.
 • I Listen to Me avslöjade det att Mammon hatar låten ”Corpse Rock”.

Berättelse

Bakgrund

Mammon var ursprungligen en högt uppsatt ängel som samlades med Lucifer och hans bröder i det stora himmelska kriget , men förlorade och föll i Devildom och blev demoner. Det var under denna tid som han fungerade som ett starkt stöd för Lucifer när de alla försökte anpassa sig till att leva i Devildom. Han hade också en hand med att ”uppfostra” Satan när han föddes, men inte mycket vet hur mycket han bidrog.

Mammon arbetar ibland som modell, minst en gång för modemagasinet ”Devil Style” som ges ut av Majolish .

Huvudberättelse

Av okända skäl dök Mammon inte upp under elevrådsmötet när MC introducerades . Han kallas sedan av MC: s nya DDD och får veta att han har fått i uppdrag att ta hand om dem av Lucifer under deras vistelse i Devildom . Han vägrar men då hotar Lucifer honom och han håller snabbt med. Han visar inget intresse för saken och hävdar att han bara gjorde det som Lucifer hade beordrat det.

När de guidade MC genom klagomålshuset stötte de på Leviathan  som tydligt upprörd insisterade på att Mammon skulle lämna över pengarna han var skyldig honom. Mammon vädjade till Leviathan att ge honom mer tid. På ett eller annat sätt slipper Mammon situationen och springer iväg innan Leviathan kan jaga honom ytterligare.

Senare föreslår Leviathan att MC ska göra en pakt med Mammon, så att de skulle kunna beordra Mammon att ge Leviathan tillbaka sina pengar. Men för att bilda pakten hävdar Leviathan att MC måste ha ett förhandlingschip, något som Mammon skulle göra vad som helst för att få tag på. I det här fallet är det Mammons kreditkort som Lucifer tidigare beslagtog.

Efter att ha lyckats få kreditkortet från köksskåpet händer Mammon när Leviathan och MC tinar upp kortet i mikrovågsugnen. Mammon skriker åt dem att sluta mikrovågsugna kortet och ber sedan om att ”Goldie” – hans värdefulla kreditkorts smeknamn – ska ges tillbaka till honom. Leviathan säger att för att de ska kunna ge tillbaka kortet måste Mammon först göra en pakt med MC. Mammon vägrar till en början, men när han hotas med Lucifersnamn går han snabbt med på Leviathans villkor och gör officiellt en pakt med MC.

Efter att ha fått veta om händelsen, retar de andra demonbröderna och skojar på Mammon över frukosten och kallar honom en ”ledsen ursäkt för en demon”.

The morning after, MC tries to get past Lucifer and explore what’s up the stairs, Mammon strikes up a conversation over breakfast, complaining about the fact that he’s not allowed to eat MC. MC asks Mammon what’s at the top of the stairs, who sighs and says that they are sticking their nose where it doesn’t belong. Mammon refuses to tell MC any more about the stairs – until he is accused of being scared of Lucifer.

Finally, he cracks and informs MC of how to distract Lucifer, which requires a vinyl edition copy of the soundtrack from The Tale of the Seven Lords, currently in Leviathan’s possession. MC then requests for Mammon to help, and he is forced to oblige. They go straight to Leviathan’s room to ask him to lend them the soundtrack.

They are promptly denied entry to Leviathan’s room, as he refuses to do them any favors. However, Solomon shows up, and with the aid of an authenticated secret phrase is granted entry to Leviathan’s room. When Mammon and MC try to repeat the same secret phrase, they are denied access (even if MC chooses other options). Mammon comes to the conclusion that since Solomon was allowed in for being a Tale of the Seven Lords (TSL for short) nerd, the solution for MC is to become a TSL nerd themself.

Mammon tvingas gå med i MC under 12-timmars TSL Full Series DVD Marathon Night. Beelzebub  ansluter dem till maten. Mammon hamnar överraskande fäst vid TSL och dess karaktärer och till och med snyftar över showen. Dagen efter frågar Mammon MC om deras TSL -kunskaper. Men Leviathan dök upp och hävdade att han hörde från Lucifer att MC försökte suga upp honom genom att bli en TSL -nörd. MC utmanar sedan Leviathan för att se vem som var större TSL -fan. Till en början är Leviathan ovillig men går med på utmaningen efter att MC provocerat honom och kallat honom en kyckling.

Senare efter att MC avslöjat Satan och Beelzebubs råd om att göra Leviathan svartsjuk, skryter Mammon att de bara gjorde det på grund av honom (även om det uppenbarligen inte är sant). Han håller med om att MC måste hitta något sätt att göra sin bror svartsjuk och följer med dem till den som kan.

Vid TSL -uppgörelsen är de frågor som MC fick betydligt lättare än de frågor som Leviathan fick . Men efter tre frågor vardera är de båda lika på poäng. Efter att ha dragit sitt trumfkort flyger Leviathan in i en avundsjuk ilska och fortsätter att attackera MC i sin demonform. Mammon försöker rädda dem, men glider upp och kan inte komma dit i tid, vilket ger Lucifer tid att kliva in och rädda MC.

Mammon är oerhört frustrerad över att det inte var han som skulle rädda MC , och medan han tog hand om deras stukade handled säger han att nästa gång deras liv är i fara, borde han vara MC: s enda val när det gäller att rädda dem.

När MC avslöjade mysteriet med Belphegor  och identiteten på personen på vinden, hör MC Lucifer och Beelzebubs diskussion om Belphegor och hans tillstånd i den mänskliga världen med Beelzebub som insisterar på att Lucifer ska förlåta sin bror. MC upptäcker Mammon som också avlyssnade de två.

Mammon säger att bröderna en gång var änglar som bodde i det himmelska riket innan de föll från nåd. Då älskade Lucifer och var särskilt förtjust i Beelzebub, Belphegor och Lilith,  men allt förändrades när de kom till Devildom . Efter att ha lovat lojalitet till Diavolo , skulle Lucifer följa hans önskningar oavsett vad det kostar.

[Observera att det här avsnittet endast innehåller information upp till lektion 5]

Förhållanden

MC

Han är den första demonen som MC gör en pakt med, och gjorde det för att få tillbaka sitt kreditkort från Leviathan . Han är den enda bror som MC inte slöt en överenskommelse med för att befria Belphegor .

Det kan antas att han började utveckla känslor för MC någon gång mellan lektionerna 2 till 3. Han visar redan tecken på att vara en typisk tsundere i lektion 4 och framåt när han konfronterades om hans känslor för dem.

Trivia

 • Mammon på hebreiska (ממון) betyder ”pengar”, och på arameiska (מָמוֹנָא) betyder ”vinst, rikedom”.
 • Mammon hänvisar ofta till sig själv som ”Ore-sama” och ”Mammon-sama”.
  • ”-sama” är ett japanskt hedersbetyg som ges till människor som är värda den största respekten, så Malm (rått pronomen för mig, jag) -sama är i huvudsak ”The Great Me”.
 • Han anses vara den snabbaste demonen, så att inte ens Lucifer eller Diavolo kan hinna med hans hastighet.
 • Enligt honom i Who’s Your Type? chatta, han ser romantiska relationer som en investering av tid och pengar och ogillar mycket partner som ber om någon av dem från honom, personligen.
 • I den första RAD Newspaper Club- chatten någonsin låg Mammon på 1: a plats i de inofficiella resultaten av en popularitetstävling.
  • Både han och Mephistopheles diskvalificerades senare på grund av förfalskade valsedlar.
 • Mammon uppger att han sover i naken enligt en chatt.
  • Men i sin julgransanimation har han sett en vit ärmlös tröja och grå tröja.
 • Hans värsta ämne på RAD är hexes och förbannelser.
 • Enligt nummer 5 i RAD Newspaper är bilen i hans rum en Demonio 666 Lexura.

Från lektioner

 • I lektion 2-10 säger Asmodeus att Mammon inte är en morgondemon.
 • I chatten Reporting In korrelerade till Lesson 32-16 Hard, nämner Mammon att använda kråkfamiljer och prata med dem.
 • I lektion 37-9 pekade Diavolo ut Mammon när han talade om att veta vad som händer efter att en pakt bryts. Detta kan innebära att Mammon hade en pakt avskuren tidigare.
  • Om detta är sant, gör detta honom till den enda demon som är känd i historien för att ha brutit en pakt.
 • I lektion 58-2 avslöjas att han och Leviathans största rädsla konfronteras av en arg Lucifer i sin fulla demonform.