Det stora himmelska kriget är en händelse som inträffat inträffat långt innan MC anländer till Devildom . Det är namnet på kriget mellan Gud och Lucifer , där Lucifers uppror avskaffades och alla som deltog förvisades.

Orsaken till kriget började med Lilith , det yngsta syskonet och den enda systern till de sju bröderna. Lilith älskades av alla sina bröder och var mycket nära Beelzebub och Belphegor , de tre beskrevs ofta som valpar för andra.

Närhelst Belphegor smög sig ut ur det himmelska riket skulle Lilith följa honom och långsamt utveckla ett intresse för människor precis som honom.

Med tiden blev Lilith kär i en människa och dolde det faktum att hon var en ängel för honom. Men mannen som Lilith älskade hade en sjukdom, ett försök att bota det tog hon mat från det himmelska riket, även om det var förbjudet, eftersom änglar inte ska förändra en människas liv. När deras far fick reda på det fick Lilith ett hårt straff av Gud för att bli utplånad. Detta utlöste upproret mellan det himmelska riket och bröderna.

Vid ett tillfälle under kriget var Beelzebub tvungen att välja vem han skulle rädda, sin tvillingbror, Belphegor, eller hans lillasyster, Lilith. Till slut bestämde sig Beelzebub för att rädda sin tvillingbror och lämnade Lilith dödligt sårad. Senare i historien avslöjar Beelzebub att skylla sig själv för Liliths död och säger att Belphegor med största sannolikhet också skyller honom på deras systers död för att hon inte valde att rädda henne istället för honom.

Deras uppror upphörde och deras far förvisade bröderna från det celestiala riket, efter att det stora himmelska kriget hade slutat Lucifer slet ett par (från sina vanliga tre par) av sina änglavingar i en ilska mot sin far, därmed ’föda’ Satan .

När bröderna föll från nåd och bodde i Devildom , sa Diavolo till Lucifer att han skulle kunna rädda sin yngre syster om han bara lovade sin lojalitet mot honom. När Lucifer väl kom överens, reinkarnerade Diavolo Lilith som människa och kunde leva ett lyckligt liv som människa. Men ingen av de sex andra bröderna visste om detta och hade trott att Lilith dog som en ängel.