Dödens hertig och hans piga

Hertigen av död och hans Maid ( japanska :死神坊ちゃんと黒メイド, Hepburn : Shinigami Botchan till Kuro Meido ) är en japanskromantisk komedi manga serie av Koharu Inoue. Det har gått som följetong online via Shogakukan ’s söndag Webry hemsida sedan oktober 2017 och har samlats i tretton tankōbon volymer juli 2021. En anime TV-serie anpassning av JCStaff sändes från juli till september 2021. Ett andra säsongen har tillkännagivits.

Dödens hertig och hans piga
The Duke of Death and His Maid volume 1 cover.jpg

Manga volym 1 omslag
Sh 坊 ち ゃ ん と 黒 メ イ ド
(Shinigami Botchan till Kuro Meido)
Genre Romantisk komedi
Manga
Skriven av Koharu Inoue
Publicerad av Shogakukan
Engelsk utgivare
NA
Seven Seas Entertainment
Tidskrift Söndag Webry
Demografisk Shōnen
Original körning 3 oktober 2017 – nu
Volymer 13 ( Lista över volymer )
Anime tv -serier
Regisserad av Yoshinobu Yamakawa
Skriven av Hideki Shirane
Musik av
  • Gen Okuda
  • Takeshi Watanabe
Studio
  • JCStaff (produktion)
  • Shogakukan Music & Digital Entertainment (animation)
Licensierad av Funimation

HAV
Plus Media Networks Asia
HK / TW
Medialink
Ursprungligt nätverk Tokyo MX , BS11 , ytv
Engelska nätverk
HAV
Aniplus Asia
Original körning 4 juli 2021 – nuvarande
Avsnitt 12 ( lista över avsnitt)
Wikipe-tan face.svg Anime- och mangaportal

Tecken

Duke of Death (坊 ち ゃ ん, Botchan )
Röstad av: Natsuki Hanae  (japanska); Clifford Chapin [ (engelska)
En ung adelsman som förbannades av en häxa när han var barn med en trollformel som dödar allt han rör vid. På grund av det förnekas han av sin mor och skickas för att bo i ett separat gods inne i en skog med bara en butler och hans pigan Alice.
Alice Lendrott (ア リ ス ・ レ ン ド ロ ッ Ar , Arisu Rendorotto )
Röstad av: Ayumi Mano  (japanska); Kristen McGuire  (engelska)
Hertigens barndomsvän och personliga piga som är förälskad i honom. Trots att hon vet att beröring av honom kan döda henne, gillar Alice att flörta med honom, vanligtvis med komiska resultat.
Rob (ロ ブ, Robu )
Röstad av: Hōchū Ōtsuka (japanska); Kent Williams (engelska)
Hertigens gamla butler och hans enda tjänare förutom Alice.
Viola (ヴ ィ オ ラ, Viora )
Röstat av: Inori Minase  (japanska); Kayli Mills (engelska)
Hertigens yngsta syster, Viola gillar äldre män och har känslor för Rob, brukar besöka sin brors hus bara för att se honom.
Walter (ウ ォ ル タ ー, Uorutā )
Röstad av: Yuma Uchida
Hertigens yngre bror som valdes att ersätta honom som familjens arvinge. Trots det har Walter alltid en känsla av underlägsenhet gentemot sin bror och försöker alltid överträffa honom.
Manschett (カ フ, Kafu )
Röstad av: Wakana Kuramochi (japanska); Sarah Wiedenheft  (engelska)
En ung häxa som blir vän med hertigen och Alice. Cuff är skicklig med eldmagi och arbetar i en cirkus med Zain. Cuff ser världen med en känsla av omogenhet och barnliknande förundran (vilket framgår av hennes affinitet till jultomten). Det antyds att hon har känslor för Zain.
Zain (ザ イ ン, Zain )
Röstad av: Hiroshi Kamiya  (japanska); Ricco Fajardo  (engelska)
En trollkarl med fågelfunktioner och ett perverterat beteende som är manschettens följeslagare. Zain försöker alltid flörta med Cuff, som avvisar honom först men så småningom värmer upp till honom. Zain är skicklig med tidsmagi, en sällsynt och kraftfull egenskap som gör honom till mål för andra häxor.
Daleth (ダ レ ス, Daresu )
Röstad av: Yōko Hikasa
Häxans ledare och ersatte sin äldre syster Sade. Precis som Cuff och Zain blir Daleth också vän med hertigen och Alice och hjälper dem att leta efter ett sätt att bryta hertigens förbannelse. Tidigare vanställdes hon av Sade och sedan dess döljer hon huvudet med magi som en skalle i skam, tills Walter komplimangerar hennes sanna ansikte, vilket också får henne att bli kär i honom.
Sharon Lendrott (シ ャ ロ ン ・ レ ン ド ロ ッ Shar , Sharon Rendorotto )
Röstad av: Kikuko Inoue
Alices mamma som på något sätt har en koppling till häxorna, trots att hon inte är en av dem. För flera år sedan dödades hon tydligen av Sade men återupplivas senare i berättelsen och återförenades med sin dotter.
Gerbera (ガ ー ベ ラ, Gābera )
Röstad av: Sayaka Ohara
Hertigens mor som förnekade honom efter att han blev förbannad. Bakom hennes strikta fasad bryr hon sig fortfarande om sin son och vill att han ska bryta hans förbannelse så att han kan återvända till familjen. Hon är goda vänner med Sharon.
Sade (シ ャ ー デ ー, Shādē )
Huvudantagonisten och före detta ledaren för häxorna. Sade är ansvarig för flera grymheter som hertigens förbannelse, Daleths ärr och Sharons uppenbara död. Det sägs att hon dog för många år sedan men spår av hennes magi brukar ses som ett tecken på att hon inte var helt förstörd än.

Media

Manga

The Duke of Death and His Maid är skriven och illustrerad av Koharu Inoue. Serien började på Shogakukan ’s söndag Webry webbplats den 3 oktober 2017.  Shogakukan har samlat sina kapitel i enskilda tankōbon volymer. Den första volymen släpptes den 12 januari 2018. Från och med den 12 juli 2021 har tretton volymer släppts.

Den 2 juli 2021 meddelade Seven Seas Entertainment att de licensierade serien för engelsk publicering.

Volymlista

Nej. Japanskt utgivningsdatum Japanskt ISBN
1 12 januari 2018 978-4-09-128099-2
2 12 april 2018 978-4-09-128222-4
3 9 augusti 2018 978-4-09-128480-8
4 12 november 2018 978-4-09-128697-0
5 12 februari 2019 978-4-09-128856-1
6 18 juni 2019 978-4-09-129192-9
7 12 september 2019 978-4-09-129357-2
8 12 december 2019 978-4-09-129427-2
9 12 maj 2020 978-4-09-850106-9
10 12 oktober 2020 978-4-09-850191-5
11 12 februari 2021 978-4-09-850402-2
12 12 maj 2021 978-4-09-850547-0
13 12 juli 2021 978-4-09-850657-6

Anime

En anime- tv-serie anpassning av JCStaff tillkännagavs den 2 februari 2021. CGI-tunga serien regisseras av Yoshinobu Yamakawa, med Hideki Shirane som övervakar seriens manus, Michiru Kuwabata utformar karaktärerna, och Gen Okuda och Takeshi Watanabe komponerar serien ’ musik. Den inledande temasången, ”Mangetsu to Silhouette no Yoru” (Full Moon and Silhouette’s Night), framförs av Natsuki Hanae och Ayumi Mano , medan den avslutande temalåten ”Nocturne” också framförs av Mano.  Den sändes från 4 juli till 19 september 2021 på Tokyo MX , BS11 och ytv .  Funimation licensierade serien utanför Asien. Plus Media Network Asialicensierade serien i Sydostasien och kommer att sända den på Aniplus Asia . Medialink licensierade serien i Hong Kong , Taiwan och Macau och strömmade den på deras YouTube- kanal, Ani-One Asia.

I slutet av seriens sista avsnitt meddelades att en andra säsong har varit grönbelyst.

Avsnittslista

Nej. Titel Regisserad av Skriven av Storyboarded av Original luftdatum
1 ”Hertigen och Alice”
Transkription: ” Botchan till Arisu ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と ア リ ス)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Yoshinobu Yamakawa 4 juli 2021
En ung pojke känd som dödens hertig förbannas av en häxa så att allt levande som han rör vid dör, så hans ädla mor förvisade honom till en herrgård långt borta. Han serveras av en piga, Alice, en barndomsvän som, trots att han vet att hans beröring skulle vara dödlig, tycker om att fresta honom med hennes kropp så att hon kan njuta av hans reaktioner och är den enda som umgås med honom. En annan barndomsvän, Phillip, frågar om han får besöka och Duke håller med när han hoppas få vänner igen. Phillip kommer med vakter som avskräcker Duke från att komma för nära, vilket förstör Duke’s förhoppningar. Phillip är rädd när Duke råkar röra vid en växt som vissnar bort och försöker övertyga Alice att lämna Duke som han kallar ett monster. Phillip avslöjar att Duke mor tvingade honom att besöka som spion,avslöjar hon hoppas kunna ersätta Duke som familjearvinge med sin yngre bror och stänga av Duke helt från familjen. Phillip lämnar sedan och svär att aldrig besöka igen. Duke är sorgsen men svär att han en dag ska bryta hans förbannelse och betala tillbaka all Alice vänlighet genom att bekänna sin kärlek och be henne att gifta sig med honom.
2 ”Hertigen, hans butler och en förlorad katt”
Transkription: ” Botchan till Shitsuji till Mayoi Neko ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と 執事 と 迷 い 猫)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyoko Sayama 11 juli 2021
Rob, Duke’s äldre butler, återvänder till jobbet men Duke oroar sig eftersom Rob har dålig syn och ständigt riskerar att stöta på Duke. Duke börjar fokusera på sitt piano och hoppas att han en dag ska kunna leva på att skriva låtar. Han spelar Alice en låt han skrev för henne och Alice kysser honom nästan efter att han somnat. Duke får plötsligt besök av sin syster Viola som har en irriterande tjejpersonlighet. Viola ser omedelbart att Duke slås av Alice och retar honom. Hon säger överraskande till Duke att bryta sin förbannelse snabbt så att han kan komma hem. Hon stöter sedan på Rob av misstag och avslöjar att hon är förälskad i honom. En katt vandrar in i herrgården och sätter Duke på spetsen eftersom han inte kan förutsäga om katten kommer att försöka röra honom. Rob hittar en förvirrande lapp i kragen som ber om förlåtelse, vilket får Duke att tro att katten övergavs.Att släppa den utanför Duke ser att den faktiskt har en fru och flera kattungar. Senare samma kväll ber Duke Alice att dansa och även om det är svårt lyckas de valsa utan att röra vid. Med dansen över Duke frågar nervöst Alice nervöst hur hon tycker om honom och hon erkänner att hon älskar och älskar honom.
3 ”Hertigen och meteorduschen under fullmånen”
Transkription: ” Botchan to Mangetsu no Ryūseigun ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と 満 月 の 流星 群)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyoko Sayama 18 juli 2021
Alice ber Duke till en festival i stan, med Duke i en dräkt som är tillräckligt tung kommer han inte att utgöra någon fara. En maskerad kvinna vid namn Daleth känner igen Alice som Sharon Lendrotts dotter. Duke hjälper ett förlorat barn att må bättre genom att spela piano, hans skicklighet får publiken att dansa. Efter att ha sett en nyhetsmask i hans ansikte inser Duke att rykten om hans förbannelse sprider sig. Alice berättar för Duke en historia om en prinsessa vars prins var fängslad på månen, så varje år skickar hon en puss till honom. Duke blir deprimerad över att han inte ens kan röra Alice på ett datum, men hon försäkrar att han är nära nog. Senare kallar Alice honom till sitt rum, och medan hon låtsas att det är av perversa skäl hjälper hon honom bara att slappna av så att han kan sova. Duke bjuder in henne på en båt för att titta på en meteorregn, men när hon ramlar in kan han inte fånga henne. Alice kräver en kyss,även om det dödar henne, men när han vägrar avslöjar hon att det var ett knep så att hon kunde tippa honom i vattnet också. De saknar meteorerna och Duke är upprörd över att han inte kunde berätta för Alice att han älskar henne som han planerade. Alice har inget emot och säger till honom att försöka igen vid nästa meteorregn om tio år.
4 ”Hertigen, Alice och minnen från snön”
Transkription: ” Botchan till Arisu till Yuki no Kioku ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と ア リ と と 雪 の 記憶)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyoko Sayama 25 juli 2021
Duke oroar sig när Alice slutar reta honom, men är lättad över att upptäcka att hon bara är förkyld. Efter att hon återhämtat sig ber Alice Duke att spendera dagen i snön och ger honom en halsduk som hon stickat. När hon återvände till Alice märkte hon att hon tappade ett örhänge som tillhörde hennes mamma. Duke smyger utanför för att hitta den men svimnar i kylan. En närliggande fladdermus förvandlas till en tjej och hjälper honom att återhämta sig. När hon upptäcker att han är en ädel som hjälper en piga bestämmer hon sig för att ha potential, använder magi för att hitta örhänget och presenterar sig själv som Cuff, en häxa. Duke bjuder in henne där Alice är glad att han hittade hennes örhänge. Cuff förklarar att hon misstro människor när häxjägare dödade hennes föräldrar och att vara halvmänskliga häxor undviker henne så hon lärde sig aldrig om förbannelser.Hon avslöjar att hennes vän kan veta något men när Duke föreslår att hon verkar gilla hennes vän baserat på hur mycket hon litar på honom hoppar hon ut genom ett fönster och försvinner. Alice påminner om en av de sista gångerna Duke kunde röra henne, försvara henne från mobbare, och han hävdade att snö får henne att se ut som en snöfe.
5 ”Hertigen, en kråka och skridskoåkning”
Transkription: ” Botchan till Karasu till Aisu Sukēto ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と と イ イ ス ス ケ ー ト)
Yoshinobu Yamakawa Kanae Muramoto Kiyoko Sayama 1 augusti 2021
Viola besöker och förklarar att Alice måste lära sig att göra ett sött ansikte. Tyvärr är Alice redan en mästare på att framstå som söt mot Duke medan Viola skämmer ut sig själv och gör ett sött ansikte mot Rob. Viola insisterar på att hjälpa Alice att laga mat men blir fortfarande distraherad av Rob. Hon medger att hon är svartsjuk Duke har folk att stödja honom genom hans förbannelse och påminner honom om att hitta ett botemedel innan deras yngre bror blir arvinge. Duke tar Alice skridskoåkningoch möter en vit kråka som förvandlas till en människa vid namn Zain, en magisk användare och manschettens vän. Alice avslöjar att hon faktiskt hittade manschetten i sin fladdermusform på isen och hjälper henne att värma upp. De bestämmer sig för att delta i skridskoåkning där Duke blir svartsjuk Cuff och Zain kan ha fysisk kontakt, medan Zain är svartsjuk Duke och Alice kan vara ärliga om sina känslor. Cuff bestämmer sig för att ta Duke till nästa häxasabbat där Duke kan hitta häxan som förbannade honom. Viola bestämmer sig för att stanna natten i Alice rum där de diskuterar kärlek och Violas önskan om en äldre syster, eftersom hennes mamma tenderade att ignorera henne. Alice råder Duke att ägna mer uppmärksamhet åt sin syster i framtiden.
6 ”Hertigen, Alice och en natt i häxornas värld”
Transkription: ” Botchan till Arisu till Makai no Ichiya ” ( japanska :坊 ち ゃ ん ア リ ス と 魔界 の の 一夜)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyoko Sayama 8 augusti 2021
Duke inser att hans uterum är överväxt. Med sin förbannelse dödar han de onödiga plantorna och flätar blommorna till en krona trots att de är dödaför Alice. En katt stjäl Alices klänning medan hon duschar och tvingar henne att bära Duke’s rock och ger gott om möjligheter att reta honom. De tycker att klänningen är förstörd, vilket upprör Alice eftersom det var en hertig gillade. Hon bär sin uniform istället och Duke måste vägra hennes inbjudan att duscha tillsammans. Cuff och Zain tar Duke och Alice till sabbaten förklädda som häxor. Duke blir förvånad när sabbaten visar sig vara ett administrativt möte som bara varar i 5 minuter. Daleth, sabbatsledaren, konfronterar Alice och Duke och avslöjar att hon bara träffat Alices mamma en gång och även träffat Duke som barn. Hon avslöjar också att häxan som förbannade Duke är död, men hon hade varit en genial magisk användare så Duke’s förbannelse kan nog aldrig tas bort. Hon bränner sedan deras förklädnader och tvingar dem att fly. Duke undrar varför Zain och Cuff hjälpte dem,så Cuff förklarar om sin potential och lovar att deras nästa besök kommer att vara som vänner. Trots de dåliga nyheterna om sin förbannelse är Duke fast besluten att hitta ett botemedel.
7 ”Hertigens och Alices händelselösa dag”
Transkription: ” Botchan to Arisu no Nandemonai Ichinichi ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と ス ス な ん で も な い 一日)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyoko Sayama 15 augusti 2021
Alice köper en häxkruka för att brygga en dryck som förmodligen tar bort förbannelser, men det fungerar inte. Alice har Duke framför en låt som, om den spelas perfekt, kan bota förbannelser. Duke börjar spela och besöks av låtskrivarens spöke som distraherar Duke genom att försöka misshandla Alice, men Alice förfalskar honom. Duke avslutar låten men den enda förbannelse som lyfts är spöket som går vidare, efter att ha hört hans sång spelas perfekt. Duke får veta om hängbroeffekten från Viola och bestämmer sig för att skrämma Alice, men Duke blir livrädd istället när han nästan förbannar en blomma Rob har odlat i 50 år. Rob är faktiskt tacksam eftersom smycken tillhörande Duke’s mormor, stulna av en piga för decennier sedan, gömdes i blomkrukan och kan nu returneras. Duke och Alice vaknar i ett fantasiland,efter att ha fått en magisk sömn av en bok om botande förbannelser. Alice får Duke att famla över bröstet, men eftersom det är en dröm är Duke besviken att han faktiskt inte kan känna det. De tillbringar hela natten med att försöka fånga en vit kanin till en tjej i en blå klänning och bestämmer sig för att avsluta drömmen med en kyss, men Duke vaknar i sitt eget bibliotek innan de kan.
8 ”Vit snö, svarta kläder”
Transkription: ” Shiroi Yuki, Kuroi Fuku ” ( japanska :白 い 雪 、 黒 い 服)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyoko Sayama 22 augusti 2021
Cuff ber Duke att lära henne läsa och skriva för att imponera på Zain. Walter, Duke’s bror, är irriterad att deras mamma fortfarande vill ha Duke som arvinge och att Viola föredrar Duke framför honom, eftersom Walter har ett allvarligt underlägset komplex om att vara den yngre brorsan. Viola besöker Duke och stöter på Cuff. Hon försöker gripa henne som en inkräktare men blir generad när Rob ser henne sitta ovanpå en annan kvinna. Under en snöstorm påminner Alice om sin första tid på herrgården när Duke var yngre, fortfarande deprimerad över sin förbannelse och skulle förstöra hela rum i herrgården av ilska. Först avvisade han Alice men efter att ha varit hans barndomsvän vägrade hon att lämna honom ensam, så han ställde henne en utmaning, städade sitt sovrum som han hade förstört på tre dagar eller fick sparken. Alice städade rummet på en enda natt, så Duke sprang iväg.Efter att nästan ha dött i kylan hittade Alice honom och skällde ut honom för att han försökte döda sig själv, med vetskap om att det skulle finnas människor som skulle sakna honom, särskilt när hon var ensam och sjuk som barn var det han som hjälpte henne att må bättre. Duke gick med på att återvända till herrgården med henne och insåg att han hade börjat bli kär i henne.
9 ”Hertigen, Alice och julaftonslöftet”
Transkription: ” Botchan till Arisu till Seiya no Chikai ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と ス ス と 夜 夜 の 誓 い)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyotaka Ōhata 29 augusti 2021
Viola bestämmer sig för att ge Rob en näsduk på Duke’s julfest. Walter följer olagligt Viola till Duke’s herrgård förklädd till hennes chaufför. Zain avslöjar att han kan ha känslor för Cuff och försöker komplimangera henne men Cuff somnar och det är osäkert om hon hörde honom. Viola släpper Robs gåva som plockas upp av Walter när han smyger in i hopp om att se Duke deprimerad och ensam. Han förklarar sig som tomte men fångas av Cuff som tror att han är den riktiga tomten och försöker hjälpa till genom att släppa ner honom i skorstenen. Duke är glad över att se Walter eftersom de inte har sett varandra på år. Walter konfronterar Duke om orättvisan att existera endast som Duke: s potentiella ersättare. Duke löser ett argument mellan Viola och Cuff om Robbs gåva som Cuff av misstag trodde var hennes gåva från tomten.Walter satsar med Duke att den som upptäcker botemedlet mot Duke’s förbannelse blir arvinge. Walter försöker lämna men hamnar envist fast ute i snön efter att ha kommit ihåg att han är Violas förare och kan inte gå utan henne. Efter festen retar Alice Duke med en begäran om en kyss under misteln, vilket får Duke att komma ihåg första gången han berättade för Alice att han älskade henne.
10 ”Hertigen, Alice och en sång för två”
Transkription: ” Botchan till Arisu till Futari Dake no Uta ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と リ と と 二人 だ け の 歌)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyoko Sayama 5 september 2021
Alice drömmer om sin mamma, Sharon, pigan till Duke’s mamma när Duke var ung. Viola märker att deras mamma är arg att de missade julmiddagen. Zain skickar Cuff shoppa ensam efter att Viola kritiserat honom för hans vana att älska henne. Cuff sköter shoppingen men skadar nästan en ung ficktjuva, vilket tvingar Zain att återgå till sin vana att rädda henne. Duke har svårt att sova, så Alice bestämmer sig för att gå i säng med honom, förutom att hennes sova naken gör hans sömnlöshet värre. Hon frågar om hans mamma och Duke påstår att han skulle lämna familjen om hon skilde honom från Alice. Alice är orolig Duke kan tvingas välja mellan henne eller hans familj en dag. Rob kommer ihåg att han blev beordrad att höja Duke bort från familjen, blev en surrogatfar, men skyllde sig själv för Duke’s isolering och depression, tills han tog in Alice,någon nära Duke’s ålder som har blivit dyrbar för honom. Duke ber Alice sjunga medan han spelarUgglan och fitta-katten på pianot, även om de båda hamnar generade. Alice återvänder deprimerat till sitt rum att trots Dukes förtroende kommer de sannolikt att skiljas när hans förbannelse bryts.
11 ”Hertigen och hemlig magi”
Transkription: ” Botchan to Himitsu no Mahō ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と 秘密 の 魔法)
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Kiyoko Sayama 12 september 2021
Viola söker ledtrådar i familjens herrgård och hittar en tjänares loggbok. Violas mamma tvingar henne att börja bära klänningar för att förbereda äktenskapet. Istället flyttar Viola in hos Duke och avslöjar loggboken skriven av Alices mamma Sharon. Daleth spionerar på detta och ger Zain ett meddelande. Alice upptäcker från loggboken att två häxor besökte herrgården runt när Duke blev förbannad, Daleth och en annan. Zain vidarebefordrar meddelandet att Duke ska hålla sig borta från alla häxor, men Zain har inte för avsikt att lyda. Alice hör senare hur Duke berättar för Zain hur mycket han älskar henne. Zain stjäl loggboken och tänkte bränna den efter att Daleth hotat manschetten, men när Duke fångar honom känner han sig skyldig och lämnar tillbaka loggboken och varnar Duke för att den innehåller något hemligt om Daleth. Duke säger åt honom att bränna den för manschettens säkerhet, så istället sönderfaller Zain det,berättar för Duke att Daleth tittar, men när hon slutar kan han använda sin hemliga magi för att återställa loggboken från det enda kvarvarande stycket. Daleth är nöjd med att loggboken är borta och slutar spionera, men avslöjar privat att hon har Sharons kropp i en kista, även om det inte avslöjas om hon är död eller sover. Duke är förvånad över att få ett brev från sin mamma som kallade honom till huvudhuset för första gången på år.
12 ”Tillsammans med hertigen …”
Transkription: ” Botchan till Issho ni …… ” ( japanska :坊 ち ゃ ん と 一 緒 に …… )
Yoshinobu Yamakawa Hideki Shirane Yoshinobu Yamakawa 19 september 2021
Duke ser sin mamma men hon skickar honom till sängs så att de kan prata på morgonen. Duke blir förvånad när Viola hävdar att Gerbera faktiskt var på gott humör. Gerbera misstager Alice för Sharon, som hon var goda vänner med, och blir oväntat känslosam. Viola tar Duke till trädgården där häxan förbannade honom att älska ingen, bli älskad av ingen och leva ett liv i misär. Viola berättar för Duke att hon och Walter är avundsjuka på Duke eftersom han åtminstone lever bort från deras mamma. Vid middagen förklarar Gerbera att med deras far dödligt sjuka måste de bestämma sig för familjens arvinge och ger Duke till våren att bryta hans förbannelse eller så blir Walter arvinge. Duke håller ett lidande tal om sin kärlek till Alice, men när Gerbera vägrar låta honom gifta sig med en piga anklagar hon henne för att behandla sina barn som ägodelar innan han stormar ut. Privat,Gerbera är stolt över att Duke kunde stå emot henne. Duke återvänder hem med Alice och berättar vad han sa till Gerbera, men han vill fortfarande gifta sig med henne oavsett vad. Alice väntar på att Duke ska somna innan hon säger att hon också älskar honom.