De sju dödssynderna (säsong 1)

De sju dödssynderna ( japanska :七つの大罪, Hepburn : Nanatsu no Taizai ) är en anime TV-serie som baseras på en japansk fantasymanga serie med samma namn skriven och illustrerad av Nakaba Suzuki . Serien debuterade på MBS , TBS och andra JNN- stationer den 5 oktober 2014.  Personalen avslöjades i årets kombinerade nummer 36/37: skapad av A-1 Pictures , regisserad av Tensai Okamura , skriven av Shōtarō Suga (Lagrange: The Flower of Rin-ne ), med Keigo Sasaki ( Blue Exorcist ) som tillhandahåller karaktärsdesign ochHiroyuki Sawano som komponerar musiken. Seriens första inledande temalåt är ”Netsujō no Spectrum” (熱情のスペクトラム, Netsujō no Supekutoramu , ”Spectrum of Passion”) framförd av Ikimono-gakari för de första tolv avsnitten är ”Seven Deadly Sin” ” framförd av Man with a Mission , medan det första avslutningstemat med titeln ”7-Seven” är ett samarbete mellan Flow och Granrodeo, det andra avslutande temat från avsnitt tretton och framåt är ”Säsong”, den stora skivdebuten för Alisa Takigawa .

De sju dödssynderna
Säsong 1
De sju dödssynderna 2014 TV series.jpg

Omslaget till den första japanska Blu-ray-releasen.
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 24
Släpp
Ursprungligt nätverk MBS , TBS
Originalutgåva 5 oktober 2014  – 29 mars 2015
Säsongens kronologi
Nästa  →
Tecken på heligt krig
Lista över avsnitt

Den första Seven Deadly Sins- animeserien licensierades för engelsk release av Netflixsom dess andra exklusiva anime, efter deras förvärv av Knights of Sidonia . Alla 24 avsnitt släpptes den 1 november 2015 i både undertextade eller engelska dubformat. Den 14 februari 2017 tillkännagav Funimation att de förvärvade den första animen för hemvideodistribution för USA och Kanada och släppte serien på Blu-ray och DVD senare under året.  Del ett av den första säsongen släpptes på Blu-Ray den 15 maj 2017 och del två släpptes den 20 juni samma år. Hela den första säsongen släpptes den 14 augusti 2018. Madman Entertainment importerar Funimations release till Australien och Nya Zeeland, med en release planerad till januari 2019. 

En originalvideoanimation (OVA) med titeln ”Ban’s Extra Chapter” (バンの番外編, Ban no Bangai-hen ) inkluderades i den begränsade upplagan av volym 15 av mangan, släppt den 17 juni 2015. En andra OVA som består av nio humoristiska kortfilmer skickades med den begränsade upplagan av den sextonde volymen av manga, släppt den 12 augusti 2015.

Avsnittslista

Berättelse Episod Titel Original sändningsdatum
1 1 Transkription av ”De sju dödssynderna” : ” Nanatsu no Taizai ” ( japanska :七つの大罪) 5 oktober 2014
En till synes ungdomlig ägare av Boar Hat-krogen och hans talande gris Hawk möter en rostklädd riddare som driver bort deras kunder, som antar att figuren är en av de sju dödssynderna. Riddaren avslöjas för att vara en ung kvinna vid namn Elizabeth, som söker de sju dödssynderna, den starkaste av Liones kungarikes heliga riddarorder som har stämplats som efterlysta brottslingar för att ha förrådt kungariket tio år tidigare. Krogen hjälper Elizabeth att undvika den heliga riddaren som kallas Bergkattens skägg, och får reda på att de heliga riddarna genomförde en statskupp och tog kontroll över Liones. Enhetens ledare Twigo bekräftar att Elizabeth är Liones tredje prinsessa, medan krogägaren presenterar sig som Meliodas, Dödssyndernas kapten och bärare av Vredens synd.Meliodas besegrar snabbt Twigo innan han och Elizabeth flyr på Hawk’s Mother.
2 2 ”Den helige riddarens svärd”
Transkription: ” Seikishi no Ken ” ( japanska :聖騎士の剣)
12 oktober 2014
Meliodas går med på att hjälpa Elizabeth eftersom han letar efter de andra Dödssynderna, vilket ger henne en ny outfit för att arbeta som krogpiga för sina resor. Gruppen började snart handla i byn Bernia, som är känd för sin Bernia-ale, och fick reda på att en helig riddare planterade sitt svärd för att magiskt stänga av vattnet som svar på att en pojke vid namn Mead tog illa upp av riddare som respekterade byborna. Trots bybornas meningslösa ansträngningar tar Meliodas enkelt bort svärdet som bara en helig riddare kan och hyllas som en hjälte när byborna firar i vildsvinshatten. Vid Fort Solgales informerar Holy Knights sin ledare Gilthunderav hans svärds avlägsnande. Gilthunder kastar ett spjut genomsyrat av sin kraft för att avgöra om det var Meliodas, och får hans bekräftelse när Meliodas känner av spjutet och dirigerar om det mot fästningen eftersom det nästan förstördes och missade Gillthunders huvud med centimeter. Meliodas bestämmer sig för att lämna Bernia och bege sig mot Forest of White Dreams, förutsatt att en av hans kamrater gömmer sig där.
3 3 ”Synden i den sovande skogen”
Transkription: ” Nemureru Mori no Tsumi ” ( japanska :眠れる森の罪)
19 oktober 2014
Meliodas grupp anländer till Forest of White Dreams, en dimmig, tät skog där även de heliga riddarna undviker. De möter Prankster Imps som försöker förvirra resenärer genom att skapa kopior av sina följeslagare, vilket tvingar imps att fly mot en sovande jättekvinna som de vaknar. Meliodas avslöjar att jätten är Diane, medlemmen av de sju dödssynderna som besitter ormens synd av avundsjuka, som en kort stund slog sin kapten i ett svartsjukt raseri när hon såg Elizabeth. Den överraskande återföreningen avbryts när Gilthunder anländer, Elizabeth känner igen honom som sin barndomsvän innan hon får veta om hans handlingar i byn Bernia. Gilthunder förklarar att han försöker hämnas sin far, de heliga riddarnas stormästare Zaratras som Dödssynderna sades ha mördat, Meliodas förklarar vad som hände från vad han kunde minnas. Men Gilthunder vägrar att lyssna när han och Meliodas lyckas tillfoga honom en dödlig skada, bara för att bli lurad att avslöja var Deadly Synd-medlemmarna är bära på girighetens och sengångarens synder och de senare sägs vara döda.
4 4 Transkription av ”A Little Girl’s Dream” : ” Shōjo no Yume ” ( japanska :少女の夢) 26 oktober 2014
Diane kastar Gilthunder ut ur skogen och går med Meliodas för att hämta deras kamrat Ban , bärare av Sin of Greed, från Baste Prison som är under jurisdiktionen av Holy Knights Weird Fangs-enhet. Men Meliodas kollapsar plötsligt av sin skada när gruppen stannar till i Dalmary Town så att han kan behandlas av den bofasta läkaren Dana, både Diane och Elizabeth uttrycker sin avund mot den andra för hur de bäst kan hjälpa Meliodas när den förstnämnda bestämmer sig för att gå mot fängelse. De attackerade snart själva en svärm av giftiga insekter ledda av Weird Fangs’ Friesia , Diane övervann sin fobi för att skicka ut svärmen och bege sig ut. Elizabeth kollar sedan upp Meliodas och får reda på att han har blivit förgiftad av Dana som de konstiga huggtändernas Golgiuskom efter både hennes och Meliodas svärd, bara för att Meliodas plötsligt skulle vakna. I Baste fängelse bryter Ban ut ur sin cell när han hör talas om Meliodas.
5 5 ”Även om du borde dö”
Transkription: ” Tatoe Anata ga Shindemo ” ( japanska :たとえあなたが死んでも)
2 november 2014
Golgius fortsätter att överväldiga Meliodas med sin osynlighet samtidigt som han skadar Dana dödligt för att dölja Weird Fangs som fört bort sin dotter Sennett för att tvinga honom att hjälpa dem. Meliodas lyckas överlista Golgius, som flyr innan han avslöjar varför han försökte stjäla Meliodas svärd. Elizabeth fäller tårar över Dana innan hon och de andra stöter på Diane på väg till Baste-fängelset, och lärde sig att hon hamnade under hypnosen av Weird Fangs’ Ruin med Meliodas också utsatt när han och Elizabeth stötte på två herdar. Samtidigt, efter att ha försökt prova en klädsel från lärlingen Helige Riddare Jericho , blir Ban knivhuggen i bröstet av Weird Fangs’ Judenär han tjänade sitt syfte som bete.
6 6 ”The Poem of Beginnings”
Transkription: ” Hajimari no Uta ” ( japanska :はじまりの詩)
9 november 2014
När Meliodas och Diane fortfarande slåss mot varandra under Ruins kontroll, attackerar Friesia herdepojken som Ruin maskerade sig för att få Elizabeth att riskera sitt liv för att skydda honom. Men när Ruin avslöjar sin sanna identitet, inser han att hon tog hans klocka och bröt hans förtrollning när han och Friesia snabbt besegras med den andra förklädda herden som avslöjar var Sennett hålls fängslad. Samtidigt överlever Ban sitt dödliga sår och skickar Jude innan han hittar Meliodas när hans grupp räddar Sennett medan Golgius reste en barriär för att hålla dem inne i Baste-fängelset. Men de heliga riddarna drar sig tillbaka när fängelset förstörs av Meliodas och Bans återförening. Gruppen återvänder till Dalmary Town och upptäcker att Dana på något sätt överlevde när han unnar dem en måltid. Under tiden besöker Gillthunder King, innehavaren av Grizzly’s Sin of Sloth,och påminna om deras arrangemang.
7 7 ”A Touching Reunion”
-transkription: ” Kandō no Saikai ” ( japanska :感動の再会)
16 november 2014
År innan han gick med i Seven Deadly Sins, försökte Ban bli odödlig genom att dricka Fountain of Youth, en flytande sav som produceras av Sacred Tree, så att han kan leva tillräckligt länge för att något gott ska hända. Han upphör med sina försök efter att ha lärt sig att Foundation of Youth upprätthåller Fairy King’s Forest, fontänens svurna beskyddare Elaineinsåg att han inte skulle vara som de andra människorna. I nuet anländer Meliodas och hans grupp till en nedgången stad nära Necropolis där King sägs vara begravd när Ban träffar ett par syskon. Ban blir sedan attackerad av att han lär sig att vara kung, som anklagar honom för att förstöra Fairy King’s Forest samtidigt som han försöker komma in i Necropolis. Syskonen avslöjar för Meliodas grupp att Necropolis är en annan värld som bara går in i när man delar ett ovärderligt minne med de döda. Bans minne av Elaine ger gruppen passage med King som följer efter dem, en helig riddare som dyker upp i staden strax efter.
8 8 ”The Fearsome Pursuer”-transkription
: ” Osorubeki Tsuisekisha ” ( japanska :恐るべき追跡者)
23 november 2014
När han anländer till Necropolis, ett rike som består av gröna kristaller, följer Ban efter Elaines ande med King i jakten. King avslöjar sig själv som Elaines äldre bror när han fortsätter att förstena Ban för att ha orsakat Elaines död och förstörelsen av deras hem. Detta får Ban att minnas att han blev kär i Elaine innan de skadades dödligt när Fairy King’s Forest attackeras av en demon , ett monster vars ras förseglades för länge sedan. Elaine räddar Ban genom att ge honom Youth Fountain genom en kyss, vilket låter honom döda demonen och ge ett frö för att odla en ny Fairy King’s Forest. När Meliodas och Diane slåss mot den helige riddaren Guilaefter att hon projicerar sin själ in i Necropolis, befriar Elaines ande Ban så att han kan återförena sig med de andra innan hon så småningom gör sig synlig för King. Elain övertygar också King att skydda Ban, där King utför en överraskningsattack bakifrån genom Ban för att slå Guila.
9 9 ”Dark Pulse”
-transkription: ” Ankoku no Myakudō ” ( japanska :暗黒の脈動)
30 november 2014
King besegrar lätt Guila med sin heliga skatt, Andespjutet Chastiefol, och skickar hennes själ tillbaka till hennes omedvetna kropp som gruppen band när de återvände till den levande världen. King förklarar för Elizabeth och Hawk att Dödssynderna var och en använder sin fulla potential med ett Sacred Treasure-vapen, hans kamrater erkänner att de har förlorat sin under omständigheterna, och avslöjar också att Guila är en typ av helig riddare känd som en ny generation. Samtidigt kallades Jericho och Twigo av den store helige riddaren Hendricksonatt bli New Generation Holy Knights, som skaffar dem att dricka blodet från liket av den demon som härjade i Fairy King’s Forest. Twigo exploderar efter att ha druckit blodet medan Jericho överlevde den olidliga upplevelsen. Följande dag, med Diane och Elizabeth kvar, tar Meliodas med sig Ban och King till köpstaden Vaizel och anmäler sig till dess årliga kampfestival, med priset Dianes krigshammare Gideon. Holy Knights Griamore , prinsessan Veronica Liones livvakt och Howzer anmäler sig också.
10 10 Transkription av ”The Vaizel Fighting Festival”
: ” Baizeru Kenka Matsuri ” ( japanska :バイゼル喧嘩祭り)
7 december 2014
Kampfestivalen börjar med Love Helm som domare då åtta tävlande blir stående efter elimineringsrundan. Den första kvartsfinalmatchen har en kvinnlig fighter vid namn Matrona som slår Griamore ur ringen. Matrona avslöjas som en Diane i människostorlek som bär Elizabeths kläder, och avslöjar att de två fick sig själva krympta av en gigantisk svamp som kallas en Chicken-Matango medan de smide efter mat. Efter att Howzer har besegrat den trefaldige mästaren Taizoo med ett slag, förlorar King lätt mot stadens berusade Cain Barzad eftersom han är nästan maktlös obeväpnad. Den sista matchen är Meliodas mot Ban, där Griamore och Veronica avslöjar för Howzer att de sju dödssynderna infiltrerade turneringen när de letade efter Elizabeth i byn.
11 11 ”Pent-Up Feelings”
-transkription: ” Sekinen no Omoi ” ( japanska :積年の想い)
14 december 2014
Meliodas och Ban visar sig vara lika matchade då Ban använder sin Snatch-förmåga sifonens Meliodas styrka och snabbhet, men Meliodas tar plötsligt tag i Bans handled och spränger honom ur ringen för vinsten. Semifinalen börjar med att Diane slåss mot Howzer som till en början håller tillbaka som en gentleman innan hon går all out med Diane som besegrar den helige riddaren, som uttryckte att hon njöt av sin match med en Deadly Sin-medlem. Meliodas möter sedan Kain, som avslöjas för att vara en före detta helig riddare när han attackerar Meliodas för att se om han verkligen var ansvarig för förstörelsen av Danafor-riket som ryktena säger. Men Kain sluter fred med Meliodas efter att han bekräftat att det är en lögn och förlorar matchen. Den sista matchen mellan Meliodas och Diane inträffar strax efter, där Ban gör kampen mer intressant genom att använda Hawk’s inkomster för att muta kvinnor för att provocera Diane att gå all out. Under tiden närmar sig Guila och Jericho Vaizel.
12 12 ”Bloodcurdling Cannon”
-transkription: ” Senritsu no Kanon ” ( japanska :戦慄のカノン)
21 december 2014
Meliodas och Diane slutar slåss när de och de andra dödssynderna känner att Guila och Jericho närmar sig, de fyra försöker driva ut stadsborna innan de heliga riddarna attackerar Vaizel. Jericho utvinner hämnd på Ban innan han går med Guila för att övermanna Meliodas innan King ingriper. Men Guila och Jericho räddas i sista sekund när Love Helm avslöjar sig som den förstnämndes befälhavare Helbram, en gammal fiende till King. Hawk och Elizabeth använder ögonblicket för att få Ban och Meliodas i säkerhet när Elizabeth återgår till sin ursprungliga storlek precis när Veronica och Griamore hittar henne. Veronica skäller ut Elizabeth för att ha engagerat sig i dödssynderna och tror att Meliodas förhäxade henne när hon fångar honom i gudinnan Amber, en sten speciellt gjord för att försegla onda varelser. Griamore tvingas fälla Elizabeth när hon försöker fly med Meliodas svärd och gudinnan Amber, bara för att omdirigera förtrollningen på Guila och Jericho när de försöker ta flickan mot Veronicas önskemål. Veronica jagar Elizabeth, bara för att ta den fulla truppen av en explosiv Guila som ligger utspridda runt byn för att rädda sin yngre syster. Efter att Veronica dött av sina sår bryter Meliodas ut ur gudinnan Amber vid Elizabeth’s samtal med en mörk aura omkring sig.
13 13 Transkription av ” Förstörelsens ängel” : ” Hakai no Shito ” ( japanska :破壊の使徒) 11 januari 2015
Meliodas visar sin fulla makt medan han attackerar alla utom Elizabeth, Ban noterar sin ledares makt att vara bekant, och Meliodas kolliderar med Helbram som antar att han är överlägsen de nya generationerna innan han besegrade honom och tar sitt svärd. Under tiden, efter att ha blivit nedslagen i en ravin av en helig riddare medan hon kastade en gammal man mot Howzer för att skydda, dyker Diane upp i sin riktiga storlek efter att Hawks mamma hämtat hennes kläder. Diane tar tillbaka Gideon och ber Howzer att fly med den gamle mannen och den helige riddaren, Ban tar tag i de andra när Diane räddar Meliodas samtidigt som hon förstör Vaizel med Helbram och hans underordnade flyr med Bans svärdsfäste. Efter att Griamore åkt för att ge Veronica en begravning tröstar Diane Elizabeth medan Ban begränsar sig till King att han tänker använda Cernunnos horn i Liones för att återuppliva Elaine.Med sitt svärd nu stulet och ser hur farlig den helige riddaren har blivit, bestämmer Meliodas sig för att sluta hålla tillbaka och avsluta det pågående kriget för gott.
14 14 ”A Reader of Books”
Transcription: ” Hon wo Yomu Hito ” ( japanska :本を読むひと)
18 januari 2015
Helbram sätter in Holy Knights elitenhet Roar of Dawn för att avrätta en Pansarjätte som strövar omkring i Ordan Forest når Helbram. Trots Jerichos irritation använder Guila sin fritid för att besöka sin yngre bror Zeal och dödar i hemlighet tre ligister som trakasserade honom eftersom deras far sades vara en desertör i den helige riddaren. Meliodas grupp anländer till Ordan Village och delas upp med Elizabeth och Hawk som möter en ungdom som heter Alan, som letar efter lim för att reparera rustningen till sin stora reskamrat. När Meliodas, Ban och King är på jakt efter att fylla på sina förnödenheter, upptäcker Pansarjätten att pansarjätten attackeras av gryningens dån, och de inser att rustningen tillhör deras kamrat Gowther. Precis som det verkar som att pansarjätten är på väg att dödas, snappar Alan upp och avslöjar sig själv som den verkligaGowther , getens lustsynd.
15 15 ”Unholy Knight”
-transkription: ” Anhōryi Naito ” ( japanska :アンホーリィ・ナイト)
25 januari 2015
The Roar of Dawn insåg snart att de slogs mot tre av dödssynderna innan Gowther halshugger pansarjättens huvud och ger det till sin ledare så att de går därifrån med sitt pris. Gowther avslöjade att hans rustning förseglade en makt som förtärde en helig riddare som muterade till ett monster. Meliodas sänker sin vakt när han märker att den helige riddaren fortfarande är vid medvetande när Gowther använder sin heliga skatt, tvillingbågen Herritt, för att placera monstret i trans när Ban sliter ur den helige riddares hjärta. Men det fungerade inte eftersom den helige riddare, som gruppen kände igen som Dale, muterar till en demon. Under tiden besöker Cain Elizabeth i vildsvinshatten och avslöjar hennes likhet med en riddare som heter Lizsom blev Meliodas älskare under hans tid i Danafor. När demonen gör sin närvaro känd, ger Elizabeth Meliodas svärdet som Liz hade för avsikt att ge honom, vilket gör att han kan avsluta transformationsdemonens elände när han och de andra inser att den skapades av någon i de heliga riddarna. Samtidigt tar Helbram emot pansarjättens huvud och låter Guila förstöra bevisen på dess existens.
16 16 ”The Legends, Provoced”
Transcription: ” Karitaterareru Densetsu-tachi ” ( japanska :駆り立てられる伝説たち)
1 februari 2015
Gowther återansluter sig till Dödssynderna, även om han orsakar problem genom att använda sin kraft för att översvämma sina lagkamraters mörkaste hemligheter samtidigt som han avslöjar att Meliodas slogs ut av deras kamrat Merlin dagen de upplöstes. I huvudstaden, som Jericho avslöjar för Guila att hon observerade dödssynderna kamp med Dale och ger henne senior hennes fars hänge ger Helbram Meliodas’ fästet till Hendrickson så att han kan slutföra Coffin av Eternal Darkness lättnad och behöver en sak till släpp ut demonerna för att börja ett nytt heligt krig. Vid galthatten förklarar Meliodas det eviga mörkrets kista innan Elizabeth förs bort av den helige riddaren Vivian . Diane kastar Meliodas, Ban och Gowther mot Liones huvudstad när Hendrickson försöker utpressa stormästaren Holy KnightDreyfus hjälpte honom genom att påminna honom om att han fick sin position när de dödade hans bror Zaratras. De tre dödssynderna bombarderas av Dreyus’ heliga riddare på norra sidan av slottet när Hendrickson tar itu med Arthur Pendragon och hans armé som närmar sig från södra sidan.
17 17 ”The First Sacrifice”
-transkription: ” Saisho no Gisei ” ( japanska :最初の犠牲)
8 februari 2015
Hendrickson försöker övertyga Arthur att lämna, bara för att engagera honom i strid när han inser att han kanske känner till sin agenda. Under tiden, med Hawk med sig, flyr Elizabeth sin cell och försöker hitta sin far. Tack vare Gowthers förtrollning lyckas han och Gowther smyga sig in i slottsstaden medan King kallar sin svarta hund Oslow att använda munnen för att teleportera Diane inne i slottet. Men det slutar med att Diane blir attackerad av Dreyfus och Helbrams grupper, och Howzer är ovillig att slåss mot henne när hon slås ut på gatorna av Dreyfus medan Helbram attackerar urskillningslöst. Detta får Howzer och Guila att vända sig mot sina andra heliga riddare när Diane skadar henne för att rädda Zeal från en fallande byggnad.
18 18 ”Även om det kostar mig livet”
Transkription: ” Kono Inochi ni Kaete mo ” ( japanska :この命にかえても)
15 februari 2015
Trots att de kombinerar sina attacker blir Howzer och Guila överträffade när Gowther anländer och fångar Dreyfus i en mardröm innan något metafysiskt slog ut honom. Men striden tar ut sin rätt på Dreyfus när Gilthunder bär honom i säkerhet medan Helbram försöker göra slut på Diane och alla när King ingriper. Helbram som avslöjar sig själv som en älva och Kings tidigare bästa vän, och fokuserar sina attacker på Diane för att få King att lida. Men King använder Chastifol för att skydda Diane och de andra från skada, och förklarar att han håller ett löfte som han gav för sju århundraden sedan. Under tiden hittar Elizabeth och Hawk den förstnämndes äldsta syster Margaret Lionesoch försök att befria henne. Men Vivian dyker upp och teleporterar Hawk någon annanstans innan hon slår ut Elizabeth och låser upp Margarets celldörr samtidigt som hon påminner henne om konsekvenserna av hennes flykt.
19 19 ”The Fairy King Waits in Vain”
Transkription: ” Machibōke no Yōseiō ” ( japanska :まちぼうけの妖精王)
22 februari 2015
För århundraden sedan drabbades Harlequin av minnesförlust när de räddades från drunkning av en ung Diane när de två tillbringade decennier tillsammans i vad som verkade vara dagar ur deras perspektiv. Harlequin återfick så småningom sina minnen av att ha lämnat Fairy King’s Forest för att rädda Helbram och deras vänner från en enögd man vid namn Aldrich som slog ner ett vattenfall. När en närliggande by attackerades lovar Harlequin att återvända till Diane och möter vem han trodde var Aldrich. Men det visade sig vara Helbram, som drevs galet besatt av att döda varje människa, med Harlequin tvingad att döda sin vän. Harlequin vände sig till myndigheterna efter att ha raderat Dianes minnen av honom och för att ta ansvar för Helbrams handlingar. I nuet lyckas King döda Helbram, som äntligen kan sona sitt agg mot människor. Under tiden,Meliodas kommer till Arthurs hjälp när han blir överväldigad av Hendrickson.
20 20 ”The Courage Charm”
-transkription: ” Yūki no Majinai ” ( japanska :勇気のまじない)
1 mars 2015
Efter att ha lämnat Dreyfus skickas Gilthunder av Vivian för att hjälpa Hendrickson mot Meliodas och Arthur. Under tiden vaknar Elizabeth upp i sängkammaren till sin sjuka far kung Bartra Liones med Vivian som hånar dem innan hon går med Gilthunder och Hendrickson för att avsluta Meliodas. När Meliodas ser Margaret hoppa från ett slottstorn för att befria Gilthunder från hans börda, dödar Meliodas monstret som har följt henne med Arthur och räddat henne i tid. Detta tillåter Gilthunder, efter att ha känt till sanningen om Zataras död, att äntligen hämnas på Hendrickson med full kraft. Vivian försöker attackera Meliodas, Gilthunder, Margaret och Arthur i sina illusioner, men stoppas när Arthurs magiker avslöjar sig själv som hennes mentor: The Seven Deadly Sins Merlin, galtens frossarsynd. Samtidigt går Ban in i katakomberna dit Hawk teleporterades till och hittar Cernunnos horn.
21 21 ”The Looming Threat”
-transkription: ” Ima, Soko ni Semaru Kyōi ” ( japanska :今、そこにせまる脅威)
8 mars 2015
Efter att ha hittat Hawk tar Ban kontakt med en gudinna genom Cernunnos horn som går med på att återuppliva Elaine under förutsättning att han dödar Meliodas. Samtidigt når Meliodas och hans grupp Elizabeth och Bartra innan Dreyfus anländer när Margret avslöjar att hon bevittnade honom och Hendrickson mörda Zatara och att Vivian skapade bekanta för att hålla henne och Gilthunder tysta. Dreyfus erkänner samtidigt som han förklarar att Hendrickson blev galen och försöker starta ett nytt heligt krig, Bartra fråntar Dreyfus sina titlar och väntar på domen. Efter att Merlin tagit Arthur och Bartra till Camelot för att den senare ska få medicinsk hjälp, ödelägger en förstärkt Hendrickson slottet med en återupplivad Helbram samtidigt som han väcker demonblodet i New Generation Holy Knights. Efter att Hendrickson allvarligt skadat Meliodas och Gilthunder,Elizabeth överlämnar sig själv för att stoppa ett blodbad. Meliodas försöker förfölja Hendrickson när han blir attackerad av Ban, som slutligen accepterar att Meliodas är en demon. På andra ställen konfronterar Dreyfus Hendrickson när Elizabeth hotar att ta livet av sig för att stoppa hans planer.
22 22 ”Vad jag kan göra för dig”
Transkription: ” Kimi no Tame ni Dekiru Koto ” ( japanska :君のためにできること)
15 mars 2015
Trots Bans fixering att till varje pris återuppliva Elaine trots Hawks försök att resonera med honom, använder Meliodas rang för att övertyga Ban om att de kan lösa ärenden senare eftersom han låter Hawk ta honom för att hitta Elizabeth. Ban ansluter sig till striden och lyckas stoppa Jericho från att döda hennes bror och återställa henne till det normala genom att dra ut orgeln som orsakar hennes förvandling medan King samlar på sig att förånga Helbram, och synderna fortsätter att rädda de andra heliga riddarna av den nya generationen. En ångerfull Dreyfus kämpar mot Hendrickson av försoning och kampen slutar med att Dreyfus dödas och Elizabeth skadas när Meliodas anländer, och Hawk bär Elizabeth i säkerhet medan han slåss mot Hendrickson. Han får sällskap av de andra synderna och varje duktig helig riddare, inklusive Guila,när de slåss mot Hendrickson innan Ban slår honom genom en grottvägg när han ser liket av den demon som förstörde Fairy King’s Forest.
23 23 ”Despair Descends”-transkription
: ” Zetsubō Kōrin ” ( japanska :絶望降臨)
22 mars 2015
Hendrickson avslöjar att han utvecklade den nya generationen och hans demoniska krafter från att studera liket av den röda demonen som förstörde Fairy King’s Forest, med Ban som slog Hendrickson genom marken innan han förstörde liket. Meliodas, Ban, King och Gowther hoppar ner efter Hendrickson och finner honom injicera sig själv med blodet från liket av en grå demonatt bli en full demon när han övermannar riddarna när han återvände till ytan. Hendrickson avslöjar att han behöver Elizabeths blod för att slutföra ritualen och släppa demonerna tillbaka till världen och döda Hawk när han offrar sig själv för att skydda Meliodas medan han skyddar Elizabeth. Chocken av Hawks död får en omedveten Elizabeth att avslöja sina slumrande krafter som en gudinnas apostel, helande alla samtidigt som Hendrickson skadas något.
24 24 ”Hjältarna”
-transkription: ” Eiyū-tachi ” ( japanska :英雄たち)
29 mars 2015
Efter att ha låtit Gowther vidarebefordra en stridsstrategi till de andra riddarna, slåss Meliodas mot Hendrickson en-mot-en samtidigt som han tar vänlig eld för att besegra honom med sin Revenge Counter efter att Griamore anländer i sista sekund för att förhindra Hendricksons flykt. En fullt helad Bartra återvänder sedan med Merlin och beordrar de heliga riddarna att återställa kungariket och bevara dess folk som ”straff” för deras handlingar. Bartra ger Dödssynderna sin tacksamhet för att de räddade kungariket och skyddade Elizabeth, gruppen som Veronica sällar sig till medan Hawk återupplivas som en smågris. Merlin avslöjar för Meliodas att mörkrets kista togs söder om Liones när kungariket återgår till en viss normalitet när de håller en festival för att fira. Följande dag ansluter sig Elizabeth till Dödssynderna på deras resa söderut för att hitta deras sista medlemmedan Ban och King lämnar gruppen ett tag. Under tiden avslöjar Gillthunder, Howzer och Griamore en uppenbarelse medan de studerar Dreyfus dokument.
OVA1 OVA1 ”Bandit Ban”
-transkription: ” Bandetto Ban ” ( japanska :バンデット・バン)
17 juni 2015
Någonstans i norra Britannia anländer Ban till Fairy King’s Forest på jakt efter Fountain of Youth. Han klättrar snabbt upp i det stora majestätiska trädet och träffar en mystisk ung flicka som han först ignorerar. Han bestämmer sig för att fråga henne vem hon är, bara för att upptäcka att hon var skyddshelgonet som skyddade fontänen. Snabbt svänger hon handen och vindarna blåser Ban av trädet. Ban överlever dock fallet och fortsätter ihärdigt att klättra upp igen. Han klättrar upprepade gånger upp och blir avblåst, tills båda blir extremt irriterade. För att få tag i fontänen utrustar Ban sig med sin Nunchaku, vilket får Elaine att tro att han planerade att döda och stjäla som alla andra människor. Till hennes förvåning tar han snabbt tag i Ungdomsfontänen och börjar dricka. Men innan han ens hann ta en klunk,Elaine manipulerar trädgrenarna och immobiliserar honom genom att ta tag i alla hans lemmar. Hon övertalar honom sedan att utan ungdomens fontän kommer själva skogen att dö. Förvånande nog svarar ban rakt på sak och säger att han förstår. När Elaine bestämmer sig för att läsa hans hjärta upptäcker hon att han verkligen hade för avsikt att ge upp. Hon släpper honom och de två börjar lära känna varandra. Ban berättar för henne att anledningen till att stjäla fontänen är att hoppas på att något bra ska hända i hans liv. Som svar svarar hon och säger att hon redan levt i över 700 år och skyddade bägaren i stället för sin bror, King, som övergav henne. Ban bestämmer sig för att visa henne sin samling av ale-etiketter och de två knöts samman under sju dagar. Plötsligt, när ban var borta,hon viskar tyst att hon önskade att han hade kommit för att stjäla henne istället för Ungdomskällan. Hon blev förvånad när hon upptäckte Ban bakom sig, som hade hört vad hon sa, och insåg att de båda har liknande tankar och känslor. Ur det blå dyker ett mystiskt monster från demonklanen upp och bränner skogen med sin skärseleld. Ban konfronterar omedelbart monstret efter att ha sagt åt Elaine att fly med fontänen och lyckas råna ett av dess hjärtan. Utan att inse att det hade mer än ett hjärta, sviker han sin vakt och som ett resultat blir de båda allvarligt skadade av monstret. Båda inser att det enda sättet att överleva var att dricka ungdomens fontän, vilket betyder att bara en av dem kunde leva. De två ville att varandra skulle dricka fontänen i hopp om att de skulle överleva. I desperation,Elaine verkar dricka vätskan, bara för att kyssa Ban och leverera den direkt till honom. Ban återhämtar sig omedelbart från skadorna efter att ha konsumerat vätskan och besegrar snabbt monstret i raseri. Innan Elaine går bort ger Elaine honom skogens sista frö och han upprepar: En dag ska jag definitivt göra dig till min. Tyvärr, innan han kunde avsluta frasen, var hon borta. Senare, någonstans i kungariket Liones, döms och döms Ban till döden för sina synda synder att förstöra Fairy King’s Forest, ta ungdomens fontän och döda Guardian Saint. Då vaktkaptenen frågade ban om han har några sista ord före avrättningen, sa ban till alla närvarande att han inte längre är ”Bandit Ban” och ”Udead Ban” är nu hans namn.bara för att kyssa Ban och leverera det till honom direkt. Ban återhämtar sig omedelbart från skadorna efter att ha konsumerat vätskan och besegrar snabbt monstret i raseri. Innan Elaine går bort ger Elaine honom skogens sista frö och han upprepar: En dag ska jag definitivt göra dig till min. Tyvärr, innan han kunde avsluta frasen, var hon borta. Senare, någonstans i kungariket Liones, döms och döms Ban till döden för sina synda synder att förstöra Fairy King’s Forest, ta ungdomens fontän och döda Guardian Saint. Då vaktkaptenen frågade ban om han har några sista ord före avrättningen, sa ban till alla närvarande att han inte längre är ”Bandit Ban” och ”Udead Ban” är nu hans namn.bara för att kyssa Ban och leverera det till honom direkt. Ban återhämtar sig omedelbart från skadorna efter att ha konsumerat vätskan och besegrar snabbt monstret i raseri. Innan Elaine går bort ger Elaine honom skogens sista frö och han upprepar: En dag ska jag definitivt göra dig till min. Tyvärr, innan han kunde avsluta frasen, var hon borta. Senare, någonstans i kungariket Liones, döms och döms Ban till döden för sina synda synder att förstöra Fairy King’s Forest, ta ungdomens fontän och döda Guardian Saint. Då vaktkaptenen frågade ban om han har några sista ord före avrättningen, sa ban till alla närvarande att han inte längre är ”Bandit Ban” och ”Udead Ban” är nu hans namn.och besegrar snabbt monstret i raseri. Innan Elaine går bort ger Elaine honom skogens sista frö och han upprepar: En dag ska jag definitivt göra dig till min. Tyvärr, innan han kunde avsluta frasen, var hon borta. Senare, någonstans i kungariket Liones, döms och döms Ban till döden för sina synda synder att förstöra Fairy King’s Forest, ta ungdomens fontän och döda Guardian Saint. Då vaktkaptenen frågade ban om han har några sista ord före avrättningen, sa ban till alla närvarande att han inte längre är ”Bandit Ban” och ”Udead Ban” är nu hans namn.och besegrar snabbt monstret i raseri. Innan Elaine går bort ger Elaine honom skogens sista frö och han upprepar: En dag ska jag definitivt göra dig till min. Tyvärr, innan han kunde avsluta frasen, var hon borta. Senare, någonstans i kungariket Liones, döms och döms Ban till döden för sina synda synder att förstöra Fairy King’s Forest, ta ungdomens fontän och döda Guardian Saint. Då vaktkaptenen frågade ban om han har några sista ord före avrättningen, sa ban till alla närvarande att han inte längre är ”Bandit Ban” och ”Udead Ban” är nu hans namn.någonstans inom kungariket Liones döms och döms Ban till döden för sina synderliga synder att förstöra Fairy King’s Forest, inta Ungdomsfontänen och döda Guardian Saint. Då vaktkaptenen frågade ban om han har några sista ord före avrättningen, sa ban till alla närvarande att han inte längre är ”Bandit Ban” och ”Udead Ban” är nu hans namn.någonstans inom kungariket Liones döms och döms Ban till döden för sina synderliga synder att förstöra Fairy King’s Forest, inta Ungdomsfontänen och döda Guardian Saint. Då vaktkaptenen frågade ban om han har några sista ord före avrättningen, sa ban till alla närvarande att han inte längre är ”Bandit Ban” och ”Udead Ban” är nu hans namn.
OVA2 OVA2 ”Heroes Fun Time -Extra Stories Compilation-”
Transkription: ” Eiyū-tachi no Tawamure -Bangai-henshū- ” ( japanska :英雄たちの戯れ -番外編集- )
12 augusti 2015
En serie korta klipp.