Honungs rosfärg i Host Club är rosa. I japansk kultur betyder detta glädje och pålitlighet; Honung har båda dessa egenskaper. I västerländsk kultur är den rosa rosen en symbol för vårdande och tillgivenhet; också drag som honung demonstrerar genom hela serien.

 

Tamakis rosfärg i Host Club är vit. På japanska

Whiterose.png

Tamakis vita ros.

kultur, detta betyder oskuld, som manifesterar sig i Tamakis allmännaivitet. I västerländsk kultur är den vita rosen symbolisk för lycka i kärlek.

 

Haruhis rosfärg i Host Club är röd. I den japanska kulturen betyder detta liv och romantik, en passande färg för seriens hjärta och livsstil. I västerländsk kultur är den röda rosen en symbol för skönhet och perfektion, vilket är hur de andra värdarna ser på henne. I hela större delen av världen är det den röda rosen som symboliserar sann romantik och ett kärleksfullt hjärta.

Hikarus rosfärg är ljusblå. I japansk kultur betyder blått lojalitet. Hikaru är oerhört lojal mot Kaoru, till och med till sitt eget skada när det gäller personlig tillväxt. I verkligheten existerar den blå rosen inte i naturen; men i konsten innebär uppnåendet av det omöjliga. Hikarus kärlek till Haruhi realiseras aldrig; hon är ouppnåelig liksom hans fullständiga individualisering från Kaoru under serien. Färgens pastellfigur reflekterar en mindre intensiv påverkan på karaktären, som hos ett barn eller ungdom.

 

Kaorus rosfärg i Host Club är orange. I japansk kultur betyder detta lycka och matchar honom ganska bra eftersom hans natur är mer optimistisk jämfört med Hikarus. I västerländsk kultur är en orange (eller korall) ros symbolisk för romantisk energi och entusiasm; Kaoru visar detta i sin iver att ägna sig åt sin bror, sina vänner och värdklubbens kunder.

 

Kyoyas rosfärg i Host Club är lavendel. I japansk kultur betyder detta privilegium och rikedom, som Kyoya har. I

 

Moris rosfärg i Host Club är djupblå. I japansk kultur betyder blått lojalitet; Mori demonstrerar denna kvalitet när det gäller honung, hans studier och värdklubben. I västerländsk kultur förekommer inte en riktigt blå ros naturligt; emellertid, i konst, betyder det att det omöjliga uppnås med en sekundär betydelse av välstånd. Moris ”ouppnåeliga” är Haruhi (men aldrig direkt angiven) och en omake avslöjar att han verkligen lever ett välmående liv och fortsätter att göra det i framtiden