KÉMEN VAMPYR | SPELRECENSION
Postat den 17 april 2021 av Oona Tempest「ウーナ」 3 kommentarer

Spelnamn : Ikémen Vampire: Temptation in the Dark
イケメンヴァンパイア·偉人たちと恋の誘惑
Producent: Cybird / Ikémen Series
Plattform: Mobil
tillgänglig FÖR nedladdning: Mobil !
Åldersbetyg: 17+ / Mogen

Premiss
Berättelse
Tecken
Gameplay
Sammanfattning

 

Anmärkningsvärda funktioner
Mycket kryddig, massor av tonande innehåll, vacker konst.

Kan förbättras
Mörka, ångestfyllda, grubblande vibbar kanske inte faller i smaken för alla.

Premiss

Premiss: Du är en resebloggare från 2000-talet som av misstag följde en mystisk man genom en magisk dörr som stängdes bakom dig och lämnade dig snabbt i 1700-talets Paris i en herrgård full av farliga och förföriska vampyrer.

Dörren kommer inte att öppnas igen förrän en månad till, så du erbjuder dig att hjälpa till med hushållsuppgifterna i utbyte mot mat och kost. Chefen för huset, Le Comte de Saint Germain, går med på att låta dig stanna hos dem du kan återvända till din egen tid, men kan du klara dig igenom månaden utan att bli alltför involverad i de andra invånarna?

”Ett tillfälligt möte i Louvren leder dig in i en herrgård full av några av historiens största män! Men det finns en twist: de är alla ute efter blod. Ditt blod. Kan du överleva en månad som bor under samma som dessa dödligt snygga män? Eller kommer du att ge dig i frestelsen?”

– Ikémen Vampire-webbplats
Ikémen Vampire är perfekt för mogna otome-spelare som gillar ångestfyllda, kryddiga romantikberättelser. Spelet kan bli ganska tungt, men inte riktigt ”Dibolik Lovers” eller ”Mystic Messenger – Another Story” nivå av tyngd. Död, känslomässigt bagage och trauma är framträdande teman, men detta kan förväntas från ett spel som kretsar kring människor som har dött och återföds som nattens farliga varelser.

Berättelse

Ikémen Vampire är en romantisk (och ibland tragisk) melodrama. Därmed inte sagt att hela genomspelningen är seriös eller svår att läsa. Det finns fortfarande massor av komedi varvat mellan ångesten och herrgårdens män har intressanta dynamik sinsemellan som ger gott om möjligheter till mer lättsamma scener.

Som med andra CYBIRD-spel är Ikémen Vampire kvick, dramatisk och drar sig inte för det långa innehållet. Efter att ha spelat flera gånger kan du se lite av en formel när det kommer till strukturen i hanteringen, men karaktärerna är fortfarande distinkta och jag har ännu inte hittat något som är alltför repetitivt.

Varje rutt följer en unik historia med din valda kärleksintresse, och bakgrundshandlingen avslöjas långsamt över var och en av dessa rutter. Det betyder att du lär dig lite mer om vad kulisserna varje gång du väljer som en ny karaktär, vilket innehåller historien fräsch även efter flera genomspelningar.

Notera: Ikémen Vampire är ett spel baserat på sagobiljetter; den erbjuder 5 gratisbiljetter om dagen vilket räcker för att läsa 1 kapitel (varje rutt har 25 kapitel plus ett kapitelslut). Du kan även köpa extra biljetter om du vill läsa mer och du får ofta gratisbiljetter genom event och inloggningsbonusar.

Tecken

Som ett ivrig fan av vampyrer skulle jag älska att ge Ikémen Vampire en 5/5 för karaktärsdesign. Men även om varje karaktär verkligen är unik, bibehåller alla ett element av ångest. Om du inte gillar gotisk romantik kanske de inte är lika tilltalande för dig, därav 4/5.

Men om du gör älskar vampyrer och gotiska romantik, då är du skyldig att förälska sig i den gjutna av Ikémen vampyr. Varje LI är lätt att skilja från de andra; och även om de spelar mot traditionella troper, finns det alltid någon form av oväntad egenskap eller extra lager till karaktären som gör att de sticker ut.

Även med den mörka och grubblande atmosfären i spelet lyckades de fortfarande inkorporera en solskensinkarnerad Vincent Van Gogh, en elegant och furstlig Napoleon Bonaparte och en häftig men i hemlighet Very Good Boy Theodorus Van Gogh. Så länge du är beredd på en tumultartad romans, kommer det att finnas en vampyr här som passar din smak. Jag älskar också absolut konststilen och den övergripande estetiken i det här spelet, och skådespelarna har alla en unik stil som passar deras personligheter.

Du kan läsa vår fullständiga recension av Arthur Conan Doyle här!

Du kan läsa vår fullständiga recension av Jean d’Arc här!

Du kan läsa vår fullständiga recension av Leonardo Da Vinci här!

Du kan läsa vår fullständiga recension av William Shakespeare här!

Recensioner för de andra karaktärerna kommer snart…

Gameplay

Ikémen Vampire följer samma story ticket system som de andra spelarna i Ikémen-serien. När du går vidare genom din valda rutt stöter du också på flera ”utmaningar”, som kräver att du slutför ett minispel eller köper en klädsel till din avatar. När du slutför en minispelutmaning får du ett föremål som belöning (vanligtvis något med temat vad som händer i berättelsen, som ett smycke som matchar det han kommer att ge dig i följande scen).

Om utmaningen är baserad på

en klädsel kommer du att kunna välja mellan antingen den ”normala” klädseln eller den ”premium” klädseln. Normal klädsel kan köpas med antingen guld eller diamanter – guld tjänar genom minispel och diamanter köps med verklig valuta. Premiumkläder kan dock endast köpas med diamanter. Om du väljer premiumklänningen kommer följande scen i berättelsen att bli längre och en kopia sparas i din samling för att när som helst läsas igen.

Det händer också ofta händelser, inklusive tidsbegränsad gacha, berättelsehändelser och berättelseförsäljning, där du kan köpa bonusberättelser som sparas i din samling. Även med endast 5 gratis kapitelbiljetter om dagen finns det massor av innehåll att njuta av mellan din dagliga dos av huvudberättelsen.

Ett annat exempel på en gacha-händelse. Var och en ger unika kort baserat på ett visst tema.
En skärmdump från ett samlingsevenemang – du samlar hjärtan genom att läsa berättelsen och slutföra minispel i utbyte mot priser och ”kyssar”, med röstade svar från din utvalda kille.
Med vissa intervall i berättelsen kommer du att välja mellan ”Normal” och ”Premium” klädsel. Detta val ändrar nästa scen i berättelsen. ”Normal” klädsel ger en kortare scen, men den kan köpas med belöningar för minispel snarare än riktig valuta.
Premiumklädsel ger en utökad scen som sparas i din samling för återläsning när som helst, men det kräver ”diamanter”, som köps via spelbutiken.
Du kan använda gacha-funktionen för att samla kort med unik konst av dina favoritvampyrer, som du sedan använder för att slutföra minispelen.
Berättelseförsäljning låter dig köpa bonusberättelser. De erbjuds vanligtvis på födelsedagar, ruttsläpp och andra speciella tillfällen. Du kan tänka på att det liknar DLC för spel på andra plattformar.
Under berättelsehändelser kan du välja karaktärer även om du för närvarande inte läser deras rutt. Dessa berättelser påverkar inte huvudintrigen och är ett bra sätt att testa en kille om du inte är säker på vilken väg du ska välja.
Ett annat exempel på en gacha-händelse. Var och en ger unika kort baserat på ett visst tema.
En skärmdump från ett samlingsevenemang – du samlar hjärtan genom att läsa berättelsen och slutföra minispel i utbyte mot priser och ”kyssar”, med röstade svar från din utvalda kille.

En skärmdump från ett samlingsevenemang – du samlar hjärtan genom att läsa berättelsen och slutföra minispel i utbyte mot priser och ”kyssar”, med röstade svar från din utvalda kille.
Personligen tycker jag om den här spelstilen. Istället för att betala en stor summa pengar i förväg för ett spel som du inte är säker på att du kommer att gilla, kan du spela huvudhistorien gratis med möjligheten att betala för bonusinnehåll om du vill ha mer. De normala berättelsealternativen är fortfarande bra, så du kommer inte att missa någon romantik eller hantera genom att välja att inte betala.

Minispelen är snabba och enkla, så de tar inte upp för mycket tid eller kräver någon strategi. Du använder korten du samlar i spelets gacha-system, men du får också ett kort gratis när du börjar en karaktärs rutt, så du behöver inte använda gacha-funktionen om du inte vill. Klädutmaningarna kräver bara att du väljer ett berättelsealternativ du vill ha och klicka på några knappar för att köpa klädseln, så återigen, inte särskilt tidsskrävande eller strategiskt.

Slutgiltiga tankar

Ikémen Vampire är sexig, ångestfylld och övertygande. Karaktärerna är spännande och komplicerade, där varje rutt ger en unik upplevelse. Om du letar efter ett mer moget spel, omfamnar Ikémen Vampire till fullo den kryddighet vi förväntar oss av vampyrer, och utforskar hjärtan hos en mängd olika kärleksintressen, alla med sina egna fascinerande berättelser.

Jag älskar särskilt hur vissa aspekter av var och en av de historiska figurerna är inkorporerade inte bara i deras karaktärsdesign och hantering, utan också i mindre detaljer, som namnen på deras premiumhistorier. Om du är en historiefantast kommer du att njuta av de subtila inslagen och referenserna till de verkliga människorna som dessa Ikémen är baserade på, och även om du inte redan vet mycket om dem, är berättelserna fortfarande underhållande i sin egen rätt, och du kanske bara lär dig en sak eller två på vägen.

Sexiga vampyrer, kreativ karaktärsdesign, ångande samlarkonst, och du får välja hur mycket du gör eller inte vill betala… vad mer kan vi begära?

Spel info

Spelnamn : Ikémen Vampire: Temptation in the Dark
イケメンヴァンパイア·偉人たちと恋の誘惑
Producent: Cybird / Ikémen Series
Plattform: Mobil
tillgänglig FÖR nedladdning: Mobil !
Åldersbetyg: 17+ / Mogen

 

23 augusti 2021
jag alla”
William Shakespeare | Karaktärsrecension | Ikémen vampyr

14 augusti 2021
jag alla”
Dela detta:
Klicka för att dela på Twitter (öppnas i nytt fönster) Klicka för att dela på Facebook (öppnas i nytt fönster) Klicka för att dela på Reddit (öppnas i nytt fönster) Klicka för att dela på Tumblr (öppnas i nytt fönster) Klicka på att dela på Pinterest (öppnas i nytt fönster) Mer

taggade med Cybird , drama , france , gratis , spel , gotisk , historisk , historisk figur , Ikémen Vampire , ikemen , ikemen serien , japanska , mogna , melodrama , Mobile , NSFW , Otome , Review , romantik , själv insats , kryddig , biljett , tidsresa ,vampyr , röstade
Alla t
CYBIRD
Utvecklare
Spel
Ikémen vampyr
Mobil
NSFW
Plattform
Recension
3 KOMMENTARER

Anonym20 juli 2021 kl. 11.20

Ikemen Vampire Shakespeare route är på väg att släppas! Kan du göra en recension av hans rutt snälla? Tack för din tid.

Leon Dompteur | Karaktärsrecension | Ikémen Prince
Leon är den klassiska sagobokshjälten. Han är den typen av man vars livskraftiga närvaro fyller rummet, och de runt omkring honom kan inte låta bli att falla offer för hans lätta karisma…

Spöklikt läskigt Ikemen | Topp 10 Yandere kärleksintressen | Halloween specialrecension
Det är Halloween, och vad är bättre sätt att fira än att sitta ner och mysa med några av de läskigaste männen i otomes spelhistoria? För att hjälpa dig hitta en unik sorts kärlek på denna speciella dag har vi sammanställt en lista över våra topp 10 favorityanderes…

Asmodeus | Karaktärsrecension | Lyd mig!
Asmodeus är flirtig, narcissistisk och helt säker på sin förmåga att charma vem som helst. Med hans glamourösa, sprudlande attityd kommer du kanske inte komma ihåg vilken synd han representerar förrän det är för sent och du redan har fallit för frestelse…

 

Alla
Utvecklare
Agat
CYBIRD
Ikémen Prince
Ikémen revolution
Ikémen Sengoku
Ikémen vampyr
Dicesuki
Askungen fenomen
Fiction Factory-spel
Arcade Spirits
First Bite Games
Kalmia8
Fashioning Little Miss Lonesome
Mary & Io Black
Datum och kablar
MiHoYo
Genshin Impact
Honkai Impact 3:a
Tears of Themis
Otomate
Amorparasit
Ska vi dejta?
Lyd mig
Starfield Gaming
Nyheter
Meddelande
Pressmeddelande
Kvartalsöversikt
NSFW
Plattform
Mobil
Nintendo Switch
PC
Playstation
Utgivare
Idea Factory International
MangaGamer
ntt solmare
PQube
Recension
Anime
Karaktär
Händelse
Födelsedag
Gacha
Mobilspel måndagar
Övrig
Berättelse
Story försäljning
Spel
Första intrycken
Särskild
Community Spotlight
Halloween
Berättelserecension
Zodiakens arketyper