Visuell roman / Ikemen revolution

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikemen_revolution_0.jpg
Hemskärmen på natten för IkeRev- anteckning 

Ikemen Revolution: Love and Magic in Wonderland är en mobil Visual Novel av det japanska företaget Cybird, samma företag bakom Ikemen Sengoku . Karaktärsdesigner görs av TCB.

I London på 1800-talet lämnar en ung kvinna sitt jobb på ett konditori för dagen då hon stöter på en man som är orolig över att vara sen. Efter deras Crash-Into Hello inser den unga kvinnan att mannen – som hon konstaterar är misstänkt kaninlik – har tappat ett underbart fickur. Klockan är tydligt väl omhändertagen, och eftersom hon är en trevlig tjej , jagar kvinnan efter honom för att lämna tillbaka klockan. Han försvinner framför hennes ögon i St. James Park, och när hon tar ett steg efter honom finner hon sig själv falla nerför kaninhålet – hennes sista glimt av hemmet är en ljus fullmåne.

Det långa fallet leder henne till vaggans land – känt för dem i förnuftets land som Underlandet . Återförenas med mannen – som presenterar sig som Blanc Lapin , men hans vänner kallar honom White Rabbit – i detta mystiska land som styrs av magi istället för vetenskap, får kvinnan veta att hon har blivit Alice den andra, fångad i ett krig mellan de röda och Black Armies of Wonderland.

Den ursprungliga japanska versionen av spelet, イケメン革命:アリスと恋の魔法 ( Ikemen Kakumei: Alice to Koi no Mahou ) släpptes 2016, med den engelska releasen 2018.

Spelet är tillgängligt för Android- och iOS- enheter.


Ikemen Revolution innehåller exempel på:

 • Övergivet område : Den fallfärdiga slottsliknande byggnaden djupt inne i den förbjudna skogen, en kvarleva från när Röd och Svart samsades fridfullt.
 • Adult Fear : Berörde bara sällan i spelet, men Alice som försvinner i en månad medan hon är i Cradle är detta för människorna hon känner i London.
  • Det utforskas lite mer i Olivers rutt, där det visas att Olivers pappa i London saknar honom fruktansvärt och inte ens vet om han är vid liv eller död förrän MC berättar för honom vad som hände med hans son .
 • Tillgivna smeknamn : Eftersom spelaren kan namnge huvudpersonen , kommer hon att heta Alice framstå som detta. Särskilt Seth och Loke kallar henne sällan något annat.
 • Alice Allusion : Uppenbarligen. Hela premissen för spelet är en referens till Alice’s Adventures in Wonderland med många karaktärer baserade på karaktärer i den ursprungliga berättelsen. MC själv kallas ”Alice den andra” med Alice Liddell underförstått att vara den första.
 • All Just a Dream : I en tydlig anspelning på slutet av Alice i Underlandet får Lokis rutt att MC plötsligt vaknar upp i London och undrar om hennes äventyr i Cradle bara var en dröm. Men hennes återkomst till Cradle visar sig vara den sanna drömmen på grund av att Loki förtrollade henne för att få henne att tro att hon var säker i sin hemvärld.
 • Alla andra renar :
  • Luka, till skillnad från de andra Black Army-officerarna, föddes i rött territorium men valde att arbeta för sitt hemterritoriums motståndararmé istället.
  • Zero är den enda medlemmen av Röda armén som anställdes baserat på meriter istället för familjeblodslinjer. På grund av detta har han avvisats och sett ner på av större delen av Röda armén.
 • An Interior Designer Is You : Spelaren kan dekorera Alices rum med olika möbler som tas emot under spelets gång, eller genom Gacha-evenemang.
 • Och din belöning är kläder : Spelaren kan också få olika kläder, klänningar, frisyrer och smink för Alice och kläder och accessoarer till hennes friare, genom historien eller Gacha.
 • Anti-magi :
  • MC, och alla som kommer från Land of Reason, har kraften att stöta bort magiska trollformler i Cradle.
  • På Olivers väg är hans ansträngningar att uppfinna ett antimagiskt vapen för Black Army för att ge dem en fördel i deras krig mot Röda armén en stor komplott. Oliver själv har samma anti-magiska kraft som MC sedan han kom från Land of Reason också, men bara när han är i sin vuxna form.
 • Anti Bajs-socking : De flesta kort kommer att ha en slumpmässigt spelad rad under spelarens nattetid som försiktigt uppmuntrar spelaren att inte vara uppe för sent och/eller få tillräckligt med sömn.
 • Awful Truth : The Magic Towers ledare, Amon Jabberwock, är den verkliga anstiftaren till kriget mellan arméerna, så att han kan kontrollera Cradle från skuggorna, och så småningom även förnuftets land. Han gjorde detta genom att vara Lancelots fars verkliga mördare, inte Black Army.
 • Dålig dejt : Jonahs första dejt med MC på sin rutt är ett lustigt tågvrak under större delen av sin körlängd med MC No Selling Jonahs försök att köpa hennes kärlek med löjligt dyra föremål och när han drar henne för att se Röda arméns soldater träna i en ett desperat försök att avsluta datumet på åtminstone en halvpositiv ton. Det enda som hindrar det från att bli en total katastrof är att de två har ett litet sammanhållande ögonblick över sin gemensamma kärlek till varm choklad och MC börjar se Jonahs ädlare sida med sina soldater.
 • Klaglig sexuell spänning :
  • Jonah och MC på den senares rutt till en början, där Jonahs försök att vinna MC:s hjärta mer än uppvägdes av hans högmodiga personlighet och direkta erkännande att han dejtar henne bara för att övertala henne att underkasta sig Röda armén.
  • Kyle och MC har också nyanser av detta på den förstnämnda vägen, där MC ofta blir förbannad över Kyles kärlek till att dricka och nästan total brist på takt.
  • Oliver har också detta med MC på sin rutt, eftersom han är en Bratty Half-Pint hälften av tiden som regelbundet kallar henne en ”dummy” och en Deadpan Snarker den andra hälften av tiden som fortfarande regelbundet kallar henne en dummy.
 • Födelsedagsavsnitt : Varje karaktär får en födelsedagshändelse, som vanligtvis innehåller begränsade upplagor av kläder och möbler till ditt rum, och en speciell födelsedagsberättelse. Dessutom, under spelarens angivna födelsedag, kommer karaktärernas kort att ha speciella rader som önskar en grattis på födelsedagen till spelaren.
 • Bishōnen : Som förväntat för en otome anses varje friare vara mycket attraktiv i spelet, även om särskilt omnämnande går till bröderna Clemence för att de har egenskaper som beskrivs som ”porslinsdockaliknande.”
 • Blankt skiffer : Avvärjt . Även om mycket av hennes bakgrund lämnas upp till spelaren, är MC kanoniskt en ung kvinna äldre än nitton, som flyttade till London från landsbygden för att arbeta i ett konditori före själva berättelsen.
 • Blessed with Suck : Att födas med medfödd magi i Cradle. Det ger dig möjligheten att göra kraftfulla bedrifter utan att använda magiska kristaller, men det kan också skada oskyldiga människor om du inte vet hur man kontrollerar det, gör dig till målet för Magic Towers lärjungar som utför omänskliga experiment på magiska användare, och att använda magi för mycket kommer att resultera i din för tidig död .
 • Boarding School of Horrors : Internatskolan i Cradle under tiden Ray och Fenrir och Kyles bror gick, på grund av The Day Lost to Darkness.
 • Bryt hans hjärta för att rädda honom :
  • Jonah försöker göra detta på sin rutt när han tror att deras fiender har dem omringade vid Blancs hus , men han är en så dålig lögnare att MC genomskådar hans lögner direkt.
  • Fenrir och Sirius ljuger båda för MC på sina rutter för att få henne att gå med på att återvända till sin värld och undvika att fastna i Cradles krig.
 • Trasig piedestal : Jonah, för Luka.
 • Brooding Boy, Gentle Girl : Alice är den hon är , hon är den milda flickan för Lukas ensamma varg och blyga Brooding Boy på hans väg. Denna trope är i spel i mindre utsträckning även på Lancelots rutt.
 • Nedfört till det normala :
  • Händer Lancelot i båda hans slut och Loki i hans Dramatiska slut på grund av att de använder för mycket av sin magi . Deras berättelsehändelser efter kanon ignorerar detta dock helt.
  • Avslöjade att ha hänt Zero i hans bakgrundshistoria; han brukade vara kapabel till magi som en konstgjord människa skapad av det magiska tornet, men han använde upp all sin magi när han fyllde tolv .
 • Call-Back : Ikemen Revolution har en premiss som är ett samtal tillbaka till sin föregångare, Ikemen Sengoku . MC:n befinner sig i en annan tid/värld än hon känner till, och hamnar plötsligt mitt i ett krig mellan två motsatta sidor, med möjliga kärleksintressen på båda sidor. Åh, och en glasögonglad herre varnar henne också för att bli kär, vilket hon omedelbart misslyckas med .
 • Cash Gate : För att gå vidare genom berättelsen krävs att du har tillräckligt med intimitetspoäng eller en viss klädsel för att passera.
 • Cassandra Truth : På Jonahs väg tror ingen på Alice när hon och Jonah kommer till rådsmötet för att berätta för arméns officerare att det magiska tornet ligger bakom kriget och att Lancelot arbetar med deras ledare. Att få deras huvudsakliga bevis förstört hjälper inte saken. Avvärjdes när det visade sig att Lancelot bara låtsades straffa dem, eftersom han visste att Amon såg på hela grejen.
 • Kom från himlen : MC:s ankomst till Cradle markeras av att hon faller från himlen i Rays armar.
 • Captain Obvious Reveal : Lokis karaktärsprofil listar hans efternamn som Genetta och Fenrir nämner i en scen på Lokis rutt att familjen Genetta brukade ha en son som plötsligt försvann en dag. Rutten behandlar fortfarande avslöjandet att Loki blev övergiven av familjen Genetta som om det var en stor överraskning.
 • Medverkande från Lifespan : Människor som har medfödd magisk kraft har en gräns för hur mycket magi de kan använda och riskerar att dö om de överanvänder sina krafter.
 • Medverkande Full of Pretty Boys : Se Bishōnen ovan.
 • Tjechovs skicklighet : På Jonahs väg får MC självförsvarslektioner från Black Army ifall Jonah försöker göra något roligt med henne under deras dejter. Det slutar med att de kommer väl till pass när en av det magiska tornets lärjungar tar henne i armen under klimaxet och hon vet hur hon ska armbåga honom .
 • Färgkodade tecken : Varje karaktär har en färg kopplad till dem:
  • Lancelot: Röd
  • Jonas: Rosa
  • Edgar: Gul
  • Noll: Orange
  • Kyle: Brun
  • Ray: Marinblå
  • Sirius: Kricka
  • Luka: Lavendel
  • Fenrir: Limegrön
  • Seth: Grön
  • Harr: Djupt lila
  • Loke: Magenta
  • Blanc: Ljusblått
  • Oliver: Smaragdgrön
 • Färgkodad för din bekvämlighet : Samma som ovan.
 • Konstruerat sammanträffande : MC:n faller i Cradle samma natt som de två arméerna förklarar att de officiellt går i krig med varandra…för första gången på 500 år .
 • Cool Pet : Varje friare har ett husdjur som kan läggas till ditt rum.
 • Darker and Edgier : Båda slutet är bra avslut, men det dramatiska slutet innebär i allmänhet att Alice och hennes friare tar sig över en stenigare väg till lycka än i Romantic.
 • Dejta Catwoman : Händer på Jonahs väg mellan honom och MC. Ovanligt för den här tropen är båda deras sidor fullt medvetna om att de dejtar och stöder det av praktiska skäl: Röda armén hoppas att Jonah fredligt kan övertyga MC att byta sida till dem, medan Black Army hoppas att MC går tillsammans med Jonahs dejter kommer att ge dem mer tid att förbereda sig för det förestående kriget eller till och med avvärja kriget helt.
  • Spelade rakare i en av Jonahs händelsehistorier som utspelar sig i ett alternativt universum där han och MC kommer från rivaliserande familjer som ogillar att de dejtar varandra.
 • Dream Reality Check : Alice slår huvudet i Blancs vagn och inser att hon inte drömmer, hon föll verkligen in i Underlandet.
 • Enemy Mine : På varje rutt går de röda och svarta arméerna ihop för att rädda Cradle från Magic Tower och Amon Jabberwock.
 • Alla kan se det : Flera exempel:
  • I Edgars rutt kan alla se att Edgar visar genuina känslor för en gångs skull är direkt relaterad till hans växande känslor för Alice
  • Detta frodas nog för resten av Black Army-officerarna att höra Alice till att bekänna sin kärlek till Sirius.
  • Luka är Oblivious to Love , och är därför en av de sista som vet att han är kär i Alice på sin väg. Detta går ibland över till andra vägar när fraser som ”att stjäla Alices hjärta” går rakt över hans huvud.
  Luka: Är inte hennes revben i vägen?
  • På varje rutt kan Blanc vanligtvis se när Alice har börjat ha känslor för någon. Med tanke på att det är han som varnar henne i första hand, kan detta tyda på att han vet mer än han låter om vad detta betyder.
 • Expy : Flera karaktärer är mycket tydligt baserade på sådana från Cybirds tidigare spel Ikemen Sengoku :
  • Det mest uppenbara exemplet är Ray Blackwell vars utseende med svarta tema och ”distanserad militärledare med en dold fräck sida” roll/personlighet härmar Nobunaga Odas till en sådan grad att han till och med delar Nobunagas ”lutade huvud och självbelåtna flin” pose .
  • Sirius Oswald är, liksom Hideyoshi Toyotomi, högra handen till sin armés ledare och agerar som en ständigt orolig förälder till resten av hans armés medlemmar som ständigt retar honom om hans mamma-henning.
  • Fenrir Godspeed är, liksom Masamune Date, en lekfull, orädd Spirited Competitor som använder två vapen samtidigt och till en början skrämmer den kvinnliga huvudkaraktären med sin stridslust tills hon får reda på hans anledningar till att slåss.
  • Blanc Lapin är, liksom Sasuke Sarutobi, en glasögonglasögon Nice Guy vars tillfälliga möte med huvudkaraktären oavsiktligt får henne att bli instängd i en annan tid/värld. Han varnar henne till och med att inte bli kär i någon innan hon återvänder till sin ursprungliga tid/värld som Sasuke gör.
  • Amon Jabberwock , liksom Kennyo, är en manipulativ bastard som spelar båda sidor av ett krig mellan två motsatta arméer och håller sin identitet och sanna hjärnastatus hemlig för dem fram till The Reveal . De två arméerna slår sig också samman för att besegra honom på de flesta rutter.
 • Fiery Redhead : Fenrirs hår är mer rosa än faktiskt rött, men han passar den här tropen mest av huvudrollen. Avvärjt med den enda verkliga rödhåriga, Kyle. Trots sin kärlek till att dricka är han en ganska lugn kille och är professionell i sin roll som arméläkare.
 • Blomstermotiv :
  • Rosor är blommorna som växer i trädgården ovanpå Cradle’s Civic Center, och de finns i båda omslagen till spelet (som ändras beroende på tid på dagen).
  • I Lancelots rutt säger Lancelot till MC att en enda vit ros ska ha en speciell betydelse men att han har glömt vad den meningen är. Den innebörden visar sig vara ”Du är den enda för mig”, härledd från en välkänd Cradle-saga, och det är nyckeln till att bryta minnesförtrollningen som Lancelot gav på MC.
  • I Sirius rutt betyder Sirius kärlek till trädgårdsarbete att han kan blommornas språk väl, inklusive det faktum att iris betyder ”jag älskar dig”. Den här får ett återkallande när han ger MC en glödlampa att plantera när hon återvänder till sin värld som visar sig vara en iris som fungerar som en indirekt kärleksbekännelse från honom.
 • Påtvingad sömn : På Lokis rutt lägger han MC:n i sömn med magi för att hålla henne säker tills hon kan återvända till sin värld – men det stannar inte på grund av att MC:n bryter sömnförtrollningen med sin Anti-Magic när hon inser att hon är i en dröm.
 • Gilded Cage : Lancelot utsätter MC för detta i sin rutt; han har MC:n kidnappad och hållen fången i sin armés högkvarter där hon har behandlats väl med order från honom att ingen får skada eller manipulera henne. Edgar liknar till och med att han håller henne i sitt högkvarter vid att han håller en fågelunge säker genom att låsa in den.
 • Government Agency of Fiction : The Magic Tower, en medborgarbyrå som förfinar och distribuerar magiska kristaller
 • Grey Rain of Depression : Saker och ting är vanligtvis inte på bra humör när det regnar i spelet. Uppges uttryckligen vara en av Lokis ogillar. Detta beror på att det regnade när han blev övergiven av sina föräldrar.
 • Guide Dang It! : Att maximera kärleksmätaren kräver ofta en genomgång, eftersom det kräver att du konsekvent väljer det dialogalternativ som ger dig flest romantiska och dramatiska poäng.
 • Halloween Cosplay : Halloween-evenemanget innehåller skådespelarna klädda som olika häxor, vampyrer och mumier.
 • Hej, [Infoga namn här] : Även om hon alltid kommer att kallas Alice den andra, kan Alices riktiga namn bestämmas av spelaren.
 • Jag väljer att stanna :
  • MC tycker vanligtvis att hon hellre stannar i Cradle med sina nya vänner och älskare än att återvända till London. Vilket av en slump är precis vad den vita kaninen varnade för att hon skulle hända.
  • Tidigare valde Oliver att göra detta eftersom han kände att han inte kunde åka tillbaka till London så länge han var under förtrollningen som gjorde honom till ett barn under dagen .
 • Instant Fan Club :
  • Jonahs ”Heart Defenders” – en hemlig grupp röda soldater som fanboyar över Jonah
  • Dessutom Seth till Alice.
 • Lagerhanteringspussel : Du får begränsat garderobsutrymme, så till slut måste du antingen köpa mer med magiska kristaller eller sälja gamla bitar för att få plats.
 • It seemed trivial : a villainous version; Lancelot säger detta till Amon på flera vägar när den senare frågar honom varför han inte berättade för honom om MC:s ankomst till Cradle. Vilket faktiskt bara är Lancelots försök att dölja det faktum att han inte vill att MC:n ska falla i Amons händer.
 • Det var en gåva : En av klädkontrollerna dyker vanligtvis upp i berättelsen direkt efter att den har köpts, som en gåva till Alice från mannen vars väg hon är på.
 • Laserguidad minnesförlust :
  • Lancelot gör detta mot MC nära slutet av sin rutt, han känner att det är säkrare för henne att glömma honom och återvända till London, även om det krossar hans eget hjärta att göra det .
  • Zero minns väldigt lite om sin tid vid det magiska tornet på grund av att lärjungarna manipulerade hans minnen. Senare på vägen raderar de hans minnen från hans liv efter Towern för att programmera om honom till ett lydigt verktyg för dem.
 • The Lost Woods : The Forbidden Forest, där det magiska tornet och de mystiska fredlösa Loki och Harr båda bor.
 • Tur-baserat uppdrag : Att få den 4- eller 5-stjärniga Gacha är vanligtvis detta, om du inte vill spendera mycket magiska kristaller för att öka dina chanser att lyckas.
 • Magic Is Evil : Lektes med. Den snällare Black Army använder fysiska vapen istället för magi, medan den mer hänsynslösa Röda armén förlitar sig mer på magi och den sanne Big Bad , Amon, är ledaren för Magic Tower som har utfört omänskliga experiment på människor för att främja tornets studier av magi . Röda armén är dock inte så ond som de från början verkar och magi i sig behandlas inte som en inneboende ondska utan som en kraft som kan användas på gott eller ont beroende på vem som utövar den.
 • Magitek : Magiska kristaller verkar kapabla att replikera alla former av teknik. De är vana vid att driva gatubelysning, fontäner och VVS, bland många andra saker.
 • Mayfly–decemberromantik :
  • Olivers väg är detta en källa till oro för Oliver angående hans förhållande till MC: trollformeln som gör honom till ett barn under dagen gjorde också att hans vuxna form slutade åldras, vilket betyder att han sannolikt kommer att överleva MC om de kan inte hitta ett sätt att bryta hans förtrollning. MC försäkrar honom om att även om hans förtrollning aldrig bryts, vill hon fortfarande vara med honom så länge som möjligt .
  • Även om Blancs rutt inte har kommit ut än, kommer denna trop förmodligen också att komma upp på hans rutt eftersom han är The Ageless som har levt mycket längre än någon annan karaktär i skådespelet .
 • Meningsfullt namn : Många karaktärers namn har en uppenbar betydelse för dem. De mest uppenbara är Ray Black well och Lancelot King sley.
 • Mikrotransaktioner : Det finns en spelvaluta med guldmynt som heter Lin, som används för att köpa normal klädsel, och sedan finns det premiumvalutan som heter Magic Crystals, som ger dig premiumföremålen, men det krävs att du betalar faktiska pengar för att få. Antingen det, eller väntar på att den dagliga inloggningsbonusen ska vara Magic Crystals.
 • Flera ändelser : Det finns två ändelser, romantiska och dramatiska. Båda är lyckliga slut, även om man generellt sett utsätter karaktärerna lite mer för att komma dit. Dina dialogval under rutten påverkar vilket slut du får.
 • Names to Run Away from Really Fast : The Day Lost to Darkness/The Day that Went Dark, beroende på översättaren .
 • Nytt spel+ : Du får olika slutbelöningar för ditt rum och avatarer beroende på vilket slut du väljer, och du måste gå tillbaka och hämta det andra slutet för att få de andra belöningarna. Dessutom är vissa kapitel från hans POV endast tillgängliga efter att ha nått båda ändarna.
 • No-Sell : Alice har förmågan att omintetgöra magi, eftersom hon kommer från förnuftets land.
 • Konstig vänskap :
  • Oliver den snåriga , sofistikerade , hattmakaren-slash-uppfinnaren och Blanc den flirtiga , snälla rekordhållaren. Den ena ser ut som en 13-årig pojke på dagen, en vuxen man på natten, och den andra antyds vara The Ageless med ett mörkare förflutet än han låter på sig. De är också hemmakamrater och förmodligen varandras närmaste vän.
  • Luka, den blyge , oskyldige spaderknekten och Edgar, den manipulativa , listiga hjärteknasten. Trots deras motsatta personligheter och trohet mot motsatta arméer, brukade de vara skolkamrater och fortfarande betrakta varandra som vänner.
 • Spela varje dag : Bonusfunktionen för daglig inloggning, som ger spelaren Lin, Magic Crystals, Gacha-tokens eller föremål för att öka uthålligheten och intimiteten om spelaren öppnar appen varje dag.
 • Spelkortsmotiv : Med tanke på att källmaterialet har gott om detta, är det givet.
 • Power Crystal : Magiska kristaller gör det möjligt för människor i Cradle att använda magi även om de inte är begåvade med medfödd magisk förmåga.
 • Kärlekens kraft :
  • Trots att det har fastställts på flera rutter att MC:n inte kan bryta en magisk besvärjelse som redan har gjorts framgångsrikt, lyckas hon göra exakt det på Loki och Zeros rutter utan någon annan förklaring än att hennes kärlek till dem är kraftfull nog att åsidosätta magin.
  • I Olivers rutt visar det sig att Oliver känner särskilt starka känslor av kärlek till MC tillfälligt kan bryta förtrollningen som håller honom i barnform under dagen. Det är dock inte tillräckligt för att helt bryta förtrollningen .
 • Löftet : Vissa rutter har ett viktigt löfte mellan karaktärer:
  • I början av Fenrirs rutt ger han tre löften med MC om att hjälpa henne att känna sig trygg och glad i Cradle innan hon återvänder hem: de kommer att ha kul varje dag i Cradle, säga hejdå med ett leende och undvika att falla in. älska med varandra. Föga överraskande slutar de med att de bryter i stort sett alla dessa löften när de ändå blir kära i varandra och MC:n bestämmer sig för att hon vill stanna hos honom i Cradle istället för att säga hejdå till honom.
  • I Sirius rutt säger Sirius att Lancelot tidigare lovade honom att efter att han hade blivit kung och uppnått fred mellan de röda och svarta arméerna, skulle han åka in i Central Quarter och köpa blommor från Sirius blomsteraffär. I Sirius Dramatiska slut gör han just det .
 • Recycled Premise : Spelare som kommer till det här spelet från Ikemen Sengoku kanske märker att de grundläggande koncepten för de två spelens lokaler är väldigt lika: En ung kvinna från modern tid har ett ödesdigert möte med en glasögonglasögonman som leder till att hon blir instängd i en tid/värld helt annorlunda än den hon är van vid, där två fraktioner är på gränsen till krig och en tredje part i skuggorna i hemlighet manipulerar båda sidor för sina egna skändliga mål.
 • Red Eyes, Take Warning : När en karaktärs ögon blir röda, är det en varning om att de är på väg att använda magi.
 • Red Oni, Blue Oni : Denna dynamik är i spel mellan de röda och svarta arméerna, men med Onis bytt: Röda armén tenderar att lägga mer värde på prestige och adel, med en atmosfär av kall professionalism i sättet de uppför sig. Samtidigt sätter Black Army mer värde på en soldats förtjänst, snarare än deras familjehärstamning, för att bestämma deras led. De är också ett mycket vänligare gäng, som ofta beter sig som en stor familj. En stor del av historien kretsar dock kring att MC inser att de röda och svarta arméerna är mer lika än de verkar.
 • Kommer du ihåg den nya killen? : Zeros rutt introducerar Mousse, Dean och Dalim som var helt frånvarande från prologen och tidigare rutter på grund av att de inte var en del av den ursprungliga skådespelaren och lades till först när spelet började ta slut på karaktärer att släppa nya rutter för.
 • Räddningsromantik : MC:n är alltid under hot om att bli kidnappad och användas som testperson för Magic Toweroch de uppnår detta med varierande framgång på varje rutt.
 • Avslöjandet :
  • Edgars rutt är den första rutten som släpptes där Amon visar sitt ansikte för Alice för första gången.
  • Olivers rutt avslöjar fler av Magic Towers avsikter: de arbetar på magi med tidsåtergång för att återställa en gammal dagbok från London som kan ha tillhört en ”Alice 0” som föll i Cradle årtionden innan ”Alice den första” gjorde det.
 • Syskon Yin-Yang : Högmodig, självsäker platinahårig Jonah som vill försonas med sin lillebror, och tystlåten, introvert mörkhårig Luka som bara vill att hans irriterande storebror ska lämna honom ifred.
 • Socialiseringsbonus : Att skicka en hälsning till din vänlista varje dag ger dig Lin för varje vän på listan.
 • Byta POV : Vissa kapitel kan läsas från friarens POV, och ännu fler när båda avsluten är klara.
 • Teeth-cenched Teamwork : Röda och svarta arméerna när de måste slå sig ihop mot det magiska tornet.
 • Frestande öde : I slutet av prologen säger Blanc åt Alice att inte bli kär i någon från Cradle, eftersom det kan orsaka problem för hennes önskan att återvända till London vid nästa fullmåne. Naturligtvis, som en otome , går det här ungefär så bra som du kan förvänta dig.
 • Token Good Teammate : Kyle och Zero, till skillnad från de andra Röda arméns officerare, är inte intresserade av att kidnappa eller manipulera MC och är den enda personen som till en början visar sin genuina vänlighet när hon tvingas stanna med Röda armén på deras vägar. De är dock bara ett partiellt exempel på denna trope, eftersom de andra röda arméns officerare inte är riktigt så onda som de först verkar.
 • Traumatic Superpower Awakening : Händde Ray Blackwell när hans tidigare oupptäckta magiska krafter aktiverades när han bevittnade Magic Tower-lärjungar som försökte kidnappa elever, vilket gjorde att många människor blev allvarligt skadade och åtminstone en av dem dog , och även Loki Genetta när han av misstag skadade flera personer med sina krafter och hans familj övergav honom som ett resultat .
 • Tsundere :
  • Jonas, åh så mycket. Trots att han är arrogant och egoistisk, blir han extremt tillgiven och tjusig mot MC efter att de träffats och pratar ofta om vilken fantastisk flickvän hon är.
  • Luka är en platonisk version av detta mot Jona. Han tillbringar 90 % av sin tid i Jonas närvaro för att förolämpa honom, försöka slåss mot honom och/eller avvisa hans försök att försona sig med honom och de återstående 10 % är upprörda över att Jonas riskerar sitt liv och/eller inte är så nära honom som han brukade vara.
  • Oliver, som ständigt förolämpar och gnäller mot MC men kommer att spela riddaren i Shining Armor för henne i ett pulsslag när hon är i fara.
 • Unik Protagonist Asset : Alice är den enda som har förmågan att No-Sell magiska attacker, och kommer från Land of Reason. Ingen hon möter i Underlandet har förmågan, inte ens Oliver, som är från London som hon .
 • Unwitting Pawn : Hela Röda armén för Amon Jabberwock och resten av hans lärjungar av Magic Tower, förutom Lancelot som är fullt medveten om Amons planer och försöker undergräva dem .
 • Vag ålder : Alices ålder är upp till spelaren, även om hon nämner att hon är äldre än Loki som är nitton, och det antyds att hon är yngre än Sirius är trettio. Hon är förmodligen tänkt att vara någonstans i mitten av tjugoårsåldern som de flesta av resten av skådespelaren, men utöver det är det någons gissning.
 • Virtuell pappersdocka : MC:n får olika klädesplagg på varje rutt, som hon kan byta när som helst.
 • Vitriolic bästa knoppar :
  • Seth och Fenrir, som har regelbundna armbrytning och verbala prickskyttetävlingar. MC tror till och med vid ett tillfälle att hon inte kan säga om de är bästa vänner eller rivaler.
  • Blanc och Oliver, även om det är mer ensidigt från Olivers sida .
  • Edgar och Zero. Edgar går ständigt (och medvetet) på Zeros nerver, men de två respekterar och ser upp för varandra i slutändan.
 • Vi brukade vara vänner : Sirius, Lancelot och Harr var alla bästa vänner i skolan. Snabbspola framåt till nuet, där Sirius och Lancelot är på motsatta arméer och Harr är en eftersökt flykting.
 • Vit-och-grå moral : Konflikten mellan Röda armén och svarta armén verkar initialt vara ett fall av svart-vit moral i prologen, där män från Röda armén framstår som makthungriga Jerkasses i motsats till män från Black Army snällare behandling av MC, men varje väg avslöjar att Röda arméns män inte är så onda som de verkar vara och har sina egna ädla egenskaper. När den legitimt makthungrige och galna Amon avslöjas som den sanna Big Bad , förvandlas konflikten tillbaka till en svart-vit moral , där de svarta och röda arméerna går samman för att slå ner Amon.
 • Du måste ha blått hår :
  • Fenrir och Loke har båda hår i olika rosa nyanser.
  • Jonahs hår är så blekt att det nästan är vitt, och Lukas mörka hår ser vanligtvis mer lila ut än svart. Attraktionskraft från andra världen måste vara ett familjedrag.
  • Blancs vita hår gav honom namnet White Rabbit, och det antyds vara naturligt, eftersom han fortfarande ( åtminstone fysiskt ) är ungdomlig.
  • Seth har långt krickfärgat hår.