Det är ganska snabb att få dig till handling – det finns History Retrograde-krafter att ta itu med, en hel arsenal av karaktärer att lära känna och en hel del termer att lära sig – av vilka några du kommer att känna till, några som du kanske aldrig har hört talas om förut.

Touken Ranbu Warriors: Nybörjartips

 

DAGENS SPELVIDEO

 

Även om spelet ger en praktisk ordlista som hjälper till att avmystifiera några av de mest förvirrande begreppen, är det inte perfekt. Här är en snabb genomgång av Touken Ranbu Warriors och det ursprungliga mobilspelet.

 

Vad är Touken Danshi?

Touken Ranbu Warriors Yamanbagari Chougi och Yamanbagari Kunihiro tränar tillsammans

Touken Danshi, eller Toudan, är andar födda av vapen – vanligtvis svärd. De representerar svärden och teknikerna förknippade med dem givet mänsklig form, och dessa former är uteslutande manliga.

 

Dessa andar är en typ av tsukomogami – andar födda från livlösa föremål i japansk folklore.

 

I Touken Ranbu är Touken Danshi i allmänhet födda från svärd från kända, historiska svärdssmeder. Till exempel är en spelbar Toudan Hyuga Masamune, en ande född från en tanto skapad av Masamune, vars svärd var legendariska.

 

Inom spelen kallas Toudan för att bekämpa History Revisionists och deras History Retrograde Army. Det är saniwa som kallar dem.

 

Vad är Saniwa?

Saniwa är individer som har kraften att dra ut andar från livlösa föremål genom att ”väcka deras hjärtan och själar.” När ett svärds ande framkallas, är en Touken Danshi resultatet.

 

Grovt översatt betyder Touken Danshi ”svärdsmän”. Det är troligen därför alla Touken Danshi är män.

 

Saniwa anförtros Touken Danshi och skickas tillbaka i tiden för att bekämpa History Retrograde Army – de gör detta på order från tidens regering, som är den myndighet som ansvarar för att skicka saniwa till hotade tidsperioder.

mobilspelet Touken Ranbu är du, spelaren, en saniwa, på väg tillbaka till det förflutna med en samling Touken Danshi som du kämpar med mot revisionisterna.

 

I Touken Ranbu Warriors saknas dock de spelbara karaktärernas Saniwa, och fram till händelserna som startar spelet ägnar de sin tid åt att driva runt sin honmaru utan syfte.

 

Tidens regering märker detta och skickar Konnosuke, en rävliknande varelse som kallas en kudagitsune som kan bemyndiga dem med ett stärkande sigill, för att hjälpa dem och fungera som uppdragskontroll.

 

Vad är en Honmaru?

Enkelt uttryckt är en Honmaru högkvarteret och hemmet för en saniwa och deras tillkallade Touken Danshi. Det är en plats där de kan vila och koppla av mellan uppdragen.

 

I Touken Ranbu Warriors har honmaru som Toudan opererar från attackerats tidigare, och detta är något som kan ha orsakat den tidigare saniwas försvinnande.

 

På japanska hänvisar ”honmaru” till en region av ett slott, vanligtvis mitten av det. Det är den viktigaste och mest försvarbara delen av slottet, så det är vettigt att ett högt försvarat område där saniwa och deras Toudan kan koppla av skulle kallas en honmaru.