Beskrivning

Akedia är känt som ”skogarnas land”. Det milda klimatet i detta rike ger det ett frodigt, grönt landskap med utbredda skogar och betesmarker. Med så många avkopplande orter, lockar detta land ett stort antal turister. Akedia tillverkar produkter relaterade till sängkläder och är känt för sina textilier. Det är också känt för sina tupplurar, eftersom det finns hängmattor utspridda över hela staden för improviserade tupplurar.

Kultur/Människor

 • Folket i Akedia är milda och milda.
 • De älskar fred och tröghet.
 • Många Akedian-folk är vaga om begreppet tidtagning.
 • Arrangerade äktenskap är vanliga, men det är också kulturellt acceptabelt att gifta sig för kärlek. (Bok 1 Magic Ending Letter, and Lynt’s Consort Path)
 • I A Chance at Eternity konstaterar Tino att ”I Akedia skulle de som är trolovade i allmänhet leva tillsammans.”
 • I Lynt’s Consort Path säger Tino: ”…i Akedia blir par väldigt nära varandra. De litar på varandra för allt.” Denna idé förstärks av Lynt, som agerar mycket tillgiven mot huvudpersonen under deras falska förhållande; när han tillfrågas om hans handlingar är hans resonemang i grunden ”det här är vad paramourer gör.”
 • I Akedia diskuterar människor sällan sin barndom med någon annan än sin enda sanna kärlek. (Trollbindande Confessions Story Event: Premium Path)
 • Den Akediska nationalblomman är en blomma som bleknar från vit till grön och kan endast odlas med hjälp av magi.
 • I Akedia ser man ner på att ta del av köttsliga relationer före äktenskapet. Det är dock en föråldrad konvention som kungen och drottningen vill ändra. ( Enchanted & Entwined – Lynt’s Route Epilogue)
 • Kungen av Akedia väljer en betjänt att tjäna dem genom att säga deras namn under en ceremoni som kallas hängivenhetsriten. Det är också brukligt att kungen ger sin betjänt ett föremål (vanligtvis något som betjänten kan ha på kroppen hela tiden) under ceremonin.

House of Maes

 • The House of Maes är en välkänd familj som har tjänat kungafamiljen Akedia i generationer.
 • Många betjänter som har tjänat kungafamiljen är från denna familj.
 • Endast den mest eliten av butlers från House of Maes får en utmärkelse som kallas Primi Ordinis som tillåter dem att tjäna Akedias härskare.
 • The House of Maes driver en betjäntakademi där alla barn från familjen förväntas delta.
 • Barn från House of Maes utbildas till betjänter från det ögonblick de börjar gå.
 • I A Chance at Eternity säger Tino att House of Maes också förväntar sig att kvinnorna som gifter sig in i House of Maes ska behandla sina män med respekt.

Relationer med andra kungadömen

 • Akedia är vän med Voleri och Luxure.
 • Akedia har ett ekonomiskt avtal med Avari, Ira, Luxure och Qelsum. ( Enchanted & Entwined – Rio’s Route)

Bilder på Akedia

 

 

Beskrivning

Anita är Dias styvmor. Hon är besatt av Dias sångröst. Anita har obevekligt försökt hitta Dia efter att han rymt från henne och gömt sig på akademin.

Historia

Anita hade alltid agerat som om hon var Dias riktiga mamma. Hon berättade för Dia att hon också hade tristitblod. Medan hon agerade som hans ”mamma” använde hon honom för att främja sin status i det höga samhället. När Dia var liten avtäckte Anita Dia i high society som tjej och som sångfågel. Anita fick Dia att sjunga inför adeln och manipulerade honom till att tro att hon bara skulle visa honom tillgivenhet om han sjöng för adeln. Dia, som ville ha tillgivenhet från sin ”mamma”, fortsatte att sjunga för att han skulle få kärlek och tillgivenhet från sin ”mamma”.

När Dia blev förtjust i sin hembiträde Rosalie började han lyssna mer på Rosalie än på vad Anita sa åt honom att göra. Anita kunde inte acceptera det och ville bara att Dia skulle göra det hon sa åt honom att göra. Så, Anita dödade Rosalie och säger att hon gjorde det för hans skull.

När Dia var 10 år gammal rymde Dia hemifrån för att fly från Anita. Anita fortsatte att leta efter Dia medan han låg lågt vid akademin och försökte att inte sticka ut. Hon hittade honom äntligen när hon blev inbjuden till en musikalisk revy på akademin. Det slutade med att Dia var tvungen att sjunga som en sista utväg på grund av att någon sabbade de musikinstrument som S Ranks skulle använda för att framföra. Så det slutade med att hon såg honom uppträda. Det visades att Anita fortfarande var besatt av Dias sång och ansåg honom vara hennes ”Sångfågel”. Hon började sedan skicka brev till honom under sken av att träffa honom för att kompensera för sina tidigare överträdelser. Anita manipulerade sedan Dia igen genom att agera ledsen och berömma honom när de träffades med varandra. När hon fick Dia att bjuda in MC till deras möte, hon drogade båda deras teer med en sömndryck och kidnappade dem med hjälp av någon okänd man. Anita hotade då att skada MC om Dia inte sjöng för henne. Hon tappade också sin snälla fasad och slog Dia närhelst han inte sjöng som hon ville att han skulle. Anita traumatiserade honom också när hon berättade för honom om hur hon dödade hans riktiga mamma och hur han hade hänvisat till sin riktiga mammas mördare som ”mamma” i alla dessa år. Det antyds att hon försökte tvinga Dia att sjunga Förtvivlans Aria och möjligen planerade att sälja bort honom som sångfågel. Anita traumatiserade honom också när hon berättade för honom om hur hon dödade hans riktiga mamma och hur han hade hänvisat till sin riktiga mammas mördare som ”mamma” i alla dessa år. Det antyds att hon försökte tvinga Dia att sjunga Förtvivlans Aria och möjligen planerade att sälja bort honom som sångfågel. Anita traumatiserade honom också när hon berättade för honom om hur hon dödade hans riktiga mamma och hur han hade hänvisat till sin riktiga mammas mördare som ”mamma” i alla dessa år. Det antyds att hon försökte tvinga Dia att sjunga Förtvivlans Aria och möjligen planerade att sälja bort honom som sångfågel.

Hon slutade gå efter Dia när Dia meddelade att han var en prins från den förlorade kungliga linjen Tristitas och hade stöd av alla prinsar från de andra kungadömena.

Personlighet

Anitas personlighet kan beskrivas som manipulativ då hon agerade snällt för att få Dia att göra vad hon än sa åt honom att göra.

Relationer

Kommer snart…

Trivia

 

Court

 

Den här sidan kan innehålla spoilers. Fortsätt efter eget gottfinnande.

 

 

Beskrivning

Daan är Tinos kusin. Han arbetar som betjänt. Han har för närvarande ingen mästare, men han siktar på att bli Lynts betjänt.

Historia

Precis som Tino kommer Daan från House of Maes. House of Maes som tjänade House of Akedia i många generationer. Barn som föds in i House of Maes utbildas till att vara betjänter från det ögonblick de börjar gå. Alla barn i samma ålder måste också gå på en betjäntakademi som drivs av House of Maes. De siktar också på att få en utmärkelse som kallas Primi Ordinis. Endast den mest eliten av butlers från House of Maes får titeln Primi Ordinis som tillåter dem att tjäna Akedias härskare.

Daan och Tino tränade tillsammans på den betjänade akademin som drivs av House of Maes sedan de var nära i ålder. Hans färdigheter var exceptionella och han var bättre på Tino i allt. Daans mål var att bli Lynts betjänt. Tino hade dock förmånen att vara son till Styn som är kung Liams betjänt. Så det förväntades att tjänsten som Lynts betjänt skulle gå till Tino. Tino gillade inte konflikter och ogillade att tävla med de andra barnen i House of Maes. Han trodde också att Daan var bättre lämpad för tjänsten och att han så småningom skulle bli den som skulle bli Lynts betjänt. Därför försökte Tino inte på allvar att tävla om rollen som Lynts betjänt. Det fanns aldrig ett avgörande ögonblick då de på allvar tävlade om vem som skulle bli chef för House of Maes och vinna titeln Primi Ordinis, så båda dessa saker förblev i Tinos händer. Daan kunde inte acceptera det eftersom Tino hade dessa saker utan att ens försöka. Han började agera som om han var överlägsen Tino och slog ofta Tino av frustration. Daan gjorde också det bara när ingen annan var i närheten. Tino blev så traumatiserad av att bli påkörd att han fortfarande kryper ihop av rädsla även för att Daan hotar att slå honom. Till slut valde en ung Lynt Tino som sin betjänt istället för Daan.

Som vuxen kan Daan fortfarande inte acceptera Tino som Lynts betjänt och börjar planera för att bli Lynts betjänt. När en ny ruin avslöjades i Akedia såg Daan till att han blev utvald att komma till The Isle of Colde för att ta Lynt tillbaka till Akedia för att studera ruinerna. Han stannade kort på The Royal Academy of Concordiamedan Lynt förberedde sig för att återvända hem. Han agerade som en perfekt, elegant och artig betjänt inför alla prinsar och deras betjänter för att visa att han var bättre än Tino. Detta resulterade i att Daan fick mycket beröm från alla prinsar och betjänter vilket fick Tino att känna oro. Daan fortsatte dock att agera nedlåtande mot Tino när ingen annan var i närheten. Lynt avslöjade då att Daan skulle följa med honom som hans betjänt under hans återkomst till Akedia till Tinos chock. Dan har en självbelåten blick i ansiktet som om han hade vunnit över Tino. När MC övertygar Tino att säga sin mening om att han vill följa med Lynt tillbaka till Akedia, skriker Daan åt Tino. Daan säger strängt till Tino att en ordentlig betjänt inte skulle prioritera sina egna önskemål framför sin herres önskemål.

Dagen som Lynt skulle återvända från Akedia kommer Lynt inte fram och Tino blir orolig. Tino skickar massor av brev till Akedia för att fråga om Lynts välmående. Inget av hans brev fick dock några svar. Några dagar senare kommer Daan till akademin utan Lynt. Daan säger till Tino att Lynt mår bra och ljuger att Lynt hade fått alla Tinos brev. Det avslöjas också att Daan hade en spion i akademin som berättade för honom om hur några elever såg Tino omgiven av en magisk aura efter att han föll på toppen av MC. När Tino och MC jagar Daan för att förhöra honom om att det inte finns några svar på Tinos brev, hamnar de i stadens bakgränder. Daan hade anlitat några ligister för att ta tag i MC. Han hade också på något sätt en kristallartefakt som kom från Akedian-ruinerna. Kristallen blir vit när någon säger sanningen och blir svart när någon ljuger. Daan visste att Tino först inte ville vara Lynts betjänt. Så han vande sig vid kristallen och frågade Tino om han alltid hade velat vara Lynts betjänt. Tino tvekade att svara. Tino älskar för närvarande att vara Lynts betjänt, men han vet att han inte ville vara Lynts betjänt när han var yngre. Tino slutade med att svara att han alltid har velat vara Lynts betjänt och kristallen blir svart. Daan skrattar sedan hånfullt åt Tino och fortsätter att betona hur Tino ljuger om att han vill vara Lynts betjänt. Han säger till Tino att han inte förtjänar att vara Lynts betjänt eftersom han först inte ville vara Lynts betjänt. han brukade kristallen och frågade Tino om han alltid hade velat vara Lynts betjänt. Tino tvekade att svara. Tino älskar för närvarande att vara Lynts betjänt, men han vet att han inte ville vara Lynts betjänt när han var yngre. Tino slutade med att svara att han alltid har velat vara Lynts betjänt och kristallen blir svart. Daan skrattar sedan hånfullt åt Tino och fortsätter att betona hur Tino ljuger om att han vill vara Lynts betjänt. Han säger till Tino att han inte förtjänar att vara Lynts betjänt eftersom han först inte ville vara Lynts betjänt. han brukade kristallen och frågade Tino om han alltid hade velat vara Lynts betjänt. Tino tvekade att svara. Tino älskar för närvarande att vara Lynts betjänt, men han vet att han inte ville vara Lynts betjänt när han var yngre. Tino slutade med att svara att han alltid har velat vara Lynts betjänt och kristallen blir svart. Daan skrattar sedan hånfullt åt Tino och fortsätter att betona hur Tino ljuger om att han vill vara Lynts betjänt. Han säger till Tino att han inte förtjänar att vara Lynts betjänt eftersom han först inte ville vara Lynts betjänt. Tino slutade med att svara att han alltid har velat vara Lynts betjänt och kristallen blir svart. Daan skrattar sedan hånfullt åt Tino och fortsätter att betona hur Tino ljuger om att han vill vara Lynts betjänt. Han säger till Tino att han inte förtjänar att vara Lynts betjänt eftersom han först inte ville vara Lynts betjänt. Tino slutade med att svara att han alltid har velat vara Lynts betjänt och kristallen blir svart. Daan skrattar sedan hånfullt åt Tino och fortsätter att betona hur Tino ljuger om att han vill vara Lynts betjänt. Han säger till Tino att han inte förtjänar att vara Lynts betjänt eftersom han först inte ville vara Lynts betjänt.

Daan börjar sedan attackera Tino. Han använder magi och slår in Tino i en vägg. MC kan ta sig loss från ligisterna och springa till Tinos sida. Hon läker Tinos skador genom att kyssa honom. Efter att han sett Tinos skador läka och hur Tino fick en magisk aura, tvingar han MC att kyssa honom trots hennes motstånd. Tino är arg över att Daan rörde vid hans parmour, så de börjar slåss mot varandra med magi. Eftersom Tino också drevs upp av MC:s magi, hamnar striden mellan Daan och Tino oavgjort. Men Daan avslöjar att han attackerade Tino för att köpa lite tid för att hindra Tino från att kunna närvara vid rite of Devotion-ceremonin.

Nästa morgon får Tino och MC tillstånd av rektor Lou att resa till Akedia. De får reda på att ceremonin ska äga rum idag. Tino förutspår att Daan förmodligen hade vidtagit motåtgärder för att hindra dem från att komma in genom palatsets ingång. Så Tino föreslår att han använder magi för att flyga sig själv och MC till balkongen på Akedia Castle där ceremonin äger rum. När de landar på balkongen blir alla förvånade. Daan försöker vända alla mot Tino genom att hävda att Tino avbröt en helig ceremoni eftersom han inte kunde acceptera att inte vara Lynts officiella betjänt. Han utbrister att Tino inte svarade på något av breven som Lynt skickade till honom och fick Lynt att oroa sig för honom. Daan hävdar också att Tino var upptagen med att umgås med MC istället för att vara med sin husse. Skaran av Akedian-medborgare som tittade på ceremonin tror på Daans ord och börjar kritisera Tino. Tino vänder sig till Lynt med ett allvarligt ansikte. Han säger till Lynt att han uppriktigt vill vara hans betjänt, inte bara för att Lynt hade räddat honom när han var yngre, utan för att han verkligen vill vara vid hans sida som hans betjänt. Lynt frågar Tino om det är vad han verkligen vill och han säger ja. Daan försöker sedan anklaga Tino för att bara vilja vara Lynts betjänt för prestigen. Eftersom Daan hävdar att Tino bara vill ha prestige, säger Lynt åt honom att använda kristallartefakten han har för att se om Tino talar sanning eller inte. Daan försöker låtsas okunnighet. Men Lynt säger att han blev misstänksam när Tino inte svarade på något av hans brev, så han gjorde en utredning. Det antyds att Lynt vet att Daan gömde alla dessa brev. Det slutar med att kristallen blir vit, vilket betydde att Tino talade sanning. Lynt förklarar sedan att Tino kommer att bli hans officiella betjänt och Daan går uppgiven därifrån.

Personlighet

Daan uppträder elegant och artigt inför andra, men nedlåtande inför Tino och de som står i vägen för hans mål. Han är också mycket intrig och kommer att göra allt för att uppnå sitt mål att bli Lynts betjänt. När Lynt hade åkt tillbaka till Akedia för att studera några nyupptäckta ruiner, gick han ut för att se till att inget av Tinos brev nådde Lynt i Akedia. Daan ljög också för kungafamiljen och alla Akediska medborgare att Tino var den som inte svarade på något av Lynts brev. Han anlitade också ligister för att fånga MC och misshandla Tino för att hindra honom från att komma i tid till Primi Oridinis-ceremonin. Detta var för att han skulle anses vara Lynts officiella betjänt som standard.

Relationer

Tino Maes

Daan och Tino kommer inte överens så bra. Under sina dagar på betjäntakademin skulle Daan alltid vara bättre än Tino på allt. Så Daan började tänka på sig själv som överlägsen Tino. Från och med då pratade Daan på ett nedlåtande sätt mot Tino när ingen annan var i närheten. Det antyds att Daan också slog Tino mycket när Tino kryper undan i rädsla bara för att Daan hotar att slå honom. När Tino valdes till Lynts betjänt, blev Daan avundsjuk på Tino, och trodde att Tino inte var värd den positionen. Daan ansåg att han borde vara Lynts betjänt eftersom han var mer kvalificerad att få utmärkelsen Primi Ordinis.

Övriga framträdanden

Trivia

 • Dan har på något sätt en rund grön kristallartefakt från ruinerna i Akedia. Denna artefakt blir vit om någon säger sanningen och svart om någon ljuger.