Leonardo vi alo

Beskrivning

Leonardo är ett geni, betraktad av historiker och forskare som den typiska ”renässansmannen”. Han ägnar vanligtvis dagarna åt att stilla sin nyfikenhet genom att undersöka allt som fångar hans blick.

Lite av en ensamvarg verkar han gömma en djup hemlighet…

Utseende

Leonardo är en ganska lång man, med en smal men ändå tonad byggnad. Hans hår är ombre från ett mörkgrått till ett vitaktigt silver i spetsarna. Hans ansikte brukar pryda ett leende och han har gyllene ögon som beskrivs som något sorgsna och fulla av längtan.

Som kläder har han visat sig ha på sig vinröda byxor som hålls upp med ett intrikat bälte och en vit skjorta med toppen uppknäppt ett par knappar, som visar en del av hans bröst. Över skjortan bär han en matchande kavaj med en brun läderrock med vit kontur.

Han har en dålig vana att somna var han vill. Som ett resultat tenderar invånarna i herrgården att trampa på honom.

Han tror att det är synd att förvandla människor till vampyrer eftersom han gillar hur människor alltid har ett syfte i sitt korta liv. Han tror också att att tvinga någon att leva för evigt är som tortyr.

Han kommer inte överens med sin familj eftersom hans familj vill ha renblodiga barn och som han en gång sa ”alla föräldrar älskar inte sina barn” vilket möjligen antyder att hans familj använder honom för förmågan att hålla en renblodig härstamning och han gör det. Håller inte med om det så han bröt sig från dem, men de bombarderar fortfarande Comte med brev.

Han kan inte ge upp sina cigariller.

Tills MC träffade sin katt gav han den inget namn (Lumiere).

Han ses alltid säga namnet Comte inom citattecken (”Comte”) detta kan möjligen bero på att han känner till sitt riktiga namn och Comte vill inte att han ska låta de andra invånarna veta vad han heter eller så kan det vara han som nästan retar eller hånar hans gamle vän.

Han kunde inte dansa och lärde sig dansa tillsammans med MC för en bal.

Han är cirka 500 år gammal. [Leonardos väg, kapitel 18, del 2]

Beskrivning

En brittisk författare känd för sin serie deckare med titeln Sherlock Holmes i huvudrollen. Arthur har en snabb kvickhet, men hans flippiga attityd hindrar honom från att bilda djupa relationer.

En playboy av naturen, han attraheras omedelbart av dig. Hans skäl för att komma till herrgården verkar vara knutna till hans eget författarskap.

Utseende

Arthur har rufsigt blått hår med lugg på näsryggen. Hans ögon kan beskrivas som safir, och han har ett märkbart skönhetsmärke under läpparnas vänstra sida. Han har även en piercing i höger öra.

När han har tröttnat på att skriva går han och letar efter kaffe, fudge och värmen från en kvinna. (Varning!)

Tala inte om Sherlock Holmes i Arthurs närvaro.

Han gillar inte Dazai.

Han besöker ofta den lokala baren med Theo och, trots deras lättsamma skämt, betraktar han honom som en vän.

Han spelar ofta brädspel med Isaac, och alltid bäst honom. Han kallar honom ”Newt”, och eftersom Isaac inte gillar det efternamnet, vill han vinna för att få honom att sluta kalla honom för det.

Arthurs observationsförmåga är oöverträffad. 1

När han skriver har Arthur vanligtvis en vit skjorta med knappar och glasögon. 2

Han ogillar te. En gång var Jean arg på att han försökte ta bort ögonlappen så han bytte ut sitt kaffe med te, tydligen hostade Arthur mycket efter att ha tagit en klunk av det.

Han har en hund som heter Vic.

Beskrivning

En av de största och mest kontroversiella ledarna i historien, Napoleon har en naturlig aura som driver människor till honom. Han anser starkt att alla människor är födda lika och bör behandlas som sådana.

Till skillnad från de andra har han ingen aning om varför han hamnade i herrgården.

Utseende

Napoleon har kolsvart hår med silvervita spetsar. Hans ögon beskrivs som en livfull nyans av jadegrönt. Han har ett smalt ansikte med en distinkt käklinje

En oavsiktlig charmör, både män och kvinnor, har fallit offer för hans överklagande.

Han har en sällskapsörn som heter Jupiter.

Han kysser alla som försöker väcka honom.

Beskrivning

En större (renblodig) vampyr höljd i mystik. Han är ansvarig för att erbjuda invånarna i herrgården en ”smak av evigheten” och ge deras andra liv som vampyrer.

Saint-Germain har graciös balans och ett elegant leende, men det finns den minsta antydan till sorg någonstans i hans ögon.

Utseende

Comte de Saint-Germain har bärnstensfärgade ögon med medellångt blont/brunett hår.

Herrgårdens fadersgestalt, han är ganska bra på att straffa de boende när de har gjort något dåligt.

Comtes riktiga namn är Abel.

Det antyds allmänt att Comte var en ”bad boy” när han var yngre och möjligen fortfarande nära vän med Vlad, som han en gång sa till Leonardo i ett av korten att ”om jag började röka igen, skulle jag gå tillbaka till jävla jag var’.

Comte de Saint Germain var en verklig historisk figur som vi vet lite om och somliga säger att han till och med var en tidsresenär!

Till skillnad från Leonardo tror han inte att det är synd att förvandla någon till en vampyr och erbjöd sig på Leonardos väg till och med att förvandla MC ”när det är dags”.

Beskrivning

Ett underbarn som började komponera från fem års ålder, Mozart lever och andas musik. Han kommer till herrgården i jakten på att komponera sitt största verk hittills.

Han är avlägsen och slitande, och ändå finns det glimtar av ett känsligt hjärta bortom hans järnmask.

Utseende

Mozart har silvervitt hår med lugg som sträcker sig förbi hans lilafärgade ögon. Hans hudton är ljus och han har en smal käklinje. Han har också ett urskiljbart skönhetsmärke under vänster öga

Han brukar inte le. Men efter en drink eller två kommer han att le för nästan vem som helst.

Har en husdjursuggla som heter Schelm.

Han är dålig på att rita.

Beskrivning

Denna berömda och inflytelserika holländska målare har en närvaro lika lugnande som de solrosor han är känd för att måla. Vincents snälla personlighet står i skarp kontrast till hans fräcka och svåra bror, även om han ibland tycks vara utan några starka känslor alls. Men när han väl blir kär förändras allt…

Utseende

Vincent har hackigt blont hår med lugg och elektriskt blå ögon. Han har en smal käklinje och en relativt blek hy. Han bär också en blå piercing med dubb på vänster öra.

Låt inte hans utseende lura dig. Han kan absolut förstöra dig i en kamp. Inte ens hans bror Theo kan vinna.

Har en tvättbjörn som heter Brush

Beskrivning

En man höljd i den mest eteriska skönhet, han är faktiskt en renblodig vampyr. En gång goda vänner med le Comte de Saint-Germain gick de skilda vägar för flera hundra år sedan.

Det verkar som att vissa stora ambitioner hos Vlad kan ha något att göra med deras avsked.

Utseende

Vlad har sexiga distinkta smala rödfärgade ögon. Han har kladdigt vitt hår och blek hud.

Trivia

Comte och Vlad är gamla vänner och skildes åt för flera hundra år sedan.

Gillar: Att vattna sina blommor och läsa.

Särskilda färdigheter: För många för att räknas.

Avskyr: Dyster och livlös natur.

Ogillar: Snöfall och alkohol.

Favoritmat: Jordgubbar och tårta med jordgubbar på toppen.

Hatad mat: Kaffe och gourmetmatlagning.

Han är baserad på den tidigare vojvoden i Walachia, Vlad the impaler

Beskrivning

En berömd författare med en luftig personlighet och en förkärlek för att dra in andra i sina udda vanföreställningar med avväpnande charm. Dazais lekfullhet har inte gjort honom kär hos vissa i herrgården, men han låter det inte störa honom alls.

Av någon anledning pratar han aldrig om sitt förflutna.

Utseende

Har vågigt hår och gyllene iris.

Genomgång

Rutten släppt

Rutt

Trivia

Han går vanligtvis in i herrgården via fönstren. Han har använt ytterdörren totalt… 4 gånger.

Han gillar att följa Arthur, men eftersom Arthur alltid har en obehaglig blick när han gör det, tror han att Arthur är en ”tsundere”.

Har en fågel som heter Bunta.

Navigering

Tecken

Beskrivning

Sebastian är en skicklig butler som övervakar alla invånare i herrgården. Han är generellt sett en väldigt lugn person, men döljer ett…smått fanatisk streck när det kommer till ämnet historia.

I sitt rum kanske han eller inte har en speciell anteckningsbok full av detaljerade anteckningar om herrgårdens invånare…men låt honom inte veta att du såg dem.

Utseende

Sebastian har silvergrått hår, med lugg bortsvept. Han har gråa ögon som förstärker hans ganska stränga utseende.

Genomgång

Rutt ännu inte släppt.

ANNONS

Rutt

Trivia

Han för en dagbok med detaljerade anteckningar om herrgårdens invånare och deras vanor, aktiviteter och mycket, mycket mer.

Hans riktiga namn är Akihiko Satou.

Han var en historiker från 2000-talet i Japan.

Har ett husdjursfår som heter Lotte.

Det sägs i hans födelsedagsberättelse att han har en syster och det är därför han har för vana att snärta MC:s panna.

Det avslöjades i händelsen ”Tell me your story” att Sebastian föddes i en mycket rik familj. Vilket chockade MC mycket.

Tillbaka i sitt eget hem hade Sebastian en familjehund som hette Alexander.

Navigering

Tecken

Han bor själv utanför herrgården. Ibland, när han blir ensam på natten, klappar han sin älskade kanin, Puck.

Will verkar ha en crush på MC i Vincents rutt.

Det avslöjades i hans rutt att han var den första vampyren som blev förvandlad. Och var den första invånaren i herrgården.

Beskrivning

Utseende

Faust har rufsigt koboltblått hår och chartreuse-ögon. Han bär tunna glasögon som är kopplade till en metallklämma på örsnibben med en kedja. Han har blek hud och en skarp käklinje.

Genomgång

(Information behövs.)

Rutt

Släppt i JP.

Trivia

Baserad på den tyske alkemisten Johann Georg Faust vars legend säger att han gjorde ett avtal med djävulen i utbyte mot rikedom och kunskap

Beskrivning

Han var en bödel under den franska revolutionen och dödade ett oräkneligt antal människor innan han väcktes till liv igen på 1800-talet av Vlad.

Arbetar nu som läkare, hans ljusa leende och varma, vänliga personlighet drar in alla.

Men var försiktig – när han väl tar sig in i ditt hjärta, blir han helt beroende av dig…

Utseende

Charles har bleka blåvioletta ögon och rörigt mauve hår med bleka spetsar. Han har blek hud med 4 piercingar på vänster öra och 3 piercingar på höger.

Genomgång

Rutten är inte tillgänglig.

Rutt

Trivia

Som den tidigaste att resa sig i slottet, är hans uppgifter att slå Faust vaken och fixa Vlads sänghuvud.

Beskrivning

Vincents yngre bror, en konsthandlare med en vass tunga. När det gäller hans egen ambition tar han inga fångar. Även om Theo respekterar Vincent mer än någon annan, har han en viss hemlighet från sitt förflutna som han har behållit även för sin käre bror…

Utseende

Theodorus har kastanjefärgat hår som sveper delvis åt höger. Han har också himmelsblå ögon med huvor och en lätt mejslad käklinje. Hans högra öra verkar ha flera piercingar.

Även om han verkar vara helt orädd, är han hemsk med katter och släpper ut ett skrik när en kommer nära honom.

Hans favoritmat är pannkakor.

Har ett husdjur Golden Retriever som heter King.

Hans rum är det första rummet uppför trappan.

Han döljer en viss fysisk egenskap för alla.

Det avslöjades i händelsen, One Night Beneath the Crescent Moon, att han var den första invånaren i herrgården som såg MC efter att hon av misstag reste genom dörren.

Beskrivning

En soldat som tjänstgjorde i hundraåriga kriget. Jeans håglösa ögon och stoiska uttryck står i strid med hans eteriska skönhet. Även om han verkar vara känslolös, bär han på en enda, hjärtskärande hemlighet.

Utseende

En androgyn och distanserad man. Jean beskrivs ha porslinsfärg trots att han är soldat. Han har mörkt auberginehår och ögon. Han bär en svart ögonlapp med en intrikat design på höger öga. Jean bär enkla svarta stövlar med låga klackar med gråaktiga byxor och en vit överrock tillsammans med sin kappa med en rem som vanligtvis bärs av militära befälhavare.

En gång, på frågan varför han inte tar av sig ögonlappen, sa han ”världen skulle explodera”.

Har en vit tiger som heter Chérie.

Fritidsintressen: Svärdträning

Ogillar: Störningar och någon som påpekar hur androgyn han ser ut

Specialitet: Svärdspel och ridning

Svaghet: Matlagning

Han är en dålig artist.

ANNONS

Beskrivning

Den här briljanta fysikern avskyr djupt att han förknippas med äpplen. Lite besvärligt, och alltid tvärtom, Isaac håller till en början avstånd från dig. Han följer en unik uppsättning regler när det kommer till ”måltider” och blir en annan person när han visar sina huggtänder.

Utseende

Isaac ser ganska ung ut, runt tjugoårsåldern. Han har jordgubbsfärgat brunt hår, rosa ögon och han verkar ha en något mörkare hy än några av de andra boendena i herrgården som Vincent Van Gogh.

Han blir arg när han retas om äpplen, men är i hemlighet ledsen när dagen går utan att ett enda äpple nämns.

Han förstår inte begreppet kärlek, men är ganska bra på att ge råd.

Arthur kallar honom ”Newt”, och smeknamnet kom från ett vad som Isaac beskriver som ”riggat