Keiji

Keiji beskrivs av MC som att han har stora, starka händer och en bred, stark bål. Hon har också beskrivit hans gyllene ögon som kattliknande. Han har rött hår som sällan slits ner. Hans ensemble inkluderar en orange kimono (utan en röd ärm), ett gult och rött repliknande skärp draperat över hans axlar, ett svart och rött midjeband, sandaler och naturligtvis hans långa röda spjut; en blick när den sätts ihop beskrivs av MC som ”flambojant”.

Personlighet

När det kommer till Keiji Maeda finns det mer än vad man kan se, åtminstone vid första intrycket. Även om detta till en början, av vissa, kan beskrivas som bedrägligt eller ”två-faded”. Men på MC:s väg med Keiji avslöjar det att det finns en mycket mer personlig och komplex orsak till hans beteende.

Inledningsvis kommer Keiji att presentera en ljus, energisk, snäll och uppmärksam version av sig själv för MC och andra. Men senare i spelet råkar MC av misstag på ett ögonblick då Keiji agerar som sitt ”sanna” jag. Den här versionen är ful i munnen, elak, cynisk och snarkig; motsatsen till den hon hade känt honom för att vara. Efter att hans hemlighet avslöjats ser Keiji till att ge MC en smak av hans andra taggiga persona när andra inte är närvarande. Detta får MC att från och med då hänvisa till honom som antingen posi-Keiji, när han agerar upplyftande runt andra, och nega-Keiji, när han säger ovänliga ord för att reta MC. Men senare, när de två närmar sig varandra, börjar Keiji lära sig att acceptera båda versionerna av sig själv som att de inte är den han verkligen är.

En annan aspekt av Keiji är hans önskan att se igenom sin ”dröm” om att ha ett framgångsrikt liv, som han har upprätthållit sedan han fick det av sin älskade far; samtidigt som han brottas med sina egna drömmar. Detta hjälper också till att påverka honom att bli kär i MC under sin rutt, eftersom han inspireras av och känner empati för hennes ambition att uppfylla hennes drömmar som sömmerska.

Gameplay

I spelet kommer Keiji att ta emot motståndare, inklusive från sitt eget folk i Maeda-klanen, och från Uesugi / Takeda- alliansen, (även om båda dessa konflikter senare avslöjas för att ha uppstått på grund av vilseledande taktik av Motonari Mouri och Kichou ).

I det dagliga livet tränar MC under Keiji som lärling och Keiji ser till MC för att se till att hon inte överanstränger sig både i sin utbildning och sitt jobb som sömmerska. Han avslöjar också senare för MC att han har en passion för teater och är en utbildad tespian, som till och med går så långt att han låter MC delta i hans föreställningar.

Rutter

Spoilervarning!
Det här avsnittet innehåller handlingsdetaljer om spelet.

Dramatisk väg

Romantisk väg

Evig kärlek

Historisk

Maeda Toshimasu (前田 利益, ca  1543 – 1612), mer känd som Maeda Keiji (前田慶次) eller Keijirō (慶次郎), var en japansk samuraj från Sengoku-perioden genom tidiga Edo-perioden. Han var berömd brorson till Maeda Toshiie och Maeda Matsu. I legender och fiktioner är han en av de mest hyllade kabukimono(vilda män) av tidsperioden som är känd för sin monstruösa höjd och sin makalösa styrka. Toshimasus häst och följeslagare, Matsukaze, var en av de mest kända krigshästarna i Japan. Toshimasu föddes i byn Arako (nuvarande Nakagawa-ku, Nagoya), Toshimasu föddes till Takigawa-klanen, ursprungligen son till Takigawa Kazumasu. Han adopterades av Maeda Toshihisa, den äldre brodern till Maeda Toshiie. Toshimasu tjänade under Oda Nobunaga tillsammans med sin farbror. Toshimasu var ursprungligen avsett att ärva Maeda-familjens ledarskap; men efter att Oda Nobunaga ersatt Toshihisa med Toshiie som Maeda familjens överhuvud, förlorade han denna position. Kanske på grund av denna förlust av arv är Toshimasu välkänd för att ha bråkat med sin farbror.

Wikipedia-bidragsgivare: 1: ”前田慶次” (på japanska). 米沢観光ナビ. Hämtad 23 augusti 2019. 2: ”Keiji + Bastiodon – Pokemon Conquest-karaktärer”. Hämtad 2012-06-17. 3: Historiografiska institutet vid University of Tokyo tidigmodern kronologidatabas ”Kaga historiska material” P930-943 4: Domori ZenkojEtymologi

 • Namnet Keiji betyder ”gratulera, fira” (慶) ( kei ) och ”nästa” (次) ( ji ).
 • Keijis efternamn Maeda betyder ”föregående/tidigare, före, tidigare, framför/framför, tidigare, ovanför, engång, framdel, insynsskyddade delar/privat, miss, närvaro, del, för, sedan, framåt” (前) ( mae ) och ”fält, risfält” (田) ( ta / da ).

Trivia

 • Keiji är kärleksrivalen i Nobunaga Odas uppföljare.
 • Ieyasu Tokugawa är kärleksrivalen på Keijis väg.
 • Han har en sällskapsgris, Jisei, som har en förmåga att hamna i problem, men som ändå förblir älskad av Keiji
 • Hans bästa vän är Kanetsugu Naoe
 • Han har en hemlig kärlek till teater.

Hideyoshin

Utseende

Hideyoshis ögon är ljusbruna – samma nyans som hans hår. Han sägs se snäll och lättillgänglig ut jämfört med de andra krigsherrarna. Hans leende beskrivs som ett solsken på vinterdagen av huvudpersonen.

Personlighet

Han är ärlig, positiv, snäll och en perfekt gentleman. Han är allas storebror och slottsmamma. Han älskar att ta hand om människor och att mikrohantera allas uppgifter, men han glömmer ofta bort att ta hand om sig själv. Dock inte i samma utsträckning som hans vasall, Mitsunari Ishida .

Enligt de andra krigsherrarna är han städernas flirt. Han har sin egen fanklubb, som ofta skickar brev till honom innan viktiga strider (de flesta av dem förmodligen kärleksbrev). Kvinnor sägs svimma på honom på grund av både hans vänlighet och snygga utseende.

Men under hans artiga och personliga exteriör är Hideyoshis personlighet mycket djupare. Han blir snabbt lojal mot alla som kan förtjäna hans respekt, särskilt när det kommer till frågor kring Nobunaga Oda . Även om han är mild och ödmjuk mot andra, har han väldigt lite självkärlek. Han har starka ideal om orättvis behandling av de fattiga på grund av klasssystemet, på grund av sin uppväxt som allmänning, och vill förändra livet för de fattiga i Japan. Han är mer än villig att ge sitt liv för Nobunaga, eftersom han finner sin Herre och hans mål att ena Japan beundransvärda. Hideyoshi gillar inte heller oärlighet, vilket resulterar i att han inte kommer bra överens med Mitsuhide Akechi , och han gillar att ta hand om andra.

På slagfältet är Hideyoshi hård, stark och full av blodtörst. Nobunaga behöver inte ens bry sig om att höja sitt svärd när hans vasall är i närheten, eftersom Hideyoshi redan kommer att ha gjort sig av med fienden.

Gameplay

Till en början kan Hideyoshi inte förmå sig att lita på dig, förutsatt att du har planerat att komma närmare Nobunaga. Men när misstankarna kring ditt namn rensas efter att du räddat Nobunagas liv en andra gång, avslöjar Hideyoshi en mer söt och öm sida av sig själv, i motsats till den hotfulla man du hade känt tidigare. Han avslöjar att han tyckte det var svårt att vara så kall mot dig och att han längtade efter att hjälpa dig medan du jobbade. Ni två växer närmare varandra och börjar behandla varandra som syskon, men så småningom inser ni att det inte är exakt vad er relation är. Ingen av er kan erkänna att ni älskar varandra, eftersom Hideyoshi inte vill göra er ledsna eftersom han vet att han kan dö vilken dag som helst. Efter att du har kidnappats Kenshin Uesugi, erkänner han äntligen för dig hur han verkligen känner.

Historisk

I verkliga livet var han Nobunaga Odas Vassal. När Mitsuhide Akechi förrådde Nobunaga Oda vid Honno-ji och tvingade honom att ta sitt liv, var Hideyoshi den som hämnades Nobunagas död och förenade Japan i sin Herres ställe.

Nobunaga kallade honom för apa eftersom hans ansikte liknade en apa, men i spelet kallar Nobunaga honom detta på grund av Hideyoshis ihållande envishet.

Etymologi

 • Namnet Hideyoshi betyder ”utmärkt, enastående” (秀) ( dölja ) och ”tur, bra” (吉) ( yoshi ).
 • Hideyoshis efternamn Toyotomi betyder ”rik, riklig, frodig” (豊) ( toyo ) och ”hållare, subjekt” (臣) ( tomi ).

Kennyo ses ofta bära buddhistiska munkrockar bestående av mörkt guld, vita och lila toner. Han har tomt hår och gråa ögon och ett framträdande ärr som rinner från hans övre högra panna till vänster kind.

Personlighet

Kennyo har för det mesta en kuslig, alarmerande och farlig aura. Hans närvaro får ofta hjältinnan att känna rädsla, och viskningarna av hans namn bland folket i Japan underblåser ytterligare den fiendskap som omedelbart kändes mot honom på grund av hur han är. Han verkar utåt sett helveten på hämnd och fast besluten att se Nobunagas död, oavsett vad han måste göra för att uppnå det.

Trots detta har han visat sig vara extremt snäll och omtänksam under sitt raseri och agg. Han är mycket hänsynsfull mot hjältinnan även när han är i en maktposition och fientlighet mot henne. Han känner oerhört tyngden av varje död han orsakar eller bevittnar, och hans värde för mänskligt liv är det som gör honom så driven att få Nobunaga till fall.

Gameplay

Kennyo är den femte krigsherren som hjältinnan möter. Hon möter honom efter att ha flytt från det hastigt samlade Oda-lägret efter att ha blivit erbjuden en plats vid Nobunagas sida när han styr Japan. Hon springer på honom i skogen, där han ifrågasätter henne för att hon är ensam, inte mindre för att vara kvinna, och varnar henne sedan för att demoner lurar i skogen och att hon ska vara försiktig. Hon går hastigt, orolig över orden.

Kennyo är för närvarande inte tillgänglig som friare för att bli romanserad i både den japanska och engelska versionen av spelet, men har födelsedagsberättelser tillgängliga i den japanska versionen, och kommer att ha sin första födelsedagsberättelse tillgänglig i januari 2018 i den engelska versionen.

Historisk

Kennyo var en stark, inflytelserik överabbot och 11:e chef för Hongan-ji i Kyoto, och var en del av Ikkō-ikki buddhistiska sekten, bestående av krigarmunkar som var emot och kämpade för att minska samurajerna i Japan. Han är känd för sina enastående handlingar för att skydda, skydda och försvara Hongan-ji när den var under belägring av Nobunaga Oda.

Kennyo var släkt med Shingen Takeda genom deras fruar, som var systrar, och så var svärföräldrar kopplade genom äktenskap.

När hotet från Nobunaga, Ieyasu Tokugawa och Kenshin Uesugi skymde över honom från alla håll, bad Shingen om hjälp från Kennyo, vilket Kennyo gick med på, vilket resulterade i att Ikkō-sekterier reste sig mot Kenshin. Men Shingen dog, och Kennyo slöt då en allians istället med Mōri-klanen, som också kämpade mot Nobunagas förestående styre, och även för att skydda försörjningsvägarna som gick till Hongan-ji.

Nobunaga belägrade Hongan-ji 1570 och skulle fortsätta att försöka bryta sig in under de kommande 11 åren. På grund av Kennyos noggranna planering och hans allians med Mōri-klanen, där den senare skyddade försörjningsledningarna. Kennyo bad om hjälp från Shingen och Kenshin, men båda svarade inte. Nobunaga fortsatte att attackera Hongan-ji samtidigt som han försvagade Kennyos allierade och styrkor på andra platser, tills de till slut var uttömda för vapen och säkra platser.

Nobunaga instruerade Kennyo att lämna Hongan-ji, och efter att ha talat med Mōri-klanen och hans andra allierade, lämnade han och lämnade sin son ansvarig. Det var dock då som Nobunaga begärde att kejsaren skulle beordra Kennyos styrkor att kapitulera, vilket Kennyos son gick med på. De gick och det brann ner efteråt, även om det diskuteras vem som startade branden.

Kennyo överlevde dock allt detta och fick istället sina Ikkō-sekterier att hjälpa Hideyoshi Toyotomi upprepade gånger för att vinna hans gunst, och så småningom kunde Hideyoshi låta honom bygga ett nytt tempel i Kyoto

 • Det var Nobunaga som orsakade ärret i Kennyos ansikte.
 • Kennyos ”maskot” är en kalikokatt som heter Mike .
 • I sin Birthday Story har han också en husdjursvessla som heter Hozuki .
 • Kennyo träffade Ranmaru när han var ett litet barn som försökte stjäla några persikor

 

 

Yoshimoto Imagawa

Han noteras flera gånger i spelet för att vara vacker, med ljusa gyllene ögon, blågrått hår och ett skönhetsmärke under läppen.

Personlighet

En avlägsen släkting till Shingen  och chefen för Imagawa-klanen – ledd till ruin av Nobunaga, Yoshimoto är en upphöjd gentleman som inte har några intressen i strid sedan ung.

Han uppvisar en flippad attityd och är en excentriker som samlar på konst

Nobunaga ses ofta bära stridsrustning med svarta, guld- och röda accenter, med ett svärd och en pistol hängande vid hans sida. När han kopplar av med hjältinnan bär han en kimono med liknande färg och en vit haori. Hans nattkläder består av en svart och röd yukata. Hans festliga outfit består av en röd kimono med guld, svarta och vita textilier och en svart haori med guld och vita accenter. Han har svart hår med blekande grå spetsar i slutet och karneolögon.

Personlighet

Nobunaga är kall och hänsynslös på slagfältet och är villig att döda vilken motståndare som helst i vägen för hans mål att ena Japan. Han har dock visat att han värdesätter livet. Med hjältinnan visar han en varmare, mildare sida av sig själv och tycker om att reta henne, men i slutändan vill hon att hon ska vara lycklig.

Han visar sig också vara intelligent, även om han ibland är kaxig.

Gameplay

Nobunaga är den första krigsherren som hjältinnan möter. Hon transporteras tillbaka i tiden genom ett maskhål till det ögonblick som Nobunaga ska dödas, men räddar honom istället.

Om hans rutt väljs kommer han att vara den enda vägspärren mellan hjältinnan och återvändandet till hennes egen tid, eftersom han spelar ”Strip Go” med henne i utbyte mot säker passage till maskhålet som öppnar om tre månader. Han betraktar henne som en lyckobringare och drar henne ständigt till strid i hopp om att hon ska ge honom seger bara genom hennes närvaro där.

Hjältinnan, samtidigt som den först hatar tanken på honom, uttrycker så småningom en stark önskan att förstå honom.

För maximala kärlekspoäng är Nobunagas bästa kärleksval de där hjältinnan trotsar honom, och senare de där hon gör sin önskan efter honom tydlig.

Rutter

Spoilervarning!
Det här avsnittet innehåller handlingsdetaljer om spelet.

Dramatisk väg

Nobunaga och hjältinnan har växt närmare och närmare genom hela rutten.

Hjältinnan har valt att stanna i Sengoku-eran för att vara med Nobunaga. Men Sasuke levererar de fruktansvärda nyheterna att historien försöker fixa sig själv genom att tvångsföra dem tillbaka i sin tid, och om de gör det kommer historien att återgå till som den var. Nobunaga kommer förmodligen att dö, och detsamma gäller för de människor som skulle dö men blev räddade.

Hjältinnan berättar för Nobunaga om maskhålet och fly från det, men ändå går hjältinnan fortfarande tillbaka till nutiden, Nobunaga svär att han alltid kommer att minnas henne.

Hjältinnan vaknar upp på ett sjukhus och kommer inte ihåg något som hänt de senaste två månaderna. Hon har absolut inget minne av Sasuke eller någon annan innan hon skickades till Sengoku-eran.

Romantisk väg

Evig kärlek

Historisk

I slutet av 1500-talet var Oda Nobunaga en mäktig krigsherre under den sena Sengoku-perioden och anses vara en av Japans tre förenare. Nobunaga var son till en militärguvernör och sägs ha fötts i Nagoyas slott. I barndomen och i tonåren var han känd för bisarrt beteende och var känd som ”Big Fool of Owari” av de äldste i hans provins. Han dödades senare i strid när hans retainer Akechi Mitsuhide gjorde uppror mot honom vid Honno-ji

 • Namnet Nobunaga betyder ”lita på, tro” (信) ( nobu ) och ”lång, chef, chef” (長) ( naga ).
 • Nobunagas efternamn Oda betyder ”väv, vävning” (織) ( o ) och ”fält, risfält” (田) ( ta / da ).

Trivia

 • Trots att hans ögonfärg avslöjas som ”karneol” i Shingens rutt, har vissa konstverk hans ögon färgade i rött.
 • Han är ganska kittlig i öronen.
 • Hideyoshi är kärleksrivalen i Nobunaga’s Route.
 • Han är ett stort fan av godis.
 • Spelartisterna noterade att Nobunaga har den rustning som liknar den mest i historien, eftersom de ville ge honom ett kungligt utseende.
 • Om man skulle lyssna noga på hans röstklipp, refererar Nobunaga till hjältinnan som ”kisama”
  • Det är en förolämpande term som skildrar underlägsenhet, även om Nobunaga använder den på ett förtjusande sätt.

Utseende

Sasuke är en smal, lång och blek man som bär glasögon som visar hans bruna-oliven sneda ögon, hans hår är voluminöst och dess färg börjar med en djupt brunsvart, slutar med en blondare ton i form av gradient.

Sasuke verkar stenhård även om han har setts le flera gånger under spelet.

Hans kläder är mestadels gröna, oliver och ibland även kalla toner.

Personlighet

Sasuke är en lugn och intelligent man, vilket i hög grad hjälper hans Sengoku-erans yrke som ninja. Denna fasad går sönder när ämnen som är anpassade till hans intressen tas upp, såsom historia eller astronomi, även om han fortfarande är rak i ansiktet, vilket i hög grad förbryllar människorna omkring honom.

I den engelska lokaliseringen har han också visat sig vara kunnig i memes, ofta med referenser på alla rutter. Detta märks särskilt på hans egen rutt, där han och hjältinnan emellanåt slänger skämt fram och tillbaka.

På grund av sina svaga ansiktsmuskler kompenserade han med att tydligt kommunicera sina tankar för att undvika missförstånd.

Han är också stolt över att vara hängiven, att inte ha brutit ett löfte under hela sitt liv.

Gameplay

Sasuke är den första karaktären som hjältinnan möter. De var båda närvarande vid Honno-ji-monumentet när en tidsglidning i form av ett blixtnedslag dök upp och skickade dem tillbaka till Sengoku-eran, men han avslöjar för hjältinnan att han skickades tillbaka fyra år tidigare än henne, vilket gav honom tillräckligt med tid för att träna som ninja under Kenshins handledning. Under alla rutter visar det sig att han bryr sig djupt om hjältinnan som vän och tidsresenär, till och med går så långt att han smyger in i Azuchi Castle om hon bor där.

Historisk

Sasuke Sarutobis närvaro är ökänd i kōdan-berättarkonst (en stil med traditionellt muntligt japanskt berättande) och fiktiva skrifter.

Han är vanligen listad som medlem/ledare för Sanada Ten Braves, en fiktiv grupp på tio ninjor som påstås ha hjälpt Yukimura Sanada vid striderna vid Osakas slott, och är överlägset den mest kända och populäraste bland dem.

Det sägs att han föll i strid mot Ieyasu Tokugawas styrkor under belägringen av Osaka sommaren 1615, men det finns inga historiska uppgifter om detta.

I en annan version sägs det att Sasuke infiltrerade Tokugawa Ieyasus fäste 1615 och, efter att ha fångat sin fot i en björnfälla när han flydde fienden, skar han av den vid fotleden för att fly och sedan valde han att ta sitt liv istället för att bli tillfångatagen.

 • Namnet Sasuke betyder ”hjälp, hjälp” (佐) ( sa ) ​​och ”hjälp, räddning, hjälp/assistent/assistans” (助) ( suke).
 • Sasukes efternamn Sarutobi betyder ”apa, apa” (猿) ( saru ) och ”att flyga” (飛) ( tobi ).

Trivia

 • Sasuke är en före detta doktorand i teoretisk astrofysik.
 • Hans riktiga namn är Sasuke Mikumo.
  • Han sa i prologen att han ändrade sitt efternamn för att ha en minimal inverkan i historien.
 • Han gick till det förflutna som ett försök att bevisa sina teorier om maskhål.
 • Han har en stor beundran för  Ieyasu och säger att han är hans historiska favoritfigur.
  • Han hade också en Ieyasu Tokugawa-fanklubb i några okända sociala medier på sin tid.
 • Sasuke kan inte se ordentligt utan sina glasögon, eftersom han förmodligen behöver använda en hög grad.
 • Han ogillar de flesta gröna teer, eftersom de är ”för sammandragande”.
 • Han har svaga ansiktsmuskler, vilket förklarar hans raksnörade uttryck för det mesta.
  • Han nämner också att detta är ärftligt, eftersom även hans föräldrar hade samma syndrom.
 • Han har en fascination för ”ödet”
  • Detta kom från hans barndom då han var tvungen att flytta runt mycket tack vare sina föräldrars yrken.
  • Detta är också anledningen till att han blev fascinerad av astronomi.
 • Han är kärleksrivalen på Yukimuras väg.
  • På samma sätt är Yukimura kärleksrivalen på Sasukes rutt.
  • Ingen av krigsherrarna är varandras kärleksrivaler på sina vägar, vilket gör de två till en unik situation i Ikémen Sengoku.

 

Shingen Takeda (武田 信玄, Takeda Shingen ) är en romantisk karaktär i både den japanska och engelska versionen av Ikémen Sengoku. Han röstas av Yuuichiro Umehara.

Utseende

Shingen ses ofta i rustning med vita, rödbruna, guld och svarta accenter, eller en djupröd kimono. Han är den längsta av krigsherrarna och har ljusbrunt hår med grå ögon.

Personlighet

Shingens personlighet är övervägande flirtig, romantisk, djärv och utåtriktad. Han har ofta sett flirta med hjältinnan eller andra tjejer, och har en speciell gåva för att vara söt med ord och berömma andra. Den här sidan av honom innebär att hans lojalitet mot partners kan ifrågasättas, och att vara inblandad i honom romantiskt kan vara farligt.

Men bortsett från detta normala temperament kan Shingen också vara extremt seriös och kan förlora sin skämtattityd chockerande snabbt. När det kommer till hans för närvarande fallna provins Kai, är han extremt hängiven och är villig att göra allt för att få den tillbaka till sin forna glans, och för att göra detta tror han att han måste döda Nobunaga .

Shingen är också extremt förtjust i Yukimura , och var en rival till Kenshin tidigare.

Gameplay

Shingen är den tredje krigsherren som hjältinnan möter. Hon träffar honom precis efter att Yukimura räddat henne från att falla från klippan hon springer till, efter att ha blivit skrämd av Kennyo , och Shingen påpekar att Yukimura har hittat sig en tjej trots att hon bara varit i området en kort tid. Han funderar sedan retsamt om hon är ett spöke eftersom hon går runt i skogen ensam på natten, och att det kommer rök från Honno-ji, och tillägger att hon är vacker i processen.

Historisk

Shingen var en daimyō av Takeda-klanen under 1500-talet och var exceptionellt begåvad och skicklig i militära ansträngningar under Sengoku-perioden. Han var poet i sina första år och hjälpte till med vasaller och äldre släktingar till sin klan när han var ganska ung.

Han tog ledningen av sin klan från sin far och kunde erövra betydande mängder territorium snabbt efteråt, men kom så småningom att bli rivaler med Kenshin, daimyō från Echigo. De slogs mot varandra fem gånger totalt. Shingen slöt också en allians med Tokugawa-klanen efter att Imagawa-klanen erövrats, och ockuperade den, innan den säkrades som en Takeda-tillgång.

Efter detta utmanade Shingen Oda-Tokugawa-alliansen, skyndade sig för att förhindra Nobunaga från att ockupera hela Japan och slogs med Ieyasu Tokugawa och besegrade honom marginellt. Men andra omständigheter innebar att han inte kunde förstöra Tokugawa-klanen på ett avgörande sätt, och sedan slutade han i ett läger. Orsaken till hans död diskuteras; vissa säger att det var lunginflammation, vissa säger att det var ett gammalt sår och vissa säger att det var ett krypskyttesår han fick tidigare

 • Shingen gillar godis, speciellt anpan (ett mjukt bröd fyllt med röd bönpasta – han gillar de som har kastanj) gjorda i Echigo.
 • Han är som en far för Yukimura .
 • Shingen har som hobby arbete med snickeri.
 • Nobunaga är kärleksrivalen på Shingens rutt.
 • Han har en husdjursbjörn som heter Koro .
  • Koro är en björnunge som Shingen räddade från skogen.
 • Shingen är en avlägsen släkting till  Yoshimoto .
 • Kennyo var hans barndomsvän.
 • Shingens hårfärg beskrevs en gång som ”auburnYukimura ses ofta bära sin stridsrustning med röda och svarta/gulddetaljer.Han bär vardagligt en röd kimono med svarta accenter och en mycket ljus nyans av brunt.Han har brunt hår och nötbruna ögon.

  Personlighet

  Lojal, Yukimura är en fräck och självsäker man. Han är en hängiven följare av Shingen Takeda , som han träffade när han var ung.

  Trots hans envisa personlighet finns det en blyg sida av honom som inte är bra när han har att göra med kvinnor

  • Det avslöjas i evenemanget ”Love is Stronger Than the Sword” att, även om Yukimura föredrar att slåss med ett spjut, har han ett svärd.
   • Yukimuras svärd kallas ”Senji-Muramasa”.
   • Senji-Muramasa gavs till Yukimura av Shingen när han var yngre.
    • Shingen förklarar att namnet Senji betyder ”Senju-Kannons barn”, även känd som den tusenarmade barmhärtighetens gudinna.
     • Shingen ville att Yukimura skulle vara någon som kämpar för att skydda livet istället för att ta bort det, och trodde alltid att det skulle göra honom riktigt stark.
  • På sin rutt är Yukimuras kärleksrival Sasuke .
   • Detta skapar en unik situation där två krigsherrar är varandras kärleksrivaler på sina respektive rutter, som i Sasukes rutt är Yukimura hans kärleksrival.

Mitsuhide ses ofta bära sin uniform, bestående av blå, kricka, guld och vita accenter. Han har vitt hår som ser grått ut när det skuggas, och har ”genomträngande” gyllene ögon. Han har ofta setts med ett leende, även om det beskrivs som skarpt och smalt.

Personlighet

Mitsuhide är utåt sett extremt misstänksam, ovärdig att lita på och till synes skadlig mot andra. Han har upprepade gånger kallats för att likna en orm, och kallas en av flera av krigsherrarna, såväl som hjältinnan. Det antyds att han är illojal mot Nobunaga.

Men han har visat sig vara helt lojal mot honom och helt enkelt excentrisk i sitt sätt. Han är också en retas och njuter verkligen av att reta både krigsherrarna och hjältinnan, men underifrån bryr han sig verkligen om dem alla. Han kommer också att hjälpa hjältinnan på olika vägar, och kommer ibland att hjälpa henne med frågor som rör hennes utvalda krigsherre.

Gameplay

Mitsuhide är den tredje krigsherren som hjältinnan möter. Hon räddar Nobunaga från en attack som, i hennes tidslinje, orkestrerades av Mitsuhide, men det var inte han när hon anlände till Sengoku-eran. Han anlände senare efter Mitsunari och strax före Hideyoshi, och förhördes av den senare om var han befann sig, eftersom han inte hade fått veta att Mitsuhide befann sig i Kyoto vid tillfället. Mitsuhide ville inte svara på denna fråga.

Efter din ankomst till Azuchi blir två saker tydliga om Mitsuhide: han är så bra på att läsa människor, han verkar läsa dina tankar och trots många ansträngningar verkar ingen (inte ens hans egna allierade) kunna lista ut honom. Han är snäll mot dig, men alla slags rykten flyger om honom, och ordet i Azuchi är att Mitsuhide försätter kvinnorna som faller för honom genom ”helvetet självt”.

Trots hans uppenbara oärlighet förblir du ivrig att lista ut honom, och sluta inte vara lika ärlig och äkta mot honom som han retas och är oärlig mot dig.

Historisk

Mitsuhide var en mäktig och inflytelserik general och, under en tid, kvarhållare i Nobunaga i slutet av 1500-talet. Han var den förste av Nobunagas underordnade som fick ett slott, och fick stort förtroende av honom.

Men 1582 var det meningen att Mitsuhide skulle hjälpa Hideyoshi att marschera västerut mot Mori-klanen, men ignorerade hans order och samlade istället en armé på 13 000 soldater på väg mot Honno-ji, där Nobunaga var. Han ska ha sagt, ”Fienden är vid Honno-ji!” den 21 juni, och sedan attackerade han och hans arm Honno-ji och satte eld på den. Nobunaga dog i konflikten, även om hur är okänt, och hans son blev också omringad och dödad efter att ha flytt. Mitsuhides orsaker till detta är okända, trots att det finns flera teorier, men tog på sig ansvaret för Nobunagas död oavsett.

Mitsuhide dog på väg till Sakamoto 13 dagar efter att ha förklarat sig själv som Shogun, även om vem som dödade honom är omtvistad

Trivia

 • Det sägs (av de andra krigsherrarna) att han inte har något smaksinne och blandar allt han kan i en enda skål på en gång.
 • Mitsuhide brukar reta MC till fullo och skulle skämma bort henne senare.
 • Mitsuhide är medveten om att det finns rykten om att han är en förrädare mot Oda. Men han sa att det är mycket bekvämare för honom att bära den titeln för att få information om sina fiender.
 • Han kunde skjuta 100 skott utan att missa.
 • Mitsuhide är kärleksrivalen på Hideyoshis väg.
 • Yoshimoto är kärlekskonkurrenten på Mitsuhides väg.
 • Han älskar att smyga sake i Masamunes drinkar för att göra honom full.
 • Han skulle tålmodigt ge råd till Odas om de kommer för att fråga honom.
 • Trots att han inte kan smaka någonting sa många inom Oda-styrkorna att han är bra på att brygga te.
 • Han förknippas vanligtvis med ormar, men hans ”maskot” är en vit räv som heter Chimaki.

Utseende

Ieyasu ses oftast bära sin rustning, som särskilt har hans signaturfärger av guld och orange, en aprikosfärgad halsduk, fingerlösa handskar, symmetriska gula tygutsmyckningar under lårskydd i stål och bruna smalbensskydd ovanpå svarta stövlar.

När han inte är i sin rustning växlar han mellan två avslappnade blickar. Den vanligaste av de två kläderna har en gyllene kimono tillsammans med en gul halsduk med vita utsmyckningar. Den andra avslappnade looken består av en mörkgul kimono med röd understrykning, toppad med en bärnstensbrun haori.

Ieyasu är den vackraste av krigsherrarna, med blek hud och stråblont, linaktigt hår. Han har djupt jadegröna ögon och tenderar att hålla ett orubbligt neutralt uttryck.

Ieyasu är 174,1 centimeter lång och har den kortaste växten av någon av krigsherrarna.

Personlighet

Med sina kalla och bitande ord framstår Ieyasu till en början som en cynisk kontra. Han är känd för sin intelligens och hårda beslutsamhet, vilket gör honom till en formidabel motståndare och kraftfull allierad till Oda-styrkorna.

När han först träffar hjältinnan uttrycker han sin avsmak för hennes svaghet och verkar ganska avvisande mot henne. Men när huvudkaraktären kommer närmare Ieyasu och får veta om hans svåra förflutna, kommer hon att förstå varför han hade denna attityd mot henne i första hand. Hon blir gradvis kär i hans orubbliga uthållighet och tysta vänlighet.

Under Ieyasus kyliga exteriör hyser han en mjuk och mild natur. Samtidigt som han erkänner att han har svårt att uttrycka sina känslor, är huvudpersonen tålmodig och uppmuntrar honom att öppna sig för henne, vilket han lär sig göra med hennes vägledning.

Gameplay

Ett kommando av Nobunaga låter dig leva under vård av den mycket kalla, mycket motsatta och mycket avlägsna Ieyasu. Trots hans alla ansträngningar att trycka undan dig kan du inte låta bli att vänta på att överbrygga klyftan mellan er två.

Men det är bara när du gör det som du får reda på hans tragiska förflutna.

(Jag vill bryta igenom hans osynliga väggar…och nå hans hjärta.)

”Du är verkligen en idiot. Men det är för sent att stoppa det här nu, så jag antar att jag stannar hos dig.”

I samma ögonblick som du får en glimt av hans leende… börjar en ostoppbar kärlek.

Rutter

Dramatisk väg:

Romantisk rutt:

Historisk

Tokugawa Ieyasu var den första av Tokugawa Shogun och tredje av de tre stora förenarna i Japan. Styrde effektivt Japan från slaget vid Sekigahara 1600 fram till Meiji-restaureringen 1868. Slaget vid Sekigahara var det avgörande slaget som ofta sägs markera slutet på Sengoku-perioden och början på Tokugawa-hegemoni.

Ieyasu tog makten 1600, fick en utnämning som  shōgun  1603 och abdikerade från ämbetet 1605. Ieyasu dog 1616. Han blev senare gudomliggjord och hans mausoleum i Nikko blev en av de viktigaste helgedomarna i Japan

 • Han gillar kryddig mat och har hög kryddtolerans.
 • Han är skicklig på örtmedicin och healing.
 • På sin rutt blev han MC:s instruktör i bågskytte.
 • Han är kärleksrivalen på Keijis rutt.
 • Ieyasu har ett svärd.
  • I händelsen ”Love is Stronger Than the Sword”, säger Ieyasu till MC att namnet på hans svärd är ” Monoyoshi-Sadamune ”.
   • Sadamune är svärdet Ieyasu som använts i många år.
   • Hideyoshi säger att Ieyasu ” inte lägger någon vikt vid yttre utseende ”, och att detta svärd är ” genomsyrat av alla hans strävanden ”.
    • Senare i samma händelse bekräftar Ieyasu Hideyoshis ord.
   • Hideyoshi avslöjar också att Ieyasu gillar att hans svärd är enkla och mycket effektiva.
 • Ieyasu är en skicklig healer och örtläkare.
 • Han gillar kryddig mat.
 • Enligt Mitsunari är Ieyasu både bra i akademisk och svärdskamp.
 • Kenshin är Ieyasu kärleksrival på sin rutt
 • I evenemanget ”Ieyasus B-Day Fest” avslöjades det att Ieyasu tillbringade sin barndom som gisslan av Imagawa-klanen.
 • Han har en fawn som han döpte till Wasabi, från hans kärlek till kryddig mat.
 • Det var abboten från Rinzai-ji-templet, Taigen Sessai, som avslutade Ieyasus skolgång.
  • Mäster Sessai var också den som lärde Ieyasu hur man kämpar.