Tecken / Kod: Realisera

Cardia Beckford

VA: NA (visuell roman), Saori Hayami (anime) (japanska), Jill Harris (engelska)
https://mediaproxy.tvtropes.org/width/350/https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_cardia_chara.png

Huvudpersonen och huvudpersonen i berättelsen, Cardia är en ung flicka vars kropp innehåller ett dödligt gift som kommer att smälta allt hon rör vid. Hon bor till en början isolerat på den walesiska landsbygden, bara medveten om att hennes far har instruerat henne att inte lämna huset eller ha någon kontakt med andra människor, eftersom hon är ett monster.


 • Action Girl : Med instruktioner från Van Helsing och de andra killarna utvecklas Cardia till en kapabel fighter med ett brett utbud av användbara överlevnadsfärdigheter.
 • Ursäktande angripare : Vid flera tillfällen ropar hon om ursäkt när hon slår människor medvetslösa.
 • Artificiell människa : Hon är en homunculus skapad av Isaac Beckford i syfte att innehålla Horologiums gift och mogna det till de vises sten .
 • Bisarr mänsklig biologi : Förutom att generera ett dödligt, mycket frätande gift bara genom att existera, har Cardia inget hjärta. Hon har också övermänsklig styrka, uthållighet och helande förmåga och behöver inte äta för att försörja sig.
 • Kan inte ha sex, någonsin : Cardias tillstånd hindrar henne från hud-mot-hud-kontakt, vilket naturligtvis är ett hinder för fysisk romantik. Alla kärleksintressen tar det med ro med lite ångest kring det, och beslutar sig för att en dag hitta ett sätt att neutralisera giftet förutom i Lupins väg, där det redan är botat, och Victors, där han lyckas hitta ett sätt att neutralisera det på slutet . Cardia själv är ganska oskyldig till begreppet sex , men ser fram emot att kunna ha fysisk kontakt.
 • Stridspragmatiker : Utbildningen hon får av Van Helsing och Lupin fokuserar på att göra det som har den bästa chansen att hålla Cardia vid liv, inklusive att fånga fienden på oordning och veta när och hur man ska komma undan när det behövs.
 • Söt Bruiser : Cardias töntiga utseende motsäger hennes övernaturliga styrka, och efter Van Helsings lektioner kan hon relativt enkelt ta ut Twilight-gubbe.
 • Äta valfritt : Hon behöver inte äta, men tycker om de sociala aspekterna av att sitta runt ett bord med vänner.
 • Drives Like Crazy : Visas göra detta i scenmusikalen.
 • Gem Heart : Cardia har en pärla som kallas Horologium inbäddad i hennes bröst som är källan till hennes övernaturliga krafter, som inte kan tas bort utan att döda henne och är eftertraktad av de flesta av skurkarna i spelet.
 • Hollywood Acid : Även om det allmänt kallas för ”gift”, fungerar Cardias hud och blod mer som en fiktiv supersyra på det sättet att hon bränner och smälter allt hon kommer i kontakt med, vilket Watson erkänner i Future Blessings . Efter att ha testat det på en mängd olika material upp till och inklusive ett prov av titan, drar Victor slutsatsen att reaktionen är något mer alkemiskt än naturligt.
 • Horrible Judge of Character : Eftersom hon har väldigt lite erfarenhet av att hantera andra människor, vet hon till en början inte bättre än att lita på slumpmässiga främlingar som erbjuder sig att hjälpa henne.
 • I Am a Monster : Cardia har gott om anledning att tro att hon är ett monster, särskilt eftersom hennes tidigaste minne är av att hennes far sa det till henne. Att hantera denna övertygelse, och att gradvis luras ut ur den av inflytandet från hennes nyfunna vänner och älskade, är ett av huvudteman för de flesta rutter i spelet.
 • I Just Want to Be Normal : Cardias största önskan är helt enkelt att vara normal, att kunna leva med andra människor och röra vid dem utan att skada dem med sitt gift. Hon anger tropnamnet ord för ord under Lupins rutt.
 • Impossibly Cool Clothes : Hon börjar spelet klädd i en komplicerad klädsel som involverar en blus, korsett och ryslig Showgirl-kjol över leggings. Lupin menar att det inte kan vara bekvämt, och när Victor väl utarbetat ett sätt att bevisa material mot sitt gift får hon en mycket mer praktisk outfit som hon bär under större delen av resten av spelet.
 • The Ingenue : I början av berättelsen är hon nästan helt naiv för världens sätt att leva på grund av att hon tillbringar nästan hela sitt liv i isolering.
 • Innocent Fanservice Girl : Hon ser till att börja med inga problem med att nonchalant ta av sig skjortan för att visa människor horologium inbäddat i hennes bröst.
 • Mad Scientist’s Beautiful Daughter : Hennes far är Isaac Beckford, upprepade gånger jämfört med Prometheus som ett uttryck för hur mycket hans arbete har förändrat vetenskapens och teknikens ansikte. Typiskt för tropen, Isaac har hållit Cardia isolerad från världen fram till början av spelet.
 • Naiv nykomling : Cardia har tillbringat de två åren innan berättelsen instängd ensam i en isolerad herrgård på den walesiska landsbygden och har inget minne än för två år sedan. Som ett resultat är det mesta av det hon möter ute i världen nytt för henne, vilket kräver att en av de andra karaktärerna ger förklaringar för henne och en presentation för publiken. Hon har till en början väldigt liten referensram för vad som är eller inte är normalt, och även om hon gradvis plockar upp mycket från de andra karaktärerna under sin tid med dem, erkänner hon ibland att det fortfarande finns några begrepp som, på grund av hennes brist på praktisk erfarenhet har hon svårt att greppa.
 • Number of the Beast : Cardia är Isaac Beckfords 666:e försök att skapa en homunculus. Den observanta kan lägga märke till siffran 666 tryckt på ärmen på kläderna hon bär i början av spelet.
 • Phlebotinum Girl : En ung kvinna med en dockliknande skönhet och i fokus för en romans? Kolla upp. Har en unik övernaturlig kraft som andra människor försöker få och utnyttja för sina egna syften? Kolla upp. Upprepade gånger fastnat i konflikt mot sin vilja till följd av hennes övernaturliga natur, trots att hon bara ville vara normal? Kolla upp.
 • Giftig person : Cardias kropp är mycket frätande, och kontakt med hennes bara hud kommer att smälta allt som inte är speciellt behandlat med ett serum som utvecklats från hennes blod. När en hund biter henne i början av leken och lyckas bryta huden, får hennes blod djurets huvud att smälta av. Att vara instängd med henne i ett dåligt ventilerat utrymme under en längre tid är inte heller bra för ens hälsa.
 • Power färgar ditt hår : På Lupins väg blir Cardias hår vitt när Horologium förvandlas till de vises sten . Det har visat sig ha återgått till det normala i epilogen av hans True Ending.
 • Motvilligt monster : Hon har aldrig velat skada någon och är förskräckt över effekterna av hennes gift på människorna omkring henne.
 • Ersättningsguldfisk : I Lupins väg avslöjas att Cardia skapades med generna från, och i bilden av, Isaac Beckfords mördade biologiska dotter. Allt det där med ”min älskade dotter” var faktiskt riktat mot minnet av den ursprungliga Cardia Beckford; medan Isaac är förtjust i Cardia än av Finis, ser han dem båda endast som själlösa dockor och verktyg för sin plan.
 • Betydande garderobsskifte : Cardia får en ny, mer actioninriktad outfit efter att hon har bott i herrgården ett tag, vilket betyder att hennes karaktär förändras från passiv till aktiv deltagare i sitt eget öde. Det är talande att en av de första sakerna Finis gör när han fångar henne på Lupins väg är att ha henne klädd i sin tidigare outfit.
 • Walking Wasteland : Cardia fräter på allt hon rör och avger små mängder gift bara genom att existera.
 • Vad är det här du kallar ”kärlek”? : Cardias oerfarenhet av världen gör det svårt att känna igen vad som händer när hon faller för en kille. På flera av vägarna måste hon få höra att det hon känner är kärlek.
 • When She Smiles : Första gången som Cardia ärligt ler, efter att ha tillbringat större delen av spelet fram till den punkten som en gränslös känslolös tjej , får det allt annat som händer i rummet att stanna upp när alla killar stirrar på henne. undra. Lupin går till och med så långt som att säga att de borde göra det till en årlig semester.
 • Vague Age : Bortsett från Younger than They Look nedan, är det också osagt hur gammal hon är tänkt att se ut i första hand. Sidomaterial listar hennes ålder som ”okänd”, den trettonåriga Shirley kallar henne en vän i hennes ålder, Watson kallar henne ett barn medan de flesta andra karaktärer kallar henne en ung kvinna. Cardia själv går fram och tillbaka mellan oskyldigt och mogen på bara en hatt så hennes fysiska och mentala ålder lämnas till tolkning.
 • Yngre än de ser ut : På grund av att vara en homunculus är Cardia faktiskt inte mer än ungefär sex år gammal och har bara varit medveten i två år av den tiden.

Arsène Lupin

VA: Tomoaki Maeno (japanska), J. Michael Tatum (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/tumblr_nw8tvf6khg1uzcw65o3_500.png

En 24-årig självutnämnd gentlemantjuv. Han ”stjäl” Cardia från herrgården och bestämmer sig för att samarbeta med henne för att befria henne från hennes gift samtidigt som han undersöker en serie terroristattacker.


 • Cane Fu : His Classy Cane – lurad ut med några extra överraskningar som förmågan att spruta ett moln av knockout-gas – är Lupins valvapen när fysisk strid blir oundviklig.
 • Catchphrase : Lupin kommer att få dig att veta att den store Arsène Lupins chanser att misslyckas alltid är noll.
 • Kappa, hatt, mask : Lupins tjuvuppställning består av en vit dominomask, en hög hatt och en cape över en smoking.
 • Con Men Hate Guns : Lupin är särskilt avvisande mot Van Helsings tendens att skjuta problem tills de försvinner. När han går ut i strid, gör han det med sin käpp och en samling (oftast ofarliga) explosiva anordningar.
 • Disney Death : I kapitel 13 av sin rutt, blir Lupin oväntat skjuten ned av Finis , som lastar av innehållet i sin pistol i kroppen bara för att vara säker. Det hindrar inte Lupin från att dyka upp frisk och frisk i tid för att rädda Cardia från att bli absorberad av Isaac – Impeys specialdesignade skottsäkra väst räddade dagen igen, och skotten slog bara Lupin medvetslös en stund.
 • Gentleman Thief : Lupin beskriver sig själv som en ”tjuv med ett hjärta av rättvisa” och insisterar på att han aldrig stjäl åt sig själv, utan bara riktar sig mot de som gjort sig skyldiga till ohederligt rikedom och värdesaker så att han kan lämna tillbaka dem till sina rätta ägare. .. hjälpa sig själv till en generös ”hanteringsavgift” i processen, naturligtvis.
 • Guile Hero : Lupin är nästan en pacifist, och föredrar att använda trick, kvickhet och showmanship snarare än våld.
 • Bildlåt : ”Ska vi dansa?”
 • The Kindnapper : Cardia träffar Lupin när han bokstavligen stjäl bort henne.
 • Leitmotiv : ”Gentleman Thief”, ett jazzigt tema som – utanför en eller två komiska användningsområden – är en signal om att Lupin gör något fantastiskt.
 • Mitt största misslyckande : På sin väg förklarar Lupin så småningom att han innan historiens början hade använt sina talanger som en tjuv för att förstöra den kriminella organisation som leds av hans mentor inifrån. Tyvärr blev resultatet att medlemmarna i organisationen vände sig på egen hand, och istället för att vända tillbaka till det goda som Lupin hade hoppats, mördades hans mentor av sina egna anhängare.
 • One Degree of Separation : Lupins mentor, Theophraste, är också Miles partner och vän från Twilight.
 • OOC Is Serious Business : Lupin ogillar våld och känner i allmänhet att om han måste ta till det så har han misslyckats. Så när han i kapitel 9 av sin rutt inte bara slår prästen som samlar de walesiska byborna i ansiktet mot Cardia, utan även hotar att döda honom om han fortsätter att kalla henne ett monster , vet du att han är otroligt arg.
 • Public Domain Character : Japp, han är den där Lupinen .
 • Stealth Expert : Att kunna undvika meddelanden är en avgörande förmåga för en Gentleman Thief . Lupin ger till och med Cardia-lektioner.
 • Orelaterade i anpassningen : Theophraste är Lupins mentor i detta universum, men hans biologiska, främmande far i Leblancs verk.

Impey Barbicane

VA: Showtaro Morikubo (japanska), Chris Guerrero (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/tumblr_nw8tvf6khg1uzcw65o4_500.png

 • Blank White Eyes : Impey, den utsedda Butt-Monkeyoch den mest sannolika av huvudkaraktärerna att spela rollen som komisk relief, har inte mindre än tre olika sprites med tomma vita ögon, varav en också får honom att gå Blue with Shock .
 • Butt-Monkey : Alla väljer Impey, och om någon ska råka ut för ett komiskt missöde eller drabbas av roliga skadorså är det han.
 • Söta små huggtänder : De förblir helt obemärkta i berättelsen och verkar mest fungera som en visuell indikation på hans busiga natur. Han är faktiskt en vampyr.
 • Gadgeteer Genius : Trots en tendens att explodera eller på annat sätt gå snett, är hans skapelser mycket innovativa och verkar vanligtvis göra jobbet. Impeys påståenden om att vara en ”geni ingenjör” är inte tomma skryt – mannen hjälpte till att uppfinna en Anti-Gravity- anordning, och som Saint-Germain observerar kommer hans missöden från hans vilja att förnya och prova saker som inte har gjorts innan, snarare än av bristande skicklighet.
 • Goggles Do Nothing : Han har nämnts som att han använder sina glasögon för sitt avsedda syfte när han först anländer till kapitel 1, men när han väl tar av sig dem för att presentera sig ordentligt, stannar de bara uppe på hans huvud resten av historien.
 • Bildlåt : ”Resa till månen”.
 • Låt oss bli farliga! : Impey framstår vanligtvis som dum och komiskt inkompetent, till den grad att till och med Cardia påpekar att hon aldrig har sett honom vinna en kamp. Ändå är han ovanligt stark, snabb och motståndskraftig och har stridsförmågan att sätta dessa förmågor till mycket god effekt . När han är tillräckligt motiverad tar han ut två olika grupper av himmelspirater under den tid det tar ett moln av ånga att skingras .
 • Kärlek vid första ögonkastet : Impey hävdar att han blev kär i Cardia så fort han såg henne. Faktum är att en av de allra första sakerna han säger till henne är ”Jag älskar dig!”, vilket snarare förbryllar Cardia på den tiden.
 • Made of Iron : Impey är känd för att vara löjligt tuff och motståndskraftig, vilket gör att de kan stå emot mycket mer straff än de flesta. Det är för att han är en vampyr.
 • Aldrig hittade kroppen : I sitt normala slut, efter att han är kvar ombord för att styra den kraschande Nautilus .
 • Public Domain Character : Impey Barbicane och hans dröm om att åka till månen (via en gigantisk kanon!) kommer från Jules Vernes From the Earth to the Moon .
 • Vetenskapshjälte : Han är ett prylargeni som njuter av fantastiska maskiner och enheter och hoppas kunna resa till månen. Impey missar sällan ett tillfälle att bli lyrisk över vetenskapens och ingenjörskonstens underverk, och är övertygad om att vetenskap bör användas för att gynna människor snarare än att skada eller dominera dem.
 • Significant Green-Eyed Redhead : Den enda i spelet.
 • Supreme Chef : Av alla människor visar sig Impey vara en anmärkningsvärt begåvad kock, även när gruppens brist på pengar tvingar honom att arbeta helt från godsets butiker av konserverade livsmedel. Van Helsing kommenterar ofta att han inte kan tro hur någon som Impey skulle kunna skapa så delikata och subtila smaker.

Victor Frankenstein

VA: Tetsuya Kakihara (japanska), Micah Solusod (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/tumblr_nw8tvf6khg1uzcw65o6_500.png

 • Blank White Eyes : Mer sällan än Impey, men Victor har en sprite som används för liknande effekt där linserna i hans glasögon blir ogenomskinliga.
 • It’s All My Fault : Victor skapade Zicterium , och uppfann därmed både kemisk krigföring och gjorde det möjligt för Isaac att skapa Horologium och Cardia . Även om han inte är personligt ansvarig för de användningar som hans arbete har använts, anser han allt som mycket hans fel, vilket en anteckning som Cardia hittar i sin dagbok intygar.
 • Herregud, vad har jag gjort? : En mardrömssekvens i början av kapitel 6 visar Victors förskräckta reaktion på att se effekterna av Zicterium-gas, som han var avgörande för att utveckla, på en by av civila .
 • Mitt största misslyckande : Han anklagar sig själv inte bara för att ha skapat Zicterium , utan för att han fortsatte att forska om det på uppmaning av Isaac Beckford och regeringen utan att inse vad de hade för avsikt att göra med det tills det var för sent. Som ett resultat av detta ser han det som sitt personliga ansvar att se till att kunskapen om hur man tillverkar den inte hamnar i någon annans händer, och att de återstående lagren av den lokaliseras och förstörs innan de kan användas.
 • Bildlåt : ”Yasashi Yokan -i morgonstrålarna-”.
 • Smeknamn i serien : I den japanska dialogen kallar de flesta av skådespelarna honom ”Fran” och drottning Victoria kallar honom ”Professor Stein.” Tropen gäller inte i den engelska lokaliseringen, där ”Fran” översätts till ”Victor” och drottningen hänvisar till honom som ”Dr. Frankenstein.”
 • Only Sane Man : Victor är inte mycket mer ”normal” än de andra hjältarna, men han verkar ofta inte vara den ende bland dem som förväntar sig att människor ska bete sig och händelser ska inträffa på ett rationellt sätt. Cardia brukar också vara ganska förnuftig, men eftersom hon inte alltid vet vad som är normalt och vad som inte är det, är stackars Victor den som oftast reagerar med förskräckt förbittring på de skenande som gruppen utsätts för.
 • Public Domain Character : Om än i namnet endast , eftersom den visuella romanens Frankenstein har liten likhet med Mary Shelleys Dr. Frankenstein . Han bekräftar så småningom att han är från Schweiz, men det är ungefär det. Det närmaste Code:Realize Victor kommer att skapa liv är hans arbete med Zicterium som oavsiktligt gör det möjligt för Isaac Beckford att skapa Cardia .
 • Motvillig galen vetenskapsman : Allt han någonsin försökte göra med sin vetenskapliga forskning var att göra saker som skulle hjälpa människor. Att uppfinna Zicterium, och därmed kemisk krigföring , var en olycka… men eftersom han är den enda som vet hur man gör grejerna, är han och hans kunskap mycket eftertraktade av regeringen, och drottning Victoria är helt villig att sätta honom upp som terrorist snarare än att riskera att han kan ta sin kunskap till en annan nation.
 • Skrämmande glänsande glasögon : Han får dessa ibland för komisk effekt när hans inre galna vetenskapsman dyker upp.
 • Vetenskapshjälte : Victor har inga speciella fysiska förmågor; hans styrkor ligger helt och hållet i hans kunskaper om kemi och alkemi. Han går in i strid beväpnad med en arsenal av provrör som han använder som rökbomber, flashbangs och knockout-gasgranater, och räddar dagen med kraften i sitt intellekt och sin fasta övertygelse om att vetenskapen borde användas för att hjälpa människor snarare än att skada dem.
 • Smarta människor bär glasögon : Han är en av de främsta vetenskapliga hjärnorna i Storbritannien och en av de två medlemmarna i huvudrollen som bär glasögon.

Saint-Germain

VA: Daisuke Hirakawa (japanska), Brandon McInnis (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/tumblr_nw8tvf6khg1uzcw65o5_500.png

 • Ain’t Too Proud to Beg : Inte om det betyder Cardias överlevnad och chansen till ett lyckligt slut med henne. I sitt True Ending vädjar Saint-Germain desperat på händer och knän för Omnibus att låta Cardia leva .
 • Ursäktande angripare : På sin väg är Saint-Germain mycket ursäktande och beklagar när han försöker döda Cardia , och gråter till och med öppet när han går igenom det i vissa Bad Endings.
 • Blade under axeln : Han håller ett infällbart blad gömt på ärmen, som först avslöjas när han använder det för att sticka Finis nära slutet av kapitel 8.
 • Dissonant Serenity : Saint-Germains eviga jämna lugn blir mycket oroande i vissa situationer, till exempel när han precis högg Finis genom hjärtat i kapitel 8, eller när han och Cardia väldigt lugnt och artigt diskuterar hans avsikt att döda henne i kapitel 10 av hans väg. Cardia tycker förståeligt att det förra är alarmerande och det senare rent av surrealistiskt.
 • Alla kallar honom ”Barkeep” : ”Saint-Germain” är en del av hans titel – det vill säga greve av Saint-Germain – inte hans namn. Hans personliga namn, vad det än må vara, avslöjas aldrig, och alla kallar honom bara någon variant på ”Count” eller ”Saint-Germain”.
 • Alltid stängda ögon : Den mystiske Saint-Germain dras med ögonen alltid stängda, vilket skapar en nästan evig luft av svag, fristående nöje. När han öppnar dem helt i kapitel 8 och under sin rutt, betyder det att saker blir mycket allvarliga.
 • Läkande faktor :
 • Historisk domänkaraktär : Comte de Saint-Germain var en verklig person, en excentrisk europeisk hovman av mystiskt ursprung som gjorde många fantasifulla påståenden om sig själv.
 • Icy Blue Eyes : När hans ögon visas öppna är de bleka och genomträngande blå, för maximalt Oh, Crap! faktor.
 • Bildlåt : ”Unmei no Tabibito” (”Ödets resande”).
 • Smeknamn i serien : I den japanska dialogen kallas han mest för ”San”. Impey kallar honom ”San-chan”, översatt på engelska som ”Sainty G”.
 • Kimono Fanservice : Ämnet för CG för Saint-Germains extra scenario: San har precis skaffat en äkta japansk kimono, men behöver Cardias hjälp för att försöka komma på hur man ska ta på den.
 • Mayfly–decemberromantik : Åtminstone tills dödligheten uppstår när Saint-Germain vänder sig mot Idea.
 • Mortality Ensues : I det sanna slutet av sin egen rutt och i båda ändarna av Lupins rutt, förlorar Saint-Germain sin odödlighet på grund av att han förvisats från Idea för att ha vänt sig mot dem för att rädda Cardia . Han har noterats för att ha omkring 50 till 100 år kvar av livet, och verkar för det mesta ganska nöjd med det.
 • Mitt största misslyckande : På sin väg avslöjar han att han misslyckades med att döda en ung pojke som fastnat för honom under ett uppdrag för Idea, vilket gjorde att den svarta pesten tog fäste i Europa . Hans handlingar i spelet är ett försök att kompensera för detta misslyckande, även om det innebär att göra ett annat misstag i processen.
 • Mystiskt vitt hår : Hans vita hår bidrar till hans allmänna mystik, och som det visar sig är han definitivt en övernaturlig varelse.
 • Äldre än de ser ut : Saint-Germain antyder ibland att han är en bra bit äldre än han ser ut. Detta är, om något, en underdrift.
 • Perpetual Smiler : En del av den nästan konstanta attityden av svag nöje.
 • Verkligen 700 år gammal : Saint-Germain säger inte exakt hur gammal han är, men han beviljades odödlighet av Omnibus aka Eve och har levt i tusentals år , tillräckligt länge för att redan ha etablerats som apostel när drottning Guinevere rekryterades till Idé . Future Blessings antyder att han ursprungligen var en namnlös slav som användes för att bygga Babels torn .
 • Resurrective Immortality : Hur hans odödlighet fungerar som en idéapostel – han kan dödas, den fastnar bara inte. Men som med alla apostlar kan hans odödlighet ta slut om han har dödats tillräckligt många gånger, eller återkallas av Omnibus. Han har särskilt noterats för att vara dödlig igen i sitt True Ending och i båda Lupins slut, efter att ha blivit förvisad från Idea.
 • Rich Idiot With No Day Job : Saint-Germain är en nyckfull adelsman vars ursäkt för det mesta han gör, från att låta Lupin och Impey gömma sig på hans egendom och framåt, är ”Jag är uttråkad och det verkade roligt.” ”Excentrisk aristokrat” är ett bra omslag för en medlem i Idea.
 • Seen It All : Nästan ingenting förvånar honom eller stör märkbart hans lugn; de flesta av de sken som gruppen utsätts för, oavsett hur drastiska, Saint-Germain verkar helt enkelt tycka att det är underhållande. På frågan ger han Cardia lätt råd att hans lugn kommer av erfarenhet.
 • Star-Crossed Lovers : En underdrift. Som homunculus är Cardia något som inte borde existera enligt Idea. Genom hela historien verkar det som om det inte finns något sätt för dem att leva lyckliga tillsammans: Saint-Germains plan att slakta hela apostlarna för att hålla Cardia säker kommer att sluta med att han dör, och Cardias förhandlingar för att rädda hans liv inkluderar att förstöra hennes eget Horologium när han väl är räddad. I det sanna slutet måste de övertyga Omnibus att helt Screw Destiny (med lite hjälp från Guinevere) för att få ett lyckligt slut tillsammans.

Abraham Van Helsing

VA: Jun’ichi Suwabe (japanska), Ian Sinclair (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/tumblr_nw8tvf6khg1uzcw65o2_500.png

 • Abnormal Ammo : Van Helsings tendens att lösa alla problem med sina vapen underlättas av sortimentet av specialiserad ammunition som han använder, från miniatyrgranatgranatgranatgranatgranatgranat till patroner packade med icke-dödligt stensalt.
 • Anpassningsförmåga : Bram Stokers Abraham Van Helsing var en åldrande holländsk läkare av medellängd som beskrivs ha en ”välstor näsa” och ”buskiga ögonbryn”, inte mycket som den visuella romanens långa blonda Bishōnen .
 • Anguished Declaration of Love : En ganska smärtsam sådan, som svar på Cardias egen deklaration lite i förväg.
 • The Atoner : Han är beredd att låta Delacroix II döda honom för att sona hans handlingar i vampyrkriget. I de flesta avslut går han antingen med Delly i arbetet för att hjälpa de överlevande vampyrerna, eller blir livvakt för en mäktig adelsman som gör detsamma inifrån den brittiska regeringen.
 • Badass Baritone : Han har den djupaste rösten av någon av hjältarna, med tillstånd av Jun’ichi Suwabe .
 • Badass Longcoat : Visas alltid klädd i en lång överrock som väller ut runt honom med passande dramatik i action-CGs.
 • The Big Guy : Van Helsing är flera nivåer bortom någon av de andra hjältarna när det gäller stridsförmåga utom kanske Saint-Germain, som har skäl att hålla sina färdigheter hemliga . Mellan hans exceptionella fysiska styrka och tuffhet och hans omfattande stridserfarenhet är han gruppens favorit närhelst kraft krävs.
 • Hjärntvättad och galen : I det sista kapitlet av sin rutt blir Van offer för Hidden Strength-konditionering med tillstånd av Aleister , som beordrar honom att mörda Cardia.
 • *Klick* Hej : Van Helsing tillkännager sin ankomst till scenen med ett dramatiskt * klick * på sina vapen vid några tillfällen, framför allt när han först konfronterar Lupin i sin introduktionsscen i kapitel 2 och om det är han som ska avbryta Finis brott tal till Cardia i kapitel 8.
 • Disney Death : I hans True Ending verkar han dö efter att ha knivhuggit sig själv för att skaka av sig effekterna av Hidden Strength , för att återuppliva ögonblick senare precis när Cardia börjar sörja.
 • Dying as Yourself : In his Normal End.
 • Berömd In-Story : Van Helsing är allmänt känd som hjälten i vampyrkriget, adlad till den mest utmärkta orden av drottning Victoria och smeknamnet ”mänskliga vapnet” för sin stridsförmåga. Alla har hört talas om Van Helsing, och reaktionerna på honom tenderar att variera från respektfull vördnad till skräck som väter byxor beroende på hur troligt det verkar att han kommer att börja skjuta på personen i fråga.
 • Gadfly : Ja, verkligen. Efter karaktärsutveckling låter han inte ett enda tillfälle att reta sina vänner – framför allt Impey och Delly är en nära andra – gå förbi honom, helt med Scary Shiny Glasses för komisk inverkan.
 • Guns Akimbo : Hagelgevär akimbo, en i varje hand. Hans stridssprite visar honom hålla dem i kors framför sig.
 • Bildlåt : ”Endless Pain”.
 • Smeknamn i serien : Alla nära honom kallar honom bara ”Van”. Avvärjt i lokaliseringen där detta utelämnas helt och folk bara tilltalar honom med hans fullständiga efternamn istället
 • Riddare i sur rustning : Han insisterar på att han bara är ute för sig själv och inte tror på rättvisa, men han undviker att döda så mycket han kan och är en ståndaktig allierad i strävan att hjälpa Cardia och rädda London. Han är till och med bokstavligen en riddare; Drottning Victoria adlade honom till den mest utmärkta orden för hans tjänst i vampyrkriget.
 • Dödlig kock : Cardia upplever det aldrig personligen, men i Van Helsings extra scenario indikerar de andra killarna att hans matlagning är lika dödlig som hans stridsfärdigheter. Han verkar inte inse det.
 • Tillverkad av järn : Han är löjligt hållbar, kommer upprepade gånger ut oskadd från upplevelser som utan tvekan skulle ha dödat vilken normal man som helst. I slutet av sin rutt upptäcker han att det beror på att Aleister har tillbringat de senaste åren i hemlighet med att använda Hidden Strength-konditionering på honom .
 • Mitt största misslyckande : Van ångrar djupt sina handlingar under vampyrkriget, där han nästan på egen hand dödade en hel fästning av vampyrer inklusive deras kung, Delacroix. Han hade infiltrerat deras samhälle under en tid och visste att de inte hade några planer på att hota mänskligheten, men tvingades gå igenom uppdraget mot hans vilja .
 • Enmansarmé : Van Helsing, det ”mänskliga vapnet”, är ansvarig för att nästan på egen hand avsluta vampyrkriget och kan litas på soloarméer av fienden Mooks . När Van Helsing Cannon blir utplacerad under kapitel 7 tar han ner hela Nemos luftskepp på egen hand.
 • Public Domain Character : Lånad från Bram Stokers Dracula . I Name Only är han både yngre och närmar sig problem väldigt olika (originalen Van Helsing var en bokmask som ägnade tid åt att studera ett problem innan han noggrant övervägde våld).
 • Riktiga män bär rosa : Hans favorithobby är matlagning, och han nämner att försöka göra tiramisu. Tyvärr är han inte så bra på det .
 • Skrämmande glänsande glasögon : Inte till en början men efter karaktärsutveckling dyker de upp ganska ofta, nästan alltid i gadfly-läge
 • Seen It All : Som en veteran från vampyrkriget har Van Helsing sett och gjort mycket. Det finns inte mycket som kan bryta hans allmänna attityd av irriterad stoicism.
 • Shell-Shocked Veteran : Van Helsing var helt knäckt av sina upplevelser under vampyrkriget, och gick från en ivrig och idealistisk ung man till ett ”mänskligt vapen” vars uppdrag att upptäcka sanningen om Finis odödlighet (och döda honom en gång för alla) är den enda anledningen till att han bryr sig om att överleva.
 • Stoiska glasögon : Van Helsing är den andra av de två huvudrollsinnehavarna som bär glasögon. Där Victors glasögon med stora linser tjänar till att beteckna hans intelligens , betecknar Vans mindre bågar hans avskilda stoicism.
 • Överlevnadsmantra : Vid det sällsynta tillfället då Van Helsing är tillräckligt pressad i strid så att hans överlevnad är osäker, upprepar han ” Jag kan inte dö ännu ” för sig själv som ett mantra.
    brittiska imperiet

Finis

VA: Yūki Kaji (japanska), Justin Briner (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_finis_chara_sm.png

 • Ain’t Too Proud to Beg : Trots att han inte har något att erbjuda, ber han Aleister och Nemo att hjälpa honom rädda Cardia .
 • Artificiell människa : Liksom Cardia är Finis en konstruktion gjord av Isaac Beckford. Till skillnad från Cardia är han inte en homunculus, utan en AI som fjärrstyr utbytbara ”bioterminaler”.
 • Eftersom du var snäll mot mig : Anledningen till att Finis fick individualitet och vände sig mot Isaac under sin väg var för att Cardia visade honom medkänsla och sa till honom att hon ville kunna älska honom som en äldre syster.
 • Body Backup Drive : På Van Helsing och Lupins rutter avslöjas hemligheten bakom Finis odödlighet som ett till synes oändligt utbud av dubbla kroppar redo för honom att kliva in i när han dödas. I Lupins rutt har han visat sig kontrollera flera kroppar samtidigt . Hans huvudkropp är en superdator i steampunk-stil byggd av Isaac.
 • Defrosting Ice King : Under sin rutt.
 • Disc-One Final Boss : Han byggs upp mycket som en stor antagonist under den gemensamma rutten, bara för att ganska snabbt skickas runt mittpunkten i spelet. Han kommer tillbaka i Van Helsing och Lupins rutter.
 • Vågar du inte tycka synd om mig! : Tar verkligen inte sympati för sina omständigheter väl.
 • Driven to Suicide : I slutet av Lupins slut, låter han sig hellre dö än accepterar Cardias hjälp .
 • Face of an Angel, Mind of a Demon : Finis ser ut som en ganska änglalik pojke. I kapitel 6 observerar Victoria att Cardias dockliknande skönhet påminner henne om Finis och gissar utifrån detta att de kan vara släkt.
 • Häl-ansiktsväng : Under sin rutt.
 • My Sister Is Off-Limits : I Wintertide Miracles gör han det klart att han inte litar på Lupingängets avsikter gentemot Cardia.
 • Självmord av polis : I sitt normala slut låtsas han fortfarande vara besatt av Isaac för att övertyga Hansel att döda honom .
 • Tog en nivå i vänlighet : Trots hans förakt för Cardia i originalspelet har han av Wintertide Miracles blivit en kär yngre bror och har till och med förkärlek för resten av huvudgruppen .
 • Unfavoriten : Han tror att trots hans ansträngningar att vara användbar, älskar deras far bara Cardia. Verkligheten är mer komplicerad – Isaac anser att de båda är engångsverktyg, och hans uppenbara tillgivenhet för Cardia är för den döda dottern som hon designades för att se ut – men det är sant att Finis inte verkar ha fått någon av ”min älskade barnbehandling från Isaac som Cardia minns.
 • Tsundere : Visar nyanser av det under sin rutt, och betonar att han bara hjälper Cardia eftersom deras pappa behöver henne för att slutföra sina planer. Efter sin Heel Face Turn Turn spelar han denna straight, särskilt av Wintertide Miracles .
 • ”Bra gjort, son” Guy : Finis motiveras helt av sin önskan om sin fars tillgivenhet och godkännande.
 • Du har överlevt din användbarhet : Isaac använder honom som en sköld och kastar bort honom eftersom han inte längre är lämplig som ett fartyg under sin rutt.
 • Ung och ansvarig : Han är ledare för Twilight trots att han ser ut som en knappt pubescent tonåring (och faktiskt är ännu yngre än så).
 • Yngre än de ser ut : Liksom Cardia är Finis förmodligen inte mer än sex år gammal, och kan vara ännu yngre med tanke på att han kallar Cardia sin ”oneesan” (äldre syster). Isaacs tillbakablick indikerar att den ursprungliga Cardia och Finis var tvillingar, men Cardia var troligen den förstfödde.

Jimmy A. Aleister

VA: Rikiya Koyama
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_jimmy_a_aleister_chara_sm.png

 • Badass Bookworm : Han är både universitetsprofessor och rankad medlem i Twilight som lärde Van Helsing mycket av det han kan om strid.
 • Bastard Understudy : Aleister är andrahand i Twilight, och är därmed Finis underordnade. Även om han inte visar någon antydan till upproriskhet under större delen av spelet, avslöjar Van Helsings rutt att han subtilt har arbetat mot Finis bakom kulisserna och bjudit på sin tid tills han har bekräftat hur han ska döda Finis permanent innan han gör sitt steg för att tillskansa sig kontrollen över Twilight för han själv.
 • Big Bad Friend : Han är en gammal vän och före detta mentor till Van Helsing. Han är också huvudskurken på Van Helsings väg. Det här blir ännu fulare än det låter.
 • The Chessmaster : Väldigt lite av Aleisters skurkighet involverar något vi faktiskt ser honom göra på skärmen. Istället orkestrerar han evenemang och ordnar så att andra människor gör saker, så att han kan hålla handen gömd. På Van Helsings väg orsakar hans inflytande en explosion av våldsbrott i hela London, som kulminerar i ett fängelseuppehåll och en stadsomfattande kris, utan att någon är klokare förrän han medvetet visar sin hand. Faktum är att Lupins väg avslöjar hur Aleisters sanna identitet är den för ”Brottets Napoleon” själv, Moriarty från Sherlock Holmes-mytosen.
 • The Corrupter : Det slutliga målet med hans komplicerade år långa plan är att förvandla och korrumpera Van Helsing till något så mörkt som han själv.
 • Evil Sounds Deep : En av de mest oåterkalleligt onda karaktärerna i spelet har en av de djupaste rösterna.
 • Högklassigt glas : Aleister är balanserad, snäll och bär en monokel.
 • Horrifying the Horror : Han säger att även de mest hårda och elaka brottslingarna han har träffat har blivit förskräckta när de inser hans sanna natur.
 • I Just Want to Have Friends : På ett vridet sätt är hela motivet för Aleisters skurkaktiga planer i Van Helsings väg och i Herlock Sholmès-vägen som lagts till i Future Blessings helt enkelt att han vill att någon som han ska känna släktskap med. För detta ändamål gör han allt i sin makt för att bryta och vrida Van och Sholmès tills de är lika monstruösa som han själv. När Sholmès trotsar sina ansträngningar och vägrar att gå med på Aleisters sadistiska val i slutet av hans Future Blessings- rutt, verkar Aleister genuint sorgsen och fortsätter att begå självmord .
 • Pet the Dog : Under Finis-rutten väljer han att hjälpa Finis att stoppa Isaac trots att Finis inte har något att erbjuda honom, enbart för att vara imponerad av Finis vilja att tigga om hjälp. Likaså i Wintertide Miraclesverkar han nöjd med att Finis har hittat något bortom ensamhet och önskar att Finis och Cardia fortsätter att leva lyckligt tillsammans.
 • Reptiler är avskyvärda : I en mycket subtil användning av tropen är hans käpp toppad med en metalldekoration i form av ett ormhuvud. I sin standardsprite har han handen stängd över den, vilket gör den lätt att missa, men efter att han avslöjat sig som en skurk håller han den framträdande framåt.
 • Förrädisk rådgivare : Han rekryterade Van Helsing till Twilight och handlade honom i många år; även efter att Van slutat med Twilight, är Aleister en av de få människor Van litar på, och möjligen den enda han betraktar som en vän. Tyvärr har han manipulerat och arbetat för att korrumpera Van från den dag de träffades .
 • Vad hände med musen? : I Finis Wintertide Miracles – berättelse antyds det att Sholmes förföljer honom och är nära att komma ikapp. Huruvida de konfronterar varandra är dock oklart.

Drottning Alexandrina Victoria

VA: Naomin Iida (japanska), Stephanie Young (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_alexandrina_victoria_chara_sm.png

 • Death Seeker : På Frankensteins väg.
 • Historisk domänkaraktär : En kraftigt fiktionaliserad drottning Victoria .
 • Historisk skurkuppgradering : På Frankensteins väg. Även om en del av hennes policyer kan ha varit tveksamma, försökte den verkliga Victoria aldrig att gå i spetsen för en kemisk vapenattack på sitt eget folk som en False Flag Operation .
 • Jag gjorde vad jag var tvungen att göra : Hon håller med om att några av de åtgärder hon har vidtagit och planerar att vidta är, för att inte göra något åt ​​det, onda, men anser att sådana onda handlingar är nödvändiga för att skydda Storbritannien.
 • Rimlig auktoritetssiffra : På Impey och Lupins rutter leder omfattningen av hotet mot Storbritannien som nation till att Victoria allierar sig med Lupin och kompani, och hon ger sitt fulla stöd för att genomföra deras planer.
 • Visuell ordvits : Victoria klär sig i gult med svarta ränder, och Royal Guard bär ett insignier av guldhexagoner. Victoria är med andra ord bidrottningen . Hon bär till och med en brosch med bidesign.
 • The Woman Wearing the Queenly Mask : En tillbakablick på Victors väg visar att Victoria ursprungligen var en tyst, blyg tjej. Hon har varit tvungen att utveckla tjocka lager av balans, beslutsamhet och ingen liten mängd hänsynslöshet för att kunna regera effektivt som drottning.
 • Välmenande extremist : Trots att hon gick i spetsen för en kemisk attack mot sitt eget folk för att starta ett världskrig, kommer alla hennes handlingar från en övertygelse om att det kommer att skydda Storbritannien i det långa loppet, och hon förstår att hennes handlingar fortfarande är onda.

Kapten Rempart Leonhardt

VA: Yoji Ueda (japanska), David Wald (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_rempart_leonhardt_chara_sm.png

 • Låt oss bli farliga! : Leonhardt är så hård att det är lätt att skriva av honom. Cardia noterar sin förvåning när hon ser att han i aktion är en mycket kompetent krigare.
 • Min mästare, rätt eller fel : Han är passionerat lojal mot Victoria, och även om han har en stark känsla för rättvisa, kommer han att stödja Victoria och följa hennes kommandon även om det hon gör strider mot hans egen moral. På Victors väg innebär detta att agera som Victorias drake och hjälpa henne i hennes planer även om han vet att det är fel, åtminstone tills Victor övertalar honom att det är ett bättre uttryck för hans lojalitet att stoppa henne från att ta fel väg än att göra det möjligt för henne .
 • Oblivious to Love : Under Victors färd i Future’s Blessings antyder Victoria sitt intresse för honom genom att reta att hon kanske är intresserad av att ägna sig åt romantik någon gång. Det faktum att Leonhardt kan vara målet för sådana går över hans huvud, till hennes bestörtning.
 • Rimlig auktoritetssiffra : På Van Helsings väg går Leonhardt villigt med på att samarbeta med killarna för att utreda hasarden av brott som anstiftats av Azoth. Det är mest på styrkan av Van Helsings rykte som krigshjälte, men Leonhardt lägger (något motvilligt) åt sidan sin avsevärda motvilja mot Lupin för utredningens skull och ger hela gruppen tillgång till brottsplatserna och all relevant information.
 • Sympatisk inspektörsantagonist : Leonhardt tar sina plikter som kapten för kungliga gardet på största allvar och tror på ära, rättvisa och lagen. Eftersom hjältarna ofta verkar utanför lagen, stöter de ibland på honom, och han har ett särskilt agg mot Lupin för att han tog överhanden under prologen.
 • Skulle inte slå en tjej : Han tuktar sina män för att de riktade sina vapen mot Cardia under prologen. Nära slutet av Victors väg, Cardia fysiskt skydda Victor med sin egen kropp är brytpunkten som till slut får Leonhardt att vägra Victorias order att döda dem båda , eftersom han helt enkelt inte kan hitta det i honom att attackera en obeväpnad tjej som bara försöker att skydda någon hon älskar.
    Aning

Omnibus

VA: Michiru Wada (japanska), Linda Young (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_omnibus_chara_sm.png

 • Pet the Dog : Efter att ha sökt Cardias död på hela Saint-Germains väg, erbjuder sig att ta Cardia in i Idea och skydda henne efter Saint-Germains död i det normala slutet. Hon uppfyller också Hansels önskan att vara med sin syster och mamma genom att ingjuta Gretels själ i hans vapen och ta rollen som mamma till honom.
 • Public Domain Character : Av det bibliska slaget. Hon är Eva, och hennes föraningar är resultatet av att hon ätit Kunskapens frukt.
 • Riktigt 700 år gammal : Minst 5000 år gammal.
 • Välmenande extremist : Hon beordrade döden av en hel by och beordrade Cardias död eftersom hennes visioner varnade henne för en katastrof som skulle följa annars. Saint-Germains väg indikerar att dessa exempel är typiska för hur Idea brukar fungera.

Angripare

VA: Kanoko Akahori (japanska), Jamie Marchi (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_assailant_chara_sm.png

 • ”Not So Different” Anmärkning : Hon noterar likheten mellan henne själv och Saint-Germain. Båda misslyckades med en plikt av kärlek och orsakade katastrofala konsekvenser.
 • Public Domain Character : Från Arthurian Legend . Under rustningen visar sig hon vara drottning Guinevere.
 • Verkligen 700 år gammal : Beviljad odödlighet av Idea och Omnibus.
 • Samus är en tjej : På Saint-Germains väg blir Cardia chockad när hon hör en kvinnas röst komma ut ur den tunga rustningen.
 • Star-Crossed Lovers : Med Lancelot innan hennes rekrytering till Idea.
 • Draken : Till Omnibus.
    Andra

Herlock Sholmès

VA: Kazuya Murakami (japanska), Austin Tindle (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_herlock_sholmes_chara_sm.png

 • Anti-villain : Eftersom Lupin och vänner tenderar att agera utanför lagen så ofta som inte, och Sholmès är en detektiv som tror på vikten av att lyda lagen, hamnar han upprepade gånger i konflikt med hjältarna. Avvänd under sin egen rutt, där han tar en mer traditionell heroisk roll.
 • Badass in Distress : Hålls en kort stund fången av Aleister, även om han senare bryter ut sig själv .
 • Beware the Nice Ones : Speciellt när Aleister är inblandad.
 • Kapten Ersatz : Herlock Sholmès är genomskinligt en ersättning Sherlock Holmes . Spelet ärver denna bit av Writing Around Trademarks från Arsène Lupins skapare Maurice Leblanc, på grund av invändningar från Arthur Conan Doyles egendom efter att Leblanc ställde Lupin mot den store detektiven i en av hans berättelser. I Lupins rutt avslöjas det att han faktiskt är Sherlock Holmes som agerar under ett alias för att undvika att väcka uppmärksamhet.
 • Lätt förlåten : Trots sin ilska mot Sholmès förlåter Watson honom snabbt för att han förfalskade sin död. På samma sätt nöjer sig Cardia och Watson med att bara strumpa honom efter att han låtit sig fångas för att försöka ta sig an Aleister ensam .
 • The Gadfly : Trolling Lupin kanske bara är en sidofördel av allt annat som Sholmès har med hjältarna, men han får verkligen mycket glädje av det.
 • Mercy Kill : Två gånger. Först med Mary, som hjärntvättades via Hidden Strength. För det andra med Cardia, som skulle dö snarare än att släppa ut giftet inom henne i London under hans normala slut .
 • My Greatest Failure : Hans spel med Moriarty som involverar sina nära och kära. I synnerhet det faktum att Mary hjärntvättades med Hidden Strength av Moriarty, vilket krävde att han skulle Mercy Kill henne .
 • Äldre än vad de ser ut : Sholmès ser inte äldre ut än huvudrollen, men eftersom Lupins väg bekräftar att han har varit i konflikt med Moriarty sedan innan han gick med i Twilight , och har arbetat som detektiv tillräckligt länge för att ha etablerat en sådan berömmelse under hans verkliga identitet som han behövde anta ett alias för att undvika oönskad uppmärksamhet medan han spårade Moriarty , måste han vara äldre än han verkar.
  • Enligt den visuella fanboken är han faktiskt 28, bara ett år äldre än Van Helsing och Impey.
 • Befordrad till kärleksintresse : I Future Blessings får han sin egen väg och blir ett möjligt kärleksintresse för Cardia.
 • Shoot the Dog : Hans väg i Future Blessings avslöjar att han tvingades att Mercy Kill Mary Watson, född Morstan, efter att Aleister utsatt henne för Hidden Strength . Även om det inte fanns något annat val, har han aldrig förlåtit sig själv, och efter incidenten drog han sig tillbaka från Watson och gjorde allt han kunde för att förhindra att någon blev inblandad i hans fall.
 • Sitcom Arch-Nemesis : Sholmès är det enda som garanterat kommer in under Lupins hud och få honom att tappa modet, även när de faktiskt inte jobbar mot varandra. Vid ett tillfälle under Lupins rutt observerar Cardia att Sholmès helt enkelt verkar ta fram det värsta i Lupin.
 • Stealth Expert : Han är minst lika bra som Lupin, möjligen ännu bättre, på att gå obemärkt förbi när han inte vill bli uppmärksammad. Han kan inte bara svansa Lupin utan att Lupin inser det, han gör så nära nog att avlyssna en privat konversation på en fullsatt tågstation.
 • Sympatisk inspektörsantagonist : Även om han är tveksam till Twilights motiv, tror Sholmès att lagen är det som tillåter samhället att fungera, och stöder den även när han personligen anser att lagen är fel, och han är skicklig nog som detektiv för att bli en definitiv törne i Lupins sida. Samtidigt bär han ingen personlig illvilja på hjältarna och kliver in för att hjälpa dem vid flera tillfällen med ursäkten att han håller isär sitt arbete och sitt privatliv.
 • Wild Card : Ett udda exempel som inträffar tack vare att hjältarna inte alltid är på rätt sida av lagen och Sholmès egen idiosynkratiska inställning till konflikten mellan vad som är lagligt och vad som är rätt . När hjältarna aktivt bryter mot lagen, eller myndigheterna har anlitat honom för att arbeta mot dem, är Sholmès en oförsonlig antagonist. Men när han inte är anställd mot dem, ser han inget fel i att gå in för att hjälpa dem mot de sanna skurkarna, och vid åtminstone ett tillfälle går han ut för att varna dem innan han formellt tar ett jobb för att jaga dem.
 • Xanatos Speed ​​Chess : En mästerlig spelare, som visades i hans första framträdande i kapitel 4. Trots att han korsade vägar med Lupin och sällskap av en ren slump lyckas han ta reda på vad de håller på med, gömma sig ombord på tåget utan att bli upptäckt av hjältarna eller Twilight, och förutsäga och motverka nästan alla Lupins trick. Det enda han inte såg komma var Cardias gift.

Delacroix II

VA: Miho Ishigami (japanska), Trina Nishimura (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_delacroix_ii_chara_sm.png

 • Hjärntvättad och galen : På Van Helsings väg tillfångatogs han av Aleister och utsätts för Hidden Strength-konditionering, vilket skickar honom till ett ostoppbart raseri mot Van Helsing i ett försök att tvinga Van att döda honom.
 • Bratty Half-Pint : Som en extremt stark vampyr och son till den bortgångne vampyrkungen är han mycket full av sig själv trots sin unga ålder, och omständigheterna gör att även efter att han har skapat en orolig fred med hjältarna ser han inte behovet för att bespara dem från någon av hans stridigheter.
 • Söta små huggtänder : I hans fall betecknar de både en taggig tsunderenatur och det faktum att han är en vampyr.
 • Kalla mig inte ”Paul” : Hans fullständiga namn är Dracula Delacroix, men efter att ha trätt i sin fars skor som ledare för vampyrresten , föredrar han att gå efter ”Delacroix II” och reagerar illa när Van Helsing kallar honom ”Dracula. ” Han är inte heller förtjust i smeknamnet Impey och Cardia taggar honom med, men ingen är särskilt uppmärksam och ”Delly” håller fast trots hans klagomål.
 • Smeknamn i serien : När Cardia övertalar honom att komma och bo hos dem på herrgården, ger Impeyhonom omedelbart smeknamnet ”Delly” (”Dela-chan” på japanska). När Cardia anammat det, följer resten av gänget efter.
 • Kraftpaket i pintstorlek : Han må vara en söt liten pojke, men han är otroligt stark och snabb, och kan enkelt golva en vuxen man med ett enda slag. Hans otroliga styrka beror på att han inte bara är en vampyr, utan en renblodig vampyr vars blodlinje inte har spätts ut genom korsning med människor.
 • Public Domain Character : Han är en kidifierad version av Dracula.
 • Tsundere : Han förnekar envist att han vill ha något med några människor att göra. Han är bara med dem för måltider eftersom Sisi insisterade!
 • You Killed My Father : Delacroix II söker hämnd mot Van Helsing för Vans mord på sin far.

Nemo

VA: Go Shinomiya (japanska), Daman Mills (engelska)
https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/img_nemo_chara_sm.png

 • Beware the Silly Ones : Nemo dyker till en början upp på luftskeppsracet i kapitel 7 och agerar som en stor skinka , behandlar hjältarna som värdiga motståndare (till och med tar med Impey på en rundtur på sitt skepp) och beter sig i allmänhet som en gigantisk dumboll. Det blir mycket mindre roligt när han blir megalomanisk i Impeys rutt.
 • Vackert hela tiden : När glasögonen lossnar avslöjas han för att vara väldigt Bishōnen .
 • Blå-och-orange moral : Han drivs helt av vetenskapen, på gott och ont.
 • Butt-Monkey : Till antagonistsidan.
 • Folie : Med sitt ohämmade användande av vetenskap för personlig makt och sin ignorering av säkerhet eller etik i vetenskaplig forskning, fungerar Nemo som en folie för Science Heroes Impey och (i mindre utsträckning) Victor, som båda har liknande passion för vetenskap men ser det som ett verktyg för mänsklighetens förbättring och inte något som ska användas för att göra skada.
 • För vetenskap! : När det gäller Nemo är allt motiverat i namnet av vetenskapliga upptäckter och framsteg.
 • Häl-ansiktsväng : På Finis rutt har han övertalats att agera mot Isaac. Som sådan har han fått ett lindrigare straff i slutet av spelet .
 • Jag vill bara ha vänner : En av hans största motivationer.
 • Stor skinka : Nemo verkar vara helt oförmögen att inte tugga stora bitar av landskapet när han dyker upp.
 • Galen vetenskapsman : Han är en obestridd genialisk vetenskapsman och en 100 % certifierad raving loonysom kastades ut från Royal Society för hans fullständiga ignorering av någon form av etisk eller moralisk återhållsamhet i sin forskning. Van Helsing beskriver honom kortfattat som en ”whackjob”.
 • Ingen inomhusröst : Hans standardläge. Även när han sitter i fängelse är han så högljudd att andra fångar har bett om att bli flyttade.
 • OOC Is Serious Business : I Wintertide Miracles lyssnar han inte bara på Impeys problem utan avbrott utan han släpper också dramatiken för att ge Impey uppriktiga, högtidliga råd om sin relation med Cardia.
 • Public Domain Character : Han är en galen version av Captain Nemo från 20 000 Leagues Under the Sea . Bara att i det här spelet är Nautilus ett luftskepp, inte en ubåt.
 • Okänd rival : Mer av en oönskad rival i det här fallet. Nemo är mycket imponerad av både Impey och Victor och förklarar dem som hans jämlikar och värdiga motståndare inom vetenskap och ingenjörsvetenskap. Speciellt Victor är väldigt oentusiastisk över att vara Nemos ”eviga rival” och skulle lika snart tacka nej till äran.
 • Vitt hår, svart hjärta : Nemo har vitt hår och ingen moral att tala om.

Isaac Beckford

VA: Daichi Endo (japanska), Greg Dulcie (engelska)

 • A God Am I : Under Lupin och Finis rutter .
 • Missbrukande föräldrar : Till Finis i synnerhet. Omstörtad med originalet Finis och Cardia, som han var en kär förälder mot. Han försökte också till en början älska homunculi-versionerna av sina barn, men det faktum att de inte riktigt var dem som återuppstod fick honom så småningom att avfärda dem som dockor.
 • Archnemesis Dad : Till Cardia och Finis, på Finis väg .
 • Big Bad : Nästan alla dåliga händelser i spelet kan spåras tillbaka till honom.
 • Despair Event Horizon : Att låta stadsborna vända sig mot honom och döda hans familj var illa nog. Att vara oförmögen att återuppliva sina barn efter år av forskning drev honom över för gott .
 • Försvunnen pappa : Isaac försvann före händelserna i historien, vilket lämnade Cardia ensam i huset i Wales.
 • Galen vetenskapsman : Han skapade planen Code:Realize för att vinna odödlighet, återuppliva sin familj och leda mänskligheten till en ny tidsålder av utveckling genom evigt krig .
 • Start of Darkness : Isaac var en gång en ödmjuk man som använde sitt geni för att förbättra världen och så småningom slog sig ned för att bli en enkel byläkare. Sedan inträffade en pest och byn anklagade honom för det. Även om han försökte hjälpa till, medan han var borta och hämtade forskningsmaterial, blev hans familj misshandlad och bränd av en folkhop. När han bad om hjälp fick han ingen och hans familj dog, vilket vände honom mot mänskligheten .
    Introducerad i Future Blessings

Shirley Gordon

VA: Haruka Yamazaki

 • Childhood Friends : Med Passy, ​​som också fungerar som hennes livvakt.
 • Genki flicka
 • Girls with Guns : Hon är en begåvad skytt och tillräckligt bra för att rensa ut skjuthallen vid strandpromenaden.
 • Jag vill bara vara normal : Hon vill inget hellre än att leva som en vanlig tjej. Tyvärr gör hennes överbeskyddande far och plats i familjen detta svårt.
 • Mafia Princess : Dottern till chefen för familjen Gordon.
 • Revenge Before Reason : Hon kommer att göra vad som helst för att hämnas på Avido för att ha dödat sin mamma .
 • You Killed My Father : Eller mamma, för att vara exakt .

Darius Gordon

VA: Takaya Hashi

 • Otroligt pinsamma föräldrar : Till Shirleys bestörtning är han benägen att brista ut i gråt och jämra sig över henne.
 • En arm och ett ben : Han förlorade sin arm till Avido under deras tidigare konfrontation .
 • Konstgjorda lemmar
 • Badass i snygg kostym
 • The Don : Av familjen Gordon. Han ärvde ställningen efter att ha gift sig med det tidigare huvudets dotter.
 • Folie : Till Avido. Medan Avido är den hänsynslösa, arketypiska maffiatypen som bara värdesätter pengar och makt, värdesätter Darius sin familj och Gordon-äran.
 • Grannskapsvänliga gangsters : Trots att de är maffia är familjen Gordon altruistiska i sina handlingar och har en strikt no-kill policy.
 • Överbeskyddande pappa : Enbart i sin introduktion jagar han ner Cardia och Shirley mitt i en biljakt och kidnappar Cardia av oro för henne.
 • Pappa Wolf : Trots hans överbeskyddande kommer han att göra allt för att hålla Shirley säker.
 • Teknisk pacifist : Han vägrar att döda men det hindrar honom inte från att kidnappa, använda våld när det behövs, eller låta Shirley förstöra Avidos förmögenheter .
 • Du ska inte döda : Darius gör sitt bästa för att upprätthålla familjepolitiken mot dödande, även inför sin frus mördare. Han skäms till och med för att han nästan dödade Avido tidigare .

Avido Crudele

VA: Konishi Katsuyuki

 • Badass in a Nice Suit : Trots sitt raffinerade beteende har han kompetensen att backa upp det.
 • Big Bad : Av Lupin Gang-rutten.
 • Oproportionerligt vedergällning : Han har en personlig vendetta mot familjen Gordon eftersom hans far var medlem och led för att han försökte vara trogen sina ideal när han var i Italien. Det förstörde honom och hans familj, vilket fick Avido att utveckla ett hat mot Gordons och deras ideal .
 • Folie : Till Darius. Medan Avido är den hänsynslösa, arketypiska maffiatypen som bara värdesätter pengar och makt, värdesätter Darius sin familj och Gordon-äran.
 • Man of Wealth and Taste : Han stoltserar direkt med det med sitt skepp och allt inuti det.
 • Vem döper sitt barn till ”Dude”? : Lampskärmad och omkullkastad. Karaktärerna erkänner att hans namn bokstavligen översätts till ”girig” och ”grym” och säger att det måste vara en pseudonym.

John H. Watson

VA: Kosuke Toriumi

 • Ilska född av oro : Hans första reaktion när han fick reda på att Herlock är vid liv är att försöka strumpa honom.
 • Badass Normal : Trots att han är en vanlig människa är han kapabel att slåss mot Abraham Van Helsing .
 • Lätt förlåten : Trots sin ilska mot Herlock förlåter Watson honom snabbt för att han förfalskade sin död. På samma sätt nöjer sig Cardia och Watson med att bara strumpa honom efter att han låtit sig fångas för att försöka ta sig an Aleister ensam .
 • Lyckligt gift : Till Mary medan hon levde .
 • Hot-Blooded : I motsats till Herlock.
 • Trevlig kille : När han hittade Cardia ute i kloakerna med tydligen ingen annanstans att ta vägen, bjuder han in henne att följa med honom hem för natten.
 • Public Domain Character : Från Sherlock Holmes mythos.

Hansel Hexenhaus

VA: Nobuhiko Okamoto

 • Missbrukande föräldrar : Enligt den ursprungliga berättelsen övergavs han och hans syster av sina föräldrar. Men han är den enda som levt.
 • Ursäktande angripare : Efter att ha blivit vän med Cardia och Finis är han mycket ledsen över möjligheten att han kan behöva döda dem och gör sitt bästa för att avskräcka dem från att återvända till London under Knockers attack .
 • Eftersom du var trevlig mot mig : I Finis’ rutt i Wintertide Miracles , anledningen till att han avstår är att Cardia var den första personen som tackade honom.
 • Se upp för de tysta : Trots att han är en slö, slö ung man, är han fortfarande lika farlig som någon av Ideas apostlar och beväpnad med en jättegaffel att spetsa dig med.
 • Cloudcuckoolander : Även när Finis hotar att lägga till dödliga fällor till husets återuppbyggnad för att hantera Saint-Germain och Hansel som ständigt kommer in, frågar Hansel helt enkelt om de har skadedjur . Saint-Germain råder Finis att ge upp Hansel.
 • Folie : Till Cardia och Finis.
 • Levande vapen : Hans gaffel bär själen av hans syster, Gretel. Som sådan pratar han regelbundet med henne och behandlar henne med tillgivenhet.
 • Public Domain Character : Från berättelsen om Hansel och Gretel.
 • Verkligen 700 år gammal : Beviljad odödlighet av Idea och Omnibus.
 • Rimlig auktoritetssiffra : Även om Hansel har beordrats att förstöra Cardia och Finis, känner han ingen fiendskap mot dem, han känner till och med sympati för deras omständigheter. När Isaacs huvudkropp är förstörd och Cardias kropp inte längre innehåller gift, betraktar han dem inte längre som ett hot och låter dem gå .
 • Sweet Tooth : Föga överraskande har han ibland en till hands.
    Introducerad i Wintertide Miracles

Cantarella

VA: Mamiko Noto

 • Artificiell människa : En homunculus skapad för att åldras naturligt.
 • The Chosen One : Lektes med. Aiguille är övertygad om att hon är legendens sångerska, avsedd att väcka Clockwork Castle till liv. Anledningen är att slottet var tänkt att vara en leksak för den ursprungliga Cardia Beckford. Cantarella, som en homunculus av henne, har en röst som matchar 100 % (liksom Cardia) .
 • Deadpan Snarker : Särskilt när man har att göra med sin far. Hon slår också Aiguille med tungan till att underkasta sig så mycket att han är rädd för tanken på att hon ska tugga ut honom.
 • Lyckligt adopterad : Trots sina besvikelser älskar hon verkligen Miles och betraktar honom som sin far.
 • Heroisk BSoD : Efter att Miles till synes slängt iväg henne och chippet inuti hennes hjärna börjar överbelasta henne med implanterade minnen av den ursprungliga Cardia, bryter hon samman totalt och slottet går utom kontroll.
 • Folie : Till Cardia, särskilt med deras relationer med sina fäder. De är också båda homunculus skapade i Isaacs experiment, med Cantarella som ett misslyckat medan Cardia var den framgångsrika.
 • Föreskuggning : Flera karaktärer kommenterar att Cardia och Catarella agerar som systrar och till och med ser likadana ut. Det beror på att de båda är homuculi skapade av Isaac vilket gör dem, i huvudsak och genetiskt, till tvillingar.
 • Parental Abandonment : Av Isaac, på grund av att hon är en misslyckad klon av den verkliga Cardia, vilket ger henne en förlamande rädsla för att bli bortkastad. Hon tar det hårt när Miles till synes kastar bort henne.
 • Ersättningsguldfisk : En av de homunculus som skapades för att återuppliva den ursprungliga Cardia Beckford. Men Isaac kastade bort henne, på grund av att hennes hår hade fel färg och att hon saknade ett öga .
 • Ship Tease : Med Aiguille, till den grad att paret är parallellt med prinsen och prinsessan från sagan. Miles är mindre än förtjust över möjligheten.
 • Tsundere : Har nyanser av detta, särskilt när man har att göra med Miles eller Aiguille.
 • ”Bra gjort, son” Guy : Även om hon är kritisk mot Miles, vill hon också ha hans godkännande och göra honom stolt. När Miles äntligen kallar henne sin älskade dotter bryter det henne ur hennes heroiska BSoD och hon gråter av lycka och erkänner att det var allt hon ville höra .

Miles Strand

VA: Keiji Fujiwara

 • Agent Peacock : Han klär sig i ljusa, pråliga kläder och blir förskräckt av tanken på att någon går efter hans hår. Han är också i paritet med Lupingänget när det gäller dålig skicklighet.
 • Bumbling Dad : Han introducerades till en början som en oansvarig förälder som slösar bort Cantarellas inkomster genom spelande.
 • Crouching Moron, Hidden Badass : Miles anses vara vördnadslös och hopplös av de flesta av skådespelarna, men det noteras också att han rör sig som Lupin och han är skicklig nog att undvika maffiaförföljare. Han brukade vara Twilights second hand man och är stark nog att ta ner en hel grupp Twilight-soldater själv .
 • Dark and Troubled Past : Miles var en gång en medlem i Twilight som klättrade uppåt på grund av sin expertis inom informationsinsamling. Efter att han och hans partner, Theophraste, ombads av Isaac att hjälpa honom att göra sig av med Cardia-kloner, bröts deras tilltro till organisationen och de sprang iväg. Theophraste tog Isaacs forskningsanteckningar med avsikt att stoppa Isaac en dag medan Miles hittade en knappt levande Cantarella och räddade henne.
 • The Gambling Addict : Han presenteras som sådan och nämner att han vill slå upp kasinot med skådespelaren. Det har dock avslöjats att han faktiskt använde pengarna för att betala Twilight för Cantarellas medicin.
 • Papa Wolf : Trots yttre framträdanden skulle han göra allt för att skydda Cantarella och göra henne lycklig. Även om det innebär att ljuga för henne och försöka kidnappa Cardia.
 • Public Domain Character : Starkt underförstått att vara ingen annan än Mycroft Holmes .
 • Shoo the Dog : ljuger för Cantarella och hävdar att han bara använde henne för att finansiera Twilights operationer och förgiftade henne för att så småningom bli av med henne, eftersom han vet att Cantarella inte skulle godkänna att han skadade andra för att hjälpa henne.

Aiguille

VA: Noriaki Sugiyama

 • Artificiell människa : Sicksackad. Den Aiguille som gruppen först möter är en automat – den verkliga Aiguille är mänsklig och kontrollerar honom .
 • Determinator : Han stannar vid ingenting för att se sin dröm till verklighet. Förr i tiden, när ingen trodde honom om slottet, släpade han sig till det med en käpp och sedan kröp .
 • Genius Cripple : Den riktiga Aiguille var smart nog att återställa partiell kraft till slottet och bygga automater för eget bruk, samtidigt som han satt fast i slottet på grund av sina funktionshinder .
 • Ineffektiv sympatisk skurk : Han faller snabbt från Lupingängets hotradar bara på grund av hur ineffektiv han är efter sitt första framträdande. Till och med Cantarella övertalar honom snabbt att underkasta sig och låter honom ödmjukt lyda hennes önskemål om att kalla henne vid hennes namn.
 • Innocently Insensitive : När Cantarella väcker slottet till liv gör han misstaget att prata om hennes förmågor snarare än sig själv. Tyvärr, på grund av timingen, är det en av de saker som hjälper till att tända hennes heroiska BSoD .
 • Stor skinka : Går vanligtvis runt i pråliga kläder och en djup röst och känsla för dramatik. Detta är i motsats till den riktiga Aiguille.
 • Ship Tease : Med Cantarella, till den grad att paret är parallellt med prinsen och prinsessan från sagan.
 • Skurkar ute och shoppar : Bokstavligen i en av Cardia och Cantarellas tillhållsscener.
 • Välmenande extremist : Även om Aiguille är känd för att kidnappa sångare och få dem att sjunga på hans slott i hopp om att hitta sången som kan aktivera slottet, vill han inte skada någon. Han vill väcka slottet till liv, inte bara för att bevisa för andra att det finns, utan också för att kunna flytta och resa trots sitt handikapp, ungefär som prinsen i sagan .