Lista över Tokyo Mew Mew- karaktärer

Tokyo Mew Mew manga- och anime- serien innehåller en skådespel av karaktärer designade av Mia Ikumi . Serien utspelar sig i Tokyo, Japan, där fem tonårsflickor, kallade Mew Mews, infunderas med DNA från utrotningshotade arter för att bekämpa utomjordingar som försöker ta över jorden. Mangaserien följs av en kort uppföljarserie, Tokyo Mew Mew a la Mode , som introducerar en ny Mew Mew och ett nytt hot.

Fem leende unga flickor i olika poser bär vita smockar över lårlånga klänningar av liknande färg som deras hår.

De fem flickorna som utgör Tokyo Mew Mewsom ses i deras Cafe Mew Mew-uniformer i anime-anpassningen. Från vänster till höger: Ichigo Momomiya, Zakuro Fujiwara, Bu-Ling Huang, Retasu Midorikawa och Minto Aizawa.

Mew Mews leds av huvudpersonen, Ichigo Momomiya , vars första uppgift är att samla de andra fyra Mew Mews: Minto Aizawa , Retasu Midorikawa , Bu-Ling Huang och Zakuro Fujiwara . Allt eftersom serien fortskrider går Ichigo från att vara kär i Masaya Aoyama till att bli hans flickvän samtidigt som hon försöker dölja sitt hemliga dubbelliv för honom. Seriens antagonister inkluderar tre utomjordingar, Quiche , Pie och Tart , och deras ledare, Deep Blue. Ursprungligen från jorden, var utomjordingarna tvungna att lämna för länge sedan på grund av dödliga miljöförändringar. De har återvänt för att döda människorna, som de känner förstör deras planet, och återta planeten. I a la Mode introduceras mellanstadieeleven Berry Shirayuki som den sjätte Mew Mew och, i frånvaro av Ichigo, den tillfälliga ledaren för Mew Mews. A la Mode introducerar också en ny uppsättning antagonister, Saint Rose Crusaders , en grupp mänskliga tonåringar med olika psykiska förmågor med en önskan att skapa sin egen utopi. Ledda av Duke gör de flera försök att döda Berry, vilket så småningom vänder lokalbefolkningen mot Mew Mews.

Ikumis första vision för Tokyo Mew Mew var en berättelse som heter Tokyo Black Cat Girl som innehöll en katt-tjej som kämpade med utomjordiska inkräktare. Efter att berättelsen övergick till en mer optimistisk berättelse om fem kvinnliga supermänniskor, gjordes karaktärsdesignerna om för att få en ljusare, mer färgstark känsla. Huvudseriens karaktärer fick beröm för att de passade perfekt för den övergripande berättelsen, såväl som för deras söta framträdanden. Karaktärerna som introducerades i a la Mode fick också beröm för sina visuella framträdanden, men kritiserades för att vara upprepningar av originalserien.

Skapande och befruktning

Mia Ikumi tillbringade ett år med att designa Tokyo Mew Mew- mangan innan den första volymen släpptes i februari 2001. Berättelsen hon ursprungligen presenterade för sina redaktörer, Tokyo Black Cat Girl , innehöll en hjältinna vid namn Princess Azumi som ges förmågan att förvandlas till en kattflicka av en intergalaktisk polis vid namn Masha. Han ber henne sedan hjälpa honom att besegra utomjordiska inkräktare som kallas Baku med hjälp av hennes nya krafter. Azumi håller med, samtidigt som hon försöker hålla sitt nya dubbelliv hemligt för hennes förälskelse. Efter att produktionsteamet bestämde sig för att fokusera på fem kvinnliga övermänniskor, ombads Ikumi att rekonstruera huvudkaraktären och den mörkare prinsessan Azumi ändrades till den ljusare och mer färgglada Ichigo. Hon hade reservationer mot förändringarna, eftersom karaktären ursprungligen designades för en mer dramatisk serie. Ikumi skapade andra tjej-djur-kombinationer samtidigt som han designade de fyra andra Mew Mews, inklusive en mustjej med samma gröna färg som Retasu. Musdesignen var dock en av flera mönster som avvisades för användning i serien eftersom valen minskade.  När de viktigaste Mew Mew-designerna var färdiga, döpte Ikumi dem efter olika livsmedel: Ichigo (jordgubbe), Minto (mynta), Retasu (sallat), Bu-Ling (pudding) och Zakuro (granatäpple). Under ett av projektmötena påpekade en icke namngiven redaktör att namnen kan vara svåra att komma ihåg och föreslog att karaktärerna skulle döpas efter olika färger istället, men matnamnen behölls. Även om Ikumi från början föreslog att man skulle kalla Ichigos huvudattack ”Strawberry Bell Bell” som ett skämt, tyckte redaktionen att den var rolig och behöll namnet. Ikumi noterade att framtida attacknamn bestämdes av vilka som lät roligast. Den enda karaktären från Ikumis Tokyo Black Cat Girl som behöll sitt ursprungliga namn och allmänna utseende var Masha, men hans kön ändrades till kvinna i Tokyo Mew Mew . Mari Kitayama anpassade karaktärsdesignerna från Ikumis originalkonstverk för anime-anpassningen. Ikumi uppgav att hon godkände karaktärsdesignerna och höll med röstskådespelarens val. 

Mew Mews

Mew Mews är femdubbla unga flickor som har injicerats med gener från utrotningshotade arter , vilket ger dem förmågan att förvandla sig till Mew Mews. Projektet valde utrotningshotade arter eftersom de ansåg att dessa arter skulle ha den starkaste önskan att bevara sin sort. Dessa superhjältar är biologiska vapen med uppgift att bekämpa chimera anima , monstren som skapas när främmande parasiter infekterar en levande värd. De uppmanas senare att bekämpa utomjordingarna som var källan till Chimera Anima-invasionen. Skapandet av de första fem Mew Mews inträffade av misstag. Projektledaren Ryô Shirogane, ursprungligen avsett att injicera en Chimera Anima med de hotade djurgenerna direkt för att se om det skulle vända effekterna av infektionen. Istället injicerades det av misstag i fem olika tjejer när jordbävningen inträffade. Mew-projektet startades av Ryôs far, Dr. Shirogane, fem år innan Tokyo Mew Mew ska spelas. Mangan förklarar aldrig varför projektet startades eller hur de kände till Chimera Animas och utomjordingarna, men Dr. Shirogane nämner att de måste lära sig hur man injicerar djurgener i mänskligt DNA för att bekämpa utomjordingarna.  I anime-anpassningen upptäckte Dr. Shirogane de fossiliserade resterna av en forntida civilisation som kallas Chimera under en arkeologisk utgrävning och började forska i rasen av människor som bodde där med sin assistent Keiichirô Akasaka . Detta skulle så småningom bli Mew Project. En laboratorieexplosion och en brand som dödar Dr. Shirogane och hans fru och lämnar då 10-åriga Ryô föräldralös. Han flyttade tillbaka till Japan, med Keiichirô, för att fortsätta Mew-projektet. Enligt animen orsakades labbexplosionen av ett Chimera-fossil som vaknade och satte eld på huset. I Tokyo Mew Mew finns det fem Mew Mews: Ichigo Momomiya, Minto Aizawa, Retasu Midorikawa, Bu-Ling Huang och Zakuro Fujiwara.  Varje Mew Mew har ett ”mew-märke” kvar på hennes kropp, vilket identifierar henne som en Mew Mew. Varje märke är unikt för flickan men alla märken är lika, representerar en aspekt av deras kraft, som att Mew Ichigos märke på hennes inre lår är format som hennes Strawberry Bell Bell-vapen och Mew Mint är en vingsymbol på hennes rygg. Flickorna har krafter relaterade till deras djur-DNA när de förvandlas medan de idrottar med djurens delar. De kan också öka Mew Ichigos kraft genom att kombinera sina krafter. Gruppen kallades ursprungligen ”Mew Mews”, tills de av misstag fångades på direktsänd tv och Mew Ichigo introducerade gruppen för tittarna som ”Tokyo Mew Mew”. Detta blev namnet som allmänheten skulle kalla dem därefter. Som en del av att vara Mew Mews, arbetar flickorna som servitriser på deltid på Cafe Mew Mew, deras huvudkontor som var ett omslag där de samlar information om Chimera Animas aktivitet.I Tokyo flyttar Mew Mew a La Mode Ichigo till England för en liten stund och en sjätte Mew Mew, Berry Shirayuki, fyller i för Ichigo som ledare för Mew Mews.

Ichigo Momomiya

Ichigo Momomiya (桃宮 いちご, Momomiya Ichigo ) är seriens huvudperson och ledaren för Mew Mews. Hon har kort rött hår som vanligtvis binds upp i flätor. Ichigo (12 år gammal i början av serien) slås samman med DNA från Iriomote Wild Cat , vilket ger henne förmågan att förvandlas till Mew Ichigo, en kraftfull och heroisk katttjej med rosahår. Förvandlingen får henne också att uppvisa olika kattmanier i sin mänskliga form.  Först dyker hennes kattöron och svans upp när hon är upphetsad, men så småningom växer hennes katt-DNA så starkt att när hon kysser något, förvandlas hon till en liten svart katt . Hon förblir i kattform tills någon (människa eller djur) kysser henne.

I början av serien är Ichigo kär i Masaya Aoyama . Även om hon tror att han är omedveten om hennes känslor, returnerar han dem senare och de börjar dejta. Mitt i serien får Ichigo en mystisk beskyddare, Blue Knight .  Genom hela serien avvisar Ichigo upprepade gånger upprepade framsteg från Quiche  och även om hon inte kan acceptera hans sista kärleksförklaring, gråter hon över hans död och håller fast honom när han dör. Ichigo dör efter att ha överfört sin egen livskraft till Masaya efter att Masaya dödat sig själv och Deep Blue. Hon återupplivas därefter av den sista av mew aquan som var inrymd i Masaya. Innan Masaya åker iväg för att studera utomlands i England i slutet av serien, deltar Ichigo i ett skenbröllop med Masaya.  Tokyo Mew Mew a La Mode avslöjar att Ichigo förlorade alla sina Mew Mew-krafter på grund av Mew Aquas inflytande och gick med i Masaya i England, men återvände till Japan när hennes krafter började manifesteras igen för att hjälpa till i striden mot den helige Rose Crusaders.  Hennes temafärg är röd .

I animeanpassningen från 2002 är hennes röstskådespelerska Saki Nakajima . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hennes namn till Zoey Hanson/Mew Zoeyoch hon röstas av Amanda Lipitz .  I den kommande anime-remaken är hennes röstskådespelerska Yuuki Tenma .

Minto Aizawa

Minto Aizawa (藍沢 みんと, Aizawa Minto , stavat ”Mint” i Tokyopop-volymer) är en blåhårig preteen-tjej som är den andra Mew Mew som introduceras i serien. Infunderad med generna från en Blue Lorikeet , Minto växer en fågelsvans och ett par fågelvingar när hon förvandlas till Mew Mint, en kraftfull blåfågel . Ursprungligen avbildad som bortskämd, snobbig och självcentrerad på grund av sin rikedom på grund av att hon föddes in i en rik familj, visar hon sig vara en empatisk person som bryr sig djupt om sina vänner när serien fortskrider. I början kallade Minto Ichigo för en vulgär person. Hon är förälskad i kollegan Mew MewZakuro Fujiwara .  och äger ett husdjur Pomeranian som heter Miki. Hennes temafärg är blå .

I animeanpassningen från 2002, röstas Minto av Yumi Kakazu . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hennes namn till Corina Bucksworth/Mew Corina och hon röstas av Andi Whaley. I den kommande anime-remaken är hennes röstskådespelerska Mirai Hinata.

Retasu Midorikawa

Retasu Midorikawa (碧川 れたす, Midorikawa Retasu , stavat ”Sallat” i Tokyopop-volymer) är en grönhårig preteen-tjej som är den tredje medlemmen av Mew Mews som formellt presenteras för läsarna. Infunderad med DNA från en finlös tumlare kan Retasus ben förändras till en tumlars svans medan hon är under vattnet, vilket avsevärt förbättrar hennes simförmåga och ger henne ett utseende som en sjöjungfru .  I anime-anpassningen kan denna förändring bara ske när Retasu är i närvaro av Mew Aqua. Retasu framställs som en blygoch intelligent karaktär som saknar självförtroende och är föremål för frekvent mobbning från tre flickor. Hon är rädd för sina Mew Mew-krafter till en början, vilket får dem att gå utom kontroll på hennes skola tills hon blir lugnad av Ichigo och Minto. De andra medlemmarna i gruppen anser att Retasu är en snäll och osjälvisk person. När serien fortskrider, blir Retasu en mer självsäker person genom de andra Mew Mews regelbundna uppmuntran.  I animen har Retasu ett starkt kärleksintresse mot Ryou och kysste honom en gång, att bara Bu-Ling är medveten om deras förhållande. Hennes temafärg är grön .

I 2002 års anime-serie är hennes röstskådespelerska Kumi Sakuma . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hennes namn till Bridget Verdant/Mew Bridget och hon röstas av Bella Hudson . I den kommande anime-remaken är hennes röstskådespelerska Ryōko Jūni.

Bu-Ling Huang

Bu-Ling Huang (黄 歩鈴, Fon Purin , kinesiska pinyin : Huáng Bùlīng ; stavas ”Pudding Fong” i Tokyopop-volymer) är en guldgulhårig preteen-tjej som är den fjärde Mew Mew som introduceras för läsarna och den yngsta av de knippa. Infunderad med DNA från en Golden Lion Tamarin , växer Bu-Ling en apsvans och öron medan den förvandlas, och slåss med ett par ringar. Bu-Ling introduceras som en busker på grund av sina akrobatiska färdigheter för att tjäna pengar till sin familj. De andra Mew Mews håller med om att hennes apa DNAär en perfekt match för hennes personlighet eftersom hon är full av energi och älskar att ha kul, till den grad Minto anser henne vara mycket omogen eller barnslig.  En löpande gag när det kommer till att referera till Mew Mews DNA fick Bu-Ling att tänka att hennes DNA är ett lejon där hon alltid korrigeras att hon har DNA från en Golden Lion Tamarin. Trots sin ålder uppfostrar Bu-Ling sina fem yngre syskon och sköter familjens ekonomi medan deras pappa tränar i bergen. Mangan nämner aldrig Bu-Lings mamma medan animeanpassningen säger att hon dog.  Halvvägs i serien blir Bu-Ling vän med Tart när han fångar henne och håller henne som gisslan. Hon är ovillig att slåss mot Tart under den sista striden tills han bekräftar att de inte har något val, och gråter över honom efter att han har besegrats.  Bu-Ling kysser Tart i slutet av serien och säger till honom att hon inte vill att det ”ska vara adjö.” Han svarar med att säga att han kan komma tillbaka för att träffa henne. I anime-anpassningen utökas förhållandet mellan Bu-Ling och Tart och omständigheterna kring deras första vänskap förändras – istället för att bli räddad av Mew Mews, räddar Tart själv Bu-Ling från en grotta när han inser att hon kvävs av syrebrist. Hennes temafärg är gul .

Hon röstas av Hisayo Mochizuki i 2002 års anime. I Mew Mew Power English-anpassningen ändras hennes namn till Kikki Benjamin/Mew Kikki och hon röstas av Kether Donohue . I den kommande anime-remaken är hennes röstskådespelerska Rian Toda.

Zakuro Fujiwara

Zakuro Fujiwara (藤原 ざくろ, Fujiwara Zakuro , stavat ”Zacro” i Kodansha-volymer) är en lilahårig tonårstjej som är den femte och sista av Mew Mews som introducerades och den äldsta i gruppen. Precis som med de andra dyker hon först upp på den utrotningshotade djurutställningen utan att bli namngiven.  Zakuro tenderar att vara en ensamvarg och vägrar till en början att gå med i de andra Mew Mews, men ändrar sig efter att de kommer till hennes hjälp. Infunderad med DNA från en grå varg , har Zakuro en vargsvans och öron i sin Mew Mew-form. Zakuro är en professionell modelloch skådespelerska och presenteras som en mogen karaktär. Som hennes största fan, Minto, har Zakuro ”långt, glansigt, korphår” med ”mörka, intelligenta, men ändå känsliga ögon” och ”långa, starka och tunna ben”.  Zakuros bakgrund är mer utvecklad i anime-anpassningen och hon sägs vara främmande från sin familj sedan hon lämnade hemmet två år tidigare. Hennes temafärg är lila .

Junko Noda ger sin röst i 2002 års anime. I Mew Mew Power English-anpassningen ändras hennes namn till Renée Roberts/Mew Renée och hennes röst kommer från Mollie Weaver. I den kommande anime-remaken är hennes röstskådespelerska Momoka Ishii.

Bär Shirayuki

Berry Shirayuki (白雪 ベリー, Shirayuki Berī ) är en blondhårig preteen-tjej som introducerades i Tokyo Mew Mew a la Mode som uppföljningsseriens huvudperson, den sjätte Mew Mew, och medan Ichigo studerar utomlands, den tillfälliga ledaren för Mew Mews.  Hon blir den första Mew Mew som infunderas med DNA från två utrotningshotade arter : Andes bergskatt och Amami Black Rabbit . Liksom Ichigo får hon en robotkamrat, Ucha , som ger henne vägledning och förvandlas till den personal som Berry använder för att slåss.  Som den ”näst starkaste” Mew Mew, blir Berry det primära målet för serieantagonisterna, Saint Rose Crusaders. Under a la Mode kommer Berry att inse att hon är kär i sin nära barndomsvän Tasuku, vilket förvirrar henne tills hon kan komma över sina känslor.  Tillsammans använder de sina varma kärlekskänslor för att befria stadens medborgare från Saint Rose Crusaders-hypnotism och förändra korsfararnas hjärtan.  I slutet av serien arbetar Berry och Tasuku, kaféets ”älsklingsfåglar”, sida vid sida som kaféets nya leveranstjänst från dörr till dörr och firar att de är kära.  Hennes temafärg är vitt .

Antagonister

Aliens

De primära antagonisterna i Tokyo Mew Mew är utomjordingar som dyker upp på jorden för att ”återvinna den”.Enligt utomjordingarna levde deras förfäder på jorden för tre miljoner år sedan, men lämnade efter att en serie katastrofer nästan ledde till att de dog ut . Utomjordingarna hamnade på en planet med en ogästvänlig ytmiljö och tvingades leva under jorden av sandstormar och höga temperaturer. De glömde aldrig jorden, och när de kommer tillbaka blir de avsky av de mänskliga invånarna, eftersom de känner att människor förstör planeten. [ Utomjordingarna använder Chimera Animas för att påskynda människans miljöskador för att förstöra allt liv och återta planeten.

Deep Blue är den första utomjordingen som återvänder, tar formen av en mänsklig pojke och går och sover inom honom. Quiche, Pie och Tart anländer senare för att ta bort människor från jorden och låta de återstående utomjordingarna återvända. [14] Efter att Deep Blue har förstörts och de har besegrats, återvänder utomjordingarna till sin egen planet med den återstående mew aquan för att förändra sin värld till en plats lika vacker som jorden.

Utomjordingarna kallas helt enkelt ”aliens” i mangan och den ursprungliga animen, men Mew Mew Power – anpassningen kallar dem ”Cyniclons” och ändrar deras historia så att de kom från en obeboelig planet och, avundsjuk på människorna, vill göra jorden deras nya hem.

Utomjordingarna har ingen roll i Tokyo Mew Mew a la Mode förutom att de dyker upp i en enda panel i den första volymen av uppföljaren när Mew Mews klagar över att utomjordingarna har lämnat efter sig några chimäranimas.

Djupblå

Deep Blue (ディープ・ブルー, Dīpu Burū ) är ledaren för utomjordingarna och huvudantagonisten i den första serien. Han kom till jorden flera år före de andra och antog formen av en mänsklig pojke, Masaya Aoyama, för att undvika upptäckt. [14] [38] Deep Blue somnade i sin nya kropp, vilket lämnade Masaya utan minnen av vem eller vad han verkligen är, men behöll en del av Deep Blues avsky för hur människor behandlade miljön. Trots att den är den primära antagonisten, dyker Deep Blue inte upp förrän i slutet av den sjätte volymen av manga. Deep Blue är kallsinnig, grymt hjärta och kommer att döda alla som kommer i hans väg. När han vaknar, attackerar och skadar han Ichigo eftersom han inte delar Masayas kärlek till henne, och dödar Quiche utan att tveka när han utmanas till en duell.  Detta tillåter Masaya att tillfälligt återuppstå och släppa Mew Aqua inuti hans kropp, vilket dödar dem båda.

Animeanpassningen visar Deep Blue som en röst som kommer från ett blått ljus, till vilken Kisshu ger framstegsrapporter,  och en skuggad version av hans sanna form ses när Quiche ger honom lite mew aqua i avsnitt tjugosex. Hans död ändras i animen för att komma i händerna på Mew Ichigo snarare än Masaya, även om Masaya hjälper henne genom att ta över kroppen. För att hålla Deep Blues sanna identitet hemlig, visas hans röstskådespelares namn endast som ett frågetecken tills hans identitet avslöjas i avsnitt 49; varefter krediterna ändras till att lista Megumi Ogata (som också röstar Masaya och den blå riddaren). Deep Blue är en av få karaktärer vars namn förblir oförändrat i Mew Mew Power -dubben. Animen modifierade sin roll något från att vara en frälsare för utomjordingarna till en destruktiv kraft som inte vill göra något annat än att förstöra jorden vilket får utomjordingarna att vända sig mot honom.

I Mew Mew Power engelska anpassningen av anime-serien, röstas han av Scottie Ray .

Quiche

Quiche (キッシュ, Kisshu ) är den andra av utomjordingarna som återvänder till jorden. Introducerad i slutet av den första volymen av mangan, agerar Quiche i första hand på ett lekfullt och bekymmerslöst sätt, och verkar njuta av att slåss med Mew Mews och behandla det som ett spel. [7] [10] Under hela serien utvecklar Quiche allt starkare känslor för Ichigo, först betraktar hon henne som en ”intressant leksak” (som han skulle döda för sin ledare), och besatt av henne. [10] [15] Quiche kidnappar så småningom Ichigo, bekänner sin kärlek och kräver sedan att hon ska gråta för att han älskar att se hennes skrämda uttryck. [17]Quiche förklarar igen sin kärlek till Ichigo mot slutet av serien, men attackerar och börjar strypa henne medan hon gråter när hon avvisar honom igen. Han släpper henne så småningom efter att ha frågat hur han kan få henne att älska honom. [48] ​​Quiche dödas efter att ha vänt sig mot Deep Blue genom att skydda Ichigo, [19] men återupplivas med kraften från Mew Aqua efter Deep Blues nederlag. Han återvänder med Pie och Tart till deras planet efter att ha önskat Ichigo lycka och stulit en sista kyss. [19] [20] Namnet ”Kishu” eller ”Kisshu” är en felöversättning i fansubs.

I anime-anpassningen är hans röstskådespelare Daisuke Sakaguchi . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hans namn till Dren och han uttrycks av Andrew Rannells . [49] I den kommande anime-remaken är hans röstskådespelare Nobuhiko Okamoto .

Syrlig

Tart (タルト, Taruto ) är en av två utomjordingar som kommer till jorden för att hjälpa Quiche efter att Quiche fortsätter att förlora mot Mew Mews. Tart är energisk och ofta barnslig och hånar Quiche för att ha förlorat mot Mew Mews genom att säga att han är svag.  Han slåss främst med hjälp av fysiska attacker och chimärdjur, men är också kapabel att manipulera växter för att binda människor och attackera med en energistråle.  Tartu visar en distinkt motvilja mot Ichigo och hänvisar till henne som en ”gammal kvinna” när de möter varandra, bara för att bli kallad en ”dvärg” i gengäld. Halvvägs genom serien fångar Tart och Pie Bu-Ling och håller henne som gisslan under Tokyo Dome. Medan hon vaktar henne verkar Tart vara förvirrad över hennes vägran att vara rädd och hennes försök att bli vän med honom. Efter att hon blivit befriad av de andra, skrattar han medan han tittar på lite godis hon gav honom.  Animeanpassningen utökar denna incident genom att Tart räddar Bu-Lings liv när hon börjar kvävas efter att grottan stängts av.  I slutet av mangan kysser Bu-Ling honom och han berättar för Bu-Ling att han kanske kommer tillbaka för att få en annan godisdroppe från henne, och åker till sin egen värld. I anime-anpassningen dödas Tart av Pie när han försöker skydda Mew Mews, och återupplivas av den slutliga releasen av Mew Aqua i slutet av serien.

Han röstas av Asai Kiyomi . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hans namn till Tarb (som är brat baklänges) och han röstas av Jimmy Zoppi .  I den kommande anime-remaken, röstas han av Daiki Yamashita .

Paj

Pie (パイ, Pai ) kommer till jorden med Tart för att hjälpa Quiche att förbereda planeten för ankomsten av Deep Blue. Han är lugn och analytisk under sina första attacker mot Mew Mews, och eskalerar vetenskapligt ”dödligheten” för varje chimär anima han skickar och, när de är besegrade, noterar han att ”starkare taktik kommer att behövas”.  Till skillnad från Quiche och Tart, uttrycker Pie inte utåt sina känslor ofta och ler sällan även när han hånar Mew Mews. Efter Deep Blues nederlag återvänder Pie och de andra till sin värld. [20]I anime-anpassningen dödar Pie Tart för sin illojalitet när Tart skyddar Mew Mews, men offrar sig själv för att skydda Mew Mews efter att Deep Blue förstör deras bas och hela Chimera Anima. Han återupplivas med den slutliga utgåvan av Mew Aqua i slutet av serien. Hans röstskådespelare är Nobutoshi Kanna . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hans namn till Sardon (som är en förkortning för sardonisk ) och han röstas av Pete Zarustica . I den kommande anime-remaken är hans röstskådespelare Yūichirō Umehara .

Chimera djur

Chimera Animals (キメラ・アニマ, Kimera Anima ) är klumpformade parasitiska utomjordingar som används för att infektera djur och förvandla dem till monster.]Mew Mews attacker tvingar ut parasiterna ur värdkropparna, varefter värden återgår till det normala och Masha hämtar parasiten genom att ”äta” den. Även om Tokyo Mew Mew inte ger några detaljer om chimera anima efter att utomjordingarna lämnat, avslöjar Tokyo Mew Mew a La Mode att några lämnades kvar och används av Saint Rose Crusaders som ett hjälpmedel i deras planer för världsherravälde.

I animeserien infekterar Chimera Anima också växter, mänskliga andar,  ett fossil,  och Mew Aqua.

I den engelska anpassningen av 4Kids Mew Mew Power kallas infekterade djur ”Predasites” och Parasite Aliens (kallas förkortat Para Para) som används för att infektera dem kallas ”Infusors”.

Saint Rose Crusaders

Medlemmarna av Saint Rose Crusaders, som ses i den första volymen av Tokyo Mew Mew a la Mode . Uppifrån vänster till nedre höger: Royal Highness, Duke (i huvdräkt), Sweet Juliet, Blue Bayou, Happy Child.

The Saint Rose Crusaders (セント・ローズ・クルセイダーズ, Sento Rōzu Kuruseidāsu ) är en grupp människor som agerar som de främsta skurkarna i Tokyo Mew Mew – uppföljaren i två volymer, Tokyo Mew . Gruppen består av fyra tonåringar och deras ledare Duke. I en tillbakablick till gruppens grundande sägs Royal Highness, Happy Child, Blue Bayou och Sweet Juliet ha fötts med varierande speciella krafter vilket resulterade i att de avsköts av andra människor och deras familjer som övergav dem genom att skicka dem till en boarding skoladär de träffades. De upptäcker deras gemensamma drag och planerar en komplott för att spränga skolan i luften, men en mystisk person, bara känd som ”Duke”, övertygar dem om att inte slösa bort sina liv eftersom de var nödvändiga för världen.

Saint Rose Crusaders försöker omforma den ”tråkiga vuxenvärlden” till sin egen utopi genom att använda sin ”intelligens, filantropi och elegans”. För att göra detta använder de chimera anima som lämnades efter av utomjordingarna efter händelserna i Tokyo Mew Mew , men när Mew Mews fortsätter att besegra de återstående främmande parasiterna, flyttas Saint Rose Crusaders uppmärksamhet till Mew Mews nya ledare , Berry Shirayuki. När deras planer på att fånga och döda Berry Shirayuki omintetgörs av de andra Mews, inklusive den återvände Mew Ichigo, använder Saint Rose Crusaders subliminala budskap och hypnotism för att vända Tokyos medborgare, inklusive Berrys bästa vän och växande krossa, Tasuku Meguro, mot Mew Mews.

Var och en av Crusaders deltar i en enda större attack mot Mew Berry eller de andra Mew Mews, innan de tonar in i bakgrunden. Mot slutet av serien bryter Mew Berry hjärntvättsförtrollningen på allmänheten. Tasuku och Duke medger att metoderna som korsfararna använde var felaktiga. De ses senast i serien stå tillsammans på taket av en byggnad och njuter av de varma känslorna som sprids av Mew Berry.

hertig

Ledaren för Saint Rose Crusaders, Duke (公爵, Dyūku ) identifieras aldrig tydligt inom serien som man eller kvinna, men det är överlåtet till läsarna att bestämma på grund av den tvetydiga karaktären som används. Recensenter av serien fann det både intressant och oroande att Dukes kläder liknar designen de vita klädnader som bärs av medlemmar i Ku Klux Klan (en amerikanskgrupp som en gång leddes av en man vid namn David Duke ).  Inom a la Mode, Duke har inte visat sig ha några rasfördomar – Duke dyker istället upp inför fyra utfrysta barn utrustade med speciella befogenheter, som avskys av sina familjer och samhällen eftersom de var annorlunda. Duke, som dras av deras ensamhet och inre rop på hjälp, tar in dem, försäkrar dem att de är viktiga och hjälper dem att hitta ett syfte med livet. [36] Mangan föreslår att Duke kom på planen att använda den kvarvarande Chimera Animan för att ta över världen.

Kungliga Höghet

Royal Highness är den första av korsfararna som avslöjar sig för Mew Mews. Han framställs som något fåfäng om sitt utseende, och hänvisar till att hans eget ansikte är vackert när det är repat, och en annan karaktär, Happy Child, säger att Kunglig Höghet retar sig väldigt lätt. Royal Highness ses visa krafter av telekines i flashback-sekvenser, även om han inte använder dem i huvudhistorien. Under serien visas han vara kapabel till masshypnos och ha en törst efter blod. [34] Hans främsta framträdande i en La Mode är att påbörja den första attacken mot Mew Berry genom att posera som en speciell föreläsare, Yuzen Akizuki (秋月 友禅, Akizuki Yūzen ). [34] [35]

Lyckligt barn

Happy Child visar sig först för Mew Mews när han hämtar Royal Highness. Han gör sitt huvudsakliga framträdande under den andra attacken mot Mew Berry. Happy Child kan teleportera sig själv, sväva i luften, tala direkt in i andra människors sinnen och attackera med ultraljudsvågor.  I tillbakablicken där korsfararna först träffade Duke, försöker Happy Child begå självmord genom att hoppa från taket. De andra ropar till honom och använder namnet ”Utamaro”, men de kan inte stoppa honom. Duke räddar honom genom att fånga honom när han går över takets kant.

Blå Bayou

Blue Bayou (ブルーバユー, Burū Bayū ) är den minst utvecklade av Crusader-karaktärerna. Han beskrivs ha extraordinär fysisk styrka och visas i en flashback när han som barn spräckte en vägg med knytnäven. Han gör sitt huvudsakliga framträdande när han slår sig ihop med Sweet Juliet för den tredje och sista attacken mot Mew Mews.

Söta Julia

Sweet Juliet (スーイトー ジュリエット, Suito Jurietto ) , den enda korsfararen vars jobb nämns, är en skådespelare för tv-drama . Enligt Blue Bayou är han ett ”geni” inom området.  Han visas för att ställa in saker när han inte kan förstå något. För sin del i den sista attacken på Mew Mews, förkläder sig Sweet Juliet till en kvinnlig utropare vid namn ”Otome Sakuragasumi” som ger en entusiastisk rapport om att Mew Mews räddade dagen. Sweet Juliet påstår sig må dåligt för Berry när planen framgångsrikt får allmänheten att attackera Berry för att han ”gör Mew Mews ond”, mot slutet av serien, men han noterar också att han ”gissar” att Berry förtjänar det.

Bikaraktärer

Masaya Aoyama

Masaya Aoyama (青山 雅也, Aoyama Masaya ) är Ichigo Momomiyas klasskamrat och romantiska intresse. Han avslöjar senare att han delar hennes känslor och de börjar dejta. Masaya känner till Mew Ichigos verkliga identitet, men låtsas till en början något annat eftersom han vet att Ichigo inte vill att han ska veta. [Ichigo beskriver Masaya som ”smart”, ”söt”, ”mycket atletisk” och ”populär i skolan”. Han avbildas också som en artig och lugn person, även om han har stunder när han skriker på andra i ilska och agerar svartsjuk och besittande angående Ichigo. Mot slutet av serien avslöjar Masaya att han som föräldralös började bete sig som ett ”perfekt barn” för att adopteras, men i verkligheten kände han sig trött på människor och äcklade av hur de behandlar planeten. Han avslöjar också att Ichigo är det enda undantaget, och det var bara med henne som han kände sig som en ”riktig människa”.  ​​Allt eftersom serien fortskrider avslöjas det att Masaya är den blå riddaren , men att Masaya inte visste att han var den blå riddaren, inte heller verkade den blå riddaren ha någon kunskap om att han var Masaya. När Masaya blir medveten om sin förvandling inser han att den föddes ur hans önskan att skydda Ichigo.  Kort efter denna uppenbarelse kollapsar Masaya och vaknar igen som Deep Blue, ledaren för utomjordingarna och Mew Mews sista fiende. Deep Blue hävdar att han skapade Masaya för att lura världen tills tiden var inne för hans uppvaknande.  Masaya offrar sig själv genom att släppa den sista Mew Aqua inuti hans kropp för att stoppa Deep Blue och återupplivas när Ichigo ger sitt liv för att rädda honom. I sin tur räddar Mew Aqua som återstår hans kropp henne. I slutet av serien bestämmer sig Masaya för att åka till England för att studera den utrotningshotade arten som användes för Mew Project, och Mew Mews håller ett skenbröllop för Masaya och Ichigo innan han lämnar.  I Tokyo Mew Mew a la Mode, Masaya är den första som känner av den nya faran för Mew Mews, och han uppmuntrar Ichigo att återvända för att hjälpa sina vänner.  Mot slutet av a la Mode återvänder han också till Tokyo.

I anime-serien är hans röstskådespelare Megumi Ogata . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hans namn till Mark (hans efternamn avslöjades inte), och han uttrycks av Scottie Ray .  I den kommande anime-remaken är hans röstskådespelare Yuma Uchida .

Blå riddare

Den blå riddaren (蒼の騎士, Ao no Kishi ) dyker plötsligt upp i slutet av fjärde volymen av mangan som en okänd utomjordisk hane för att rädda Ichigo under en strid med Quiche. Han säger till Ichigo att han ”är hennes” och att han ”föddes för att skydda henne”. Efter hans första framträdande dyker den blå riddaren upp igen närhelst Ichigo är i fara för att skydda henne, och försvinner efter att situationen är löst.  När serien fortskrider försöker Ichigo lära sig sin sanna identitet och misstänker både Ryô och Keiichirô, innan han mot slutet av serien får veta att Blue Knight är en alternativ persona till hennes pojkvän, Masaya. Det avslöjas att denna persona skapades av hans önskan att skydda Ichigo. Efter att hans sanna identitet avslöjats slåss Blue Knight, som nu vet att han är Masaya, med Mew Ichigo och Mew Mews, och det avslöjade att Masaya och Blue Knight båda är alternativa personligheter till deras värsta fiende: Deep Blue . The Blue Knight försvinner efter att Masaya förvandlats till Deep Blue. ITokyo Mew Mew a la Mode konstaterar Masaya att han inte besitter de krafter han hade som Blue Knight. I anime-anpassningen får Blue Knight en större roll, slåss med Mew Mews flera gånger, ger dem råd om monstrens svagheter och uppmuntrar dem.

Hans röstskådespelare är Megumi Ogata . I Mew Mew Power English-anpassningen är han en av få karaktärer vars ursprungliga namn behålls där han uttrycks av Sean Schemmel . I omstarten röstas han av Yuma Uchida .

Ryô Shirogane

Ryô Shirogane (白金 稜, Shirogane Ryō , ”Ryou” i Tokyopop-versionen) är en förmögen gymnasieelev, chef för Mew-projektet och ägaren till Cafe Mew Mew. Ryô sägs vara ett geni i manga och anime säger att hans IQ överstiger 180. Efter föräldrarnas död när han var tio år, flyttade han tillbaka till Japan för att fortsätta sin fars arbete med sin fars assistent Keiichirô. Efter att han hade utvecklat tekniken för att injicera gener i framtidens Mew Mews, testade han den först på sig själv för att säkerställa att försökspersonerna inte skulle skadas. Eftersom han inte var en kompatibel värd, gav det honom bara möjligheten att byta till en katt efter behag i upp till tio minuter åt gången, annars kommer han inte att kunna återfå sin människa.  Ryô byggde också Mew Ichigos och Mew Berrys respektive robotassistenter, R2000 och R3000 . Ryô tenderar att prata med flickorna på ett abrupt sätt, men visar en stark känsla av personligt ansvar, särskilt när det gäller Mew Mews. Han hjälper Ichigo flera gånger, i sin kattform, ”Alto”, bland annat genom att kyssa henne för att hjälpa henne att ändra tillbaka människa. Även om Ryôs ålder aldrig anges i serien, den officiella Tōkyō Myū Myū – Tōjō Shin Myū Myū! – Minna Issho ni Gohōshi Suru Nyan spelguide listar honom som femton år gammal. I Mew Mew Power reklammaterial är han listad som sexton.

I anime-serien är hans röstskådespelare Kouichi Toochika . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hans namn till Elliot Grant och han röstas av Sean Schemmel . [69] I den kommande anime-remaken är hans röstskådespelare Yuichi Nakamura .

Keiichirô Akasaka

Keiichirô Akasaka (赤坂 圭一郎, Akasaka Keiichirō , ”Keiichiro” i Tokyopop-versionen) är chef och bagare på Cafe Mew Mew och Ryôs partner i Mew Project. [7] Keiichirô arbetade med Dr. Shirogane, Ryô Shiroganes far, på Mew-projektet fem år innan Tokyo Mew Mew sätts och fortsatte att arbeta med det med Ryô efter Dr. Shiroganes död. [8] Keiichirôs ålder anges varken i manga- eller anime-anpassningarna. I den officiella spelguiden för 2002 års PlayStation -spel Tōkyō Myū Myū – Tōjō Shin Myū Myū! – Minna Issho ni Gohōshi Suru Nyan, han anges som tjugoett år gammal. [70] medan han är i Mew Mew Power -reklammaterial, uppges han vara sjutton.  The Mew Mews anser honom vara en gentleman, med en charmig, taktfull och snäll personlighet. Han kan vara busig och flirtig också; han har till exempel erbjudit sig att kyssa Ichigo för att ändra henne från hennes kattform.

I anime-serien är hans röstskådespelare Hikaru Midorikawa . I Mew Mew Power engelska anpassningen ändras hans namn till Wesley J. Coolridge III och han röstas av Andrew Rannells . I den kommande anime-remaken är hans röstskådespelare Yusuke Shirai .

Tasuku Meguro

Tasuku Meguro (目黒 侑, Meguro Tasuku ) är Berry Shirayukis bästa vän och kärleksintresse i Tokyo Mew Mew a la Mode .  Han har bott bredvid Berry sedan de föddes och har varit bästa vänner hela deras liv.  Efter hennes mammas död började han ge henne en kram varje morgon för att ersätta hennes mamma och för att uttrycka sina egna känslor. Han rullar också en lång sträcka till hennes nya skola för att kolla upp henne.  När han upptäcker att Berry har blivit en Mew Mew, försäkrar han henne att det inte stör honom och att han aldrig kommer att sluta vara hennes vän. Allt eftersom historien fortskrider försöker han till en början dölja sina känslor, men erkänner slutligen för sig själv att han är kär i Berry. Så småningom frågar han henne om han kan sluta vara hennes ”barndomsvän” innan han kysser henne, ber om ursäkt och springer iväg innan hon kan svara.  Medan han förtalar sig själv för sitt beteende, använder Duke tillfället att hypnotisera honom och vända honom mot Berry.  Han blir befriad från förtrollningen när Berry bekänner sina egna känslor och kysser honom, varefter han ber henne att stanna hos honom för alltid och hon går med på det.Efter att Saint Rose Crusaders har besegrats firar Berry och Tasuku att de är kära och fortsätter att arbeta på Cafe Mew Mew som kaféets nya leveranstjänst från dörr till dörr.

Masha

Masha (マシャ, Masha ) är en robot skapad för att upptäcka chimärdjur och Mew Aqua. Ursprungligen kallad av sitt modellnummer på R2000, döper Ichigo om henne till ”Masha” efter Masaya. Efter att utomjordingarna har besegrats väljer Masha att stanna hos Ichigo när hon åker till London med Masaya. Förutom att upptäcka chimärdjuren, äter Masha manetliknande parasiter som kommer ut ur offren efter att de har besegrats. Hon kan också slå samman med Mew Aqua som hittats av Mew Mews för att förvandlas till Mew Aqua Rod, vilket gör att någon av Mew Mews kan utföra Ribbon Aqua Drops helande attack. I första hand kommunicerar genom att upprepa ljuden ”pi” och ”tweet”, verkar Masha inte vara designad för att stödja högnivåtal initialt, även om hon i Tokyo Mew Mew a la Mode en gång visas tala i en hel mening.  I Tokyo Mew Mew -animeanpassningen är Masha manlig istället för kvinna, har ett mer omfattande ordförråd och försöker, utan framgång, hjälpa Mew Mews i vissa strider.

I den ursprungliga japanska serien röstas han av Junko Noda . I Mew Mew Power English-anpassningen ändras hans namn till Mini-Mew och han röstas av Tom Wayland . I den kommande anime-remaken är hennes röstskådespelerska Kaori Ishihara .

Ucha

Ucha (ウチャ, Ucha ) är den andra roboten skapad av Ryô.  Visas endast i Tokyo Mew Mew a la Mode , R3000 ges till Berry Shirayuki som döper honom till Ucha. Ucha har liknande förmågor som Masha, men talar i hela meningar och klagar mycket. Den har också ett annorlunda utseende, som liknar en jordgubbe med kaninöron, och kan förvandlas till Berrys stabsvapen.

Handelsvaror

Flera typer av varor har producerats baserat på karaktärerna i Tokyo Mew Mew -serien. Kläder som kläder, ryggsäckar och andra tillbehör har släppts, såväl som kompletta kostymer som används för cosplay .  Andra varor inkluderar actionfigurer, plyschdockor, nyckelringar och kalend

Reception

Karaktärerna i Tokyo Mew Mew har fått beröm från flera publikationer för anime, manga och andra medier. Anime Fringes Patrick King berömde Ikumis karaktärsdesign för att vara en perfekt först för känslan av serien, och noterade att ”en av de mest attraktiva aspekterna av Tokyo Mew Mew är lätt Mia Ikumis ultrasöta konstverk. Stora ögon, kattöron, suddiga svansar och korta kjolar kombineras i en söthetskombo som är svår att motstå.” [82] I Manga: The Complete Guide hänvisade Shaenon Garrity till Mew Mews som ”söta tjejer i underkläder med djurtema”. De nya karaktärerna som introducerades i Tokyo Mew Mew a La Mode fick mer blandade recensioner. Mania Entertainments Mike Dungan hittade nya Mew Mew Berry Shirayuki som en ”rolig karaktär” på grund av hennes energi och glädje. Han fann också att Tasuku var ett välarbetat komplement, ansåg honom ”ett utmärkt komplement till [Berry]” och noterade att hans ”utåtriktade charm och klängighet… är överraskande nog aldrig irriterande.”  Men Janet Crocker från Anime Fringe kände att Berry var en alltför ytlig hjältinna som precis speglade livet Mew Ichigo (från den ursprungliga Tokyo Mew Mew ) i en kortare form och hon avfärdade Saint Rose Crusaders kostymer och planer som ingenting mer än koncept lånade från Sailor Moon. Hon kritiserade också den specifika designen som användes för karaktären Duke, vars vita dräkt hon tyckte var för lik de som användes av den vita supremacygruppen , Ku Klux Klan .  Anime News Networks Carlo Santos konstaterar att ”Berry har potentialen att bli outhärdlig”, men kände att hon agerade mer som en ”typisk preteen girl” som var ”söt” och ”får” men ”sluta rätt innan det blir irriterande”, så att man undviker att vara en standard ”säljbar karaktär som försöker samla charmpoäng.”