Följ

Litteratur / I’m the Villainess, So I’m Taming the Final Boss

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/im_the_villaness_so_im_taming_the_final_boss_main.png
Hon kommer att få sitt lyckliga slut, på ett eller annat sätt.

Aileen Lauren D’Autriche dumpas offentligt och skäms av sin fästman, prins Cedric. Chocken väcker hennes minnen från ett tidigare liv där hon spelade ett otome-spel vars handling hon nu lever ut som skurken. Nu, med kunskap om hur de kommande två månaderna kommer att utspela sig, försöker Ailene avvärja sin undergång genom att föreslå äktenskap till spelets sista chef.

I’m the Villainess, So I’m Taming the Final Boss är en lätt roman skriven av Sarasa Nagase och illustrerad av Mai Murasaki. Det är också adopterat till en manga av Anko Yuzu. Båda versionerna har licensierats till det engelska språket av Yen Press .

En anime startade den 24 september 2022. Den kan ses på Crunchyroll .


Innehåller exempel på följande troper:

 • Skönhetstävling : I Mische Academy-bågen pågår en tävling där de kvinnliga studenterna tävlar om titeln White Lily Princess.
 • Betty och Veronica : I spelet var Lilia tänkt att vara den söta, vanliga Betty till Aileens arroganta, högklassiga Veronica, med Cedric som Archie som lämnar Aileen för Lilia.
 • Break His Heart to Save Him : I originalspelet gör Keith detta för att Claude inte inser att han manipuleras så att Claude skulle vara sårbar för det heliga svärdet. Ailene kan komma ihåg händelserna på Claudes väg i tid och stoppa Keith innan det slutar med att han dödas .
 • Cast Full of Pretty Boys : Alla namngivna män i skådespelet ser attraktiva ut, som du kan förvänta dig från en värld som är grunden för ett otomspel tillbaka på jorden.
 • Hoist by His Own Petard : Cedrics försök att straffa Aileen för Lilias ”kidnappning” resulterar bara i att hon får övertaget och får honom att se ut som om han överreagerade.
 • Legalized Evil : Människor som handlar med demoner är inte ett brott mot icke-aggressionsavtalet – något som chockerar Lilia, Cedric och Marcus att lära sig.
  Aileen: Men att sälja demoner är inte ett brott per definition, du vet. Det som är förbjudet är att skada demoner. Att bedriva handel med demoner är det inte. Människor har bara bestämt sig för att inte göra det eftersom det skulle reta mästare Claude. Det är en fråga om etik. För det första, även om Mästare Keith olagligt hade sålt demoner, exakt vilket brott skulle människor arrestera honom för?
 • Motiv felidentifiering : Under en incident där en demon av misstag vandrar in på akademins område, antar medlemmar av hjältinnans harem att Ailene planerade att sätta en demon på hjältinnan. Ailene var faktiskt där för att rädda demonen så att prins Claude skulle vara skyldig henne en tjänst, men hon väljer att vara en tyst syndabock för att situationen inte ska gå ur hand.
 • Åh, skit! : Aileens reaktion närhelst hon återfår några nya minnen av hur det ursprungliga spelet spelade ut – vanligtvis ungefär fem minuter, eller fem timmar, efter att hon har fattat ett beslut som hon nu minns är ett steg närmare på vägen till nästa undergångsflagga.
  • I princip allas reaktion i avsnitt 3 när en skräckslagen tjänare avbryter Cedrics arrestering av Aileen för att meddela att demonkungen precis har anlänt, följt av att Claude bokstavligen bryter igenom det målade glastaket för att gå in i balsalen.
 • Outfit-Rip Sex Check : Walt bekräftar att ”Ailey” är en flicka i förklädnad genom att slita upp hennes jacka.
 • Person av massförstörelse : Som demonkungen behandlas Claude som sådan. Aileen och Keith noterar båda vid olika tillfällen konsekvenserna om Claude inte valde att hålla tillbaka sig själv och sina krafter:
  Aileen: Personligen hoppas jag att de som kränkte mig blir uppslukade av demoner. Men om du önskade det skulle det faktiskt hända. Hur tungt det ansvaret måste vara, och hur konfliktfylld du måste känna dig – och ändå är du här och motstår just den frestelsen. Jag respekterar din styrka.
 • Dålig kommunikation dödar : Claudes väg från spelet innebär att Keith, hans närmaste skötare, sviker honom genom att vara inblandad i monsterhandel, hävdar att han gjorde det för pengar, vilket leder till att Claude dödade honom som svar och förtvivlade för att bli den sanna kungen av monster. Ailene teoretiserar, med hänsyn till den verklighet hon nu lever i, att det ursprungliga spelet Keiths handlingar i slutändan gjordes för Claudes skull, både för att skydda honom från ett försök på hans liv som människa och hans enorma skuld för att ha tvingats trafikera monster för att behålla landet som monstren lever i, omedveten om att Lilia redan har vaknat till det heliga svärdet och därmed i slutändan kan orsaka Claudes död.
 • Berättelse om ”Reborn as Villainess” : Efter att ha annullerat sin förlovning med den andra prinsen, premiärministerns skurkdotter, försöker Aileen hitta ett sätt att behålla sin sociala position och undvika döden i händerna på det hemliga fångemålet och den första prinsen , Claude demonkungen. Hennes lösning? Fria till honom. Tyvärr försöker hjältinnan hålla saker igång på manuset, och prinsen som avvisade henne visar sig vara farligt dum och instabil.
 • Skolfestival : En av de viktigaste händelserna i det andra spelet, motsvarande den andra bågen, är festivalen för Mische Academy.
 • Shadow Walker : Claude ger Aileen förmågan att få demoner att bo i hennes skugga.
 • Såpoperans sjukdom : Aileen dog ung av någon icke namngiven sjukdom i sitt tidigare liv. Sjukdomens natur utvecklades aldrig, men vad som är säkert är att hon spelade tv-spel oavbrutet för att ta tankarna bort från det. Universum Aileen för närvarande befinner sig i antyds vara ett av de spel hon spelade under den perioden.
 • Söta Polly Oliver : För att i hemlighet hjälpa Claude att undersöka en serie demonattacker, klär Aileen ut sig till en pojke för att komma in i en närliggande skola.
 • Urban Segregation : Alucato, huvudstaden i Ellmeyer-imperiet, är upplagd som en solfjäder med det kungliga palatset i fokus och är uppdelat i fem lager, listade nedan i ordningsföljden efter hur nära de är palatset.
  • Det första lagret är ett bostadsområde där adeln bor.
  • Det andra lagret har regeringskontor, banker och andra offentliga faciliteter, inklusive de heliga riddarnas träningsplats och akademin.
  • Det tredje lagret är det kommersiella distriktet. Tidningen Varie har sina kontor här.
  • Det fjärde lagret är ett bostadsområde för allmogen. Det har nämnts att inkludera skolor för gemene man.
  • Det femte lagret rymmer allt annat, inklusive slummen där de allra fattigaste bor och red-light district. Allmän säkerhet är dålig, och förfrågningar om statliga tjänster och reparationer från detta område tenderar att få det långsammaste svaret. Invånarna lever i allmänhet lön till lön och har svårt att hitta fasta jobb.
  • Slutligen, bakom det kungliga palatset finns en skog, som passar ihop med den solfjäderformade huvudstaden för att skapa en cirkel. Även om det finns murar och portar mellan lagren själva, finns det ingen egentlig barriär mellan ändarna av varje lager och skogen, bara några skyltar som varnar för gränsen och ibland en mur eller palissad som nominellt spärrar vägen. Detta innebär att det är möjligt att gå in och ut ur skogen från slutet av varje lager.
   • När Claude abdikerade sin rätt till tronen vid tio års ålder och utlovade ett ömsesidigt icke-aggressionsavtal mellan demoner och människor, fick han i utbyte äganderätten till hela skogen och det övergivna slottet i den. Detta har sedan dess blivit demoners territorium, eftersom demonflyktingar strömmade till sin kung och skyddade från människor.