Visual Novel / Psychedelica Of The Ashen Hawk

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/capsule_616x353_30.jpg

Strax utanför en stad som styrs av opponerande klaner och inlåst i evig vinter, bor en tonåring i ett mystiskt torn under överinseende av en man som bara är känd som Ashen Hawk. Född med ett förbannat rött öga som markerar henne som en häxa, döljer hon sin identitet och lever som en pojke för att undvika förföljelse från de djupt vidskepliga stadsborna som tror att den eviga vintern de lever i är märket av en häxas förbannelse.

Men en dag blir en mystisk relik som hålls helig av staden stulen, och en serie chockerande avslöjanden om stadens förflutna hotar att skaka sönder grunden för allt hon känner och håller varmt om. Vad hände med staden för att låsa in den i en aldrig sinande vinter? Och vill hon ens veta sanningen bakom häxans förbannelse?

Psychedelica of the Ashen Hawk är ett otome Visual Novel -videospel utvecklat av Otomate . Den publicerades för Play Station Vita av Idea Factory i Japan 2016 och av Aksys Games i Nordamerika och Europa 2018. Den portades senare till PC av Intragames och Idea Factory släpptes 2019 via Steam.

Detta är det andra spelet i Psychedelica-serien, där det första är Psychedelica Of The Black Butterfly . Även om det inte är en direkt uppföljare, utspelar sig det i samma universum och innehåller många referenser och nickar till det första spelet – även om det inte är nödvändigt att spela originalspelet för att förstå Ashen Hawk.

Tropes som finns i det här spelet är:

 • Medverkande Full of Pretty Boys : det är trots allt ett otome-spel
 • Förklädd i Drag : huvudpersonen
 • Dödlig kock : Francisca
 • Motherly Side Plait : Francisca, som passar hennes status som allas mamma och Jeds modersfigur
 • Secret-Keeper : Ashen Hawk, Francisca och Elric är människor som vet att Jed är en kvinna, men håll det tyst.
 • Shout-Out : till Psychedelica of the Black Butterfly
  • Elric till Hikage. Båda är röstade av Kaito Ishikawa och har identiska mullvadar. Elrics frisyr liknar Hikages.
  • Elrics husdjurskanin är en till Usagi.
  • Lawrence är i grunden Kagiha med långt hår.