Lista över Utawarerumono- karaktärer

Huvudkaraktärer

Hakuowlo

Hakuoro (ハクオロ)

Röst av: Rikiya Koyama (japanska); John Gremillion (engelska)

Huvudpersonen i det första spelet och dess återutgivning Prelude to the Fallen . Hakuowlo bär en outtagbar halvmask som täcker hans panna och sträcker sig under ögonen. Eruruw, Aruruw och deras mormor hittar honom, svårt skadad, i skogen nära deras hem och vårdar honom till hälsa. Det är snart uppenbart att han har förlorat alla sina minnen, och han upptäcker att tillståndet i världen varierar avsevärt från hans förväntningar (t.ex. anatomiska attribut som öron och svansar anses nu vara normala). Tuskur ger honom, förmodligen i stället för hans bortglömda namn, namnet Hakuowlo (eller Hakuoro) (som betyder ”Vit kejsare” på Ainu , också ibland återgivet på kanjisom 白皇 som betyder samma sak) som också var namnet på Erurū och Arurūs far, men också var hans riktiga namn (Erurū och Arurūs far har fått namn efter honom, eftersom Tuskur hade kämpat tillsammans med den vita guden i det föregående kriget;  Hon hade omedelbart erkänt Hakuoro som den vita guden).

Hans valvapen är en stor metallfläkt som ges till honom av Tuskur. Han fängslar snabbt och vinner förtroende från omgivningen och hamnar snart i en växande ledarställning. Även om det under en tid verkar som om hans identitet är Rakshain, en mordisk förrädare, avslöjas han så småningom som förkroppsligandet av den goda hälften av guden Uitsalnemetea och han minns sina minnen som Iceman. Efter Hakuowlos sista strid med den mörkare halvan av Uitsalnemetea går halvorna samman igen, med Hakuowlos sida som anstränger sig för att behålla dominansen. Han bestämmer sig för att försegla sig själv så att hans andra sida inte ska orsaka någon mer förstörelse, och tar farväl till var och en av sina kamrater. Erurū bekänner sin kärlek till Hakuowlo och i animen delar de två en kyss. Hakuowlo säger att han kommer tillbaka och Erurū säger att hon kommer att vänta på honom.

I Utawarerumono: Mask of Truth avslöjas det att medan han lyckades återvända, är han begränsad till gränserna för den stora sigillen under Onkamiyamukai mitt i ruinerna av Onvidaikayan, där en helgedom är byggd, och Erurū bor där som helgedomens vaktmästare. Som en del av Uitsalnemetea fortsätter han att vara kopplad till Ursprunget, vilket gör att han kan uppfatta det mesta, och han är medveten om allt som händer i omvärlden. När Kuon tas över av Uitsalnemetea efter att Haku dött av överanvändning av sin mask, lämnar Hakuowlo sin mask och krafter till Haku, vilket låter honom rädda Kuon. Detta har bieffekten att Hakuowlo återvänder helt till en normal människa, och i slutscenen lämnar han helgedomen med Erurū.

Iceman (アイスマン)

I de tidigaste av Hakuowlos minnen ses han som en icke namngiven arkeologisk forskare som snubblar över Uitsalnemeteas fossil gömt i ett avancerat laboratorium. En okänd vetenskapsman fångar honom och förklarar att han inte ville att någon skulle känna till denna bortglömda gudom; ”den saknade länken” i mänsklig evolution – för han kände att den inte borde existera. För att skydda hemligheten skjuter han arkeologen, vars blod landar på fossilet. Detta väcker Uitsalnemetea, som återupplivar honom till liv i utbyte mot att ta hans kropp som ett kärl. Som en symbol för kontraktet bär han masken som representerar Uitsalnemetea.

Århundraden, eller möjligen årtusenden, senare, hittas hans frusna kropp av forskare som tinar upp honom och kallar honom ”Iceman”. Under sken av att hjälpa honom undersöker forskarna hans förmåga att överleva i världen utanför deras instängda miljö (som har blivit obeboelig av människor medan han låg i viloläge). De är också intresserade av att ytterligare öka sin livslängd. De skapar många konstgjorda varelser baserat på hans DNA för vidare studier, inklusive ämne #63 som han kallar ”Mutsumi”. En sympatisk forskare låter Iceman fly tillsammans med många försökspersoner inklusive ämne #3510, som Iceman tidigare hade döpt till Mikoto. De har ett barn tillsammans, men båda återfångas så småningom. Efter att ha reproducerat är Mikoto av särskilt intresse för forskarna som dissekerar henne. När man lärde sig detta, Iceman går berserk, och hans förmågor som Uitsalnemetea vaknar (han förvandlar forskarna till nästan odödliga amöbaliknande varelser och uppfyller deras önskan om lång livslängd). När han inser vad han gör, ber han Mutsumi att förgöra honom; men hon är misslyckad. Istället lyckas hon försegla honom, men han delas upp i två entiteter: Hakuowlo, som har sin goda sida och sin mänskliga form; och en formlös ond sida som måste ha en värdkropp för att agera fysiskt. Förseglingen kan dock inte hålla på obestämd tid och de två halvorna bryts med jämna mellanrum loss. I den nuvarande tidslinjen vaknar Hakuowlo utan minnen, och den mörkare sidan besitter Onkamiyamukai-forskaren, Dii. han ber Mutsumi att förgöra honom; men hon är misslyckad. Istället lyckas hon försegla honom, men han delas upp i två entiteter: Hakuowlo, som har sin goda sida och sin mänskliga form; och en formlös ond sida som måste ha en värdkropp för att agera fysiskt. Förseglingen kan dock inte hålla på obestämd tid och de två halvorna bryts med jämna mellanrum loss. I den nuvarande tidslinjen vaknar Hakuowlo utan minnen, och den mörkare sidan besitter Onkamiyamukai-forskaren, Dii. han ber Mutsumi att förgöra honom; men hon är misslyckad. Istället lyckas hon försegla honom, men han delas upp i två entiteter: Hakuowlo, som har sin goda sida och sin mänskliga form; och en formlös ond sida som måste ha en värdkropp för att agera fysiskt. Förseglingen kan dock inte hålla på obestämd tid och de två halvorna bryts med jämna mellanrum loss. I den nuvarande tidslinjen vaknar Hakuowlo utan minnen, och den mörkare sidan besitter Onkamiyamukai-forskaren, Dii.

Haku (ハク)

Röst av: Keiji Fujiwara (2015-2020), Kentaro Tone (japanska); Kregg Dailey (engelska)

Huvudpersonen i Utawarerumono: Mask of Deception. En minnesförlust som hittas vandrade i bergen i en sjukhusklänning, han hittas och vårdas tillbaka till hälsa av Kuon, och tas sedan om hand av henne när hon upptäcker att han är fysiskt extremt svag med demi-mänskliga standarder, utan att kunna utföra enkla uppgifter som även barn kan göra enkelt. Det visar sig att detta beror på att han inte är en genetiskt förstärkt demi-människa, utan en vanlig människa som nyligen väckts ur kall sömn. Mikado/kejsaren av Yamato avslöjar senare för Haku att de är bröder, och Mikadon har överlevt hela denna tid genom mänskliga experiment som han hade utfört på sig själv vilket förlängde hans livslängd. När Oshtor dör efter att ha besegrat Vurai i en duell, bestämmer sig Haku för att ta på sig sin mask och låtsas vara honom för att skydda Anju. Innan han gick in i kall sömn var han en skicklig hackare,Mask of Deception ska äga rum.

I sanningens mask, fortsätter Haku att låtsas vara Oshtor och hjälper Anju att återta huvudstaden Yamato från Raikou. Han får sedan i uppdrag av Mikadon (som hade överlevt och gömt sig) att hitta huvudnyckeln, en enhet som ger sin användare fullständig tillgång till alla funktioner i ruinerna som mänskligheten lämnat. Han finner Master Key i Erurus ägo, men möter också Wosis, som utropar sig själv som Onvitaikayans sanna efterträdare, och stjäl nyckeln. I den sista striden med Wosis, som använder den första masken gjord av Mikado som förseglades bort eftersom den var för kraftfull, överanvänder Haku kraften i sin egen mask och dör och förvandlas till salt som Oshtor gjorde. Men när Kuon blir överväldigad av förtvivlan och ger efter för den del av Uitsalnemetea som bor i henne, tar hans ande Hakuowlos mask och krafter,

Erurū

Erurū (エルルゥ)

Uttryckt av: Ryōka Yuzuki (japanska); Kira Vincent-Davis (engelska)

Eruru är den första personen Hakuowlo ser när han vaknar efter att ha hittats av henne och hennes familj. Hon vårdar Hakuowlo tills han återhämtar sig. Eruru har en kraftfull men omtänksam personlighet. Hon är uppkallad efter en fiktiv blomma och har hundliknande öron och svans. I spelet och mangan uttrycker hon ofta sitt missnöje med sin lilla byst.

Eruru är reinkarnationen av Mikoto, vilket framgår av hennes ringhårsprydnad. Liksom hennes förfäder, blir hon kär i Hakuowlo och bekänner sin kärlek till honom, och kysser honom precis innan han blir beseglad, och säger att hon kommer att vänta på hans återkomst. I slutet av animen fortsätter hon att arbeta som healer medan hon väntar på Hakuowlos återkomst. I den sista scenen av animen vänder hon sig om och ser någon eller något, men vem eller vad som inte visas. Baserat på hennes reaktion (ett glatt leende) kan det antas vara Hakuowlo. I spelversionen antyds detta ännu starkare som före den scenen, Kūya, Kamyu och Arurū visas alla agerar som om de hade sett Hakuowlo igen.

Arurū

Arurū (アルルゥ)

Uttryckt av: Miyuki Sawashiro (japanska); Sasha Paysinger (engelska)

Arurū är Erurūs blyga, tysta lillasyster och en vän till Yuzuha och Camyu. Liksom Erurū är hon också uppkallad efter en fiktiv blomma. Det sägs att Erurū och Arurū blommorna växer tillsammans. När hon först träffar Hakuowlo är hon blyg och återhållsam, springer och gömmer sig för Hakuowlo när hon träffar honom och pratar väldigt lite. Hakuowlo vinner så småningom över Arurūs tillgivenheter, och hon börjar kalla honom otōsan (お父さん, som betyder ”far”). Hur Hakuowlo gör det beror på om man spelar spelet eller tittar på anime. I spelet värmer Arurū upp till Hakuowlo efter att han delar lite nyskördad honungskaka med henne. I animen vinner Hakuowlo över Arurū genom att skona livet på en baby vit tiger, även om dess mamma, Mutikapa, en stor vit tiger med speciella egenskaper, hade dödat många oskyldiga människor (och trots att nästan alla bybor ville baby tiger dödad; de var dock villiga att skjuta upp Hakuowlos dom eftersom hans plan hade räddat deras liv). Oavsett vilket, i både spelet och animen föder Arurū upp tigerungen och döper den till Mukkuru. Efter att det växer (på en förbluffande kort tid) rider hon honom in i strid, ofta trots order eller varningar om att hålla sig borta från fara. Detta resulterar i att hon blir svårt sårad och förmodligen dör när hon försöker skydda Hakuowlo från Hauenka, och hon återupplivas av Hakuowlo/Uitsalnemetea. Det avslöjas senare att Arurū hade blivit allvarligt skadad i en jordbävning innan han träffade Hakuowlo och att Eruru inte kunde göra något för henne. Uitsalnemetea råkade gå förbi och helade henne i utbyte mot Erurus kropp, hjärta och själ.

I Utawarerumono: Mask of Deception verkar Arurū vara cirka 10 år äldre och utvecklas till en ung kvinna. Hon behandlar Kuon som sin yngre syster.

Kuon

Kuon (クオン)

Röst av: Risa Taneda (japanska); Shenae’a Moore (engelska)

En demi-människa med en gripsvans som är huvudhjältinnan i Utawarerumono: Mask of Deception . Hon växte upp av Hakuowlos fruar, och hon hänvisar till Eruru, Touka och Ulthury som sina mödrar, och Aruru och Camyu som sina systrar (hon tänker på Karulau som en mor, men Karulau insisterar på att hon ska hänvisa till henne som en syster). Hon ärver några av Uitsalnemeteas krafter, vilket ger henne omänsklig styrka och förmågan att kontrollera eld och is efter behag. Hon är starkt intresserad av forntida ruiner. I början av Mask of Deception har hon sprungit hemifrån för att ge sig ut på en resa för att utforska världen.

I den korta OVA Utawarerumono: Tusukuru-kouji no Karei Naru Hibi , som ingår i premiumsamlingsutgåvan av PS4-remaken av Utawarerumono: Chiriyukumono e no Komoriuta . Animen berättar historien om Kuons barndomsdagar. Hon är ett litet barn som fortfarande bor i palatset, Oboro säger att hon är hans ”lilla älskling”, och vi ser att när Kuon blir arg ändras hennes hårfärg och alla verkar frukta henne.

Tuskur

Oboro

Oboro (オボロ)

Uttryckt av: Daisuke Kirii (japanska); Chris Patton (engelska)

Oboro var i början en impulsiv och något egoistisk bandithövding i en by nära den som Hakuoro bor i. Övermäktiga dessa egenskaper är dock hans omsorg om sin yngre syster, Yuzuha, till vilken han skulle ta Tusukuru för att övervaka hennes hälsa. När Hakuowlo blir ledare för landets uppror, går Oboro samman med Hakuowlo och svär evig trohet, med hämnd för Tuskur bland hans skäl, och kallar Hakuowlo sin bror. Oboros främsta vapen är två långa, lätta svärd, som han använder för att utföra snabba stridstekniker.

Oboro har stannat hos Hakuowlo sedan nationen Tuskur grundades, och hjälpt till i strid och på alla andra sätt han kan. Namnet Oboro (朧) betyder dis, dysterhet och tristhet på japanska. I avslutningen av serien anförtros han titeln kejsare, men han inser att han inte är redo att bli en härskare och lämnar Tuskur för att träna sig själv. Han är i själva verket barnet till den tidigare kejsaren som hade förlorat sin position efter att ha kämpat tillsammans med den vita guden i det föregående kriget och förlorat, och Benawi är en avlägsen släkting till honom. [2] I spelet överger Oboro kejsarens plikter och anförtror titeln till Benawi istället. Han lämnar sedan på en resa med Yuzuhas barn för att visa det världen. I mask av bedrägerihan har blivit Tuskurs kejsare med Benawi som sin samurajgeneral.

Dorī & Gurā

Dorī & Gurā (ドリィ & グラァ)

Röst av: Akeno Watanabe (japanska), Brittney Karbowski (Dori), & Nancy Novotny (Gura) (engelska)

Dori och Gura är tvillingbågskyttar som tjänar under Oboro. Det finns flera sätt att skilja dem åt: Dori har lila ögon medan Guras är blå, och den nedre delen av Doris kläder är blå medan Guras är röda. Deras kön är svårt att fastställa, även av andra karaktärer. I spelet uppger Oboro och tvillingarna själva att de är manliga. Denna scen anpassades inte i animeversionen, och inget omnämnande av deras kön kan hittas i själva animen. Men i DVD Q&A-segmentet ”The Hows and Whys of Utawarerumono” tar Hakuoro direkt upp frågan om deras kön, och säger öppet att tvillingarna är män och antyder starkt att deras feminina beteende är ett resultat av deras traumatiska förflutna. I båda versionerna av händelserna får Dori och Gura sin herre Oboro full, vilket resulterade i att Oboro vaknade upp med tvillingarna i famnen och upptäckte att alla tre är nakna. I slutet av både spelet och animen stannar de hos Oboro när han reser världen runt. IMask of Deception de fortsätter att följa med Oboro som hans behållare.

Benawi

Benawi (ベナウィ)

Uttryckt av: Daisuke Namikawa (japanska); Vic Mignogna (engelska)

Benawi är en mononofu av Kenashikourupe. När Hakuowlos uppror tar över Kenashikourupe, inser Benawi nederlag och dödar kejsaren Inkara för att bespara honom från eventuell tortyr och förnedring. Benawi försöker sedan begå självmord, men Hakuoro stoppar honom och övertygar Benawi att gå med honom. Benawi har en stark känsla av ansvar gentemot sitt land. Han har en lugn och logisk personlighet, men blir irriterad när Hakuowlo struntar i sina plikter som härskare. Benawis främsta vapen är en polarm ungefär som en voulge , som han använder mest effektivt när han rider. I avslutningen av spelet och animen ger Oboro titeln kejsare till honom innan han lämnar för att se världen. De två lovar att träffas igen ”någon gång”.

I Utawarerumono: Mask of Deception har han blivit Tuskurs samurajgeneral och försvarar den lätt från Yamato-invasionen även när Munechika använder sin masks krafter mot honom.

Kurou

Kurou (クロウ)

Uttryckt av: Tsuyoshi Koyama (japanska); Jason Douglas (TV-serie, OVA), Chris Gibson (The Mask of Deception) (engelska)

Han är den häftigt lojala andrebefälhavaren av Benawis kavallerimän och den tidigare samurajledaren över landet Kenashikourupe, även om varken han eller Benawi verkar bry sig om kejsaren så mycket som de gör om imperiet. När kejsaren faller förblir han lojal mot Benawi, och i sin tur mot Hakuowlo, som Benawi svär trohet till. Kurou tenderar att vara en källa till komisk lättnad i animen. Han ses vanligtvis antingen gräla med Oboro, på grund av Kurous retande av Oboro, hjälpa till att planera militära aktioner, träna med sina män, eller använda ett tjockt, långt svärd med enorm skicklighet, skära ner sina motståndare. Även utan sin häst eller några vapen visar sig han vara kapabel att besegra en liten armé med sina bara händer, ensam. När spelet är slut förblir han lojal mot Benawi och blir troligen hans behållare.

I Mask of Deception står han kvar vid Benawis sida som sin högra hand och blev mycket starkare än tidigare när han besegrade Kuon, Atuy och Jachdwalt ensamma.

Yuzuha

Yuzuha (ユズハ)

Uttryckt av: Mai Nakahara (japanska); Monica Rial (engelska)

Yuzuha är Oboros yngre syster och vän till Arurū och Camyu. Hon är blind och har varit mycket sjuk i en okänd sjukdom hela sitt liv. Även om hon är sängliggande för det mesta, har hennes luktsinne och hörsel väckts av hennes bristande syn, vilket gör att hon kan känna igen en person på deras doft eller till och med ljudet av deras fotsteg. Yuzuha besitter en mild persona, som hon gjorde särskilt uppenbar när hon hade att göra med sin äldre bror, och i det faktum att hon vägrar att låta ett djur dö i hopp om att få ett botemedel för henne. Tråkigt nog, i slutet av det sista avsnittet (som är en okänd tid efter händelserna i huvudserien, men med karaktärer av liknande ålder och utseende) antas hon ha dött, eftersom Oboro ses besöka hennes grav och lämnar bakom sig klocka som hon gillade.

I spelet föder hon Hakuoros barn, som är friskt på grund av hans gudomliga blod. Barnet visar sig vara Kuon som förlorade sin mamma vid hennes födelse. Oboro tar hand om barnet i stället för sin bortgångne syster och ger sig av på en resa för att visa det världen.

Touka

Tōka (トウカ)

Uttryckt av: Kaya Miyake (japanska); Sofia Mendez (TV-serie), Genevieve Simmons (OVA, The False Faces) (engelska)

Touka är en Evenkuruga mononofu (krigare) som tjänar Lord Orikakan. Efter att Orikakan mördats av Yue, svär hon hämnd. Efter att ha sett den respekt som Hakuowlo ger den fallne kejsaren, lovar hon Hakuoro att tjäna som hans livvakt och, utelämnad från sin talade ed men fast i sitt sinne, föda honom ett barn. I spelet lovar hon troskap eftersom Aruru och Eruru övertygar henne om att Hakuowlo är en bra person. Trogen sin klan natur följer hon tvångsmässigt denna ed. Men även om det var en del av hennes ed, misslyckas hon med att få ett barn med honom, eftersom Karulau lurar henne att tro att hon skulle bli gravid genom att dricka Hakuoros sperma (detta händer bara i spelet). Hon slåss med ett smalt svärd som hon kombinerar med sin häpnadsväckande smidighet för att utföra snabba och dödliga attacker.

Touka är en medlem av Evenkuruga-stammen, en liten klan som bor nära stäpperna, som är välsignade med sådana extraordinära stridsförmågor att många av dem har ristat sina namn i historien. De är ett djupt moralistiskt folk och ställer sig på det goda och bekämpar det onda i rättvisans och ärans namn. Detta nämns flera gånger under animen. I slutet av serien arbetar hon med Karura som en vandrande legosoldat och följer Hakuoros begäran att agera som en beskyddare av de svaga.

Hon ses ibland som den komiska lättnaden, mest på grund av hennes överbeskyddande av Hakuowlo (som ses när hon plockar igenom varje bit av en fisk, letar efter gift, innan hon låter den nye kejsaren äta den) och hennes feminina sida, som är i konflikt med sin krigarliknande person.

I Utawarerumono: Mask of Deception ses hon arbeta i Karulaus värdshus, Hakurou-kaku i Yamato, där hon tidigare var en yojimbo livvakt men valde att bli en vanlig arbetare på grund av att staden hade bra säkerhet, vilket resulterade i att hon inte hade något att göra som livvakt. Kuon kallar henne ”Moder Touka”.

Karulauatsuurei (Karura

Karurauatsurei (Karura) (カルラゥアツゥレイ(カルラ) )

Uttryckt av: Atsuko Tanaka (japanska); Shelley Calene-Black (engelska)

Karulau var en gång prinsessan av Na-Tunku innan Shakukoporu avsatte henne och placerade en marionettledare i huvudet för staten. Hon ansluter sig till Hakuowlo efter att hon hittats ha slaktat många soldater från ett annat land som höll henne fången. Trots att hon visar oro för sitt land (som hon döljer), har hon övergivit sitt förflutna som kunglighet och bestämt sig för att leva sitt liv som Karulau, en enkel kvinna, och som ett tecken på detta löfte fortsätter hon att bära en stor metallkrage runt halsen. där i hennes fångenskap. Hon är en av de två sista Giriyaginas på jorden, tillsammans med Derihourai, hennes yngre bror.

Hon ses ofta dricka sake , även på slagfältet (hon kunde dricka flera tunnor sake på en dag). Karura använder ett massivt svart blad (personligt utformat för att inte gå sönder, inte matt och behöver inte slipas om), som är så löjligt stort och tungt att ingen annan kan lyfta det. Hon använder den i kombination med sin övermänskliga styrka för att utsätta sina fiender för enorm skada. Namnet Karura (迦楼羅, 迦樓羅 eller 迦留羅), även känt som Garuda och Garua, kommer från hinduerna och buddhisternamyten om man-fågelguden. Hennes vapen kan sägas vara en kraftfull limiter på hennes kropp, för när hon kastar ner det för att slåss under egen kraft, är hon bländande snabb. I slutet av serien blir hon och Touka kända vandrande legosoldater.

I Utawarerumono: Mask of Deception driver hon värdshuset Hakurou-kaku i Yamato. Även om hon var en av kvinnorna som fostrade Kuon, insisterar hon på att Kuon kallar henne ”Syster Karulau” istället för ”Moder Karulau”.

Tusukur

Tusukuru (トゥスクル)

Uttryckt av: Hisako Kyōda (japanska); Marcy Bannor (engelska)

Tuskur är Erurūs och Arurūs mormor och byns äldste, byns ledare. Hon är en väldigt snäll person och respekteras av alla i byn och även av vissa utanför den. Hon blir dödligt knivhuggen medan hon skyddar Aruru från en attack av en av Nuwangis soldater (även om Nuwangi faktiskt inte beordrade attacken, och faktiskt skällde ut soldaten efteråt för att ha skadat Tusukuru eftersom Tuskur ammade Nuwangi som ett mycket litet barn [Tuskur hade offentligt skämt ut Nuwangi tidigare genom att påminna honom om det]).

Efter att Kenashikourupe faller döper Hakuowlo om landet till Tuskur till hennes ära. Okunskap om Ainu-språket resulterar i att hennes namn ofta translittereras felaktigt; det är tänkt att vara Tusukur (ett ord översatt till japanska som miko ).

Teoro

Teoro (テオロ)

Uttryckt av: Hiroaki Ishikawa (japanska); Mike Vance (engelska)

Teoro är en bybor som snabbt blir vän med Hakuowlo (som han refererar till som ’An-chan’). Hans valvapen är en yxa. Hans fru är en bossig blond kvinna som heter Sopoku (ソポク), ( Röst av: Satsuki Yukino ), som alltid skäller ut honom för att han hoppade på jobbet eller var full. Han återvänder till sitt hem med sin fru och sina grannar efter Kenashikourupe faller, vilket blir deras fall när Kuccha Keccha invaderar. Även om han är dödligt sårad, kan han göra resan för att varna Hakuoro. Han är så framgångsrik i att dölja sina sår att Hakuowlo och hans domstol inte får reda på att han var skadad förrän de upptäcker att hans kropp sjunkit ihop vid foten av en blodfläckad pelare när de kommer tillbaka efter striden.

Chikinaro

Chikinaro (チキナロ)

Röst av: Tetsuharu Ōta

Chikinaro är en något skum köpman med en vana att på mystiskt vis dyka upp när han blir kallad. Han gör sitt första framträdande som en spion som betalas av Benawi för att infiltrera upprorets högkvarter. Han hjälper senare Hakuowlo att skaffa de ingredienser som behövs för att göra sprängämnena som används för att avvärja Shikerpecims första attack. Han är också den som är ansvarig för att skaffa Karuras unika svärd, såväl som Arurus husdjur Gacatar.

Mukkuru

Mukkuru (ムックル)

Uttryckt av: Yoshimitsu Shimoyama (japanska); Kyle C. Jones (engelska)

Mukkuru är en vit tigeravkomma till Mutikapa, ett av Arurūs djur, och ses nästan alltid med henne. Han är Mutikapas son och räddades av Arurū efter att hans mamma dödats av Hakuowlo och de andra byborna i självförsvar. Trots sin mammas attityd är Mukkuru söt och lekfull, och även om han älskar att äta äter han inte människor. Liksom Arurū är han lätt kuva av Erurūs skäll.

Kenashikourupe

Nuwangi

Nuwangi (ヌワンギ)

Uttryckt av: Hiroyuki Yoshino (japanska); Greg Ayres (engelska)

Nuwangi är en vithårig ungdom och barndomsvän till Erurū. Nuwangi, som nu är äldre, är oerhört arrogant och missbrukar makten i sin högre rang, gett av sin far. Nuwangi ses först försöka få fler förnödenheter från byn. Nuwangi tycker personligen om att åka till den här byn så att han kan träffa Erurū, men efter hans skamliga avgång välter han ett altare, vilket gör den som det tillägnats ilska. Nuwangi är ganska beskyddande över sin obefintliga relation med Erurū och är snabb att dra slutsatser.

Nuwangi uppvisar några fega drag och flyr för sitt liv när han ser Hakuowlo invadera som vedergällning för Tusukuus död. Efter att Nuwangis far dödats på grund av denna försumlighet, flyr han till sin farbror för ytterligare skydd. I spelet avslöjas det att hans far är förknippad med sin mors död, och han dödar sin egen far sadistiskt. Efter att Nuwangi själv upprepade gånger misslyckats och hans farbror, kejsaren, också dödats, blir Nuwangi tillfångatagen av Hakuowlo. Till sin förvåning är han befriad från sina band från Erurū, vilket i praktiken tillåter honom att lämna utan skada. Nuwangi verkar vara förkrossad av detta, försvinner i dimman, för att aldrig höras talas om eller ses igen.

I spelet dödas han av banditer och halshuggas för att föra till upprorsstyrkorna.

Sasante

Sasante (ササンテ)

Uttryckt av: Tōru Ōkawa (japanska); John Swasey (engelska)

Nuwangis far, en lokal feodalherre som styr byn i provinsen där både Erurū och Arurū bor under hans tid som herre. Hakuowlo bodde redan i byn i animen när han anländer och letar efter en tjuv som bröt sig in i deras herrgård. Han och Nuwangi kräver att byn vänder tjuven, och vid denna tidpunkt konfronterar Tusukuru dem, vilket ledde till hennes död i handen av hans livvakter. Med detta attackerades de av byborna på stationen, där han dödades av Hakuoro.

I spelet avslöjas det att han hade en hand i döden av sin fru och Nuwangis mor, och att Nuwangi dödade honom för det, sadistiskt.

Inkara

Inkara (インカラ)

Uttryckt av: Tōru Ōkawa (japanska); Andrew Love (engelska)

Kejsaren av Kenashikourupe och Nuwangis farbror (Sasantes äldre bror). Under sin tid som kejsare av Kenashikourupe förtrycker han sitt folk utan att ens bry sig om dem, till den grad det uppror som Hakuowlo ledde mot honom. Han tror att det är en mindre olägenhet som lätt kan utrotas, och beordrar till och med Benawi att inte visa någon nåd mot rebellerna, inte ens kvinnor och barn, och kräver hämnd för mordet på sin bror.

Till slut besegrades hans arméer och upproret blev för stort till att hans palats omringades. Han dödades av Benawi för att bespara honom från eventuell tortyr och förnedring.

Onkamiyamukai

Ulthury

Urutorī (ウルトリィ)

Uttryckt av: Sayaka Ohara (japanska); Kelly Manison (engelska)

Ulthury är den första prinsessan av Onkamiyamukai. Hon bestämmer sig för att bli Tuskurs yomoru (präst som skickas för att se till ett lands välfärd). Hon får snabbt stor respekt och beundran för Hakuowlo, efter att ha sett hur snäll och klok han är. Nära slutet av animen får hon titeln överprästinna och lovar att vaka över Hakuowlos viloplats.

Camyu

Kamyu (カミュ)

Röst av: Rie Kugimiya (japanska); Serena Varghese (engelska)

Kamyu är den andra prinsessan av Onkamiyamukai och den yngre systern till Ulthury. Hon blir vän med Arurū, Yuzuha och Mukkuru och ses ofta leka med dem. Tidigare hade hon inga vänner (förutom sin syster) och alla i medlarna ansåg att hon var ett monster eftersom hon föddes med svarta vingar.

I Utawarerumono: Mask of Deception ser hon ungefär 10 år äldre ut och har utvecklats till en ung kvinna. Hon behandlar Kuon som sin yngre syster.

Mutsumi (ムツミ)

Mutsumi är Uitsalnemeteas ”dotter”, såväl som den som förseglade Witsarunemitea. Hon lever nu vidare inuti Camyu som en splittrad personlighet som ärvts genom blodslinjer. Hennes namn kommer från siffran 63.

Kunnekamun

Kūya Amururineuruka

Amururineuruka Kūya (アムルリネウルカ・クーヤ)

Uttryckt av: Akira Tomisaka (japanska); Luci Christian (engelska)

Kūya är den unge härskaren över Kunnekamun. Hon arrangerar ett hemligt möte med Hakuowlo på grund av hennes nyfikenhet på hans till synes övernaturliga framgång. De hemliga mötena fortsätter en tid och de blir så småningom vänner. Hon flyger en silverfärgad Avu-Kamuu. Kūya bryr sig om sitt folks välfärd, men är osäker på det bästa tillvägagångssättet. Styrd av de mer högljudda av hennes rådgivare leder hennes efterföljande beslut till ett krig på alla fronter med alla andra länder som allierar sig mot henne. Hon deltar i de första striderna och, inte van vid krig, påverkas mycket av sina egna handlingar och sina landsmäns. Senare i serien, efter att ha sett Genjimarus död och Hakuowlos verkliga form, drabbas hon av ett psykotiskt avbrott och återgår till ett litet barns mentalitet. Hakuowlo tar med henne till sitt hushåll där hon är väl omhändertagen.

Genjimaru

Genjimaru (ゲンジマル)

Uttryckt av: Shōzō Iizuka (japanska); Charles Campbell (engelska)

Genjimaru är en gammal Evenkuruga, men extremt kraftfull mononofu som serverar under Kūya. Han är också Hien och Sakuyas farfar. Hans främsta vapen är ett långt svärd. Han var avgörande för att hjälpa de andra nationerna att besegra Avu-Kamuu, genom att avslöja deras svaghet. Han skulle senare dödas av Dii som ”betalning” för att säga upp Kūyas kontrakt.

Sakuya

Sakuya (サクヤ)

Uttryckt av: Kaori Mizuhashi (japanska); Allison Sumrall (engelska)

Sakuya är en av Kūyas skötare och Genjimarus barnbarn. Kūya erbjöd henne till Hakouwlo som en konkubin och påstod att hon var ”bra i sängen”, ett erbjudande han tackade nej till. Vad Kūya menade att säga var dock att Sakuya var ”bra på att bädda sängar”, vilket skulle ha orsakat mycket mindre pinsamhet för Sakuya, Eruru och Hakuowlo.

Hien

Hien (ヒエン)

Uttryckt av: Hirofumi Nojima (japanska); Clint Bickham (engelska)

Hien är Sakuyas bror och Genjimarus barnbarn. Han styr en blå Avu-Kamuu beväpnad med ett massivt blad. Han är den mer jämnade mellan honom och Hauenkua. Han förespråkade också att Kūya skulle förena nationerna i fred, men under deras styre. I spelet förespråkar han att starta ett globalt krig och att förstöra alla fiendens bybor precis som Hauenkua, förutom till skillnad från Hauenkua, tror han att han gör det för en god sak snarare än för nöjes skull. När Dii avslöjade sig gick Hien villigt med honom. Han dödas av Hakuoro/Witsuarunemitea, som försökte avsluta kriget.

Hauenkua

Hauenkua (ハウエンクア)

Uttryckt av: Akeno Watanabe (japanska); Blake Shepard (engelska)

Hauenkua tjänar under Kūya Amururineuruka och har ungefär samma status som Hien. Han styr en röd Avu-Kamuu, med skräddarsydda klor på varje arm. Han är psykopatisk och är mycket underhållen av krig och lidande så länge som någon annan lider. När han konfronteras med sin egen dödlighet, som när Hakuoro/Uitsualnemetea förstörde sin Avu-Kamuu, flyr han i snyftande panik. Han möter sitt slut i händerna på Hakuoro/Uitsualnemetea efter att Hakuoro försöker avsluta konflikten med Kunnekamun genom att försöka resonera med Kūya.

Yamato

Oshtor

Oshutoru (オシュトル) / Ukon (ウコン)

Uttryckt av: Kentaro Tone (japanska); David Wald (engelska)

En av det kungliga gardets två kaptener. Vis, skicklig och karismatisk, han är både betrodd av Mikado och älskad av folket i Yamato. Han är också en av de fyra generalerna som beviljats ​​en mask av Mikado som ger honom kraften att förvandla sig till ett jättemonster som påminner om Hakuoros Witsarunemitea-form.

Medan han försöker göra sitt bästa för Yamatos invånare, gör hans höga position honom ofta till en oförmåga att agera och därför använder han ibland Ukons förklädnad (där han tar av sin mask och sätter på sig ett falskt skägg) och anställningen av Haku att göra det. I höjdpunkten av Mask of Deception , anklagas han för att ha mördat Mikado och försökt att mörda prinsessan Anju och fängslad, men räddad av Haku. När de förföljs av Vurai, blir han dock kvar och de två duellerar i sina förvandlade former. På grund av Nekones inblandning misslyckas han med att landa sitt första avslutsslag och får en träff som är avsedd för henne, och även om han fortfarande lyckas besegra Vurai så kostar det honom livet, och han överlämnar sin mask till Haku.

Nekone

Nekone (ネコネ)

Röst av: Inori Minase (japanska); Emily Neves (engelska)

Oshtors syster. När hon försöker hjälpa honom i hans duell mot Vurai slutar hon med att få hans slutslag att missa, och till slut får han honom att använda för mycket av sin masks kraft, vilket resulterar i hans död.

Kejsaren

Mikado ()

Uttryckt av: Masafumi Kimura (japanska); Carl Masterson (engelska)

Kejsaren av Yamato, faktiskt en mänsklig vetenskapsman som överlevde Witsarunemiteas attack på mänskligheten och levde hela denna tid genom experiment han hade utfört på sig själv som förlängde hans livslängd. Han skapade inte bara landet Yamato utan också dess folk genom att använda data som hans bror (Haku) hade stulit från Iceman-projektet via hackning. Hans fru och dotter vändes till Tatari (slemmonster) inför hans ögon, och hans slutmål är att återupprätta den gamla människans ras.

Honoka och Anju är kopior av hans fru och dotter gjorda med deras genetiska material. När han avslöjar sin sanna identitet för Haku avslöjar han också att han är döende och vill att Haku ska ta över för honom och återställa mänskligheten. Hans invasion av Tusukuru är att få tillgång till ruinerna under Onkamiyamukai, men han mördas via gift innan detta kan åstadkommas och invasionen misslyckas. Han är till synes något senil på grund av sin ålder och kan inte komma ihåg sin brors namn, och det slutar med att han bara kallar honom Haku.

Mikazuchi

Mikazuchi (ミカヅチ)

Uttryckt av: Yuya Uchida (japanska); Mike Yager (engelska)

En av de två kungliga vaktkaptenerna, en maskerad, och en vän till Oshutoru. Liksom Oshutoru klär han sig också för att lära känna Yamatos folk bättre, och hans förklädnad är Sakon, en gammal godisförsäljare. Hans mask ger honom kraften att kontrollera blixten och röra sig i höga hastigheter.

Munechika

Munechika (ムネチカ)

Röst av: Saori Hayami (japanska); Courtney Lomelo (engelska)

En av de åtta generalerna från Yamato och en maskerad. Hennes huvudsakliga roll är att försvara den kejserliga huvudstaden och ta hand om prinsessan Anju. Men hon skickas till Tusukuru som en del av invasionsstyrkan, och blir kvar för att försvara retirerande styrkor när invasionen misslyckas. Hennes mask ger henne kraften att skapa en massiv barriär som rör sig tillsammans med henne och kan krossa fiendens styrkor.

Vurai

Vurai (ヴライ)

Uttryckt av: Kenji Nomura (japanska); Josh Morrison (engelska)

En av de åtta generalerna från Yamato och en maskerad. En stor man som är blint lojal mot Mikadon, han tror också enbart på makten och tänker inte på Anju som en passande efterträdare till honom, och när Mikadon går bort planerar han att ta över som kejsare av Yamato. Hans komplott misslyckas när Anju räddas av Oshutoru och Haku, och han går under i en sista duell mot Oshutoru. Hans mask ger honom kraften att kontrollera eld och förvandla sig till ett jättemonster som påminner om Diis Witsarunemitea-form, men med ett huvud som liknar en hammarhajs.

Woshis

Woshisu (ヲシス)

Uttryckt av: Yukitoshi Kikuchi (japanska); David Matranga (engelska)

En av de åtta generalerna i Yamato och är en vördad författare. Han är känd för sina taoistiska skrifter och för att ha skrivit Yaoi-berättelser under namnet Rarau-sensei. I själva verket var han kejsarens son och var en kopia som Anju, men av kejsaren själv. Eftersom han växte upp i tron ​​att han kommer att vara den som kommer att återupprätta mänskligheten, bevisades det så småningom att som en kopia kunde han inte aktivera den, och han blev bitter och illvillig över den sanna efterträdaren, Haku.

Han dödade så småningom sin far och var ansvarig för kuppen, och ställde sig på Raikous sida för att främja hans mål. Efter att Haku som Oshutoru återställt ordningen till Yamato, avslöjade han sina avsikter och fortsatte till Tusukuru, där han fick huvudnyckeln från Hakuoro och begav sig tillbaka till Yamato så att han kunde återställa mänskligheten på bekostnad av den nuvarande rasen. Där vinner han de förbannade människornas lojalitet och bär en mask som kejsaren hade gömt undan på grund av dess okontrollerbara kraft. Efter att ha överlevt att bli träffad med en orbitalkanon som förstörde Yamatos huvudstad, möter han sin farbror och allierade och besegrades till slut av Haku på bekostnad av hans liv. Woshisus mask gjorde honom i princip till Witsarunemitea som liknade Diis form, men krafterna var underordnade den verkliga kraften.

Raikou

Raikou (ライコウ)

Uttryckt av: Ryotaro Okiayu (japanska); Bryan Kaplun (engelska)

En av de åtta generalerna från Yamato och Mikazuchis äldre bror. Han vinner krig utan att faktiskt utkämpa några strider, och tänker på sina soldater som inte mer än schackpjäser, och Munechika säger att han skulle ta till alla medel för att vinna. Han planerar mot Munechika och Mikado.

Rulutieh

Rurutie (ルルティエ)

Röst av: Ai Kakuma (japanska); Monica Rial (engelska)

En av Haku och Kuons följeslagare. Hon är den sista prinsessan till Kujuuri, vasallstat till Yamato-riket. En mycket blyg tjej men ändå väldigt omtänksam även mot sina fiender. Hon åtföljs av en stor flyglös fågel som heter Kokopo .

Kiwru

Kiuru (キウル)

Uttryckt av: Ayumu Murase (japanska); Shannon Emerick (engelska)

En av Haku och Kuons följeslagare. Han är prinsen till En’nakamuy, vasallstat till Yamato-riket. Han är en skicklig bågskytt. Han tjänar som Oshtors vakt och respekterar honom, även om han är kär i sin syster Nekone.

Atuy

Atui (アトゥイ)

Uttryckt av: Yumi Hara (japanska); Christina Kelly (engelska)

En av Haku och Kuons följeslagare. Dotter till Soyankekuru, som är en av Yamatos åtta generaler och herre över Shahhoro, en av Yamatos vasallstater. ”Atuy” är Ainu för ”hav”.

Nosuri

Nosuri (ノスリ)

Röst av: Nozomi Yamamoto (japanska); Chelsea McCurdy (engelska)

En av Haku och Kuons följeslagare. Hon och hennes bror Ougi är fredlösa som arbetar för Oshtor som spioner i den kriminella undre världen. Hon är naiv och het i huvudet men ändå en skicklig fighter och bågskytt. Nosuri och Ougi visar sig vara Evenkurugas som Touka

Ougi

Ougi (オウギ)

Uttryckt av: Takahiro Sakurai (japanska); Gabriel Regojo (engelska)

En av Haku och Kuons följeslagare och Nosuris bror. Till skillnad från sin syster är han professionell på sitt spionyrke. Han är en skicklig svärdsman

Jachdwalt

Yakutowaruto (ヤクトワルト)

Uttryckt av: Takuya Eguchi (japanska); Houston Hayes (engelska)

En av Haku och Kuons följeslagare som påträffas under Uzurushas invasion av Yamato. Han är känd som ”Mirage Blade”, mästarens svärdsman från Letarmoshiri som vann turneringar i Yamato. Han kämpade initialt mot Yamato när Uzurushanerna höll hans land och systerdotter Shinonon som gisslan, han bytte omedelbart sida när han fick reda på att Shinonon har blivit befriad.

Andra landsledare

Orikakan

Orikakan (オリカカン)

Uttryckt av: Mitsuru Ogata (japanska); John Swasey (engelska)

Orikakan är herren över Kuccha Keccha, ett litet land känt för skickligheten och iver sitt kavalleri, och är en utmärkt taktiker.

Orikakan är besatt av att ta hämnd mot Hakuoro, och tror att han är ”Rak Shine”, en förrädare mot Kuccha Keccha, som mördade sin fru, barn och hundratals andra människor. Den mördade hustrun var Orikakans syster, vars död är den främsta orsaken till hans iver att sträva efter hämnd. Han försöker nå sin hämnd genom att attackera Tusukuru. Han leder personligen attacken mot Yamayura, dödar alla invånare och fick Hakuoro att förklara krig mot Kuccha Keccha. Medan Hakuoro till en början tror att han verkligen kan vara ”Rak Shine” (eftersom Hakuoro förlorade alla sina minnen och inte kan komma ihåg vem han var, förrädare eller inte, innan Eruruu hittade honom skadad i skogen), visar sig Orikakan ha fel, manipulerad av en annan byrå att felaktigt tro att Hakuoro var ”Rak Shine”.

NiweRedigera

Niwe (ニウェ)

Uttryckt av: Yōsuke Akimoto (japanska); Christopher Ayres (engelska)

Niwe är herre över Shikerpecim, ett land med enorm styrka som var tre gånger större än Tusukuru och hade tio gånger så mycket militär makt. Niwe initierar många och långa attacker mot Tusukuru i ett försök att dra ut Hakuoros inre best. Det avslöjas senare att han arbetade med Dii, från vilken han lärde sig Hakuoros sanna identitet. I deras sista konfrontation lyckas Niwe äntligen dra fram halvguden som slumrar i Hakuoro. Hans förvåning försvinner dock när det rasande odjuret sliter sönder Niwe, vilket signalerar Shikerpecims fall. Niwe, trots sin hemska död, fortsätter att trakassera Hakuoro genom mardrömmar senare.

Derihourai

Derihōrai (デリホウライ)

Uttryckt av: Masayuki Katou (japanska); Nomed Kaerf (engelska)

Derihourai är Karuras yngre bror. Han blir senare herre över det nyskapade landet, Karurauatsuurei, som är uppkallat efter Karura. Derihourais främsta valvapen är tonfa .

Suwonkas

Suonkasu (スオンカス)

Uttryckt av: Takayuki Kondo (japanska); Josh Grelle (engelska)

Suwonkas är kejsaren av Na Tunk. Han är något galen och extremt sadistisk, med en hel trädgård av blommor som odlas på levande människors kroppar. Han var tydligen förälskad i Karura, som tydligen kastrerade honom tidigare, en handling som han konstigt nog uttrycker tacksamhet för. Han dödas av Derihourai under Karurawatureis uppror.

Kanhordari

Kanhorudari (カンホルダリ)

Uttryckt av: Tsuguo Mogami (japanska); John Swasey (engelska)

Kanhordari är den despotiske kejsaren av Noseshecika, ett av de tre stora länderna vid sidan av Onkamiyamukai och Kunnekamun. Stor och fysiskt dominerande, han verkar hysa ett agg mot Kunnekamun och försöker erövra dem, även om detta försök slår fruktansvärt tillbaka när Kunnekamun går till motangrepp med Avu-Kamuu, erövrar Noseshecika och dödar Kanhordari. Hans kropp återupplivas så småningom av Dii och förstörs för gott av Hakuoros styrkor.

Övrigt

Dii

(ディー)

Uttryckt av: Shūichi Ikeda (japanska); Nomed Kaerf / John Gremillion (engelska)

Dii var en Onkamiya-forskare som vandrade in i grottan där Witsuarunemiteas själ var förseglad. Precis som Hakuoro är ismannens ”goda” sida, är Dii nu besatt av Witsuarunemiteas mörkare sida. Han anstiftar och katalyserar krig vida omkring så att Witsuarunemiteas barn (alla raser härstammar från varelser skapade från Iceman, Witsuarunemiteas avatar) skulle, via naturligt urval , kunna nå högre höjder. Dii, till skillnad från Hakuoro, har fullständig medveten kontroll över sina förmågor och kan avstå från den kraftfulla Genjimaru utan synlig ansträngning. Vid slutet av hans sista strid med Hakuoro förstörs Diis dödliga form, och den mörka halvan av Witsuarunemiteas själ som bodde inom honom återförenas med Hakuoro.

MikotoRedigera

Mikoto (ミコト)

Uttryckt av: Ryōka Yuzuki (japanska); Kira Vincent-Davis (engelska)

Mikoto var en artificiell varelse förmodligen skapad från Icemans DNA. Ursprungligen kallades hon av sitt experimentnummer, 3510, och fick namnet Mikoto av Iceman. Hon och Iceman fick fly från laboratoriet av en sympatisk forskare och fick ett barn tillsammans. De återfångades senare och hon, efter att ha fött ett barn, dissekerades av forskare i forskningssyfte. Hon reinkarneras så småningom som Eruru. Ordet Mikoto kan också skrivas som 命, som också kan uttalas som ’inochi’, vilket betyder ’liv’.

Mizushima

Mizushima är en ansiktslös forskare som ansvarar för arbetet med Iceman. Även om han upprätthåller en professionell relation med Iceman, när han får veta att forskargruppen planerar att permanent frysa Iceman, sviker han sina medmänniskor och hjälper Iceman att fly till ytan, vilket ger honom huvudnyckeln som senare skulle bli Erurūs hårprydnad. Det antyds att han till slut upptäcktes av människorna, även om hans öde är okänt.

Tecken tillagda från konsumentversionen

Kamuchatāru

Kamuchatāru (カムチャタール)

Uttryckt av: Hiroko Taguchi (japanska); Maggie Flecknoe (engelska)

Inkaras dotter som bara förekommer i OAV-serien och PS2-versionen av spelet. Hon är en långvarig bekant med Benawi och Kurou eftersom de tjänade hennes far. Hon driver också en bar i ett ganska förslappat distrikt i huvudstaden och är ensidigt förälskad i Kurou. I PS2-spelet söker hon hämnd mot dem efter att Tusukuru-nationen har etablerats.

Nopon

Nopon (ノポン)

Uttryckt av: Yoshimitsu Shimoyama (japanska); David Wald (engelska)

En avfällig präst i Onkamiyamukai som tjänar Kamuchatāru med orubblig lojalitet. Han utropar sig ofta för att vara ett geni och är förvånansvärt kunnig om mycket avancerad magi på biskopsnivå. Har ett tjusigt, generiskt skurkaktigt utseende.

Gomuta

Gomuta (ゴムタ)

Uttryckt av: Junji Majima (japanska); Rob Mungle (engelska)

En superintelligent kimamau (apa-djur) som kan förstå mänskligt tal, men fortfarande inte starkare än andra kimamau.