Kuuyagame.png
Haue.png

Shakukopolu är ursprungsbefolkningen i Kunnekamun och verkar vara den dominerande stammen i landet. Ledda av Kuuya Amrulineulka tros de ha varit det utvalda folket i Onvitaikayan .

Deras mest framträdande skillnad är att de har vita kaninöron i motsats till hundöron. Ibland är öronen vända uppåt och ibland pekar de nedåt. Öronens riktning verkar vara slumpmässig även om uppåtriktade öron är vanligare än de som sveper ner.

Kända medlemmar av denna klan inkluderar Kuuya Amrulineulka, Sakuya , Hien och Hauenkua . Kuuya är den enda av de fyra med nedåtriktade öron.

Religion:

Största delen av världen följer Onkamiyamukai-  prästernas läror och säger att Onvitaikayan var en grym gudom som rättvist avsattes av sin son, ”befriaren”, Uitsualnemetia . Shakukopolu i Kunnekamun är de enda människorna som följer traditionen som omvänder Onvitaikayan som deras store far som skyddar sitt utvalda folk. Följaktligen ser de Uitsualnemetia som en usurperare och ”olyckans gud”.

På grund av sin religion har de blivit dödade, plundrade, torterade, våldtagna och allmänt underkuvade av andra i världen som tror på lärorna från Uitsualnemetias präster. De ser Shakukopolu som underlägsna barbarer.