The Dark Crystal: Age of Resistance

 

 

Serien kommer att ha ett nedåtgående slut .

Showens sista båge kommer att behandla profetian.

Jossed: avsnittet slutar på en ganska lycklig ton med att gelflingarna har förenats och uppnått en första seger över Skeksis, som tvingades dra sig tillbaka. Det nämns inte heller något om profetian. De enda nederlagda delarna är slutscenen, där forskaren avslöjar sin första Garthim, och även Deet som infekteras av mörkningen.

Det är för första säsongen. Men vad händer i den (potentiella) andra säsongen?

Dessutom, eftersom detta är en prequel till originalfilmen, är det säkert att säga att oavsett hur många säsonger den här showen har, kommer det inte att sluta bra för gelflingarna vars namn inte är Jen eller Kira.

Förfäder till Jen och eller Kira kommer att visas.

Kanske inte uttryckligen är fallet, att döma av hur länge den här showen äger rum innan filmen men de skulle kunna visas.

Som gissat nedan kommer Rian att avslöjas som Jens förfader.

Annons:

 

Huvudrollsinnehavaren kommer inte att dö, men de kommer att vara olämpliga på något annat sätt

Att de direkt förlorade mot Skeksis skulle vara för mycket av ett Downer-slut , men handlingen i filmen kräver att Jen och Kira är de sista gelflingarna. Kanske kommer våra hjältar att göra något annat som Ascend to a Higher Plane of Existence . Antingen det eller dra ett heroiskt offer av något slag för att stoppa ett ännu värre Skeksis-schema.

Lite bekräftat för Deet, som absorberade mörkret och nu är en Walking Wasteland som ett resultat.

De sista avsnitten kommer att vara ett ”Ray of Hope”-slut

Serien kommer att sluta med att gelflingarna lyckas gömma undan bebisarna som kommer att växa upp till Kira och Jen, vilket säkerställer att arvet från Gelfling kommer att leva vidare (och med det en chans att stoppa skeksisarna) även efter deras död. Det sista skottet kommer att vara av den nu vuxna Kira och Jen som slutför händelserna i The Dark Crystal för att visa att Skeksis till slut kommer att stoppas.

Rian är Jens förfader

Av de tre centrala huvudpersonerna liknar Jen mest Rian, med liknande ansiktsdrag och övergripande färg. Detta gör det mest troligt att Jen härstammar från Stonewood-klanen, och möjligen även Rian själv.

Serien kommer att avvika från filmens kontinuitet

Aughra talar mycket om att framtiden består av möjliga tidslinjer. Det kan vara så att händelserna i filmen bara representerar den mörkaste tidslinjen, där allt går fel. Och att serien kan undergräva förväntningarna genom att gå in på en annan väg där folkmordet på Gelfling inte sker.

 

Om slutscenen i säsong 1-finalen är någon indikation kommer folkmordet snart att hända, så skämtsamt.

skekGra kommer att få ett Crouching Moron, Hidden Badass ögonblick

Han är i bättre kondition än sin avfallna släkt och han var tidigare känd som Erövraren.

Annons:

 

Stone-In-The-Wood är Gelfling Ruin från originalfilmen

Platsen för ruinen passar Stone-In-The-Wood mycket bättre än någon av de andra Gelfling-städerna, och vid ett tillfälle ser Kira och sitter på en tron ​​vilket antyder att det måste ha varit en stor bosättning snarare än en av de mindre byarna som Deet och Hup besöker första gången de möter Gelflings ovan jord.

Vilka är det sista Skeksis och Mystic-paret

Ursprungligen fanns det arton urSkeks som splittrades av Kristallen. Två par dog efter att de nyfödda Skeksis dödade sina motsvarigheter eftersom de var omedvetna om kopplingen mellan dem, vilket lämnade sexton, med endast tio kvar vid tiden för filmen. Om vi ​​antar att skekSa the Mariner och urSan the Swimmer anses vara kanon för serien och filmen (eftersom deras källa motsäger serien på ett antal ställen) har vi fortfarande bara femton par Skeksis och Mystics som står för, och det sextonde har ännu inte gjorts. sett eller namngett.

Om jag minns rätt så är en av de saknade Skeksis som nämns i avsnitt 9 en som heter skekLi satirikern och deras mystiska motsvarighet heter urLii the Storyteller.

Jag tror att de skeksis som namngavs i det här avsnittet var de tre från originalfilmen som saknades från slottet i säsong 1: skekUng the Garthim-Master, skekNa the Slave Master och skekShod the Treasurer.

skekShod nämndes inte.

Deets vision och säsong 2 teorier

Rian misslyckas med att hela Kristallen. Antingen är skärvan en falsk, eller bara under konjunktionen kan Kristallen läkas. Och han är Jens far, men eftersom mystikerna lever isolerade från omvärlden kanske de inte vet vem hans far var och kan därför inte berätta något för Jen om hans hjältedåd.

Brea är Kiras mamma och springer desperat för att hitta en plats att gömma sin dotter på. Sedan tar Garthim henne.

Kejsaren kommer att döda Deet i tronrummet, men hon kommer fortfarande att ha tid att slå honom hårt med Darkening, vilket kommer att få honom att ruttna snabbare och leda honom till sin dödsbädd.

Annons:

 

Deet gick villigt till Skeksis-slottet, eftersom hon är en vandrande ödemark kommer hon att utnyttja denna makt i hjärtat av fiendens territorium.

Serien kommer att avslöjas som en Stealth-uppföljare .

En äldre Jen kommer att dyka upp från framtiden och guida huvudkaraktärerna in i en föränderlig historia.

skekNa var ett offer för Peeper Beetle

Det är klart att straffet har använts tidigare, och skekNa är den enda andra skeksis som saknar ett öga. Det är möjligt att han kommer att knyta an till skekTek över denna erfarenhet, eftersom de är en del av samma politiska fraktion.

 

Mästaren kommer att dyka upp i säsong 2 eller senare

I Jens tillbakablick i originalfilmen visas att Mästaren personligen räddade honom från Garthim när hans by attackerades. Dessutom förväntade Aughra faktiskt att han skulle följa med Jen till hennes observatorium när han sa att urSu skickade honom. Allt detta tyder på att i likhet med bågskytten och vandraren tog mästaren vid ett tillfälle aktivt hand i händelserna på Thra, och kanske bara har dragit sig tillbaka till dalen när han hade Jen att ta hand om (och inte ens då, ingenting säger att han inte kunde ha lämnat Jen i de andra mystikernas vård när han hade affärer någon annanstans). För detta ändamål:

 

urSu kommer att spela en roll ungefär som Gandalf i Sagan om ringen (eller till och med Aughra under den första säsongen), och hjälpa till att inspirera gelflingarna, utan att faktiskt leda dem, i deras motstånd mot Skeksis.

Det kommer att visa att innan ålderdomen bromsade honom var han en avsevärd Bad Ass som alla Skeksis (kanske till och med kejsaren själv) fruktar.

urSu kommer direkt att konfrontera kejsaren och tillfoga ett sår i deras kamp som avsevärt förkortar deras liv, och är ytterst ansvarig för deras död i filmen.

Skeksis är odödliga av naturen och omedvetna om det

Jägaren som undviker slottet och kättaren som har varit landsförvisad i århundraden är inte bara fortfarande vid liv trots att de inte tappar kraft från kristallen, de klarar sig mycket bättre än de andra fysiskt. När Aughra vaknar ur sömnen förväntar hon sig fullt ut att både Skeksis och Mystikerna fortfarande finns kvar, även efter att lärande generationer har gått. Detta tyder på att kristallen faktiskt inte hjälper dem alls, och boosten den ger dem är bara den höga från en fantastisk drog .

 

Den urSkek som Kättaren och Vandraren är halvor av var den snällaste.

Anledningen till att Heretic lyckades Heel–Face Turn (även om det fortfarande var något av ett oavsiktligt ryck) är för att när allt kommer till kritan var hans urSkek-jag så godhjärtat (eller åtminstone i kontroll över sin mörkare natur) att Heretic manifesterade sig att ha något som liknar ett samvete.

 

Säsong 2: Garthim kommer att vara svår eller till och med omöjlig att kontrollera tills skekUng kommer.

En Skeksis som är viljestark, orädd, högljudd och fysiskt stark kommer att behövas, och killen fick jobbet av en anledning, eftersom han är den enda kvar att uppfylla sådana krav.

 

Jen är antingen en Stonewood Gelfling och Kira är en Vapra Gelfling.

Jens tunika har triangelsymbolen för Stonewood Gelfling och Kira har några av egenskaperna hos Vapra Gelfling som deras blonda hår.

 

Skekses kommer att återfå kraften från de tre solarna för att öka deras livslängd genom kristallen.

Den första scenen av solceremonin visar hur Skeksis försöker få kraft från de tre solarna som lyser separat på kristallen från tre små takfönster medan det centrala takfönstret förblev stängt. Detta skiljer sig från filmen; så småningom kommer Skeksis att räkna ut att kristallen fortfarande ger liv om den drivs av en mindre konjunktion av solarna, vilket är när de öppnar det centrala takfönstret direkt ovanför kristallen.

 

En av de icke-film Skeksis kommer att avslöjas för att vara ett pensionerat monster .

I motsats till kättaren kommer antingen SkekLi satirikern eller SkekSa sjömannen visa sig ha gett upp Skeksis livsstil – inte för att de insåg att det var fel, utan för att de blev uttråkade med att förtrycka lokalbefolkningen och bestämde sig för att bo någonstans långt från slottet , där de inte skulle behöva hantera sina landsmäns ständiga intrig, rygghugg och dekadens. Men de kommer att besluta sig för att gå i pension för att hjälpa de andra Skeksis att hantera Gelfling-upproret.

 

Tavra kommer tillbaka i någon form i säsong 2.

Tavra och Arathim som var knutna till henne sa att de hade smält ihop till en punkt där de inte längre visste var den ena slutade och den andra började. Det är helt möjligt att hennes personlighet kan ha levt vidare i Arathim även efter hennes död.

 

skekUngs originaltitel…

Eftersom skekVar var den första generalen, och Garthim skapas först i slutet av säsong 1, måste skekUng ha haft en annan titel innan han blev den nya General & Garthim Master. Med tanke på att de andra Skeksis refererar till honom som en formidabel fighter, är det troligt att hans ursprungliga titel var något i stil med ”The Warrior”, ”The Champion”, ”The Herald” eller ”The Enforcer”.

 

Han kunde också ha blivit den nya Erövraren efter att skekGra förvisades, vilket skulle förklara varför han inte var med under den första säsongen.

Han kunde ha varit ”The Tormentor” där han fysiskt plågar sina offer i motsats till denna mystiska motsvarighet, ”The Healer”.

Anledningen till att Samlarens åkomma är oförklarlig OCH anledningen till att deras olika behandlingar aldrig fungerade var för att orsaken till tillståndet faktiskt var på deras Urru-motparts sida av den psykiska länken .

Som i, urSen (Samlarens motsvarighet) hade försökt att, till exempel, perfekta någon form av kemiskt hopkok eller något, en av ingredienserna var ganska giftig. De hade ännu inte fulländat receptet när The Collector dödades, vilket krävde upprepad exponering för detta toxin. Eller så var urSen bara allergisk mot något som växte i Mystikernas dal. I alla fall, om det var orsaken, så skulle det mest skekLatchs behandlingar man kunde hoppas på vara att tillfälligt maskera symptomen.

 

Personligheter hos den för närvarande osynliga Skeksis.

skekUng: Även om vi såg mycket av honom i originalfilmen, skulle de framtida säsongerna visa att innan ålder och eventuell konsumtion av essens påverkade honom var han en Genius Bruiser med en hederskod för att bättre skilja honom från skekVar .

Dessutom kommer skekUng att hysa misstankar om skekVars död och han drar slutligen slutsatsen att kammarherren mördade honom. Han har inte bevis för att avslöja skekSil (eller så bryr sig kejsaren helt enkelt inte), men hans misstankar underblåser hans fiendskap mot kammarherren, vilket leder till deras bittra rivalitet i filmen.

Han kommer också att bli en enorm riddare av Cerebus , eftersom till och med generalen hade ögonblick av humor och tecknad skurkighet förknippad med honom, vilket skekUng kommer att sakna, för att ytterligare belysa hur mycket mer av en farlig fiende han kommer att vara för motståndet.

skekSa: Romanerna hon dök upp i beskriver henne som förvånansvärt ödmjuk och generös mot dem hon anser vara vänner, vilket gör henne till en skurk av Noble Demon -typ men i slutändan fortfarande i linje med den andra skeksisen.

Det kommer också att avslöjas att hon och skekSo en gång var älskare, och det var egentligen meningen att hon skulle bli hans kejsarinna. Men när kejsaren blev grymmare och mer kontrollerande med tiden, blev hon desillusionerad av honom och lämnade slottet. Hon återvänder bara av en pliktkänsla gentemot sin art.

skekNa: Han skulle vara en direkt sadist men också en skicklig spionmästare som det sägs i sekundära medier och han har en ögonlapp på grund av att han tidigare varit offer för en tittbagge som spekulerats ovan, vilket ironiskt nog betyder skeksisen som är ansvarig för att hålla slavarna i kö är sig själv, oregerlig och olydig.

skekLi: Romanen han dyker upp i visar honom som underhållaren av skeksis som växte till att hata den positionen på grund av att de andra behandlade honom som hovnarren. Showen skulle använda det som grund, och visa att han lämnade slottet av den anledningen och blev något av en resande bard, vilket ger underhållning till Thras andra raser som behandlade honom med mer respekt. Hans resor och interaktioner gjorde honom mycket mer världslig och medkännande mot invånarna i Thra, vilket gjorde honom till en Affably Evil Token Good Teammate som den minsta och potentiellt till och med gjorde en hel -ansiktsvändning .

skekShod: Han beskrivs som girig i tilläggsmaterial så att han kunde ha agerat som skeksis skatteindrivare/lånehaj innan gelflingen utrotades.

skekHak notering : I motsats till deras lata, hedonistiska släktingar är Mechanist en excentrisk arbetsnarkoman vars ständigt gör nya byggnader och prylar. De kunde göra några nya och konstiga steampunk-vapen för de andra Skeksis att använda och ha något av en vänskap med skekTek på grund av deras liknande intressen.

Skek Hak kan också behandlas som något av en knappt tolererad utstötning som den enda Skeksis som är känd för att ha mördat en av sina egna, även genom ombud genom att döda sin mystiker

Äldste Cadia och bibliotekarien är före detta älskare som skildes på mycket dåliga villkor.

Det finns en väldigt bitter luft mellan dem. Cadia nämner att Sifa ”aldrig glömma eller förlåta”, och bibliotekarien är mycket försiktig med Sifanen och förklarar att de inte gör något gratis, menar att Cadia ”inte är att lita på”, och att när han seglade med dem hittade han något mer än äventyr. Han litar inte heller på att Cadia inte gör något illvilligt medan Brea träffar honom. Sättet han pratar på låter nästan som någon som smärtsamt minns ett tidigare romantiskt förhållande. Det är möjligt att de var kära när de var yngre och slutade det över ett möjligt uppfattat svek eller missförstånd. Båda verkar tro att de blivit kränkta av den andre, och oavsett orsaken var det en dålig nudelincidenti deras förflutna som helt försämrade deras förhållande. Fandomen verkar se dem som något av ett torrdockat skepp .

 

Potentiella avsnitt titlar för säsong 2

För att fortsätta med säsong 1:s tema att ha avsnittstitlar är citat från originalfilmen:

”Trial By Stone”

”De två gjorde en”

”Frågor, frågor, för många frågor”

”Garthim, attack!”

”Som maskarna du är”

”Vänlighetens former”

”Kan vara var som helst då”

”En resa måste börja”

”En tid av test”

”De gamlas hus”

”Vi kan mötas i ett annat liv”

”Sök landet, sök i vattnet, sök på himlen”

YMMV, men ”Could be anywhere, then” är en lite för humoristisk titel för att vara trolig. Det skulle nästan vara som att döpa ett avsnitt ”mmmmMMMMMmmmm” efter skekSils ”gnäll”. Ett mer troligt namn kan vara ”Nu finns det bara tio.”

Vid någon tidpunkt kommer Gelflingen faktiskt att överväga att döda mystikerna för att besegra Skeksis.

Vid någon tidpunkt, när kriget går så dåligt, föreslår åtminstone en av Gelfling-karaktärerna att de ska lokalisera och döda mystikerna för att förstöra Skeksis. Så småningom blir han eller hon bortskämd från idén (eller – om de går en mörkare väg, stoppas från att genomföra den).

Hupp kommer att överleva Garthim-kriget och adopterar Kira

Hupps podlingklan räddar och fostrar Kira, och Hupp lär henne allt som Deet lärde honom om att ta hand om Thras vilda djur. Hupp dör så småningom av ålderdom, men inte innan han fick en vision som uppmanar honom att skicka ut Kira för att hitta Jen.

Kiras adoptivförälder Podling är uttryckligen en kvinna som heter Ydra . Hon ser inte alls ut som Hup: deras hår, huvudform och placeringen av deras ögon är mycket olika. Hon har till och med sin egen separata karaktärsmapp: https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Characters/TheDarkCrystalOtherCharacters

Det var hennes adoptivmamma, men vem säger att hon inte också hade en adoptivpappa någon gång.

Efter kriget gör Aughra en överenskommelse med Skeksis och lovar att berätta för dem tiden för nästa stora konjunktion i utbyte mot att de lämnar henne ifred. Hon gör detta för att hålla skärvan dold, och även för att se till att profetian uppfylls.

Det skulle förklara varför Skeksis, trots att hon hjälpte till att organisera Gelfling-upproret, aldrig försökte göra slut på henne mellan serien och filmen.

Ingen av huvudkaraktärerna i Age of Resistance är Kira eller Jens föräldrar…men de kanske är deras morföräldrar?

Gelfling-ruinerna i filmen är alldeles för gamla och övervuxna för att ha kommit från någon av de blomstrande stammarna i serien, om Kira och Jen är barn (och fortfarande unga, alltså!) till våra unga huvudpersoner. Hur kunde Stone-in-the-Wood eller Ha’rar ha försämrats *så långt* under tiden mellan att bara en generation gelflings och nästa generation nådde ung vuxen ålder? Men tidslinjen är mer vettig om Kiras mamma till exempel är Breas dotter eller till och med barnbarn, vilket placerar henne och Jen bland de sista resterna av en krympande art. (Detta ger också Skeksis en mindre absurt kort tid för att bränna igenom hela befolkningen av Gelflings som de förlitar sig på för essens, även med sin slarviga frosseri för att skynda på dem…)

Egentligen tar det väldigt kort tid för även stora bosättningar i kraftigt skogsbevuxna områden att växa igen när de överges. Det är fullt möjligt för Stone-in-the-Wood (som verkar vara den mest sannolika kandidaten för ruinen) att ha försvunnit inom en generation.

Ur Goh och Skek Gra kommer att återfusa under en mindre konjunktion under säsong 2.

En mindre konjunktion är en förmörkelse mellan två av Thras solar, och lärdomen säger att skeksis kan dra kraft från en, samma som en stor konjunktion (alla tre solar), bara inte lika mycket.

Chamberlain kommer undan med att döda generalen

Tänk på det, en Skeksis som dödar en annan Skeksis anses vara skrämmande. Till och med förrädaren, skekGra, var på grund av sitt sätt att tänka en skuld eftersom han slog sig ihop med Gelfling mot Skeksis. Och de förvisade honom fortfarande (och skadade honom troligen allvarligt om spiken i hans huvud är någon indikation) istället för att döda honom. Vad skulle straffet vara för att en skeksis dödade en annan skeksis? Förvisning? Livstids fängelse? Och ändå är han helt ok i filmen, och bland sin egen sort.

Jen härstammar från Rian och Deet, medan Kira härstammar från Brea

Med tanke på ”Jen är släkt med Rian”-teorin verkar serien vara sugen på att para ihop honom med Deet. Kira har Vapran-drag, så det är troligt att hon är Breas ättling (eller en annan anmärkningsvärd Vapran).