Hua Cheng (花城, Huā Chéng ), även kallad San Lang (三郎, Sān Láng ), är deuteragonisten och det huvudsakliga kärleksintresset i Heaven Official’s Blessing .

Han är ett spöke av högsta rang och den mest ökända av de fyra stora olyckorna , allmänt känd som Crimson Rain Sought Flower (血雨探花, Xuè Yǔ Tàn Huā) .

Utseende

Som Supreme har Hua Cheng en extremt kraftfull formförändringsförmåga som inte ens gudar kan se igenom. Det sägs att ingen någonsin har sett hans sanna form eftersom han förvandlades så ofta.

Första gången han träffade Xie Lian efter den tredje himmelsfärden, var hans utseende ungefär sexton till sjutton, vilket ansågs vara snygg på ett pojkaktigt, djävulskt sätt med ögon ljusa som stjärnorna. Han bar lediga, lönnröda kläder av hög kvalitet och hade en lös, bekymmerslös hästsvans.

I sin sanna form är Hua Cheng en stilig ungdom på arton till nitton år. Den barnsliga aura av hans yngre form är en av lugn i sann form, även om det fortfarande finns en vild lekfullhet för honom. Han har hud vit som snö och bär lönnröda kläder tillsammans med utsökta, silverfärgade vambraces. Hua Cheng är också längre än Xie Lian, han måste sträcka på nacken för att se honom.

Han har en djup, mild röst som är behaglig för öronen i sin sanna form.  Även i hans yngre utseende är hans röst fortfarande djupare än vad som är typiskt för den åldern.

Hua Cheng har Xie Lians namn tatuerat på sin vänstra underarm, men ingen kunde läsa det på länge på grund av hans hopplöst hemska handstil.

Som Wuming var han klädd i svarta dräkter och snygga krigarkläder. Han hade håret uppbundet i en hög hästsvans och bar även en vit leende mask.

Som barn och tonåring bar Hua Cheng bandage över den högra sidan av ansiktet hela tiden, på grund av att han blev mobbad för sitt utseende. Bandagen täckte faktiskt hans högra, röda öga. Detta öga skars så småningom ut och nu döljer ett svart ögonlapp det.

Personlighet

Han är karismatisk och intelligent, med en nonchalant attityd. Han bryr sig lite om andra och agerar mest i sitt eget bästa. Men mot Xie Lian är han väldigt mild, han behandlar honom med största omsorg och respekt och erbjuder honom allt han önskar. Efter att de två gift sig har han visat sig vara en passionerad älskare och ogillar att vara borta från Xie Lian.

På grund av sin djupt kärleksfulla Xie Lian sedan han var mycket ung, föraktar han alla som har gjort Xie Lian orätt i hans ögon. Han bryr sig inte om de objektiva omständigheterna och är fast i sin avsmak för alla som lämnat eller stått emot Xie Lian vid ett tillfälle.

Trots att han är en spökkung är han inte direkt ond, till synes neutral eftersom han varken utför altruistiska handlingar eller ägnar sig åt onda eller barbariska handlingar. Han verkar ha en kärlek till att samla sällsynta skatter, ha en stor samling antikviteter och ovärderliga artefakter och vapen, av vilka några är tusentals år gamla. Ironiskt nog behandlar han dem ganska dåligt. Han bryr sig inte när de förstörs och har visat sig missbruka eller missbruka dem själv ibland.

Han är säker på sina förmågor, men med rätta eftersom han är en av de mäktigaste varelserna. Trots detta har han en mer sårbar sida. Han är djupt osäker på sina känslor och känner att han är ovärdig Xie Lians kärlek, men när han väl får veta att de återgäldas är han oerhört glad.

Trivia

 • Hua Chengs smeknamn, San Lang , betyder ”tredje son”.
  • I världen kallas han detta eftersom han förmodligen var den tredje sonen i sin familj, även om det inte finns någon bekräftelse på om han hittade på detta eller om han faktiskt hade syskon.
  • Metamässigt är San Lang fortsättningen på ett skämt där alla de viktigaste kärleksintressena i Mo Xiang Tong Xius romaner har moniker som kan organiseras kronologiskt –
   1. Luo Bingge (storebror Luo) från Scum Villain Self-Saving System
   2. Lan Er-ge (andra bror Lan) från Grandmaster of Demonic Cultivation
   3. San Lang (tredje son) från Heaven Official’s Blessing .
   4. Huvudpersonen i MXTX fjärde roman följer också denna trend, karaktären har smeknamnet Si Shao (fjärde unga mästaren).
 • Hans mest kända namn, Crimson Rain Sought Flower, uppnåddes under hans tidiga dagar som en suverän. Efter att han förintade ett spökes lya och fick blodregn att falla, hittade han en ensam, vit blomma som kämpade under det kraftiga regnet, så han skyddade den med sitt paraply.
  • I en metabemärkelse är ”Crimson Rain Sought Flower” (血雨探花) också en referens; tanhua (探花, lit. flower snatcher) är titeln på den totala tredjeplaceringen av de forntida kinesiska kejserliga proven.
  • Xuěyǔ (血雨) kan också betyda ”kraftigt regn färgat av lösssandstorm”
 • Hua Cheng har otroligt dålig handstil, men Xie Lian hjälper honom ofta att träna.
 • Även om han kanoniskt är en av de snyggaste männen i romanen, ser han sig själv som ful och missbildad. MXTX bekräftade detta och sa att eftersom han i barndomen ofta kallades ett fult odjur på grund av hans heterokromi . När han växte till makten började han tro att han inte såg dålig ut men att han fortfarande skulle känna sig saknad inför Xie Lian.
 • MXTX bekräftade i en intervju att av de tre huvudsakliga kärleksintressena i hennes romaner har Hua Cheng de bästa färdigheterna i sängen.
 • Vissa sa att Hua Cheng är den enda som kan förbanna och förolämpa den himmelske kejsaren utan att frukta någon vedergällning på grund av hans makt.
 • I romanens efterskrift bekräftas det att Hua Cheng har en far till Xianles kungliga huvudstad medan hans mor beskrevs som ”en ond skönhet av utländsk etnicitet”. På grund av detta hade Hua Cheng spår av en främmande kultur, såsom hans koppling till fjärilar, lönnlöv, silvertillbehör och odjurs-totemer. [10]
  • Fjärilar, lönnlöv, silvertillbehör och odjurs-totemer är vanliga symboler i Miao-folkets kultur .
  • I ett övergivet utkast sjöng Hua Cheng ofta en kärlekssång på ett sedan länge förlorat språk som hans mamma lärde honom för sin älskade. Närhelst Xie Lian frågade vad han sjunger, skulle han ha svarat med nonsens.
  • När MXTX skrev romanen kände hon att Hua Chengs härkomst och bakgrund inte var nödvändiga, så hon skrotade allt.
 • Hua Chengs ”födelseplats” är Shanghai eftersom MXTX föll av inspiration att göra sin karaktär när han reste dit.
 • Han är så outhärdligt rik att han skulle behandla legendariska, ojämförligt värdefulla skatter som om de vore engångsskräp.
 • I manhuan är Hua Chengs symboliska djur en räv som ses i både konst av den officiella konstnären och faktiska kapitel. Dessutom förklarar Mu Qing, ”Hua Cheng kommer bara att behöva humorisera honom med ett par söta ord, och han kommer att tro på honom, precis som en förtrollad av en rävanda.” [11]
  • I asiatiska folksagor är rävsprit förförinnor, kända för att förtrolla och charma oskyldiga människor och få dem att bli hjälplöst förälskade i ande

    

   Familj

   Hua Cheng

   Hua Cheng är hans man och älskare, såväl som hans mest hängivna troende. De två träffas i nuet när Xie Lian är på väg tillbaka till Puqi-helgedomen och lyckas lifta på en gammal mans vagn på väg åt samma håll. Hua Cheng satt på den vagnen och lyckades få igång en konversation med Xie Lian, som omedelbart växte till att gilla honom på grund av hans intelligens och kunskap. När Hua Cheng, som han presenterar sig som San Lang, påstår sig vara son till en adelsfamilj och sparkades ut, välkomnar Xie Lian mannen glatt att bo hos honom. De två kommer bra överens och lever tillsammans i fred innan Xie Lian behöver åka på ett nytt uppdrag. Redan då följer San Lang med honom och hjälper honom.

   Under romanens gång fortsätter Hua Cheng att stödja och ta hand om honom. Till skillnad från de flesta andra himmelska tjänstemän som så mycket som fruktar omnämnandet av Hua Cheng och är äcklade och rädda för honom, anser Xie Lian honom bedårande. Hua Cheng har haft starka känslor för Xie Lian sedan deras jordiska liv, och antyds ha älskat honom sedan de träffades första gången. Xie Lian själv älskar Hua Cheng så mycket att han knappt kan vägra honom något.

   Qi Rong

   Xie Lian har ett ansträngt förhållande till Qi Rong. Qi Rong är hans yngre kusin och var djupt lojal och förälskad i Xie Lian innan Xianles fall. Han försökte alltid få Xie Lians uppmärksamhet och godkännande,  och försökte hjälpa honom och få rättvisa för Xie Lian även när medlen för att åstadkomma det var olämpliga eller oönskade.

   Detta ledde till att Xie Lian ofta blev irriterad och arg över Qi Rongs agerande och orimliga natur. Således började Xie Lian också ignorera Qi Rong, annars skulle han beordra Feng Xin att ta bort Qi Rong så att han inte behövde ta itu med det. Han föreslog också sin mamma att strikt avspärra Qi Rong för att lära honom maner. Trots Qi Rongs omogenhet älskade och brydde Xie Lian också om Qi Rong lojalt som sin lillebror kusin. Xie Lian var den enda personen som aldrig gjorde orätt eller ignorerade Qi Rong avsiktligt till skillnad från andra kungliga medlemmar. När Qi Rong kidnappades under inbördeskriget i Xianle, rusade Xie Lian för att rädda Qi Rong.

   Efter kriget mellan Yong’an och Xianle verkar Xie Lian inte tänka på vad som hände med Qi Rong och hade accepterat att han dog i kriget som andra kungliga familjemedlemmar. Han blev ganska chockad när de träffades igen efter hans tredje himmelsfärd. På grund av att Qi Rong blivit otroligt vulgär och fortfarande förolämpar de han bryr sig om, tjatar Xie Lian om Qi Rong, en känsla som är ömsesidig vid det laget. Den enda anledningen till att Xie Lian mest var tam med Qi Rong var på grund av Gu Zi , eftersom han inte ville skada sin far.

   Mor

   En snäll kvinna som älskade honom djupt och hatade att se sina nära och kära lida. Hon var ungefär lika dålig kock som Xie Lian. Efter hennes bortgång började Xie Lian också namnge sina kulinariska försök.

   Far

   När Xie Lian var liten såg han enormt upp till sin far och trodde att han var den bästa kungen i hela världen, en som skulle gå till historien. Men när han växte upp insåg han snabbt att hans far inte skilde sig från den genomsnittliga personen och börjar ifrågasätta hans beslut och övertygelser. När han bara var tonåring och tränade på berget Taicang, spenderar Xie Lian mer tid med sin mamma än sin pappa under sina sällsynta besök och tenderar att undvika att prata med sin pappa. Hans far ogillar att hans son ser honom svag och färgade hans gråa hår svarta innan han gick för att be vid sin sons tinningar.

   Himmelska tjänstemän

   Feng Xin

   Feng Xin är Xie Lians tidigare livvakt, en position som han fick när han var 14. Efter att Xie Lian steg upp blev han biträdande general och Xie Lians skötare. Han var extremt lojal mot Xie Lian, litade på och stöttade honom.  Xie Lian befriade Feng Xin från sina plikter under sin första förvisning, och träffade honom inte igen förrän hans tredje himmelsfärd åttahundra år senare. Feng Xin brydde sig fortfarande om Xie Lian, även om han var tveksam till att uttrycka det först.

   I slutet av romanen har de försonats och är goda vänner igen. Han gör besök hos Xie Lian när han väntar på Hua Chengs återkomst, ibland tillsammans med Mu Qing. Han och den senare skulle också hjälpa Xie Lian under Hua Chengs födelsedag och minnesförlustincidenten.

   Mu Qing

   Han är Xie Lians tidigare tjänare och ställföreträdande general. Även om de kom överens och Mu Qing följde Xie Lian tillsammans med Feng Xin, lämnade Mu Qing slutligen Xie Lian efter sin första förvisning för att ta hand om sin mamma.

   I slutet av boken uttrycker han att allt han önskade är att bli hans vän.  Xie Lian hyser inget agg mot honom, och i själva verket räddar han honom när han står inför faran att falla i lava.

   De två har en stadig vänskap i slutet av boken. Han fixar också Ruoye för Xie Lian som slets i två delar under den sista striden och besöker Xie Lian flera gånger tillsammans med Feng Xin.

   Jun Wu

   Jun Wu träffade Xie Lian för första gången när han besegrade demonen på Yi Nian-bron . Han var så imponerad av Xie Lian att han tog av sig sin förklädnad av en dödlig taoist och visade sin sanna form som den himmelske kejsaren. Efter att ha återvänt till himlen berättade han för gudarna att Xie Lian har en stor potential. [7]

   Jun Wu gynnade Xie Lian framför alla andra himmelska tjänstemän och i gengäld respekterade Xie Lian honom oerhört. På frågan utnämnde Xie Lian Jun Wu tillsammans med Mei Nianqing och Hua Cheng som de tre personer han litar på villkorslöst.

   Shi Qingxuan

   Shi Qingxuan är en av Xie Lians närmaste vänner och allierade. Han träffar Shi Qingxuan först på sitt uppdrag i Banyue, även om de verkligen börjar prata med varandra först efter att Shi Qingxuan försvarat honom under följande rättegång i Palace of Divine Might. Shi Qingxuan värmer snabbt upp Xie Lian, behandlar honom med entusiastisk vänlighet och bryr sig inte om Xie Lians status som de tre världarnas åtlöje.

   De hjälper ofta varandra under hela berättelsen och Xie Lian var förkrossad efter Shi Qingxuans försvinnande, och höll honom alltid i bakhuvudet och försökte hitta var han befann sig. De återförenas senare och fortsätter att ha en stark vänskap i slutet av romanen. Shi Qingxuan har nämnt honom som sin näst bästa vän.

   Pei Ming

   De träffades första gången efter incidenten med Banyue Pass, även om de båda har hört mycket om varandra i förväg. Även om Pei Ming inte avskydde honom, var han fortfarande misstänksam mot Xie Lian eftersom han var inblandad i fallen av att hans underordnades skandal avslöjades och incidenten på Black Water Island, men de negativa känslorna var svaga och kortlivade. Xie Lian respekterar Pei Ming och var relativt likgiltig inför honom, även om det nämns att han är ganska nyfiken på sin person och skulle läsa de olämpliga berättelserna om Pei Ming om det inte var för hans kultiveringsväg.  Trots det är han ofta orolig över Pei Mings avslappnade natur och hur han pratar med Hua Cheng. I slutet av romanen har de blivit nära allierade och har en vänskaplig relation.

   Av alla karaktärer verkar Pei Ming vara den som mest stödjer Xie Lians och Hua Chengs romantiska relation.

   Yushi Huang

   Det var hon som lånade honom en andlig anordning som gav regn så att han kunde lindra torkan i Yong’an, även om de inte träffade varandra förrän 800 år senare. Hon hjälpte honom och hans kamrater under uppdraget i Tongluberget och de har ett vänligt och respektfullt förhållande till varandra. Yushi Huang skänker honom ofta grönsaker från hennes jordbruksarbete.

   Tidigare himmelska tjänstemän

   Mei Nianqing

   Mei Nianqing var hans lärare under sin barndom i Xianle. Han har alltid stöttat Xie Lian, men han var också mycket orolig för honom. De förblir goda vänner i slutet av romanen, till den grad att Xie Lian i ett extranummer gick till honom för att få råd om vad han skulle ge Hua Cheng på sin födelsedag.

   Yin Yu

   Xie Lian träffade Yin Yu i Spökstaden för första gången, där Yin Yu eskorterade honom till Hua Chengs Paradise Manor. Den dagen lade han märke till Yin Yus förbannade boja och var ganska nyfiken på den. Han träffar honom inte igen på länge, men efter att de interagerat verkar de komma överens snabbt. Xie Lian nämner ofta hur lite närvaro Yin Yu har, och misstog honom till och med för He Xuan vid ett tillfälle. Han mår dåligt över allt som har hänt Yin Yu och hejar på honom när han ställs mot Jun Wu och berömmer och beundrar hans ädla och moraliska karaktär.

   Spöken

   Vit No-Face

   Även efter 800 år är Xie Lian fortfarande rädd för honom.

   Ban Yue

   Som Xie Lian en gång var löjtnant för Banyue-armén. Han blev bekant med barnet, Ban Yue, efter att hon ätit lite av Xie Lians utspillda matlagning sedan hon svälter. Han misstogs som död efter att ha räddat henne, men de återförenas igen när Xie Lian går för att undersöka Banyue-ruinerna flera århundraden senare. De två förblir nära vänner eftersom hon ofta hjälper honom i nöden och respekterar honom högt.

   Lang Ying

   Lang Ying togs in av Xie Lian efter händelserna i Yu Jun Mountain . Xie Lian tog på sig en slags väktarroll för Lang Ying, och ville lära honom kultivering och köpa kläder till honom. Lang Ying var tacksam och vände sig sakta vid livet vid Puqi Shrine, och öppnade sig mer och mer med tiden. När han fick veta av White No-Face att Xie Lian var orsaken till Yong’ans fall och bestämde sig för att hämnas, offrade han sitt liv och lät sig slukas av Bai Wuxiang. Xie Lian, även om han sårad av sitt svek, brydde sig fortfarande om honom och sörjde hans död.

   Han Xuan

   Han Xuan och Xie Lian delar ett neutralt förhållande. Han Xuan i förklädnad som Ming Yi hade följt med i många uppdrag med Shi Qingxuan tillsammans med Xie Lian och Hua Cheng även om han hade nämnt att det inte var hans vilja. Han Xuan hade druckit soppa gjord av Xie Lian på Puqi Shrine som fick honom att svimma.

   Människor

   Lang Ying (förflutna)

   Xie Lian försökte många gånger hjälpa Lang Ying och hans kungarike.  Emellertid kände Xie Lian snart förbittring när han fortsatte att vinna strider mot Xianle. Han försökte hämnas efter att hans föräldrar avslutat deras liv, men Lang Ying dog innan Xie Lian kunde göra dådet. Överraskande nog har Lang Ying inget hat mot Xie Lian.

   Namnlös bonde

   Han var den som återställde Xie Lians tro på mänskligheten. Han håller nu en bambuhatt för att hedra den icke namngivna bonden.

   Föremål

   Ruoye

   Som det andliga vapnet som föddes ur Xie Lians förälders självmord och Xie Lians eget stökiga självmord, var Ruoye från början tillgiven mot sin mästare. Medan Xie Lian först var förbittrad mot det andliga vapnet och sköt undan det eftersom det var en påminnelse om hans föräldrars död, men han kom så småningom nära det. Han använde den ofta för att fånga och binda fiender eller som en del av en ormcharmerande handling under några av sina många gatuuppträdanden för att tjäna pengar. Ruoye är lojal mot Xie Lian och lyssnar alltid på hans kommandon, med undantag för de tillfällen då den uppmanas att binda och fånga en kvinna, eftersom Ruoye tycker om att svepa sig runt vackra kvinnor och tenderar att vara foglig och mindre villig att återvända till sin herre. Ändå bryr Xie Lian sig om Ruoye och förlitar sig starkt på den under strid, och sätter stor tilltro till den.

   E-Ming

   E-Ming är Hua Chengs scimitar och huvudvapen. Trots sitt skrämmande rykte har den en mycket barnslig personlighet. Xie Lian tycker att den är söt och brukar klappa den som ett husdjur och tycker om att överösa den med uppmärksamhet och beröm. E-Ming är i sin tur djupt tillgiven mot Xie Lian och älskar uppmärksamheten den får från honom. Detta gör att E-Ming blir irriterad på sin ägare, Hua Cheng, som är avundsjuk på E-Ming och ibland försöker trycka bort sitt eget vapen för att åter fokusera Xie Lians uppmärksamhet på sig själv. E-Ming tenderar också att slåss med Ruoye för Xie Lians tillgivenhet.

   Wraith fjärilar

   Hua Chengs skräckfjärilar möts av rädsla i hela den himmelska domstolen, men Xie Lian ser inte vad väsen handlar om, eftersom han ser fjärilarna som intelligenta och söta. Han känner ånger för dem när de splittras under deras flykt från White No-Face in the Cave of a Thousand Gods.

   Fang Xin

   Bai Wuxiangs tidigare vapen gavs senare till Xie Lian. Enligt Xie har Lian Fang Xin en blyg personlighet till skillnad från E-Ming och Ruoye. Fang Xin är också ett lydigt andligt vapen mot Xie Lian. Xie Lian använder Fang Xin som sitt främsta vapen för att slå, attackera fiender och även för att kontrollera negativ energi