Karaktärer / Stormästare i demonisk kultivering: Mo Dao Zu Shi – Wei Wuxian

Tecken

Skapa ny

– Skapa ny –

Stormästare i demonisk odling: Mo Dao Zu Shi – Karaktärsindex Huvudkaraktärer : Wei Wuxian | Lan Wangji Fem stora klaner : Lan Clan of Gusu | Jiang Clan of Yunmeng ( Jiang Cheng ) | Jin Clan of Lanling ( Jin Guangyao ) | Nie klan av Qinghe | Wen Clan of Qishan Andra karaktärer : Andra klaner | Yi City Group | Diverse karaktärer

Wei Ying (魏婴) – Wuxian (无羡) – Yiling Patriarch (夷陵老祖)

Annons:

Uttalad av (mandarin): Zhang Jie -not (animation – vuxen), Zhao Shuang (animation – barn), Lu Zhixing (ljuddrama – vuxen, webbserier, mobilspel), Ye Zhiqiu (ljuddrama – barn) Röstad av (

japanska ): Ryōhei Kimura (animation – vuxen, webbserier), Misaki Watada (animation – barn), Tatsuhisa Suzuki (ljuddrama)

Röstad av (koreanska): Shim Gyu-hyuk (animation)

Spelad av: Xiao Zhan (webbserie – vuxen) ), Su Yaxin (webbserie – barn)

Höjd: 186 cm (i originalkropp); 180 cm (i Mo Xuanyus kropp)

Vapen: Suibian | 随便 ( jian ), Chenqing | 陈情 ( dizi )

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/mdzs_wwx_7.png

Klicka här för att se Wei Wuxian i sin ursprungliga kropp

Klicka här för att se Wei Wuxian som Yiling-patriarken

”Ingen kan ge mig en fin, bred väg att gå på. En väg där jag kunde skydda dem jag vill skydda utan att behöva odla den spöklika vägen.”

Annons:

Son till tjänaren Wei Changze och den oseriösa kultivatorn Cangse-sanren som växte upp till att bli en ökänd skräck i kultiveringsvärlden.

På listan över de fem bästa kultivatorherrarna i hans generation var han ursprungligen barndomsvänner med syskonen Jiang tills tragedin drabbade deras klan. En serie händelser ledde till att han kastades in i Burial Mounds, en massgrav som kryllar av förbittrad energi, där han gick ut efter att ha uppfunnit förmågan att kontrollera lik och andra konster av Necromancer, och därmed grundat en mörk väg till odling . Han fortsatte med att utmärka sig i Solskottskampanjen mot Wen-klanen från Qishan, men efterkrigstidens politiska atmosfär fungerade inte precis till hans fördel.

Efterföljande händelser ledde till att hans rykte rasade, att hans lya belägrades, och han dog utan att lämna ett spår . 13 år senare offrar den homosexuella Mo Xuanyu sig själv i en mörk rit för att kalla Wei Wuxian för att hämnas på familjen Mo som misshandlade honom tills han blev galen. Fast i en ny dödlig kropp, dras Wei Wuxian sedan in i händelser som han inte själv valt och följs av en bekant från hans förflutna – Lan Wangji.

Annons:

    öppna/stäng alla mappar

    Tropes #-B

Adaptational Angst Upgrade : I donghuan , medan Wei Wuxian fortfarande spelade en direkt (om än oavsiktlig roll) i Jin Zixuans död , finns det stora konsekvenser att hans förlust av kontroll över liken i blodbadet Nightless Immortal Capital inte var ett resultat av bara makt Inkontinens men också från några av Jin Guangshans kumpaner som manipulerar eller förvärrar de destruktiva effekterna av Wei Wuxians demoniska kultivering .

Adaptational Badass : Wei Wuxian var redan kraftfull i romanen som antingen en andlig eller demonisk kultivator, men i donghuaen kan han göra hundra fler användningar av förbittrad energi och lever upp och bortom sin titel som Yiling-patriarken. Förutom att utöva Mind Rape och uppväcka de döda, kan han också sväva, manipulera den förbittrade energin som man skulle göra påtaglig energi eller materia, och extrahera gyllene kärnor – allt detta är bara början på en lång lista över allt han kan göra . Inte ens att ha varit död i 13 år har inte fått honom att tappa kontakten det minsta. Ett särskilt exempel som visar hur han är mycket mer kraftfull i donghuanär hur han använder Summoning of Painted Eyes. Romanen får honom att måla sitt eget blod på ögonen på några begravningsdockor för att kunna animera och befalla dem. I donghuan behöver han bara några droppar av sitt blod för att skapa en säl som sprider sig över hela Yi City och kontrollera de hundratals begravningsdockor som är utspridda över området.

Adaptational Nice Guy : I donghuan ogillade han fortfarande Jin Zixuan men var mycket mindre våldsam i hur han uttryckte det. När den sistnämnde först förolämpade Jiang Yanli i molnavfallen, närmade Wei Wuxian honom först på ett slentrianmässigt sätt innan han svarade med tystnad istället för explosiv raseri när Jin Zixuan fortsatte att prata om båda Jiangs syskon med en avvisande ton. Sedan när han förödmjukade Jiang Yanli i Langya valde Wei Wuxian att bara slå honom en gång istället för att slå honom meningslös som han gjorde i romanen, och sa bara till honom att gå ur synen istället för att skrika att han skulle döda honom en dag .

Anpassning Personlighetsförändring : Donghuan har Wei Wuxian att ha mer mognad i sitt val att ta upp demonisk kultivering och hur han reagerar på andra som konfronterar honom med det .

Tillgivna smeknamn : Jiang Yanli hänvisade alltid till honom som A-Xian, ett av de många sätt som hon visade sin kärlek till sin yngre kampbror.

Rädd för nålar : Han föraktar dem inte överlag, men Wen Qing hotade att använda sina medicinnålar på honom om han fortsatte att trolla runt var mer än tillräckligt för att skrämma honom till lydnad.

Aggressiv undergiven : Wei Wuxian är inte precis aggressiv, men han är definitivt mer frispråkig och uppriktig än Lan Wangji. Men när det kommer till deras sovrumsaktiviteter låter han mer än gärna sin man ta ansvaret och tycker till och med om tanken på att bli fastklämd eller bunden och lämnad på sin älskades nåd.

Ain’t Too Proud to Beg : Wei Wuxian föredrar att undvika att tigga… om inte en hund är inblandad. Närhelst han konfronteras med en, skäms han inte för att skrika, gråta, ringa på hjälp eller bli klängig med personen närmast honom.

Alliterativt namn : W ei W uxian.

Avhållen Big Brother : Nedtonad. Wei Wuxian var en nära krigsbror till Jiang Cheng, men han blev mer distanserad efter att han lämnade Jiang-klanen för länge sedan och den sistnämnda meddelade också för hela kultiveringsvärlden att han i princip förnekades efter att ha ”vänt sig till förrädare” mot dem. Efter att han kommit tillbaka till den dödliga världen får han att tala så lite ord till honom som möjligt i all interaktion han har med sin före detta krigsbror, och hans humör runt mannen är mestadels uppgivet. Men han var inte alltid opersonlig mot Jiang Cheng tidigare, precis som hur den senare inte alltid var så hatisk mot honom då. Medan Wei Wuxian inte har någon illvilja mot sin gamla vän, anstränger han sig inte för att nå ut till honom eftersom han vet att han lika gärna kan prata med en gigantisk ogenomtränglig vägg, han är medveten om att de båda precis hade fallit isär för mycket, och han tycker att det förflutna borde stanna i det förflutna.

Alltid någon bättre : Wei Wuxian överträffar Jiang Cheng på flera – om inte alla – områden, och det var detta som orsakade spänningar i deras förhållande långt innan deras vänskap officiellt tog slut.

Djurmotiv :

Kråkor dyker ofta upp när Yiling-patriarken gör sitt. Kråkor tros representera otur och ses som ett tecken på dåligt omen, och Wei Wuxian är ökända som odlingsbogeyman. Kråkor är förknippade med döden, vilket anspelar på Wei Wuxians krafter av nekromanti. De symboliserar också förändring och belyser betydelsen av hans förvandling från en andlig till en demonisk kultivator. Slutligen sägs kråkor ofta missförstås, ungefär som hur Wei Wuxian själv missförstås och skurkaktig av nästan alla .

Han tar upp en åsna som han döper till Little Apple. Åsnor är envisa, frisinnade och tänker inte så mycket på vad andra tycker om dem, ungefär som Wei Wuxian.

Spelade för skratt i ”Banquet” extra när han implicit hänvisar till sig själv som en gris genom att uttrycka sina avsikter att ”knacka [sin] kål”. Detta är en hänvisning till det kinesiska talesättet om ”den lilla vitkålen grävdes upp av en gris”, som beskriver en förälders nöd när de ser sitt barn gifta sig med någon som föräldern anser vara ovärdig – en perfekt analogi till vad Lan Qiren tycker om sitt barn . brorsons äktenskap med Wei Wuxian .

Djur hatar honom : Han lampskärmar att han inte bara har otur med hundar, utan med nästan alla andra djur också.

Wei Wuxian: De som flyger, de som går, de som simmar — varenda en av dem vänder sig om och flyr så fort den ser mig.

Anti-hjälte : Efter att han blev Yiling-patriarken var Wei Wuxian mer hänsynslös till sin natur och uppvisade till och med sadism mot några av sina fiender. Men han står fast vid det goda, och säger till och med att han började kultivera demoner för att skydda sina nära och kära och att ingen annan skulle behöva det. Han är särskilt den enda karaktären i berättelsen som tog moraliskt tvivelaktiga – men aldrig onda – handlingar antingen av goda skäl, eller för att han upprepade gånger knuffades in i ett hörn och han kunde inte hitta någon annan utväg .

The Archmage : Som grundaren – och därför den mest skickliga utövaren – av demonisk kultivering, kan han lika gärna vara en av de mäktigaste karaktärerna i berättelsen bland de andra kultiverarna. Som ett exempel såg Jin-klanen honom som ett omedelbart politiskt hot även om han själv inte ville ha något med politik att göra, och under attacken mot Nightless Immortal Capital var det bara han mot en armé på mer än 3000 kultiverare .

Uppmärksamhetsbrist… Åh, glänsande! : Han kan lätt bli distraherad, och donghuan visar detta bäst. Det har minskat lite efter hans uppståndelse, men det finns fortfarande tillfällen då hans uppmärksamhet snabbt kan skifta från ett ämne till ett annat.

Awesomeness by Analysis : Wei Wuxian kan analysera en situation med ett ögonkast och dra snabba slutsatser genom att lägga märke till även de minsta ledtrådar. Det är en stor del av det som gjorde honom så framgångsrik.

Badass Boast : Wei Wuxian skryter då och då, men han gör det mindre för att stärka sitt ego och mer för att varna sina fiender om vad han verkligen kan göra, antingen som en skrämseltaktik eller en hånfull kommentar om hur mycket de underskattar honom.

Badass in Distress : Även om han kan vara en kraftfull demonisk kultiverare, finns det tillfällen då Wei Wuxian hamnar i en position där han behöver räddas, antingen på grund av otur eller känslomässig stress.

Dåligt ”dåligt skådespeleri” : Han vänder sig ofta till krångliga Large Ham -upptåg när han behöver övertyga folk om att han faktiskt inte är Yiling-patriarken eller någon annan misstänksam. Lyckligtvis för honom, gör hans nya kropp (Mo Xuanyu) som en ökända galning honom att komma undan med det eftersom de flesta människor rycker av sig den eftersom han bara blir galen.

Dåliga krafter, goda människor : Hans krafter av nekromanti gjorde honom fruktad bland kultiverare, men han är utan tvekan en hjälte med ädla avsikter.

Battle Couple : Oavsett om de löser ett mysterium eller slåss mot någon, fungerar han och kärleksintresset Lan Wangji bra tillsammans eftersom de nästan är helt i synk med hur den andre tänker och agerar. Tropen kommer till full kraft i klimatbågen efter att de erkänt för varandra och måste ta itu med Jin Guangyao och Nie Mingjue .

Klaglig sexuell spänning : Wei Wuxians relation med Lan Wangji i sitt första liv hade ofta romantisk spänning trots deras frekventa sammandrabbningar (inte för att han var medveten om det). Mycket av vitriolen försvinner när han kommer tillbaka till livet och har en mer hjärtlig dynamik med Lan Wangji (en del retande åsido), men den olösta sexuella spänningen kvarstår till slutet.

Under masken :

Även om han aldrig en gång verkade upprörd eller bekymrad över att ge bort sin gyllene kärna och inte heller ångrar han det till denna dag, är han faktiskt mer melankolisk över det än han låter på och beklagade sig innerst inne om hur han aldrig skulle kunna odla eller använda sin svärd igen. Den arrogans som andra förknippade med honom som Yiling-patriarken? En del av det är en front han satt upp för att ingen skulle bli anad om att han inte längre hade sin kärna .

Medan Wei Wuxian tar alla förolämpningar riktade mot honom med ro, betyder det inte att han inte skadas av några av dessa förolämpningar i någon mån. Tidigare hjälpte det inte att han aldrig hade någon avsikt att besvära eller terrorisera någon, ändå fortsätter alla att snurra alla möjliga rykten och berättelser som målar honom i det värsta ljuset möjligt, vilket ger kultiveringsklanerna ”orsaken” de behöver trakassera och förfölja honom trots att han bara vill bli lämnad ensam .

Beware the Nice Ones : Han är en glad kille och älskar att reta andra, men är ändå godhjärtad och redo att hjälpa till. Och så hjälp honom om han faktiskt har för avsikt att hemsöka och döda dig…

Big Brother Bully : Den milda och tillgivna versionen. Medan han avgudade Wen Yuan, älskade han att reta barnet lite för mycket. Han verkade också njuta av att reta Jiang Cheng tillbaka som tonåring.

Big Brother Instinct : Nedtonad med Jiang-barnen, som var hans krigssyskon och nära nog att se honom som familj. Som mellanbarn i trion var han beskyddande mot dem båda och tog det inte bra om man skulle skada eller prata illa om dem. Det var Jiang Yanlis död som var droppen som slutligen bröt Wei Wuxians förstånd .

Store Lillebror : När han var tonåring var han längre än Jiang Yanli trots att han var några år yngre än henne. Även om de inte var släkt eller officiellt erkända som adoptivsyskon, är det uppenbart att Wei Wuxian tänkte på Jiang Yanli som en syster, och hon gjorde det klart att hon såg honom som en andra yngre bror.

Storsysterdyrkan : Han avgudade Jiang Yanli, såg alltid upp till henne och kände att hon bara förtjänade det bästa, vilket var anledningen till att han var så starkt emot hennes förlovning med Jin Zixuan, som behandlade henne dåligt. När Wei Wuxian höll på att tappa humöret på jakten på Phoenixberget var Jiang Yanli den ende som kunde få honom att lyssna och lugna sig.

Black Sheep : Nedtonat. Före massakern på Lotus Pier var Wei Wuxian populär bland sina medlärjungar i Jiang-sekten, som beundrade honom och tyckte om att leka med honom. Det fanns dock antydningar om att han inte var lika nära de nya lärjungarna som anslöt sig till sekten under Solskottskampanjen på grund av hans ökända rykte som Yiling-patriarken. Både ljuddramat och den animerade chibi-miniserien antyder att de nya lärjungarna faktiskt ogillade Wei Wuxian, eller åtminstone var försiktiga med honom. Och i donghuan visades de vara lika snabba att attackera honom tillsammans med andra kultiverare i blodbadet Nightless Immortal Capital .

Bryt dem genom att prata : Som människor vet han vad som får någon att ticka och kan få någon att tappa lugnet genom att peka på bristerna i deras logik och argument eller målmedvetet göra dem arga. Han använder detta effektivt mot skurkarna några gånger.

Briljant, men lat : Nedtonad, eftersom han är mindre lat och mer oortodox och hellre vill leka och ha kul än att göra tråkiga klassrumsaktiviteter. Som tonåring var Wei Wuxian den högsta lärjungen i Jiang-klanen trots sitt rykte som en slappare fjant. Detta visas bäst under hans vistelse på Gusu där han tillbringade större delen av sin tid med att smyga ut och dricka men ändå kunde göra fuskblad åt sina vänner.

Broken Ace : Wei Wuxian anses nästan vara den bästa bågskytten i sin generation, och han var känd för att vara skicklig med svärdet och hade redan bildat en gyllene kärna i ung ålder trots att han började sin träning några år senare än sina kamrater. . Och allt detta var uppenbart innan han grundade demonisk kultivering. Trots att han var en av de mäktigaste och mest (o)berömda krigarna i sin generation, drev alla politiska och personliga problem som var inblandade honom till hörnet om och om igen, och medan han gjorde sitt bästa för att klara sig, fanns det bara så mycket hans sinne och hjärta kunde ta emot . Han blir anmärkningsvärt bättre efter sin väckelse, men ärren från hans förflutna kommer alltid att finnas kvar, något han erkänner.

Brought Down to Badass : Han gav sin gyllene kärna till Jiang Cheng och förlorade alla sina förmågor att kultivera. Men sedan lärde han sig hur man uppväcker och kontrollerar de döda, eftersom demonisk kultivering inte kräver en gyllene kärna.

Brutal ärlighet :

Trevlig kan han vara, Wei Wuxian är seriös och skräder ofta inte i orden, särskilt med de människor han inte gillar. Ett bra exempel är när han rakt och korrekt anklagade Jin Guangshan för att följa i Wen Ruohans fotspår.

Även om det är sällsynt, kan han också vara skarp i tungan mot de människor han är nära om han blir tillräckligt provocerad. Till exempel säger han till Jiang Cheng i ansiktet att han inte förändrats alls under åren som gått sedan han dog, och hans tonfall gör det uppenbart att det inte var menat som en komplimang.

Bunny-Ears Advokat : Han är en intelligent kultiverare som skapade demonisk kultivering och uppfann många saker, några som kultiveringsvärlden fortfarande använder idag (som en kompass för att upptäcka illvillig energi och en flagga för att locka till sig andar som bete). Han är också ganska udda och är inte över 1) att begrava ett litet barn i marken förrän bara hans huvud stack ut samtidigt som han hävdade att det skulle hjälpa honom att växa längre, och 2) tvångsmata kryddig congee till en grupp yngre lärjungar för att bota deras likförgiftning.

    Tropes CE

Kain och Abel : Han är Abel för sin krigsbror Jiang Chengs Kain. På grund av olika omständigheter föll de två isär och Jiang-ledaren ledde så småningom den första belägringen med avsikten att döda Wei Wuxian, även om den senare klargör att Jiang Cheng inte var anledningen till att han dog . Men deras förhållande – även om det var komplicerat – var inte alltid så fientligt.

Kan inte ta kritik : Han antyds vara känslig när folk smakar på hans matlagning, åtminstone när hans (onödigt) kryddiga congee är inblandad. När Xiao Xingchen (egentligen Xue Yang) uttrycker sin tacksamhet efter att ha fått congee, skäller den senare ut de yngre lärjungarna för att de bara klagade efter att ha ätit deras portioner. Han blir sedan irriterad när Xiao Xingchen fortfarande erkänner att han hellre dör av likförgiftning än att äta congee, som får ett skratt av lärjungarna.

Casanova : Omstörtad. Wei Wuxian hade ett rykte om att uppvakta vackra flickor, och folk trodde till och med att han skulle dra fördel av jungfrukvinnor under sina dagar som Yiling-patriarken. I verkligheten uppvaktar han aldrig några kvinnor i sig, hans ”flirtande” går ut på att han uppträder artigt och lite lekfullt mot dem och ger dem komplimanger eller presenter som tack. Hans första kärlek blev till och med en man.

Casual Danger Dialogue : Han är inte över att hålla vardagliga samtal under en kris, särskilt i det andra livet där han ofta kan tilltala sina fiender mitt i en kamp som om inget ovanligt händer.

Casual Kink : När det kommer till hans ”nattliga aktiviteter” med Lan Wangji är Wei Wuxian mer än öppen för att prova nya saker, från bondage och rollspel till att göra det upp och ner och till och med göra det inför illusioner av deras yngre jag som är blir också intim . Men det finns en sak som han inte tillåter, och det är att bli smisk .

Karaktärsutveckling :

Efter att ha sett tillbakablickarna från sitt första liv, blir det tydligt att Wei Wuxian har blivit mer mogen efter hans första avsnitts uppståndelse . Han lär sig av sina tidigare erfarenheter att även om det är okej att vara osjälvisk och hjälpa andra, bör han ändå be om hjälp från andra om han måste och acceptera den hjälp de erbjuder; och att även med alla hans smarta och färdigheter, betyder det inte att han har fullständig kontroll över de situationer han försätter sig i och de bördor han tar på sig.

Wei Wuxians snälla och osjälviska natur är medfödd, men hans upplevelser med familjen Jiang fick honom ofta att ta sin osjälviska nivå till ohälsosamma nivåer eftersom han trodde att hans liv inte var värt mycket jämfört med livet för de människor han brydde sig om, och var därför sällan ärlig mot andra om sina innersta tankar och önskningar. I kombination med att samhället stämplade honom som ingenting annat än en tjänares son oavsett vad han gjorde, var han tvungen att alltid vara försiktig med att över- eller underprestera. Efter att han har återuppstått, börjar han sakta ändra denna syn; medan hans medkänsla förblir intakt, börjar han lära sig att vara mer öppen om vad han vill utan tvekan eller skuld, och han lär sig också att göra sina val och vara helt sig själv utan att behöva anpassa sig till samhället.

Character Tics : I donghuan och manhuan håller han om hakan när han tänker djupt.

Charles Atlas Superpower : I sitt tidigare liv visade Wei Wuxian sig vara kapabel till bedrifter som kräver nästan övermänsklig styrka, som när han bröt nacken på två Wen-kultivatorer i donghuan när han försökte rädda Jiang Cheng , med kraft öppnade käkarna på en kaiju-storlek sköldpaddsmonster med sina bara händer, och när han dödade kultivatorn som mördade Jiang Yanli genom att knäcka halsen på mitten . Det allra senare fallet är mer anmärkningsvärt eftersom han inte längre hade sin gyllene kärna vid den tiden .

Glada barn : Han var en mycket glad och busig tonåring, vilket framgår av tillbakablicken från hans dagar på molnrecessen. Även som barn som levde på gatan i en donghua- flashback, hittade han fortfarande sätt att hålla sig på gott humör och få ett leende på läpparna.

Chronic Hero Syndrome : Om någon är i fara eller behöver mer hjälp än han, eller om det finns en hemsk situation som behöver åtgärdas, kommer Wei Wuxian alltid att försöka göra vad han tycker är rätt och bryr sig inte om vad någon annan har att säga om det . Men han lär sig så småningom att även om det inte är något fel med att agera för en god sak, måste han fortfarande vara försiktig med när, var och hur han ska utföra sina hjältemoder.

Klassclown : Nedtonad. Han var inte typen som direkt misskötte sig i klassen, men han gillade att provocera Lan Wangji och Lan Qiren med sitt oortodoxa tänkande och trassel, och störningarna som följde var en bra källa till komedi för hans klasskamrater.

Combat Parkour : I donghuan är han benägen att göra vändningar i strid eller när han hamnar i en personbråk med någon. När han har väckts tillbaka till livet gör han förståeligt nog detta mer eftersom Mo Xuanyus kropp inte är lika stark som hans ursprungliga, så han föredrar att utmanövrera människor framför raka slagsmål.

Stridspragmatiker :

Han var den första som föreslog att förbittrad energi kan utnyttjas för att hjälpa till i kultivering och strid, eftersom förbittrad energi i slutändan fortfarande är energi. Det slutade med att han var den första att praktisera denna teori.

Han är inte över taktiken att överraska människor eller attackera dem när de är som mest sårbara.

Cool lärare : Bortsett från hans excentriciteter och matlagning ser alla yngre lärjungar upp till honom och lyssnar lätt på alla råd han ger dem. I extra ”Iron Hook” ser juniortrion till och med till att skriva ner sina föreläsningar, ett bevis på hur informativ Wei Wuxian är som mentor.

Cordon Bleugh Chef : Nedtonad. Även om det finns antydningar om att han annars har sunt förnuft med matlagning, insisterar han på att laga sin mat vansinnigt kryddig, till andras avsky. Tidigare var de Wen-överlevande förskräckta över hans matlagning som till och med fick Wen Yuan att gråta ; och juniorerna måste använda upp varje tum av sin viljestyrka för att äta den kryddiga congee han förbereder dem — när den ovannämnda congee kommer upp igen i en matlagningstävling som hålls i ett ljuddrama extra, är Lan Jingyi snabb med att få en poäng (vilket han ändrades bara från noll eftersom congee en gång botade honom från hans likförgiftning).

Cosmic Plaything : Ödet var inte riktigt snällt mot Wei Wuxian i hans första liv, från att låta sina föräldrar dö i en nattjakt till att vända hela världen mot honom under hans sista dagar. Tack och lov bestämde det sig för att ge honom en paus andra gången.

Cuddle Bug : Som tonåring njöt han av att slentrianmässigt dra sin arm över sin väns axlar och gillade att visa eller ta emot fysisk tillgivenhet från Jiangs syskon (som att kärleksfullt knuffa till Jiang Cheng och bli bortskämd av Jiang Yanli). I sitt andra liv blir han sakta känslig mot Lan Wangji också, särskilt efter den andra belägringen. Efter att han gifter sig med honom blir han ännu klibbigare och älskar att gosa med honom varje chans han får.

Dance Battler : I donghuan kan han väva runt sina motståndare nästan som om han dansar med otrolig lätthet, främst för att utmanövrera sina motståndare istället för att faktiskt slåss mot dem eftersom Mo Xuanyus kropp inte är som hans ursprungliga. Demonstrerade det bästa när han undviker Jin Lings slag och undviker en berusad Lan Wangjis rörelser medan de lekfullt jagar varandra.

Dark Is Not Evil : Han bär svart och rött och är en necromancer. Men bortsett från busig personlighet är han en snäll och omtänksam person.

Deadpan Snarker : Efter att han har väckts tillbaka till livet, har han blivit mer benägen att dela ut sarkasm, särskilt när han blir irriterad, medan han tidigare bara skulle ha suckat eller skrattat bort det.

Avhoppare från Dekadens : Han arbetade med de fyra stora klanerna för att besegra Wens under Sunshot-kampanjen, men kunde inte tolerera deras misshandel av de oskyldiga överlevande medlemmarna och bestämde sig för att byta sida för att skydda dem . Genom att göra detta hoppade han officiellt av från Jiang-klanen, vilket gjorde honom till de andra klanernas fiende.

Trotsig till slutet : När Wen Chao och Wang Lingjiao diskuterade hur de skulle tortera honom till döds, skrattade Wei Wuxian och svor att vad de än skulle göra mot honom, skulle han komma tillbaka som ett grymt spöke och hemsöka och förbanna Wen-klanen tills ingen av dem fanns kvar . Han höll sitt ord på ett sätt efter att han kom tillbaka från Burial Mounds med den nyfunna förmågan att kontrollera förbittrad energi – som han använde för att ge Wen Chao och Wang Lingjiao grymma och ovanliga dödsfall .

Demonisering : På grund av hans ökända rykte som Yiling-patriarken har många berättelser skeva uppfattningar om honom som skildrar honom som en grym och ond kultivator, och ett konstverk av honom som Wei Wuxian möter tecknar honom till och med som en grön och ful monstruös- man ser ut.

Determinator : Wei Wuxian är inte den typ av person som ger upp så lätt. Det krävs mycket motståndskraft och viljestyrka för att överleva tre månader av svält, ensamhet och oändliga mängder av tortyr på en plats som är den närmaste motsvarigheten till kultiveringsvärldens Helvete på jorden , och komma ut med nyfunna förmågor .

Kasta och rita : Han offrade sina kultiveringskrafter och upptäckte demonisk kultivering kort därefter. I sitt andra liv använder han mycket mindre demonisk kultivering men kompenserar med kultivering på lägre nivå och talismaner.

Gillar inte skräppost : Hans avsky för rädisor kom upp under ett argument med Wen Qing om huruvida han skulle plantera dem eller potatis i gravhögarna.

Kalla mig inte ”Sir” : Han blir obekväm när Wen Ning refererar till honom som ”mästare” och måste hela tiden påminna honom om att inte kalla honom det.

Do Not Go Gentle : Hans handlingar under blodbadet Nightless Immortal Capital antyder starkt att han inte hade för avsikt att hålla tillbaka trots sin förestående död. Han visste att efter Jin Zixuans död var det bara en tidsfråga innan kultiveringsklanerna konspirerade för att döda honom, även efter att både Wen Qing och Wen Ning offrade sig själva i det (falska) hopp om att Jin-klanen skulle blidkas. Som sådan begav han sig till den nattlösa odödliga huvudstaden för att konfrontera de andra klanerna själv innan de får chansen att lägga ett bakhåll för honom, eftersom han inte kommer att gå ner utan kamp och han kommer alltid att leva efter sina principer till det bittra slutet.

Vågar du inte tycka synd om mig! : Det är egentligen inte sympati eller medlidande han hatar, men han föraktar att ta emot alla känslor som döljer den underliggande oron att han inte kommer att kunna hantera något på egen hand eller att han kanske pysslar med något som kan få honom att framstå som ond. Han blir mer accepterande av andras hjälp efter sin uppståndelse, och berättar till och med för Lan Wangji att han litar på att han vakar över hans rygg.

Drama Queen : Gender-inverted och Played for Laughs . När Wei Wuxian tänker göra upp det håller han ingenting tillbaka.

Den fruktade : När han var Yiling-patriarken var många rädda för honom, och även efter hans död beskrevs han som ett omoraliskt och förkastligt monster för att skrämma andra. Efter hans uppståndelse är bara Wei Wuxians namn fortfarande rädsla i kultiverarnas hjärtan, men hans namn försvinner lite i slutet av berättelsen. Epilogen antyder också att han nu använder sitt rykte till sin fördel istället för att det används mot honom.

Fruktansvärd musiker : Wei Wuxian är känd för att vara skicklig med dizi , vilket förklaras med det faktum att han som mästare i de sex konsterna naturligtvis skulle vara skicklig i musik. Men efter att han har väckts tillbaka till livet har han till en början problem med att spela instrumentet eftersom han hade varit död i 13 år och hastigt ristade sin nya flöjt mitt i striden. Efteråt åberopar han medvetet denna trope närhelst hans hjälp behövs och han vill inte spränga skyddet genom att visa hur bra han är. Han stoppar det bara när Lan Wangji säger till honom att han vet vem han verkligen är.

Dude, var är min respekt? : I hans tidigare liv glömde nästan alla kultiverare bekvämt att Wei Wuxian var en av de få goda anledningarna till att de fyra stora klanerna till och med hade en chans att ta sig an Wen-klanen en gång för alla. Istället föredrog de att fokusera på hur han är grundaren av The Dark Arts , att han inte är oblydig mot deras nycker och att han som ”son till en tjänare” inte förtjänar att ha så mycket makt och skicklighet.

Lätt förlåten : Jiang Yanli som rusade ut för att träffa honom med inget annat än kärlek och omtanke om honom antydde att hon var litet om någon förbittring över att han orsakade Jin Zixuans död, och till och med tog ett slag som var avsett för honom.

Äta ögongodis :

Spelade för Laughs när han och Lan Wangji hittar den styckade bålen. Wei Wuxian är förvånad över hur det är i utmärkt fysisk form som han bokstavligen börjar knacka på magen medan han förundras över hårdheten i musklerna.

Det finns ögonblick då han finner sig själv omtumlad av Lan Wangjis skönhet, och donghuan får honom till och med att berömma den senares figur.

Alla har standarder :

Som tonåring, trots sin sprattliga personlighet, hade han aldrig tänkt att hans upptåg skulle få andra i allvarliga problem och mådde dåligt när det hände.

Wei Wuxian hatade Wen-klanen för allt de gjorde mot hans familj, men han kom ihåg att skilja de oskyldiga från de skyldiga och tog de äldre och barnen under sina vingar en tid efter att Sunshot-kampanjen var över när han fick veta att de hölls fångna av Jin-klanen .

Medan Wei Wuxian hade gjort några tvivelaktiga saker som Yiling-patriarken, är till och med han äcklad av andra demoniska kultivatorn Xue Yangs handlingar och uttalar direkt att han måste dö.

Ett lättsamt exempel: även om han inte har något emot att återfödas i kroppen på någon som är ökänd som både galning och homosexuell, blir han chockad när han får reda på att Mo Xuanyu blev utsparkad ur Jin-klanen för att han gjorde pass på Jin Guangyao, hans halvbror .

Spelade för Laughs angående hans sexliv. Hur kinky som han och Lan Wangji är och så mycket de är villiga att prova en massa saker, det finns några saker som de definitivt inte är redo för, som att pyssla inför ett barn . Och medan de till en början är nyfikna på idén om upp och ner sex , avslöjade Mo Xiang Tong Xiu att de efter ett försök gick med på att inte göra det igen.

Erfaren huvudperson : Direkt i början av berättelsen introduceras han som grundaren av The Dark Arts och sägs vara en skicklig kultiverare i sin ungdom. Han levde också genom både en massaker och ett krig, och gick sedan igenom några andra fruktansvärda prövningar. Allt detta gör honom till en främling för nästan ingenting alls.

Expository hårstilsförändring : I donghua och manhua bar han som en sorglös tonåring håret bundet i en hög hästsvans. Efter sin tid på Burial Mounds, som Yiling Patriach, bar Wei Wuxian det mesta av sitt hår och band löst sitt röda band i resten av håret, vilket tydde på en lätt vriden personlighetsförändring. Efter att han har återuppstått i kroppen av Mo Xuanyu, sätter han tillbaka håret i en hästsvans och har återfått mycket av sitt ursprungliga, optimistiska beteende.

Extreme Mêlée Revenge : Han kan vara överdrivet brutal när han misshandlar någon om han känner att de förtjänar det. Det är hur han handskas med Wen-klanen förr, och när han hör om Xue Yangs brott tänker han för sig själv att om han var Chang Ping skulle han gå in i en cykel där Xue Yang skärs ner och tillkalla hans ande så att mannen skulle ångra att jag föddes.

    Tropes FH

Fatal Flaw : Även om Wei Wuxians osjälviskhet är en ädel egenskap, visar han sig ofta vara villig att skada sig själv extremt om det innebar att han gavs ens den minsta möjlighet att skydda de oskyldiga eller människorna han omhuldar, och hans erfarenheter av Jiang. familjen resulterade i huvudsak i att han tog sin altruistiska och storsint natur till direkt ohälsosamma nivåer. Det hjälper inte att han nästan aldrig anförtror sig till någon om sina problem och inte heller ber han om deras hjälp ens en gång, vilket orsakar mycket stress, sorg och missförstånd på båda sidor.

Faux Yay : Till en början åtminstone. Han har inga betänkligheter om att flirta med Lan Wangji under hans list som Mo Xuanyu, i hopp om att andra människor inte skulle misstänka hans sanna identitet och att det skulle avsky den senare tillräckligt för att han så småningom skulle skicka honom i väg. Detta fungerar naturligtvis inte på Lan Wangji eftersom han faktiskt har känslor för honom – även om han trodde att Wei Wuxian avvisade honom för alla dessa år sedan och bara gör narr av sina känslor, är han villig att hålla jämna steg med det eftersom han är så osjälvisk och i kärlek. Tropen försvinner när Wei Wuxian

Fight Magnet : Defied. Tidigare ville flera kultiverare bevisa sina färdigheter och slåss mot Wei Wuxian efter att han började utöva demonisk kultivering. Eftersom han visste att de skulle bli så här, tog han aldrig med sig sitt svärd trots att det var vanlig artighet, frustrerade andra kultiverare och inbjöd anklagelser om att vara sederlösa.

Första kärleken : Lan Wangji visade inget intresse för romantik tills Wei Wuxian kom in i hans liv, och den senare har stulit hans hjärta sedan dess.

Dåraktigt syskon, ansvarsfullt syskon : Trots att han bara var deras krigssyskon, delade Wei Wuxian nära syskonliknande band med båda Jiang-barnen under sitt första liv och var antingen den mer rationella eller naiva brodern beroende på syskon.

Mellan honom och Jiang Cheng var Wei Wuxian i första hand den fånigare medan Jiang Cheng var mer rättvis. I tider av tvång antog båda den senare rollen även med sina olika tillvägagångssätt på grund av kontrasterande temperament . Men i situationer där moral är inblandad, var Wei Wuxian mer rättfärdig än den vanligtvis utslagna Jiang Cheng, trots att andra kultiverare trodde något annat.

Jiang Yanli var den förnuftiga storasystern till Wei Wuxians dumma lillebror, även om detta bara var under lättsamma stunder där de var lekfulla och tillgivna mot varandra.

Forgetful Jones : Nedtonad. Några karaktärer In-Universe har kommenterat Wei Wuxians fruktansvärda minne, och han erkänner till och med sin tendens att glömma saker. Detta är motiverat med tanke på det känslomässiga trauma han utstod tidigare, vilket troligen fick honom att undermedvetet förtränga några av sina mindre trevliga minnen . Wei Wuxian säger att en annan anledning till hans glömska är hans mammas ordspråk att bara komma ihåg den vänlighet som andra visar honom och inte tvärtom.

Tidigare Teen Rebel : Nedtonad. Medan han var godmodig och väluppfostrad hemma, spelade han många spratt på andra ställen och var benägen att bryta mot många regler i Cloud Recesses som tonåring. Som vuxen har han fortfarande en busig strimma men är mindre av huvudvärk att hantera.

Fragile Speedster : Medan han var en Lightning Bruiser tidigare, är han mycket bräcklig i sitt andra liv eftersom Mo Xuanyu har en svagare fysisk byggnad och lägre kultiveringskraft. Som sådan undviker han mest när han konfronteras i fysisk strid och förlitar sig mest på talismaner eller demonisk kultivering.

Vän till alla barn : Han verkar inte hjälpa sig själv från att mentorera den yngre generationen eller rädda dem ur problem. I sin tur respekterar alla yngre kultiverare Wei Wuxian och ser upp till honom, till och med försvarar honom från sina föräldrar under den andra belägringen. Han hade också ett band med det lilla barnet Wen Yuan i sitt första liv, och tog ofta hand om det senare och blev en familjefigur för honom.

Från ingen till mardröm : Han var en gatuborre och son till en man som allmänt hånades som en ren tjänare, och han blev så småningom Yiling-patriarken. Nedtonad genom att hans mamma var en berömd odlare, men med hur arv fungerar i det antika Kina är det ingen som minns det.

The Gadfly : Wei Wuxian roar sig med att reta upp andra människor och spela spratt på dem, med Lan Wangji och Jiang Cheng som får korta ändar av pinnen under sina yngre dagar. Han är dock aldrig elak över sitt retande.

Gadgeteer Genius : Wei Wuxian kom med många kultiveringsuppfinningar (såsom andedragningsflaggan och kompassen för dåliga vindar ) som andra erkänner är mycket användbara, även om dessa uppfinningar skapades av någon som de hade ansett vara farlig och ond.

Galghumor : Wei Wuxian brukar göra ett direkt skämt om sin död då och då, och tidigare gjorde han några sjukliga skämt om sina sår. Naturligtvis är det ingen som skrattar åt dem.

Generation Xerox :

Wei Wuxian speglar sin far när det gäller deras respektive relationer med en ledare för Jiang-klanen. Nära som bröder sedan barndomen? Kolla upp. Avgav en ed att (eller faktiskt gjorde) den andra? Kolla upp. Så småningom lämnade sin väns sida på grund av att gifta sig med någon annan ? Kontrollera, även om omständigheterna i Wei Wuxians fall var mycket mer komplicerade. En anmärkningsvärd skillnad är att medan Jiang Fengmian och Wei Changze förblev på vänskapliga villkor, föll Wei Wuxian och Jiang Cheng ut och blev fiender under en lång tid.

Wei Wuxian och hans mamma delar många liknande egenskaper, från att vara The Gadfly till att till och med ha liknande smak hos männen som de slutade gifta sig med .

Genki Boy : Han har ett energiskt och soligt sinnelag och nämns av Jiang Fengmian som en pojke som alltid ler. Den här sidan av honom blir mycket mer dämpad efter att Sunshot Campaign började, men några antydningar om hans jovialiska personlighet finns kvar. Det blir bättre efter att han kommit tillbaka till livet, men det dämpas också av att han är äldre och klokare .

Genius Bruiser : Både hans stridsskicklighet och hans intelligens gör honom till en farlig kultivator.

Good Feels Good : I ljuddramats version av ”Intrusion”-extraen säger Wei Wuxian till Lan Wangji att han verkligen börjar förstå vikten av att den senare dyker upp ”varhelst kaoset är”, enligt hans rykte, och det känns skönt att åtfölja honom i att hjälpa allmogen eftersom det är dess egen belöning.

Good Is Not Soft : Han är en av de mest empatiska och medkännande karaktärerna i berättelsen. Med det sagt, men han går alltid in i jakten på sina fiender och gör det klart några gånger att han är mer än kapabel att hantera dem både snabbt och smärtsamt.

Gjorde en ryggrad : Wei Wuxian är inte en fegis eller en dörrmatta. Men i sitt första liv, på grund av både hans osjälviska natur och det negativa inflytande som hans krigsfamilj lämnade på honom, satte han sina behov och önskemål sist i nästan varje situation. Han kommer tillbaka äldre och klokare efter sin uppståndelse, och efter att ha sett tillbaka på allt som hänt honom bestämmer han sig för att börja leva för sig själv för en gångs skull, inte för andra.

Guile Hero : Han är känd för att vara väldigt smart och silvertungad, och det har funnits några scener i romanen där han vinner med enbart ord. Mo Xiang Tong Xiu beskrev honom till och med som ”enastående i bullshitting”.

Guilt Complex : Nedtonad. Tack vare det inflytande han växte upp med har han ofta fått känna ansvar för många människors skada och förluster. Han var närvarande eller inblandad i många tragedier, som förlusten av sin biologiska familj, sin krigsfamilj och sedan sin surrogatfamilj. Med tanke på orsakerna eller omständigheterna som påverkade dessa händelser är det ingen överraskning att Wei Wuxians ande är förlamad av skuld och skam. Det hjälper inte att många av människorna runt honom tenderar att skylla på honom när något dåligt händer, även när det inte har något med honom att göra. Men han gör det klart för alla som konfronterar honom i den andra belägringsbågen att han inte kommer att ta ansvar för de saker han inte gjorde.

Glad adopterad : Nedtonad. Även om han inte var officiellt adopterad och helt enkelt är Jiang-klanens huvudlärjunge, var han omtyckt och kom överens med alla i huvudfamiljen… förutom Yu Ziyuan, som hatade honom eftersom hennes man behandlade honom varmare än han gjorde sin egen son, som Wei Wuxian bara råkade överträffa på alla sätt.

Lyckligt gift : Han och Lan Wangji flyr strax efter den sista bågen och de är mer än lyckliga i sitt liv som ett gift par, nu när de har löst alla sina missförstånd och tar igen den förlorade tiden.

Har jag nämnt att jag är heterosexuell idag? : Närhelst Wei Wuxian visar tecken på att vara attraherad av Lan Wangji, spelar han bort det med motiveringen att ingen av något kön eller rang skulle kunna motstå den senares charm och att även heterosexuella män inte skulle ha något emot att vara snälla med honom. Till skillnad från de flesta exempel, är Wei Wuxian inte rädd för att bli misstagen för Gay eller något liknande – han är bara så omedveten om sina egna känslor.

Att höra röster : Tack vare sin förmåga till nekromanti har Wei Wuxian en starkare koppling till de döda än de flesta andra kultiverare. När han och Lan Wangji går in i familjen Nies släkthall, som är full av begravda lik och kvardröjande andar, är han den enda som tycker att platsen är galet bullrig.

Heavy Sleeper : Medan Wei Wuxian sover en normal tid, har han ett senare sömnschema än de flesta och är nästan omöjlig att vakna. Lan Wangji försöker till och med justera sin kroppsklocka, utan resultat.

Heroisk BSoD : Han genomgick ett dramatiskt sammanbrott efter händelserna i Blodbadet Nightless Immortal Capital , till den punkt där Lan Wangjis bekännelser och vädjanden förblev ohörda när Wei Wuxian fortsatte att upprepa , ” Gå vilse! ”

Heroic Neutral : För närvarande. Han kommer fortfarande inte att tveka att göra rätt när han måste. Men han önskar sig inte längre det äventyrliga och farliga liv han en gång hade och föredrar att leva i fred utan att någonsin besväras av någons besvär.

Heroic Sacrifice : Nedtonad. Wei Wuxian gav sin gyllene kärna (som i huvudsak är en kultiverares liv eftersom det är deras kraftkälla) till Jiang Cheng så att den senare fortfarande kunde ha en karriär som kultiverare.

Heroiskt självförakt : Han ägnar inte hela sin tid åt att slå sig själv över varje liten sak eller ha en låg åsikt om sig själv. Men han är så osjälvisk till den grad att det inte registrerar för honom att andra människor kan vara oroliga för honom och vill hjälpa honom som han hjälpte dem, till den grad att han till och med ifrågasätter varför hans eget välbefinnande är problemet av andra. Detta spelar också en roll i varför han är helt omedveten om Lan Wangjis känslor för honom .

High-school Sweethearts : Inverterad. Han och Lan Wangji träffades första gången när de var runt tonåren; medan det antyds att de undermedvetet blev attraherade av varandra då, var de inte på god fot och alla antog att de hatade varandra. Det är först efter många år och flera missförstånd som de inser sina ömsesidiga känslor och når sin ”älskling”-fas.

Hans historia upprepar sig : I både hans första och andra liv försökte kultivatorerna leda en belägring mot honom i gravhögarna. Medan den första belägringen slutade med att Wei Wuxian dog och den överlevande Wens slaktades , fick Wei Wuxian under den andra belägringen att överleva och rädda kultiverarna som ville ha honom död .

Honor Before Reason : Han insisterar på att göra rätt sak oavsett konsekvenserna, som att hjälpa Mianmian (och Lan Wangji och Jin Zixuan) mot Wen Chao eller hjälpa Wen Ning och hans familj efter Sunshot-kampanjen när Wens blev paria, gå så långt som att försöka få sin vän tillbaka från de döda . Det går dock inte alltid till det bättre, eftersom kultiveringsklanerna egentligen inte bryr sig så mycket om rättvisa och även har tagit för vana att göra honom till Syndbocken .

Ödmjukt mål : Han tänker undermedvetet på vad han och Lan Wangji kommer att göra efter att ha gått i pension i framtiden redan innan deras Relationship Upgrade , och hans tankar består främst av att de bygger ett hem på landsbygden och eventuellt till och med adopterar ett barn. Extra ”Rökelsebrännare” utökar detta och visar att han drömmer om att han och Lan Wangji ska leva ett fridfullt liv tillsammans i sitt eget lanthus medan de odlar grödor och gör kläder.

Hurting Hero : Nedtonad. Han låter det aldrig synas, men Wei Wuxian är djupt påverkad av sina förluster och de åtgärder han vidtog för att hämnas förlusterna. Han vet ändå att det är bäst att gå vidare och njuta av livet, oavsett om det är att unna sig sin favoritalkohol eller umgås med sin hittade familj.

Hyper-Awareness : Nästan ingen detalj går förbi honom, och han kommer nästan omedelbart till rätt slutsats efter att ha gjort några observationer.

Hycklare : De fall där han uppmuntrar Lan Wangji att vara mer ärlig om huruvida han har ont eller behöver hjälp står i kontrast till hur han själv aldrig gör samma sak oavsett vilken kris han befinner sig i. Detta rekonstrueras – hans självmotsägelse om att hjälpa och vara hjälpt är kopplat till hans osjälviska natur som ofta går till den grad att han försummar sina egna behov, och att växa ur detta är en del av hans karaktärsutveckling .

    Tropes IP

Jag kan inte tro att en kille som du skulle märka mig : Wei Wuxian är inte en romantiskt osäker kille, men med tanke på hans historia med Lan Wangji och den typ av person han tror att den senare är, har det naturligtvis aldrig fallit honom in att mannen kanske har fallit för honom.

Idiot hår : Han har en hårantenn både i sina tidigare och nuvarande liv. Även om han inte är en idiot, kan han vara känslomässigt tät, om än inte utan anledning.

Om det är du, är det okej : Trots att han antar att han är hetero, får Wei Wuxian under historiens gång att han inte har något emot att vara mer intim med Lan Wangji och faktiskt njuter av tanken på att den andre skämmer bort honom. Ett exempel är när han somnar på den andra efter den andra belägringen vid Gravhögarna och tänker på hur skönt det skulle vara för Lan Wangji att bära honom. Den senare slutar som Closet Key för Wei Wuxian och är också den enda personen han någonsin har fallit för.

Ignorerad expert : Under den andra belägringen, när alla hamnar i hörn av de häftiga liket i gravhögarna, är många ovilliga att lyssna på Wei Wuxians råd, trots att han är den mest kunniga om platsen och ämnet och är deras bästa chans att fly plats levande. De är motvilligt överens om att de inte har något annat val än att följa hans ledning, men är tveksamma till att höra honom tills det blir klart vem den verkliga boven är.

Jag hatar förbi mig : När han ser sig själv som en tonåring eller ung vuxen när han gör Empati på Nie Mingjues huvud , blir hans omedelbara reaktion att bli sugen på att slå upp sitt yngre jag för sina dårskap.

Jag vill bara bli älskad : Medan Wei Wuxian är osjälvisk och har känt andra människors kärlek, innerst inne längtar han också efter någon som skulle acceptera honom för vad han är, som han skulle älska och skulle älska honom villkorslöst och vara där för honom oavsett vad. Han hittar den där någon i Lan Wangji.

Bildlåt :

Donghuans öppningssång , ”Drunken Dreams of the Past”, sjungs från Wei Wuxians synvinkel när låten berättar hur han ser på sitt liv och hur han aldrig går emot sin tro trots alla prövningar och vedermödor han utsätts för. genom.

Med utsikt över både gott och ont, bevittnar jag livets kaos

sida vid sida, vi kämpar mot världen

Inte en enda gång förrådde jag mina principer.

Leder ett sorglöst liv, jag har överskridit dygder och laster.

Ändå kan jag inte radera ärren inifrån mitt hjärta

. det här livet ska vi inte fångas i stridigheter

En officiell karaktärslåt släpptes efter donghuans avslutning, med titeln ”Destiny” och sjöngs av Liu Yuning. Texterna talar om hans liv med Lan Wangji och hur inte ens ödet kunde skilja dem åt för alltid.

Den obetydliga orgasmen : Wei Wuxian är inte precis tyst i sängen. En statist får honom till och med (misslyckat) att försöka få Lan Wangji att använda tystnadsförtrollningen på honom så att ingen kunde höra dem ha sex.

Osannolika siktningsförmåga : Wei Wuxian kan skjuta ett mål med ögonbindel. Han är till och med kapabel att kasta en pil med sina egna händer på långt avstånd och ändå möta sitt mål i dödläge.

Oförgänglig ren renhet : Han lider av misshandel, trauma och flera förluster, men de misslyckas alla med att beröva honom hans heroiska och osjälviska hjärta. I värsta fall är allt det gör att lära honom att även om det inte är något fel med att ta hand om andra utan att söka belöning, bör det inte ske på bekostnad av att försumma hans eget välbefinnande.

Oskyldigt okänslig : Hans frisinnade natur gör honom så allvarlig att det finns tillfällen då han kan skada andra människor utan att ha för avsikt att göra det.

Wei Wuxian flirtar alltid med Lan Wangji antingen för att avsky honom eller för att reta honom, men sedan visar det sig att den senare bekände sina känslor för den förra i sitt första liv och antog att han fortfarande minns, vilket gör att det verkar som att Wei Wuxian har varit leder honom på det här hela tiden .

Wei Wuxian bryr sig djupt om Jiang Cheng och är medveten om att hans handlingar i efterdyningarna av Sunshot-kampanjen djupt påverkade hans förhållande till sin före detta krigsbror. Han vidtog dock tillräckligt med försiktighetsåtgärder för att säkerställa att Jiang Cheng inte skulle drabbas av konsekvenserna av sina handlingar, och han önskade alltid en väns säkerhet och litade på att den senare skulle klara sig bra även när han inte är i närheten. Oavsett vilket inser han först för sent den fulla omfattningen av hur sårad Jiang Cheng är genom att lämnas ensam, även om hans anledningar till att lämna Jiang-klanen var mycket förståeliga och Jiang Cheng inte hjälpte situationen heller. Till slut kan de båda bara be om ursäkt för det som hände.

Osäker huvudperson, arrogant antagonist : Sicksackad. Huvudpersonen Wei Wuxian är faktiskt säker på sina förmågor, men hans osjälviskhet går till Ineffektiva Loner- nivåer och han lider ofta av en anmärkningsvärd brist på självaktning. Å andra sidan kan ärkefienden Jiang Cheng lida av ett underlägsenhetsöverlägsenhetskomplex , men han är högmodig, konkurrenskraftig och snabb att visa sitt förakt mot någonting eller någon han inte gillar.

Instant Expert : Wei Wuxian anses vara ett geni eftersom han är snabb att tillämpa det han har lärt sig utan problem. Detta inträffade till och med när han skapade demonisk kultivering och blev skicklig med förbittrad energi på kort tid, även om det tonas ner eftersom det tog tre månader för honom att komma ut från Burial Mounds med dessa färdigheter.

Insufferable Genius : Nedtonat. Wei Wuxian medger att han tidigare var ganska arrogant och trodde att han var en unik talang, vilket är mer eller mindre sant eftersom ingen kunde förneka hans kunskaper i kultivering. Men han gnuggade aldrig sina framgångar i någons ansikten, och det var inte hans intelligens utan hans otämjda och osjälviska natur som gjorde att andra tyckte att han var olidlig.

In Touch with His Feminine Side : Nedtonad. Han har inga problem med att sminka sig, och han älskar att bli bortskämd som en prinsessa. Fråga bara Lan Wangji.

Jag ångrar ingenting : Han säger det aldrig högt, men hans beteende efter hans uppståndelse visar att han, trots allt han gick igenom, inte en enda gång ångrar att han lidit av att försöka göra rätt och följa sitt hjärta och sin moral .

Jerkass to One : Om det finns en person som den annars vänskapliga Wei Wuxian personligen och öppet föraktade, så var det Jin Zixuan.

Karmisk jackpott : Wei Wuxian valde att göra det moraliskt rätta framför att följa samhället och slutar med att dö för det. Men händelserna som följde på hans död garanterade honom snart en andra chans i livet både bokstavligt och bildligt. När de gamla poängen med Big Bad är klara får Wei Wuxian veta att hans ansträngningar att göra gott inte var helt förgäves, han inleder en kärleksfull relation med någon som förstår honom och uppskattar honom för den han är, och han är befriad från hans gamla livs bördor och skulder.

Knight in Sour Armor : Nedtonad. Hans personlighet efter hans uppståndelse visar att även om han förblir heroisk i hjärtat, är han inte längre lika idealistisk som han brukade vara. Detta beror på att man ser kultiveringsvärlden när den är som värst i första hand och lider, till och med dör, på grund av det .

Know When to Fold ’Em : Efter allt som hände i hans första liv lär Wei Wuxian sig mycket snabbare när någon han försöker prata med inte kan resoneras direkt med. Men han hittar fortfarande andra kreativa sätt att få andra att lyssna på honom eller åtminstone få bort hans fall.

Kung-Fu Wizard : Tekniskt sett fokuserar all kultivering på fysisk – såväl som mental och andlig – träning, men Wei Wuxian är ett ganska häftigt exempel på att vara en kompetent svärdsman och sedan gå över till att använda talismaner och demonisk kultivering efter att han gav upp sin gyllene kärnan för Jiang Cheng eftersom han inte längre kunde utöva andlig energi .

Stor skinka : Närhelst han låtsas vara Mo Xuanyu, antingen för att inte ge bort sig själv till gamla bekanta eller för att få Lan Wangji från ryggen, tenderar han att agera så dramatiskt som möjligt. Naturligtvis gör han det med flit och publiken kan lätt säga att han har en bal med att agera så ohämmat han kan.

Laserguidad minnesförlust : På grund av sitt svaga minne och hans fallande mentala tillstånd i slutet av sitt första liv, har Wei Wuxian för vana att glömma specifika detaljer. Ett sådant exempel efterdyningarna av Nightless Immortal Capital-blodbadet som inkluderade Lan Wangjis underförstådda kärleksbekännelse till honom, något som orsakade ett stort missförstånd fram till historiens klimax.

Leitmotiv : I donghuan följs det vanligtvis av ljudet av en flöjt när han börjar använda sina krafter i en kamp.

Som bror och syster :

Wei Wuxian beundrade sin kampsyster Jiang Yanli och är fientlig mot alla killar som visar den minsta respekt för henne, och hon tycker om honom och tycker om att laga mat åt honom. Det är lätt att tro att de var ett kärlekspar bara utifrån dessa fakta, men de såg varandra rent som syskon.

Efter att han började leva med Wen-överlevarna utvecklade Wei Wuxian ett tjafsande men omtänksamt och syskonliknande förhållande med Wen Qing, som han annars aldrig visat romantiskt intresse för.

Levande känslomässig krycka : Rekonstruerad. Efter att ha levt en ensam och strikt uppväxt som var befläckad av tragedier såsom sina föräldrars död, började Lan Wangji se Wei Wuxian som en källa till konstigt tröstliv till den grad att han blev ångestlad när den senare tog upp demonisk kultivering och hoppade av från odlingsvärlden. Han var förtvivlad när Wei Wuxian dog, men efter några sorgdrabbade incidenter kunde han gå vidare med sitt liv och göra gott åt andra samtidigt som han hedrade sin kamrats minne. Efter att ha fått reda på att Wei Wuxian har återuppstått, fastnar Lan Wangji återigen vid honom och blir upprörd när hans liv är i fara (vilket Jin Guangyaoutnyttjar i klimatbågen), men han är annars bra med att vara för sig själv och litar på att Wei Wuxian går iväg på egen hand för att undersöka saker.

The Lost Lenore : Nedtonad. Hans död skickade inte Lan Wangji in i en depression, även om den senare sörjde över hans död en tid. Efter att ha återhämtat sig från både sina sår (som han fick av att försvara Wei Wuxian) och sin sorg, fortsatte han att leva så gott han kunde, samtidigt som han hedrade Wei Wuxians minne .

Love Epiphany : Under berättelsens gång blir Wei Wuxian gradvis mer och mer medveten om att hans känslor för Lan Wangji går utöver platoniskt. Men det krävs att Lan Xichen berättar för honom om vad Lan Wangji gjorde för honom under efterdyningarna av attacken med Nightless Immortal Capital för att ge honom den sista pushen att bekänna sina känslor.

Loving Bully : För att vara ärlig, retade Wei Wuxian bara Lan Wangji… och han lurade Lan Wangji att öppna en förklädd porrbok, skämtade om att stjäla hans kläder, stal hans pannband… Nu är de kultiveringspartners .

Mästaren i det blandade budskapet : Även om det blir tydligt genom hela berättelsen att båda huvudpersonerna har fallit för varandra (och så tidigt som när de var tonåringar), gör Wei Wuxians skojare och flirtig personlighet ingenting för att hjälpa Lan Wangji att bekräfta om hans förälskelse är ömsesidig. eller inte. Att Wei Wuxian tror sig vara rak under sin uppväxt och hans ovilja att erkänna sina växande känslor för sin följeslagare (av rädsla för avslag) bidrar till detta problem. Sedan får han reda på att han erkändes av Lan Wangji i sitt första liv men att han var för traumatiserad för att komma ihåg det, vilket betyder att hans flirtiga upptåg vilseleder den senare till att tro att hans känslor lektes med hela tiden. En förskräckt Wei Wuxian är snabb med att göra sina känslor till Lan Wangji högt och tydligt efteråt.

Betydelsefullt namn :

Hans födelsenamn betyder ”spädbarn”, vilket i kinesisk folklore förknippas med yin -principen. Detta inkluderar saker som mörker, kyla och död, vilket är lämpligt för grundaren av demonisk kultivering.

Hans efternamn Wei (魏) innehåller spökradikalen (鬼), vilket främjar hans umgänge med spöken.

Hans artighetsnamn Wuxian (无羡) uttalas på samma sätt som ordet för ”fall” (诬陷), passande med tanke på hur han har sett In-Universe som en fallen hjälte .

Misery Builds Character : Rekonstruerad. En stor del av Wei Wuxians liv är kopplat till de förluster han led, oavsett om det involverar antingen hans familj, hans vänner eller hans krafter . En konsekvens var att alla dåliga saker som hände honom orsakade en försämring av mental hälsa. Men hans karaktär definieras av hur han, trots all smärta och förlust han genomgått, alltid förblir trogen sitt hjärta. Som sådan kan han övervinna sina kamper. Han kan aldrig glömma sina förluster, men hans inre styrka tillåter honom att acceptera, lära sig, förbättra, fortsätta och gå framåt på ett hälsosamt sätt.

Mister Seahorse : Nej, Wei Wuxian kan inte bli gravid, men han drar några skämt som anspelar på den här tropen.

När Lan Wangji träffade Wen Yuan för första gången , svarade Wei Wuxian att barnet är hans – men sättet han uttrycker det på antydde att han födde honom själv. Lan Wangji köpte faktiskt skämtet för en sekund.

I extramaterialet ”Rökelsebrännare” skämtade Wei Wuxian om att om det var möjligt för män att bli gravida skulle han ha fött många barn vid det här laget på grund av sitt sexliv med Lan Wangji .

Mitt största misslyckande : I nuet ångrar han att han någonsin skapat Yin Tiger Tally, med tanke på alla tragedier som ägde rum eftersom Jin-klanen eftertraktade det . Detta motiverar honom att inte bara vara smartare med sin demoniska kultivering utan också att konfrontera alla andra som missbrukar makten eller själva Yin Tiger Tally.

Min största andra chans : Även om han aldrig förväntade sig att det skulle hända, ser han sin väckelse som ett bra tillfälle att förlösa sig själv även om han inte säger det högt. Han ser till att han inte upprepar de misstag han tidigare begått, förbättrar hur han hanterar andra som har oenighet med honom eller som han brukade missförstå, och han stannar aldrig fast i det förflutna.

Min syster är utanför gränserna : Wei Wuxian respekterade högt sin kampsyster Jiang Yanli och trodde att någon som hon bara förtjänade den bästa mannen – och han såg inte Jin Zixuan som den mannen. Men han såg att de växte till att genuint älska varandra, så han försökte sluta fred med det så länge Jiang Yanli var lycklig.

Necromancer : Som utövare (och grundare) av demonisk kultivering är Wei Wuxians specialitet att kontrollera lik.

The Need for Mead : Hans standardsätt att undersöka övernaturliga fall är att besöka de lokala krogarna, köpa en drink och sedan fråga servitörerna om rykten.

Aldrig glömd skicklighet : Mo Xiang Tong Xiu bekräftade att hans tillstånd efter hans död var långt ifrån fredlig eller befriande, men varken det eller 13 år av att vara avskild från den dödliga världen förlamade hans förmåga att använda demonisk kultivering. Donghuan tar det här längre – det har inte ens gått en vecka sedan han kom tillbaka, men att döda ett farligt muterat odjur och bryta ett uråldrigt kraftfullt sigill ( som sades vara nästan omöjligt att bryta av vem som helst) är fortfarande en cakewalk för honom .

Never Gets Drunk : Nedtonad. Wei Wuxian dricker så bra att han kan sänka minst ett halvdussin burkar i en sittning och fortfarande vara nykter. Den enda sprit som kan få honom full är fruktvinet bryggt av farbror fyra . Mo Xiang Tong Xiu säger att han blir full men agerar knappast annorlunda – inte för att hans vanliga jag inte redan är bisarrt till att börja med.

Noble hane, skurk hane : Wei Wuxian är den frisinnade och vanliga födda skurk hanen, och Lan Wangji är den eleganta och värdiga ädla hanen.

Ingen god gärning blir ostraffad : Han hade helt fruktansvärd tur när det gällde att hjälpa andra tidigare, eftersom hans handlingar av olika anledningar alltid slog tillbaka på honom. Detta inkluderade att tala ut mot Wen Chao, rädda de överlevande från Wen-klanen och rädda Su She från den vattenburna avgrunden .

Not a Morning Person : Wei Wuxians sömnschema innebär att vakna sent på morgonen och gå och lägga sig efter midnatt, vilket är en del av varför han fick problem när han studerade på Cloud Recesses (som har ett strikt utegångsförbud). Även efter hans uppståndelse förblir hans sömnvanor oförändrade trots Lan Wangjis ansträngningar.

Not Evil, Just Misunderstood : Majoriteten av berättelsen är hur alla ser Wei Wuxian som en fallen hjälte och en förkroppsligande av ren ondska och förstörelse. Men romanen skulle så småningom avslöja att så inte är fallet, och ingenting om legenden om Yiling-patriarken var så enkel och svartvit som alla trodde att den var .

Obfuscating galenskap : Efter att han har kallats in i Mo Xuanyus kropp, upprätthåller Wei Wuxian fasaden av att vara galen (som Mo Xuanyu var) för att hindra andra från att misstänka hans sanna identitet. Berättandet i romanen noterar också att eftersom han är i kroppen av en galning, utnyttjar han möjligheten att agera helt. Så småningom släpper han handlingen när Lan Wangji avslöjar att han vet vem han verkligen är, men Wei Wuxian låtsas fortfarande vara Mo Xuanyu runt alla andra.

Oblivious to Love : Nedtonad. Det finns många antydningar från Lan Wangji, särskilt i den nuvarande tidslinjen, om att han är kär i Wei Wuxian. På grund av hans stoiska och coola natur är hans känslor dock inte särskilt tydliga; faktiskt, folk hade motsatta intryck och trodde att han avskydde Wei Wuxian. Det är bara de i närheten av Lan Wangji som känner honom tillräckligt väl – juniorerna, Lan Xichen och senare Wen Ning – som är snabba att fånga hans känslor. Trots all tid de tillbringar tillsammans i hans andra liv och den romantiska spänningen som uppstår, tar Wei Wuxian antingen inte upp Lan Wangjis känslor eller är i förnekelse, och han är chockad över avslöjandet när Lan Xichen förklarar vad som hände med dem efter incidenten med Nightless Immortal Capital .

Motbjudande svärföräldrar : Även om han är ett mer harmlöst exempel än de flesta.

Underförstått efter att Jin Zixuan gifte sig med Jiang Yanli. På väg till Jin Lings enmånadsfirande lovade han retsamt Wen Ning att han inte skulle smutskasta fadern på ett år för att visa sin tacksamhet för inbjudan, och antydde att han fortfarande tyckte illa om honom trots att han annars var glad för sin tidigare kamp. systers lycka.

Medan han anstränger sig för att uppträda mer artig och hänsynsfull mot Lan Qiren , verkar Wei Wuxian fortfarande njuta av att bråka med den gamle mannen. Det är bara gjort på nyare sätt som nu involverar mannens älskade brorson efter att ha gift sig med honom, som att gå igenom ett par omgångar av förmodligen ganska högljudd sex med Lan Wangji, fullt medveten om att Lan Qiren sover nära deras hus.

Occult Detective : Hans huvudroll i nutidens berättelse tillsammans med Lan Wangji är att hitta alla försvunna lemmar, ta reda på vem den styckade personen är och undersöka varför de dog.

Konstig vänskap :

Trots sin självsäkra och besynnerliga personlighet var han en nära klasskamrat till den skrämmande och tystlåtna Nie Huaisang när han studerade på Cloud Recesses. Deras vänskap baserades på deras okonventionella sätt att tänka och deras liknande intressen av att gnälla på molnet.

Även om den var kortlivad fram till sin uppståndelse, blev den busiga Wei Wuxian vän med den blygsamma Wen Ning vid bågskyttetävlingen när han såg honom träna och uppmuntrade honom. Även efter att Wen-klanen attackerade Lotus Pier , hade han fortfarande en mjuk plats för honom eftersom den senare behandlade honom mycket trevligare än de andra medlemmarna i Wen-klanen någonsin gjort. Efter att ha återupplivat Wen Ning till ett häftigt lik kom de två närmare varandra, och i nuet försöker Wei Wuxian att få den andre att behandla honom som en vän och inte en mästare. Medan han ångrar att han fick Wen Ning inblandad i sina aktuella angelägenheter, bryr Wei Wuxian uppenbarligen om honom och hoppas kunna ge honom ett lyckligare slut.

Äldre och klokare : I sitt andra liv är Wei Wuxian lugnare och mer försiktig med sina handlingar och ord, och använder sin erfarenhet för att mentor för den nya generationen kultiverare.

Enmansarmé : Under solskottskampanjen ryktades han ha tagit på sig 5 000 Wen-soldater ensam och massakrerat dem med knappt några överlevande. Sedan under Nightless Immortal Capital-blodbadet hålls han ansvarig för döden av minst 3 000 kultiverare. Medan han var kraftfull nog att ta sig an många män tack vare sin demoniska kultivering, klargör han i nuet att ryktena är överdrivna.

Opposites Attract : Den utåtriktade och sprudlande Wei Wuxian blir kär i den tysta och reserverade Lan Wangji.

Papa Wolf : Från det ögonblick han inser att Jin Ling är Jiang Yanlis son, blir Wei Wuxian en beskyddande och omtänksam farbrorfigur mot honom. Han tvekar inte att ropa ut ungdomarna om de sämre aspekterna av hans personlighet, men han visar också oro över Jin Lings vänlösa bakgrund och fruktar tanken på att någon skada ska hända honom. Trots att han retar honom ofta, behandlar han Jin Ling med tålamod, förståelse och tillgivenhet. Medan Jin Ling aldrig skulle erkänna det, kommer han att acceptera och uppskatta Wei Wuxian som sin krigsfarbror och låter honom till och med kalla honom A-Ling utan några klagomål .

Pay Evil to Evil : Hans tankesätt under Sunshot Campaign. Wen-klanen förde med sig kaos och smärta, särskilt Wen Chao och Wen Ruohan, därför borde de lida för de brott de begick . Medan hans metoder till en början hyllades, kom de senare att ifrågasättas och till och med fruktas.

Penny Among Diamonds : Wei Wuxian var en gatuborre tills han togs in i den prestigefyllda Jiang-klanen. Trots att han blev huvudlärjunge skvallrades ständigt om hans dåliga bakgrund och mindre prestigefyllda härkomst.

Perpetual Smiler : Jiang Fengmian såg att när han först tog Wei Wuxian, skulle barnet alltid sätta på ett leende oavsett vad som gick hans väg. Denna del av honom tappade långsamt i sitt första liv när han blev äldre och upplevde fler och fler svårigheter.

Dålig kommunikation dödar : Normalt är Wei Wuxian karismatisk och mycket bra med ord, såvida inte någon allvarlig sak som är centrerad kring honom är inblandad, där han omedelbart sätter upp sin vakt och aldrig talar tydligt om sin situation eftersom han inte vill säga allt som skulle få någon annan inblandad. I Wei Wuxians fall kostade det honom bokstavligen livet.

Power Floats : I donghuan kan Wei Wuxian använda demonisk kultivering istället för ett svärd för att sväva, kontrollera sin nedstigning och direkt driva sig själv i vilken riktning han vill.

Kraftinkontinens : Hans grad av kontroll över sina krafter beror delvis på hans mentala och känslomässiga tillstånd.

The Power of Hate : Demonisk kultivering är redan kraftfull även med de mest grundläggande besvärjelserna, men det som gjorde det möjligt för Wei Wuxian att manipulera förbittrad energi till en extremt destruktiv skala under Sunshot Campaign och the Nightless Immortal Capital-blodbadet var hans hat och ilska mot alla som gjorde orätt. honom och de han älskade.

Precision F-Strike : Wei Wuxian förbannar inte så mycket, om han inte är riktigt förbannad eller frustrerad. Så är fallet i ljuddramat där han uttalade ”妈的”, som vanligtvis översätts till ”Fuck!”, i Jin Zixuans ansikte.

Protagonist Journey to Villain : Flashback-segmenten av berättelsen visar hur och varför Wei Wuxian blev känd i historien som en älskad kultivator som blev kättersk skurk (åtminstone för grå-och-grå moralnormer) .

Proud Beauty : Nedtonad. Wei Wuxian är inte så narcissistisk att han skryter om sin skönhet ofta eller ens ibland, men han vet ändå att han har ett snyggt utseende. Så när han i nuet ser att charlataner skulle framställa honom som en ful man blir han extremt kränkt.

    Tropes RZ

Rags to Riches : Han har en ödmjuk bakgrund som inkluderade att bo på gatan i ett par år efter hans föräldrars död. Hans äktenskap med Lan Wangji från den ädla Lan-klanen förbättrar hans ekonomiska situation avsevärt i slutet av romanen.

Rebellious Spirit : Wei Wuxian är inte den typen av person som lätt anpassar sig till absolut auktoritet och stelhet, och fritt väljer sin egen väg med liten eller ingen hänsyn till vad andra kan säga om den. Efter tidshoppet är han inte längre belastad av en känsla av vare sig skuld eller skuld.

Röd och svart och ond överallt : Omstörtad. Hans signaturfärger är svarta och röda, vilket tycks passa hans skurkaktiga rykte i början av berättelsen. Även om demonisk kultivering verkligen är riskabelt och sett ner på, efter hans introduktion avslöjas det att han faktiskt är en hjälte med dålig publicitet .

Red Baron : Wei Wuxian är känd av samhället som den fruktade och utskällda Yiling-patriarken. Bara omnämnandet av hans titel ger rysningar längs nästan allas ryggar. Wei Wuxian själv anser dock inte alls att hans titel är ett hedersmärke.

Röda ögon, varning : I donghuan lyser hans ögon röda när han använder demonisk kultivering.

Röd Oni, Blå Oni :

Wei Wuxian är den vilda och bullriga Red Oni medan Lan Wangji är den stoiska och eleganta Blue Oni.

I de mer tillfälliga stunderna som tonåring agerade han som den energiska och vilda Red Oni till Jiang Chengs plikttrogna och nonsens Blue Oni. Men när en situation blir svår, blir han den mer rationella Blue Oni till Jiang Chengs eldiga Red Oni. Samtidigt som de kompletterade varandra ganska bra i hans första liv, bidrog krocken i personligheter snart till att deras vänskap gick sönder.

Riches to Rags : Att vara en av de främsta lärjungarna i Jiang-klanen och en av de bästa kultiverarna i sin generation innebar att han hade många bra saker för sig, och Wei Wuxian själv visade hur han aldrig behövde oroa sig för att köpa något. Efter att han offrat sin gyllene kärna och därmed var tvungen att ta upp demonisk kultivering för att kompensera, gick hans liv långsamt neråt, även när det gällde ekonomin; i det förflutna och nuet, han och några andra karaktärer anmärker på hur pank han är.

Sorglig clown : Han döljer mycket trauma och smärta under ett glatt, fånigt beteende. Det är närvarande från början när han glossar över sin egen död eller när han slentrianmässigt pratar om övergreppen som Yu Ziyuan överraskade honom.

Sadist : Han visade sin blodtörstiga sida när han hade att göra med Wen-klanen, och han höll absolut ingenting tillbaka med sin brutalitet vid den tiden. Detta var dock det enda tillfället där han någonsin visade glädje över att tillfoga någon annan smärta och lidande, och med tanke på vad Wen-klanen hade gjort då, är det inte svårt att förstå varför.

Sanity Slippage : Oavsett om det verkligen berodde på att han utövade demonisk kultivering eller helt enkelt på att tragediernas känslomässiga trauma började ta ut sin rätt på honom, blev Wei Wuxian mer temperamentsfull och envis efter att ha blivit Yiling-patriarken och var delvis fientlig mot nästan alla. Han förlorade den till slut efter Jiang Yanlis död och släppte lös helvetet under belägringen av den nattlösa odödliga huvudstaden.

Syndbocken : Ända sedan hans första liv, närhelst något hemskt händer – även om det inte är Wei Wuxian som har något fel – rasar de människor som är inblandade eller drabbade alltid ut mot honom eftersom 1) de har svårt att ta ansvar för sina handlingar, 2) kan inte erkänna att ingen verkligen var skyldig till det som hände, eller 3) behöver någon att släppa ut sin förbittring på.

Skruva på reglerna, jag gör vad som är rätt! : Detta är en av de centrala aspekterna av Wei Wuxians karaktär, som när man sparade Wen-resterna efter Sunshot-kampanjen . Om det är problem på gång, är han den sista personen som du kan förvänta dig att sitta på hans lagrar och vänta ut saker. Och om lagen håller honom tillbaka, kommer han inte att tänka två gånger på att bryta mot nämnda lag och kommer att riskera att hamna i varmt vatten med dem som ogillar hans handlingar så länge han kan hjälpa dem som lider av andras orättvisa.

Jiang Cheng: Vi kan inte ens ta hand om oss själva; hur har vi tid att bry oss om andras trivialiteter?

Wei Wuxian: För det första är detta inte en trivialitet. För det andra, saker som detta, någon kommer att behöva bry sig om dem, förr eller senare.

Seen It All : Efter sin reinkarnation är han knappast fascinerad av någon av de fasor han bevittnar. Det är berättigat, med tanke på de många hemska upplevelser han hade under sitt första liv.

Self-Made Man : Nedtonad i sitt första liv. Han blev en gatuborre efter att ha blivit föräldralös och började lära sig kultivering senare än andra efter att ha tagits in i Jiang-klanen. Medan Wei Wuxian hade stöd från Jiang Fengmian och klanens resurser, var han inte officiellt medlem av Jiang-familjen och fick ofta sitt rykte om att vara son till en tjänare som användes mot honom. Som sådan var varje rykte, skändning eller skicklighet han förvärvade mer anmärkningsvärt eftersom han förtjänade dem enbart genom en kombination av både medfödd talang, skarpt omdöme och hårt arbete, utan att en gång få gunst från makthavarna.

Sexy Shirt Switch : Extra ”Intrusion” visar att Wei Wuxian har fått en vana att av misstag bära Lan Wangjis inre dräkter när han vaknar. Med tanke på deras respektive sovscheman görs detta troligen med flit av Lan Wangji.

Shrouded in Myth : En del av berättelsen visar skillnaden mellan Wei Wuxian som den person han verkligen är och legenden som alla ser honom som.

Sjukande älsklingar : Efter att deras olösta sexuella spänning äntligen har lösts, skäms Wei Wuxian och Lan Wangji inte över att överösa var och en med tillgivenhet och vara kärleksfulla. Som ett exempel, på Guanyin Yemple, är de antingen fysiskt sammanklistrade eller inte så subtilt flirtar de med varandra medan de konfronterar Big Bad .

Signature Hair Decs : Han använder ett rött band för att binda upp håret både i sitt första och andra liv. Även om det är subtilt, gör detta att han sticker ut från de andra manliga kultivatorerna, som bär speciella kronliknande hårstycken – något som Wei Wuxian aldrig har.

Betydande garderobsförskjutning : I donghua och manhua kasserade han sin Jiang-klan-lärjungedräkt med en uppsättning svarta kläder efter hans kallblodiga tortyr i gravhögarna, vilket markerade starten på hans Yiling-patriark-era. Efter att ha kommit tillbaka från de döda bär han en annan uppsättning kläder, som är en kombination av kläderna han bar när han fortfarande var medlem i Jiang-klanen och när han blev Yiling-patriarken. Detta symboliserar att samtidigt som han omfamnar sitt förflutna som en del av honom, har han också gått vidare från det och nu helt enkelt ser sig själv som Wei Wuxian från varken Jiang-klanen eller gravhögarna.

Single-Target Sexuality : Nedtonad. Wei Wuxian antyds åtminstone vara bisexuell, eftersom han har visat sig attraherad av kvinnor och inte är immun mot att beundra andra mäns fysik ; dock är Lan Wangji den enda personen han någonsin har fallit för.

Den smarta killen : Wei Wuxians största styrka ligger i hans strategiska förmågor, snabba tänkande och observationsförmåga, såväl som hans stora kunskap om kultivering. Medan hans nya kropp efter hans uppståndelse är fysiskt bristfällig jämfört med andra kultiverare, kompenserar han mer än för det med sitt förstånd. Han är också den som kom på att Jin-klanen hjälpte till att påverka händelserna som så småningom skulle leda till den första belägringen, och teoretiserar att Nie Huaisang orkestrerade händelserna kring hans väckelse och Nie Mingjues styckade lik – en teori som andra inte finner osannolik .

Den sociala experten : Wei Wuxian är bättre på att interagera med människor än de flesta andra kultiverare i sin generation, speciellt eftersom han närmar sig dem utan hänsyn till deras rykte, kön eller status.

Squishy Wizard : I Wei Wuxians andra liv är Mo Xuanyus kropp inte lika välbyggd som hans ursprungliga och gör honom mer sårbar. Wei Wuxian behåller dock sina demoniska kultiveringsförmåga och stridssinne, och kan fortfarande reagera snabbt när han är i fara. Ljuddramat bekräftar att han så småningom får bilda en gyllene kärna i sin nya kropp, men han har nu den extra förmånen att vara The Archmage på grund av hans demoniska kultivering, vilket återför honom till sina Lightning Bruiser- rötter.

Sluta dyrka mig : Wei Wuxian blir obekväm när Wen Ning behandlar honom som om han är hans mästare och föredrar att de interagerar på lika villkor. Han uppmuntrar till och med Wen Ning att tänka själv och skapa sin egen väg, och är glad för Wen Ning när den sistnämnde bestämmer sig för att följa sin egen väg i finalen.

Strange Minds Think Alike : Under sin första lektion med Lan Qiren, efter att ha föreslagit användningen av demonisk kultivering istället för att slösa bort den förbittrade energin som kunde användas till deras fördel istället, pratade den skygga och fege Nie Huaisang senare med honom om sina teorier och snabbt var överens om hur användbar en sådan färdighet skulle vara för odlingsvärlden. De är också båda på samma våglängd när de vill lura eller leka, till exempel när Nie Huaisang faktiskt hjälpte Wei Wuxian att busa Lan Wangji med porr bara så att han senare skulle kunna rapportera hur den senare reagerade.

Street Smart : Han är långt ifrån Book Dumb , han är kvicktänkt och utbildad. Men jämfört med hans generations andra kultiverare är han den mest välutrustade i tillfälliga samtal med det vanliga folket och förstår hur folket tänker och agerar, särskilt eftersom han har haft mest exponering för en värld som saknade privilegiet och förmögenheten som odlingsklanerna har.

Street Urchin : Han bodde på gatan efter sina föräldrars död, fram tills han hittades och togs in av Jiang Fengmian.

Stark familjelikhet : Medan många påpekar hur han tar mycket efter sin mamma, avslöjar en tillbakablick av hans familj i donghuafinalen att han nästan är en spottande bild av sin far.

Survivor Guilt : Nedtonad. Medan han agerar som om det förflutna inte längre är hans bekymmer, visar vissa ögonblick att han fortfarande ofta tänker på sina nära och käras död. Han känner skuld och ånger för allt som hänt, men erkänner att det förflutna inte kan förändras och tänker därför inte tillbringa resten av sitt liv med agg och ånger.

Wei Wuxian: Oavsett hur mycket jag ångrar, kommer mina misstag aldrig att försvinna. Den avlidne kan inte återgå till livet. Min död gjorde ett slut på de gamla partierna från mitt tidigare liv. Nu när jag har kommit tillbaka ska jag bara se framåt.

Sweet Tooth : Det är inte lika uttalat som hans kärlek till kryddig mat, men Wei Wuxian är också förtjust i att äta desserter. I ett kapitel äter han kanderad haws, och donghuan visar att han äter glass som ett resultat av produktplacering .

Svärd och trollkarl : Medan båda är skickliga i både strid och kultivering, tjänar Wei Wuxian främst som trollkarlen efter uppståndelsen på grund av sin användning av demonisk kultivering medan Lan Wangji fungerar som svärdet och i första hand slåss som en svärdsman om inte som en guqin-spelare .

Sympathy for the Devil : Nedtonad. Medan Wei Wuxian förstår Xue Yang och Jin Guangyaos motiv och varför de blev de människor de är nu, tolererar han inte deras handlingar på något sätt .

Tall Poppy Syndrome : Det antyds starkt att flera kultiverare hade det för Wei Wuxian tidigare, inte bara för att han var en avhoppare från Decadence, utan också för att de ogillade hans skicklighet och avundade hur han lyckades skapa och avancera en helt ny väg av odling i så ung ålder. Normalt sett skulle klanerna inte tycka att detta är ett så stort problem… förutom att de inte gillar att bli överträffade av någon som de i princip ser vara av vanligt blod. Som sådan satte detta fart på deras önskan att ta ner honom så att de kunde skryta om att ta ner ett förmodat ondskefullt geni .

Teammamma : Även om han gillar att göra bus och är lite av en skojare, har han också en omtänksam och skyddande sida som visar sig när han är med juniorodlarna. Under sina flera möten med de yngre lärjungarna skyddar han dem, vägleder dem och ger dem trygghet när det är fara.

The Tease : Hans naturligt utåtriktade personlighet översätts också till att vara lite av en flirt, särskilt mot Lan Wangji.

Tonårsgeni : Wei Wuxian var huvudlärjungen till klanen Jiang som ung tonåring och ansågs redan som ett underbarn. Att säga att att upptäcka och snabbt utveckla demonisk kultivering vid minst 18 år är ingen liten bedrift skulle vara en stor underdrift. Det säger något som trots de många dåliga saker som andra säger om Wei Wuxian, ingen kallar honom någonsin ointelligent.

Then Let Me Be Evil : Som ett resultat av händelserna vid Qiongqi Path började Wei Wuxian snabbt tappa greppet om sitt förstånd. När han anlände till den nattlösa odödliga huvudstaden och konfronteras med de andra klanernas orättvisa, grymhet och hyckleri – vilket förvärrades av tanken att det inte finns någon kvar som bryr sig om honom och att hans egen familj och vänner nu ser honom som ett monster — han snappade och bestämde sig för att bli vad de alltid hade fruktat att han skulle vara.

Han kände att alla avskydde honom och han avskydde alla också. Han skulle inte vara rädd oavsett vem som kom emot honom. Det spelar ingen roll vem som kom emot honom. Allt var sig likt ändå.

Thrill Seeker : Enligt extranummeret ”Intrusion” föredrar Wei Wuxian att gå på de farligare nattjakterna eftersom han bara är ute efter risken och inte efter belöningen.

Kasta hunden ett ben :

Hans andra liv är detta i ett nötskal. Eftersom han valde att följa sin moral förlorade Wei Wuxian nästan allt, inklusive sitt eget liv, som ett resultat av både andras orättvisa och omständigheter som han inte kunde kontrollera trots sina bästa ansträngningar. Efter sin reinkarnation går han inte igenom samma lidanden en gång till och efter finalen får han nu leva ett behagligt och tillfredsställt liv fri från bekymmer från kultiveringsvärldens politik och toxiciteten i hans förflutna.

När det kommer till hans kultivering vände Wei Wuxian sig till att använda förbittrad energi tidigare eftersom det gav honom – och de andra klanerna – ett försprång mot Wen-klanen . Men en annan huvudorsak var att han inte längre kunde odla normalt, eftersom han fick sin gyllene kärna transplanterad in i Jiang Chengs kropp efter att den senares gyllene kärna smälts bort av Wen Zhuliu – även om han inte berättade om detta för någon. Detta är också anledningen till att han aldrig tog med sig sitt svärd igen, oavsett hur mycket kritik han skulle få från andra . Men när Wei Wuxian återuppstår i Mo Xuanyus kropp, får han chansen att kultivera normalt igen samtidigt som han fortfarande kan använda demonisk kultivering när det behövs, och ljuddramat.han har odlat en gyllene kärna som är tillräckligt kraftfull för att låta honom använda Suibian en gång till .

Varumärkesfavoritmat : Hans karaktäristiska favoritkök är vin, Jiang Yanlis matlagning och allt kryddigt. Hans kärlek till kryddig mat och alkohol leder till många komiska ögonblick i berättelsen, och hans stridssysters mat var en av de många saker han älskade med henne.

Tragisk hjälte : Allt Wei Wuxian ville göra var att rädda och skydda människorna omkring honom. Det slog alltid tillbaka på honom och ledde så småningom till hans död, även om han får en andra chans efter att han har förts tillbaka till den dödliga världen.

Tranquil Fury : Han kan visa sin ilska på ett skrämmande lugnt sätt, beroende på den skyldige parten och orsaken till hans ilska.

Trauma Conga Line : Hans föräldrar dog när han fortfarande var ung, vilket gjorde att han fick tillbringa några av sina barndomsår på gatorna innan han hittades av Jiang Fengmian. Han togs in i Jiang-klanen och fann lycka och familj, trots Yu Ziyuans fientlighet mot honom. Men det var under tonåren som hans lidande började: på grund av en rad händelser som föranleddes av Wen-klanens girighet och ambition, förlorade han sin krigsfamilj, sitt hem, sina vänner, nästan allt, och i sin desperation att hämnas de han förlorade och skydda de som återstod. Han gick emot allt han fick lära sig, och blev en fruktad och hatad figur .

Uke : Eller shou i kinesisk terminologi. Han tar den mer undergivna rollen i sitt intima liv med Lan Wangji, och han är den kortare och mer optimistiska av de två.

Opåverkad av Spice : Han älskar mat så kryddig att han glömmer att hans kryddpreferenser är alldeles för extrema för någon annan som äter det, särskilt Lan Wangji .

Uncanny Valley Makeup : Han vaknar upp med hängd spöke (eller diao si gui ) smink när han kommer tillbaka i Mo Xuanyus kropp, även om han rullar med den som en del av sin förklädnad. Han tvättar av den medan han tar sig runt Dafan-berget, men vid ett tillfälle sätter han på den igen när han försöker avsky Lan Wangji att kasta bort honom (förgäves).

Unexpected Virgin : Wei Wuxian ryktades kraftigt om att vara en casanova. Den flirtiga och ökända skurken i kultiveringsvärlden har dock aldrig haft några intima eller romantiska upplevelser med kvinnor, och han har ingen aning om analsex förrän hans första tid med Lan Wangji . Den enda kyssen han hade innan hans dödsfall var med Lan Wangji, på Phoenix Mountain, och han trodde att det var en modig men ändå blyg kvinna under en riktigt lång tid .

Unknowingly in Love : Nedtonad. Wei Wuxian verkar inte vara medveten om sina känslor för Lan Wangji under större delen av historien och inser inte konsekvenserna av bland annat att välja ut hus och planera en familj med honom. Det antyds dock flera gånger i romanen att han innerst inne faktiskt är undermedvetet medveten om sina känslor, och det som håller honom tillbaka från att bekänna är hans rädsla för att förstöra deras förhållande samt antagandet som tvingades på honom att Lan Wangji hatade honom när de var yngre . Han bekräftar äntligen sina känslor efter att Lan Xichen berättat vad som hände mellan honom och Lan Wangji efter blodbadet i den nattlösa odödliga huvudstaden, och så fort Lan Wangji anländer bekänner han högt sina känslor för honom där och då .

Unrequited Love Switcheroo : Nedtonad. Under hela historien förblev Wei Wuxian och Lan Wangji åtminstone omedvetet förälskade i den andre. Men under den förstnämndes första liv försökte de båda att närma sig den andre med vänliga avsikter, bara för att bli avvisade eller ignorerade innan deras positioner senare ändrades.

Olöst sexuell spänning : Även när deras känslor blir smärtsamt tydliga hindrar olika missförstånd och omständigheter Wei Wuxian och Lan Wangji från att inse sin ömsesidiga kärlek och träffas till slutet.

Unwitting Instigator of Doom : Även om vissa saker var oundvikliga, är det lätt att undra hur mycket som skulle ha förändrats om Wei Wuxian aldrig hade sagt till Jiang Cheng att de skulle bli Twin Prides of Yunmeng i ett försök att få den senare ur sin funk. Även om det lyfte upp den senares humör vid den tiden, förvärrade det också både hans stolthet och hans övergivenhetsproblem i det långa loppet, vilket – tillsammans med flera yttre omständigheter, av vilka en del orsakas av Jiang Chengs ovannämnda problem – slutade med att deras relation ansträngde sig. förbi bristningsgränsen.

Svag, men skicklig : För närvarande saknar Wei Wuxian den kraft han en gång hade och blir därför lätt trött och kämpar sällan direkt mot någonting. Han bidrar antingen i en stödroll (underrättelseinhämtning, skydd av juniorerna) eller genom våldsamma lik (som inte kräver odlingskraft). Detta är vettigt med tanke på att Mo Xuanyu inte var särskilt kraftfull när Wei Wuxian tog över hans kropp. Detta fungerar också som en föraning: Wei Wuxian är van vid att slåss utan kultivering eftersom han tillbringade år utan en gyllene kärna.

Vi brukade vara vänner : Han och Jiang Cheng var en gång nära som krigsbröder, men olika händelser, beslut och omständigheter förvärrade deras förhållande till den grad att den senare hatar honom. Medan han visar sig känna sorg över det som hände dem emellan, förstår Wei Wuxian varför deras vänskap försämrades och är uppgiven över det faktum att den inte kan repareras. Han säger till och med till Jiang Cheng att det redan hade hänt för mycket mellan dem och att det är bättre om de går vidare.

Vad du är i mörkret : Även om det skulle vara extremt ofördelaktigt för honom, väljer Wei Wuxian alltid att hjälpa andra. Det mest lysande exemplet är när han offrade sin egen gyllene kärna med hjälp av syskonen Wen så att Jiang Cheng kunde odla igen efter att den senares kärna förstörts – och han bestämde sig för att aldrig låta någon, särskilt Jiang Cheng, få reda på sanningen .

When All You Have Is a Hammer… : Flöjten blev Wei Wuxians valvapen efter att ha blivit Yiling-patriarken. Medan han normalt använder det för att kontrollera lik, använder han det också som ett vapen för att slå fiender av eller blockera närstridsattacker i donghuan och live-action-dramat.

Varför behövde det vara ormar? : Wei Wuxian visar sig ha ett ganska allvarligt fall av cynofobi. Han utvecklade denna rädsla eftersom han ofta var tvungen att slåss med hundar om matrester under sin tid som Street Urchin . Följaktligen är han också motvillig att bli biten (om inte sex är inblandat) eftersom det påminner honom om hundar.

Willfully Weak : Wei Wuxian ägnar mycket av handlingen åt att dölja sin demoniska kultivering för att skydda sin identitet och visar inte den enorma kraft han använde i sitt första liv. Även efter att han har upptäckts använder Wei Wuxian fortfarande inte demonisk kultivering med sin fulla kraft, eftersom han inte längre behöver använda den på samma sätt som han brukade tidigare på grund av bristen på krig och dödande.

Willing Channeler : En stor del av handlingen avslöjas genom att Wei Wuxian kanaliserar minnen av spöken och ett avhugget huvud .

Wise Beyond Their Years : Medan hans generation som helhet tvingades växa upp mycket tidigare än väntat på grund av oenighet och krig som de tvingades ta itu med från en ung ålder, överglänser Wei Wuxian fortfarande sina kamrater och till och med sina äldre med sina förmåga att på ett hälsosamt sätt hantera de motgångar som kommer hans väg, hans djupa förståelse för mänskligt beteende och hans breda kunskap om världen omkring honom.

Med stor kraft kommer stor galenskap : Lan Wangji fruktade att demonisk kultivering så småningom skulle få negativa effekter på Wei Wuxian i hans första liv. Även om det mentalt slitit ut honom till en viss grad, var det inte orsaken till hans Sanity Slippage .

Du kallade mig ”X”; Det måste vara seriöst :

Wei Wuxian och Lan Wangji kallar varandra vid sina födelsenamn som standard. Den ena gången Lan Wangji kallade honom vid sitt artighetsnamn var ett tecken på att han var allvarligt arg på honom.

När Lan Wangji upptäcker att Wei Wuxian är vid liv igen, om än i en annan persons kropp, kallar han honom aldrig vid namn och spelar tillsammans med den andres handling att spela dum… fram till det ögonblick då han upptäcker att Wei Wuxian är drabbad av båda ett Curse Mark och piskmärken från Zidian. Detta uppmanar honom att kalla den andre vid hans namn och låta honom veta att katten är ute ur påsen.

Du påminner mig om X : Lan Sizhui säger till Wei Wuxian vid ett tillfälle att han är mycket lik Lan Wangji, eftersom han kan känna sig trygg när någon av männen är i närheten. Detta understryker att båda männen är fostrande mentorer trots deras olika personligheter och förebådar att Lan Sizhui undermedvetet minns att han togs om hand av Wei Wuxian .

Zombie Advocate : Redan innan han grundade The Dark Arts hade Wei Wuxian redan uttryckt intresse för de potentiella fördelarna som förbittrad energi kan ge när det kommer till att jaga eller analysera lik och andar.

Troper som bara gäller honom i The Untamed

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/cql_wwx.png

Klicka här för att se Wei Wuxian som barn

Agerande onaturligt : ​​Played for Laughs . Det finns tillfällen när Wei Wuxian har svårt att spela av saker utan problem när han blir på bar gärning.

Adaptational Angst Upgrade : The Untamed ger Wei Wuxian mer bagage genom att höja svårighetsgraden av hans Sanity Slippage före händelserna i Qiongqi Path och göra honom helt oansvarig för blodsutgjutelsen som inträffar efter händelserna i Sunshot Campaign, vilket intensifierar hans status som Syndbocken .

Adaptational Badass : Även om hans förmågor faktiskt nedgraderas, tappade han aldrig kontrollen som han gjorde i romanen och händelserna som fick det att se annorlunda ut ( dvs. Wen Ning gick berserk och dödade Jin Zixuan, och liken lyssnade inte längre på Wei Wuxians kommandon i the Nightless Immortal Capital-blodbadet) berodde istället på Jin Guangyao och Su Shes intriger .

Adaptational Nice Guy : Efter att han kom tillbaka till livet i romanen, agerar han mycket mer avlägsen mot Jiang Cheng när de träffas, med tanke på hela deras historia och hans kunskap om hur mycket Jiang Cheng hatar hans mage nu. Live-action-dramat mjukar upp denna aspekt av hans personlighet till en viss grad – i finalen är han lite mer känslosam i sin sista konfrontation med Jiang Cheng och når ut till den senare samtidigt som han tröstar honom. Detta skiljer sig från hur han agerade i källmaterialet, där han håller distans hela tiden och svarar på Jiang Cheng i en mer neutral och melankolisk ton.

Anpassningspersonlighetsförändring :

Medan några av hans upptåg i romanen begås enbart för skojs skull, är hans andra upptåg beräknade och har ett dolt motiv bakom sig. I serien görs dock nästan alla hans spratt enbart för fan.

Efter att han blev Yiling-patriarken var hans säkring mycket kortare och hans mentala tillstånd var mycket mer flyktigt jämfört med hans nya motsvarighet, och han var till och med nära att uppleva en total känslomässig kapning några gånger.

Adaptational Wimp : Han förblir en kraftfull kultiverare i sin egen rätt och blev fortfarande ökänd som Yiling-patriarken, men han är inte längre grundaren av demonisk kultivering. Han är också mycket mer fysiskt skröplig efter att han började utöva The Dark Arts , oavsett om han är i sin ursprungliga kropp eller Mo Xuanyus kropp, och han kommer antingen nära att svimma eller faktiskt svimmar i både förr och nu.

Character Tics : Han borstar nässpetsen när han är djupt i tankar.

Cool Mask : Han bär en maskeradmask för att hindra andra från att ta reda på att han är Wei Wuxian, eftersom hans utseende assimileras i Mo Xuanyus kropp efter kallelseritualen. Det bidrar till den coola faktorn när han har sina dåliga stunder medan han är förklädd.

Determinator : Wei Wuxian var helvetet sugen på att odla lotusblommor i gravhögarna trots att Wen Qing hävdade att han skulle slösa bort sin tid eftersom jorden inte var rätt för växterna. Det slutar med att han odlar en liten fläck med lotusfröskidor och blommor, även om fröna var oätliga .

Glömde bort sina krafter : Wei Wuxian uppvisar förmågan att stoppa tiden eller andra människors uppfattning om tid. Men han använder bara den här förmågan i ett annat fall när han är i Yi City och aldrig igen under resten av serien.

Heterosexuella livspartners : Även om han och Lan Wangji inte längre är kärleksintressen i The Untamed på grund av kinesisk censur, förblir mycket av deras ursprungliga dynamik intakt och de är så nära varandra att de betraktar varandra som själsfränder. notera

Ödmjukt mål : Som tonåring önskar Wei Wuxian på sin lykta att alltid kunna kämpa för rättvisa och skydda de oskyldiga. Detta fick Lan Wangji att inse att medan han var en bråkmakare, hade han innerst inne ett ädelt hjärta och började fundera på sitt första intryck av mannen.

Osannolika målfärdigheter : Under jakten på Phoenix Mountain fick han ögonbindel och lyckades ändå skjuta fem pilar på en gång, som träffade alla deras mål.

Screams Like a Little Girl : Lu Zhixing ökar tonhöjden på sina skrik i scenerna där Wei Wuxian blir rädd av en hund, till den grad att den inte låter mycket annorlunda än en skrikande tjej.

Secret-Keeper : Wei Wuxian räknar ut att Nie Huaisang låg bakom allt som ledde fram till Jin Guangyaos fall och släpper honom med en varning. Nie-klanledaren tar det beslöjade hotet med en liten nick, och de två skiljer sig för gott .

Berätta för mig om min far : I de första avsnitten av flashback-bågen fick han omedelbart omnämnande av hans mamma att fråga personen som nämnde henne att berätta allt annat de visste om Cangse-sanren.

Vi brukade vara vänner : Han och Nie Huaisang var nära varandra under sina tonår på Cloud Recesses, men efter att Wei Wuxian har återuppstått och han kommer på att det senare var anledningen till att han lever igen, liksom den bakom Jin Guangyaos bortgång , han uttrycker sin tacksamhet men varnar honom också implicit för att inte agera ur linje genom att påminna honom om den av Lan-klanens regler om hur ”man inte får umgås med ondska”. Nie Huaisang förstår att de båda har förändrats för mycket för att någonsin återvända till sin vänskap under sina ungdomsår, men de skiljer sig på mer respektabla villkor.