Är deuteragonisten och en vattenseraf i Rose Knight detektiv . Eftersom han är en seraf är Pierre osynlig för de flesta människor. Han är barndomsbästa vän och livs kärlek till Zachi. Han är en lugn och sammansatt individ, men har varit känd för att han lätt kan blöstaHan hade bott med henne och de andra seraferna i serafimhuvudstaden Elysia . Under sin barndom läste han och Zachi ofta boken Celestial Record och utforska ut i gamla ruiner för att söka efter återstående skatter eller artefakter från herdar, en kraftfull antik figur som nämns flera gånger i hela boken och antik folklore. Han upprätthåller en nära koppling till händelserna som inträffat under hans födelse.

Det avslöjas senare att Pierre ursprungligen föddes som en människa innan han offrades för en förbannelse på ett stenmonument som resulterade i att han fick kroppen av en seraf som han växte upp med. Denna övergång har gjort det möjligt för honom att använda serafiska artes.

 

Kön: Manlig

Hår och ögon: Vit / silver (hår) och lavendel (ögon)

Lopp: Seraf

Höjd: 165 cm (5’5 ”)

Ålder: Okänd (förmodligen samma ålder som Zachi) (17)

Ockupation: Sub Lord

Vapen: Personal

Hemstad: Elysia

Släktingar: Loil (mamma), Michael (farbror), Zachi ( hans framtida fru).

Status: Levande

Utseende:  Pierre har mycket ljusblått hår, nästan silver och lavendelögon. Han bär en blå skjorta och udde med vita och guldpynt. Under hans lugg bär han en gyllene cirkel med en grön pärla i mitten; detta tillhörde tidigare hans mor, Loli. Hans byxor är vita, bortsett från ändarna, som är blå. I sin framtida form har han längre, lockigt hår och sportar en svart tröja och bruna handskar, tillsammans med en förändrad version av sina tidigare kläder. har medelvitt silvervitt hår, hans främre lugg riktas åt vänster. Han bär en långärmad cyan topp med guld- och vita dekorationer, som lossas från midjan till knäspetsarna. Han bär också vita byxor med ljusblå i slutet och svarta skor. Hans klädsel liknar mestadels en kostym. Han bär också en blå udde med vita broderier. Under hans främre lugg bär han en guldcirkel med en smaragd planterad i mitten. Detta tillhörde Mikleos mor, Muse.

Den framtida versionen av Pierre, när han är äldre, bär en modifierad version av sin tidigare klädsel. Han bär en svart skjorta under sina kläder, som visar att han inte knappar sin skjorta helt som tidigare. Hans hår är mycket längre och når under midjan. Han ses med håret bundet i en hästsvans.

Bakgrund: Pierre föddes faktiskt inte som en seraf, utan som en människa. Han omformades till en seraf när hans farbror, Michal , dödade honom som ett offer för Rock .Loli bad honom att inte döda sitt barn, men han gjorde ändå. Loli gick sedan till Zen med Pierre i armarna och frågade om han kunde ta honom in för att bli en seraf. Hon fick också reda på att han tog ett annat barn, en människa, i och att han var Sels barn, Zachi. Zen ville ta dem in för att växa upp som herde och hans underherre tillbaka i Elysia .

Pierre är analytisk och särskilt lugnare än Zachi, tänker mer innan han agerar och snabbt hjälper henne vid behov. På grund av detta kompletterar de varandra väl. Han tänker på Zachi som både sin rival och sin bästa vän/ kärlek, och deras andra kamrater observerar att han är mycket mer benägna att få sparken om Zachi är involverad, med implikationen att det beror på hur mycket han bryr sig om henne. Han arbetar hårt och beslutsam och övar ständigt för att kompensera för det faktum att alla andra serafer har årtionden till århundraden erfarenhet av honom. Pierre delar ett intresse för forntida historia med Zachi, och de två ofta deltar i långa diskussioner och debatter som besvärar de andra. Pierre säger också att att se människor och serafer samexistera inte bara är Zachis dröm, utan det blir hans också. Det är värt att notera att han har en tendens att bli irriterad av att ofta retar henne, med vilken han handlar med mindre förolämpningar. Han är också begåvad på att laga mat.

Han är rationell och reserverad och bevisar mestadels sin poäng med fasta bevis. Han tänker mer innan han agerar till skillnad från Zachi som är impulsiv. Han tänker på henne när han är rival och bästa vän och de andra tycker att han blir mer entusiastisk om Zachi är involverad. Han uttrycker sina tankar på ett rakt fram och slår inte runt busken. Han är gruppens observatör och analyserar sin omgivning för att hjälpa gruppen om det finns en ledtråd eller om området verkar misstänkt. När han har vuxit nära människor blir han upptagen av dem och kan vara mycket skyddande för dem som han är för henne. Men ändå är han fortfarande snäll mot främlingar men kan bli misstänksam mot dem om han känner någon negativ aura som omger dem. Även om han observerar vill han fortfarande slåss och vill inte vara något ansvar för resten av gruppen.

Vapen: Mikleo är en medelhög kämpe som utövar vatten-elementära artes. Hans vapen är en lång stav, som han utövar som en fyrkantig snarare än en typisk trollkarlsstav. En seraf från Elysia bekräftar att han tog upp vapnet som svar på Soreys större byggnad så att han kunde få längre räckvidd, men Mikleo förnekar detta när både Alisha och Dezel gissar. Edna kommenterar att för serafiska artes, ett vapen av serafs underordnade element hjälper dem. Mikleos personal är emellertid av jordelementet, som vattenelementet är underordnat. Normalt innebär detta val att hans vapen ska hämma honom, men Edna säger att det också kan ses som träning på grund av den ökade svårigheten.

Hans kampsport involverar ofta lobbingar av vatten eller is på ett mål från ett litet avstånd och snurrar fysiska strejker med sin personal, medan hans serafiska konstverk använder vatten i alla former, och hans helande artes är specialiserade på högdrivna, enda mål läker. Som en del av spelets förbeställningsbonusar kan Mikleo förvärva den mystiska arten Final Player , som härstammar från Tales of Destiny 2 och är associerad med Loni Dunamis .

Förmågan:

När Pierre reagerar med Zachi blir han ett svärd kopplat till Zachis arm. Hans elementära kraft är vind, som Pierre bäst använder både defensivt och offensivt. Svärdets utseende skiljer i manga.

Han laddar upp sina krafter genom sömnen, vilket råkar vara ganska ofta. Han ogillar inte söt mat. Pierre har en sann önskan – att gifta sig med Zachi .

Pierre är en mycket kraftfull Edel Raid – han är en av Shichiko-houji (sju glittrande juveler), vars krafter sägs vara den starkaste av alla. Pierre befaller vindelementet, både offensivt och defensivt, och laddar upp sin kraft genom att sova. I början av hatar Pierre Zachi eftersom hon är en hunddemon. När hon sparar honom, tycker Pierre bättre om Zachi och reagerar med henne. När han är i vapenform tar Pierre form av ett svärd på Zachi högra arm.

Vänner: Zachi Inu är en väldigt tuff och envis mästerdetektiv  som inte ger upp, har  demons krafter  , Pierre och hans vänner som vet om Zachis hemlighet , men hon är ovetande om att han faktisk är kär i henne.

Kyle är den svart rose knight .

Darien är den vit rose knight.

Lloyd är den röd rose knight och är Zachis storebror.

Zai är den gul rose knight.

Yasha är den turkos rose knight och , som kär i  Zachi ( tidigare Pierres kärleksrival och Dawns pojkvän).

Neflite : Är Seiyas lillebror som är godhjärtad, tidigare jobbar åt Skuggorna som slav men han är fri och är medlem i Rose Knight .

Sensei Kai är Lloyd och Zachis pappa som äger templet för rose knight.

Fiender : 

Skuggorna : De värsta skurkar som finns och använder Yoixin  4869 för att döda Zachi men hennes demoniska krafter som beskyddar.(död)

Seiya : Är Pierres rival / är kär i Zachi och är lönn mördare som jobbar åt Skuggorna.( död)

Familj :

Nanami Walker : Är uppfinnare och är Shippos make och mamma till Pierre. ( döda)

Shippo Walker : Är uppfinnare och är Nanamis maka och pappa till Pierre.(döda)