Ryszard är  kvinnliga i huvudpersonen i My StarLove Knight. Efter att ha dött av en okänd orsak reinkarnerade hon sig till demi likadant djur människor i en okänd värld som hade ett vagt minne av sitt tidigare liv i sin tidigare värld, hon är ledare för StarLove Knight! 

Primalkällorna är enorma, kraftfulla enheter i den naturliga världen: Solen, månen, stjärnorna, jorden, himlen och havet. All magi i världen kommer från och drar på de sex primära källorna. En magi kan använda dessa källor för att kasta olika trollformler; till exempel, med ritning från magin från Sky primal tillåter en magi att kasta vind och åskväder trollformler. Alla de magiska varelserna från Xadia har en naturligt stark koppling till en av Primal Källor och har som sådan magiska krafter och förmågor som återspeglar den källan. Varje magisk varelse i Xadia har en koppling till deras källa, kallad en Arcanum. Detta beskrivs av Lujanne som ”hemligheten med Primal, eller dess betydelse.”

Solen

SolenSolmagin drar från solens värme och energi. Solmagi har en dubbel karaktär: den kan framkalla stavningar av ljus, tillväxt, vårdande och omvandling – eller den kan kräva eld, värme och förstörelse. Denna källa är som starkast när solen är som högst. Solanslutna varelser, som Sunfire Elves, är ofta intensiva och karismatiska och gör naturliga ledare. Solen är förknippad med energi, undervisning, sanning, raseri, värme, ärlighet, intensitet, karisma, ledarskap, optimism, avslöjande, vägledande ljus.

Sun Magic

Namnlösa trollformler

 • En spell som används av Aaravos för att skjuta eldsprängningar.
 • En spell som används av en Sunfire Elf för att skapa ljusringar runt någon.
 • En lätt gjuten av Sunforge , som avslöjar om ens hjärta är rent eller inte.

Korrupt Sun Magic

Dessa trollformler gjuts med en solstab som skadats genom mörk magi .

 • Noctu Igne : Denna spell tillåter en magi att trollbinda och lansera en orb av eldig energi på ett avsett mål. Det översätts till ”Night Fire”.
 • Tenebris Praesidium : Denna spell tillåter en magi att skapa ett kraftfält av ren energi. Det översätts till ”Dark Protection”

Månen

MånenMånmagin drar på månens ande och energi och skapar illusioner, dolda trollformler och förbindelser med sprit. Denna källa är som den starkaste under en fullmåne, och dess Arcanum förstår den verkliga naturen i förhållandet mellan utseende och verklighet. Månen är cyklisk i sin styrka och avser direkt månfaser. Moon Primal varelser, som Moonshadow Elves, kan vara privata och hemliga och är mycket medvetna om utseendets kraft. Månen är förknippad med illusion, manipulation, kärlek, död, charm, reflektion, privat, uppträdanden, djup, dualitet och hemligheter.

Moon Magic

Historia viventem

Denna spell tillåter en magi att skapa en realistisk illusion av en händelse i historien. Gjutna av Lujanne , denna spell visade hon  de forntida månmagiska ritualerna i Moonshadow Elves för tusentals år sedan, innan splittringen av Evolver, trollformen skapar skimrande blå illusioner som återaktiverar en historisk händelse och samtidigt producerar ljud. Trollformen formar sig runt landet där mage talade besväret och återskapade en tidigare händelse som hände på den platsen. Det kan gjutas med en Moon Opal . Trollformens etymologi härrör från det latinska ’Historia’, som betyder ”historia” och ”Viventem”, vilket betyder ”levande varelse”. Därför kan inkantationen bäst läsas som ”levande historia”.

illusioner

Illusion magi kan ställas ut av erfarna månmagare. De kan skapa illusioner; från gigantiska monster [ till dubbletter av sig själva och andra. Dessa illusioner kan också användas för att skapa förklädnader för en månmage, till exempel när Lujanne förklädde sig som en människa.  Lujanne kunde också få en illusion att verka solid genom att tillämpa illusionen på henne.

Mystica-Arbora

Denna cloaking spell blev gjuten av Runaan genom att krossa en Moon Opal som en kraftkälla. Trycket tillåter älvor att dölja sig själva, närliggande föremål och allierade och deras omgivning för oönskade åskådare. Trollformen döljer hjulet och deras allierade som träd och andra föremål, såsom deras utrustning och andra naturliga föremål. Trollformens etymologi härrör från det latinska ”Mystica”, vilket betyder ”mystiker” eller ”magi” och ”Arbora”, vilket betyder ”träd”. Därför kan inkantationen bäst läsas som ”magiskt träd”, troligtvis för att det döljer hjulet och deras allierade som träd.

Silvergrove Ritual

En dans som Moonshadow Elves framför för att se och komma in i Silvergrove , som döljs av en trollformel.

ghosting

”Spöken” är Moonshadow-alver som förbannas av sina släktingar på grund av oärliga handlingar och effektivt förvisar dem. Staven förhindrar att spöken kan ses eller höras av dem som kastar det på sig själva, och hjulet verkar ansiktslöst för spöken. Staven kan också utökas till åskådare om en ”spökt” Moonshadow Elf tar med sig någon annan in i Silvergrove, i vilket fall personen inte kan höras eller ses heller. Spöken kan dock fortfarande ses genom reflektioner. Att bli spökt är ett enhälligt samhällsbeslut som måste diskuteras av alla medlemmar i Silvergrove och inte tas lätt. Ghosting kan tillfälligt avbrytas när en älva berör händerna med de som har ”spökats”, även om kraven för närvarande är okända

Stjärnorna

StjärnornaStar magi förstås lite. Det bygger på kosmos enorma och tidlösa kraft och involverar spådom, kosmisk vision och att se in i det ”bortom”. Det kallas ibland ”Celestial eller Cosmic Magic”. Enligt kan Star magi vara den mest kraftfulla magin. Stjärna mages är extremt sällsynta – bara en Star mage kan föds i generationer. Varelser kopplade till stjärnorna är extremt ovanliga och sällan sett. Det är okänt när denna källa är den starkaste och den enda älva som hittills sett med denna kraft är Startouch Archmage Aaravos . Stjärnorna är förknippade med vision, sanning, intelligens, andra världsliga, verklighetsförändringar, tidlösa, mystiska, öde och önskningar.

Jorden

JordenJordmagin drar på kraften och energin i själva landet. Jordmagi kommer från två huvuddomäner: stenens, mineraler, kristaller och juveler i landet, och den levande världens flora och fauna. Denna källa är på sitt starkaste djup underjordiska. Varelser kopplade till jorden, som jordblodsälvor, är tålamodiga, ibland envisa och bryr sig djupt om naturens historia och balans. Jorden är förknippad med styrka, tålamod, uthållighet, läkning, envishet, tillväxt, djup historia och balans.

Himmelen

HimmelenHimmelmagin drar på den stora himlen, vindens energi och rörelse och åskvädernas kraft. Det kallas ibland ”Weather Magic”, även om det är mer än detta, eftersom det inkluderar magi som hjälper en att andas i höga höjder och flygning. Denna källa är som den starkaste under en storm, och dess Arcanum förstår att himlen finns överallt och att du är inom den och en del av den och tar den in i dig med din andning. Varelser kopplade till Sky Primal, som Skywing Elves, är vanligtvis snabba och smarta och ger friheten att göra sina egna val i livet. Himmelen är förknippad med lätthet, snabbhet, smidighet, smidighet, vision, potential, frihet och perspektiv.

Sky Magic

Aspiro

Denna stava gör det möjligt för en magi att släppa loss ett starkt andetag vind framför dem, trycka människor eller föremål bakåt. Virvelvindens kraft kan styras av hjulet; Blaze använde stavningen för att vända sidorna i en bok,  medan hon använde den för att tillfälligt hålla av ett snöskred.  När man använder stavet kan hjulet ändra dess riktning. Stavets etymologi härrör från det latinska ”Aspiro”, vilket betyder ”jag andas / att blåsa på” och kan läsas som ”jag andas vind”.

Aspiro frigis

Denna spell är en variant av ”Aspiro” och gör det möjligt för en magi att generera en extremt kraftfull isblast, tillräckligt stark för att tillfälligt frysa en enorm enhet . Isen exploderar framifrån där magin kastar den och omsluter vad som helst på sitt sätt i is. Trollformens etymologi härrör från det latinska ”Aspiro” (förklaras ovan) och ”Frigis”, som kan komma från det latinska ”Frigus”, vilket betyder ”kallt”. Därför kan inkantationen bäst läsas som ”Jag andas kall vind”. En variant av denna spell användes av Aaravos för att frysa ett föremål och få det att gå sönder.

Fulminis

Denna spell tillåter en magi att generera kraftfull elektricitet och släppa loss förödande bultar av blixtar på fiender. Blixten samlas i hjulens hand och släpps när de kastar inkantationen. Men om mageen bara känner runan och inte inkantationen, kommer en blixtbult att fastna vid deras hand. Det enda sättet att avsluta trollformeln utan inkantation är att antingen kasta bort Primal Stone eller tömma elen i en ledande källa som vatten. Trollformens etymologi härrör från det latinska ”Fulminis”, som kan komma från det latinska ordet ”Fulmen”, vilket betyder ”blixt”. En variant av denna spell användes av Aaravos för att attackera flera mål i ett slag.

Manus. Pluma. Volantus.

En spell som främst används av himmelagare. Det gör att hjulet kan växa vingar från sina armar och använda dem för att flyga, som kallas ”Magewings”  av älvor. Till skillnad från andra trollformler kräver detta att runorna trycks fysiskt på magasinens armar. Det översätts till ”Händer. Fjädrar. Flyga.”.

En variation av trollformlerna förvandlar bara en arm till en vinge, vilket antyder att hjul kan använda sin fria arm för strid vid behov. Runerna, inkantationen eller i vilken utsträckning en magi kan göra detta har emellertid ännu inte avslöjats

Ventus spiralis

En trollformulär som skapar ett spiral vindskydd, vilket gör att hjul och de omkring dem kan andas i områden med tunn luft. Namnet översätts till ”Spiraling vind”.

Havet

HavetOcean magi drar på havets djup och tidvatten, och dess kraft ansluts genom floder och sjöar som flyter tillbaka till det. Denna källa är på sitt starkaste vid högvatten. Havsmagare kan återspegla sitt hem: naturen och en flodmage ser annorlunda ut, även om de båda ansluter till samma Primalkälla. Havanslutna varelser, som Tidebound Elves, skapar ofta starka förbindelser till andra och kan ha dolda djup. Havet är förknippat med flexibilitet, transformation, flöde, ytnivå vs djup, navigering och medvetenhet

Svart magi

Svart magiMörk magi ansluter inte direkt till Primal Sources. Istället drar det på energin inom magiska varelser själva för att bränna trollformler. Mörka magiska trollformler använder också några av magens essenser som kastar dem och tar en fysisk vägtull på magien. Mörka magiska trollformler kastas vanligtvis genom inkantationer där magin talar bakåt. När en magi använder mörk magi, behålls en del av magin som går igenom dem i kroppen. Detta tillåter dem att kasta några mörka magiska trollformler utan behov av besvär. Mörka magiska färdigheter kan inte ärvas, men de kan läras till andra. Detta kan dock vara farligt om det inte undervisas korrekt. Erfarenhet med mörk magi kan orsaka stor skada på kroppen, tömma användarens energi och ge dem skrämmande hallucinationer och mardrömmar.Uppfunnet av en mänsklig magi som hette Ziard , fick enkla magiska magiska maktvaror att jaga och tappa magiska varelser för att skörda sin magiska energi. Skräckt av praxis delade alverna och drakarna kontinenten och drev alla människor västerut från Xadia. Mörk magi accepteras inte heller av andra människor. Individer, som  hade för det mesta tolererat Virens omfattande användning av att öva på det, såväl men i mindre utsträckning.

Eftersom resterna av mörk magi förblir inom individer som använde den, finns det en möjlighet för den att tas ut från dem. Och ändå, enligt , kommer det att vara stor chans att personen inte kan överleva utvinningen, beroende på hur mycket eller länge en magi använder den mörka konsten och går igenom reningsprocessen. Om en person ofta använder mörk magi lämnar den spår inuti användaren och de kan så småningom kasta små användbara trollformler och cantrips, till exempel att tända ljus med sina fingertoppar eller göra en palmlampa. Mörk magi påverkar emellertid inte en person som den har kastats på, såvida inte en fientlig förtrollning gjutits

På grund av sin unika natur kan mörk magi också användas för att tillverka befintliga former av primär magi

Mörk magi användes av människor för att döda Dragon King Avizandum , känd för dem som ”åska”

Mörk magi betraktades som ett billigt, snabbt och enkelt sätt att göra magi och krävde alltid en handling av förstörelse och konsumtion för att åstadkomma

Huruvida en caster påverkas av korruption som standard, eller om moraliska resonemangsfaktorer i dess utveckling är okänt. Ziard visade dock inga synliga tecken på korruption när han använde mörk magi för en ädel sak.

Mörk magi hade många användningsområden. På det mest extrema var den till och med kapabel att återupprätta någon som hade dött

Det är för närvarande okänt vad som händer när en annan älva än Aaravos använder mörk magi eller om de till och med kan.

Svart magi

Aaravos blodritual

Denna ritual var en mörk magisk process som involverade Aaravos och Viren och tjänade syftet med att transportera älvens larv som är bekant från en sida av magispegeln till den andra. Först samlade både Aaravos och Viren en lila trasa, en gyllene tråd och en nål, en murbruk och stöt, en sten och en kalk som innehöll vatten. Därefter sydde båda en runa i den lila duken med den gyllene tråden. Aaravos drog sedan en glödande lila runa i luften och förvandlades till en boll av lila ljus som han tryckte mot spegeln. Ljuskulan försvann när den träffade spegeln, medan runorna sådd i gyllene glöd av duken. Aaravos leviterade berget i luften och trasan omslöt den, och sedan torkade hans trasa upp för att avslöja att berget hade gått i hälften och blivit en geod, fylld med kristaller. Viren täckte sedan sin sten med tyget och bröt berget i hälften med stötet och bildade två geodhalvor.Aaravos och Viren slipade sedan kristallerna i geoden och hällde de pulveriserade kristallerna i de vattenfyllda kalkarna. Blandningen släppte en lila ånga som flödade ut i luften.

Båda drack drycken, vilket tydligen var ”förvånansvärt inte hemskt”. Därefter klippte både Aaravos och Viren handflatan med en dolk och blödde i den tomma murbruk. Så snart deras blod föll ned i murbrukarna brände lila lågor en sekund innan ett virvlande rött och lila ljus fyllde Aaravos skål. Aaravos tog sedan en mörk lila larvliknande varelse ur munnen och den kröp in i skålen. När varelsen gick in i Aaravos skål bleknade det röda ljuset men samtidigt glödde Virens murbruk rött och varelsen dök upp och låg på botten av hans murbruk.Blandningen släppte en lila ånga som flödade ut i luften. Båda drack drycken, vilket tydligen var ”förvånansvärt inte hemskt”. Därefter klippte både Aaravos och Viren handflatan med en dolk och blödde i den tomma murbruk. Så snart deras blod föll ned i murbrukarna brände lila lågor en sekund innan ett virvlande rött och lila ljus fyllde Aaravos skål. Aaravos tog sedan en mörk lila larvliknande varelse ur munnen och den kröp in i skålen.

 

besvärjelser

 • Dancing Flames Spell – ”Semalf gnippiks gnipael.” (”Hoppar över hoppande flammor.”) : Denna spell tillåter en magi att trylla fram en liten låga som hoppar mellan flera mål, sätter dem på eld och blir starkare innan de försvinner. Denna förtrollning gjordes av Claudia med hjälp av en Emberback Spider.
 • Fertility Spell : Denna spell använder hjärtat av en Magma Titan och gör det möjligt för en magi att värma en enorm region, vilket gör att en enorm vinst får odlas.
 • Fusing Stave – ”Ecnesse ruoy esuf.” (”Smälter din essens.”) : Denna spell tillåter en magi att infusera wisp med essensen av ett levande varelse.
 • Gripande stavning – ”Nwod meht gard, psarg gnihtirw.” (”Vridande grepp, dra dem ner.”) : Denna spell tillåter en magi att förtala en enorm, spektral bläckfisk som kommer att använda sitt tentakel för att gripa det avsedda målet. Den använder tentaklet på en bläckfisk.
 • Healing Spell – ”Sbmil eseht ot efil gnirb.” (”Få liv till dessa lemmar.”) : Denna stavning förmodligen tillåter en magi att bota en förlamad person. Trollformen kräver blomblad och en smula gräshoppa. En framgångsrik roll kräver ett hjortoffer.
 • Hearts of Cinder – ”Nrub tonnac rednic fo straeh.” (”Hjärtor av cinder kan inte brinna.”) : Denna spell använder skadad Sun Primal magi för att förvandla människor till eldiga monster med ökad styrka och uthållighet. De drabbade liknar Sunfire Elves i sitt värmeläge. De är inte bara ogenomträngliga för eld utan stärks också av den.
 • Uppvärmningspell – ”Latem eht taeh, hcuot gninrub.” (”Burning touch, heat the metal.”) : Denna spell tillåter en magi att värma ett vapens metall.
 • Homing Spell – ”Kram ruoy dnif, tlob rekeestraeh.” (”Heartseeker-bult, hitta ditt varumärke.”) : Denna stava tillåter en magi för att säkerställa att en projektil aldrig missar sitt mål, oavsett omständigheterna. Den använder ögat på en gryphon .
 • Illuminating Stave – Denna spell tillåter en magi att kasta ett fackelliknande ljus från handflatan, som sedan kan användas för att lysa upp ett mörkt område.
 • Illusion Spell – Denna spell tillåter en magi att dölja sin verkliga form. Den använder essensen av Sunray Monarchs.
 • Stegöppningsstav – ”Gnittes txen rou ot htap eht laever dna em dropeb trap.” (”Ta del före mig och avslöja vägen till vår nästa inställning.”) : Denna spell tillåter en magi att ta bort hinder eller hinder och öppna en väg att passera.
 • Power Sucking Spell – ”Rewop rouy swollaws eh, thgim rouy swollaws eh, traeh rouy swollaws eh.” (”Han sväljer ditt hjärta, han sväljer din styrka, han sväljer din kraft.”) : Den här stava tillåter magiker att sifonera kraften inuti en magisk varelse i deras kroppar.
 • Avslöjande stavning – ” Cigam rouy laever.” (”Avslöja din magi.”) : Denna spell tillåter en magi att upptäcka ett magiskt föremål sanna natur och potentiella hemligheter.
 • Seeing Eye Spell – ”Neddih si tahw laever eye gniees eurt.” (”Sannat öga avslöjar vad som är doldt.”) : Denna spell tillåter en magi att se ett magiskt objekt sanna natur och potentiella hemligheter.
 • Tystnad stavning – ”Eciov eht laets.” (”Stela rösten.”) : Den här stava tillåter en magi att tystna någon genom att ta sin röst.
 • Smoky Resurrection Spell – ”(ämne) niaga esir, nellaf fo hsa.” (”Ask av fallna, stiga igen (subjekt).”) : Denna trollformel, som använder aska från avlidna varelser på ett Shadowlife Candle, tillverkat av blodet från en Moon Phoenix blandat med öronvax från en drake . Det tillåter en magi att kalla till rökiga efterbilder av de en gång levande varelserna för att göra sitt bud. De tillkallade varelserna är en kombination av rök och ande och är ogenomträngliga mot materiella föremål eller vapen. Strömningen varierar beroende på vad som återuppstår: ”Srekees ykoms niaga esir, nellaf fo hsa.” (”Ask av fallna, stiga igen rökiga sökande.”) [21] eller ”Snissassa ykoms niaga esir, nellaf fo hsa.” (”Ask av fallna,resa upp rökiga mördare. ”)De försvinner bara när deras uppgift är klar eller när de förstörs med magi.
 • Snake Binding Spell – ”Meht dnib leets gnirehtils.” (”Slitheringstål binder dem.”) : Denna stavning gör att en magi kan förvandla ett föremål till ormar för att binda någon. Ormarna förändras sedan i kedjor.
 • Snake Morphing Spell – ”Dnibnu leets gnirehtils.” (”Sliding stål loss.”) : Denna spell kan förändra ett föremål, såsom kedjor, till ormar med essensen av ett vitt pulver eller en orms mage.
 • Soul Switching Stave : Denna spell tillåter en magi att byta själar från två kroppar med en tvåhövd Soulfang-orm .
 • Soul Trapping Spell – ”Erusaert ym si luos ruoy.” (”Din själ är min skatt.”) : Denna spell tillåter en magi att fånga någon inom ett objekt. Det skönjas i repetitionen att träda i kraft. Viren använde denna spell för att försegla Runaan i ett mystiskt guldmynt.
 • Kämpar stava – ”Htaerb eht laets.” (”Stela andetaget”) : Den här stava tillåter en magi att kväva någon genom att ta andan.
 • Spåra stavning – ”(ämne) eht kees.” (”Söka efter (ämnet).”) : Denna spell tillåter en magi att spåra en levande varelse som använder en del av deras biologi, t.ex. hår eller naglar. Trollformlerna kräver att smälta biologin med några lurar och kasta den på högsta möjliga plats. Strömningen varierar beroende på vad som spåras: ”Fle wodahsnoom eht kees.” (”Sök Moonshadow Elf.”)  eller ”Natit amgam eht kees.” (”Söka Magma Titan.”)
 • Ultimate Weapon of Vengeance – ”Etah fo nopaew a htiw efil niard ot, ssol dna evol fo tonk delgnat a tsiwt.” (”Vrid en sammanfiltrad knut av kärlek och förlust, för att tappa livet med ett vapen av hat.)” : Denna spell skapar ett vapen som kan avsluta livet för ett specifikt varelse genom att förvandla det till sten. Trollformlerna kräver en enhörningshorn , det sista andetaget av ett offer som dödats av målet och blodet från någon som älskade offret.

spells

Gjutning trollformler

Handlingen med att spela en spell görs genom att utnyttja energin från en Primal Source eller en magisk varelse och sedan rikta den energin mot att uppnå ett visst mål, ofta genom att använda runor eller incantations. Ursprungliga trollformler kastas vanligtvis genom antika drakoniska inkantationer och runor, medan mörka magiska trollformer ofta kastas genom inkantationer, där magin talar bakåt. har utarbetat processen för att gjuta Primal-trollformler, och förklarar att för att kasta Primal-trollformler skulle en caster kräva en storm eller åtminstone en stark bris om de inte är i besittning av en Primal Stone. En magi måste utnyttja en viss mängd Primal energi för att kasta en trollformel. Runer måste dras för hand exakt, och själva magin är ibland bunden till användarens fysiska förmåga, precis som ”Aspiro” kräver att magin blåser luft från lungorna och ”Manus. Pluma. Volantus.” kräver en magi för att använda sina armar för att flyga.

Om magin attackeras innan stavningen slutförs kommer den att avbrytas.

Liksom i fallet med Aaravos, har Archmages en hög nivå behärskning av magi och är därför kapabla att kasta trollformler utan hörbar inkantation.

Kända trollformler

Moon Magic

 • ”Historia viventem”: Denna spell tillåter en magi att skapa en realistisk illusion av en eller flera händelser i historien. Gjutna av Lujanne , denna spell visade Callum de forntida månmagiska ritualerna i Moonshadow Elvestusentals år sedan, när Xadia var ett land. Trollformen skapar skimrande blå illusioner som återaktiverar ett historiskt jämnt, illusionen producerar också ljud som musik. Trollformen formar sig runt landet där mage talade besväret och återskapade en tidigare händelse som hände på den platsen. Det är okänt om en månmage kan kasta en illusion av en historisk händelse som inträffade någon annanstans, eller om de är bundna av deras plats. Trollformens etymologi är från latin. ’Historia’ kommer från det latinska ordet historia, som betyder historia. ”viventem” härstammar från det latinska viventem, vilket betyder levande varelse. Därför kan inkantationen bäst läsas som ”levande historia”. Den här stavningen är ganska användbar för dess förmåga att verifiera riktigheten av historiska händelser,eftersom skrivna konton inte ofta fångar hela bilden och kan registreras med viss förspänning.
 • ”Mystica-Arbora”: This cloaking spell was cast by Runaan, who crushed a Moon Opal to power it. He used the spell to hide himself and his fellow assassins from the Crownguard. The spell allows mages to camouflage themselves, nearby objects and allies, and their surrounding environment from unwanted onlookers. The spell disguises the mage and their allies as trees (hence the etymology of the incantation) and other items such as their equipment as other natural objects e.g rocks. The etymology of the spell is from Latin. ’Mystica’ comes from the Latin word mystica, meaning mystic or magic. ’arbora’ derives from the Latin arbor, meaning tree. Therefore, the incantation could best be read as ”magic-tree”; most likely because it disguises the caster and their allies as trees.
 • Illusion manipulation: Spells exhibited by Lujanne and Moon mages. They are capable of creating illusions, from giant monsters to duplicates of themselves and others. These illusions can also be used to create disguises for a moon mage, such as when Lujanne disguises herself as a human.
 • Silvergrove ritual: A dance that Moonshadow Elves perform to see and enter the Silvergrove.
 • ”Ghosting” : ”Ghosts” är Moonshadow-alver som förbannas av sina släktingar på grund av oärliga handlingar och effektivt förvisar dem. Trollformen förhindrar att spöken ses eller höras av dem som kastar det på sig själva, och hjulet verkar ansiktslöst för spöken. Spöken kan dock fortfarande ses genom reflektioner. Att bli spökt är ett enhälligt samhällsbeslut som måste diskuteras av alla medlemmar i Silvergrove

Sky Magic

 • ”Aspiro” : Denna spell tillåter en magi att släppa loss ett starkt vindpust framför dem och skjuta människor eller föremål bakåt. Virvelvindens kraft kan styras av hjulet;  använde stavningen för att vända sidorna i en bok, men Callum använde den för att tillfälligt hålla i ett snöskred. När man använder stavet kan hjulet ändra dess riktning som hur Callum använde stava för att distrahera Sol Regem och locka honom att fånga sig in i en stenbåge. Trollformens etymologi är från latin. ”Aspiro” kan härledas från de latinska orden: aura (som betyder luft eller vind) och spiro (vilket betyder att jag andas). Därför kan inkantationen bäst läsas som ”Jag andas vind”.
 • ”Aspiro-frigis” : Denna spell tillåter en magi att generera en extremt kraftfull isblast, tillräckligt stark för att tillfälligt frysa en enorm fiende . Isen exploderar framifrån där magin kastar den och omsluter allt på sitt sätt i is. Trollformens etymologi kommer från latin. ”Aspiro” kan härledas från de latinska orden: aura (som betyder luft eller vind) och spiro (vilket betyder att jag andas). ”frigis” kunde komma från latin frigus, vilket betyder kallt. Därför kan inkantationen bäst läsas som ”Jag andas kall vind”.
  • En möjlig version av denna spell användes  för att frysa ett objekt och få det att gå sönder.
 • ”Fulminis”: This spell allows a mage to generate powerful electricity and unleash devastating bolts of lightning at enemies. The lightning collects in the casters hand and is released when they say the incantation. However, if the mage only knows the rune and not the incantation a bolt of lightning will be stuck to their hand. The only way of ending the spell without the incantation is to either toss away the Primal Stone or discharge the electricity in a conductive source like water. The etymology of the spell is from Latin. ’Fulminis’ could derive from the Latin word fulmen, meaning lightning. Therefore, the incantation could best be read as ”lightning”.
  • A possible version of this spell was used by Aaravos to attack multiple targets in one blow.
 • ”Manus. Pluma. Volantus” : En spell som gör det möjligt för användaren att växa vingar från sina armar och använda dem för att flyga. Till skillnad från andra trollformler kräver detta att runorna trycks fysiskt på magasinens armar. Det översätts till ”Händer. Fjädrar. Fly”.
 • ”Ventus spiralis” : En trollformel som skapar ett spiral vindskydd, som låter hjul och de runt omkring dem andas i områden med tunn luft. Namnet översätts till ”Spiraling vind”.

Sun Magic

 • En spell som används av Aaravos för att skjuta eldsprängningar.
 • En spell som används av en Sunfire Elf för att skapa ljusringar runt någon.
 • Ett ljus som avslöjar medan hjärtat är rent eller inte.

Korrupt Sun Magic

Dessa trollformler görs med solpersonalen infekterad av Aaravos mörka magi, vilket gör dem skadade.

 • ”Noctu igne”: Denna spell tillåter en magi att trollbinda och lansera en orb av eldig energi på ett avsett mål. Det betyder ”Night fire”.
 • ”Tenebris praesidium”: Denna spell tillåter en magi att skapa ett kraftfält av ren energi. Det betyder ”Dark protection”.

Svart magi

 • Aaravos ritual: En mörk magisk process utförd av Aaravos och en annan person. Syftet är att transportera Elfens larvliknande varelse över den magiska spegeln där han är instängd. För det första samlade både Aaravos och Viren en lila trasa, en gyllene tråd och en nål, en murbruk och stöt, en sten och en kalk som innehåller vatten. Därefter sydde båda en runa i den lila duken med den gyllene tråden. Aaravos drog sedan en glödande lila runa i luften, denna runa förvandlades till en boll av lila ljus som han tryckte mot spegeln. Ljuskulan försvinner när den träffar spegeln, men runorna som sås i trasorna glöder gyllene. Aaravos lyftade berget upp i luften och trasan omslöt den, och sedan torkade hans trasa upp för att avslöja att berget hade gått i hälften och blivit en geod (fylld med kristaller).Viren täckte sedan sin sten med tyget och bröt berget i hälften med stötet och bildade två geodhalvor. Aaravos och Viren malde sedan kristallerna i geoden och hällde de pulveriserade kristallerna i de vattenfyllda kalkarna. Blandningen släppte en lila ånga som flödade ut i luften. Båda drack drycken, vilket tydligen var ”förvånansvärt inte hemskt”. Därefter klippte både Aaravos och Viren handflatan med en dolk och tappade i den tomma murbruk. Så snart deras blod föll ned i murbrukarna brände lila lågor en sekund innan ett virvlande rött och lila ljus fyllde Aaravos skål. Aaravos tog sedan en mörk lila larvliknande varelse ur munnen och den kröp in i skålen. När varelsen kom in i Aaravos skål bleknade det röda ljuset, men samtidigtVirensmortel glödde rött och varelsen dök upp och låg på botten av hans murbruk.
 • Dancing Flames Spell – ”Semalf gnippiks gnipael.” (”Leaping skipping flames.”): This spell allows a mage to conjure a small flame that leaps between multiple targets setting them on fire and growing stronger before disappearing. This spell was cast by Claudia using an Emberback Spider.
 • Fertility Spell – (”<Incantation unknown>”): This spell, using the heart of a Magma Titan, allows a mage to warm a vast region, allowing an enormous bounty to be grown.
 • Fusing Spell – ”Ecnesse ruoy esuf.” (”Fuse your essence.”): This spell allows a mage to infuse wisps with the essence of a living being.
 • Grasping Spell – ”Nwod meht gard, psarg gnihtirw.” (”Writhing grasp, drag them down.”): This spell allows a mage to conjure a huge, spectral octopus that will use its tentacle to seize the intended target. It uses the tentacle of an octopus.
 • Healing Spell – ”Sbmil eseht ot efil gnirb.” (”Bring life to these limbs.”): This spell supposedly allows a mage to cure a person of paralysis. The spell requires flower petals and a tad of grasshopper goop.
 • Hearts of Cinder – ”Nrub tonnac rednic fo straeh.” (”Hearts of cinder cannot burn.”): This spell uses corrupted Sun Primal magic to transform humans into fiery monsters with increased strength and stamina; the affected resemble Sunfire Elves in their heat-being mode. They are not only impervious to fire but also strengthened by it.
 • Heating Spell – ”Latem eht taeh, hcuot gninrub.” (”Burning touch, heat the metal.”): This spell allows a mage to heat a weapon’s metal.
 • Homing Spell – ”Kram ruoy dnif, tlob rekeestraeh.” (”Heartseeker bolt, find your mark.”): This spell allows a mage to ensure that a projectile never misses its target, no matter the circumstances. It uses the eye of a griffin.
 • Illuminating Spell – This spell allows a mage to cast a torch-like light from the palm of their hands, which can then be used to light up a dark area.
 • Illusion Spell – This spell allows a mage to conceal their true form. It uses the essence of Sunray Monarchs.
 • Path Opening Spell – ”Gnittes txen rou ot htap eht laever dna em erofeb trap.” (”Part before me and reveal the path to our next setting.”): This spell allows a mage to remove obstacles or impediments and open a path to pass.
 • Power Sucking Spell – ”Rewop rouy swollaws eh, thgim rouy swollaws eh, traeh rouy swollaws eh.” (”He swallows your heart, he swallows your might, he swallows your power.”): This spell allows mages to siphon the power inside a magical creature into their bodies.
 • Revealing Spell – Cigam rouy laever.” (”Reveal your magic.”): This spell allows a mage to discover a magical object’s true nature and potential secrets.
 • Seeing Eye Spell – ”Neddih si tahw laever eye gniees eurt.” (”True seeing eye reveal what is hidden.”): This spell allows a mage to see a magical object’s true nature and potential secrets.
 • Silencing Spell – ”Eciov eht laets.” (”Steal the voice.”): This spell allows a mage to silence someone by taking their voice.
 • Smoky Resurrection Spell – ”(subject) niaga esir, nellaf fo hsa.” (”Ash of fallen, rise again (subject).”): This spell, using the ashes of deceased creatures on a Shadowlife Candle (made from the blood of a Moon Phoenix mixed with earwax from a dragon), allows a mage to summon smoky afterimages of the once-alive creatures to do their bidding. The summoned creatures are impervious towards material objects or weapons. The incantation varies according to what is being resurrected: ”Srekees ykoms niaga esir, nellaf fo hsa.” (”Ash of fallen, rise again smoky seekers.”) or ”Snissassa ykoms niaga esir, nellaf fo hsa.” (”Ash of fallen, rise again smoky assassins.”)
 • Snake Binding Spell – ”Meht dnib leets gnirehtils.” (”Slithering steel bind them.”): This spell allows a mage to transform an object into snakes to bind someone. The snakes then morph into chains.
 • Snake Morphing Spell – ”Dnibnu leets gnirehtils.” (”Slithering steel unbind.”): This spell is capable of transforming an object, such as chains, into snakes using the essence of a white powder or a snake’s belly.
 • Soul Switching Spell: This allows a mage to switch the souls of two bodies.
 • Soul Trapping Spell – ”Erusaert ym si luos ruoy.” (”Your soul is my treasure.”): This spell allows a mage to trap someone within an object. It is chanted in repetition to take effect. Viren used this spell to seal Runaan within a mysterious gold coin.
 • Suffocating spell – ”Htaerb eht laets.” (”Steal the breath”): This spell allows a mage to suffocate someone by taking their breath.
 • Tracking Spell – ”(subject) eht kees.” (”Seek the (subject).”): This spell allows a mage to track down a living being using a part of their biology e.g. hair or nails. The spell requires to fuse the biology with some wisps and cast it in the highest possible place. The incantation varies according to what is tracked: ”Fle wodahsnoom eht kees.” (”Seek the Moonshadow Elf.”) or ”Natit amgam eht kees.” (”Seek the Magma Titan.”)
 • Ultimate Weapon of Vengeance – ”Etah fo nopaew a htiw efil niard ot, ssol dna evol fo tonk delgnat a tsiwt.” (”Vrid en sammanfiltrad knut av kärlek och förlust, för att tappa livet med ett vapen av hat.)” : Denna spell skapar ett vapen som kan avsluta livet för ett specifikt varelse genom att förvandla det till sten. Trollformlerna kräver en enhörningshorn, det sista andetaget av ett dödat av målet och blodet från någon som älskade offret.

Magiska artefakterArtefakter används ofta för att utnyttja vissa magiska egenskaper eller förmågor och leda eller kontrollera olika källor till magi eller gjutna trollformler. Artefakter är mystiska och konstiga och man vet inte mycket om dem. Magiska artefakter är olika i form och storlek.