Bakgrund; B-Daman är son till älvkvinnan Hire och vampyren Heades som hemligt striden tillsammans med dom andra feer, starling, vampyr ( de flesta av dom är bedragare mot människor)! B-Daman och hans familj flydde från kriget när hans pappa blir mördad, en av fem familjen medlem så B-Damans mamma tog sin lilla son i säkerhet. När han var barn berättar Hire om den legendariska ljuset fe av Lux clan ,veta också att Ranmaru gifter sig med okänd starlingkvinnan, fått senare en yngre dotter ( halvsyster till Obin som är fe) vid namn Ryszard!

B-Daman reser härifrån på nytt äventyr för att leta efter sitt livs kärlek Ryszard, dök henne upp när han blir räddad från bråkigt elakare gänget nu har hans dröm blir sann men det visar sig att fem av killar är förlovad med Ryszard av deras öde…

Utseende; B-Daman har mörkbrun färgad hud och lila ögon med kort blont hår längst upp som sträcker sig in i en lång hästsvans längst ner, han bär små vita örhängen! Klädstilen har alltid han gillar att…

Personlighet; B-Daman har en öppensinnad och hängiven personlighet gentemot sina medarbetare och utlänningar. När det gäller någon nära honom är han mycket godhjärtad och omhuldar den personen. Men kan också vara seriös, krävande och våldsam mot dem som inte lyssnar och skadar den som står henne nära. Han visade beslutsamhet i att aldrig ge upp att undersöka hur man lär sig att kalla magi. En liknande attityd visades i hans önskan att få hans älskade . B-Daman är en mycket trevlig och förtroendefull person, och han hjälper ofta sina vänner.  Hans känslor för honom fladdrar från beundran till irritation och sedan till lite förälskelse.  Måste han dölja B-Damans vampyriska natur för nästan alla, särskilt eftersom hans svärd redan kan upptäcka onda auror. Han bevittnar detta och får reda på att han är en vampyr. Ryszard är redo att acceptera positionen för B-Daman brud. Han erkänner sina sanna känslor. Ryszard berörs och hon kysser honom just då och förseglar deras brudavtal.

En mycket stilig dhampir (halvälvan, halvvampyr) som bodde i den gamla herrgården. Så snart han ser Ryszard börjar han flirta med henne och kallar henne sin ”brud”. Det är först okänt han verkligen gillar henne för sig själv eller för sitt söta blod. Senare är han dock mycket avundsjuk om Ryszard är nära någon kille ( Lynn, Mark, Julius, August som ät Ryszards en av fem framtida makar) och om någon är elak mot henne, svarar han ganska snabbt. När serien fortskrider förklaras hans känslor allvarliga. Det förklarar han helhjärtat att han med hela sin kropp och själ älskar henne. Men de visas sig att hans sanna namn är Hakuoro!

Kraft och förmågor

Befogenheter och förmågor