Takashi är den andra Suzaku krigaren, SC möter och den 4: e kejsaren av Kounan, som regerar från huvudstaden Sengoku. Han är utan tvekan vacker och är en narcissist. Han har har ett rykte för sin skönhet och sin narcissism och har tolv av syskonen. Arton år gammal föddes han i Eiyou (Rong-Yang), huvudstaden i Konan Empire, den 2 april. Som en av de himmelska krigarna i Suzaku kan han kalla ett svärd; som sådan är han en kraftfull svärdman och har dessutom utbildats i kampsport sedan barndomen. Hans födelse namn är Xing-shu, baserat på stjärnan.

Den ökända demonkungen som reglerar de sex himlarna

Han är känd som en tyrannisk härskare, välsignad med lyckan och färdigheten att erövra världen.
Han kan vara kallhjärta men önskar den plats där det inte finns någon diskriminering av människor och rätten för lägre klassers folk att tala fritt.

 

Utseende: Denna kejsare misstas ofta som en kvinna vid första anblicken på grund av sin feminina skönhet, han har en smal och mager byggnad och står omkring 6 fot. Hans funktioner består huvudsakligen av midjelängd mörkgrönt hår som bärs i en lös hästsvans när han inte bär sin krona. Han har mjuka gyllene ögon och en anständigt ljus hud. När han deltar i sina uppgifter som kejsare i, är hans hår bundet i en bulle-stil under sina kungliga kronor och han bär olika formella kejsarrockar. När han följer med SC i jakten på krigarna bär han en mindre formell och enklare crimson kläddräkt med guldfoder som strömmar ner till knäna, och under den bär han en vit långärmad kortare mantel med lila beslag. Hans byxor är bruna och han bär stövlar i motsats till det böjda, toffelliknande skor som han bär med sina imperialistiska kläder. Hans klädsel förändras i men liknar något som hans resande klädsel i huvudserien. Den är djup crimson i färgen, med inslag av guld och en vit mantel under.

Hans “stjärna” Celestial Warrior-markering visas på vänster sida av halsen, vanligtvis när han använder sina krigarrelaterade förmågor.Han kan emellertid manifestera det när han vill. Liksom alla Suzaku Warriors är den färggrön. Designen ändras till en mer “kursiv” stil senare i serien när krigarens förmågor blir “drivna”.

Personlighet: Han verkar vara den typ som döljer hans känslor, men han är faktiskt en varm och mild man. Som härskare över sitt rike blev han uppfostrad av vuxna, så det är inte konstigt att han ser gammal ut för sin ålder. Han ser kall och hård ut när han sitter på tronen på grund av sin isolerade och ensamma uppväxt. Han hade aldrig någon verklig kärlek från sina föräldrar, den tidigare kejsaren och kejsarinnan, så han är väldigt lockad av SCs värme. När han är runt henne förvandlas han till en vanlig ung man. Den värsta delen (eller bästa delen) om honom är att han är en total narcissist. Takashi  är väldigt stolt över sin skönhet och visar alltid sitt kungliga lager och sitt snygga utseende. Han älskar att titta på sig själv i spegeln och gillar definitivt när andra komplimanger honom.Han gör dock detta med god humor – han är inte en självisk person eller någon som skulle skära ner andra. Snarare är han generös med sin skönhet, älskar sig själv men också andra tillsammans med honom.

På grund av sin skyddade bakgrund vet han inte mycket om världen. Takashi är den fjärde kejsaren av Kounan, och från en ung ålder växte han upp bland vuxna för att vara ansvarig och ta hand om politiska angelägenheter. Takashi är naturligtvis en mild, fredsälskande man, som är ganska isolerad och tyst men också mycket bra för och omtänksam av andra.Takashi är allvarlig, snäll och ädel mot de människor han styr över. I själva verket kommer han ofta att sätta Kounans angelägenheter framför att ta hand om sig själv, så att han är så upptagen med att sköta folket och styra landet att han glömmer sitt eget liv och behov. Eftersom han växte upp bland vuxna som rådgivare och ambassadörer agerar han äldre än sin ålder. Som kejsare tränas han för att vara cool och majestätisk, men hans varma hjärta lyser genom hans reserverade yttre.

SC , Kovu, Takashi och Travis

Dom tre, var yngre, fick höra legenden om prästinnan i Suzaku. Han trodde att hon var den som skulle rädda honom från sin ensamhet och blev automatiskt kär i någon som han aldrig träffat. Han skyddade SC med sitt liv när han kunde och bad för henne när han inte kunde vara vid hennes sida. Det trodde att han skulle kunna få SC att älska honom, men när han såg hur mycket hon älskade Kovu ochbara för att vara vid hans sida, även om han aldrig slutade älska henne . Han hade aldrig någon kärlek från sina föräldrar, och det är därför han lockas till hennes värme och hur glad hon är.

En del av killar skulle alltid älska henne, och äntligen älska någon som skulle rädda honom från hans ensamhet.

Berättelse: Takashi hör först av prinsessa av Sengoku i en ung ålder och tror att prinsessan skulle bli hans sanna kärlek och den som skulle älska honom för sig själv istället för sin titel. När han möter SC, blir han kär i henne och blir villig att göra allt för hennes skull. Som sådan blir han en rival med Kovu för SC s tillgivenhet,men enda sett att Takashi, Kovu och Travis komma överens , SC bara kommer att älska dom. Takakshi, Kovu, Travis och gifta sig så småningom med SC, i flera år senare gravid med dom tre.

Upphöjt med liten värme verkar Takashi kall, reserverad och hård, särskilt när han agerar som Konans kejsare, men faktiskt visar sig själv som en varm, fredsälskande och mild person. Takashi, som är känd som en ansvarsfull linjal och kan hantera politiska angelägenheter, placerar ofta sina ämbets välbefinnande först och glömmer sina egna behov i processen. Takashi  har emellertid begränsad förståelse för världen som ett resultat av att den är uppväxt i en skyddad miljö. Efter att ha träffat SC och de andra Celestial Warriors of Suzaku kan han gradvis agera som sig själv och hitta riktiga vänner, en ung pojke med namnet Shu Eian som Takashis reinkarnation (som en vanlig, som han alltid önskat).Under monteringen av Suzaku Celestial Warriors återvänder han senast, trots Tracvis hot att döda honom med sitt svärd när han inte kommer ut!

Kraft och förmågor :

Befogenheter och förmågor: I sitt tidigare liv var han känd som

Spirit från den nederländska och kungliga trollkarl, har han mana uttalat sig vara starkare 

Nargravitz  Trots att han är enTakashi , har Shizuno en ID-tagg, som hon använder för att kalla henne Dragon Cane Nargravitz , en magisk personal som har en iskristall inbäddad i den, som kan förvandlas till en drake som skyddar henne från skada och attackerar hennes fiender beroende på situationen. Hon kunde tvinga Elena att använda sitt eget ursprung, Magic Sword Leprazam

Även om de flesta av dess förmågor inte har avslöjats, har Shizuno visat sig kunna bilda en skyddande pelare efter att ha knivits i marken. Den mest unika kraften hos denna magiska personal är som kan förvandla sig till en “golem” i form av en isdrake med namnet Nargravitz som kan försvara sin ägare från skada och attackera sina fiender beroende på situationen med ett isande.

Dark Arts :Efter att ha tvingats genomgå strikta lektioner av sin bror, har Shizuno kunskap om att använda Dark Arts innan hon gick in i Akane Academy. Hon var tillräckligt skicklig för att kunna lära Moroha om att använda sin Dark Arts och lärde honom ett antal grundläggande trollformler.

Vit andning ( 氷の吐息ホワイト·ブレス Kōri no Toiki ? , upplyst “White Sigh”) En steg en mörk konst.

Frysskugga ( 凍てつく影フローズン·シェイド Itetsukukage ? , upplyst “Frysande skugga”) : En steg tre mörk konst, där hon får is som täcker sin motståndare.

Dreadful Blizzard ( 凄まじき吹雪アースリィ·ブリザード Susamajiki Fubuki ? , upplyst “Unearthly Blizzard”) : A Step Four Dart Art, där hon släpper en snöstorm som var tillräckligt stark för att frysa benen på en Fortress Metaphysical.