Sista dagen i USA

Sista dagen innan en lång resa hem. Vi spenderade den i stan, tog bland annat en promenad längs The Walk of Fame. Såg China Theatre där man höll på att förbereda för en filmpremiär, ingen aning vilken film dock. Avslutade med en kopp kaffe vid poolen på hotellet.

En dag på Universal Studios

Det blev minst sagt en heldag, hur kul som helst. Attraktioner av en helt annan dimension o kulisser, scener o historier från o om filmer som Hajen, Phycho, Tillbaka till framtiden, Världarnas krig, Jurassic Park för att inte tala om alla tv serier som producerats här. Ett urplock av bilder, det blev en hel del.

Highway 1

Vägen från Monterey Bay till Canberi blev såklart längs den ikoniska CA 1 som går längs Stilla havs kusten. En bit av den var dock stängd o vi fick ta en detour genom bergen via en trollslag på en krokig väg där det var bra att man inte lider av höjdaräck eller åksjuka. Det var lite mulet så några av fotona e tagna med ett färgförstärkande filter.

Monterey Bay

Vi har äntligen kommit på rätt kant igen ingen mer snö. Monterey var varmt o vårigt. Blommor, grönska, sälar i hamnen o mumsig mat vid havet. Välbehövligt efter storm o snö. Det blev övernattningar på lyxigt gamalt hotell o heldag i solen.

Wrong turn….

Vad som skulle bli en trevlig tur längs den vackra Sierra Nevada blev milt sagt fel. Det slutade med att vi får göra en två dagars omväg på grund av en massiv snö storm. Endast en väg öppen o den gick norr om man inte ville sitta fast mitt i bergen vill säga. Vi har tagit oss till Carson City o om prognoserna stämmer ska vi kunna ta oss vidare runt bergen o vidare till kusten under morgondagen. Ännu en annorlunda dag.

Area 51 & Death Valley

Ännu ett inlägg med massa bilder. Vägen från Grand Canyon tog oss igenom Nevada öknen o alla vet ju att där ligger Area 51. Vi förstod att vi var i krokarna när alla fik, butiker, truckstops och bordeller var alien inspirerade.Vi tog oss därifrån in i Death Valley där landskapen minst sagt var varierande o alla ställen hade charmiga namn så som Devils cornfield, Artists palette, Badwater basin eller varför inte Hells gate. Fanns flera spökstäder som var creapy att gå runt i som om man bara lämnat allt o dragit. Intressanta, roliga dagar vind o allt.

Grand Canyon west

Den västra delen av canyonen var lika imponerande som den södra om inte mer så. Man kommer väldigt nära kanten då det inte finns några staket eller barriärer vilket var lite nervigt. Eagle Point samt Guano Point var spektakulära man fick oxå se o lära sig mer om indianstammen Hualapai vars territorium detta är samt dom enda som får driva verksamhet här, det var både positivt o negativt. Vi övernattade på Hualapai ranch i en stuga så man kunde njuta av solnedgången över canyonen med en kopp kaffe på terassen. Helt underbart!