Vaknandet

Det finns böcker, serier och filmer om när aliens anfaller jorden. Det finns också om när olika aliens anfaller varandra. Och så finns det böcker, serier och filmer där jorden tar första kontakt med aliens men det finns inte böcker, serier och filmer där jorden anfaller en främmande ras i syfte att erövra en planet. Ni kanske säger att något sådant aldrig kommer att hända.
Men den här historien kommer handla om en sådan invasion. Min berättelse kallas för ”Opcilion sagan”. Här att stycke ur fösta boken.

Alexander vaknade. Han kände sig lite yr i huvudet. Men det var väntat, han hade ju trots allt varit i kryosömn och då var det ganska vanligt att man kunde känna sig lite yr. Alla i besättningen hade varit i kryosömn och hade nu vaknat. Så själva kryosömnen var inte ovanlig. Alexanders kryosömnkammare var placerad alldeles intill ett fönster, ut från det kunde han se nya Jorden. (Nya Jorden var det namn man hade gett planeten.) Det hela hade startat för många år sedan. Den första flottan hade lämnat jorden. Inte alla människor hade följt med. Men en stor del av Jordens befolkning hade det. (Den största mängd som någonsin hade lämnat jorden.) Trots att kryosömnen gjorde att resan kändes som sekunder hade Alexander Hoper bråttom att komma till den nya planeten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.