Mig själv på min blogg -2023.

Mitt namn är: Agnes.

Födelsedag är: Den 24 Mars.

Stjärntecken är: Typiskt för väduren: mål med- veten, modig… Detta stämmer också in ibland: avundsjuk, otålig, hänsynslös.

Mitt smeknamn: Agge, Agni, Agne, Aggan, Ange, Aggis, Agge. Min mamma kallar mig för gullegris, snyltrotsväxt rumpetroll. Brea – Gelfling, Prinsessan. Jag blir kallad för gullig fisen/ gullisfis, prinsessan, gullegroda. Min lilla fiskrov, och fantasi- älskare och the dark- crystal. Brea- Gelfling, Harry Potter – Hermione -Granger, älskare, tanten, barbie – älskaren,  Disney, mello- freak, Väsk- besatt, och min gulliga hjärtat, rosenknopp.

Ålder: 29 år.

Mitt månadssten är Akvamarin. Står för renhet, klarhet tydlighet och mod i vår kommunikation, med oss själva såväl som till världen och människorna runt omkring oss. Akvamarin stödjer dig att kommunicera utifrån dina känslor, din sanning och den hjälper dig att lyssna och förstå dina egna känslor och kommunikation med dig själv. Akvamarin är mars månadssten- Namnet kommer från det latinska ordet för vatten och det är verkligen passande för denna ädelsten som skiftar i olika blåa nyanser och ibland i grönt. Akvamarin sågs en gång i tiden som en beskyddande sten för sjöman och även som en garanti för en säker resa.

Hårfärg:- Mellanblond:- Jag har haft mellanblond, Hår, och hade väl lugg ca 12 år. Cendre färgat, och när mina topparna är slitna så hjälper min mamma att klippa mitt hår lite gran. När jag tvättar mitt hår, så använder jag Head and Shoulders – Schampo och Barnängen Balsam – Pärlglans.

Ögonfärg: – Bruna. Mandel- fromade mellan brunda ögon. Choklad – färgade ögon. Min lilla söta hund Moltas har bruna ögon, min pappa Lars – Göran, och min store bror Max har också bruna ögon.

Längd: Är 63,4.

Kön: Kvinna.

Min bästa egenskaper: Ansvarsfull, Glad, Lugn, Stresstålig, Rolig och Känslig.

Min favoritfärger: är Turkos blått/grönt, Violeta rosa, Svart och Choklad brun.

Min Favoritlåt/Musik: är Rocketman av Elton John/ Taron Egerton, I Just Wanna Be av Amy Ruffle, 2 become 1 av Spice Girls; Victoria Beckham( Posh Spice.

Hobby/ intressen: är hundar, måla och rita. Shoppa lite på internet.

Min Favorit Karaktär ifrån filmer och serie: är Belle ifrån Skönheten och Odjuret. Hon är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under Odjurets yta. Emma Watson som Belle, en välvillig ung bibliofil som söker efter livet utanför sin bys gränser. Hon utvecklar känslor för Odjuret och börjar se mänskligheten inom honom.

Min nästa favorit karaktär som jag gillar är Hailey Rogers spelas av Joanna Levesque -Hailey Rogers är en tonårsflicka, en sekundär huvudperson och en dykare. Hon är bästa vän med Claire och Aquamarine. Hon ska flytta till Australien, men vill inte. Aquamarine ger dem en önskan om de hjälper henne. Deras önskan är att hindra Hailey från att flytta. Hon är galen på livet (som sagt av Claire ). Till slut inser hon att hennes mamma verkligen vill flytta till Australien för ett jobb. Så hon använder inte den önskan och det är oklart när hon träffa Claire och Aquamarine igen. De kanske använder sin önskan att resa och träffa Hailey när hon har flyttat. Hon verkar vara en tomboy och är också 13 år gammal (hon är i samma ålder som sin bästa vän Claire ). Det är okänt om hon någonsin träffar sina vänner ingen, men det kan antas att hon gör det.

Min tredje favorit karaktär som jag gillar är Bilbo Baggins spelas av Martin Freeman- Bilbo Baggins var en Hobbit of the Shire, huvudpersonen i The Hobbit och en bikaraktär i Sagan om ringen. Gandalf föreslog för Thorin och Company att de skulle anlita Bilbo Baggins som deras inbrottstjuv i Quest of Erebor, och slogs senare i slaget om fem arméer. Bilbo var också en av bärarna av Ena ringen, och den första som frivilligt gav upp den, om än med viss svårighet. Han skrev många av sina äventyr i en bok som han kallade Dit och tillbaka igen. Bilbo adopterade sin andre kusin, Frodo Baggins som en gång flyttades bort, till hans arvtagare efter att hans föräldrar, Drogo Baggins och Primula Brandybuck, drunknat i Brandywine River. Bilbo var den första hobbiten som blev känd i världen i stort, och en av få som satte sin fot i de odödliga länderna.

Min fjärde favorit karaktär som jag gillar är Meriadoc, Merry Brandybuck spelas av Dominic Monaghan- Meriadoc Brandybuck, Men, men, herre, jag  erbjöd dig mitt svärd. Jag vill inte skiljas från dig så här Theoden King. Och eftersom alla mina vänner har gått till striden, borde jag skämmas för att stanna kvar. – Glad tilltalande till Kung Theoden. Meriadoc Merry Brandybuck var en Hobbit of the Shire och en av Frodo Baggins kusiner och närmaste vänner. Han älskade båtar och ponnyer och hade ett stort intresse för kartorna över Midgård. Han var också en av de nio följeslagarna i Fellowship of the Ring, och blev senare den åttonde mästaren i Buckland.

Min femte favorit karaktär som jag gillar är Meena elefant spelas av Tori Kelly- Meena – Jag vet inte, men… jag vill försöka. – Meenas svar på frågan om hon kan sjunga inför publik. I Sing avbildas Meena som en söt, blyg och mjukt talande tonårselefant med en otroligt vacker sångröst, och hon älskar faktiskt att sjunga. Hon lider av enorm scenskräck och täcker ofta sidorna av hennes ansikte med sina öron ( ungefär som att gömma sig bakom håret) närhelst denna skräck eller hennes blyghet drabbar henne. På grund av detta kan hon inte sjunga öppet. Men hon gör det när hon är ensam ( eller åtminstone när hon inte får ögonkontakt med någon). I slutet av filmen övervinner hon sin scenskräck, efter några uppmuntrande ord från Buster, tillräckligt för att hon ska sjunga inför en stor publik.

Och jag gillar Johnny bergsgorilla spelas av Taron  Egerton- Johnny- Titta pappa, jag är… jag är ledsen. Men jag vill bara inte vara med i ditt gäng. Jag vill bli sångare. -Johnny pratar med sin pappa under ett fängelsebesök hos den senare. I Sing presenteras Johnny som en själfull gorilla vars sångröst och passion för musik står i direkt motsats till hans roll i fanders bankrånande  team. Innerst inne vill Johnny bli sångare men vet att hans alfa-manliga pappa skulle förneka honom om han visste sanningen. Även om han älskar sin far vill han inte följa hans fotspår för att bli en bankrånare, även om han inte kan säga vad han tycker inför honom. Efter att ha fått en plats i Busters sångtävling försöker han balansera mellan sina pianolektioner och körlektioner för det kommande rånet, vilket leder till att rånet misslyckas och att hans far och hans besättning arresteras. När han besöker honom i fängelset får han modet att avslöja sin sanna ambition, även om det leder till att Big Daddy förnekar honom, även om Johnny lovar att rädda honom och visar att han fortfarande älskar honom. Detta leder nästan till att Johnny sjunker till sin fars nivå genom att stjäla prispengarna, även om han ändrar sig när han hittar Busters positiva åsikt om honom, och bestämmer sig för att vinna pengarna på ett rättvist sätt. Efter Moon Theatre förstörelse, under föreställningen i dess ruiner, saknar han fortfarande sin far, vilket bevisades under Ashs framträdande. Han är lättad när Big Daddy besöker honom efter att ha brutit sig ur fängelset, ångrar sig över sina handlingar mot sin son, samtidigt som han är stolt över honom, till stor glädje för Johnny, vilket tillåter honom att fortsätta med sin sångkarriär. Min sjunde favorit karaktär som jag gillar är Prinsessan Jasmine spelas av Naomi Scott – Min åttonde favorit karaktär som jag gillar är Jareth the Goblin King spelas av David Bowie i filmen Labyrith.

Min Favorit Hjälte – hjältinna: är Peter Parker/Spiderman som spelas av Tom Holland: Ett bett från en spindel gav på något sätt tonåringen Peter Parker dess spindel- djursförmågor och istället för att använda dem för personlig vinning, bestämde han sig för att hjälpa andra med dem. Pojken, en föräldralös som bor hos sin moster, May Parker valde att bära en mask när han bekämpade brott för att inte belasta henne med sina handlingar. Han är med Avengers. Min Favorit hjältinna är Carol Danvers/ Captain Marvel som spelas av Brie Larson: Den tidigare flygvapnetpiloten och underrättelseagenten Carol Danvers förföljde sin dröm om rymdutforskning som Nasa- anställd, men hennes liv förändras för alltid när hon av misstag förvandlas till en människa – Kree- hybrid med extraordinära krafter. Nu är Carol  den senaste krigaren som omfamnar kapten Marvels mantel, och hon har tagit sin plats som en av världens mäktigaste hjältar.

Mina favorit filmer/ serier: är Skönheten och Odjuret 2017 Movie, Aquamarine 2006 Movie, The Hobbit: En oväntad resa 2012, The Hobbit: Smaugs ödemark 2013, The Hobbit: Femhäraslaget 2014 Movies, Sagan om Ringen 2001, Sagan om de två tornet 2002, Sagan om konungens återkomst 2003 Movies, Sing 1 2016 – Sing 2 2021. Aladdin 2019 Movie, Encanto Movie 2021. Frost 2013,2019. Sailor moon – 1992 serie , H2o Just add Water serie 2006, Mako Mermaids serie 2013, Merlin serie 2008, The dark crystal: Age of Resistance serie 2019 och DokiDoki! Precure serie 2013.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.