Zachi är en detektivdemon/knight detektiv och tjuven som inspirera från Detective Conan och Kaito Kid.

skickligaste deckare men dålig på matlagning.

Personlighet : Zachi är en modigaste typ som bryr sig om sina nära och kära. När hon upplever känslor av kärlek eller intimitet. Zachi är snäll hjärta, motsatsen till Dark, och försöker alltid att stoppa mörkret från att utföra galna stunts till ingen nytta. Senare i serien, blir Zachi gradvis förälskad i Pierre. Han har i sin tur också känslor för Zachi.

Utseende: Zachi är en blandning av sin detektive demonkvinna och människa : hon har sina fäder långt silver/turkoshår, röda ögon och klor, men uppvisar inte ansiktsmärkning i sin halva rasenform eller spetsiga humanoida öron, utan har en unikt par furry silver/ turkos hund öron på toppen av hennes huvud. Som hunddemon har Zachi klor och använder för att kämpa med, främst använd i sin Sankon Tessō ( Iron Reaper Soul Stealer ) -attack. Även om en halvras – en hanyō – Zachis starka demonfamilj arvet från sin mor ger henne övernaturliga fysiska egenskaper och motståndskraft. Hon har rå styrka såväl som hastighet och reflexer som är betydligt överlägsen den för alla lägre nivåer och majoriteten av mitten eller till och med högre nivå yōkai. Hennes fysiska förmåga kombinerad med viljestyrka och svärdsmanship tillåter hon att utmana även den starkare högre nivån yōkai. Hennes hållbarhet och regenerativa förmågor liknar yokai och tillåter Zachi att uthärda allvarlig smärta och återhämta sig snabbt från sår och förlänga sin livslängd genom hundratals år.

 

Livslängd : utseende ( 15 ) på grund av apex 4894

Bakgrund: Zachi Inu, född till en detektivdemon fader och en människa är hon en hunddemon / mänsklig hybrid som ursprungligen ville använda den enorma kraften att bli en fullfjädrad demon. Zachi bodde hos sin moster Crystal och hennes man, Zachis kusin Dawn när hon var barn. Efter Zachis mamma död att skicka hennes pappa  bort Zachi för att skydda henne; Omständigheterna i Zachis ungdom, men hon visades ha haft en isolerad barndom som avskyddes av människor för hennes demonblod. Efter Zachis  moster och hennes mans död när Black Shadow, med att hantera demoner och människors hat mot henne och motgångar.

Hon är en skicklighet och talangfulle högstadietdetektiv / demonen som löser de svåraste fall med sin förmåga att observera , klarsynthet och förmåga att se sammanhang , minne och slutledningsförmåga löser hon de mest svårlösta fall samt resonening genom att att använda tricks och tekniker av världens mest kända detektiver.

Som längre hon kan minnas tränar Zachi som en riktig mästerdetektiv och kampsport av hennes föräldrar ( moster och hennes man) och hon är en elev i detektivskolan som ibland samarbetar med polisen för att lösa fall. Under en undersökning blir Zachi attackerad av medlemmar i en brottssyndikat som kallas Skuggorna. De tvingar henne att inta en experimentell gift, men giftet förvandlar Zachi till ett demon i stället för att döda henne för att lösa mysterier i många fall, hon blir förgiftad av två skuggor svartklädda män. Giftet gör så att blir demon istället för att dö, vilket var en effekt de svartklädda männen inte kände till. Giftet (som man senare får veta heter Yoixin 4869) får henne att döda, men hennes demoiska krafter som beskydda Zachi och mentalt är hon fortfarande den 15-årige Zachi Inu.

Hon fortsätter att lösa detektivgåtor under som löst fallet för att inte dra till sig uppmärksamhet från de som förgiftat henne , får hon hjälp av sin barndoms vän Pierre. Men råkar Zachi hittar hennes moster och hennes man (förutom Zachis kusin Dawn är i Amerika) som ligger i brand på deras huset som har explosion och blivit dödar av skuggorna eftersom dom vet att hon är dotter till Rose Knight/ tjuven och hund demon , Zachi blir krossad av hennes moster och hennes mans sorg och vill hämnas på skuggorna och Pierre hittar Zach , så han tar henne till tempel uppe på berget med dom andra knight/tjuven och sensei Kai.

Vapen: Blaze även kallad pinne eller stafettpinnen, är Zachis vapen. Blaze är silver med en glödande grön tasstryckknapp mot den övre änden av det. Det är infällbar, och när den inte används, Zachi oftast har det fäst vid sin nedre delen av ryggen. Millenia sedan, var det svart.

Blaze , som kan vara oändlig i längd. Såsom ses i några strider, kan den fördubblas genom att dela upp den i två halvor. Beroende på dess längd, är hon  kunna svinga pinne som en blaze , svärd, valv pol, och liknande. När snurrade i en cirkel kan det också generera en grå-färgad sköld för att avleda attacker som  när det användes för att blockera. Hon har också använt det som ett spjut spear ett mellanmål väska  Det är förmodligen okrossbar, som visas när Zachi använder den som ett svärd med tanke på att det aldrig blir skadad , Zachi använda hennes blaze som en telefon. När tassavtryck knappen på den övre änden av personalen trycks glider den öppna för att avslöja en skärm. Den kan också användas som en x-ray , med detta kan Zachi använda personal som kikare, en tracker och en karta (komplett med en spårningsenhet). Hon kan också använda den som en kommunikatör (eller telefon till vanliga människor) att kontakta hennes vänner.
Har hon förbättrat färdigheter såsom snabbhet, smidighet, styrka, och nära osårbarhet. Hon använder sin Blaze på ett effektivt sätt, att kunna snurra det vid höga hastigheter, svinga den som ett svärd, och dra nytta av dess dubbelarbete och längd föränderliga funktioner. Hon kan också kasta sin Blaze med stor skicklighet och precision och har den böjas tillbaka till henne. Att resa långa sträckor, använder hon sin Blaze och dess variation i längd valv över hinder.
Zachi har pistolen med i kort istället skjutkulor , brukar med sig när hon behöver.
Kraft och förmågor: Zachi Vision Zachi high-spec glasögon med röntgensyn, värmesökande, mörkerseende och andra skanningsfunktioner. Har en medfödd mystisk sten inuti hennes som magiska krafter, sade att skjuta tårar under passagen av Volley-kometen (som händer en gång per 10 000 år): att dricka dessa tårar skänker odödlighet.

Zachi besitter perfekt, superhumanly angelägna observationsförmåga, och kan märka även de minsta detaljerna. Hon har övermänskliga sinnen, intuition, förståelse, anpassningsförmåga, perception, och övermänsklig detektiv / utredningsförmåga, deduktiv / induktiva resonemang färdigheter, strategisk / taktisk kompetens, analytisk förmåga, problemlösningsförmåga, logiska färdigheter och beräkningsförmåga. Hon kan lätt och perfekt analysera flera strömmar av information samtidigt, och utföra en oändlig mängd beräkningar och simuleringar (från enkla till ofattbart komplex) samtidigt i huvudet utan hjälp utifrån, utan stress eller problem på sin del. Detta gör det möjligt för henne att praktiskt taget förutsäga framtiden till en mycket exakt grad, snabbt lösa eventuella pussel eller problem, fungerar alla situationer i hennes fördel genom att omedelbart komma med perfekta planer (justera vid behov) och alltid känna till den rätta drag som krävs för framgång. Hon beskriver oftast dessa förmågor som ”rekonstruera fragment av kaos med hjälp av källa av visdom”. Hon har också övermänskliga inlärningsförmåga, såsom lätt och perfekt memorera och erinrar obegränsad mängd komplex information. Hon förstår lätt vad hon lär sig, och aldrig glömmer det (perfekt eidetic minne ).

Immunitet: Zachi s enorma demoniska krafter har beviljat henne stor motståndskraft mot skador under loppet av serien. Hon har visat sig kunna stå starkaste emot dödliga sjukdomar, gaser och gifter som påverkar människor och svagare yokai helt enkelt. Hon har också visat stor motståndskraft mot heliga eller andliga energier, vilket framgår av det faktum att hon kunde komma in s renings barriär, den i särklass starkaste i sitt slag i serien, utan att renas.
Hon känner bara en raseri och hedonistisk blodkärlek, som i kombination med hennes nyfunna rovdjur, brist på intelligens och oförmåga att skilja mellan vän och fiende, drev Zachi för att attackera och döda någon i hennes närhet. Med varje efterföljande överbelastning minskade denna forms intelligens, och det blev lättare att utlösa och svårare för henne att återhämta sig från. Om de lämnades okontrollerade, fortsatte Zachi att slåss och döda tills hennes kropp antingen gav ut eller förstördes av en motståndare.Höghastighetsregenerering: Vid skadad botade Zachi och hennes bror Lloyd mycket snabbare än en människa. När Zachis pappas gamle vän t ex uttryckte en av Zachis tänder för att reparera Blade, nämnde han att Zachi skulle växa en ersättningshund på en dag. Kombinerat med hennes stora uthållighet kunde hon återhämta sig från kritiska, icke-dismembering skador  utan permanent ärr från några timmar till flera dagar. Zachi har förmågan att läka brutna ben inom en dag eller två. Även när hon är kritiskt skadad, kan hon ofta fortsätta slåss vid nära full styrka långt längre än någon förväntar sig. Men det betyder inte att Zachi är immun mot smärta eller blodförlust när hon skadas.
Hon pressar ofta sin kropp långt bortom sina gränser för någon hon bryr sig om (till exempel Pierre) är i fara, och hennes skyddande instinkter överväger tillfälligt sin kropps reaktion på smärtan av hans sår. En gång har hon tagit hand om hotet, vid mer än ett tillfälle har hon kollapsat. Förhöjda känslor: Även om det inte var riktigt lika med hennes mamma och Lloyd, var Zachis sinnen ändå utvecklade bortom det hos alla vanliga människor eller djur. Hon kunde höra vad folk viskade från stora avstånd bort, vilket var fallet när hon överhögde i en busk , som lugnt lovade Pierre under hennes andetag. På samma sätt var hennes luktsinne extremt känslig; Hon kunde lukta hints av blod från kilometer bort och kunde upptäcka människors närvaro av lukt långt innan de kunde ses. Men hennes luktsinne kan också vara överbelastad av starka dofter och smakar, vilket framgår av fiender där hon tillfälligt slogs ut av den starka lukten av svart bläck. Hennes luktsinne var också Zachi metod för att upptäcka yōki och användes sålunda för att lokalisera. Under nymånadens natt innan solen sätter in, led Zachi och Lloyd av pre-transformationssymptom, till exempel att förlora sin akuta luktsinne, innan den senare omvandlas till en människa. Hörsel är 10.000 gånger starkaste än en människa.
Även om hon inte ser eller handlar det, är Zachi väldigt uppfattande och atletisk – kan hoppa från höjder som en vanlig flicka aldrig skulle kunna klara av. Hon hade redan den här förmågan när Zachi var ung, det visades när hon hoppade över porten för att fånga tjuvar. Att utöva sina färdigheter sätter sin familj upp dagliga livshotande försök när hon återvänder hem från skolan. En specialitet av detta är hennes gåva för lockpicking (eller hackning, i fallet med elektroniskt aktiverade lås). Zachis förmåga att lockpicking var så bra att det till och med överraskade Pierre. Zachi har utbildats i tjuveri och detektiv hela sitt liv. Hon kan undvika fällor, värja lås, smyga förbi säkerhet och bryta sig in i på nästan vilken plats som helst. Hon föredrar dock att skapa konst, inte stjäla den, vilket gör henne till en både mäster detective och mäster tjuv.