Att läcka ut det hemliga giftet Zicterium han var tvungen att skapa för att utplåna vampyrerna. När drottningen tar bort sina anklagelser avslöjar Victor att han i sitt förflutna, i sitt strävan att skapa den berömda filosofens sten , istället skapat ett dödligt gift som kallas Zicterium. Efter att Victor lämnade slottet tog isak över projektet och skapade därefter Horologium.

Filosofens sten eller filosofens sten ( Latin : lapis philosophorum ) är en legendarisk alkemisk substans som kan omvandla basmetaller som kvicksilver till guld ( krysopé , från grekiska χρυσός khrusos , ”gold” och ποιεῖν poiēin , ”att göra ”) eller silver. Det kallas också livets elixir , användbart för föryngring och för att uppnå odödlighet . i många århundraden var det det mest eftersökta målet inom alkemi . Filosofens sten var den centrala symbolen på den mystiska terminologin för alkemi, som symboliserar perfektion vid sin finaste, upplysning och himmelska salighet. Ansträngningar att upptäcka filosofens sten var kända som Magnum Opus (”Great Work”).