Anime completed fall 2017: Adventure, Fantasy, Romance och Shoujo

Code: Realize – Guardian of Rebirth, i Japan känt som Code: Realize – Sousei no Himegimi (Code:Realize ~創世の姫君~?), är ett otome-spel i genren visuell roman, som utvecklades av Otomate, och gavs ut av Design Factory och Idea Factory till Playstation Vita den 27 november 2014 i Japan. En engelskspråkig version gavs ut av Aksys Games den 20 oktober 2015 i Nordamerika och den 21 oktober 2015 i Europa. i Europa gavs spelet enbart ut digitalt.

Kod: Realize – Guardian of Rebirth är ett otomiskt visuellt nytt videospel som utvecklats av Otomate för PlayStation Vita , som släpptes 2014 i Japan och 2015 i Nordamerika och Europa. Spelet har en steampunk- estetik och en gjutning av litterära och historiska figurer, inklusive Arsène Lupine, Abraham Van Helsing, Victor Frankenstein, Impey Barbicane och Count Saint-Germain. En fläktskiva , Code: Realize – Future Blessings,  släpptes den 26 november 2016. Aksys Games lokaliserade båda spelen på engelska.  En andra fläktskiva, Code: Realize – Shirogane no Kiseki kommer att släppas för PlayStation 4 och PlayStation Vita i Japan. En anime tv-serie anpassning av MSC luftas från 7 oktober till 23 december 2017.

Cardia lever dagligen från världen i en begränsad, övergiven herrgård för att uppfylla sitt löfte till sin far. Hennes kropp bär ett dödligt gift som stryker eller smälter allt som hennes hud berör – vilket gör att lokalbefolkningen kallar sitt ”monster” så hennes far berättade för henne att hålla sig borta från människor och bli kär, men han försvinner plötsligt. En dag avbryts hennes tysta ensamhet när de kungliga vakterna bryter in för att fånga henne. Det är då hon möter den ridderliga tjuven Arsène Lupine som hjälper henne att bryta sig fritt från kungliga vakterna. Cardia finner sig själv på en resa med Lupin för att hitta sin far.

Cardia Beckford ( Förenta staterna Karudia Bekkufōdo )
Voiced by: Saori Hayami (anime)  (japanska); Jill Harris (anime) (engelska)
Cardia är en tjej som kallas ett monster och bär ett virulent gift i kroppen som smälter allt hon berör. Hon har förlorat alla minnen om sig själv för två år sedan. Hon visar inte mycket av en förändring i hennes känslor och ansiktsuttryck. På gränsen för att fångas av den engelska armén, är hon stulen bort av Arséne Lupine. Hon börjar sedan jobba med Lupine och hans allierade. Hon har känslor för Lupin under en längre tid. I slutet av anime blev hon och Lupin gift.

Arsène Lupine ( Förenta staterna Arusēnu Rupan )
Voiced av: Tomoaki Maeno (Japanska); J. Michael Tatum (anime) (engelska) Lupin är en stor tjuv som tycker om att orsaka problem och hävdar att det inte finns något som inte kan stulen. Ljus och optimistisk, han är mycket självsäker. Att backa upp det är hans tjuvkunskaper och hans förmåga att vidta åtgärder. Han var den som stal Cardia ifrån den engelska armén när hon skulle fångas och nu har han börjat jobba med henne. Han verkar som om han har något slags mål i åtanke. När historien fortskrider, blir han kär i Cardia. I slutet av anime blev han och Cardia gift.

Abraham Van Helsing Eiburahamu Van Herushingu )
Utgiven av: Junichi Suwabe (Japanska); Ian Sinclair (anime)(engelska)
Abraham är en tidigare medlem av den hemliga intelligensorganisationen Tasogare (twilight). Han har utmärkta kampfärdigheter, han kallas det mänskliga vapnet. Om det är för sina egna mål, kommer han att använda vilken metod som helst, och han har en sida där han kan beskrivas som kallt. Han går efter huvudet av Tasogare, Finis, men anledningen till att det är okänt.

Victor Frankenstein ( ヴ ィ ー · フ ラ ン シ ュ タ ン Vikutā Furankenshutain )
Utgiven av: Tetsuya Kakihara [5] (Japanska); Micah Solusod (anime)  (engelska)
Victor är en elit som innehar titeln av den förste huvudalkemisten i kejserrätten för den engelska regeringen. Han har en oöverträffad mängd kunskap och intelligens. Men det låter han inte vara överbærande eftersom han är mycket mild och snäll. På grund av vissa omständigheter är han nu på en önskad lista och regeringen jaktar på honom.

Impey Barbicane ( Innehåller Inpī Bābikēn )
Voiced av: Showtaro Morikubo (japansk); Chris Guerrero (anime)(engelska)
Impey är vänlig och positiv, ofta inställer stämningen för gruppen. Hans nackdel är att han pressar sin tur ibland. Men som ingenjör ligger hans talang i avancerade varor. Allt från Lupins små verktyg och bil, hela vägen till ett fartyg som flyger på himlen, är all sin specialitet. Ringa honom ett tekniskt geni är verkligen passande. Impey är också utomordentligt bra vid matlagning.

Saint-Germain ( leverantör av San Jeruman )
Voiced av: Daisuke Hirakawa  (Japanska); Brandon McInnis (anime) (engelska)
Grev Saint-Germain är en ädla som har bott i staden kopparmaskiner, London. Att ge den enkla anledningen till ”det här verkar intressant”, blir han skyddare för Lupin och hans allierade, vilket ger dem både en plats att stanna och finansiera sina aktiviteter. En komplett gentleman, han har en mild upplevelse och ständigt upprätthåller en artig attityd. Men ibland försvinna han till någonstans …

Finis ( フ ィ ニ ス Fīnisu )Utgiven av: Yūki Kaji (Japanska); Justin Briner (anime) (engelska)
Finis är chef för Englands hemliga intelligensorganisation Tasogare. Både hans bakgrund och aktiviteter är höljda i mysterium. Han planerar hur han hämtar Cardia för sig själv.

Alexandrina Victoria ( Arekusandorina Vuikutoria )
Voiced av: Naomi Iida (japansk); Stephanie Young (anime) (engelska)
Drottningen av London.

Herloch Sholmes ( Ergonomus Shorume )
Voiced av: Kazuya Murakami (japanska); Austin Tindle (engelska)
Han är en privatdetektiv som kom till London efter att han blivit kallad av Scotland Yard.
Isaac Beckford ( Azerbajdzjan Aizakku Bekkufōdo )
Voiced av: Daichi Endō (japansk); Greg Dulcie (anime) (engelska)
Fadern till Cardia och Finis. Skaparen av kod: realisera.
Delacroix II ( Tyskland Dorakurowa )
Voiced av: Miho Ishigami (japansk); Trina Nishimura (anime) (engelska)
En vampyrbarn.

Kod: Realize – Guardian of Rebirth utvecklades av Idea Factorys otomspelbransch Otomate . Karaktärsdesigner och illustrationer hanterades av Miko medan Nao Kojima och Yū Nishimura skrev scenariot. Den släpptes först den 27 november 2014 i Japan för PlayStation Vita och är rankad CERO C. En fläktskiva med titeln Code: Realize – Future Blessings ( Kod: Realize ~ 祝福 の 未来 ~ Code: Realize ~ Shukufuku no Mirai ~ ) släpptes den 26 november 2016. Det blev tillkännaget vid Otomate Party 2015 tillsammans med tillkännagivande av Otomates 12 nya titlar. Spelet innehåller nya rutter och kompletterande berättelser och rutter är inställda efter de olika slutet av det ursprungliga spelet, så att huvudpersoner kan spendera tid med hjältarna. En PlayStation 4- version som omfattar båda spelen,  med titeln Code: Realize – Bouquet of Rainbows  släpptes den 24 augusti 2017. En annan fan-skiva med titeln Kod: Realize – Silver Miracles  just nu både PlayStation Vita och PlayStation 4.

Medan de tidigare två matcherna inte har uttalat Cardia,  i december 2016, meddelade Otomates officiella blogg att Saori Hayami gick med i franchisen som huvudpersonen Cardia.

En engelsk lokalisering av Aksys Games släpptes den 20 oktober 2015 ] för Nordamerika och Europa. De planerar också att släppa lokaliseringen av fläktskivan och PS4-versionen den 30 mars 2018.

Musik
Det första spelet har Mao utöva öppnings- och avslutatema med titeln ”Floatable” och ”Kakan -Love bragte mig några eviga kronblad” ( 花冠 -love tog mig några eviga kronblad ).  På fläktskivan utför Mao öppnings- och första avslutatema med titeln ”Brightness ~ Eternal Pure White ~” och ”My Dearest”, och Kaori Oda utför det andra avslutade temat med titeln ”Kibō no kanata” ( 希望 の 彼方 ) , och SHOJI utför det tredje avslutade temat med titeln ”Yumeiro Circus” ( 夢 色 サ ー カ ス ) . Yoshie Isogai skrev alla sångtexten. Myu arrangerade och komponerade låtarna för det första spelet. Hijiri Anze arrangerade och komponerade öppningen och de två första slutet låtarna medan Naoyuki Osada gjorde den tredje avslutningssången. Team Entertainment producerade låtarna och Peak A Soul + producerade BGM.

Annan media
Anime
Kod: Förverkliga – Förmyndare av återfödelse
Anime tv-serie
Regisserad av Hideyo Yamamoto
Skriven av Sayaka Harada
Musik av Ryō Takahashi
Studio MSC
Licensierad av
NA
Funimation
Ursprungligt nätverk AT-X , Tokyo MX , Sun TV , TVA , BS11
Original körning 7 oktober 2017 – 23 december 2017
episoder 12
Wikipe-tan face.svg Anime och Manga portal
En animeanpassning som producerades av studion MSC sändes från och med 7 oktober 2017  till 23 december 2017 på AT-X, Tokyo MX, Sun TV, TV Aichi och BS11. Hideyo Yamamoto regisserade serien och Sayaka Harada hanterade seriekompositionen. Aya Nakanishi anpassade Mikos konst för animering. Mia REGINA utförde temat med titeln ”Kalmia”,  medan Saori Hayami utförde slutänden med titeln ”Twinkle” under hennes karaktärsnamn Cardia. Crunchyroll strömmade serien med Funimation strömmade en simuldub.

Kod: Förverkliga – Förmyndare av återfödelse
Crguardian.jpg
Japansk omslagskonst
Framkallare (s) Otomate
Utgivare (er)
JP : Idéfabrik
WW : Aksys Games
Artist (er) Miko
Författare (er) Nao Kojima
Yū Nishimura
Kompositör (er) myu
Plattform (s) PlayStation Vita , PlayStation 4
Släpp PlayStation Vita
JP : 27 november 2014
NA : 20 oktober 2015
EU : 21 oktober 2015
Playstation 4
JP : 24 augusti 2017
NA : 30 mars 2018 [1]
EU : 2018
Genre (er) Visuell roman
Läge (s) Enspelarläge