Historien börjar med protagonisten Eves dagliga liv, som bor i ett underjordiskt skydd som kallas ”Neosphere” med sin vaktmästare robot som heter Cradle. Paret har levt en fredlig existens under de senaste 2500 åren …

Över jorden och världen har blivit täckt av tjocka, toxiska moln kvar som en konsekvens av gamla krig så länge som alla kan komma ihåg. Även i en hård värld så här lyckas människor fortfarande skära ut en existens, även om fattigdom och sjukdom är utbredd. I en av städerna bor Sud, ledare för en vigilante grupp, som försöker hjälpa andra samtidigt som han gör tillräckligt med pengar för att ta hand om sin sjukliga yngre bror. En dag möter han en seriös ung man som heter Atharva, som söker Suds far, som dog för år sedan. Den unga mannen behöver en eskort ut till ödemarkerna för att hitta någon och är villig att betala en stor summa för jobbet. Med chansen att tjäna stort, accepterar Sud att följa med honom och paret går upp i bergen tillsammans. Men när de når de når den utlovade platsen, hittar de ingenting och slutar spåras av militären, som söker Atharva. I sin flykt slocknar de båda från en klippa och hamnar i Neosphere.

Tillbaka i Neosphere ser Eva att männen faller till synes från himlen och rusar för att undersöka. Vaggan lyckas rädda Atharva och Eva går för att rädda Sud i sjön. När de återfår medvetenhet talar de med Eva och alla är överens om att lämna Neosphere tillsammans och visa Eve omvärlden …

Tecken

eve

2017-06-25-234405

Eva är hjälten i spelet som har tillbringat de senaste 2500 åren som bodde med vagga i Neosphere. Hon är väldigt barnliknande och nyfiken, även om hon vet väldigt lite om omvärlden. Hon är alltid glad. Hon gillar att simma, gå på promenader och ljudet av vatten.

Sud (CV Ishikawa Kaito)

2017-06-25-232333

Sud är en glad och vänlig kille som bott i slummen för hela sitt liv. Upptagen av orättvisorna i staden blir han ledare för en vigilante grupp. Av hela gruppen har han den vanligaste förnuftet och blir den ”moder” -liknande figuren. Han är väldigt praktisk och pragmatisk.

Atharva (CV Terashima Takuma)

2017-06-25-232756

Atharva är en ung man som uppvuxits tillsammans med sina två äldre bröder, i en kupol djupt inom en hemlig militär anläggning. På grund av detta har han ingen sunt förnuft, det är otroligt klumpigt och verkligen olämpligt. Han är dock väldigt boksäker och är också uppenbarligen bra på matematik. Trots att han bara var 18, har han hundratals år värt någons minnen. Han har letat efter Eva sedan han flydde från anläggningen.

Yajur (CV Kondou Takashi)

2017-06-25-233317

Yajur var någon som levde (och dog) för 3000 år sedan men återupplivas från ett lik som gruppen hittar i en medicinsk pod inom kontrollrummet i Neosphere. På grund av uppståndelsen är hans minnen ganska kladdiga. Lite är känt om hans förflutna men hans identitetsmärkning hävdar att han var politiker. Han är en stor flört som tar en omedelbar smak till Eva. Han är ganska praktisk med en pistol.

Row (CV Matsuoka Yoshitsugu)

2017-06-25-233602

Row är en högklassig medlem av armén som desperat söker efter Eva, trots att hon inte känner igen honom. Men det första han säger när han ser henne är ”låt oss dö tillsammans nu!”. Han har ett dåligt humör och tycker ingenting om att använda andra för att uppnå sina egna mål.Lite är känt om honom och hans förflutna är höljet i mysterium …

Vagga (CV Kakihara Tetsuya)

2017-06-25-234106

Vagga är Eva’s vaktmästare och är AI ansvarig för kontroll av Neosphere. Han tenderar att vara väldigt metodisk och kan vara strikt vid tillfället. Han bryr sig djupt om Evas välbefinnande och tar en stor motvilja mot de andra killarna, känner att de sätter henne i fara. På grund av en viss händelse tar han på två andra former.

2017-06-25-234133

Ljud

Öppning: Itsuwari nej Sora nej Saki ni Aru Mono – KOKIA

Sätt in Song: Will – Shoji

Avsluta: Aoi Sora Soredake Nanoni … – KOKIA

BGM för detta spel komponerades av Manyo, som har arbetat med andra spel som Ayakashi Gohan och Collar x Malice. Spelet har 20 BGM spår.

2017-06-25-232027

konstverk

2017-06-25-234430

Konstverk och karaktärsdesign för detta spel delades gemensamt av två artister:

  • Ike – Sud, Yajur & Äldre Vagga
  • Kinami Yuki – Atharva, Row & Younger Cradle

2017-06-12-020548

Systemet

Detta spel har ett ”kärlekstång” -system, vilket visar dig vilka valen svarar på.

2017-06-12-005215

Det mesta av systemet är ganska standard, förväntar sig kartsystemet, vilket är ganska enkelt att använda.

2017-06-12-013545

Mina tankar

Så med fandiscen som kom ut i oktober trodde jag att jag förmodligen skulle ge detta ett lek.Var det värt min tid eller borde det ha stannat i min oändliga eftersläpning?

För att vara ärlig var den övergripande historien om det här spelet ganska anständigt och jag grät / skrattade vid flera tillfällen. Den gemensamma vägen var ganska roligt och lyckades bygga en bra uppsättning karaktärdynamik innan allt drama händer senare. Jag blev överraskad av hur länge vi spenderar i Neosphere men jag njöt verkligen av det slags ”vardagsliv” som skapades. Rutterna är dock inte lika bra med dem alla beroende av samma deus ex (nano) machina för att lösa alla sina problem. Det var okej första gången men i grund och botten följer alla efterföljande vägar ett liknande mönster och ”överraskningens slutliga chef” avslöjar inte överraskande 3: a eller 4: e omgången.

Det är viktigt att komma ihåg om du inte är i mecha, då köper du inte det här spelet – kampsekvenserna är väldigt långa, och även om någon som jag gillar genren kämpade för att bibehålla intresse. Det är särskilt dåligt under den gemensamma rutten, eftersom du måste läsa två eller tre versioner av samma par slagsmål, som är bokstavligen obscenellt liknande men har olika tecken som styr tierblade. Det blev tyvärr ganska tröttsamt i slutet.

Det här spelet har faktiskt en sann avslutning, som jag helt och hållet inte förväntade mig och var tveksam till den efter att ha avslutat karaktärsrutterna, eftersom spelet kände sig ganska komplett. Men jag var faktiskt helt fel i det här fallet och den sanna avslutningen var riktigt bra (och fick mig att gråta … igen …) och avslutade spelet ganska snyggt. Jag är glad att alla måste vara glada för en gång!

Trots historiens brister växte jag verkligen till att älska i princip alla karaktärer i spelet, inklusive de flesta undertecken (GILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL). Först upp är affischkillen # 1 Sud, som de försökte skildra som ”mecha anime protagonist” typ av karaktär.De lyckades definitivt med detta och han verkar spela en ganska viktig roll även på de andra killarnas rutter. Jag tyckte verkligen om sin ”morhöna” sida som definitivt inte visades nog!Han är en bra pojke men känner sig lite tråkig jämfört med de andra … Tyvärr kände jag att pacingen på hans väg kände sig ganska bra (den bekännelseplatsen kom ut ur ingenstans) som inte riktigt hjälpte. Atharva verkar vara den här riktigt coola och seriösa killen men visar sig vara den klumpigaste dorken runt (#relatable). Jag gillade honom definitivt mer än förväntat och åtnjöt hans rutt, trots att gissa hela tomten redan innan han började. Han är också otroligt vacker – jag älskar sin lilla hatt!

2017-06-25-232504

Trots att inte särskilt gillade flirtiga killar är jag ganska svag för tecken som Yajur som har intressanta backstories. Innan han stirrade på några vägar var han min minst favorit karaktär men hans egen väg var faktiskt förmodligen den mest olika så jag tyckte om det. Jag känner som om hans väg utvecklade Eva som en karaktär också, vilket var absolut välkommen. Row faller in i tropen av ”antagonist som kärleksintresse” och utformades med tanken på ”rivaliserande” karaktär i mecha anime i åtanke. Han är också en yandere, som kan släcka vissa människor men hans personlighet förklaras ganska bra och det är lätt att förstå hur han hamnade på det sätt han är. Kanske är jag bara svag till tragiska karaktärer (uttryckt av Matsuoka Yoshitsugu) men jag älskade bara Row och hela hans rutt, som jag tillbringade majoriteten av i översvämningar av tårar.

2017-06-25-233343

Äntligen är vagga, vem är en bra pojke / AI. Jag har inte riktigt ”fått” hela tanken på att ha två olika versioner av honom och hans väg har lidit eftersom det är bokstavligen samma sak men med något annorlunda CG beroende på vilken version av vaggan du väljer (de har dock olika epiloger). Jag valde den äldre versionen först för att få honom ur vägen men önskar att jag hade gått för yngre vagga nu. Younger Cradle * är * obscenely söt men han ser bara så ung ///// Det är också ganska roligt att se en så söt liten kille och höra Kakis djupa röst, haha.Äldre vagga lämnade inte mycket intryck på mig, trots att hans epilog var ganska rolig.

2017-06-25-234240

Underteckenna var alla likaså, även om många inte får nästan tillräckligt mycket skärmtid. Det är ingen verklig överraskning att Gil (Onii-chan!) Kom andra i karaktären för spelet! Jag gillade verkligen Carmine och hoppades att han skulle få en rutt i fandiscen (vilket inte verkar vara fallet ?).

2017-06-25-234527

Jag gillade verkligen musiken i det här spelet, med ”Hajimari no Toki, Hajimari no Chi” som min favoritspår. Jag lägger till OST i min ”to-buy eventually” lista. Vokal låtarna var ganska anständiga och jag gillade verkligen insatslåten, trots de riktigt ostiga texterna. Det spelar inte på alla vägar, vilket är ganska orättvist när alla rutter har episka tierblade-strider i dem.

Röstverkan var högst upp som vanligt. Det var trevligt att höra Kondou Takashi för en förändring och Matsuoka Yoshitsugu var fantastisk som alltid – hans hals måste ha varit öm efter att ha skriat för hälften av Rows rutt.

Konstverket är det som tog mig till det här spelet ursprungligen och det är helt underbart !!Nästan alla CGs är underbara, med bara ett par små fel. Det har också bidragit till att många av CGs är överdimensionerade med spelet zoomar in på delar av det, så att artisterna kan dra på större dukar så det finns inga av de konstiga perspektiv som vi har kommit att förvänta oss i många Vita-spel . Av de två måste jag erkänna att jag personligen föredrar Kinami Yukis konststil men jag älskade hela konsten så mycket att jag köpte en kopia av boken ”officiella konstverk” den dagen jag avslutade spelet. Det är verkligen vackert, om du är en fan av att samla spelböcker är det här definitivt en bra att få!

Det kändes som många CGs i spelet och jag uppskattar att de störde att ha dessa små insatser under några av kamperna. Det finns också en total summa av 8 bonus CG-spel – ett helt stort antal som jag inte har sett sedan det ursprungliga marginella # 4-spelet – och alla är så söta. Jag var bokstavligen förlorad för ord när jag såg Atharvas.

2017-06-25-234423

Slutgiltiga tankar

2017-06-25-233238

Mitt betyg: 8/10

Så övergripande är detta ett perfekt bra spel med bra karaktärer och fantastiskt konstverk men med lite tvivelaktigt pacing, alltför långa kampsekvenser och praktiska plotresolutioner.Men om du kan komma förbi dessa problem så är du ute på en rolig åktur. Rågs rutt i synnerhet är en som jag starkt rekommende.

(Mina egna orden): Jag håller med hon menade att Eva hjälper dom som har problem att reda ut det! Det stora maskinen kallar på henne i nödläge men hur kan hon kopplar till maskiner som att när de återfår medvetenhet talar de med Eva och alla är överens om att lämna Neosphere tillsammans och visa Eve omvärlden … men jag vill veta vad händer sen efter det!?