2016-10-28-220313

Yajur (CV: Kondou Takashi) vaknade från en helande pod från 3000 år sedan, efter att Cradle hjälpt honom att återuppliva honom. Han har inte sitt minne om vem han var eller hur han dog men vet att han var en lagstiftare i det förflutna.

Vagga var den som hjälpte till att återuppliva Yajur så att de kunde få någon från Eva’s era för att hjälpa dem.Yajur flirar alltid med Eva, vilket gör Sud och Atharva rulla ögonen hela tiden lol. Han är bra med maskiner men hjälper till att fixa Neosphere. Han kommer inte ihåg sitt förflutna, men tackar Eva och vaggan för att hjälpa honom. Han säger alltid saker till de andra som hur Eva är så söt och frågar om de är överens.

2016-10-28-220318

När drottningen (en AI-enhet som hanterar Neosphere som vaggan) blir till den enorma gröna slimformen, är de tvungna att bekämpa den. Atharva har kontroll över Tier Blade så han uppmanar det. Men endast Eve transporteras in i cockpiten och både Sud och Atharva är omgivna. Eva försöker att styra Tier Blade men slås över av drottningen. Yajur bestämmer sig sedan för att hoppa i cockpiten med henne och kontrollera Tier Blade i hennes ställe. Det avvisar honom men eftersom Tier Blade väljer en pilot för att kontrollera det och Atharva berättar för honom att det valde honom på grund av hans ”villighet att skydda Eva”. Så efter att ha försökt en miljon gånger lyckades han äntligen övertyga Tier Blade han är värdig och en ring placeras på hans finger som gör honom till piloten. De hamnar på något sätt i kyrkogården som fortfarande kämpar mot drottningen. Yajur märker att drottningen verkar konstig och det beror på att hon försvarar kyrkogården. Så när Yajur lyckas få ett vapen efter att ha hotat att förstöra kyrkogården, piercerar han sig igenom henne och förstör hennes slimkropp.

2016-10-28-220321

Därefter besöker Eva graven efter att ha insett tack vare vaggan, det är befolkningen i Neosphere, som alla dog.Yajur betalar också hans respekt och hon tackar honom för att skydda henne eftersom hon nu vet vad döden betyder och är glad att hon kan leva längs sidan. Han lovar sedan att han blir en riddare för att skydda sin prinsessa, eller henne och kramar henne tätt. Eva får då denna konstiga känsla från honom och inser att han verkar som en ”äldre bror” som gör honom mindre glad att höra lol. Så de går tillbaka och äter lunch tillsammans.

En natt fortsätter Yajur att höra röster i huvudet när det gäller hans tidigare minnen. Han hamnar i staden omedvetet och till och med huvudet till det centrala tornet där han matar in sitt ID ”0834” i datorn. Han får också åtkomst till lösenordet genom sitt fingeravtryck baserat på vad han kom ihåg någon som berättade för honom. Därifrån kommuniceras Arcadia på andra raden. Yajur återfår äntligen sina tidigare minnen och frågar vad Arcadias ordning är för honom.

Så innan de går till marken nedan, upptäcker de sanningen att rena landet. Så, fler fiender attackerar och eftersom Yajur är den nya piloten i Tier Blade, kallar han det som han och Eva transporteras in i den. De kämpar Row lite och medan Yajur hade en fördel använder Row kraften i sina nanomaskiner, så att de får inget annat val än att dra sig tillbaka till Tier Blade. Därifrån leder de till maskinrummet för att dölja sig. Men de är inte fångade där länge eftersom Yajur öppnar dörren inifrån. Eva kan inte tro att han skulle förråda dem och hon skriker hur det inte finns något sätt att han är fienden. Men han slutar slå henne omedvetet.

2016-10-28-220324

Så tydligen var det allt enligt Yajurs plan att locka alla till maskinrummet så att han kunde låta Row och co.inuti och fånga Eve och Atharva. Han rekonstruerade också en kropp med Neospheres energi för Arcadia som varit ett AI-program i flera år. Även om Arcadia tidigare använde en typ av själskontroll som befriades från Yajurs skuld, men nu är han bokstavligen sjuk av sin egen skuld och när han frågar Arcadia att använda sin sinnekontroll, kan han inte göra det eftersom hans nya kropp skapades i Neosphere där det inte finns någon själslig kontrollfunktion. Men han kanske kan rekonstruera en ny kropp tillbaka på marken men det skulle ta tid.

När Eva vaknar är hon bunden i sitt hem som ses av Yajur. Hon börjar kräva svar från honom och han är bara kabedons henne och säger att han var hennes fiende för 3000 år sedan. Han mockar henne även när hon kommer upp, att han skulle vara riddaren som skyddar henne. Innan konversationen kan gå vidare, men Row ingriper och berättar att han ska få helvetet ifrån henne eller han kommer att göra honom till damm lmao.Han ryggar sig och sedan försöker Row att berätta för henne att det kommer snart, men hon kräver sanningen och han bestämmer sig för att avslöja allt för henne.

2016-10-28-220653

Flash tillbaka till 3000 år sedan, Eve (visas som en blond hårflicka) lämnar för att besöka sin bror, Gill, som just kom tillbaka från slagfältet. Row och Eve är kungligheter, liksom vänner, och det verkar som Rows riddare vet att han har en förälskelse på henne men han är bara för trött och blyg för att utveckla sitt förhållande (han är så söt jag kan inte). Hur som helst, snart kommer Row att ha sin fars ledarposition men har inget självförtroende i sig själv. Men Eva tror en dag att han blir som sin far, han behöver bara fortsätta att studera.Tydligen under denna tid skedde ett stort krig för år sedan där AI skapades och upprorades så det var förbjudet att någonsin använda den typen av teknik. Även om uppenbarligen skapande av denna teknik sänktes kraftigt deras strömförsörjning och kriget fortsätter ändå även nu. Även androider som har information som planteras skapas så att fler arbetskraft säkerställs för piloter och tekniker.

2016-10-28-220705

Så en dag kallas Eva till huvudstaden hennes farbror (aka Rows fader) för att eskortera en ny riddare som heter Yajur runt huvudstaden eftersom hennes farbror inte har tid att. När hon eskorterar honom talar han till henne och säger hur deras fiende, singalerna (jag ärligt talat har ingen aning om vad stavning skulle ha) skulle ha en hemlig utveckling på nya vapen. Och när kriget rasar på blir det svårare för Eva att besöka sin bror. Och eftersom singalerna kommer närmar sig deras land, har de inget annat val än att genomföra planen att evakuera folket till ett underjordiskt skydd, Neosphere, som borde hålla 100 miljoner människor. Alla levande varelser evakueras medan ”pseudo-människor” stannar bakom sig. Det är inte bara det, men Row, unionsledarens son, är att bli den utsedda ”mänskliga ledaren” och bli odödlig genom användningen av nanomachiner. Raden är rädd att ta den rollen även när Eva uppmuntrar honom. Men han berättar för henne att en person kan gå igenom förfarandet och han väljer henne. Han börjar sobbing och säger att han är rädd för att leva så länge år efter år men tror att han kan uthärda det om hon är med honom.

2016-10-28-220331

Så både Eva och Row får nanomachinbehandling för att erhålla odödlighet och leda mänskligheten. Och snart måste de evakuera till skyddet som alla andra. På väg däremot sker en explosion i herrgården. Tydligen ljög Elise, en av Evans tjänare, om att hennes bror redan skulle komma till skyddet. Istället rider han på Tier Blade för att bekämpa Singals. Eva försöker att jaga efter honom, men Elise tvingar henne att evakuera. När hon vaknar är hon på Neosphere. Den lyckas börja rinna från marken, men inte långt efter kommer giftgas överallt och Eva inhalerar för mycket och faller omedvetet.

2016-10-28-220711

När Eva vaknar är det ingen runt alls. Hon finner ut från en robot som hon möter namnet Cradle, att alla dog av giftgasen som användes och dödade alla utom för henne. Hon bodde för att nanomachinerna i hennes kropp helade henne när hon sov för ett helt år. Det land hon brukade leva är inget annat än ett galet ödemark och Row är ingenstans att hitta. Så som ett 100 år passerar Eve beslutar att begrava alla de döda medborgarna i sin civilisation, samtidigt som man letar efter Row i processen. 300 år passerar och hon slutar begrava 100 miljoner människor men det finns fortfarande inget tecken på Row. Efter 400 år börjar Eve att förlora det och försöker döda sig vid flera tillfällen, och 100 år efter det förlorar hon helt och hållet henne på grund av överbelastningen av minnen i hennes hjärna. Nanomachinerna inuti henne går rasande och hon blir till och med ett jättemonster. Vaggan måste lugna henne ner, och när han gör det ber hon att ta bort alla hennes minnen. Så hennes hjärna överfördes till en ny maskinkropp, med alla hennes tidigare minnen borta.

Baserat på flashbacken infiltrerade Yajur faktiskt Neosphere och attackerade Aira vid centraltornet. Plötsligt kom Gill, Eva bror, och hjälpte henne att försegla honom till en helande pod. Både Aina och Gill slutade dö på grund av sina skador dock. Så Rows mål är nu att använda henne och hans nanomachiner för att förstöra varandra, med andra ord, de kan både dö ihop och leva vidare som data (vilket är vad Eve önskade). Så Row berättar för henne att han kommer hämta henne i morgon. Den kvällen jagar Eve ner en kille som stal Sud och Atharvas saker i sitt tält. Hon är så pissad att hon inte ens bryr sig om en kniv. Men sedan han jagar honom till toppen av klippan, fortsätter han att berätta för henne att stanna tillbaka och sedan hamna på klippan.

Så följande dag begär Eva en överenskommelse till Arcadia och Row som ska utmana Yajur till en duell. Hon kämpar i Rows Tier Blade och för ett tag har Yajur fördelen när man slår i en golem. Men Evas vrede utlöser hennes nanomachiner från den andra Eva och hon lyckas riva genom golemen och gripa Yajur av roboten. Hon vet att hon kan hämnas sin bror och Aina om hon dödar honom, men tvekar att göra det. Han berättar för henne att fortsätta och göra det men för att även om hon försöker hitta en anledning till vad han gjorde, hatade han henne sedan den första gången han träffade henne för 3000 år sedan. Så när han försöker döda honom, inser hon att det här är inte vad hon vill, men vad det gamla Eve vill ha. Hon fortsätter att recitera i huvudet, hon borde hämnas men Eva gillar fortfarande Yajur så hon kan inte.

2016-10-28-220335

Så den andra Eva skriker om att om hon inte gör det, kommer hon att bli av med sin kropp och sinne. Så den andra Evaens nanomachiner går ur kontroll och omger Tierbladet. Vagga visas och hjälper Eva att fly tillsammans med Yajur. De möter sedan Atharva vid Eva. Han berättar för henne att Sud kan leva och Yajur säger att han borde vara död sedan han sköt honom. Atharva blir fientlig mot Yajur, men Eva säger att han slutar slåss så att de kan hantera situationen vid handen. Den andra Eva har gått ur kontroll och de måste stoppa henne från att förstöra allt runt henne. Så Cradle och Atharva bestämmer sig för att fixa Tier Blade medan Yajur hålls i det underjordiska växtområdet. Hon ber honom att berätta för henne om sitt förflutna och han säger att om han gör det borde hon döda honom.

2016-10-28-220338

Yajur bodde i fackföreningarnas slumområden för 3000 år sedan och var utomstående i landet, blev han behandlad som skit. Han var av låg klass och behandlades som ett verktyg, till skillnad från den högre klassen.Han blev uppenbarligen kidnappad tillsammans med sina vänner och experimenterade med förbjuden mekanisk teknik och omvandlades i grunden till ett cyborgsvapen som hade färdigheter att döda och vapen implanterade i honom för att slåss i inbördeskriget pågår. Efter att ha överlevt en kamp, ​​insåg han om han överlever han kommer att gravera sitt förflutna i hans minne och se till att han är erkänd eftersom han inte hade någon avsikt att leva förut och ingen någonsin kände till hans existens. Efter att han har överlevt, kasserar han sin mänskliga hjärna och medveten så att han inte har någon skuldkänsla för vad han gör och blir väsentligen en tanklös robot. Det var då han gick med i Singal och infiltrerade unionen som en spion allt för att förstöra mänskligheten så att hans namn kan gå ner i historien.

2016-10-28-220344

Så han ger henne sin kniv och berättar att hon dödar honom, eftersom nu är hennes chans. Men Eva vägrar att göra det och kramar honom istället säger att hon inte kommer att göra det. Yajur är förvirrad varför hon fortfarande kan tycka om honom, men oavsett vad han har gjort kan hon inte ta sig för att hata honom och tror fortfarande att Sud lever, vilket skulle innebära att han inte mördade honom i kallt blod. Hon berättar för honom om han inte verkligen ångrade vad han gjorde, han skulle inte lida så mycket. Han omfamnar ryggen och börjar gråta och säger att han hade kul när de var alla fortfarande tillsammans. Han undrar hur hon någonsin kan förlåta honom men hon tror att han har en framtid och de kommer att kunna leva för det tillsammans.

När Eva vaknar är Yajur där med frisyren som han haft tidigare. Det betyder inte att hans personlighet har ändrats (han säger även att hans hår inte är en växel för hur han agerar lmao) och Cradle säger att den personlighet han tidigare haft var faktiskt hans ”ursprungliga” personlighet innan han bestämde sig för att förstöra det. Hur som helst hör de rummlande så de går upp för att möta Atharva. Den andra Eva’s nanomachines går mer och mer ur kontroll så att de måste stoppa henne. Så de använder Row’s Tier Blade och försöker leta efter riddarens vapen (hoppas Sud skulle vara där också) och möta det förflutna Eve i hennes out of control form.

De försöker slåss henne ett tag för att komma till vapen där men inte till nytta. Hon blockerar den och är för stark för att de ska avvärja. Plötsligt, när de tror att allt är hopplöst, ser Sud ut att kontrollera Tier Blade och hjälper till med att avvärja henne. De når så småningom vapenhängaren där alla tidigare riddare verkar (i sin döda anda). De bestämmer sig för att låna Eva och Yajur sin makt så att de kan skydda sitt land och sluta äraens lidande. Så Tier Blade är äntligen i Yajurs kontroll med full kraft och de kan låna riddarens vapen. Han kämpar henne en stund och klarar äntligen att krossa bröstet. Men precis när de tycker att det är över, sticker de båda genom Tier Blade innan de faller över.

2016-10-28-220357

Nästa ögonblick vaknar Eva, hon är i det förflutna Eva medvetande. Hon försöker döda sitt ordstäv att hon behöver mer makt att döda ”honom”, eller Yajur. Plötsligt visas Yajur och försöker avvärja henne och vet att det är meningslöst och hon är bara ute för att döda honom. Eva skriker på honom för att sluta och då visas ett svärd med nej. 1. Det var Eva bror, Gill, och det är mänsklig storlek. Så hon plockar upp svärdet och sticker genom den andra Eva så att hon äntligen försvinna. Tyvärr fortsätter den förstörelse de försökte undvika. Och nu med det förflutna Evas medvetenhet smula, börjar världen att vara i att försvinna. Även Yajur börjar försvinna eftersom nanomachinerna äter bort i kroppen. Eva kramar honom och säger att han inte kan dö eftersom de lovade att de skulle leva tillsammans. Men med något annat alternativ ber Eve den andra Eva för hennes styrka innan de försvinner.

2016-10-28-220400

3 år passerar sedan Eva och Yajur försvann medan man räddade marken och riddade den av förorening.Atharva och Sud bor tillsammans medan Sud fortfarande gör enorma favoriter utan någon ersättning lol.Vagga hade också varit där men har inte flyttat sedan Eva försvann och Atharva tror att när hon återvänder, vaknar han för att hälsa på henne. Plötsligt vaknar han och säger ”de har återvänt” och Atharva kräver Sud.Under tiden vaknar Eva och Yajur upp till en solnedgång som de båda låg i en sjö tillsammans. Yajur frågar henne vad efter döden var, och hon säger att hon inte kommer ihåg, men hon vet att hon gillar sin värld bättre.Han berättar för henne att han lovar att stanna hos henne från och med och förråda henne aldrig igen. Han berättar för henne att han älskar henne och de kysser som sin egen ed att hålla.

2016-10-28-220408

I det tragiska slutet beslutar Eve att fusionera med det förflutna Eva för att stoppa henne. Men när hon gör slutar hon i samma form som hon var i. Yajur inser inte först, men hon plockade upp honom och lade honom på axlarna. Yajur lovar att han hittar ett sätt att byta tillbaka och tacka henne (förmodligen en av de konstigaste dåliga ändamålen lol).

Mina ord om yuukyuun no tiberblade: