Kandrakars hjärta

Detta är hjärtat i Kandrakar som innehåller naturens krafter. En av de fem binder de andra. Och med hjärtat av Kandrakar, förenar dem, kallar och förstorar sina krafter.
Yan Lin förklarar för Will, Irma, Taranee, Cornelia och Hay Lins plötsliga öden som den andra generationen legendariska Guardians of the Veil in It Begins .
Hjärtat av Kandrakar

Kandrakars hjärta (ibland stavat Candracar ) är ett fiktivt magiskt hänge från den italienska serietidningen WITCH och den franska animerade serien med samma namn . Det tilldelas ledaren för slottets väktare och gör det möjligt för väktarna att omvandla till sina superhjälte-alter egon genom att kanalisera de stora fem elementära mystiska energierna från Aurameres till dem.

Bakgrund

Trots att väktarna har någon kraft utan hjärtat, ökas deras styrka kraftigt av det. Utan Aurameres skulle Guardians makter hämtas från deras livskraft istället.

HofKandrakar

I serietidningen är Hjärtat en unik magisk juvel som smälter samman med sin egen egen fysiska kropp och vitala essens när den inte används, och behåller en skugga / spöklik av dem när den skickas vidare till nästa hållare. I den animerade serien förblir hjärtat distinkt från sin ägare, och varje värld hade sitt eget hjärta, av vilka några är juveler som hjärtat av Kandrakar, och andra är människor med en enorm magisk kraft. Under säsong 2 avslöjas att Elyon är hjärtat av meridianen och Lillian Hale är hjärtat av jorden . Det avslöjas också att innehavaren av ett hjärta kan smälta det med en annan världens hjärta, men bara om det hjärtat ges frivilligt. Nerissa vartvungen att vända sig till knep för att förvärva Elyons allt starkare magiska krafter istället för direkt konfrontation eller stjäla det från henne. Detta innebär att den orbikulära rosa pärla bokstavligen är den mycket mystiska essensen / kärnan och ”Hjärta” i Kandrakar , och kanske dess centrala kraftkälla, eller kanske vice versa. I serieteckningen är hjärtat själva essensen / gnistan och kärnan i själva Kandrakar, vilket förklarar orsaken till att Oracle ’s head är markerat med dess symbol. Även Oracle har inte makt att kräva Keeper överlämna den, och Keeper måste besluta att återlämna den, vilket är anledningen till att Endarno inte bara använder sina krafter som det nya Oracle för att ta Hjärtat från Will, vilket skulle göra det möjligt för honom att lyckas med sitt onda plan och försvaga väktarna kraftigt.

Origins

Xin jing1

Xing Jin hämtar styrkan från själva essensen från de fyra drakarna själva såväl som hennes egna.

Enligt den animerade serien fanns det i det antika Kina en gång ett mäktigt imperium som led av en långvarig torka. [3] Jade kejsarens fyra drakar samlade och kände synd för rikets folk, och använde sina magiska förmågor för att få regn till landet. Men därmed upprörde de kejsaren själv.

Kejsaren bestämde sig för att de hade agerat utan hans tillåtelse och beordrade att drakarna skulle hängas in i hjärtat av fyra berg. Kejsarens egen dotter insåg dock att drakarna hade rätt när de hjälpte folket. Hon argumenterade med sin far och när han vägrade att vända sitt beslut släppte hon drakarna själv genom att använda sitt eget magiska märke och kombinera hennes innersta själv / ande med drakornas.

Efter att ha befriats från sina fängelsefängelser blev drakarna andligt en med kejsarens dotter, och hon åkte. Allt som återstod av henne var en orbformad kristallhänge, som var ingen annan än det mystiska hjärtat av Kandrakar.

I serier och grafiska romaner befriades draken personligen av den mäktiga nymfen Xin Jing(som betyder ” Heart of Crystal” på kinesiska), som absorberade sin egen vitala essens och förvandlade dem till de fyra stora floderna i Kina. Efteråt hade allt som återstod av Xin Jings egen inre ande / själ helt omvandlats och tog formen och formen av en orbikulär / sfärisk kristalliserad hänge;gör därför hjärtat till en något delvis vakt och autonom magisk artefakt; det har sitt helt eget sinne och vilja, samvete, känslor, och medvetande.

Valda hållare

Nerissa Heart

Nerissa , den ursprungliga väktaren av kvintessensen och före detta ledare, tog emot hjärtat av Kandrakar för många decennier sedan.

Nerissa , Cassidy , Yan Lin och Will har valt ”utvalda behållare / innehavare” med komiken som påpekade att det har funnits många andra framför dem. Tidigare hållare hänvisas till med tanke på uppenbarelsen av flera tidigare grupper av vårdnadshavare.

I den animerade serien antyds det att Mage också kan ha varit en tidigare ägare av Hjärtat, oavsett om detta var tillfälligt eller inte är oklart.

Mystiska förmågor

När Guardians först introduceras får höra att hjärtat hade två makter. Förmågan att kanalisera Aurameres kraft till dem – förbättra deras elementära förmågor, förvandla dem tillbaka till sina normala jag och låta dem förvandlas till sina alter ego – och förmågan att stänga hål i slöjan. Emellertid avslöjas ytterligare krafter antingen eller läggs till hjärtat när serien fortskrider.

Cassidy1

Den ursprungliga vaktvakten, Cassidy , tar emot hjärtat från Oracle själv efter att Nerissa tvingades att vara för alltid separerad från dess enorma mystiska kraft.

I början av säsong 1 visas hjärtat ha en ovanligt stark och nära telepatisk bindning med vem det tilldelas, vilket gör att hjärtat kan spåra hållaren eller hållaren att spåra det, om de är separerade från varandra. Det upptäcks också att Hjärtat kan användas i samband med en förtrollad sektion av en karta, en gång del av en mycket större karta, belägen i Phobos slott, för att hitta hål i slöjan (i serietecknen finns det bara tolv portaler ; i den animerade serien finns det mycket mer men det exakta antalet var inte klart). Hjärtat är också nyckeln till att gå till den eteriska världen i Kandrakar själv.

I den animerade serien har hjärtat förmågan att visa bilder av människor och föremål i deras nuvarande tillstånd och plats, även genom andra områden som Meridian , och väktarna använder denna makt ett antal gånger.

I avsnittet ” Ambush at Torus Filney ” avslöjas det att Hjärtat har makten att skapa Astral Drops ; fysiska duplikat av människor som kallar dem, men med begränsade personligheter.

Det avslöjas också att Hjärtat kan tvinga ett djur i förklädnad att avslöja sin verkliga form vid kontakt med honom / henne. Senare, i säsong 2 , i striden om Aurameres och senare för Zamballa , avger hjärtat en ljusstråle som avslöjade de verkliga formerna av Nerissa och hennes minions när det lyste på dem.

Enligt Prince Phobos, med hjärtans kraft, skulle hans krafter, förmågor och styrka kraftigt höjas och förstärkas till otaliga nivåer.

I avsnittet ” The Seal of Phobos ” slås hjärtat samman med Seal of Phobos , en mystisk rombformad guldfärgad artikel som sägs vara en universell nyckel. Detta bevisar också att hjärtat har förmågan att absorbera eller smälta samman med magiska föremål. Efter sammanslagningen får hjärtat förmågan att öppna portaler i slöjan, mellan dimensioner, inte bara stänga dem. Under den andra säsongen förlorade hjärtat denna kraft och förmåga eftersom slöjan inte längre behövdes.

I avsnittet ” Det stulna hjärtat ” tillämpar Will hjärtans förmåga att skapa flera kopior av kristallhängen för att lura andra från den ursprungliga. Dessa dubbletter var dock helt vanliga och hade inga mystiska eller övernaturliga förmågor överhuvudtaget. Därför användes inte denna sällsynta förmåga igen i den animerade eller komiska serien.

YanLinHeart

Yan Lin , före detta Guardian of Air , presenteras med det mystiska hjärtat vid Cassidys tragiska och tidiga bortgång.

I serieteckningen behåller hjärtat en skugga av andan hos var och en av sina tidigare innehavare, vilket gör att Will kan be den om råd. Den kan också transportera sin användare till var som helst önskad, även om användaren inte vet den exakta platsen för den önskade destinationen och göra sin användare och de som användaren är i kontakt med osynliga. Det kan också skapa en bild av vem som Keeper önskar den, helt till skillnad från en Astral Drop, som kan prata, känna och tänka.

I både serietidningen och serien, visar hjärtat också ett antal andra, mindre specifika förmågor, inklusive förmågan att släppa en blixt av energi som kan blinda eller desorientera en fiende och befria användaren när han / hon är fängsla eller fångad, och en begränsad förmåga att agera på egen hand när vakterna är i fara. Hjärtat har bara agerat på egen hand två gånger, och det var när Phobos skickade en jätte-buggliknande varelse för att döda Elyons adoptionsföräldrar.Den sköt en ljusstråle mot varelsen och krymper den ner till storleken på en normal bugg och avslöjade en annan av dess förmågor. Andra gången var när Cornelia smög in i Elyons palats för att besöka henne, eftersom hon trodde att det fortfarande var bra inom henne, och stjal Hjärtat från Will, av okända skäl, men kanske trodde det att det på något sätt skulle kunna hjälpa henne, även om hon var inte en Keeper of the Heart. Elyon, hennes sinne fortfarande förvirrad av Cedrics lögner vid den tiden, fängslade Cornelia i en bubbla, men bubblan blev krossad av Hjärtat, som plötsligt aktiverades utan varning och frigav Cornelia.

Hjärtat kan skydda sin vaktmästare från mörka krafter, precis som den tid det skyddade Will från den mörka magin i Phobos giftiga svarta rosor .

Hjärtat i Kandrakar användes också för att bryta Phobos dödliga trollformel på krona av ljuset, en krona av den rättmätiga härskaren av Meridian för att hjälpa den rättmätiga arvingen att uppnå hennes fullmakter.

För länge sedan, när Elyon inte ens föddes och hennes mamma Weira fortfarande var en ung flicka, var Mage, som var bosatt i Meridian, på något sätt i besittning av Hjärtat och använde den för att skapa Star of Threbe .Detta kan innebära att Mage vid en tidpunkt var den femte väktaren och därmed innehavaren av hjärtat.

I serieteckningen kan Nerissa, beväpnad med hjärtat av Kandrakar, tränga igenom till och med de kraftfulla magiska försvaren från Kandrakar, motstå de kombinerade attackerna av Oracle och kongregationen, konkurrera med Oracle’s power, som bokstavligen är ”Gud av Universum ”, och skulle ha erövrat Kandrakar om vaktmästarna inte hade ingripit och visade Hjärtans stora makt. Nerissa får också hjärtat att explodera, vilket skapar en levande svart goo (som Oracle säger är den renaste formen av sant ondska) som nästan konsumerade hela Kandrakar, Oracle, kongregationen, Guardians och Caleb . Nerissa hävdade också att besittning av hjärtat av Kandrakar skulle göra henne till drottningen av elementen och lyckas till och med avböja de formidabla elementära attacker som kongregationen Kandrakar bombarderade henne med.

I tv-serien, i avsnittet ” V är för seger ”, använder Will hjärtat av Kandrakar för att försegla en bindande ed Prince Phobos gjorde för att få Seron of Nerissa tillbaka till Guardians och inte använda sin enorma kraft för sig själv i utbyte mot hans frihet.

I Endarno-sagan skriker Will, ”Rädda honom!” när Matt faller från en berg-och dalbana när de två attackeras från Cedric, och Hjärtat i Kandrakar avger en ljusstråle som bildar en sfär som skyddar Matt. Matt offrar sig också för att rädda Will från Cedrics dödliga attack, som återupplöser Hjärtans magi, eftersom kärlek är den mest kraftfulla magin av alla.

I Arkhanta-sagan avslöjas det att hjärtat i Kandrakar fick styrkan av förnyelse av nymfen Xin Jing, vilket är anledningen till att Yan Lin lyckades betjäna Kandrakar så länge och Guardians kontinuerliga omvandlingar inte uttömmer dem , eftersom kraften i förnyelse säkerställer en balans mellan kroppen och sinnet. Varje gång en av väktarna rör vid hjärtat blir de starkare. Förnyelsekraften botade till och med Taranee ’s suddiga syn.

Om hjärtat i Kandrakar

Säsong ett

 • ”Detta är hjärtat i Kandrakar som innehåller de naturliga krafterna i naturen.”
 • ”Och med hjärtat av Kandrakar, förenar dem, kallar och förstorar deras krafter.”
 • ”Det grej! Använd kristallen!”
 • ”Så har kristallen gått till en ny generation.”
 • ”Var är hjärtat i Kandrakar !!?”
 • ”Um, vi kanske inte vet, men den här saken verkar ha en idé.”
 • ”Tills hon sätter på det har vi ingen makt. Vi tar ordet av vad? Några smycken för att rädda en person som vi knappast känner?”
 • ”I vår värld är kartan tom om den inte aktiveras av hjärtat av Kandrakar; för närvarande innehas av vår vän Will.”
 • Hon sa att det aktiverades av kristallen.”
 • ”En av dem har hjärtat av Kandrakar. Om jag kan fånga kristallen kommer mina krafter att fördubblas.”
 • ”Tja, hjärtat av Kandrakar drog oss in.”
 • ”Jag vet att jag inte är Will, men du måste sluta med ljudet.”
 • Hon tog hjärtat av Kandrakar.”
 • ”De har inte hjärtat av Kandrakar. Den andra ! Hon har det !!
 • ”Hon har hjärtat av Kandrakar! Det var nästan i mina händer.”
 • ”Wow. Hjärtat i Kandrakar blev turboladdad.”
 • Ah! Det verkar som om Hjärtat har absorberat Sälens kraft för att öppna portaler. ”
 • Hjärtat av Kandrakar fick en slags uppgradering. ”
 • ”Du har något bättre.”
 • ”Kan du komma med Hjärtat, om jag skulle behöva skapa en portal i bråttom?”
 • ”Måste hitta magisk sten för Phobos.”
 • ”Ge mig tillbaka hjärtat !!”
 • ”Han spratt framför mig och tog tag i hjärtat.”
 • ”Vad, inga stulna kristallskämt, Irma?”
 • Jag kan inte tro att du stal hjärtat i Kandrakar !! Du måste återlämna det omedelbart !!”
 • ”Berätta Prince Phobos, Jeek har hjärtat av Kandrakar.”
 • ”Hjärtat.”
 • ”Ge mig hjärtat !!”
 • ”Åh, du ville ha den riktiga?”
 • Du har något jag behöver.”

Säsong två

 • Aurameres överför Kandrakars mystiska energi över dimensionerna till hjärtat och till väktarna.”
 • ”Kommer, vad jag gör med min mage ring, du kommer att lära dig att göra med Hjärtat.”
 • Nerissa ledde Guardians som Keeper of the Heart of Kandrakar, som du gör, Will. Men jag kände att hjärtans kraft förstörde Nerissa. För att rädda hennes själ tog jag bort Hjärtat … och gav det Cassidy . Men Nerissa hade blivit besatt av sin förlorade makt. Efter att ha tigat och vädjat krävde hon att Cassidy skulle återlämna hjärtat. ”
 • ”Varje värld har en källa till mystisk energi, som hjärtat i Kandrakar.”
 • Vilket är lika med hjärtat i Kandrakar!”
 • ”Vänta. Hjärtat är varmt. Det kanske inte överförs från Aurameres, men det är fortfarande en talisman.”
 • ”Vilja, höja hjärtat av Kandrakar och kasta lite ljus på detta .”
 • ”Hjärtat i Kandrakar kan berätta för oss.”
 • ”Absorbera hjärtat av meridian i hjärtat av Kandrakar.”

Mystiska förmågor

Dessa är de förmågor som hjärtat ger alla fem väktare :

 • Upptäck närvaron av onda varelser via antingen chiming eller visa bilder i sin glödande kristallkula
 • Projicerar en sköld med ljusrosa mystisk energi
 • Släpp bländande ljus från hjärtat
 • Skapa destruktiva pulser, sprängningar, strålar och strålar av energi
 • Kanalisera de enorma mystiska energierna från Aurameres (’”dropparna” ) in i hjärtat, in i skyddarna och förstora alla deras förmågor tjugo gånger.
 • Avslöja den verkliga formen av en annan
 • Öppna portaler mellan Jorden och Meridian (efter att ha absorberat segeln av Phobos )
 • Öppna ovala klyftor mellan Jorden, Meridian och andra världar (efter att slöjan sänktes)

Länk till de fem elementen

Vatten

 • Skapa vatten ur tunn luft
 • Manipulera vatten
 • Använd vatten för att ta tag i föremål
 • Skapa kraftfält genom vatten
 • Skapa former som kan manipuleras när du vill
 • Frys föremål
 • Skapa vattenbubblor som kan resa under vattnet
 • Skapa fysisk föreställning av sig själv
 • Avdunsta varelser när du vill
 • Mind Control
 • Byt färg på tyg
 • Skapa snöflingor och hagel

Brand

 • Skapa bollar av eld
 • Skapa stor vildeld
 • Producera sprängningar av värmeenergi (Heat Waves)
 • Släck eld
 • Andas eld
 • Kasta virvlande skivor av eld och värme
 • Absorbera värmen från hennes motståndare
 • Använd ren termisk energi som en defensiv barriär som förångar nästan alla projektiler
 • Skjut fast lågor
 • Känsliga värmekällor
 • Manipulera temperaturen genom tanke
 • Smält föremål genom att multiplicera det värme
 • Kontakta de andra vårdnadshavarna genom telepati
 • Kontakta ex-förmyndare genom telepati
 • Läs, projekt och upplev andras tankar
 • Skapa flammor

Earth

 • Kontrollera växter, träd, gräs och deras tillväxt och struktur
 • Kasta bultar, sprängningar och strålar med grön energi
 • Manipulera jorden och alla relaterade material som papper, trä, slam, mineraler, kristall, ädelstenar, sand, lera etc.
 • Skapa jordbävningar
 • Skapa diken i marken
 • Forma laviner och leroskred
 • Levitera och kasta stenar
 • Green-Tal med vegetation
 • Kommunicera vegetationens plats
 • Manipulera metall
 • telekinesis
 • Håll telekinetiska barriärer
 • Manipulera aspekter av nämnda element

Luft

 • Konvertera eget andetag till fysiska vapen (i Hay Lin och Taranee fall)
 • Flytta föremål när du vill
 • Conjure clouds
 • Skapa ljudisolerade rum
 • Skapa vindstormar och tornadon
 • Kontrollera luftens temperatur
 • Frys människor och föremål
 • Skapa luftbubblor för att resa under vattnet
 • Super-Hearing förmågor
 • Återkalla andra människors minnen
 • Läs historiens objekt genom att röra vid det och stänga ögonen
 • Bli osynlig
 • Använd empati (ses också som förutsägelser)
 • Skapa cykloner och orkaner

Energi (serier och böcker)

 • Generera starka skurar av varm rosa ren energi från hennes händer
 • Upprätta ett osynligt rosa kraftfält runt sig själv och andra
 • Ren energikonstruktion i vilken form som helst eller vapen
 • Ren energimimik
 • Pure Energy Empowerment
 • Detektera pulser av ren mystisk energi över hela världen via ley-linjerna

Quintessence / Aether (TV Show)

 • Skapa blixtbultar för att elektrifiera sina offer
 • Få liv i elektriska apparater genom Quintessence
 • Öppna och stäng hål i slöjan
 • Öppna veck i tid och utrymme
 • Spåra upp de andra väktarna via Aurameres
 • Superhuman styrka
 • Skapande av Astral Drops
 • Lappa in radiosignaler
 • Avslöja den verkliga formen av en annan
 • Skapande av maktlösa kopior av hjärtat
 • Semi-osårbarhet
 • Få livlösa föremål till liv med sina egna distinkta personligheter
 • Skapa sköldar av ren blixt

Galleri

Hjärtat av Kandrakar Charms
Hjärtat i Kandrakar-basen
Kandrankars hjärta,

Kandrakars hjärta


HeartofKandrakar

WITCH-flickorna med hjärtat av Kandrakar

The Heart of Candracar , (senare ändrat till Heart of Kandrakar av Walt Disney), är ett fiktivt magiskt hänge från den italienska serieteckningen WITCHoch den franska animerade serien med samma namn . Det tilldelas ledaren för The Guardians of the Veil och gör det möjligt för Guardians att förvandlas till sina superhjälte-alter ego genom att kanalisera Aurameres kraft till dem.

The hrart

Bakgrund

Trots att väktarna har någon kraft utan hjärtat, ökas deras styrka kraftigt av det. Utan Aurameres skulle Guardians makter hämtas från deras livskraft istället. [1] [2]

HofKandrakar

I serietidningen är hjärtat en unik magisk juvel som smälter samman med hållarens kropp när den inte används, och behåller en nyans av dem när den skickas vidare till nästa hållare. I den animerade serien förblir hjärtat distinkt från sin ägare, och varje värld hade sitt eget hjärta, av vilka några är juveler som hjärtat av Kandrakar, och andra är människor med en enorm magisk kraft. Under säsong 2 avslöjas att Elyon är hjärtat av meridianen och Lillian Hale är hjärtat av jorden. Det avslöjas också att innehavaren av ett hjärta kan smälta det med en annan världens hjärta, men bara om det hjärtat ges frivilligt.Nerissa var tvungen att vända sig till knep för att förvärva Elyons makter istället för direkt konfrontation eller stjäla det från henne. Detta betyder att hjärtat i Kandrakar bokstavligen är ”hjärtat” av Kandrakar , och kanske dess centrala kraftkälla, eller kanske vice versa. I serietidningen är hjärtat symbolen för Kandrakar, vilket förklarar orsaken till att Oracle’s huvud är markerat med dess symbol. Även Oracle har inte makt att kräva Keeper överlämna den, och Keeper måste besluta att återlämna den, vilket är anledningen till att Endarno inte bara använder sina krafter som det nya Oracle för att ta Hjärtat från Will, vilket skulle göra det möjligt för honom att lyckas med sitt onda plan och försvaga väktarna kraftigt.

Origins

Xin jing1

Enligt den animerade serien fanns det en gång ett kungarike som led av en långvarig torka.[3] Jade kejsarens fyra drakar samlade och kände synd för rikets folk, och använde sina magiska förmågor för att få regn till landet. Men genom att göra det rasade de kejsaren själv.

Kejsaren bestämde sig för att de hade agerat utan hans tillåtelse och beordrade att drakarna skulle hängas in i hjärtat av fyra berg. Kejsarens dotter insåg dock att drakarna hade rätt när de hjälpte folket. Hon argumenterade med sin far och när han vägrade att vända sitt beslut befriade hon drakarna själv.

Efter att ha befriats från sina fängelsefängelser blev drakarna en med kejsarens dotter, och hon lämnade. Allt som återstod av henne var hjärtat av Kandrakar.

I serietecknen befrias drakarna av nymfen Xin Jing (som betyder ”Heart of Crystal” på kinesiska), som absorberade deras drakeessens och förvandlade dem till de fyra stora floderna i Kina. Efteråt blev allt som återstod av Xin Jing, hennes ande, Hjärtat, vilket gjorde det till ett tänkande och avgörande varelse.Det avslöjas i den slutliga konfrontationen med Nerissa att Keeper inte väljer Hjärtat, men det är Hjärtat som väljer Keeper, eftersom Hjärtat innehåller andan av Xin Jing. Kandrakars hjärta inspirerades av ett Pentagram, så det finns många likheter mellan de två.

innehavare

Nerissa Heart

Nerissa med hjärtat av Kandrakar.

Anmärkningsvärda innehavare av hjärtat är Nerissa, Cassidy , Yan Lin och Will , med serietidningen påpekade att det har varit många andra före dem. I den animerade serien antyds det att Mage också kan ha varit en tidigare ägare av Hjärtat. [4]

Powers

När Guardians först introduceras får höra att hjärtat hade två makter. Förmågan att kanalisera Aurameres kraft till dem – förbättra deras elementära förmågor, förvandla dem tillbaka till sina normala jag och låta dem förvandlas till sina alter ego – och förmågan att stänga hål i slöjan. Emellertid avslöjas ytterligare krafter antingen eller läggs till hjärtat när serien fortskrider.

Cassidy1

Cassidy får hjärtat från rådet i Kandrakar själva.

Tidigt i säsong 1 visas hjärtat att ha ett band med vem det tilldelas, vilket gör att hjärtat kan spåra hållaren, eller hållaren att spåra hjärtat, om de är separerade från varandra. Det upptäcks också att Hjärtat kan användas i samband med en förtrollad sektion av en karta, en gång del av en mycket större karta, belägen i Phobos slott, för att hitta hål i slöjan (i serietecknen finns det bara tolv portaler; i den animerade serien finns det många fler). Hjärtat är också nyckeln till Kandrakar.

I den animerade serien har hjärtat förmågan att visa bilder av människor och föremål i deras nuvarande tillstånd och plats, även genom andra områden som Meridian, och väktarna använder denna makt ett antal gånger.

I avsnittet ” Ambush at Torus Filney ”  avslöjas det att Hjärtat har makten att skapa Astral Drops, fysiska duplikat av människor som kallar dem, men med begränsade personligheter.

Det avslöjas också att Hjärtat kan tvinga ett djur i förklädnad att avslöja sin verkliga form vid kontakt med honom / henne. Senare, under säsong 2, i striden om Zamballa, avger hjärtat en ljusstråle som avslöjade de verkliga formerna av Nerissa och hennes minions när det lyste på dem.

Enligt Prince Phobos, med hjärtans kraft, skulle hans krafter, förmågor och styrka kraftigt höjas och förstärkas till otaliga nivåer.

I avsnittet ” The Seal of Phobos ”  slås hjärtat samman med Seal of Phobos, en mystisk rombformad guldfärgad artikel som sägs vara en universell nyckel. Detta bevisar också att hjärtat har förmågan att absorbera eller smälta samman med magiska föremål. Efter sammanslagningen får hjärtat förmågan att öppna portaler i slöjan, mellan dimensioner, inte bara stänga dem. Under den andra säsongen förlorade hjärtat denna kraft och förmåga eftersom slöjan inte längre behövdes.

I avsnittet ” Det stulna hjärtat ” tillämpar Will hjärtans förmåga att skapa flera, men maktlösa, kopior av sig själv, en kraft som inte ses i något annat avsnitt.

YanLinHeart

Yan Lin får hjärtat

I serieteckningen behåller hjärtat en skugga av andan hos var och en av sina tidigare innehavare, vilket gör att Will kan be den om råd. Den kan också transportera sin användare till var som helst önskad, även om användaren inte vet den exakta platsen för den önskade destinationen och göra sin användare och de som användaren är i kontakt med osynliga. Det kan också skapa en bild av vem som Keeper önskar den, helt till skillnad från en Astral Drop, som kan prata, känna och tänka.

I både serietidningen och serien, visar hjärtat också ett antal andra, mindre specifika förmågor, inklusive förmågan att släppa en blixt av energi som kan blinda eller desorientera en fiende och befria användaren när han / hon är fängsla eller fångad, och en begränsad förmåga att agera på egen hand när vakterna är i fara. Hjärtat har bara agerat på egen hand två gånger, och det var när Phobos skickade en jätte-buggliknande varelse för att döda Elyons adoptionsföräldrar. Den sköt en ljusstråle mot varelsen och krymper den ner till storleken på en normal bugg och avslöjade en annan av dess förmågor. Andra gången var när Cornelia smög in i Elyons palats för att besöka henne, eftersom hon trodde att det fortfarande var bra inom henne, och stjal Hjärtat från Will, av okända skäl, men kanske trodde det att det på något sätt skulle kunna hjälpa henne, även om hon var inte en Keeper of the Heart. Elyon, hennes sinne fortfarande förvirrad av Cedrics lögner vid den tiden, fängslade Cornelia i en bubbla, men bubblan blev krossad av Hjärtat, som plötsligt aktiverades utan varning och frigav Cornelia.

Hjärtat kan skydda sin vaktmästare från mörka krafter, precis som den tid det skyddade Will från den mörka magin i Phobos giftiga svarta rosor.

Hjärtat i Kandrakar användes också för att bryta Phobos dödliga trollformel på krona av ljuset, en krona av den rättmätiga härskaren av Meridian för att hjälpa den rättmätiga arvingen att uppnå hennes fullmakter.

För länge sedan, när Elyon inte ens föddes och hennes mamma Weira fortfarande var en ung flicka, var Mage, som var bosatt i Meridian, på något sätt i besittning av Hjärtat och använde den för att skapa Star of Threbe.Detta kan innebära att The Mage en gång var en Guardian och Keeper of the Heart före Nerissa och Will.

I serieteckningen kan Nerissa, beväpnad med hjärtat av Kandrakar, tränga igenom till och med de kraftfulla magiska försvaren från Kandrakar, motstå de kombinerade attackerna av Oracle och kongregationen, konkurrera med Oracle’s power, som bokstavligen är ”Gud av Universum ”, och skulle ha erövrat Kandrakar om vaktmästarna inte hade ingripit och visade Hjärtans stora makt. Nerissa får också hjärtat att explodera, vilket skapar en levande svart goo (som Oracle säger är den renaste formen av sant ondska) som nästan konsumerade hela Kandrakar, Oracle, kongregationen, Guardians och Caleb . Nerissa hävdade också att besittning av hjärtat av Kandrakar skulle göra henne till drottningen av elementen och lyckas till och med avböja de formidabla elementära attacker som kongregationen Kandrakar bombarderade henne med.

I TV-serien, i avsnittet ” V är för seger[8] Will använder hjärtat av Kandrakar för att försegla en bindande eed Prince Phobos som görs för att få Seal of Nerissa tillbaka till Guardians och inte använda sin enorma kraft för sig själv i utbyte för hans frihet.

I Endarno-sagan skriker Will, ”Rädda honom!” när Matt faller från en berg-och dalbana när de två attackeras från Cedric, och Hjärtat i Kandrakar avger en ljusstråle som bildar en sfär som skyddar Matt. Matt offrar sig också för att rädda Will från Cedrics dödliga attack, som återupplöser Hjärtans magi, eftersom kärlek är den mest kraftfulla magin av alla.

I Arkhanta-sagan avslöjas det att hjärtat i Kandrakar fick styrkan av förnyelse av nymfen Xin Jing, vilket är anledningen till att Yan Lin lyckades betjäna Kandrakar så länge och Guardians kontinuerliga omvandlingar inte uttömmer dem , eftersom kraften i förnyelse säkerställer en balans mellan kroppen och sinnet. Varje gång en av väktarna rör vid hjärtat blir de starkare. Förnyelsekraften botade till och med Taranee ’s suddiga syn.

Förmågor

Dessa är de förmågor som hjärtat ger vaktmästarna, liksom dess egna krafter och förmågor:

 • Använd absolut energi (med hjärtat)
 • Projekterar ett kraftfält med rosa energi
 • Släpp bländande ljus från hjärtat
 • Skapa destruktiva pulser, sprängningar, strålar och strålar av energi
 • Kanalisera Aurameres magi in i hjärtat och gå in i Guardians
 • Skapa blixtbultar (Quintessence)
 • Få liv i elektriska apparater genom Quintessence
 • Öppna och stäng hål i slöjan
 • Öppna veck i tid och utrymme
 • Spåra upp de andra väktarna via Aurameres
 • Superhuman styrka
 • Skapande av Astral Drops
 • Lappa in radiosignaler
 • Avslöja den verkliga formen av en annan
 • Skapande av maktlösa kopior av hjärtat
 • Semi-osårbarhet
 • Skapa vatten ur tunn luft
 • Manipulera vatten
 • Använd vatten för att ta tag i föremål
 • Skapa kraftfält genom vatten
 • Skapa former som kan manipuleras när du vill
 • Frys föremål
 • Skapa vattenbubblor som kan resa under vattnet
 • Skapa fysiska utföranden av sig själv
 • Avdunsta varelser när du vill
 • Mind Control
 • Byt färg på tyg
 • Skapa bollar av eld
 • Skapa stor vildeld
 • Producera sprängningar av värmeenergi (Heat Waves)
 • Släck eld
 • Andas eld
 • Kasta virvlande skivor av eld och värme
 • Absorbera värmen från hennes motståndare
 • Använd ren termisk energi som en defensiv barriär som förångar nästan alla projektiler
 • Skjut fast lågor
 • Känsliga värmekällor
 • Manipulera temperaturen genom tanke
 • Smält föremål genom att multiplicera det värme
 • Kontakta de andra vårdnadshavarna genom telepati
 • Kontakta ex-förmyndare genom telepati
 • Läs, projekt och upplev andras tankar
 • Kontrollera växter, träd, gräs och deras tillväxt och struktur
 • Kasta bultar, sprängningar och strålar med grön energi
 • Manipulera jorden och alla relaterade material som papper, trä, slam, mineraler, kristall, ädelstenar, sand, lera etc.
 • Skapa jordbävningar
 • Skapa diken i marken
 • Forma laviner och leroskred
 • Levitera och kasta stenar
 • Green-Tal med vegetation
 • Kommunicera vegetationens plats
 • Manipulera metall
 • telekinesis
 • Håll telekinetiska barriärer
 • Manipulera aspekter av nämnda element
 • Konvertera andetag till vapen (i Hay Lin och Taranee fall)
 • Flytta föremål när du vill
 • Conjure clouds
 • Skapa ljudisolerade rum
 • Skapa vindstormar och tornadon
 • Kontrollera luftens temperatur
 • Frys människor och föremål
 • Skapa luftbubblor för att resa under vattnet
 • Super-Hearing förmågor
 • Återkalla andra människors minnen
 • Läs historiens objekt genom att röra vid det och stänga ögonen
 • Bli osynlig
 • Använd empatisk förkunnelse (ses också som förutsägelser)
 • Shapeshift till allt och förvandla allt till vad som helst
 • Ha absolut kraft.
 • Ändra sin egen färg och form

  Hjärtat av Meridian

  Hjärtat av Meridian

  Det mystiska hjärtat av Meridian, i TV-serien.

  ”Det skulle ge mig stort nöje om du skulle bära detta . Det är ditt, din höghet. Det tillhörde din mor drottning Wiera . När hon gjorde det, gömde jag mig från Phobos, hoppades att en dag …”

  Trill presenterar Heart of Meridian till Elyon efter hennes kröning som drottning, i säsong 2-premiären .Meridianens hjärta , även känd som hjärtat av Metaworld eller hjärtat av Metamoor , är källan till magin från Meridian, en kraft som finns i dess drottning, Elyon Brown , ljuset från meridianen som under en lång tid fastnar i en magisk crystal talisman i form av en tåredroppe som blir den psykiska förankringen av hjärtat av meridianen. Efter nederlaget av Nerissa, Phobos och Cedric i slutet av andra säsongen, reagerar Elyon på sin kraft och blir hjärtat av Meridan igen.

  Historia

  The Heart of Meridian är en av hjärtorna (inklusive hjärtat av Kandrakar ), de sällsynta och viktigaste artefakterna med stor makt och världens kärnor i WITCH- universum.

  Hjärtat är också en position som ges till kvinnorna i den kungliga familjen som styrde Meridian i generationer innan det försvinner i otydlighet under den tid då den unga prinsen Phobos blev arg av makt, stal tronen från sina föräldrar och förstörde landet med sina makter .

  Hjärtat av Meridian återuppstår äntligen efter Phobos ’länge förlorade syster Elyon med hjälp av hennes vänner som är de nya väktarna , kämpade och besegrade honom och återställde hela Metamoors rike till dess riktiga naturliga tillstånd i säsongens finalen säsong. I början av seriens andra säsong presenterade en köksbetjänare vid namn Trill drottning Elyon ett kristallhalsband under namnet Jewel of the Crown , som tillhörde hennes morunder firandet av Metaworlds frihet.

  Senare i avsnittet ” J är för juvelen ”, efter att han lätt och snabbt besegrade sin hämndiga bror Phobos under hans raid på familjens slott, Elyon medan han är ledsen av den så kallade sanningen om sin mor och hennes far, kastar juvelen i Trills händer . Då skrattar Trill och avslöjades för att vara häxan Nerissa vars trolldom störde huvudfunktionen i palatsets meditationskammare och därmed lurade Elyon att tro att hennes födelseföräldrar var hemska människor. När Elyon försökte få Nerissa till att betala för detta förräderi, blev hon plötsligt fångad i sitt rikes helt egen skatt som blev juvelversionen av Hjärtat av Meridan, som Nerissa nu hade i hennes grepp.

  Nerissa införlivade sedan Heart of Meridian med det stulna Heart of Zamballa i hennes förbannade scepter som kallas Nerissas segel .

  I säsongfinalen i seriens andra säsong var Elyon äntligen fri tillsammans med andra, återvann sina krafter och återställde sin hemvärld tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd.

  Även om Nerissa själv medvetet fångades i Weiras juvel och i en drömliknande verklighet där hon undkom sitt fängelse, kontrollerar de fullt utvecklade väktarna och erövrar hela universum. Hon förblir instängd där för att till skillnad från sina tidigare medfångar valde hon makt över harmoni som i sin tur blev hennes ultimata undergång, och juvelen överlämnades till Julian .

  framträdanden

  Säsong två

  Befogenheter och förmågor

  • Generera vågor och blixtar av energi och andlig kraft.
  • Manipulera den fysiska verkligheten och ändra den när du vill.
  • Skapa portaler mellan Meridian och Jorden , inklusive de som förändrar saken som passerar igenom (hon kunde krympa Guardians och Caleb när de reste till Meridian genom en portal som Elyon skapade).
  • Öppna veck i rymden och i tid till jorden, Meridian, Kandrakar , Zamballa och andra världar.
  • Generera spöklika bilder av sig själv, liknande Astral Drops . Dessa illusionskopior kan röra sig oberoende av Elyon, men har inga skuggor och reagerar inte som en riktig person skulle göra. Om de blir rörda försvinner de.
  • Projicera en astral form, delvis transparent, även mellan Meridian och Jorden. Till skillnad från hennes spöklika kopior är denna form den sanna Elyon, och hon kan använda den för att kommunicera.
  • Teletransportation
  • Öppna portaler i slöjan uppförd av Kandrakar.
  • telekinesis
  • Flyg
  • Påverka sinnen
  • Bli osynlig
  • Fasera genom väggar och förmodligen andra fasta föremål.
  • Skildra framtidsscener i ritningar (även om Elyon använder denna makt oavsiktligt och utan kunskap om den). Detta kan ses som en typ av förutsättning.
  • Ha makt över de andra fem elementen: vatten , eld , jord , luft och kvintessens .
  • Fånga andra i ett ogenomträngligt transparent bubbelfängelse.
  • Bind andra med energi rep (som hon gjorde med Phobos efter att ha besegrat honom).
  • Avlägsna tillfälligt andra människors kroppsdelar, som hon gjorde med Taranes mun för att hindra henne från att varna vakterna.
  • Ändra hennes utseende (Glamour)
  • Få is att dyka upp eller frysa någonting eller någon annan.
  • Ljuselement.
  • Fäll in människor i bilder.
  • Skapa ett dödligt slag av ren energi.
  • Hypnos.
  • Få växter att växa snabbare

   Hjärtat av Zamballa


   Hjärtat av Zamballa

   Hjärtat av Zamballa

   Hjärtat av Zamballa är ett speciellt föremål i form av en liten kristallkula som faktiskt är den kristalliserade, mystiska manifestionen av den enorma naturliga energin och magin från Zamballa , som ges till drottningen i dess värld.Den enda kända drottningen av Zamballa i TV-serien är den före detta jordvaktaren , Kadma . Om en tidigare vårdnadshavare använder sin makt, tömmer det ett antal av hennes livskraft. Så Zamballas hjärta måste ha gett Kadma sin förmåga att ha magi över sitt jordelement igen.

   framträdanden

   Bakgrund

   Hjärtat av Zamballa, som hjärtat i Kandrakar är en juvel, men visas att det är en delvis levande varelse. Kadma pratade konsekvent med Hjärtat och bad om att låna ut sin kraft och att hjälpa ”deras” ämnen, till och med ibland för att få råd. Hjärtat av Zamballa, som hjärtat i Kandrakar har sin egen ande, och är ägare till sin egen kraft, men kontrolleras av dess innehavare.

   Kadma med hjärtat av Zamballa

   Hjärtat av Zamballa i den unga Kadmas hand, för många decennier sedan, under hennes kamp med prins Phobos själv, tillsammans med hennes kolleger Guardians : Yan Linoch Halinor.

   Hjärtat av Zamballa hölls av Kadma och överfördes senare till Ironwood .

   Powers

   • Ökar dess naturliga förmågor.
   • Teletransportation
   • Skapa bultar av energi eller ljus.
   • Hjälper innehavaren och andra att kommunicera med Zamballans på en gång.
   • Skapa en sköld.
   • Skapa en ogenomtränglig fängelsebubbla.
   • Kan slå samman med andra magiska föremål.
   • Kommunicera med växter och vegetation.
   • Manipulera växter, stenar, jord och frukt.
   • Skydda användarens livskraft.
   • Spåra människor genom växtskommunikation.
   • Bevilja sina stora elementära krafter över de fyra grundelementen.
    • Jorden (Kadma kunde använda alla sina ursprungliga krafter som Earth Guardian tidigare gav henne av Hjärtat av Kandrakar och hennes Auramere )
    • Vind (senare sågs Kadma ha kunnat kontrollera vinden, efter att ha kunnat överbryta Hay Lin och återupprätta sin vindattack mot henne med dubbla kraften)

   Trivia

   • Zamballa är känd som ”The Purple Planet” och det finns i grunden en enorm skog, med många växter, Zamballans som är träd med förmågan att tala, gå och tänka. Av dessa två skäl att hjärtat av Zamballa har lila färg och hålls av en träpinnar som en kvist.