Det finns massor av kulturella avvikelser involverade i produktion och distribution av den nyligen ”Snow White” -parodifilmen , Red Shoes and the Seven Dwarfs , och jag menar massor. Den producerades av en koreansk animationsstudio som heter Locus Animation . Trots att de har funnits i ungefär ett decennium enligt deras webbplats har de aldrig producerat en animerad film före den här. Även om huvudpersonerna ser vagt koreanska och man använder ofuda talismans som en attack, har filmen en full roll av amerikanska röstskådespelare. Du kanske har hört talas om röda skor från kontroversen som det orsakade på Cannes Film Festival 2017 , där många klagade över en skylt för filmen med en tunn och fet version av Snow White med taggen ”Vad om Snow White inte längre var vackra och de 7 dvärgarna inte så korta? ” Denna skylt väckte ilska från den västerländska världen över frågan om prinsessans kroppsbild till implikationen att att vara mager motsvarar att vara vacker, en tro som är mycket vanligare i östkulturen än i väst. Ironien är att ingen ens skulle ha känt att den här filmen fanns om den inte skapade en sådan kontrovers. Mindre studior har ofta problem med sin distributionsbudget. Liksom Charming såg aldrig röda skor och de sju dvärgarna en amerikansk teaterutgivelse, och det är verkligen synd eftersom filmen faktiskt är ganska anständig.

De första teaserna för röda skor var oerhört stötande, till exempel en scen som skildrade dvärgarna som spionerade på snövit medan hon tog av sig klänningen och gnuggade i skräck när hon tog bort sina skor för att avslöja sin plusstora figur och en annan där de brutalerade henne medvetslös kropp i ett försök att ta bort skorna. Dessa skandalösa annonser stängdes av efter att dess ledande skådespelerska, Chloe Grace Moretz , klagade till marknadsföringsteamet . Den färdiga produktenvar ingenstans nära så stötande som dessa teasers fick den att se ut. Om inget annat är konstverket underbart även om det på vissa sätt ser ut som alla andra CGI-filmer vi har sett under det senaste decenniet. Animationsledaren är Jin Kim , som brukade arbeta för Disney och blev anställd av Locus efter att han flyttade tillbaka till Korea. Jag valde den koreanska affischen för att rubriken blogginlägg istället för den amerikanska eftersom den visar upp några av den vackra bakgrundskonst och uttrycksfulla karaktärer på ett sätt som den snarkiga minimalistiska amerikanska versionen inte gör.Det gör inte heller ont att Merlin är den första asiatiska prinsen som jag har sett i en saga miljö sedan Disneys 1997-version av Rodgers och Hammersteins Askepott . Chloe Grace Moretz agerade hennes hjärta som denna plus-version av Snow White, och du kan verkligen berätta med hennes äkta jordnära prestanda. Det här är inte första gången Snow White framställs som en plusstor prinsessa. Ersättning för detta går till Camryn Manheim i 2000 NBC-miniserier, The 10th Kingdom .Det är emellertid första gången jag har sett en plusstor prinsessa i animering, så det får kredit för det trots att Snow White är mager och het under större delen av tiden vi ser henne på skärmen.

Röda skor och de sju dvärgarna är en twist på den klassiska sagan ”Snow White”. I denna version stjäl Snow två giftiga äpplen från sin onda styvmor i ett försök att rädda sin far. Innan hon rör vid dem förvandlas äpplen till ett par söta röda pumpar som gör snövit till en högre, tunnare och varmare version av sig själv. ”Röda skor” -versionen av Snow White har större ögon, längre ögonfransar och skimrande röda läppar och ögonskugga. Det som imponerade mig med filmen är att till skillnad från de ursprungliga kampanjerna, Snow White inte brydde sig särskilt om att vara mager eller sa hon något för att antyda att hon inte tyckte att hon var vacker förut. Hennes smak hos män är också okonventionell. Hon bryr sig inte särskilt om att hitta en prins och säger att de prickande prinserna från Fearless Seven inte är ”hennes typ.” Snow hittar sin styvmors skor av en slump i ett försök att rädda sin far. När hon ser sitt nya utseende i spegeln och inser att de sju dvärgarna hon möter är villiga att hjälpa henne att hitta sin far på grund av sitt utseende, bestämmer hon sig för att hålla skorna lite längre än hon planerade.

Dvärgarna i den här filmen är också förbannade. De börjar som Fearless Seven, krigareprinser som gör det till deras uppdrag att rädda prinsessor. När de räddar en grym prinsessa och bestämmer sig för att attackera henne eftersom hon har grön hud, förbannar hon dem att se ut som små gröna dvärgar varje gång en annan person ser på dem. Den sista delen är viktig eftersom den tillåter oss att se det huvudsakliga kärleksintresse, Merlin, i sin stiliga prinsform med snövit varje gång hon tittar bort, vilket möjliggör ett antal fantasy-sekvenser och ständigt påminner oss om att han inte riktigt är en knubbig grön dvärg. Den här filmens öppningsscener har mycket betoning på hur män bedömer kvinnor utifrån deras utseende men inte tvärtom. The Fearless Seven antar att prinsessan som de räddade är en häxa eftersom hon ser ut som en häxa, och Snow White’s far antar att Regina inte är för att hon inte ser ut som en häxa. Regina använder bär skorna för att dra nytta av detta trots att hon inte verkar bry sig om hur männen i hennes liv ser ut. På samma sätt föredrar Snow White Fearless Seven: s ödmjuka dvärgvisages framför deras konventionellt stiliga mänskliga former, medan de bara hjälper henne för löfte om en kyss från en vacker kvinna att bryta deras trollformel.Även om detta kan vara en social kommentar om att män är ytliga, tror jag att det är mer en förolämpning mot mäns intelligens, vilket innebär att de lätt är mottagliga för fällor.

Naturligtvis är röda skor och de sju dvärgarna långt ifrån perfekta. Filmen är hilariskt lat med sina karaktärnamn. Det äger rum på Fairytale Island, inte ett nytt förtrollat ​​rike som Corona eller Arendelle. The Fearless Seven är uppkallad efter andra säkra hjältar, till exempel Merlin, Arthur och Jack. Den onda drottningens namn, Regina, kommer direkt från Once Upon a Time . När Snow White inte vill avslöja sin sanna identitet medan hon har magiska skor på, nöjer hon sig med namnet ”Red Shoes”, och ingen ifrågasätter det faktum att det uppenbarligen är ett falskt namn. Det finns också en rivaliserande prins som ingen bryr sig om med namnet Prince Average, som försöker pröva prinsessor direkt från andra upphovsrättsskyddade filmer, inklusive Ariel och Leia. En annan stor brist med filmen var dess musikaliska sekvenser. Karaktärerna sjunger inte, men det finns enstaka montagesekvens för poplåtar som stoppar hela berättelsen. Låtarna i den här filmen kändes lika besvärliga och på sin plats som i Charming . Slutligen finns det den mest uppenbara faktorn, som är att detta är en berättelse som vi alla har sett många gånger tidigare. Det kändes som om jag tittade på Shrek ibland, men jag tyckte om Shrek , så det är inte nödvändigtvis en dålig sak för mig.

Sammantaget är Red Shoes and the Seven Dwarfs en trevlig film med ett uppenbart meddelande som inte är nästan lika tungt som reklamen får det att se ut. Om de hade gjort ett bättre jobb med sin marknadsföring, kunde det kanske ha sett en västerländsk frigöring, vilket tillåter prinsessor i plusstorlek överallt att ha en karaktär de kunde se upp till. Som det nu står, kommer det förmodligen att falla i otydlighet endast på grund av att det är en animerad film som inte produceras av Disney.Jag är ledsen för Chloe Grace Moretz, som fortsätter att förlora möjligheterna att bli en välkänd prinsessaskådespelerska. Hennes Little Mermaid- projekt med Universal verkar avbrytas tack vare Disney som överskuggar det med sina egna . Jag önskar att fler kunde höra hennes prydliga prestanda i Red Shoes som var till skillnad från alla andra animerade prinsessor som jag någonsin har hört. Jag tror att om Locus inte försökte så hårt att göra den här filmen till en uppenbar Disney-knock-off och använde en verklig koreansk röstbesättning, kunde den ha blivit mer en kultklassiker än den kulturella röran som den blev till.