Kagome Higurashi är den viktigaste kvinnliga huvudpersonen i anime- och mangaserien, Inuyasha . Hon är också Inuyashas främsta kärleksintresse.

 

 

Bakgrund

Kagome är reinkarnationen av en kraftfull prästinna som heter Kikyo, Inuyashas första kärlek. För 50 år sedan slöt en ond bandit ett avtal med demoner och blev en kraftfull halvdemon som heter Naraku och tog både Inuyashas och Kikyos former för att få dem att vända mot varandra. Vilket fick Kikyo att försegla Inuyasha till ett träd medan han gav efter för de sår Naraku lade på henne. Kikyo var ansvarig för att skydda en kraftfull juvel som kallas Shikon no Tama. Naraku hoppades att Kikyo skulle använda Shikon-juvelen för att rädda sig själv så att hon skulle bli hans, men när hon dog fick hon juvelen bränd med sig.

 

När Kagome nådde sin 15-årsdag drar en demon känd som älskarinna Centipede henne genom benätarens brunn och tar henne tillbaka till Feodal Era. När demonen tar ut Shikon-juvelen från Kagome, tar Kagome bort Inuyashas försegling för att döda älskarinna Centipede. Fortfarande bitter över att vara ”förrådd”, Inuyasha följer Kagome. Kaede, Kikyos yngre syster, kastar Kotodama no Nenju (Beads of Subjugation på engelska dub) runt Inuyashas nacke, så att Kagome kan kontrollera Inuyasha genom att säga ”sitt”.

 

Någon gång senare stjäl en demonkråka Shikonjuvelen. Kagome kan förstöra kråken, men i processen splittras juvelen i hundratals skärvor som sprider sig över Japan. Inuyasha tvingas sedan att arbeta med Kagome för att hitta dem alla, till och med en skärv av juvelen räcker för att ge demoner. Under sin resa fångade en ogress som heter Urasue Kagome och använde henne för att återuppliva Kikyo i hopp om att hitta alla Jewel Shards. Kikyo dödar Urasue och frågar Inuyasha varför han förrådde henne och häpnade Inuyasha. Kikyo förlorar sin själ tillbaka till Kagome och använder nu de dödas själar för att hålla sig vid liv.

 

De två möter så småningom Miroku, som berättar för dem om en formförskjutande demon som förbannade hans blodlinje med Kazaana (Wind Tunnel på engelska dub). Inuyasha misstänker att denna formförskjutande demon är den som fick honom och Kikyo att slå på varandra. Inuyasha får reda på att den formförskjutande demonen var Naraku och går ut på hämndsträning för att besegra honom.

 

Inuyasha hade fortfarande känslor för Kikyo, vilket i slutändan gjorde Kagome svartsjuk, och Kagome börjar inse att hon har blivit kär i honom. Saker blir inte lättare eftersom en vargdemon kallas Koga, börjar falla för Kagome.

 

Så småningom får Naraku alla bitar av Shikon Jewel, blir en full demon och dödar Kikyo, till synes fri från Onigumos hjärta. Men när Kagome frågar honom vad hans verkliga önskan var, skräms han av frågan och tvekar att attackera, så att hans nya kropp kan skadas kraftigt av Inuyasha och Sesshomarus attacker. När han faller inser han att hans sanna önskan var Kikyos kärlek. När Naraku dör placeras hans själ och Kagome’s i juvelen för att slåss inuti den i all evighet. Kagome önskar dock juvelen att existera, och Naraku renas helt när juvelen försvinner.

 

Kagome tillbringar tre år i den moderna eran, och när hon fyllt 18 år går hon tillbaka in i Feodal Era och gifter sig med Inuyasha.

 

 

Relationer

Inuyasha

När Kagome först anlände till den feodala eran undrade hon sig omkring och försökte hitta en väg hem, och när hon kände igen det heliga trädet i närheten antog hon att hon var nästan hemma. Istället fann Kagome att Inuyasha var förseglad med det heliga trädet i ett slumrande tillstånd. Senare mötte Inuyasha och Kagome officiellt varandra för första gången när Inuyasha väcktes igen av Kagome på grund av att hon var Kikyos reinkarnation. Inuyasha misstog Kagome som Kikyo, men insåg vid närmare granskning att de verkligen var olika människor. Under denna tid attackerades Kagome och byborna av älskarinna Centipede och ville vinna Shikon-juvelen. För att stoppa älskarinnan Centipede befriade Kagome Inuyasha från sin säl, men strax efteråt försökte han döda Kagome och avsåg att göra anspråk på Shikon-juvelen för sig själv att bli en fullfjädrad demon. I alla fall,

 

Ursprungligen när Inuyasha och Kagome träffade varandra, ogillade Inuyasha omedelbart Kagome när hon påminde honom om Kikyo på grund av deras liknande fysiska utseende. Inuyasha var fortfarande djupt såret av Kikyos förräderi mot honom, efter att ha spetsat honom med en av hennes heliga pilar, förseglat honom i 50 år och tog därmed sin ilska och frustration med Kikyo ut på Kagome. Men med tiden börjar detta blekna när Inuyasha förstår Kagome och Kikyo är helt olika människor. Senare bildar Inuyasha och Kagome ett partnerskap för att samla om Shikonjuvelns skärvor efter att ha splittrats i hela Feudal Japan. Under resan blir Inuyasha och Kagome vänner och befinner sig närmare varandra eftersom båda lär sig mer om varandra och blir mer vänliga mot varandra.

 

Inuyasha och Kagome utvecklar snart romantiska känslor för varandra och så småningom inser att de har blivit kär. När de konfronteras med sina sanna känslor förnekar de båda sina känslor av envishet eller nervositet. Trots deras förnekelse av deras sanna känslor för varandra är alla helt väl medvetna om Inuyasha och Kagomes kärlek till varandra redan innan de insåg det helt själv, oavsett om de är allierade, fiender, familj eller vänner. Så småningom slutar Inuyasha och Kagome över tiden att förneka hur de verkligen känner och kommer öppet att erkänna sina sanna känslor. Emellertid står Inuyasha och Kagome inför flera problem med deras förhållande på grund av flera kärleksrivaler och argument.

 

Medan Inuyasha är helt medveten om sin kärlek till Kagome, inser han också att han fortfarande är kär i Kikyo, vilket orsakar stora svårigheter eftersom han inte kan välja mellan dem. På grund av detta har Inuyasha och Kagome inget officiellt förhållande tillsammans men är fortfarande något romantiskt tillsammans. Kikyo har varit källan till många argument mellan Inuyasha och Kagome, och hon är en av de allvarligaste kärleksrivaler som hotar deras förhållande vid flera tillfällen. Inuyashas kärlek till Kikyo får Kagome att bli mycket sårad och hjärtkrossad när hon tvivlar på Inuyashas kärlek till henne vid flera tillfällen och tror att han älskar Kikyo mer. Kagome blir också avundsjuk på bandet Kikyo och Inuyasha delar tillsammans. Situationerna och händelserna mellan dem blir allvarligt allvarliga som Inuyasha ’ s lojalitet för Kagome-vävare på grund av hans långvariga romantiska känslor för Kikyo, vilket fick Kagome att nästan överväga att lämna Inuyasha för gott. Men när Kagome fullt ut insett hennes kärlek till Inuyasha bestämmer hon sig för att stanna vid hans sida eftersom det är för svårt att vara bortsett från honom och accepterar att han aldrig helt kan glömma Kikyo.

 

Bortsett från att Kikyo blandar sig i deras förhållande, möter Inuyasha och Kagome en annan kärleksrival i Koga, ledaren för Wolf-Demon Tribe. Ursprungligen kidnappade Kōga Kagome på grund av sin makt när hon kände Shikon-juvelstyckena, men blev så småningom kär i henne och hävdar henne som ”hans kvinna.” På grund av detta blir Inuyasha och Koga rivaler och kämpar ständigt med varandra när det gäller Kagome. Inuyasha blir extremt avundsjuk på Kōga och känner sig orolig när han besöker gruppen, rädd att Kagome kan ha romantiska känslor för honom. Kagome har dock inga känslor för Kōga, men förblir artig mot honom och försöker försiktigt avvisa hans känslor, men till ingen nytta.

Inuyasha & Kagome E117 (3) .png

Medan Kōga är helt medveten om Inuyashas kärlek till Kagome, förblir han blind och helt omedveten om Kagomes kärlek till Inuyasha, till och med ignorerar Kagomes första påstående om henne och Inuyashas förhållande under deras första möte. Så småningom kommer Kōga äntligen att inse Kagomes sanna romantiska känslor gentemot Inuyasha under en attack från en av medlemmarna i Band of Seven. Under en strid mellan Inuyasha och Renkotsu, vilket resulterade i en explosion, blev Kagome förkrossad och trodde att Inuyasha var död. Men när han upptäckte Inuyashas överlevnad sprang Kagome rakt in i Inuyashas armar och omfamnade honom, mycket lättad och glad över sin överlevnad. På grund av detta insåg Kōga äntligen att Kagome är kär i Inuyasha, och ingen skulle någonsin ta hans plats i hennes hjärta. Men trots att Kagome insåg ’

Inuyasha & Kagome (The Final Act) EP26 (2) .jpg

Inuyasha & Kagome (The Final Act) EP26 (1) .jpg

Inuyasha & Kagome Kiss (The Final Act) (1) .jpg

Inuyasha & Kagome (The Final Act) EP26 (4) .jpg

Inuyasha & Kagome (The Final Act) EP26 (5) .jpg

Sammantaget, trots hinder och svårigheter i deras förhållande, blir kärleken mellan Inuyasha och Kagome allt starkare eftersom dessa situationer också hjälper till att göra deras relation mer allvarlig. Bortsett från deras djupa kärlek till varandra bryr sig Inuyasha och Kagome oerhört om varandra eftersom båda är extremt skyddande mot varandra. Under nästan alla strider de har tillsammans är Inuyasha och Kagome alltid starkt skyddande mot varandra, närhelst fara uppträder, bär Inuyasha alltid Kagome i säkerhet och gör vad han kan för att skydda henne. Under en strid där det verkar som att oddsen är mot dem, överraskar Inuyasha alla omkring honom när han släpper ut spontana mängder styrka när det gäller Kagomes säkerhet. På grund av detta har Kagome starkt visat sig vara källan till Inuyasha ’

Kagome bryr sig mycket om Inuyasha både i och utanför striden när det gäller sig själv och hans uppenbara låga klass som en halvdemon. På grund av hans hårda uppväxt som halvdemon, utestängd, mobbad och såg ned på, har Kagome kunnat läka såren i Inuyashas hjärta. Kagome tar också fram det bästa i Inuyasha och hjälper honom att växa till en bättre person, hjälpa honom att få vänner med Miroku, Sango och Shippo, lära sig att lita på och vara beroende av andra etc. och omtänksam person.

 

Koga

Koga var en varg-demon vars pack kidnappade Kagome. Koga slogs omedelbart med henne och förklarade att Kagome var hans kompis. Medan Kagome uppenbarligen inte visar något intresse för Koga borstar hon aldrig riktigt bort hans framsteg, vilket får Inuyasha att tro att hon kanske gillar honom mer.

 

Hojo

Hojo är en klasskompis från Kagomes tid som ofta diskuteras av Kagomes vänner som en ideal pojkvän. När Kagome förfalskar en sjukdom så att hon kan åka på äventyr erbjuder Hojo sin medicin, som ofta sträcker sig från enkla läkemedel till mediciner för komiskt bisarra sjukdomar. Det är uppenbart att han inte är för skarp eftersom han en gång väntade flera timmar på att Kagome skulle dyka upp för ett datum och aldrig tvivla på hennes lögner