Den Shikon ingen Tama (四し魂こ んの玉た ま, ”Jewel of the Four Souls”), även känd som den heliga juvelen eller Shikon juvelen , var en kraftfull sfär i marmor som ger enorm kraft till den som besitter den. Det anses av Kaede som en ohelig juvel som ökar en yokas andliga kraft. Endast ett fåtal individer, som Kagome och Kikyō , kan känna närvaron (eller ’kehai’ ) av juvelen och dess skärvor.

Beskrivning
Ren Shikon juvel tainted.jpg
En ren (vänster) och fläckad / korrumperad (höger) juvel av Four Souls.
Shikon-juvelen producerades från själar av prästinna Midoriko och många demoner. Deras andliga kraft och demonkraft kondenserades in i den, vilket kan ge kraft till både människor och demoner som besitter den. Midoriko och demonerna har kämpat inuti juvelen sedan den skapades. Beroende på användarens själ kan Shikon-juvelens egenskaper vara bra eller dåliga: [1] När juvelen hålls ren av sådana med rent hjärta, blir den en mjukrosa färg med ”Naohi” (godheten inom, representerad av Midoriko ), vilket betyder att hon vinner. Medan juvelen hålls smutsad av en ond / girig människas eller yokas själ, blir den en lurid svartviolett (ondskan inom, representerad av Magatsuhi eller Demonen), vilket betyder att han vinner.
Shikon Jewel shards.png
Flaskan där Kagome förvarade juvelskärvorna.
Fysiskt är det en sfär som verkar vara gjord av något slags kristallmaterial före olyckan som krossade den. Det är någonstans mellan en marmor och en pingisboll i storlek när den är komplett, men skärvorna i Jewel of Four Souls är oregelbundna i storlek och form. När den är renad, har juvelen en mjukrosa färg, men ju mer fläckig själen och önskningarna hos den som har den desto mer blir färgen till en lurid svartviolett.
De fyra själarna
De fyra själarna som beskrivs är från Shinto-filosofin från Naohi (直 霊): Aramitama (荒 魂, ”Courage, lit. Wild Soul”), Nigimitama (和 魂, ”Friendship, lit. Harmonious Soul”), Kushimitama (奇 魂, ”Wisdom, lit. Wondrous Soul”) och Sakimitama (幸 魂, ”Love, lit. Fortunate Soul”). Alla dessa tillsammans utgör en essens i köttet och lever inuti hjärtat. När en person innehåller dessa fyra andar maximalt, såsom Midoriko, förenas de för att bilda en riktigt kraftfull balans inom själen som kan användas till antingen gott eller ont.

Effekter
Shikon Jewel hjälper till att öka kraften dramatiskt. Graden det ökar är relativt antalet skärvor som användaren har. Men för att göra det orent gör det vanligtvis värden demonisk eller inte sig själv. Medan skärvor från Shikon no Tama ger användaren hela kroppen, verkar den vara mest koncentrerad till kroppsdelar där den var inbäddad. Exempel är Kogas ben, som gjorde det möjligt för honom att springa i höga hastigheter under långa perioder och Bankotsu , vara mycket starkare fysiskt från att bädda in juvelskärvor i hans armar.

Genom att bädda in Shikon-juvelernas skärvor i sina kroppar kan även små demoner som älskarinna Centipede eller Carrion Crow få demonisk makt som är mycket större än vad de naturligt besitter. Juvelen sägs kunna förändra de mycket grundläggande aspekterna av kroppar, såsom att ändra en halv demon till en full demon eller en människa. [1] Shikonjuvelens kraft påverkar också människor. Till och med människor kan få en dramatisk ökning av sin fysiska styrka och slåss mot demoner om de placerar skärvor i sina känsliga kroppar. Till exempel lade Tōkajin en skärva i magen och det gjorde hans hud lika hård som en sten, medan Bankotsu återupplivades från ben och fick stor styrka från de skärvor han höll.

Den fullständiga förstörelsen av Shikon Jewel är till synes omöjlig. Det kan krossas i delar, men inte sönderdelas av Bakusaiga . Det enda sättet för Shikon-juvelen att upphöra att existera är att man önskar att den gör det.