Tara Duncan
Tara
Namn: Tara Duncan
Ålder:
 • 17
 • 12 (bokserie)
Arter: Spellbinder / Nonspell hybrid
Hårfärg: Blond (med en ljusare blond strimma)
Ögonfärg: Ljusblå
Bekant: Gallant den flygande pegasusen
Röst skådespelerska: Saffron Henderson
Magiska förmågor
 • Levitation
 • Teleportering över långa sträckor
 • Rikta upp en sköld av mystisk energi
 • Radera helt minnet av de senaste händelserna
 • Läs de gamla stavböckernas runor
 • Krymp objekt till liten storlek
Allierade och familj
 • Caliban (bästa vän)
 • Sparrow (bästa vän)
 • Robin
 • Fabrice
 • Fafnir
 • Master Chem (befälhavare)
 • Isabella Duncan (farmor)
 • Manitou (farfar)
 • Selena Duncan (förlorad mamma)
Första framträdande ” The Silent Siren ”

Tara Duncan är huvudpersonen och titelkaraktären i den avbrutna animerade serien. Hon uttrycks av Saffron Henderson .

Beskrivning

Tara Duncan är en 17-årig tjej som hanterar vardagen och besegrar ondskan med sina vänner Sparrow och Cal . När hon trollformler är hennes magi blå.

3-12-2013 8-45-43 PM
Tara Duncan sjunger med till Madney Speers.

Hon föddes på jorden, men är ändå en kraftfull trollbindare. Hon är sportig, spelar basket och volleyboll. Hon är den främsta fanflickan till Madney Speers (enligt Cal i ”Silent Siren”), men ironiskt nog är hon döv.

Tara är också ledaren för Alpha Team, även om det inte blir helt klart förrän Robin en alva från Omega-teamet fyller i för att Tara gör honom till Cals överordnade eftersom Tara är sjuk. Tara försöker ständigt balansera sitt icke-stavningsbindande liv, en uppgift som ofta irriterar hennes mormor, Isabella.

Personlighet

Tara Duncan är smart, utåtriktad och lite egenrådig, medvetet och envis. Hon vet alltid vad hon vill och är inte rädd att gå efter det.

TD 12
Tara i sin basketdräkt

Hon har också en orubblig önskan att passa in och vara normal, som en jordförstärkare. Tyvärr gör Sandra och hennes Alpha Team-uppdrag det mycket svårt för henne att få vänner som inte stavar och verkar normalt.

Fysiskt utseende

Tara D.
Tara

Tara har midjelångt, ljusblont hår med ett platinallås som hon älskar att bita fram, nära ansiktet. Hon bär en lila linne med en vit skjorta under och har blå byxor med svart bälte och svarta och vita skor. Hon bär ett gult och granatäpplekedja som är galant, hennes flygande pegasus bekant. Hon har en kristallklocka på handleden som hjälper henne att kommunicera med sina lagkamrater och leta upp allt som har att göra med magi.

Relationer

Familj

Isabella-manitor-sandra-tara
Isabella, Manitou, Sandra och Tara

Taras familj inkluderar Isabella , hennes mormor och hennes farfar, Manitou , som av misstag förvandlade sig till en hund. Hennes mamma och fars nuvarande plats är okänd, även om en bild visas av Taras mor i serien. Hon var en kraftfull trollbindare som besegrade ondska precis som Isabella gjorde och Tara gör.I böckerna kidnappas hennes mamma Selena Duncan och hennes far, Omois imperator, Danviou, dödades. I den animerade serien finns möjligheten att hon fortfarande lever, eftersom Tara går till Silver Witch i ” BFF ” för att se om hon verkligen var där. Eftersom hon bor på jorden och hon insinuerar att hon kanske nyligen har lärt sig om sina krafter, antas det att hennes far var en icke-stavning.

Vänner

3-12-2013 21-37-31 PM
Claire och Tara band.

Taras vänner är Sparrow och Cal , som är trollbindare och andra medlemmar i Alpha Team.

Claire : Under hela avsnittet

326x235 tara duncan - Kopiera
Alpha Team: Cal, Tara och Sparrow

” Klarsynta ”, Tara binder nära med Claire och tror att hon är en flicka precis som hon; utan att veta att hon var en spellbinder vid födseln. När Cal kastar misstankar mot henne är Tara snabb att försvara henne, men det är okänt om det var på grund av hennes band med Claire eller för att hon blev sviden att Cal skulle lämna. Tara, precis som Fabrice , blir riktigt upprörd när det avslöjas att Claire använde dem för att stjäla vampyrbandets emblem.

Romantik

3-12-2013 8-53-04 PM
Cal och Tara

Tara är för närvarande inte romantiskt inblandad i någon. Det visas dock att hon är lite avundsjuk när Cal går ut med eller flirter med en annan tjej (se Cara ). Hon verkar också ha en mindre förälskelse på Robin från Beta Team.

I böckerna blir hennes romantiska intressen snyggare vid nästa del, Tara har ett romantiskt förhållande med Cal men senare i serien. Hon är först kär i Robin och kanske Cal, vilket de antyder i TV-serien.

Bekant

Gallant (2)
Gallant, Tara är bekant

Taras bekanta är en pegasus som heter Gallant. Han kan förvandlas till ett halsband som är gult och granatäpple.

Trivia

 • Hon är på basketlaget, men har problem med att göra frikast.
 • Tara, även om han är ledare för Alpha Team, är tekniskt sett den mest oerfarna på grund av sin icke-stavande uppväxt.
  Fel
  Oj

  Tara är känd som en hemsk sångare.

 • Tara hade ursprungligen inga nonspellvänner i början av serien.
 • Hon har av misstag gått in i pojkens omklädningsrum vid ett tillfälle.
 • I vissa scener av  pilotavsnittet har  Tara en rosa tank med en brun topp över istället för vad hon brukar ha.
 • Taras karaktärsdesign ser påminnande ut med den geokinetiska antihjälten Terra från Teen Titans 2003 TV-serien, särskilt hennes frisyr och blå ögon.

Galleri