Detektiv Conan: Strategi över djupet

Detective Conan: Strategi över djupet (名 探 偵 コ ナ ン 水平 線上 の 陰謀ス ト ラ テ ジ ー, Meitantei Konan: Suihei Senjō no Sutoratejī ) är den 9: e Detective Conan- spelfilmen som släpptes den 9 april 2005. Filmen resulterade i 2,15 miljarder yen , mycket mindre än tidigare fem filmer

Detektiv Conan: Strategi över djupet
DetectiveConanMovie9.jpg

Teaterrelease affisch
Japanska 名 探 偵 コ ナ ン 水平 線上 の陰謀ス ト ラ テ ジ ー
Hepburn Meitantei Konan: Suihei Senjō no Sutoratejī
Regisserad av Yasuichiro Yamamoto
Producerad av Michihiko Suwa
Skriven av Kazunari Kochi
Baserat på Detektiv Conan avGosho Aoyama
Medverkande Minami Takayama
Kappei Yamaguchi
Wakana Yamazaki
Akira Kamiya
Naoko Matsui
Megumi Hayashibara
Kenichi Ogata
Wataru Takagi
Yukiko Iwai
Ikue Ohtani
Chafurin
Kazuhiko Inoue
Atsuko Yuya
Koji Nakata
Kōichi Yamadera
Yoshiko Sakakibara
Musik av Katsuo Ono
Produktions
företag
TMS Entertainment
Levererad av Toho
Utgivningsdatum
 • 9 april 2005
Driftstid
109 minuter
Land Japan
Språk Japanska
Biljettkontor ¥ 2150 miljoner [1]
( US $ 21,8 miljoner)

Funktion

 • För första gången, med en havskryssning som bakgrund och den första teaterversionen där scenen inte alls är på land.
 • För första gången fanns det två misstänkta.
 • Använd två händelser för cirka femton år sedan för att leda berättelsen.
 • Kogoro Mouris resonemang är helt korrekt.
 • Shinichis barndomsminnen är fulla av varma och snälla färger.
 • Kogoro Mouri upptäckte den verkliga mördaren tidigare än Conan i det här fallet. Anledningen är att den verkliga skyldige / mördaren liknar hans separerade fru Eri, Kisaki. Som ett resultat av att han ville bevisa hennes oskuld upptäckte han att hon var den verkliga mördaren. Detta visar att Mouri ägnar särskild uppmärksamhet åt människorna omkring honom (även personer med liknande utseende).

Komplott

Den 9: e årliga Detective Conan-filmen seglar på en lyxig kryssning på 100 miljoner yen . För femton år sedan sjönk en kryssning med namnet Yashiromaru , byggd av Yashiro-gruppen under segling. För närvarande en ny kryssning, Saint Aphrodite, byggdes av Yashiro-gruppen och Conan och resten bjöds in genom Sonoko. Tidigare fick mannen till VD för familjen Yashiro, en etablerad skeppsarkitekt, en hjärtattack och körde sin bil nerför en klippa. På kryssningens andra dag hittades VD själv mördad i sitt rum. Senare hittades också hennes far, presidenten för Yashiro-gruppen, saknad. Han hade kastats av kryssningen i havet, till synes av samma person. På välkomstfesten visar Kogoro sina deduktionsförmågor och drog slutsatsen att kryssarens underdesigner, Akiyoshi, var mördaren. Men Conan har olika idéer. Kusaka, en manusförfattare som arbetade i samarbete med Akiyoshi om ett manus, var den skyldige. Kusaka avslöjar att olyckan för 15 år sedan var ett system för att avsiktligt sjunka fartyget för att få en försäkring.Hans far mördades när han upptäckte att skeppets kapten drogs och lämnades för att dö. Kusaka satte omedelbart igång bomber och flydde till sjöss och Detective Boys jagade. Efter att de framgångsrikt tagit ned brottslingen antänds fler bomber. Alla passagerare evakuerades, men Ran återvände till sin gömställe under gömslet för att hitta en ”guldmedalj” gjord av snäckskal som detektivpojkarna gjorde åt henne. Men när fartyget gungade svimmade hon i det slutna området.men Ran återvände till sin gömställe under gömslet för att hitta en ”guldmedalj” gjord av snäckskal som detektivpojkarna gjorde åt henne. Men när fartyget gungade svimmade hon i det slutna området.men Ran återvände till sin gömställe under gömslet för att hitta en ”guldmedalj” gjord av snäckskal som detektivpojkarna gjorde åt henne. Men när fartyget gungade svimmade hon i det slutna området.Det visar sig att Akiyoshi trots allt var huvudmördaren, och det var hon som gjorde alla tre morden och fick Kusaka att tro att han gjorde dem själv. Hon avslöjade också att hennes far var kaptensom dog medan kryssningsfartyget sjönk. Kogoro drog dock rätt den här gången och lyckades gripa Akiyoshi. Han försökte ursprungligen hitta bevis för att bevisa hennes oskuld på grund av hennes starka likhet med sin fru, men ju mer utredning han gör desto mer skyldig blev hon. När Kogorou och Conan började evakuera fick de reda på att Ran saknades. De hittar henne under båtens däck med hjälp av en eldyxa. Därefter kommer en helikopter och hämtar dem. Efter poängen förklarade Conan att han visste var Ran var, för när han sparkade volleyboll sa Ran att hon hörde en fotboll, vilket betyder att hon befann sig på en plats med en tuff vägg. Detektivbarnen kommer och berättade för Ran att de gjorde en bättre ”guldmedalj” för henne och satte den på henne.

Kasta

 • Akira Kamiya som Kogoro Mori
 • Kappei Yamaguchi som Shinichi Kudo
 • Minami Takayama som Conan Edogawa
 • Wakana Yamazaki som Ran Mori
 • Chafurin som inspektör Megure
 • Atsuko Yuya som officer Sato
 • Ikue Ohtani som Mitsuhiko Tsuburaya
 • Megumi Hayashibara som Ai Haibara
 • Naoko Matsui som Sonoko Suzuki
 • Wataru Takagi som Genta Kojima och officer Takagi
 • Yukiko Iwai som Ayumi Yoshida
 • Kazuhiko Inoue som inspektör Shiratori
 • Chinami Nishimura som Natsuho Tsujimoto
 • Isshin Chiba som detektiv Chiba
 • Kenichi Ogata som professor Agasa
 • Kinryū Arimoto som Kensuke Nima
 • Kōji Yusa som Katsuhiko Shiomi
 • Kōichi Yamadera som Hironari Kusaka
 • Yoshiko Sakakibara som Minako Akiyoshi

musik

Temalåten är ” A Sail Waiting for Summer ” ( S を 待 つ セ イ ル の よ う N , Natsu wo Matsu Seiru no yō ni ) av Zard . Det släpptes den 20 april 2005. [3] Tillsammans med The Fourteenth Target är detta den andra temalåten som skrevs av Zard.Det officiella ljudspåret släpptes den 6 april 2005. [4] Det kostar 3059 ¥, inklusive skatt.

Hemmedia

dvd

DVD: n släpptes den 14 december 2005.  DVD: n innehåller filmen och trailern och kostar 6090 ¥ inklusive skatt.

Blu Ray

Blu-ray-versionen av filmen släpptes den 28 januari 2011. [Blu-ray innehåller samma innehåll på DVD plus ett mini-häfte som förklarar filmen och BD-live- funktionen.