Detektiv Conan: Quarter of Silence

Detective Conan: Quarter of Silence (名 探 偵 コ ナ ン 沈 黙 の15 分ク ォ ー タ ー, Meitantei Konan: Chinmoku no Kwōtā ) är den 15: e filmavsnittet av manga- och anime-serien Detective Conan . Filmen släpptes den 16 april 2011. Den här filmen firar animeens femtonde årsjubileum. Magic File 2011, ansluter sig till filmen och släpptes samma dag som filmens premiär.

Detektiv Conan: Quarter of Silence
Detective Conan Movie 15.png

Teateraffisch
Japanska 名 探 偵 コ ナ ン 沈 黙 の15 分ク ォ ー タ ー
Hepburn Meitantei Konan: Chinmoku no Kwōtā
Regisserad av Yasuichiro Yamamoto
Kobun Shizuno
Producerad av Masahito Yoshioka
Michihiko Suwa
Skriven av Kazunari Kochi
Baserat på Detektiv Conan avGosho Aoyama
Medverkande Kappei Yamaguchi
Minami Takayama
Rikiya Koyama
Wakana Yamazaki
Megumi Hayashibara
Kenichi Ogata
Chafurin
Toshio Furukawa
Wataru Takagi
Yukiko Iwai
Ikue Ohtani
Musik av Katsuo Ono
Aki Yokoyama
Masakazu Yokoyama
Filmkonst Ryosuke Miki
Redigerad av Ikuyo Fujita
Kazuki Kosuda
Produktions
företag
TMS Entertainment
Levererad av Toho
Utgivningsdatum
 • 16 april 2011 
Driftstid
109 minuter
Land Japan
Språk Japanska
Biljettkontor 47 miljoner dollar
Guvernören i Tokyo, Yuuichiro Asakura, får ett hotbrev dagen innan öppnandet av Touto Line, en ny tåglinje för Tokyo Metro . Under linjens öppningsceremoni drivs Conan Edogawa och Detective Boys av Hiroshi Agasa och passerar under Touto-linjen. Conan, efter att ha hört talas om hotbrevet, märker sprängämnen kopplade till Touto-järnvägen; Med sin ursprungliga röst för att informera polisen som Shinichi Kudo, han kan stoppa tåget och avleda trafiken från sprängämnen som förhindrar dödsfall. Conan forskar på Asakuras politiska historia för en aning om den skyldige och får veta att guvernören var ansvarig för byggandet av dammen i Kitanosawa, en fiktiv stad i Niigata-prefekturen . På grund av dammens konstruktion tvingades medborgarna i Kitanosawa in i en ny stad och deras gamla hem drunknade av dammen. Eftersom Asakuras resa för att fira årsdagen för dammen avbryts av bombningen, spekulerar Conan att information om bombplanen kan hittas i Kitanosawa och planerar en resa dit.Conan, Detective Boys, Ran Mori , Kogoro Mori och Sonoko Suzuki reser till Kitanosawa och njuter av leken. De presenteras för en grupp lokalbefolkningen; deras namn är Keisuke Yamao, Mizuki Toono, Fuyumi Tachihara, Takehiki Mutou och Shougo Hikawa. Gruppen avslöjar att de alla var barndomsvänner och var en del av gruppen som flyttade till den nya byn. De avslöjar också att det är deras första samling på åtta år sedan Yamao satt i fängelse för att ha dödat Toonos syster, Natsuki Toono, i en hit and run. Dagen därpå vaknar Tachiharas son, Touma Tachihara, från sin åttaåriga koma utan minne av sin olycka. Senare samma dag hittas Hikawa död i ett fält. Ursprungligen antogs det vara självmord eftersom endast Hikawas fotspår hittades i snön. Conan avslöjar att Hikawa dödades av ett elektrochockvapen . Den skyldige väntade sedan på att det skulle snöa och gick iväg bakåt för att föreslå att Hikawa var ensam. Under ett diamantdamm som orsakats av soluppgången upplever Touma en flashback på dagen för olyckan.Conan undersöker Hikawas tillhörigheter och hittar en tidningsklippning som beskriver en smyckenbutik rånad dagen innan hit and run. En cellplatsförstörs av bomber som leder Conan till hypotesen vem den skyldige är. Under tiden jagas Detective Boys och Touma av en prickskytt. Conan ingriper och leder dem till säkerhet. Att ta en väg mot dammen förklarar Conan att Yamao är den skyldige. Yamao rånade smycken i en avlägsen stad och kör tillbaka till Kitanosawa. På vägen kör han över Natsuki, en scen som Touma märker. Touma kidnappas sedan av Yamao och ser diamanterna och förklarar varför diamantdammet skrämde hans minnen. Touma flyr men faller nerför en klippa som leder till hans koma. Yamao begraver sedan juvelerna i en fastighet i Kitanosawa och överlämnar sig till myndigheterna för Natsukis död. Oväntat tvingade dammprojektet staden Kitanosawa under vattnet. Som ett resultat bestämmer Yamao att bomba dammen för att leta efter gamla Kitanosawa efter diamanterna.För att ha tillräckligt med tid för att utföra sökningen var han tvungen att avbryta guvernörens resa och förstöra cellplatsen för att förhindra omvärlden från att lära sig förstörelsen av dammen.Vid ankomsten till dammen förföljs Conan av Yamao som avser att döda honom. Yamao skjuts sedan och handikappad av Toono. Touma återfår sina minnen från olyckan när han såg Toono och avslöjar att han såg Toono skjuta Natsuki ut på vägen. Toona påstår att hon var prickskytt som försökte döda Touma och att hennes systers död var en olycka. Yamao, efter att ha satt av bomberna i dammen, tvingar dem att fly. Conan avviker från gruppen för att starta en lavin genom att skapa spår i ett brant berg med sin motoriserade snowboard för att avleda flödet från Kitanosawa. Han är framgångsrik men hans motor kortsluter och får honom att fångas i lavinen. Han är så småningom fri när Ran ringer till Shinichis mobiltelefon och får honom att återfå medvetandet för att varna de andra om hans position.

Röstbesättning

 • Minami Takayama som Conan Edogawa
 • Kappei Yamaguchi som Shinichi Kudo
 • Rikiya Koyama som Kogoro Mori
 • Wakana Yamazaki som Ran Mori
 • Megumi Hayashibara som Ai Haibara
 • Naoko Matsui som Sonoko Suzuki
 • Kazuhiko Inoue som Ninzaburo Shiratori
 • Kenichi Ogata som professor Agasa
 • Chafurin som inspektör Megure
 • Toshio Furukawa som Misao Yamamura
 • Wataru Takagi som Genta Kojima och officer Takagi
 • Yukiko Iwai som Ayumi Yoshida
 • Ikue Ohtani som Mitsuhiko Tsuburaya
 • Keiichi Nanba som Keisuke Yamao
 • Kouki Miyata som Touma Tachihara
 • Mayumi Iizuka som Fuyumi Tachihara
 • Toshihiko Seki som Shougo Hikawa

Produktion

Filmen tillkännagavs att vara på gång i slutet av den fjortonde filmen, The Lost Ship in the Sky . Detaljerna om filmen tillkännagavs på den officiella filmwebbplatsen den 4 december 2010.  Den 5 mars 2011 uppdaterades webbplatsen igen till en ny uppdatering som avslöjade 90-sekunders trailern och temasången. I en intervju med den japanska tidningen Otona Fami avslöjade Gosho Aoyama inställningen är de snöiga bergen på grund av att överlevande kommer att dö på 15 minuter när de begravs under en lavin .

musik

Filmens officiella soundtrack dirigeras av Ono Katsuo och släpptes den 13 april 2011. Temalåten som används för den här filmen är ” Don’t Wanna Lie ” av B’z .