Min egen kommentarer:

 

 

 

 

 

Aldrig har en anime mer passande beskrivits som flamboyant. Det är Fairy Ranmarus unapologetically högljudd sexualitet som först fick mig att notera under förhandsgranskningsguiden, och när väljarna visade sig vara för fega för att rangordna det bland topp 10, bestämde jag mig för att rätta till situationen. Som de magiska pojkarna i Bar F kan du inte kontrollera mig. Vi kommer att följa denna muskulösa manshow tills någon oundvikligen ropar ”pappa!”

 

Personligen är min favoritdel av Fairy Ranmaru hittills att varje försök att förklara grundförutsättningen får mig att låta som att jag har spenderat för mycket tid på fanfiction.net. Till synes pojkar i gymnasiet som faktiskt är älvor skickas från ett annat rike för att få ”anknytning” från intet ont anande människor. När de inte spelar skolpojkar hänger älvorna på Bar F med sin obeskrivliga magiska maskot. Var och en av karaktärerna kommer från en annan elementär fe-klan och följer en specifik uppsättning moral som lyfts direkt från buddhismen. Så allt-i-allt är dessa magiska elementära älva gymnasiet pojkemunkar som förvandlas till öppet sexuella versioner av sig själva (BULGES) i en Utena- liknande transformation sekvens. Följer alla fortfarande?

 

Orsak om du inte är det, det är ok. Jag är ärligt talat lite krypterad på publiken för den här. Se, de förvandlade karaktärsdesignerna skriker GAY på mig på det mest tuffa sättet medan andra avslappnade möten i episoderna viskar ”men kanske damer?” Jag menar, till och med munkbiten anger uttryckligen att de här älvorna absolut inte kan bena kvinnor – bara varandra. Se, tidiga buddhistiska skrifter gjorde det intehar något av det stigmatiseringen mot homosexualitet; ”sexuella missförhållanden” handlade om relationer med förlovade eller gifta personer och de minderåriga. Tolkningar förändrades över tiden, men när det gäller Japan specifikt finns det högar av historiska konton som visar att manliga buddhistiska munkar var öppet homosexuella. Tyvärr var detta också för nära knutet till praxis att hålla chigo , liknande de system som är bättre kända i grekisk och romersk kultur.

 

Så när det cirklar tillbaka verkar det som en produkt som gjorts för att vädja till fujoshi . Karaktärerna är mogna för frakt men det finns tillräckligt med textmöten som kanske den där fina killen kanske är med i dig också.

 

Åh, ja, men handlingen? Det var det området jag var mest orolig för. Avsnitt 1 fokuserade på nätmobbning och var inte särskilt tankeväckande eller unikt i dess skildring. Det enda elementet jag kan tacka för är att ge oss den mest förbannade Twitter-logotypen jag någonsin har sett. Inledningsvis tyckte jag att det var bra, och att ”veckans problem” bara skulle vara fönsterförband för mer absurditet. Sedan hände avsnitt två och det var konstigt uppriktigt och, vågar jag säga, snarare om mangaindustrin – särskilt Shonen Jump – och könsmässig ilska.

 

Avsnittet fokuserar på Homura, vår eldcentrerade älva. Hans karaktärstyp är ganska standard för dem som är associerade med ”eld”, liksom stereotyperna om hans klan. Ignis-klanen betraktas som hethuvad men känslor är ett ”nej-nej” för älvor. Homuras egen far straffades (avrättades ??) för att han eventuellt gick för långt i någon form av känslomässig uppvisning och lämnade sin son med ett chip på axeln om hjältar eftersom han hade beundrat sin pappa som en. I avsnittet har han till uppgift att hjälpa en mangakonstnär som trakasseras av sin manliga redaktör. Hon publicerar sitt arbete i Weekly DUMP (lol) men enligt hennes redaktör mottas serien dåligt online. När Homura står upp för henne tar hon med honom och vill att han ska vara modell för huvudpersonen i hennes nya historia.

 

Ärligt talat tror jag inte att konstnären någonsin får ett namn i avsnittet men det viktiga att komma ihåg om henne är när hon konfronteras med sin redaktör och misshandlas, hon är ofta tårar. Hon lämnar in sitt nya utkast, hennes redaktör skiter på det och hon ser senare att det publiceras med en ung, magisk tjejledare istället. Uppenbarligen ”fixade” hennes redaktör åt henne och avskedade henne sedan kort. Han har senare sett berätta för de högre ups att det var hennes idé att ha en kvinnlig huvudperson.

 

Jag vet inte hur mycket jag borde läsa in det här men för dem som inte vet Weekly Shonen Jump har haft kvinnliga mangaskapare men det har aldrig haft en kvinnlig redaktör. Ledningen har stått vid detta beslut och hävdat att manliga redaktörer behövs för att förstå tidningens manliga publik. Uppenbarligen har Fairy Ranmaru något att säga om det, för det har avslöjats att den manliga redaktören är självupptagen om sina egna berättelser och preferenser och när Homura går in i mellanrummet för att besegra honom, måste han kämpa mot Di Gi Charat -esque skapelser som säger ” moe ” om och om igen. Homura måste förvandla och besegra moe. Jag skojar inte.

 

Sedan för dödsslaget ber han den kvinnliga skaparen att släppa loss sin ilska! Avsnittet heter trots allt ”Wrath”, men i huvudsak ber Homura henne att sluta falla i tårar och bli arg på hur hon behandlas. Hon berättar redaktören hans Moe skapelser är konstiga och brutto! Dagen är räddad! Redaktören sparkas för maktmissbruk och mangaförfattaren får en kvinnlig redaktör som nådigt accepterar hennes arbete för publicering! Fairy Ranmaru , vad gör du? Du kom precis ut och sa det, va?

 

Och om jag inte redan har ägnat tillräckligt många ord åt den här showen som jag först trodde var helt enkelt ”jävla”, lägger avsnitt tre till några djupt wtf-patos när vi riktar vår uppmärksamhet mot Uruu, den ”perfekta” vattenfen. Uruus klan har till uppgift att administrera uppgifter i fevärlden och har alltid bibehållit en perfekt bild. Vad det betydde för lilla Uruu var kalla, avlägsna föräldrar som motverkade någon form av känslomässig uppvisning. Kort sagt, Uruu är djupt förtryckt och den polära motsatsen till Homura, vilket leder till att de två kämpar ofta.

 

Det ”problem” han har till uppgift att lösa är Avund och handlar om en hemlig flickvän till en lokal idol som ofta ignorerar henne och använder sina pengar för sig själv. Den här delen är inte så intressant; det är vad som händer efter Uruus sannolikt olagliga transformationssekvens att vi får en djupare titt på hans patos. Vi är på väg att komma in på något skissartat BDSM-territorium. Jag säger skissartat eftersom kinksters kanske har några tankar om den här.

 

Jag tror inte att jag skulle ha fel om jag beskrev Uruus uppväxt som kränkande. Han straffades i en viss stol när han inte uppfyllde sina föräldrars normer och internaliserade också en oförmåga att gråta. Han har också låst bort ett särskilt minne av att springa för att berätta för sina föräldrar att han tog först i sin klass. Han öppnade dörren som leder till stolrummet men vi ser bara lite reflektion i hans ögon av vad han kanske har sett som traumatiserade honom.

 

Jag är ganska bekväm med att säga att han gick in på sina föräldrar mitt i ett träldomsspel i sin straffstol och detta har … påverkat Uruu. Trots sin feta persona vill Uruu bli uppmärksammad (av sina föräldrar) även om det innebär straff. Under striden med idolen och hans förkastade flickvän blir Uruu medveten om denna önskan när han befinner sig i en situation ala The Fisherman’s Wife , besegrar idolen och stjäl sedan bilagan från klienten som inte är tillåten. Han måste straffas för det. Genom att vara bunden i en stol. Som han ville. WTF är denna show, mina vänner? Ranmaru kommenterar att han ”gråter på insidan” så jag är inte säker på om jag ska skriva ut det här som bra kink eller inte, men jag är ganska orolig för Uruu !?

 

Idolen är också gay nu.

 

Kan jag till och med betygsätta denna show?

 

Betyg: för att underhålla mig från början till slut även om det innebar att säga ”WTF ?!” mycket.

 

Fairy Ranmaru strömmar för närvarande