Lista över The Seven Deadly Sins- karaktärerna

The Seven Deadly Sins och dess uppföljare Four Knights of the Apocalypse ärmangaserierskrivna och illustrerade avNakaba Suzuki, som utspelar sig i ett fiktivt Britannia(ブリタニア, Buritania )under en tidsperiod som ytligt liknar den europeiskamedeltiden. Likaså ytligt, och ofta på ironiska eller motsägelsefulla sätt, refererar serien till olika traditioner, inklusive kristendomen (t.ex. desju dödssynderna, detio budorden) och den Arthurianska legenden(t.ex. genom att namnge Meliodas, Escanor, Merlin, Diane, Gowther, King och ban). Den motsägelsefulla karaktären hos de namn som ges till grupperna och karaktärerna återspeglas i framväxten av titelgruppen som huvudpersoner och gruppen ”Heliga riddare” som antagonister i serien.

Medlemmarna av den titulära orden av Holy Moly Knights . Medurs från nedre vänster: Meliodas , Ban , King , Escanor , Diane , Merlin och Gowther .

I enlighet med det medeltida temat framställs många av De sju dödssynderna som riddare, brett tolkade, som är klädda i stiliserade varianter av medeltida rustningar , av vilka många utför magi . De fem stora klanerna i serien är människor , jättar , älvor , gudinnor och demoner , som alla har kraftfulla förmågor och magiska krafter. Genom att namnge karaktärerna erbjuder mangan ett brett utbud av ytterligare mytiska, historiska, geografiska och kulturella anspelningar, t.ex. King Arthur , Merlin , Gowther ,  Zaratras(Zoroaster), Dreyfus , Gustaf, Frisia, Jericho , Galand , Derierrie , Albions , Vampyrerna och Zhivago .

Huvudkaraktärer

Meliodas

Meliodas (メリオダス, Meriodasu )
Uttryckt av: Yuki Kaji (japanska); Bryce Papenbrook (engelska)
Meliodas är kaptenen för de sju dödssynderna, som bär vredens synd som en drakesymbol på sin vänstra axel. Trots att han kallas vredens synd och visar den närhelst de som är hans kära utsätts för fara eller dödas, döljer Meliodas sin ilska under fasaden av en mild trickster som ofta ses smeka Elizabeth på ett eller annat sätt. [5] När hon hittas av Elizabeth i början av serien, som söker hans hjälp med att återförena Dödssynderna efter deras upplösning tio år tidigare, avslöjar Meliodas att han gör samma sak. Trots sin ungautseende, är Meliodas faktiskt en demonsom är över tre tusen år gammal. Meliodas avslöjas senare för att vara son till demonkungen och den ursprungliga ledaren för de tio budorden, som besitter fragmentet av sin fars själ som förkroppsligar kärleken. [ vol. 34 ] Men Meliodas vände ryggen åt sitt folk när han blev kär i gudinnan Elizabeth, dödade två av sina andra budord och orsakade det heliga kriget. [ vol. 22 ] Demonkungen tillät den högsta gudomen av gudinnans ras att förbanna Meliodas med odödlighet, med demonkungen som förbannade Elizabeth med evig död och reinkarnation för att få sin son att lida varje gång han återförenas med henne. [ vol. 27 ]På grund av förbannelsens natur hamnar Meliodas själ i skärselden med demonkungen som festar i sina känslor innan han återupplivar honom, och som ett resultat återgår han gradvis till sitt forna jag. [ vol. 24 ] Meliodas upptäcker snart sina känslor för Elizabeth och slutar med att gifta sig med henne och få ett barn som heter Tristan. Meliodas har två bröder, men båda hans bröder kämpade för det onda och slutade med att ställa sig på demonkungen aka deras far. Meliodas måste slåss mot sina bröder för att överträffa sin far.
Efter att Elizabeth börjar återfå sina minnen som gudinnan Elizabeth, vilket skulle innebära att hon kommer att dö inom tre dagar efter att ha fått sina minnen, beslutar Meliodas att bli den nya demonkungen för att bryta deras förbannelser. Han upplöser Dödssynderna och går in i en allians med Zeldris efter att ha lovat att använda sin status för att släppa sin brors kärlek Gelda, och avslöjar att han har absorberat Pacifismens bud och avser att absorbera de andra buden. [ vol. 30 ] Trots att han blev ett kärl för demonkungen innan han lyckades tvinga ut honom ur sin kropp, befriade Meliodas honom och Elizabeth från deras förbannelser även om han skulle lämna den levande världen på grund av hans makt som en demonkung. [ vol. 36, 37 ]Men segern är kortvarig eftersom demonkungen besitter Zeldris och återställer Elizabeths förbannelse, vilket föranleder syndernas sista strid med demonkungen. [ vol. 38 ] Efter att ha dödat sin far, offrar Meliodas sina demonkungsmakter för att fullständigt förstöra buden för att förhindra att demonkungen återupplivas. [ vol. 40 ] I seriens epilog gifte Meliodas sig med Elizabeth och blev Liones härskare med Tristan som son. [ vol. 41 ]
Som Seven Deadly Sins kapten en gång vördad av sina anhöriga som den mäktigaste demonen, är Meliodas oerhört kraftfull och smidig. Hans signaturförmåga kallas Full Counter (全反撃(フルカウンター) , Furu Kauntā ), som återspeglar magiska attacker tillbaka mot angriparen med mycket större kraft, de enda nackdelarna är att han bara kan använda den som en kontra och att den är ineffektiv mot fysiska attacker. Meliodas kan också utnyttja sin demoniska kraft och manifestera mångsidig mörk energi från sin kropp för att öka hans anfall och försvar till priset av att gå in i en bersärkerstat. Meliodas bar till en början ett svärdsfäste som hette Drakhandtaget innan det stals av Helbram och visade sig senare vara ett fragment av det eviga mörkrets kista, som användes för att försegla Demon-klanen. Han återfår senare sitt Sacred Treasure Demon Sword Lostvayne (魔剣 ロストヴェイン, Maken Rosutovein ), ett krökt kortsvärd som låter honom skapa upp till fyra svagare kloner av sig själv som kompenserar för deras brist på kraft genom att använda Full Counter till sin fulla potential.

Elizabeth Liones

Elizabeth Liones (エリザベス・リオネス, Erizabesu Rionesu )
Uttryckt av: Sora Amamiya  (japanska); Erika Harlacher  (engelska)
Elizabeth Liones kommer ursprungligen från kungariket Danafor innan det förstördes. Hon adopterades från Meliodas till Bartra Liones som Liones tredje prinsessa. Hon blir en allierad till de sju dödssynderna när hon söker deras hjälp efter att de stora heliga riddarna tagit kontroll över kungariket och tjänar som servitris i Meliodas bar. Trots att hon är skröplig och inte en kämpe, är Elizabeth väldigt modig och villig att skydda andra på bekostnad av sin egen hälsa, som att låta Hendrickson förvärva hennes blod för att befria Demon Race från det eviga mörkrets kista. Ändå, eftersom hon bara är tonåring är hon ganska godtrogen och lättpåverkad, ofta lurad av Meliodas skämt. Hon verkar inte bry sig om hur ofta han smeker, antastar eller trakasserar henne sexuellt, och hon har till och med blivit kär i honom på grund av en känsla av bekantskap med och nostalgi för honom.
Elizabeth avslöjas senare för att vara den 107:e reinkarnationen av gudinnan Elizabeth, känd som Bloodstained Ella för hennes sällan skådade våldsamma streck innan hon träffade Meliodas med sin kärlek som orsakade det heliga kriget mellan deras raser. Elizabeth dödades nära krigets slut när hon och Meliodas attackeras av sina föräldrar för sin kärlek, Elizabeth förbannad av Demon Knight för att oändligt reinkarnera som människa. Förbannelsen tjänar till att plåga Meliodas eftersom Elizabeth skulle dö inom tre dagar efter att ha återvunnit sina krafter och minnen. I hennes nuvarande liv manifesterade Elizabeths latenta kraft i hennes förmåga att läka levande varelser med tårar från hennes högra öga, vilket visar mer av hennes kraft i tider av stress. Elizabeth återfår så småningom fullt minne av sina tidigare inkarnationer och hennes fulla gudinnakraft släpps lös,aktiverar hennes förbannelse när det nya heliga kriget är på väg att börja. Detta tvingar Meliodas att ta en chans att förvärva sin fars makt att bryta Elizabeths förbannelse, med Merlin som kort återställer förbannelsen i hemlighet som ett sätt att tvinga Meliodas att döda sin far. Efter syndernas upplösning, efterträder Elizabeth sin far som drottning av Liones med Meliodas som sin man.

Hök

Hawk (ホーク, Hōku )
Uttryckt av: Misaki Kuno (japanska); Cristina Vee (engelska)
Hawk är en talande Gloucestershire gammal fläckgris och Meliodas husdjur/kamrat, introducerad som Boar Hats ’kapten av Order of Scraps Disposal’ när han äter äckliga bordsrester. Hawk hittade Meliodas i ett dike sexton år tidigare, och de två etablerade en mobil bar tillsammans, efter att ha varit tillsammans sedan dess. De ägnar sig ofta åt ofarliga skämt, med Hawk som ofta setts skälla ut Meliodas för hans perversa handlingar mot Elizabeth. Fast det mesta fungerar som komisk reliefgenom att agera alltför arrogant, hjälper han ändå Elizabeth and the Sins flera gånger, genom att använda huvudstötar och andra blygsamma attacker på svagare fiender och transportera sårade allierade. I Kingdom Infiltration Arc offrar Hawk sig själv för att blockera en dödlig attack från Hendrickson riktad mot Meliodas, och hans död orsakade mycket ångest för Elizabeth and the Sins. Men Hawk återupplivas mystiskt från sina kvarlevor som en smågris innan han återfår sin normala storlek genom att äta överdrivet. Förutom Meliodas kommer Hawk särskilt bra överens med Ban och Merlin. Senare utrustar den senare honom med ett Balor Power Eye som gör att han kan upptäcka kraftnivån för alla han ser. Under sin träning i Istal får Hawk lära sig att han tillfälligt förvärvar egenskaperna hos vilken magisk varelse han än äter, och får deras krafter tills han smälter dem.Det avslöjas senare att Hawk är en invånare av skärselden och yngre bror till Wild, den senaste av de varelser som demonkungen använde som ett sätt att spionera på Meliodas från skärselden.

De sju dödssynderna

De sju dödssynderna (七つの大罪, Nanatsu no Taizai ) var den starkaste och grymmaste orden av heliga riddare i riket, bildad av Meliodas och sex andra brutala brottslingar från olika raser som stämplades som symboler för bestar för att symbolisera synden som motiverade deras brott. Var och en av medlemmarna i gruppen hade den högsta Holy Knight-rankingen, Diamond. De stämplades som förrädare mot Britannia, efter att ha medverkat till mordet på den store helige riddaren Zaratras. Dödssynderna blir så småningom befriade från sina brott efter att ha befriat Liones från de heliga riddarnas styre.

Diane

Diane (ディアンヌ, Diannu )
Uttryckt av: Aoi Yūki (japanska); Erica Mendez (engelska)
Diane, som står trettio fot lång, är en 750-årig medlem av jättarnas klan från landet Megadoza, som bär Avundssynden , symboliserad av en ormsymbol tatuerad på hennes vänstra lår. Till skillnad från sina mer våldsamma släktingar som försörjer sig som legosoldater, ogillar Diane att slåss. Efter att ha rymt hemifrån kom hon på King av en slump, och de två tillbringade århundraden tillsammans innan han raderade hennes minnen av honom, och hon återvände till sin stam strax efter. [ vol. 10 ]Hon blev senare en lärling till sin hövding Matrona, tillsammans med Dolores, och följde med Matrona när hon anställdes av en Helig Knight-enhet under befäl av Gannon, som faktiskt hade för avsikt att döda jättarna och göra sig ett namn. Det slutade med att Matrona till synes dör av att bli förgiftad och slaktade riddarna med Diane som hamnade i Liones förvar och falskt anklagad för både riddarnas slakt och för att mörda Matrona i en avundsjuk handling. Hon rekryterades av Meliodas innan hennes avrättning kunde genomföras. [ vol. 16 ]Efter Dödssyndernas upplösning gömde sig Diane i Forest of White Dreams innan Meliodas och Elizabeth rekryterade henne. Diane har känslor för den förra för att hon behandlade henne som en jämlik och till en början var svartsjuk när han flirtar med Elizabeth. [ vol. 1, 2 ] Men efter att ha blivit imponerad av Elizabeths osjälviskhet innan hon återfick sina minnen från sin tid med King, blir Diane väldigt god vän med Elizabeth.
Som jätte är Diane otroligt stark med en djup koppling till naturen som gör att hon kan manipulera jorden med sin ras förmåga Creation(創造(クリエイション) , Kurieishon ) . Diane behåller sin styrka och smidighet även när hon är i människostorlek när hon deltar i en kampfestival under Matronas namn, snabbt besegrade tio män och härda hennes hud, vilket gör det svårt som järn att förbättra hennes hållbarhet och styrka. [ vol. 5 ]Hennes heliga skatt är Gideon, en krigshammare på 2200 pund som förstärker Dianes jordmanipulationsförmåga till en punkt där en enda sving kan lyfta upp ett berg i luften. Efter att det nya heliga kriget upphört gifte sig Diane med King och efter att deras mottagning kraschade, förenas de igen med de flesta andra synder och besegrar Elizabeths mor, vilket gör att alla chanser att ett nytt heligt krig ska hända.

Förbjuda

Ban (バン)
Uttryckt av: Tatsuhisa Suzuki (japanska); Ben Diskin (engelska)
Ban, är medlem i dödssynderna och bär på girighetens synd , symboliserad av en rävsymbol tatuerad ovanför vänster sida av hans midja. Trots att han är en godmodig person är han Sins mest odödliga medlem och ökända som en legendarisk bandit. Ibland tycker laget att han är irriterande och väldigt omogen. Han hade tjuvt i unga år under Zhivagos ledning (till exempel stal han kläder). År senare fick Ban veta om ungdomens fontän och försökte bli odödlig så att han skulle leva tillräckligt länge för att ”något bra skulle hända honom”. Ban ändrade sig dock när fontänens väktare Elaine avslöjade att skogen skulle dö om han drack vätskan. Han blev kär i fen under sju dagar. Hon var tacksam för honom, eftersom hennes bror hade lämnat henne ensam i sjuhundra år innan hon träffade ban. En röd demon dök upp strax efter och i ett försök att döda den,Ban och Elaine skadades dödligt. Emellertid räddade Elaine Ban genom att ge honom vätskan från fontänen genom en kyss. När hon höll på att dö gav hon honom ett Almoca Seed, som han använder för att skapa ett nytt heligt träd. Ban anklagades felaktigt av Liones kungarike för att förstöra och stjäla från den tidigare fontänen; han rekryterades senare av Meliodas efter att ha överlevt många avrättningar. [ vol. 5 ] Efter dödssyndernas upplösning lät Ban sig fångas och hållas fången i Baste Dungeon, som han flydde då och då så att han kunde sköta det heliga trädet. Han fick senare smeknamnet ”King Ban” av älvorna för sina handlingar. Så småningom ansluter han sig till Dödssynderna och tjänar som kock i Boar Hat, samtidigt som han hamnar i enstaka konfrontationer med Meliodas och King. Under det nya heliga kriget, efter att ha återvänt från skärselden med Meliodas känslor, använder Ban sin erfarenhet där för att överföra sin odödlighet till Elaine för att rädda hennes liv. [ vol. 36 ] I seriens epilog gifte Ban sig med Elaine och de har en son som heter Lancelot. [ vol. 41 ]
Även om han är odödlig, opåverkad av trötthet eller behov av näring, kan Ban läka sin kropp oavsett om hans blod har läkande egenskaper. Medan Ban offrade sin odödlighet, blev hans kropp mycket hållbar från hans otaliga år i skärselden oförlåtande miljö. Hans varumärkesförmåga är Snatch (強奪(スナッチ) , Sunatchi ) , som gör att han kan beröva andra deras ägodelar och även fysiska förmågor eftersom han tillfälligt kan tappa en annans fysiska styrka och snabbhet. Ban visar också en viss skicklighet med vapen i nuet, speciellt med en tresektionsstabmycket lik en nunchaku till utseendet. Hans heliga skatt Courechouse är en fyrdelad stav som ironiskt nog stals från honom under Dödssyndernas upplösning. Det avslöjas senare att Merlin var den som stal hans heliga skatt.

Kung

King (キング, Kingu )
Uttryckt av: Jun Fukuyama (japanska); Max Mittelman (engelska)
Den fairy King hans riktiga namn är Fairy kung Harlequin (妖精王ハーレクイン, Yōseiō Hārekuin ) , är 1300-årig medlem av Fairy Race som bär synd Sloth , symboliserad av Grizzly bearsymbol tatuerad precis ovanför hans vänstra fotled. Han framställs som gruppens ”straight man” samtidigt som han ofta fastnar i de andras sken. Ursprungligen den tredje kungen av Fairy King’s Forest, King övergav sina plikter när han lämnade sin domän för att rädda sin vän Helbram från mänskliga kidnappare och han räddades av Diane efter att ha tillfogats amnesi-framkallande skador. Århundraden efter att han återfått sina minnen och insett att hans minnesförlust orsakades av en galen Helbram, tvingas King döda sin vän för att upphöra med sin människomordsrunda. Han raderade sedan Dianes minnen av honom innan han dömdes av Liones till 1000 års fängelse för att han inte lyckades stoppa Helbram i tid och övergav sina plikter som kung, där Fairy King’s Forest till slut förstördes av en demon som skulle döda hans syster Elaine. [vol. 10 ] Efter att ha gått med i de sju dödssynderna, skulle King emellanåt maskera sig som en slarvigt överviktig man för att hindra Diane från att minnas honom. Efter dödssyndernas upplösning fick King äntligen veta om sitt hemlands förstörelse samtidigt som han trodde att Ban var ansvarig. Han korsar vägar med synderna när de hörde att han tog sin tillflykt till Necropolis, och gick motvilligt med i gruppen när han väl fick veta sanningen bakom sin systers död. [ vol. 4 ] Trots Dianes tillgivenhet mot Meliodas, förblir King hängiven henne när hon så småningom återfår sina minnen från deras tid tillsammans.
Liksom medlemmar av fairy racen har King förmågan att sväva och sväva genom luften, samt att kunna sväva vissa föremål och manipulera deras bana utan att behöva ta fysisk kontakt. King äger också en helig skatt som kallas Spirit Spear, Chastiefol (霊槍シャスティフォル, Reisō Shasutiforu ) . Ett spjut tillverkat av ett heligt träd som bara finns i Fairy Realm, det är mycket starkare än stål och besitter trädets mystiska egenskaper, vilket Kings förmåga, Disaster (災厄(ディザスター) , Dizasutā ), drar ut. King kan omedelbart ändra Chastiefol till en av flera olika former, inklusive en kudde som kan fungera som en sköld, olika former av spjut (varav en kan förvandla en fiende till sten), en massiv blomma som växer fram från jorden som sticker ut. en enorm energistråle, och till och med en stor uppstoppad grizzlybjörn. Men trots sina imponerande magiska förmågor och förmåga att röra sig i hastigheter i luften, är King fysiskt svag och oförmögen att hålla sig i en kamp medan han är obeväpnad.
King röstades fram som den mest populära karaktären med stor marginal i en Weekly Shōnen Magazine karaktärsundersökning för serien, med nära fyra gånger så många röster som Ban, som kom på andra plats.

Gowther

Gowther (ゴウセル, Gōseru )
Uttryckt av: Yuhei Takagi (japanska); Erik Scott Kimerer (engelska)
Gowther är en medlem av Deadly Sins som bär på Sin of Lust , symboliserad av getsymbolen tatuerad ovanför hans bröst; han är en androgyn och glasögonmask med rosa hår som ursprungligen klädde sig i en massiv rustning Merlin designad för att stabilisera sin kraft på grund av sitt instabila sinne. Han ses först som känslolös och analytiskt stoisk samtidigt som han är väldigt socialt oduglig eftersom hans nyfikenhet ofta får honom att utföra mycket tvivelaktiga handlingar, som att manipulera andras minnen. När han upptäcktes, eftersom han var en skicklig skådespelare när han känner för det, levde han under aliaset Alan och reste med en helig riddare vid namn Dale som han klädde i sin rustning för att rymma riddarens förvandling till en demon.
Gowther avslöjas senare för att vara en animerad docka skapad av hans namne, en demon-trollkarl som tvingas bära demonkungens själsfragment med osjälviskhet (無欲, Muyoku ) , vilket gör att de som drabbas av den förlorar sin självkänsla. Medan han är modellerad efter sin skapares älskare Glariza för att fungera som hans ombud i de tio budorden. Gowther fick fri vilja innan han hjälpte sin skapare att avsluta det heliga kriget genom att skriva om Maels identitet. [ vol. 34 ]Gowther försvann efteråt, hittades århundraden senare i Liones slotts källare av Batras syster prinsessan Nadja, som Gowther blev kär i. Medan Nadja gav tillbaka känslorna dog hon av en sjukdom medan hon vilade mot Gowther. Gowther försökte återuppliva henne med sitt magiska hjärta, en charm som han fick höra ger honom hans känslor, men det misslyckades med att återuppliva henne samtidigt som det såg ut som att han sadistiskt mördade henne. Gowther tog på sig skulden av skuld samtidigt som han kastade sitt magiska hjärta för att göra sig själv känslolös och inte längre känna smärtan av att förlora Nadja. Det var först efter att ha fått veta att King och Diane letade efter hans magiska hjärta som Gowther lärde sig att det bara var placebo till att börja med och börjar acceptera hans känslor, vilket gör att han kan vara mer sällskaplig samtidigt som han använder sin kraft i sin fulla utsträckning utan problem.
Gowthers speciella förmåga, Invasion, är en mångsidig förmåga som gör att han kan invadera en persons sinne och manipulera det på olika sätt som inkluderar minnesförändringar, tvingar motståndare att återuppleva sina värre ögonblick och telepatiskt vidarebefordra koordinerade stridsplaner till sina allierade nästan omedelbart. Som en docka har Gowther visat en hög nivå av motståndskraft mot attacker som normalt är dödliga för människor som halshuggning. Hans heliga skatt är Herritt, som har formen av dubbla bågar gjorda av ljus som avsevärt förbättrar spridningen och räckvidden av hans invasion. Liksom Hawk är Gowther utrustad med ett Balor Power Eye som gör att han kan upptäcka den totala kraftnivån för vem som helst i hans närhet.

Merlin

Merlin (マーリン, Mārin )
Uttryckt av: Maaya Sakamoto (japanska); Lauren Landa (engelska)
Merlin är en sval och calculative medlem av dödssynderna som bär Sin av Frosseri , symboliseras av Boar symbolen tatuerade ovan hennes hals, normalt i form av en attraktiv korp hårig kvinna i snål kläder, är en 3000-år-merlin gammal häxa känd som Belialuins dotter eftersom hennes riktiga namn inte kan uttalas av människor. Utbildad av sin far, överste vismannen och demontrollkarlen Gowther, hade Merlin en enorm magisk potential och växte upp som ett vapen för sitt folks användning mot de högre rankade gudinnorna och demonerna. Hon flydde från Belialuin och korsade vägar med Meliodas, som hon blev kär i, vilket motiverade henne att anta en vuxen form och använda en kombination av Infinity och Chrono Coffin (時の棺 (クロノ・コフィン) , Kurono Kofin ) trollformler för att göra sig själv till en tidlös odödlig. [ kap. 337 ] Hon bar ingen fiendskap mot Meliodas och Elizabeth när de blev förälskade i varandra och behandlade den senare som en syster. Merlin lever upp till sin synd med sin besatthet av att fylla tomrummet i hennes hjärta när hon fick reda på kaos och beslutar sig för att frigöra entiteten från dess sigill, vilket orsakar Belialuins förstörelse när hon utnyttjade rekryteringsförsöken från demonkungen och den högsta gudomen för att öka henne makt med ökad immunitet mot sina fraktioners makter.
Efter att ha värvat jätten Dabuzu för att skapa det eviga mörkrets kista för att försegla bort demonerna och den högsta gudomen, vandrade Merlin i Brittania innan han återförenades med Meliodas och hjälpte honom att etablera de sju dödssynderna som ett sätt att eliminera antingen demonkungen eller Högsta Gudom för att orsaka den obalans som behövs för hennes agenda. När synderna anklagades för att ha dödat Zaratras, slog Merlin ut Meliodas för att utvinna det mesta av hans makt som en försiktighetsåtgärd på grund av vreden och förstörelsen som Meliodas släppte efter döden av en av Elizabeths reinkarnationer. Innan hon återvände till Sins, placerade sig Merlin som mentor för en ung Arthur Pendragon. Medan Merlin var på något vänskaplig fot med de andra dödssynderna, verkade Merlin särskilt njuta av Escanors obesvarade känslor för henne. Efter demonkungens död, efter att ha påverkat händelserna i gruppens sista strider genom att återaktivera Elizabeths reinkarnationsförbannelse, avslöjar Merlin sina sanna skäl för att hjälpa synderna när hon genomför en ritual för att återuppväcka Arthur som ett kaoskärl. De andra synderna känner sig förrådda efter att ha lärt sig Merlins berättelse från Lady of the Lake. [ kap. 335, 337 ]
Merlin behärskar en stor repertoar av besvärjelser med flykt, illusioner och telekinesis bland dem. Hon kan behålla vilken besvärjelse som helst på obestämd tid oavsett dess manakostnad genom sin förmåga Infinity. Genom demonkungens och den högsta gudomens välsignelser, med immunitet mot att bli manipulerad av gudinnor och någon form av förbannelse, förvärvar Merlin trollformler exklusiva för demon- och gudinnans raser som Perfect Cube, en demon-trollformel som omsluter och fångar ett litet område i en kub- som barriär som är ogenomtränglig för praktiskt taget alla attacker. Merlin’s Sacred Treasure är en kristallkula känd som Morning Star Aldan(明星 アルダン, Myōjō Arudan ), som gör att hon kan uppfatta vad som helst eller överföra sitt medvetande till det, vilket hon använder sig av när hennes kropp tillfälligt förvandlas till sten av Galands bud.

Escanor

Escanor (エスカノール, Esukanōru )
Uttryckt av: Tomokazu Sugita (japanska); Kyle Hebert (engelska)
Escanor, en medlem av Deadly som bär synden av stolthet , symboliserad av Lejonetsymbolen tatuerad på hans rygg, den medelålders Escanor var ursprungligen en prins av kungariket Castellio tills han förnekades och fördrevs från sitt hemland på grund av sin oförmåga att kontrollera sin monstruösa styrka, med en kvinna vid namn Rosa som hjälpte honom att fly via havet i en tunna. Han hade rest ensam sedan dess och hjälpt till vart han än gick men fördriven av rädda stadsbor. Det slutade senare med att han gick med i de sju dödssynderna som deras sista medlem när han hamnade i Liones, vilket fick honom att känna sig välkommen när han blev kär i Merlin och senare spelade en roll i att föröda Edinburgh Castle under dödssyndernas kamp med vampyrerna. Efter gruppens upplösning öppnade Escanor en hemlig taverna i bergen där han stannade tills Ban hittade honom av en slump. Escanor återansluter sig till Dödssynderna strax efter och,som ett resultat av att han gradvis inte kan stå emot sin egen makt, dör i efterdyningarna av gruppens sista strid mot demonkungen. [ kap. 333 ]
Av okända skäl förvärvade Escanor Archangel Mael’s Grace Sunshine (太陽(サンシャイン) , Sanshain ), vilket ökar hans fysiska styrka beroende på solens position till priset av att göra honom övermodig. Escanor når sin fulla kraft under en minut vid middagstid när solen är på sin zenit, och överträffar alla levande varelser på planeten som inkarnerad kraft som kallas ”The One”. Escanor kan också använda denna förmåga att avge solljus från sin kropp för att förstöra nästan allt i närheten. Men liksom de andra Graces skadar den gradvis Escanors kropp innan fortsatt användning blir skadlig för honom. Escanors heliga skatt är Rhitta, en massiv utsmyckad enhandsyxa med ett halvmåneblad skapat av ”jungfrun älskad av solen”. På natten kan han inte ens lyfta vapnet från marken, men han kan lätt greppa med en enda hand i det ögonblick det blir gryning. Han kan kalla Rhitta till sin sida vid ett ögonblick”s meddelande och kan lagra solljus i den för senare användning.

Fyra riddare av apokalypsen

The Four Knights of the Apocalypse (黙示録の四騎士, Mokushiroku no Yonkishi ) är en orden av heliga riddare som fungerar som huvudpersonerna i uppföljarserien. Var och en beskrevs ha unika krafter, de fyra riddarna profeterades av kung Arthur Pendragon att vara avsedda att bringa förstörelse till världen.

Percival

Percival (パーシバル, Pāshibaru )
Percival är dödsriddaren av de fyra riddarna av apokalypsen. Som son till Camelot Holy Knight Ironside föddes Percival under det nya heliga kriget och växte sedan upp av sin farfar Varghese i isolering på Guds finger (神の指, Kami no Yubi , lit. Guds finger) . Förutom sin sällsynta förmåga Hope, som utnyttjar sina kamraters hopp om att öka sina förmågor, använder Percival också Meliodas’s Dragon Handle efter att Howzer omsmidde det till ett fungerande svärd.

Synd

Sin (シン, Shin )
Sin är en talande räv och Percivals husdjur/följeslagare.

Donny

Donny (ドニー, Doni )
Donny är medlem i Katz Street Troupe och brorson till Liones Holy Knight Captain Howzer, ursprungligen hans farbrors Holy Knight-lärling i sin ungdom.

Naisens

Nasiens (ナシエンス)
Nasiens är en mystisk ungdom som Percival träffar vid Echo Gorge och försöker bli en fantastisk apotekare som sin adopterade farfar.

Liones kungarike

Liones kungarike är miljön för större delen av historien med dess heliga riddare (聖騎士, Seikishi ) som är bland de mäktigaste riddarordnarna i Britannia. Någon gång innan seriens början, via demonen Fraudrins intrig, orkestrerar Hendrickson en statskupp och tar kontroll över Liones. Detta gjorde att kungariket hamnade i ett nödläge när medborgare från städer och byar som omgav kungariket förslavades eller tvångsrekryterades för att ansluta sig till de heliga riddarna som förberedelse för ett heligt krig. Under de heliga riddarnas styre var döden straffet för insubordination. Efter Hendricksons nederlag och Dreyfus försvinnande benådade Baltra de flesta av riddarna eftersom han föredrog att de sonade sina handlingar.

Liones kungafamilj

Bartra Liones (バルトラ・リオネス, Barutora Rionesu )
Uttryckt av: Rintarō Nishi (japanska); Michael McConnohie (engelska)
Bartra Liones är kungen av Liones och Elizabeths adoptivfar, som hålls fången av de heliga riddarna efter deras statskupp. Han besitter en kraft känd som Vision, som skänker honom förutseende som gav honom viss kunskap om ett andra heligt krig. Efter Hendricksons nederlag förlåter han de heliga riddarna eftersom han vet att de manipulerades och att deras styrka skulle behövas i det kommande nya heliga kriget. Efter krigets slut, avgår Baltra som kung med Meliodas som blir hans efterträdare genom den senares äktenskap med Elizabeth. Hans namn är romaniserat ”Baltra” i den första fanboken, men detta ändras till ”Bartra” i den andra fanboken och volym 22.
Margaret Liones (マーガレット・リオネス, Magaretto Rionesu )
Uttryckt av: Nana Mizuki (japanska); Johanna Luis (engelska)
Margaret är Liones första prinsessa och Elizabeths äldsta adoptivsyster. Tio år innan historiens början bevittnade hon mordet på Zaratras i händerna på Hendrickson och Dreyfus och berättade för Gilthunder om det. Tyvärr fick Hendrickson reda på det och hon lät sig fängslas av de heliga riddarna, som använde henne som ett sätt att tvinga Gilthunder att lyda Hendrickson. Hon är senare besatt av ärkeängeln Ludoshel på grund av hennes latenta magiska förmågor för det nya heliga kriget innan Hendrickson lyckades driva ut ärkeängeln från Margrets kropp. Efter krigets slut inledde Margaret och Gilthunder ett förhållande samtidigt som de vägrade hennes fars första erbjudande om att de skulle bli hans efterträdare.
Veronica Liones (ベロニカ・リオネス, Beronika Rionesu )
Uttryckt av: Hisako Kanemoto (japanska); Abby Trott (engelska)
Veronica, är den andra prinsessan av Liones och Elizabeths äldre adoptivsyster. Hon beskrivs som en pojke. Som barn brukade hon leka svärd med pojkar, vilket hennes pappa skällde ut henne för. Trots att hon delar de heliga riddarnas åsikter om att förslava medborgare, bryr hon sig djupt om Elizabeth. Hon offrar sig själv för att skydda Elizabeth, men återhämtade sig tack vare Elizabeths kraft. Det har visat sig att Veronica har känslor för sin livvakt och vän Griamore men var till en början osäker på hur hon skulle gå vidare med dessa känslor, men efter att Griamore förvandlades till en ung pojke gav Veronica honom en kyss och han återvände till sitt vanliga jag. De försökte hålla sitt förhållande hemligt men deras familjer visste redan.

Heliga riddare

Zaratras (ザラトラス, Zaratorasu )
Röst av: Rikiya Koyama (japanska); Lex Lang (engelska)
Zaratras var de heliga riddarnas före detta stormästare och den starkaste i hans ordning, som mördades för tio år sedan av demonen Fraudrin när han besatte Zaratras halvbror Dreyfus och tog hjälp av Hendrickson, med de sju dödssynderna inramade för mordet . Gilthunders far och Grimaores farbror, han och Dreyfus är båda druider och besitter kraften i Purge som kan förstöra vilken ond själ som helst.
Zaratras återupplivas tillfälligt efter att de tio budorden tagit över Britannia, rasande på sig själv för att han inte insåg att Dreyfus och Hendrickson manipulerades. Trots sin makt och rang är han ganska udda. Han snubblar över vildsvinshatten och visar Elizabeth och Hawk minnen av hur han och kung Baltras först träffade Meliodas. Zaratras använder sin återstående makt för att exorciera Fraudrin från Dreyfus kropp och säger åt hans bror och Hendrickson att sluta skylla sig själva för hans död när han återvänder till livet efter detta.
Gilthunder (ギルサンダー, Girusandā )
Uttryckt av: Mamoru Miyano (japanska); Robbie Daymond (engelska)
Gilthunder är en helig riddare, Griamores kusin och Dreyfus brorson som är son till Zaratras; han har förmågan att använda magi för att generera och manipulera blixtar. När Gilthunder var yngre såg han upp till de sju dödssynderna och ville bli precis som dem eftersom han tränades av Meliodas. När Gilthunder fick veta om sin fars mord av sin farbror och Hendrickson, tvingades han följa den senare när Vivian använder sina bekanta på honom och Margret för att tvinga honom att följa efter. [ vol. 11 ] Han har sedan dess blivit känslolös medan han jagat synderna, och kryptiskt antydt Meliodas att han behöver hans hjälp. När Meliodas förstör den välbekanta efterföljaren Margret, ansluter sig Gilthunder till Sins i kampen mot Hendrickson. [ vol. 10, 13] Efter Hendricksons nederlag undersöker han, Howzer och Griamore Demon-klanens återkomst till Britannia och går senare samman med de sju dödssynderna för att bekämpa de tio budorden. Han slutade i ett förhållande med Margaret Liones i åtminstone dejtingstadiet i slutet av serien.
Guila (ギーラ, Gīra )
Uttryckt av: Mariya Ise (japanska); Carrie Keranen (engelska)
En helig riddare som synderna först möter på Necropolis när hon placerade sig i ett tillstånd av nära döden för att förfölja dem med sin ande, hon är hängiven riddare vars explosionskraft tillåter henne att skapa kraftfulla explosioner. Guila gick med i de heliga riddarna för att vara någon som hennes lillebror Zeal kunde vara stolt över efter att deras pappa Dale på ett mystiskt sätt övergav sin post. Guila får senare veta att hennes far var föremål för Hendricksons experiment med demonblod, där hon själv var en av hans heliga riddare från den nya generationen; hon ställer sig på Syndernas sida efter att Diane riskerar sitt välbefinnande för att rädda Zeal från Helbrams attack. [ vol. 9 ]
Jericho (ジェリコ, Jeriko )
Röst av: Marina Inoue (japanska); Erica Lindbeck (engelska)
Jericho, som ursprungligen lärde sig Holy Knight under de konstiga huggtänderna, är en skicklig svärdkvinna som till en början klädde ut sig till en ung man på grund av sin låga självkänsla i ett försök att bli tagen på allvar av sina manliga kamrater. Men efter att ha blivit förödmjukad av Ban och accepterat Hendricksons förslag att bli en ny generation helig riddare, omfamnar hon sin kvinnlighet samtidigt som hon är fast besluten att få Ban att lida. [ vol. 2, 6 ]Men Jericho började utveckla känslor för Ban efter att han räddat henne från att bli förtärd av demonblodet i hennes kropp och har följt honom sedan dess; ovälkommen i den nya Fairy King’s Forest, blir hon senare vittne till Bans återförening med sin far, Zhivago. När en återupplivad Elaine försöker döda henne, snappar hon älvan av sitt svartsjuka raseri genom att uttrycka sin kärlek till Ban som obesvarad. Jericho vägrar sedan att överge Ban och Elaine efter att de blivit förkyld i strid av två av de tio budorden, och bär bort dem i ett försök att rädda dem innan de snubblar över Escanors bar.
Efter hennes bror Gustafs död upptäcker Jericho att hon besitter ismagi, precis som han, och bestämmer sig för att genomföra sin brors vilja. Efter kriget stannade hon som helig riddare och tjänstgjorde i Liones. Efter det första stora tidshoppet på ett och ett halvt år, medan hon tränade med Howzer och Guila, sprang hon till Fairy King’s Forest efter att en älva kommit för att berätta för henne att Ban och Elaines son var född.
Howzer (ハウザー, Hauzā )
Röst av: Ryohei Kimura (japanska); Ray Chase (engelska)
En helig riddare med rang av platina och dominans över magi som låter honom generera och manipulera vind, han är också en barndomsvän till Gilthunders. Trots att han är hetblodig och självsäker tror han också på de heliga riddarnas ära och ser upp till Dreyfus. Han slåss på Vaizels årliga fightingfestival och blir besegrad av Diane. Efter att ha insett identiteten på de sju dödssynderna och sett hur Diane räddade en oskyldig civil, börjar han undra om de verkligen är så dåliga som alla säger att de är. Efter att ha bevittnat många grymheter från sina medriddares sida och sett Diane skydda Guilas bror, ställer han sig på Syndernas sida och skyddar Diane från Dreyfus, trots att han är grovt överträffad. Senare antyds det att han hyser romantiska känslor för Diane. Efter Fraudrins nederlag,han utnämns överraskande nog till Stor Helige Riddare av kung Baltra i Gilthunders frånvaro. Trots sina initiala tvivel accepterar han.
Under händelserna i Four Knights of the Apocalypse möter Howzer sin brorson Donny och Percivals grupp och anförtror motvilligt Drakhandtaget till Percival efter att ha förfalskat det till ett riktigt svärd.
Dreyfus (ドレファス, Dorefasu )
Uttryckt av: Katsuyuki Konishi (japanska); Jamieson Price (engelska)
Den nuvarande store helige riddaren tillsammans med sin bästa vän Hendrickson, han är också Zaratras yngre bror, Griamores far och Gilthunders farbror. Han är en värdig och flitig person som är mycket hängiven sina plikter. Det avslöjas att Dreyfus var besatt av demonen Fraudin, som antog hans identitet medan han och Hendrickson mördade Zaratras och inramade synderna. Dreyfus blir så småningom befriad från Fraudin och söker försoning för sin roll i krisen som drabbade Britannia, och ärver en del av Fraudins kraft och kunskap om Gudinnas ras. Han går senare i pension efter det heliga krigets slut och blir instruktör för svärdkamp.
Han besitter kraften Break, en förkroppsligande av hans vilja, som är kapabel att krossa motståndarens tekniker och har stor destruktiv potential.
Hendrickson (ヘンドリクセン, Hendorikusen )
Uttryckt av: Yūya Uchida (japanska); Kaiji Tang (engelska)
En stormästare, helig riddare och god vän till Dreyfus, han var också hans medbrottsling i mordet på Zaratras. [ vol. 8 ] Han besitter kraften Acid, som försämrar motståndarens kropp när han träffas med ett vapen infunderat med den, såvida han inte blir besegrad eller skingras av stark magi. Hendrickson har också kunskap om förbjudna Druid-tekniker, som Enslavement of the Dead, som kan återuppliva ett lik två gånger med deras förmågor reducerade och återupplivningen förvandla dem till en sinneslös marionett.
Senare avslöjades att ha blivit manipulerad av demonen Fraudrin, Hendrickson blev vanhederlig och manipulativ sedan han mördade Zaratras när han bestämmer sig för att orsaka ett nytt heligt krig genom att släppa demonernas ras så att de heliga riddarna återigen skulle få mening och syfte. [ vol. 11 ] Hendrickson skaffade senare Helbrams kroppar och en demon som förstörde Fairy King’s Forest, och lärde sig att den senares blod kan förbättra människor, en teknik som fulländades i New Generation of Holy Knights, vars demonblod han kan aktivera efter behag med sin Blood Awaken-förmåga — vilket han gör under syndernas anfall mot huvudstaden, och förvandlar den nya generationens riddare till monster som gör förödelse tills synderna lyckas befria dem från demonerna som besitter deras kroppar.
Hendrickson dricker en flaska med demonblod efter att Gilthunder skadat honom dödligt och fäster sin avhuggna arm igen när han blir en ungdomlig version av sig själv med några av Meliodas krafter när han kidnappar Elizabeth för att slutföra sin plan och till synes dödar Dreyfus. Efter att ha hamnat i ett hörn av synderna avslöjar Hendrickson att han också besitter kroppen av en grå demon när han använder dess blod för att bli en sann demon innan han besegrades av Meliodas. [ vol. 13 ]Hendrickson överlevde och blev helad av Fraudrin med hjälp av Dreyfus kropp, återställd till sitt ursprungliga jag och skonades av demonen medan han bevittnade Demon Races återkomst till Britannia. En ångerfull Hendrickson kommer senare för att hjälpa Gilthunder, Howzer och Griamore att besegra en grå demon, och hjälper de sju dödssynderna i deras uppdrag att möta de tio budorden trots att King fortfarande hatar honom för att han använde Helbram.
Griamore (グリアモール, Guriamōru )
Uttryckt av: Takahiro Sakurai (japanska); Patrick Seitz (engelska)
En helig riddare och Dreyfus son som tilldelades Veronicas livvakt i ung ålder, han besitter förmågan att skapa sfäriska barriärer som är effektiva mot de flesta attacker. Griamore är mycket hängiven Veronica till den grad att han motsätter sig de heliga riddarna av Hendericksons fraktion när de hotade att skada henne om han vägrar att överlämna Elizabeth till dem. Efter att ha tagit en till synes död Veronica till Pernes för en ordentlig begravning på Elizabeths begäran, rapporterades Griamore död innan han återvände i sista minuten för att hjälpa till med Hendricksons nederlag. Han följer med sin kusin Gilthunder och Howzer i deras sökande efter svar angående sin fars forskning, bara för att få Hendrickson som allierad när de möter en grå demon.
Griamore blir senare förbannad att återvända till sitt barndomsjag av förmågan hos ett monster som han och Slader slåss mot under sin träning i Istal, och i slutändan spelar en roll i Fraudins nederlag när demonen började bry sig om honom. Griamore återvände så småningom till sitt sanna jag när Veronica, som han är kär i, bröt förtrollningen genom att kyssa honom. Det avslöjas senare att de fruktansvärt försökte dölja sitt förhållande för alla.
Helbram (ヘルブラム, Heruburamu )
Röst av: Hiroshi Kamiya , Ryōtarō Okiayu [som Aldrich] (japanska); Kyle McCarley , Richard Epcar [som Aldrich] (engelska)
Helbram är en kardinalrankad helig riddare och Hendricksons näst befälhavare. Helbram är hänsynslöst grym och sadistisk med förmågan att förklä sig till en imp som heter Love Helm. Han använder också en färdighet som heter Link som gör att han kan använda krafterna hos dem som villigt ger honom sin makt, vilket också gjorde det möjligt för honom att överföra skada som tilldelats honom till dem för att undvika dödliga attacker på bekostnad av en del av deras liv. [ vol. 6 ]Helbram avslöjas så småningom för att vara en medlem av Fairy racen och en gammal vän till King; han var ursprungligen intresserad av människor tills han och hans älvor kidnappades av en människa vid namn Aldrich, som ville sälja sina vingar. Helbram blev traumatiserad av att se sina vänner dö, förlora sitt förstånd genom att tro att Aldrich hade dödat King, och slutade döda Aldrich som ett resultat, antog sin form för att upprätthålla sin enorma misantropi när han gick ut på ett mordiskt framfart och dödade människor – fast besluten att döda dem allt —, tills King återförenades med honom 500 år senare och dödade Helbram, och hedrade ett gammalt löfte att stoppa sin förre bästa vän i händelse av att ett sådant öde skulle drabba honom. [ vol. 10 ]Men älvornas lik sönderfaller aldrig, och Helbrams kropp hamnade i Hendericksons ägo och återupplivades av en förbannelse, varvid varje väckelse eroderade Helbrams sinne ytterligare. [ vol. 10 ]
Efter att King dödat honom igen, avslöjas det att hjälmen i hans kärlekshjälm var menad som en gåva till honom; Helbram återupplivas en andra gång som ett halvt sinneslöst skal, som behåller tillräckligt med sitt medvetande för att tvinga King att fullständigt förstöra sin kropp med sin ande bunden till hjälmen som King tar. Hjälmen förstörs så småningom när Helbram erbjuder den till Diane medan hon var besatt av andarna i en by som han förstörde för evigheter sedan, så att han kunde gå vidare. King bärgar hjälmens kvarlevor för att använda dem som dekoration i sin nya outfit.
Vivian (ビビアン, Bibian )
Uttryckt av: Minako Kotobuki (japanska); Marieve Herington (engelska)
En gåtfull helig riddare som tjänstgjorde under Hendrickson och tidigare var Merlins lärling, betraktad som Liones största magiker. Hon uttrycker ett förakt för Merlin, såväl som för grisar, som visas när hon teleporterar Hawk iväg när hon stöter på honom. Vivian är också besatt av Gilthunder och utsätter honom och Margaret för sina bekanta för att hålla dem isär och under Hendricksons kontroll. Efter Hendricksons nederlag förvisas Vivian från Liones och utrustas av Merlin med en förbannad icke-avtagbar ring som skulle döda henne om hon skulle försöka använda sin magi på Gilthunder. Merlin gav också Gilthunder ett hemligt ord som skulle tillåta Vivian att bli helt underordnad honom. Vivian antog senare skepnaden av en manlig magiker vid namn Gilfrost för att infiltrera Liones som en allierad tills de tio kommandanterna erövrar staden,när hon andas Gilthunder bort till ett torn högt över himlen så att hon kunde behålla honom för alltid. Men hon är dödligt sårad av Ludoshel efter att Margaret låtit ärkeängeln äga henne så att hon kunde rädda Gilthunder. Men Vivian räddas från döden av Henderickson på uppdrag av Dreyfus, som hon vände sina känslor mot att följa hennes tillfrisknande och bli befriad från Merlins förbannelse.
Gustaf (グスタフ, Gusutafu )
Uttryckt av: Makoto Furukawa (japanska); Chris Hackney (engelska)
Jerichos äldre bror, som brukade arbeta för Helbram och kan använda magi som gör att han kan kontrollera isen. Han och Jericho hade inte varit i goda förhållanden sedan han sa till henne att hon aldrig skulle kunna bli en riddare som han, men anledningen till detta visar sig vara hans oro för henne. När Jericho förvandlas till en demon, ber Gustaf ban att rädda sin syster. Han deltar senare i att försvara Liones från de tio budorden; dödligt knivhuggen av en av de heliga riddarna under Zeldris kontroll, använder han sin återstående styrka för att förhindra att hans syster och Zeal förvandlas till demoner av Grayroad.

Konstiga huggtänder

Den Weird Fangs (不気味な牙(ウィアード·ファング) , Wiādo Fangu ) är heliga Knights som ansvarar för Baste Prison (バステ監獄, Basute Kangoku ) , som hjälpte i tillfångatagandet av Ban som de höll fången där. Efter förstörelsen av Baste-fängelset lämnar de överlevande Weird Fangs Liones innan de senare återvänder, bara för att få veta om kaoset som inträffade i deras frånvaro.

Friesia (フリージア, Furījia )
Uttryckt av: Megumi Han (japanska); Melissa Fahn (engelska)
En helig riddare med förmågan att manipulera insekter , som inte bryr sig om vem hon skadar i processen så länge hon dödar fienden. Freesia slår sig ihop med Ruin för att besegra de sju dödssynderna, men när Ruins plan misslyckas besegras Freesia av Diane. Efter en lång frånvaro avslöjas hon och Ruin för att ha gömt sig, bara för att hittas av invånare i en by som tjänar demonerna och skaffar själar åt dem i utbyte mot att deras liv räddas. Efter att ha sett Fraudrin förtära Ruins själ, fastnas hon av byborna, med hennes själ uppäten också.
Golgius (ゴルギウス, Gorugiusu )
Uttryckt av: Chō (japanska); Doug Stone (engelska)
En helig riddare med förmågan att göra sig osynlig, Golgius tenderar att vara en fegis som använder underhandstrick för att vinna sina slagsmål eller för att fly. Han tvingar Dr Dana att förgifta Meliodas medan han helar honom. Golgius blir senare besegrad av Meliodas och flyr. Efter att ha återvänt till Liones för att finna rikets landsbygd översvämmad av demoner, flyr en skadad Golgius och snubblar över vildsvinshatten. Efter att ha blivit frisk igen känner Hawk igen hans doft, men Elizabeth erkänner att hon inte hyser något agg mot honom och släpper honom.
Ruin (ルイン)
Uttryckt av: Atsushi Ono (japanska); Marc Diraison (engelska)
Ruin är ledaren för Weird Fangs, som besitter illusionära och hypnotiska förmågor, vars källa är en liten klocka monterad på toppen av hans stav, såväl som förmågan att härda sin kropp. Av alla konstiga huggtänder visar sig Ruin vara den grymmaste när han slår en obeväpnad Elizabeth och verkar njuta av det. Tydligen dödade, Ruin och Friesia gömmer sig, bara för att Fraudrin senare ska konsumera hans själ innan han kan reagera.
Jude (ジュド, Judo )
Uttryckt av: Nobuyuki Hiyama (japanska); Jalen K. Cassell (engelska)
En helig riddare och en av de fyra konstiga huggtänderna i Baste Dungeon som hjälpte till att fånga dödssynden, Ban. Han torterade ban skoningslöst samtidigt som han höll honom fängslad. Jude tros ha dödats av Ban när han flydde.

Roar of Dawn

Roar of Dawn (暁闇の咆哮(ドーン・ロアー) , Dōn Roā , ”Dawn Roar” i manga) är en grupp oberoende heliga riddare kända för sin uthållighet att se sina uppdrag igenom till slutet. De möter först Dödssynderna medan de har till uppgift att halshugga den pansarjätten och föra hans huvud till Helbram, med Gowther som avslutar konflikten på ett fredligt sätt. Gruppen minskar senare till två medlemmar efter att de andra tre dödades av Fraudin medan de eskorterade Dreyfus till fängelset.

Slader (スレイダー, Sureidā )
Röst av: Shinichiro Miki (japanska); Doug Erholtz (engelska)
The Roar of Dawns ledare, en lång, långhårig och kvinnlig man som bär en järnmask och använder ett sågtandat svärd. Slader är helt lojal mot Baltra, som räddade honom från vildar som ung, samtidigt som han uttryckte en beundran för Merlin. Hans förmåga är ”Overpower”, vilket gör att han tillfälligt kan frysa en fiende på plats genom ren skrämsel. Han följer senare med de sju dödssynderna i deras uppdrag mot de tio budorden som skötare av en instabil Gowther.
Simon (サイモン, Saimon )
Uttryckt av: Ryōsuke Kanemoto (japanska); Lucien Dodge (engelska)
Simon är till synes den yngsta medlemmen av Roar of Dawn, en ung långhårig pojke som använder ett långt katanaliknande blad och bär en samuraisk rustning.
Weinheidt (ワインハイト, Wainhaito )
Röst av: Hideki Nishimura (japanska); Kyle Hebert (engelska)
Weinheidt är Roar of Dawns bågskytt, som kan uppsluka hans pilar i energi och skapa en illusionär dubbelgång av sig själv som ett lockbete. Han dödades av en besatt Dreyfus, tillsammans med Jillian och Hugo.
Jillian (ジリアン, Jirian )
Uttryckt av: Erika Sawai (japanska); Johanna Luis (engelska)
Jillian är den enda kvinnliga medlemmen i Roar of Dawn; hon använder ett svärd och kan snärja sina fiender med magisk bindning. Hon dödas av en besatt Dreyfus, tillsammans med Weinheidt och Hugo.
Hugo (ヒューゴ, Hyūgo )
Uttryckt av: Hiroki Yamada (japanska); Patrick Seitz (engelska)
Hugo, den största medlemmen av Roar of Dawn, är täckt från topp till tå i rustning och använder två vapen som till utseendet liknar sågblad på en pinne. Han dödas av en besatt Dreyfus, tillsammans med Weinheidt och Jillian.

Plejader av Azure Sky

Denzel Liones (デンゼル・リオネス, Denzeru Rionesu )
Uttryckt av: Rintarō Nishi (japanska); Michael McConnohie (engelska)
Ledaren för Pleiades of the Azure Sky och yngre bror till kung Baltra Liones, Denzel Liones besitter förmågan Judgment (審判(ジャッジメント) , Jajjimento ) , som använder motståndarens skuld för att förfölja människors själar och förfölja dem. ”döma” dem. I ett desperat försök att bekämpa de tio budorden låter han gudinnan Nerobasta besitta hans kropp, men tragiskt nog är gudinnan ovillig att hjälpa honom och båda dödas av en rasande Derieri.
Deathpierce (デスピアス, Desupiasu )
Uttryckt av: Yohei Azakami (japanska); Ben Lepley (engelska)
Deathpierce är den andra befälhavaren för Pleiades of the Azure Sky som härstammar från Edinburgh. Hans förmåga är Melodi (旋律(メロディ) , Merodi ) ; det låter honom kontrollera rytmen och flödet av magi på samma sätt som en låt, vilket gör att han kan fördröja magiska attacker med en avsevärd tid, vilket gör all stötande magi som används mot honom ineffektiv. Uppmuntrad av omständigheterna kring Denzels död och ärkeänglarnas manipulativa natur, oförmögna att tjäna Liones efter att Meliodas och Elizabeth blivit dess härskare, avsäger sig Deathpierce sin titel som helig riddare efter demonkungens nederlag och bestämmer sig för att återuppbygga Edinburgh som ett kungarike för endast människor. [ vol. 41 ]
Arden (アーデン, Āden )
Uttryckt av: Toshiyuki Toyonaga (japanska); Billy Kametz (engelska)
Arden är den yngsta medlemmen av Plejaderna. Hans förmåga är fåfäng (無駄(ベイン) , Bein; betyder bokstavligen ”Onyttig” ) ; när det appliceras på vapen kan det öka den magiska bördan av en motståndares förmågor. Denna effekt kan appliceras flera gånger, vilket förhindrar att krafter som kräver betydande mängd magi aktiveras.
Deldry (デルドレー, Derudorē )
Uttryckt av: Emiri Katō (japanska); Kayli Mills (engelska)
Deldry är den enda kvinnliga medlemmen av Plejaderna. Hennes förmåga är Love Drive (衝動(ラブドライブ) , Rabu Doraibu; betyder bokstavligen ”Impuls” ) ; den är kapabel att väcka intensiva inspirerande känslor och kärlek och lojalitet mot henne. Hon är kär i Arden, men han är omedveten om hennes intressen.
Dogedo (ドゲッド, Dogeddo )
Röst av: Hiromichi Tezuka
Dogedo är en kaxig och till synes arrogant Platinum Holy Knight. Han utmanar Meliodas till en kamp eftersom han inte trodde på hans styrka. Efter att ha blivit lätt besegrad nämnde Deathpierce att han förlorade en vän i striden mot Hendrickson. När han hänsynslöst dödar en tjänare som blivit demon i närvaro av Grayroad, dränerar budordets förbannelse hans liv och dödar honom.
Waillo (ワイーヨ, Waīyo )
Uttryckt av: Ryunosuke Watanuki (japanska); Kirk Thornton (engelska)
Waillo är en platinarankad helig riddare och medlem av Pleiades of the Azure Sky, och är också bror till den avlidne lärlingen Holy Knight Twigo. Han är mycket förälskad i Deldry, men om detta är äkta tillgivenhet eller en effekt av hennes Love Drive är okänt.

Camelot

Kingdom of Camelot (キャメロット, Kyamerotto ) är det nyinrättade kungariket i de södra regionerna av Britannia, styrt av Arthur Pendragon med Merlin som rådgivare. Även om Camelot togs över av Zeldris och senare förstördes under striden mellan de sju dödssynderna och demonkungen, använder Arthur sina förvärvade krafter som kaoskungen för att återuppbygga Camelot som ett ”evigt kungarike”. Camelot fungerar som en antagonistisk kraft i uppföljningsserien Four Knights of the Apocalypse , på grund av den titulära gruppen som förutsagts att döda Arthur medan hans underordnade försöker använda det eviga mörkrets kista.

Arthur Pendragon

Uttryckt av: Sachi Kokuryu (japanska); Zach Aguilar (engelska)

Arthur Pendragon (アーサー・ペンドラゴン, Āsā Pendoragon )är den unge kungen avCamelotmentorerad av Merlin, som innehar en stor makt som till och med tillät honom att slåss mot Hendrickson, men inte ens han är riktigt säker på vad denna makt består i. Han erbjuder Meliodas positionen som den store helige riddaren i sitt kungarike, men Meliodas lägger sitt erbjudande på is tills Liones är räddad (och han måste fortfarande köra Boar Hat). Han ansluter sig senare till de sju dödssynderna i deras uppdrag mot de tio budorden, och skaffar sig sin välbekanta Cath i processen. Efter att ha beundrat Meliodas hela sitt liv, blir Arthur desillusionerad när han lär sig att han ställde sig på demonernas sida. Detta sporrar honom att göra anspråk på det heliga svärdet Excalibur, vilket ger det välja kraften och skickligheten hos sina tidigare användare från det förflutna. Varje gång en person använder det, flyttar deras själ in i bladet, vilket gör det starkare och ser till att nästa person måste vara stark nog att använda det. Som sådan,det visade Arthurs sanna potential som en ”Kung bland kungar” genom att väljas av Excalibur. Även om Arthur förvärvar Excalibur, saknade han kompetensen för att använda den på rätt sätt. Cusack använder sin Resonant för att manipulera Arthurs kropp till att spetsa sig själv med Excalibur.[ vol. 31 ] Efter demonkungens död genomför Merlin en ritual för att återuppliva Arthur som ”King of Chaos” med kraften att manipulera verkligheten från att bli ett kaoskärl. [ kap. 335 ]

Ironside

Ironside (イロンシッド), känd som Red Knight och Ironside the Assassin, är en skurk helig riddare som tror att hans handlingar är till det större bästa och är Percivals främmande far. Efter att ha flytt från Camelot under det heliga kriget efter att ha förrådt Arthur, återtog Ironside sin position i Camelot’s Holy Knights och strävade efter att förhindra profetian om de fyra riddarna av apokalypsen genom att döda sin far Varghese innan han fick reda på att Percival var hans tänkta stenbrott.

Pellegarde

Pellegarde (ペルガルド) är en helig riddare av Camelot med titeln Black Knight som intresserar sig för Percival med avsikt att träna pojken.

Demon klan

Demonernas klan är en ras av humanoida varelser som var i strid med gudinnans ras för 3 000 år sedan tills Meliodas handlingar fick hans folk att föra krig mot gudinnorna och stigma, en allians av raserna Människor, Jättar och Fe. Demonerna förseglades, bara för att släppas ut i Britannia genom demonen Fraudrins intrig. De högt uppsatta demonerna har sju hjärtan, vilket gör dem svåra att döda.

Demonkungen

Röst av: Tesshō Genda , Yasuyuki Kase (Meliodas), Kazuhiko Inoue (Zeldris) (japanska); Jason Marnocha (engelska)

Demonkungen (魔神王, Majin-ō ) är stamfadern till demonerna och far till Meliodas och Zeldris, tillsammans med att han var den som förbannade Elizabeth med reinkarnation. Han skapades av entiteten Kaos som den Högsta Gudomen för att upprätthålla balansen i världen, för att fortsätta det syftet efter att ha förseglat sin skapare. [ kap. 337 ] Medan han fysiskt tvingades stanna kvar i skärselden på grund av att hans kraft var tillräckligt stark för att utplåna Britannia, fragmenterade han delar av sin själ för att skänka till de tio budorden samtidigt som han konditionerade sina söner så att en av dem kan bli hans kärl efter att ha absorberat alla buden. sigils. [ vol. 36 ]Under det nya heliga kriget lyckas demonkungen äga Meliodas när han absorberade buden och engagerar sin son i den metafysiska striden samtidigt som han kämpar mot sina kamrater och sårar Zeldris dödligt. Även om demonkungens ande är renad från Meliodas besitter han Zeldris kropp med Cusacks hjälp innan han engagerar sig i de sju dödssynderna i en episk strid. [ vol. 37-39 ] Demonkungen blir så småningom utdriven från Zeldris och tvingas skapa en kropp från den omgivande landsbygden innan han förstörs för gott av Meliodas, varvid hans död bryter sigillen som han och den högsta gudomen placerade på kaos. [ vol. 40 ]

De tio budorden

Tio elitdemoner utvalda personligen av demonkungen, de leddes ursprungligen av Meliodas 3000 år tidigare innan han blev kär i Elizabeth, vilket orsakade det heliga kriget. Vart och ett av de tio budorden kan använda sig av en förbannelse som spelar på den dygd som de representerar. Buden är uppkallade efter dygder de är stämplade med, som senare visade sig vara fragment av demonkungens själ, som spelar på deras förbannelsers natur. Ett buds sigil går över till den som besegrar den nuvarande innehavaren eller tar emot det frivilligt, varvid den som besitter alla tio sigil får makt lika med demonkungens som ännu är föremål för att bli hans kärl. [ vol. 36 ] Budordets sigill förstörs så småningom när Meliodas permanent förstör Demon King. [ kap. 332]

Zeldris (ゼルドリス, Zerudorisu )
Uttryckt av: Yūki Kaji (japanska); Bryce Papenbrook (engelska)
De tio budordens tillförordnade ledare och Meliodas yngre bror och tvillingbror, bärande sigil av fromhetvilket gör dem som vänder ryggen åt honom till lydiga tjänare till honom och Demonkungen, i förlängningen. Denna förmåga relaterar till Zeldris förbittring mot Meliodas innan han förrådde sin far trots att demonkungen fortfarande vill att hans äldre bror ska bli den nya demonkungen. Även om Zeldris har skaffat de andra sigils, ger dem till Meliodas efter att hans bror lovat att använda sin makt som Demon King för att återuppliva vampyren Gelda som Zeldris utvecklade känsla för. Men Zeldris inser sanningen om demonkungens efterföljd när han blir dödligt sårad och hjälper dödssynderna att rädda Meliodas från demonkungens ägo. Men Cusack gör omedvetet Zeldris till sin fars nya kropp i efterdyningarna av det nya heliga kriget. [ vol. 36, 37 ]Lyckligtvis lyckas Dödssynderna befria Zeldris när han och en återupplivad Gelda tar ledigt efter att demonkungen förstörts. [ kap. 333 ] Zeldris återvänder till sin hjälp under händelserna i epilogfilmen The Seven Deadly Sins: Cursed by Light .
Fraudrin (フラウドリン, Furaudorin )
Röst av: Hidenobu Kiuchi , Katsuyuki Konishi (Dreyfus) (japanska); Chris Cason , Jamieson Price (Dreyfus) (engelska)
En överklassdemon som liknar en lila spetsad jätte med en mun på bröstet, han var tidigare general under det antika kriget innan han befordrades till ett ersättningsbud efter Gowthers försvinnande, trots att han inte fick demonkungens själsfragment som representerade osjälviskhet. Fraudrin är orsaken till Danafall Kingdoms förstörelse, efter att ha släppts av misstag från det eviga mörkrets kista tillsammans med andra lågklassiga demoner, bara för att nästan dödas när Meliodas raseri förångade kungariket efter att Fraudrin mördade Liz. Detta tvingade en försvagad Fraudrin att äga Dreyfus kropp när han och Hendrickson skickades för att undersöka ruinerna och använde de två människorna i ett plan för att hämnas på Meliodas samtidigt som de förde resten av demonerna tillbaka till Britannia. [ vol. 16 ]Genom att låtsas vara Dreyfus tills de tio budorden befriades, utvecklade han en känslomässig anknytning till Dreyfus son Griamore som ett resultat; Fraudrin går med i gruppen igen för att fylla på sin styrka samtidigt som han avslöjar sin ersättarstatus medan han är i Pleiades of the Azure Skys förvar. Under budordens attack mot Liones, exorciserar Zaratras och Hendrickson så småningom Fraudrin med demonen som slutar slåss mot Meliodas. Fraudrin försöker självförstöra och ta Liones med sig men stannar vid Griamores vädjanden och inser Meliodas motivation för att förråda deras folk och låta honom avsluta sitt liv. [ vol. 24 ]
Estarossa (エスタロッサ, Esatarossa )
Uttryckt av: Hiroki Tōchi (japanska); David Vincent (engelska)
Den normalt avslappnade adopterade brodern till Zeldris och Meliodas, som har en version av den senares Full Counter-förmåga som låter honom reflektera fysiska attacker. Estarossa avslöjas senare för att vara ursprungligen ärkeängeln Mael (マエル, Mairu ) av gudinnanrasen som besitter Grace Sunshine (太陽, Taiyō ) som ökar hans kraft när han utsätts för solljus. Eftersom han var bland dem som slaktade obeväpnade demoner i början av det heliga kriget, skrevs Maels identitet om av Commandant Gowther för att få honom att ta Meliodas plats i de tio kommandanterna som innehavare av demonkungens själsfragment som representerar kärlek (慈愛, Jiai ) , vilket gör det möjligt för honom att omintetgöra all skada av dem med hat i sina hjärtan. Men spåren av Estarossas tidigare identitet finns kvar som behåller hans kärlek till Elizabeth och hans djupt rotade agg mot Meliodas för att ha stulit hennes hjärta, vilket stärkte hans falska minnen.
Eftersom Estarossa lätt besegrades av en fullt driven Escanor under belägringen av Liones eftersom hans motståndare inte hyste något hat mot honom, får Estarossa veta om Zeldris allians med Meliodas för att göra den senare till den nya demonkungen och agerar mot dem genom att ta Galand och Monspeets bud. Resultatet får Estarossas sinne och kropp att bli instabila medan han återvänder till sin sanna identitet som Mael, och beslutar sig för att få Gowther att lida för sin roll i hans skapares trollformel genom att döda hans vänner och absorbera Derieris bud samtidigt som hon dödar henne, Olso, Tariel och Sariel i den resulterande striden. Efter att ha blivit besegrade av King och Gowther som lyckades hjälpa honom att driva ut buden, använder Mael en besvärjelse för att göra det möjligt för Oslo och Derieri att reinkarnera med sina minnen intakta. [ vol. 33,34 ]Mael ansluter sig sedan till Dödssynderna för att avsluta det nya heliga kriget och stoppa demonkungen för att sona sin roll i det tidigare heliga kriget, och återta Sunshine från Escanor. [ vol. 36 ] Mael återvänder under händelserna i epilogfilmen The Seven Deadly Sins: Cursed by Light när hans återupplivade släktingar attackerar Liones på den Högsta Gudomens befallning och försöker stoppa dem.
Galand (ガラン, Garan )
Uttryckt av: Hiroshi Iwasaki (japanska); Kirk Thornton (engelska)
En gangly och arrogant cyborg -liknande demon med blod-lust som är klädd i en röd stål rustning och beväpnad med en hillebard. Galand besitter fragmentet av demonkungens själ som representerar sanningen (真実, Shinjitsu )som förstenar vem som helst som ljuger i hans närvaro, inklusive sig själv om han bryter ett löfte. Efter att ha blivit återupplivad, men ännu inte tillbaka på full kraft, bestämmer sig Galand för att attackera Camelot som en uppvärmning när han inser att Meliodas är där. Genom att utsätta Merlin för hans buds makt när hon försöker stanna en tid efter att han dödat de flesta av Camelots riddare, tar Galand avsked efter att Gowther manipulerat honom att tro att han dödade dödssynderna och Slader. [ vol. 15, 16 ] Efter att ha blivit lätt övermannad av Meliodas efter att han återfått sina fulla krafter, följer Galand Melascula till Raven, där de börjar jaga Ban, Jericho och Elaine. [ vol. 18 ]Sökandet tar demonerna till Escanors bar, där Galand visar sin kärlek till alkohol och utmanar Escanor till ett ”spel” där de två turas om att slå varandra med sina vapen tills den ena skulle sluta dö. Trots att han delas på mitten av Sin of Pride, regenererar han och använder sin mest kraftfulla förmåga ”Critical Over” för att försöka avsluta Escanor, bara för att se att hans attack knappt lyckades repa honom. Galand ignorerar Melasculas varningar av stolthet innan han försöker fly eftersom Escanor var på väg att göra slut på honom och blir förstenad som ett resultat. [ vol. 19 ] Galand förblev vid medvetande och hittas senare av Estarossa, som krossar honom för att förvärva hans bud.
Monspeet (モンスピート, Monsupīto )
Uttryckt av: Kenjiro Tsuda (japanska); Keith Silverstein (engelska)
En sofistikerad, människoliknande demon med en tunn mustasch och lila hår, som kan använda långväga flammagi i form av fåglar. Han är en slags gentleman och är vanligtvis nära Derieri. Han besitter budet om återhållsamhet , som hindrar honom från att verbalt uttrycka sina sanna känslor av kärlek till Derieri med henne omedveten om det. Han och Derieri gömde sig efter att ha blivit besegrade av Meliodas och tog sin tillflykt till en liten stuga nära en by med beslutsamheten att inte längre delta i striderna. Men de två attackeras av Estarossa med Monspeet som offrar sig själv så att Derieri kan fly.
Derieri (デリエリ, Derieri )
Uttryckt av: Ayahi Takagaki (japanska); Allegra Clark (engelska)
En kvinnlig demon med taggigt, oregerligt hår som är naken med undantag för några mörker som täcker delar av hennes kropp. Hon har en grov, men ändå bekymmerslös personlighet och inleder ofta sina kommentarer med ”the bottom line is” som Monspeet ofta utvecklar på ett långrandigt sätt. Hon äger budet om renhet, som tillfogar de som begår orena handlingar sjukdom. Hon är en formidabel fysisk kombattant, som får ytterligare kraft ju längre hon utlöser på varandra följande slag mot en fiende. Hon uttrycker ett djupt rotat hat mot klanen Gudinna för att en av dem dödade hennes äldre syster bland flera icke-stridande demoner som de höll som gisslan. Som ett resultat gav hon och Monspeet vardera upp sex av sina sju hjärtan för att tillfälligt bli Induras, vilket ökade sin makt till priset av att de lätt blev dödade av en motståndare. Hon och Monspeet blir senare misshandlade av Meliodas, kort efter att han vaknat igen och ses senare koppla av i en liten stuga och gömmer sina identiteter som demoner. Efter att ha förlorat sin vilja att slåss bestämmer Derieri sig för att åka till Camelot och lämna tillbaka sitt bud till Zeldris, men Estarossa hittar dem först.Monspeet lyckas rädda henne från att bli dödad genom att skjuta bort henne från Estarossa, bekvämt skicka henne dit attackteamet bestående av heliga riddare, de fyra ärkeänglarna och de sju dödssynderna avvärjer en demonattack.
När Estarossa lockar bort Elizabeth, erbjuder Derieri sin hjälp till King, Sariel och Tauriel med att hämta henne. Hon kommer på en plan för att hålla Estarossa när han avslöjas som Mael från Goddess-klanen genom att arbeta som ett team med Gowther, King och resten. Men hon dör efter att Mael blåst ut sitt sista hjärta i striden, vilket resulterar i att hennes bud också absorberas. I livet efter detta är hon tacksam mot Elizabeth när hon äntligen får veta om Monspeets känslor för henne. Efter att Mael räddats från buden, använder han en besvärjelse för att låta Oslos och Derieris själar behålla sina minnen av sina tidigare liv i sin nästa reinkarnation.
Melascula (メラスキュラ, Merasukyura )
Uttryckt av: Mao Ichimichi (japanska); Mela Lee (engelska)
En orm som blev en rosahårig najademon efter att ha badat i miasma i flera år, med en sammansatt men ändå hånfull personlighet. Hon besitter bud Faith , som brinner ögonen på alla som förlorar tro eller tvivel sin övertygelse i hennes närvaro. Hon använder sin aura för att kalla fram de dödas själar för att skapa en zombiearmén för att utplåna människor och kan även kalla fram mindre demoner. När den återupplivade Elaine gör motstånd mot hennes kontroll, förföljer hon och Galand henne, Ban och Jericho till Escanors bar. Efter att ha blivit berusad bevittnar Melascula Galands nederlag mot Escanor och hamnar fruktansvärt bränd i hennes försök att svälja människans själ. Även om hon blev botad av Gloxinia medan hon förenar sig med de andra tio budorden för att övermanna Meliodas, får Melascula sin käke ur led av Ban med de flesta av hennes hjärtan förstörda. Hon skickas senare till Coland för att upprätthålla en barriär runt Camelot, fånga Meliodas i en mörk kokong medan hon använder Colands rastlösa döda mot de andra synderna och Elaine. Men hon blir till slut besegrad och renad tillbaka till en normal orm av Elizabeth,med Merlin som fångar den maktlösa Melascula i ett provrör för att studera henne innan hon förlorar sitt bud.
Drole (ドロール, Dorōru )
Uttryckt av: Daisuke Ono (japanska); Mark Whitten (engelska)
Drole är grundande kung av den jättelika rasen, även känd för människorna som Balor , vördad av sitt folk för att ha utvecklat en helig dans och tapperhet i strid trots att han som barn avvisades för sina fyra armar, sin gråblå hud och sin utskurna vänster. öga. Medan han från början deltog i det heliga kriget som medlem av Stigmata, gick Drole med demonerna tillsammans med Gloxinia efter att ha underkastat sig Zeldris och gått med i de tio budorden. Han ersätter en medlem som Meliodas dödades som innehavare av budet om tålamod, vilket tillfogar de som inte tål smärta ytterligare smärta. Drole intresserar sig senare för Diana när han och Gloxinia förvandlar Vaizel till en gigantisk labyrint för att samla kämpar och locka till sig de sju dödssynderna, och senare testar King och Diane genom att låta dem spela deras roller i det heliga kriget för att se om de gjorde rätt val. Att Diane väljer åsikten att fly istället för att underkasta sig eller dö i strid övertygar Drole att lämna de tio budorden tillsammans med Gloxinia. Han dödas av Chandler medan han och Gloxinia försöker skydda de sju dödssynderna.
Gloxinia (グロキシニア, Gurokishhinia )
Uttryckt av: Yūsuke Kobayashi (japanska); Marianne Miller (engelska)
Den första Fairy King och medlem av Stigma, som antogs ha dödats av Demon King under det antika kriget. I verkligheten allierade Gloxinia sig med demonerna efter att ha trott att hans medvetslösa syster Gerharde dödades av en mänsklig allierad vid namn Rou, som han dödade efter att några Stigma-medlemmar attackerade hans hemland. Gloxinia ersätter en tidigare kommendant Meliodas dödad som innehavare av fragmentet av demonkungens själ som representerar Repose, som förseglar magin hos dem som kämpar utan vila. Han använder Spirit Spear Basquias, som ständigt täcker honom i form av tentakler och som har en mångsidig uppsättning förmågor som liknar King’s Chastiefol, men på en mycket högre nivå av styrka och destruktivitet. Han och Drole intresserar sig för King och Diane och testar dem genom att låta dem spela sin roll i det heliga kriget för att se om de gjorde rätt val. Kings val att skona Rou i stället för att ge sig av ilska övertygar Gloxinia att lämna de tio budorden tillsammans med Drole och skicka tillbaka deras bud till Zeldris. Han och Drole dödas av Chandler när de försöker skydda de flyende sju dödssynderna.
Grayroad (グレイロード, Gureirōdo )
Uttryckt av: Kōji Yusa (japanska); Ben Lepley (engelska)
Grayroad är en muterad grå demon i drottningkasten som består av masker i flera dvärgstorlekar höljda i en miasmaliknande låga, som kan formskiftas till vilken form som helst och förvandla människor till lågnivådemoner. [ vol. 24 ] Hon besitter fragmentet av demonkungens själ som representerar pacifismen, vilket får alla som dödar i hennes närvaro att förlora sina återstående år och omedelbart åldras till döds. Hon befaller också kraftfull förbannande magi som automatiskt återför hennes mål till den plats där hon förbannade dem, vilket hindrar dem från att fly henne. Grayroad slutar med att bli en av Merlins försökspersoner när häxan bevisar att hon är immun mot Grayroads bud och fångas i ett provrör efter att ha försökt fly.
Gowther of Selflessness (無欲のゴウセル, Muyoku no Gouseru )
Uttryckt av: Keiji Fujiwara ( Gudarnas vrede ), Yōhei Tadano ( Drakens dom ) (japanska); Greg Chun (engelska)
En demontrollkarl och Merlins mentor som tvingades bära demonkungens själsfragment som representerade osjälviskhet och som därefter fängslades i fem århundraden när han vägrade att slåss för demonkungen. Innan han fängslades skapade han en fullmaktsinstans i likhet med sin älskare Glariza för att observera omvärlden tills han använde det antika kriget för att iscensätta sin flykt med avsikten att avsluta konflikten genom en ritual för att ändra ärkeängeln Maels identitet till Estarossa, väljer honom för att vara Glarizas mördare. [ vol. 33, 34 ] Men den stora efterfrågan på magisk energi som behövs för ritualens framgång dödar Gowther, och överför hans bud och namn till hans skapelse som tre årtusenden senare ansluter sig till de sju dödssynderna.

Original Demon

Uttryckt av: Toshihiko Seki (japanska); Brook Chalmers (engelska)

Original Demon (原初の魔神, Gensho ingen Majin ) är en kentaur -liknande demon som Demon kungen hade skapat som hans rådgivare och hamnade delas upp i två separata varelser som straff för att försöka störta honom under en revolt. [ vol. 35 ]De två halvorna av de ursprungliga demonerna, Chandler och Cusack, är ingjutna med behovet av att mentora demonkungens söner Meliodas och Zeldris som demonkungens arvingar med båda omedvetna om hur tronföljden fungerar. Den ursprungliga demonen återställs kort under det nya heliga kriget när Chandler och Cusack återfår minnen av sitt ursprungliga jag och avbryter demonkungens divisionsförbannelse, och använder sig av den tveeggade effekten av hans förmåga Crisis när hans återuppbyggnad långsamt dödar honom. Men han besegras av Mael, vars attack återställde demonkungens förtrollning och splittrade honom tillbaka i sina två komponenter. [ vol. 35, 37 ]

Chandler (チャンドラー, Chandorā )
Uttryckt av: Shinshuu Fuji (japanska); John DeMita (engelska)
En extremt kraftfull högklassig demon och Meliodas tidigare mentor, titulerad som ”Nappdemonen” från att tydligen suga märgen från sina offers ben. Chandler visar en besatthet för Meliodas när han skyller på Elizabeth för sin lärlings svek samtidigt som han vägrar att erkänna någon annan som nästa demonkung. Han framstår normalt som en gammal man med ett demonmärke på höger sida av ansiktet, extremt skicklig i magi och efter att ha lärt Meloidas Full Counter-tekniken. Medan han är arg blir han oerhört muskulös med håret och ögonen svarta och drakliknande vingar som spirar från ryggen. I den här formen är Chandler kraftfull för att överväldiga dödssynderna på egen hand och trolla fram dagsljuset som skymmer ”True Night”.Chandler dödas i efterdyningarna av det nya heliga kriget av Cusack efter att de två kortvarigt slagits samman till sin ursprungliga form. [ vol. 35, 37 ]
Cusack (キューザック, Kyūzakku )
Uttryckt av: Jouji Nakata (japanska); Armen Taylor (engelska)
En extremt mäktig högklassig demon och Zeldris mentor, titulerad ”Napping Reaper” med sin kraft imponerande nog att ingjuta rädsla i Excalibur. Cusack verkar i allmänhet vara en relativt ung man med en lång mustasch, med ett något nedlåtande uppträdande eftersom han vanligtvis slåss mot de som intresserar honom eller ger en utmaning. Ungefär som Chandler är Cusack besatt av Zeldris till den grad av kärlek. I sin sanna demonform blir hans hår vitt när han spirar drakvingar medan hans armar förlängs med händerna tillräckligt förstorade för att hålla hans två svärd med bara ett. Cusack dödar Chandler i efterdyningarna av det nya heliga kriget och dödas senare av demonkungen efter att han omedvetet förvandlat Zeldris till sitt fartyg. [ vol. 35, 37 ]

Lägre klassdemoner

Röda demoner
Den lägsta klassen av demoner som har setts hittills, de är massiva röda varelser som ser överviktiga ut som kan andas skärselden, som har mycket större styrka än vanlig eld. De har också två hjärtan, vilket gör dem svåra att döda. En röd demon sågs först invadera Fairy King’s skog tjugo år tidigare, där den brände ner skogen och dödade Elaine innan Ban dödade den med den med hjälp av sin nyförvärvade odödlighet. Dess lik hittades så småningom av Hendrickson, som använder sitt blod för att skapa heliga riddare med demonernas krafter, en process som fulländades i den nya generationen.
Grå demoner
Dessa demoner har tjocka gråfärgade ryggsköld som gör dem extremt hållbara, ansikten omgivna av spetsiga kronbladsliknande utsprång som vagt liknar en stiliserad sol eller blomma, och vingar. Förutom att andas skärseldseld kan de utnyttja olika mörkerbaserade attacker, som ”Dark Snow”, en attack som består i att trolla fram svarta snöliknande partiklar som dödar omedelbart. Efter att ha hamnat i hörn och nästan besegrad av fem av synderna, konsumerar Hendrickson blodet från en grå demon för att avsevärt öka sin styrka och fortsätta striden.
Blå demoner
Fågelliknande demoner med muskulös kroppsbyggnad, de är kända för sin snabbhet. Fyra av dem tillkallade av Melasculas krafter, de dödas så småningom alla.
Albions
Demontillverkade golemer som fungerade som krigsmaskiner under det heliga kriget, gjordes vilande när demonerna förseglades tills de återaktiveras när de tio budorden släpps. De har en kraftnivå på 5500, vilket gör dem i praktiken lika starka som Hendrickson efter att han förvärvat krafterna från den grå demonen. Liksom de lägre klassens demoner kan de andas skärselden. De kan också sprida ytterligare bihang från deras huvuden för att starta ytterligare attacker. Deras enda svaghet är en kärna inbäddad i deras bröst. Två av dem har dykt upp hittills: en fet som attackerade Camelot, som Meliodas förstör och en längre, tunnare med långa lemmar som dök upp vid den återupplivade Fairy Kings skog innan den förstörs av Kings släppta Chastiefol.

Vampyrerna i Edinburgh

The Vampire Race är bland varelserna födda från Mother of Chaos, som tjänar demonrasen som vasaller under det heliga kriget. Men vampyrkungen Izraf försökte en kupp som slutar i misslyckande, där demonkungen använde detta som en ursäkt för att tvinga Zeldris att döda sin kärlek Gelda (Röst av: Yuko Kaida (japanska); Amber Lee Connors (engelska)). Men Zeldris förseglade istället vampyrerna i en sarkofag istället för att avrätta dem. Men vampyrerna släpptes 12 år innan historiens början och tog över kungariket Edinburgh innan de alla dödades med undantag för Orlandi, som Merlin fångade och förvandlade till en fladdermusvarelse i tjänst för Camelot, och Gelda, som Meliodas återförseglades innan han befriades och återförenades med Zeldris.

Gudinnans ras

En av de fem raserna i Britannia som är Demon Races jämlikar och leds av den Högsta Gudomen. För tre årtusenden sedan, som ett resultat av att Elizabeth blev förälskad i Meliodas, förklarade gudinnans ras krig mot demonen med stöd från människorna, jättarna och älvorna. Även om de vann kriget genom att använda det eviga mörkrets kista efter att demonmagikern Gowther ändrade deras minnen av att Mael dödades, förseglades den högsta gudomen medan de andra medlemmarna i gudinnaracet förlorade sina fysiska former. Efter demonernas återkomst börjar medlemmar av Goddess Race att dyka upp igen och samlas för ett nytt heligt krig.

Högsta Gudomen

Högsta gudomen (最高神, Saikō-shin )
Uttryckt av: Kana Kurashina (japanska); Rebeka Thomas (engelska)
Föräldern till gudinnanet och Elizabeths mor i sitt första liv. Liksom demonkungen skapades den högsta gudomen av kaos tillsammans med demonkungen och det heliga trädet i syfte att upprätthålla balans genom sin konflikt med den förra. Hon tog illa upp av att Chaos skapade människosläktet när hon och demonkungen bildade en allians för att försegla deras skapare, och uppmuntrade deras raser till konflikter om herravälde över världen. [ kap. 337 ]Trots hennes rivalitet med demonkungen, gick den högsta gudomen med honom i att förstöra Belialuin för Merlin som gjorde dem dum och senare förbannade deras barn mot slutet av det heliga kriget. Men Merlin och Gowther of Selflessness arrangerade händelser som förseglade den Högsta Gudomen när hon använder det eviga mörkrets kista för att fängsla demonerna. Hon fungerar som antagonist i epilogfilmen The Seven Deadly Sins: Cursed by Light , befriad från sitt sigill månader efter demonkungens bortgång med avsikten att döda synderna och deras allierade innan hon förnyar det heliga kriget. Men hon blir förstörd av Meliodas och Zeldris.

Ludociel

Ludociel (リュドシェル, Ryudosheru )
Uttryckt av: Akira Ishida (japanska); Jordan Reynolds (engelska)
En av de fyra ärkeänglarna av gudinnanrasen som besitter Grace Flash (閃せん光こう, Senkō ) , vilket låter honom röra sig i hastigheter som får honom att tyckas teleportera. Medan han är artig med en önskan om fred, hatar Ludociel demoner nog att han ljög för Meliodas om att han ville ha fred mellan deras folk och medvetet använda Elizabeth som en distraktion så att han och hennes bror Mael kan slakta de obeväpnade demonerna som de tog som gisslan. Liksom sina anhöriga fick han tro att Mael dödades av Estarossa. I dag förseglades Ludociel i ett altare innan han äger Margaret Liones kropp genom att lova att hjälpa henne att rädda Gilthunder. Han fortsätter sedan med att samla nya Stigma-medlemmar för det nya heliga kriget.
Han leder så småningom Merlin, Escanor, Hendrickson och Gilthunder för att hindra Meliodas från att bli den nya demonkungen. Han säger till och med att han inte kan tillåta Meliodas att leva efter sin seger. Han slåss mot Zeldris och besegra honom när han samarbetar med Escanor. Men när han väl kommer ihåg att Mael och Estrarossa är samma person slutar Ludoshel att bli utrensad från Margarets kropp när Hendrickson utnyttjade ärkeängelns svaghetsögonblick. Även om Hendrickson erbjuder sin kropp för Ludociel, helar han istället människan och fortsätter att slåss i sin delvis återställda fysiska form mot den ursprungliga demonen innan han återförenas med Mael när han offrar sig själv och dödssynderna bekämpar demonkungens attack och försvinner strax efter att striden är slut.

Tarmiel

Tarmiel (タルミエル, Tarumieru )
Uttryckt av: Satoshi Tsuruoka (japanska); Bill Millsap (engelska)
En trehövdad medlem av de fyra ärkeänglarna som besitter Grace Ocean (大たい海かい, Taikai ) , som tillåter honom att trolla fram hav för att fånga sina motståndare eller göra sin kropp flytande. Tre årtusenden efter det antika kriget hamnade Tarmiel förseglad inom Arbus personal som han besatte efter att mannen dödats av demoner och ansluter sig till Ludoshel för att bilda ett nytt stigma. Efter att ha återfått tillräckligt med sin ursprungliga form för att slåss tillsammans med Sariel mot Estarossa, var Tarmiel kort i konflikt för att slåss mot honom efter att ha lärt sig att han är Mael innan han fördes ut av Maels attackspärr.

Sariel

Sariel (サリエル, Sarieru )
Uttryckt av: Shun Horie (japanska); Griffin Burns (engelska)
En barnliknande medlem av de fyra ärkeänglarna som besitter nådstornado (竜たつ巻まき, Tatsumaki ) , som tillåter honom att manipulera vinden. Tre årtusenden efter det antika kriget hamnade Sariel förseglad i flöjten till en flicka som heter Solaseed. Sariel lurar Solaseed att låta honom använda hennes kropp tills han kan återskapa tillräckligt med sin fysiska form, och lurar henne med löftet att bota hennes sjukdom. Sariel ansluter sig sedan till Ludoshel för att bilda ett nytt stigma. Medan han och Tarmiel slåss mot Estarossa, som senare lär sig honom att vara Mael, tvingas Sariel lämna Solaseeds kropp efter att hans nåd började påverka henne via accelererad tillväxt till en vuxen kvinna. Sariel såras sedan dödligt av Mael och bleknar bort i Tarmiels armar.

Nerobasta

Nerobasta (ネロバスタ, Nerobasuta )
Uttryckt av: Mamiko Noto (japanska); Julia McIlvaine (engelska)
En medlem av Goddess race som hamnade förseglad inom Denzel Liones svärd i efterdyningarna av det antika kriget som hon deltog i. Trots att Denzels uppoffring tillåter henne att ta hans kropp i besittning, visar hon ingen omsorg om eller empati mot människor. När hon konfronteras av Derieri för hennes brutala mord på demongisslan visar hon feghet genom att hävda att hon bara följde order och försöker fly. Detta gör budet rasande och Nerobasta ber om hennes liv, bara för att demonen ska döda henne tillsammans med Denzel.

Dahlia

Dahlia (ダリア, Daria )
Uttryckt av: Yūichi Nakamura (japanska); Matthew David Rudd (engelska)

Den andra fekungen efter Gloxinia allierade sig med demonerna, beväpnad med Spirit Spear Darrenheart trots att han var beroende av brutal styrka. Han ville inte delta i det heliga kriget och betjänades av sin föregångares syster som hans medhjälpare innan King efterträdde honom. Han dyker upp i epilogfilmen The Seven Deadly Sins: Cursed by Light som en av antagonisterna medan han kontrolleras av den Högsta Gudomen, och samlar en armé av älvor och jättar för att hjälpa honom och Dubs.

Dubbar

Dubs (ダブズ, Dabasu )
Uttryckt av: Shin’ichirō Kamio (japanska); Daman Mills (engelska)

En hantverkare från Giant Race som Merlin gav i uppdrag att skapa det eviga mörkrets kista, visade sig också skapa många andra vapen som Meloidas Lostvayne. Han dyker upp i epilogfilmen The Seven Deadly Sins: Cursed by Light som en av antagonisterna medan han är under den Högsta Gudomens kontroll, och levererar vapen för att upprätthålla Dahlias förtrollning i dem som de trollband till sin sak.

Andra karaktärer

Hawks mor

Hawk’s Mother (ホークママ, Hōku Mama )
Uttryckt av: Kayo Nakajima, Sayaka Ohara (japanska); Lauren Landa (engelska)
Hawks mamma är en massiv grön gris som transporterar vildsvinshatten på hennes rygg. När hon hittar en lämplig plats att placera baren, gräver hon undan under jorden och lämnar bara baren som kikar fram från ytan. Till skillnad från Hawk är hon oförmögen att tala, men förvånansvärt kraftfull och klarar av att besegra röda och grå demoner med lätthet och till och med konsumera Monspeets eldiga attack utan några negativa effekter. Hawk’s Mother skulle senare avslöjas för ett skal av mossa som demonkungen och den högsta gudomen använde för att täta kaos inom, känd som kaosets moder från vilken många monster och vampyrkungligheterna föddes. När förseglingen bröts och Arthur blev kungen av kaos, bryts Hawks mor sönder när kaos överfördes till människan.

Elaine

Elaine (エレイン, Erein )
Uttryckt av: Kotori Koiwai (japanska); Brianna Knickerbocker (engelska)
Elaine är en prinsessa av Fairy Race (妖精族, Yōsei Zoku ) och Kings syster, såväl som Guardian Saint of the Fountain of Youth. Elaine hade denna post i 700 år efter att King hade lämnat på jakt efter sin bästa vän, Helbram. Hon har makten att kontrollera naturen och vinden i sin omgivning. Under sin tid när hon skyddade fontänen träffade hon Ban, som eftertraktade fontänen, men det slutade med att de växte nära varandra. Både hon och Ban sårades dödligt av en demon som förstörde Fairy King-skogen, och Elaine gav Ban fontänens vatten, så att han kunde överleva och skapa en ny skog för hennes folk. Efter hennes död bor Elaines själ i Necropolis (死者の都)dimension tills hon återupplivas av Melascula; förtärd av sin ånger och oförmögen att kontrollera sina handlingar, attackerade hon Jericho eftersom hon inte såg vänligt på sina känslor inför och tiden hon tillbringade med Ban. Men Jericho och Ban lyckas hjälpa Elaine att bryta sig ur sina negativa känslor och blir kvar bland de levande på grund av Melasculas förtrollning. Liksom King växer Elaine ett par vingar som ett tecken på sin makttillväxt när hon hjälper synderna att besegra Melascula.
Efter att Ban går till skärselden för att hitta Meliodas känslor, slåss hon tillsammans med Holy Knights medan hon väntar på Ban; mitt i striden börjar hon dö igen, men Ban använder sina nya krafter för att helt återuppliva henne på bekostnad av hans odödlighet.

Cath

Cath (キャス, Kyasu )
Uttryckt av: Aoi Yūki (japanska); Abby Trott (engelska)
En mystisk kattliknande varelse som Arthur fick som en bekant under sin träning i Istal och höll honom vid liv samtidigt som han var i konstant fysisk kontakt. Men Cath är faktiskt en gyttja av kaos som heter Cath Palug (キャス・パリーグ, Kyasu Parīgu ) , en förkroppsligande av girighet och förstörelse som inte kan dödas på något sätt. Cath önskar att bli kungen av kaos och skyddade bara Arthur för att äta upp honom när han återuppstod som kaosets kärl. Cath slukar Arthurs arm för att skaffa ett fragment av kaos med Dödssynderna som håller honom i schack tills Arthur bestämmer sig för att använda sin kraft för att absorbera Cath tillbaka in i kaoset han skapades från.

Oslow

Oslow (オスロー, Osurō )
Uttryckt av: Rintarō Nishi (japanska); Crispin Freeman (Rou) (engelska)
En svart hund och är Kings husdjur, kan han ändra sin storlek, med munnen som fungerar som en portal, medan hans morrande kan förstås av King, Elaine och Hawk. Oslo skulle senare avslöjas för att vara Reinkarnationen av Rou (ロウ), en människa från tre årtusenden sedan som infiltrerade Stigma för att hämnas på dem för att de förstörde hans by år tidigare. Men hans raseri vacklade när han skyddar en dödligt sårad Gerheade, som påminde honom om en flicka han älskade, och lät sig dödas av en rasande Gloxinia. Rou reinkarnerade till Oslo strax efter för att fortsätta sitt löfte om att skydda Gerheade. Oslo offrar sitt liv när Mael försöker attackera King med en explosion, men hans själ är förtrollad av Mael så att han kan behålla sina minnen från sitt tidigare liv i sin nästa reinkarnation.

Lady of the Lake

Lady of the Lake (湖の姫, Mizuumi no Hime )
Röst av: Sayaka Ohara
Också känd som Kaosprästinnan (混沌の巫女, Konton no Miko ) , är hon en kaosväsen som är bunden inom Salisburysjöns gränser och sägs ha skänkt svärdet Excalibur till kung Carfen. Efter demonkungens död tar Merlin med sig Arthurs kropp till Salisburysjön för att återupplivas av damen som en ”kaoskung”. [ kap. 335 ] Efter att Meliodas kräver svar för Merlins agerande att återuppliva Arthur som ett kärl av kaos, avslöjar damen hela häxans historia och mål för honom och de andra synderna. [ kap. 337 ]

Kain Barzad

Cain Barzad (ケイン=バルザド, Kein Baruzado )
Uttryckt av: Takashi Inagaki (japanska); Steve Kramer (engelska)
Cain Barzad är en äldre man som ledde Dödssynderna till Vaizels årliga stridsfestival som han också deltar i, avslöjad att vara en Danafall-riddare och en gammal kamrat från Meliodas tid i Danafall. Under deras match, efter att ha antagit att han slåss mot Meliodas son, går Kain ut och kräver varför han förstörde deras kungarike. Men när Meliodas övertygar honom om att han aldrig svikit Danafall, accepterar Cain sanningen och förlorar matchen. Kain besöker senare galthatten och förser Meliodas med Liz svärd.

Jenna

Jenna (ジェンナ) .
Uttryckt av: Himika Akaneya (japanska); Cherami Leigh (engelska)
En av huvuddruiderna tillsammans med sin yngre tvillingsyster Zaneri i deras heliga land Istal, de två avslöjade sig vara medlemmar av gudinnanrasen som deserterade under det antika kriget i avsky för deras sorts uppförande. De två stötte på ett par tvillingsystrar på gränsen till döden och fick deras tillåtelse att äga deras kroppar, så att de kunde undkomma konflikten oupptäckt. Energisk och retsam jämfört med Zaneri visar Jenna intresse för utomstående medan hon övervakar druidernas fysiska träning som hon satte Arthur, King och Holy Knights-medlemmar igenom som förberedelse för deras kamp mot de tio budorden.

Zaneri

Zaneri (ザネリ, Zaneri )
Uttryckt av: Haruka Chisuga (japanska); Michelle Ruff (engelska)
Druidernas andra huvud och Jennas yngre tvillingsyster, efter att ha haft kroppen av en av en uppsättning döende tvillingar tillsammans med sin syster för att undkomma det uråldriga kriget oupptäckt. Till skillnad från sin energiska och glada syster, är Zaneri mycket seriös på sitt jobb som huvuddruid medan hon övervakar druidernas mentala träning som hon satte Meliodas och Elizabeth igenom. Zaneri har också en förkärlek till Meliodas, men förstår att hon känner att hon är ensidig samtidigt som hon fruktar för honom om Elizabeth skulle dö.

Matrona

Matrona (マトローナ, Matorōna )
Uttryckt av: Rina Satō (japanska); Allegra Clark (engelska)
Krigarhövdingen för Jätteklanen och Diane och Dolores mentor. Matrona, som är känd som den stora jordens huggtand, är en stolt jättekvinna, villig att gå in i strid för betalning och skoningslös mot sina fiender, men samtidigt hedra och visa respekt mot sin motståndare när de väl har gett henne en bra strid. Hon var vän med Dianes föräldrar och tog hand om henne efter att de hade gått bort, men hennes tuffa personlighet fick dem att krocka mycket. När hon och Diane anställdes av en grupp Liones Holy Knights, bedrog riddarna dem och försökte döda dem för att vinna prestige. Hon räddade Diane från en giftig pil och använde de sista krafterna för att ta ner de heliga riddarna innan hon påstods dö. Men hon överlevde på något sätt och dyker upp precis i tid för att rädda Diane från Galand och Monspeet.Även om incidenten kostade henne hennes högra ben (som hon ersatte med ett pinneben), räddades hon och vårdades till hälsa av Zalpa, en barbar som Diane hade skonat innan incidenten med riddarna. Efter att ha blivit räddad förändrades hennes övergripande syn på saker och ting och nu hjälper hon honom uppfostra sina barn Della och Sol. När hennes adoptivbarn blir sjuka följer hon med Diane på jakt efter ett botemedel och går med i turneringen förberedd av Drole och Gloxinia.gå med i turneringen förberedd av Drole och Gloxinia.gå med i turneringen förberedd av Drole och Gloxinia.

Zhivago

Zhivago (ジバゴ, Jibago )
Uttryckt av: Junichi Suwabe (japanska); Marc Diraison (engelska)
En varräv som satt i fängelse i Aberdeen fängelse och som uppfostrade Ban i sin ungdom och lärde honom hur man stjäl. Han behandlade ban som sin egen son. Han berättade också för ban om ungdomens fontän i Fairy King’s Forest. En dag tvingades han välja att rädda antingen Ban från människor som hade fångat honom, eller hans son Selion från en grupp jägare. Han valde det senare men kom för sent och Selion dog i hans famn, och som ett resultat trodde han att han hade förlorat dem båda.
30 år senare finner Ban och Jericho att han blivit sjuk och på randen av döden, och efter att han har berättat sin historia för dem känner Ban igen honom och avslöjar sin identitet för sin fosterfar. Efter en kort, men hjärtevärmande återförening, går Zhivago bort. Han offrar senare sin själ för att rädda Bans själ från att bli uppäten av Galand, trots att han vet att han aldrig skulle få se sin son Selion igen som ett resultat.