Karaktärer / Ikemen Sengoku

OBS: Karaktärernas namn på denna sida följer det engelska mobilspelets ordning för förnamn-efternamn. Alla troper som listas här hänvisar till samma engelska mobilspel, om inte annat anges.


    öppna/stäng alla mappar
    Huvudkaraktären

Huvudkaraktären

(Är dessa killar krigsherrar eller ett gäng tonåringar i ett omklädningsrum?!)

En vanlig japansk kvinna som började sin dag med att börja sitt nya jobb som modedesigner, bara för att föras bort till det avlägsna förflutna av ett maskhål, förändra historien genom att rädda Nobunaga Odas liv och bli slottet i ett slott fullt av vackra men besvärliga krigsherrar före slutet av samma dag. Hon är dock fast besluten att göra det bästa av sin tid under Sengoku-perioden innan hon återvänder hem och lär sig gradvis att perioden – och krigsherrarna som hon fastnar med – kanske inte är så illa som hon först trodde.


 • Faktisk pacifist : Till skillnad från Sengoku-männen som är vana vid att döda, kommer hon från en mer fridfull tid och avskyr därför tanken på att döda.
 • Tillgivna smeknamn : Kallas ofta ”kattunge” av Masamune på sin rutt, ”ängel” eller ”gudinna” av Shingen på sin rutt och ”lilla mus” av Mitsuhide på sin rutt. Yukimura kallar henne också för ”galtkvinna” på vissa rutter, vilket till en början låter mycket mindre vänligt men blir genuint tillgiven när han och MC:n blir goda vänner.
 • All Girls Want Bad Boys : Kan vara detta, beroende på vilken karaktär du väljer att förfölja. Hon noterar uttryckligen på Masamunes väg att hon har blivit den ultimata klichén för en prinsessa som blir kär i den onde pojken. Denna trop är dock inverterad om du istället förföljer Hideyoshi, Mitsunari eller Sasuke.
 • All-Loving Hero : När hon säger att hon vill använda sina medicinska färdigheter för att rädda alla, menar hon alla – även hennes fiender som just kidnappade henne.
 • Born Lucky : Lika mycket som hon ogillar Nobunagas behandling av henne som en lycka till , visar hon ofta att han har rätt i att vara en källa till lycka genom att överleva dödlig situation efter dödlig situation.
  Mitsuhide: Du blev nästan skjuten i strid, stod ansikte mot ansikte med Kenshin och blev kidnappad av Kennyo. Jag är inte säker på att du är en lyckobringare, men du måste ha lite tur för att överleva allt det där.
 • Karriär Versus Man : Lektes med. Hennes ursprungliga önskan att återvända till nuet så att hon kan börja sitt drömjobb som modedesigner där hamnar i konflikt med hennes växande önskan att stanna hos mannen hon har fallit för tidigare, men det visas vanligtvis efter att hon väljer att stanna hos henne man att hon fortfarande tänker fortsätta sin modekarriär som en välrenommerad sömmerska tidigare så att hon kan få både sin drömkarriär och drömman.
 • Kanonnamn : I mangan heter hon Mai Mizusaki.
 • Tjechovs skicklighet :
  • På Ieyasus rutt lär hon sig bågskytte av honom som hon använder för att stoppa en fiende från att smyga sig på Ieyasu nära slutet av hans Dramatiska rutt .
  • På Hideyoshis väg gör hennes sömnadserfarenhet det möjligt för henne att upptäcka en dold nål i en haorirock skickad till Nobunaga som visar sig ha blivit förgiftad.
  • På Shingens väg får hon medicinsk utbildning från Ieyasu och ridlektioner från Masamune, som båda kommer väl till pass senare.
  • På Mitsunaris väg får hon lära sig militär taktik av Mitsunari och använder denna kunskap för att berätta för sina två livvakter att de ska skiljas från henne medan de förföljs av Kennyos män – hon vet att de nästan säkert kommer att bli överväldigade av fiendens styrkor till och med om de håller ihop, men den splittringen kommer att ge hennes livvakter en bättre chans att överleva och informera resten av Oda-styrkorna vad som hände henne .
  • I Mitsuhides rutt lär hon sig självförsvarsfärdigheter av honom som hon använder i hans romantiska rutt för att fånga Yoshiakis knivsvingande hand mellan hennes bundna, precis tillräckligt länge för att Mitsuhide ska kunna skjuta honom .
 • Distressed Damsel : Vissa vägar får henne att bli kidnappad av Nobunagas fiender, vanligtvis som ett sätt att provocera Oda-styrkorna att slåss med dem. Hon agerar nästan alltid som en trotsig fånge i dessa situationer, men hon motsätter sig sin fångares försök att skrämma henne och försöker fly på egen hand innan hennes kärleksintresse dyker upp för att rädda henne.
 • Eyeless Face : Spelets standardinställningar gör att hon är ögonlös i CGs. Du kan dock undvika detta genom att ändra inställningarna för att visa hela ansiktet istället.
 • The Fashionista : Hennes dröm var att bli modedesigner och även efter att hon skickats tillbaka i tiden finner hon uppfyllelse i att bli sömmerska.
 • First-Person Smartass : En hel del av hennes inre dialog är subtilt eller öppet snårigt, särskilt tidigt om de besvärliga män hon fastnar med.
  MC (tänker på Nobunaga): Jag gillar att veta mer om mina partners än: ”Hobbyer, slå ner revolter och bränna ner slott.”
  MC (tänker på Masamune): Vadå! Du har ingen uppmaning att se på mig på det sättet. Jag har inte hållit ett svärd mot halsen eller haft ett dödligt husdjur!
 • Fisk ur tillfälligt vatten : Med hjälp av en resa med blixtnedslag fem hundra år in i det förflutna.
 • Girls Love Stuffed Animals : En av hennes ägodelar som hon tog med sig till det förflutna är en uppstoppad nalle som hon sytt själv och döpte till Bearsace, även om karaktären som är störst intresserad av Bearsace faktiskt är Nobunaga .
 • The Heart : Till Oda-styrkorna, och ofta även Takeda-Uesugi-styrkorna, där hon hjälper till att jämna ut krigsherrarnas grova kanter och påminner dem om att de har mer än krig att leva för. Flera vägar gör att hon också fungerar som en medlare mellan Oda- och Takeda-Uesugi-styrkorna eftersom hon är den enda personen som de båda litar på och bryr sig om lika mycket.
 • Hej, [Infoga namn här] : Även om hon har ett kanonnamn är spelare fria att ge henne vilket namn de vill.
 • Hidden Depths : Gör ett överraskande antal referenser till videospel, vilket antyder att hon kan ha varit lite av en Gamer Girl i nuet.
 • I Can Change My Beloved : Defied på Nobunaga och Masamunes rutter. Hon börjar förskräckt över hur hänsynslösa och villiga att döda de kan vara, men inser att detta är en produkt av den tid de växte upp i och att de kämpar för en större sak och att tvinga dem att förändras för att passa hennes ideal skulle t vara rätt och skulle få dem att sluta vara de män hon blev kär i. De behöver fortfarande byta till en omfattning efter att ha fallit för henne, men på finare sätt som inte ändrar kärnan i vem de är.
 • Love Makes You Crazy : På vissa rutter blir hon ganska twitterpatad när hon inser att hon har blivit kär, vilket leder till att roliga scener som hon och Masamune hamnar i ett improviserat spel med tag eller att hon inte kan vara runt Sasuke utan att bli förvirrad en stund. tidsperiod.
 • Läkaren : Hennes främsta bidrag under krigsscenerna är att lappa ihop och vaka över de skadade.
 • Naiv nykomling : Som en oväntad tidsresenär till Sengoku-perioden har hon till en början nästan ingen kunskap om de kulturella skillnaderna mellan den och sin tidsperiod och kämpar för att anpassa sig till hur kavaljer Sengoku-eran handlar om att döda jämfört med sin moderna tid. .
 • Pink Means Feminine : Hon har visat sig bära en rosa kimono i flera CG.
 • Plucky Girl : Även om hon behöver hjälp från andra för att överleva det förflutna hon kastades in i och då och då kastas nödbollen , är hon generellt sett bra på att uttrycka sina åsikter, stå upp mot sitt kärleksintresse när hon inte håller med honom, och komma igång efter att ha hamnat i ett farligt förflutet. Japanska spelare har till och med beskrivit henne som ”västerländsk” på grund av hennes större självsäkerhet jämfört med den typiska otome-spelhjältinnan och hon beskriver till och med sig själv så här i Kennyos Dramatiska epilog.
  MC: Jag har ett oändligt utbud av plock, och massor av energi att gå med!
 • Tsundere : Agerar så här mot vissa kärleksintressen, speciellt Nobunaga och Yukimura.
 • When She Smiles : Flera kärleksintressen kommenterar hur de skulle göra mycket bara för att se till att hon fortsätter att le.
 • Workaholic : Visar nyanser av detta på vissa rutter; Kenshins rutt får henne att be om ett andra jobb som sömmerska som en belöning från Nobunaga vilket får Ieyasu att kalla henne galen, Mitsunaris rutt får Mitsunari att försiktigt påminna henne om att hon får ta pauser under sitt jobb, och Hideyoshis rutt får henne att bokstavligen arbeta själv. insjuknade under sina första dagarna på Azuchi (även om det i det här fallet förklaras som att hon tar på sig så mycket arbete som möjligt för att distrahera sig från ensamheten och rädslan hon från början kände för att vara i en farlig och obekant tid med nästan inga allierade) . Hon menar också att hon var så här innan hon reser i tiden då hon arbetade för att lyckas i sin valda karriär.
    Azuchi Warlords

Tropes gemensamma för krigsherrarna som bor i Azuchi Castle

 • Sanna följeslagare : Trots sina ofta krockande personligheter, agerar Azuchi-krigsherrarna väldigt mycket som en familj som även MC snabbt blir insläppt i.
 • Vitriolic bästa knoppar : Hideyoshi och Mitsuhide, och Ieyasu och Mitsunari.

Nobunaga Oda

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_nobunaga.png

”Det skulle göra mig besviken. Du är den första kvinnan som vägrar mig eller knäpper på mig. Jag vill ha dig.”

Röst av: Tomokazu Sugita

Den mäktigaste krigsherren i Sengoku Japan som planerar att ena hela Japan och har skapat ett imponerande antal svurna allierade och ett lika imponerande antal svurna fiender längs vägen. Avståndstagande och kall på ytan, tycker han ändå om huvudkaraktären efter att hon räddat hans liv från ett mordförsök på Honno-ji, förklarat henne vara hans ”lycka till” och ger henne en position som chatelaine på Azuchi Castle att hålla henne nära honom.


 • Bait-and-Switch Tyrant : MC:n ser honom till en början som en ond överherre , men inser gradvis att han har överraskande upplysta idéer för sin tid (som att behandla människor lika oavsett klass) och bryr sig verkligen om sina allierade.
 • Born Lucky : Överlever upprepade gånger nästan vissa dödssituationer inklusive, naturligtvis, att räddas från vad som borde ha varit hans historiska död av en tidsresenär. Hans fiender anser att han har ”djävulens tur”.
 • Broken Ace : Hur kraftfull och självsäker ledare han än är, kommer MC gradvis att inse att han är mer trasig på insidan än han släpper till den punkt där han har blivit oförmögen att inse att han inte har förlorat förmågan att känna medkänsla eller skuld.
 • Cheshire Cat Grin : Närhelst hans ”smirk” sprite dyker upp, är någon (vanligtvis MC) på väg att bli retad skoningslöst av honom.
 • Ridderlig pervert : Är ganska ihärdig i att försöka förföra MC, men gör det klart att han vill att hon villigt skaunderkasta sig honom istället för att tvingas göra det och går med på att sluta röra henne under deras Go-sessioner när hon säger åt honom att göra det.
 • Cruel Mercy : Han skonar Kennyos liv eftersom han vill tvinga honom att se honom uppfylla sin ambition att ena Japan.
 • Defrosting Ice Lord : Börjar kallt och känslolöst innan den värms upp till MC.
 • Demon King Nobunaga : Sicksackad . Han har inga övernaturliga krafter och framställs mer som en antihjälteeller ädel demon än en skurk, men hans smeknamn i serien är ”djävulskungen” och han har visat sig ha skapat många fiender med sina hänsynslösa gärningar.
 • Expy : Delar mer än ett par likheter med Toshizo Hijikata från Cybirds tidigare spel Destined to Love , en mörkhårig, reserverad och självsäker befälhavare.
 • Friendly Tickle Torture : MC får av misstag lära sig på sin rutt att han är förvånansvärt kittlig runt öronen. Hon utnyttjar denna kunskap senare för att hindra honom från att känna upp henne framför sina män.
 • Lycka till : Tror att MC är en för honom efter att hans liv räddats av henne, vilket är anledningen till att han insisterar på att hon ska stanna i hans slott för att fortsätta att ge honom lycka. Hans Perspective Flip- kapitel avslöjar att han faktiskt inte tror på sådana vidskepliga föreställningar – han ville bara ha en ursäkt för att hålla MC vid sin sida.
 • Hur vågar du dö på mig! : Är inte ett fan av att någon slänger sina liv och säger upprepade gånger till sina män att han inte kommer att tillåta dem att ge upp sina liv för honom. Han uttalar klassikern ”If you die, I’ll kill you!” linje när Hideyoshi tar en pil för honom i den senares Dramatiska rutt .
 • I Kiss Your Hand : Den första kroppsdelen han ”gör anspråk på” efter att MC förlorat Gå emot honom är hennes hand, som han fortsätter med att kyssa på.
 • Jag älskar dig för att jag inte kan kontrollera dig : Han var redan intresserad av MC efter att hon räddade hans liv, men hennes vilja att stå upp mot honom och motstå hans förföringsförsök på ett sätt som ingen annan kvinna hade gjort bara fascinerade honom till och med Mer.
 • I Was Just Passing Through : En variant; han ger ständigt pragmatiska eller själviskt klingande skäl för att inte vilja att hans män ska förlora sina liv, kallar dem ”bönder”, men MC inser så småningom att han verkligen bryr sig om dem och är bara van vid att avfärda eller bortförklara alla ”mjuka” hans handling som endast en praktisk nödvändighet.
 • Lap Pillow : Använder MC som en när han börjar värma upp för henne.
 • Living Emotional Crutch : Är detta till Hideyoshi, som korsar Despair Event Horizon på sin egen väg om han tror att Nobunaga har dödats .
 • Love Transcends Spacetime : I hans Dramatic Route, efter att MC tvingas gå tillbaka till sin egen tid tack vare kosmologiska krafter, svär han, även om det tar 500 år, att bevisa att han älskade henne. Senare, när MC kontrollerar sidorna i hennes historiebok, står det: ”Innan hans död hade Nobunaga namnet på kvinnan han älskade inskrivet i sten. Han sa att hon kallades (infoga namn), och att hon var som en gudinna.” Fungerar som ett Tear Jerker- ögonblick.
 • Necessarily Evil : Ser sig själv som detta och erkänner att han har tagit otaliga liv och kommer att fortsätta ta ännu fler liv för att uppfylla sin ambition att ena Japan.
 • Not So Stoic : Hans känslolösa exteriör börjar spricka i hans rutt när MC lär känna honom bättre och splittras helt när MC blir förgiftad .
 • Enmansarmé : Varje stridsscen han deltar i kommer att beskriva honom som att han störtar dussintals fiendesoldater helt på egen hand utan att svettas. Han är så säker på sin förmåga att besegra många angripare att han reser utan några livvakter eller följeslagare (förutom kanske MC) mer än en gång för att få sina fiender att tro att han kommer att vara lätt att välja själv bara för att få en oförskämd lektion av bara hur formidabel han är.
 • Riktiga män bär rosa : När MC visar honom hennes ägodelar från framtiden är det föremål han är mest intresserad av hennes nallebjörn och han har den till och med utställd i sitt rum som en omhuldad minnessak.
 • Rescue Romance : En ovanlig variant i och med att han var den som räddades av den kvinnliga huvudpersonen under deras första möte.
 • Sjunk-or-Sim-mentor : Hans idé med att lära MC hur man rider en häst på sina egna och Yukimuras vägar är att plötsligt ge henne tyglarna för en och tvinga henne att lära sig att kontrollera en snabbt för att undvika att gå över en klippa eller lämnas kvar.
 • Sweet Tooth : Älskar att smyga ut på natten för att stjäla godis från köket även efter att Hideyoshi försökt gömma dem för honom.
 • The Tease : Hans planer på att förföra MC inkluderar att spela spel Go med henne där han gradvis ”erövrar” hennes kroppsdelar – och han börjar inte med hennes läppar eller några andra intima kroppsdelar som man kan förvänta sig att han ska hamna i. , istället för att börja med handkyssar och tåsugningar som fortfarande gör att MC känner sig varm och upprörd.
 • We Can Rule Together : His Establishing Character Moment får honom att be MC att styra världen tillsammans med honom och bli uppriktigt chockad när hon vägrar.
 • Vad är denna känsla? : När hans interaktioner med MC utvecklas börjar han uppleva saker som svartsjuka, desperation och längtan som förbryllar honom.
 • Värdig motståndare : MC noterar att även om hon är mycket mindre erfaren på Go än honom, behandlar han henne fortfarande på allvar som en jämlik under deras matcher.

Masamune Date

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_masamune.png

”Livet är till för att du ska kunna njuta av det. Du kan göra det hur du vill, se bara till att du gör det för dig, inte för någon annan. Om du försöker leva på någon annans sätt kommer du att sluta med ånger .”

Röst av: Kazuki Kato

En äventyrlig och frisinnad militärbefälhavare allierad med Nobunaga som är känd som ”Enögd drake”. Han är en ganska lekfull flirt som tror på att leva livet fullt ut, men som också har en mer allvarlig och farlig sida som en fjättrad ledare som är villig att ta liv på slagfältet.


 • A Father to His Men : Han kollar rutinmässigt på och lagar mat åt sina trupper och blir så äcklad när han möter en herre som misshandlar sina undersåtar att hans första handlingssätt efter att ha besegrat honom och fått kontroll över sitt land är att göra en plan för att mata dessa människor ordentligt.
 • Can’t Hold His Liquor : En av de roligaste scenerna på hans rutt inträffar när Mitsuhide byter ut sitt glas vatten mot sake och han blir full efter en enda klunk av det.
 • Skyddsförklaring : Berättar för MC detta i kapitel 9 på sin rutt. Det är ett viktigt ögonblick för karaktärsutveckling för honom eftersom han från början ansåg att hans plikt som ledare var viktigare än något annat för honom än att ens skydda sina nära och kära.
 • Dubbla svärd : Han använder två svärd samtidigt i strid.
 • Ögonskrik : Han säger till MC att han tappade sitt högra öga för att han åt det. Naturligtvis, han är bara skojar. Den faktiska anledningen till att han tappade ögat var att han tappade det till smittkoppor och senare skar ut det för att cementera hans beslutsamhet att inte låta något sakta ner honom .
 • Eyepatch of Power : Lampskärmad av MC som tycker för sig själv att ”allt låter bra från en man med ögonlapp.”
 • The Fettered : Är så hängiven att vara den bästa militära ledaren som möjligt att han dödade sin egen far (som hölls som gisslan av sina fiender) och är villig att själv dö för att se till att inga av de uppoffringar han och hans män gjorde för att hjälpa hans land har en bättre framtid skulle vara förgäves. Detta förändras något på hans väg när hans koppling till MC växer.
 • Hjälmar är knappast heroiska : Hans bepansrade sprite visar hans verkliga halvmåneformade hjälm fäst vid hans rustning, men han har aldrig visat att han faktiskt bär den på huvudet.
 • Heroisk beslutsamhet : På sin Dramatiska rutt kämpar han för att överleva en nästan säker dödssituation eftersom han lovade MC att han skulle dö först vid hennes sida efter att han hade slutat skydda henne .
 • Jag är inte vänsterhänt : Ett mer subtilt exempel än vanligt, men han avslöjar att han faktiskt inte är högerhänt efter att Kenshin ifrågasatt hans förmåga att slåss mot honom med en skadad högerarm .
 • Jag kan fortfarande kämpa! : Insisterar på att gå in i striden och dölja den allvarliga skadan han fick av att skydda MC:n från att bli skjuten på sin väg för att inte dämpa hans mäns moral.
 • Jack Bauer Förhörsteknik : Hans idé att kontrollera om MC verkligen kommer från framtiden är att fråga henne om det samtidigt som han håller ett svärd mot halsen för att se till att hon talar sanning. MC-lampskärmarna att om någon håller ett svärd mot halsen så skulle hon vara villig att berätta för dem allt de ville höra även om det inkluderade att ljuga.
 • Ingen känsla av personligt utrymme : Även på andra rutter gillar han att komma lite fysiskt närmare MC än vad anständighet innebär.
 • Spirited Competitor : Han älskar absolut att slåss mot en värdig motståndare , så mycket att han avstår från att fånga dem för att ha en ”rättvis” kamp med dem.
 • Socker-och-is-personlighet : Har nyanser av detta; han är varm och lekfull mot MC för det mesta, men blir en mycket kallare och allvarligare person i strid som till och med hotar att döda MC om hon inte låter honom döda Yukimura.
 • Supreme Chef : Är en utmärkt kock som matar sina egna män och resten av Oda-styrkorna.
 • Team Mom : Inte riktigt lika stor som Hideyoshi, men han tar på sig att se till att hans män och Mitsunari är välnärda. MC kan till och med kalla honom ”mamma” som svar på att lära sig om detta, vilket ger dig maximala tillgivenhetspoäng för det valet!
 • The Tease : Älskar att flirta med och reta MC vid varje tillfälle han får. Det här hans beteende är det som får MC:n att först tro att han inte är riktigt seriös med att fortsätta ett förhållande med henne.

Ieyasu Tokugawa

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_ieyasu.png

”Då föreslår jag att du slutar kämpa mot det och låter dig användas. Det är lättare så. Lita på mig.”

Röst av: Toshiki Masuda

En cynisk, skarptungad krigsherre utan tålamod för människor han uppfattar som svaga, vilket inkluderar huvudpersonen till en början. Under det där töntiga exteriören finns dock en person som verkligen bryr sig om de andra Oda-allierade krigsherrarna och växer till att ta hand om huvudkaraktären också, även om hans kontrariska jag hellre vill få tänderna utdragna än att erkänna det.


 • Badass in Distress : Blir tillfångatagen och torterad av Imagawa-styrkor på sin väg och måste räddas av de andra krigsherrarna. Detta gör att han känner sig deprimerad eftersom han hade lovat sig själv att aldrig bli underkuvad av någon igen.
 • Break His Heart to Save Him : På sin dramatiska rutt försöker han få MC att hata honom tillräckligt mycket för att hon är villig att återvända till sin tid med Sasuke eftersom han fruktar att hon kommer att dö om hon stannar hos honom medan de åter belägras av ett överväldigande antal fiendestyrkor. Men MC inser vad han gör och vägrar att lämna.
 • Cynikern : Har vuxit till att tro att alla blir ”vana” någon gång och att det bästa sättet att klara av detta är att tyst gå med på det tills en möjlighet att utkräva hämnd.
 • Mörkt och oroligt förflutet : Antydde på hans karaktärsprofil och bekräftades i hans rutts 5:e kapitel.
 • Deadpan Snarker
 • Jerk with a Heart of Gold : Uppträder till en början snorig mot MC och kallar henne ”svag”, men värmer upp för henne på flera rutter efter att hon imponerat/upprört honom med sin beslutsamhet och tapperhet.
 • Bli aldrig sårad igen : Hans främsta motivation är att bli stark och kraftfull nog att han aldrig kommer att bli sårad eller underkuvad igen som han var i händerna på Imagawa-klanen som deras gisslan .
 • Perpetual Frowner : Nästan aldrig sett utan ett ointresserat eller missnöjt uttryck i ansiktet.
 • Pet the Dog : Det första riktiga tecknet på hans dolda mjuka sida är att han tar hand om en fawn som blev skadad på ett slagfält.
 • Sur utanför, ledsen inuti
 • Stern Teacher : Blir en till MC när han börjar lära henne bågskytte. Han jobbar hårt för att försöka få henne att sluta, men gör samtidigt sitt bästa för att hjälpa henne att bli bättre.
 • Tsundere : Kombinerat med den tidigare nämnda Jerk med ett hjärta av guld kvaliteter och en skvätt socker-och-is personlighet .
 • Vocal Dissonance : Till skillnad från Yukimura som har den fräcka röst som du kan förvänta dig av en Tsundere , är Ieyasus röst ett förvånansvärt mjukt sorl som du kan förvänta dig mer av en Shrinking Violet .

Hideyoshi Toyota

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_hideyoshi.png

”Jag träffade den här väldigt speciella tjejen, förstår du. Hennes namn är [huvudpersonens namn]. Vi hade några problem tidigare, så jag ville ge henne en gåva för att visa hur mycket jag uppskattar henne.”

Röst av: Kosuke Toriumi

Nobunagas vasall och högra hand som har en intensiv hängivenhet till sin herre och en lika intensiv hängivenhet att agera allas oroliga storebror. Han börjar misstänksam mot huvudkaraktären men blir snart en omtänksam broderliknande figur för henne.


 • Tillgiven gest mot huvudet : Gillar att klappa MC:s huvud eller rufsa hennes hår på hans väg. Han får henne till och med att göra det mot honom i gengäld i minst en scen!
 • Ilska Född av oro : Han blir arg på Mitsuhide när den senare vägrar att skingra ryktena om hans illojalitet, men det visar sig att han inte är arg för att han tror att Mitsuhide är konspirera mot honom, men eftersom han inte litar Mitsuhide och frustrerad över att Mitsuhide är inte villig att anförtro sig till honom eller göra det lätt för andra att lita på honom också.
 • Bare-Handed Blade Block : Gör en enhandsversion på sin rutt medan han hamnar i ett bakhåll. Det spelas mer realistiskt än de flesta andra exempel genom att det ger honom ett kraftigt blödande armsår.
 • Akta Nice Ones : Lika trevligt en kille som han är, vet inte tala illa om eller hotar Nobunaga i hans närvaro Om du värdesätter ditt liv. Antyd inte heller att människor med låg social ställning inte förtjänar likabehandling.
 • Big Brother Instinct : Han beter sig hela tiden som en orolig storebror för alla i slottet, och låter alla andra krigsherrar arbeta hos honom för att hålla ett öga på dem och skäller ut MC i flera scener för saker som att springa i korridorerna eller stanna ute sent. På hans väg, säger han även att MC är som en syster för honom- vilket inte precis behaga henne när hon inser att hon inte vill vara bara hans syster.
 • Broken Ace : Trots att han är en stilig, snäll och framgångsrik man som är en av de mest betrodda allierade till den mäktigaste mannen i Japan och som har horder av kvinnor som längtar efter honom, blir det tydligt i de senare kapitlen av hans rutt att det är något djupt trasigt med honom. Han växte upp som en fattig vagabond som trodde att han var värdelös på grund av sin lågfödda status. Det var inte förrän han träffade Nobunaga som han fick en känsla av självvärde och även då tror han fortfarande att hans självvärde är helt beroende av att tjäna Nobunaga istället för sina egna meriter och faller helt sönder i hans Dramatiska väg när han tror att Nobunaga är död.
 • Can’t Hold His Liquor : Han blir väldigt lätt full och slänger ut allt han faktiskt tänker medan han är full.
 • Chick Magnet : Har en omedelbar fanklubb av kvinnor som alltid väntar på att hälsa på honom vid slottsporten. Inte ens MC tar särskilt lång tid att börja falla för honom efter att han börjat vara snällare mot henne på sin väg.
 • Även killarna vill ha honom : Mitsunari nämner att medan de flesta av breven Hideyoshi får är från kvinnor, är några av dem från män istället.
 • Allt är bättre med apor : Hideyoshi håller en apa som husdjur, först som en påminnelse till sig själv om att inte upprepa sina tidigare misslyckanden och bli en ”apa” igen och senare eftersom han tyckte att hon och hennes dotter var för söta för att ge upp.
 • Vän mot älskare : En av huvudkonflikterna på hans väg är om hans lojalitet till Nobunaga lämnar något utrymme i hans hjärta för ett romantiskt intresse eller inte.
 • Jag vill att min älskade ska vara lycklig : På Nobunagas väg utvecklar han känslor för MC men agerar inte på dem eftersom han kan se att hon är nöjd med sin herre.
 • Master of the Mixed Message : På sin väg växlar han mellan att behandla MC som en syster och hamna i besvärliga, UST- fyllda situationer med henne.
 • Trevlig kille : Efter att han kommit över sin första misstanke om MC, uppträder han konsekvent snäll mot och beskyddande mot henne.
 • Pinky Swear : MC:n får honom att göra detta på sin Dramatiska rutt. Eftersom pinky-svär inte har kommit på modet ännu i Sengoku-eran i Japan, måste hon lära honom hur man gör det.
 • Omstart av relation : Efter att ha insett att han hade fel när han behandlade MC som en potentiell spion och att hon har blivit försiktig med honom till följd av hans beteende, går han med på att börja om med henne med en återintroduktionsscen.
 • Taking the Bullet : Han gör detta på sin väg för att skydda MC. Lyckligtvis greppar kulan bara hans arm. I sin Dramatiska rutt tar han också ett pilskott för Nobunaga men överlever den också.
 • Team Mom : His Big Brother Instinct gör honom till den perfekta passformen för den här rollen, som ständigt skuggas av Mitsuhide.
 • Odödlig lojalitet : Är villig att ge upp allt, inklusive sitt liv, för att tjäna Nobunaga. Hans väg avslöjar att denna lojalitet härrör från att Nobunaga var den första personen som berättade för honom att hans lågfödda status inte spelade någon roll och inspirerade honom att vända sitt liv .
 • Worth Living For : Efter att ha tillbringat större delen av sin dramatiska rutt som en förtvivlad dödssökare efter Nobunagas förmodade död, lyckas MC övertyga honom om att en värld med henne i den fortfarande är en värld värd att leva i för honom. Hans romantiska väg åberopar också detta med att han säger till Nobunaga att även om han fortfarande är villig att göra nästan vad som helst för att hjälpa honom att uppfylla sin ambition om en värld utan krig eller diskriminering, kan han inte längre ge honom sitt liv eftersom han nu vill kunna leva i den världen med MC.

Mitsunari Ishida

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_mitsunari.png

”Jag tror att kunskap är det största vapnet i den här världen. Det är trots allt det enda vapnet som både kan skada och läka. Jag studerar taktik så att jag kan slåss samtidigt som jag räddar så många liv som möjligt.”

Röst av: Yoshitaka Yamaya

Hideyoshis vasall som fungerar som Oda-styrkornas taktiker. Han är en mycket intelligent och godhjärtad man som ändå är benägen till klumpighet och aningslöshet om saker som inte är relaterade till böcker eller militär taktik.


 • Absent-Minded Professor : Är en mycket intelligent taktiker som ändå tenderar att glömma att äta och sova medan han är fast i sitt arbete, och gör saker som att missta en pelare för Nobunaga eller MC för sin husdjurskatt medan han är upptagen med att läsa.
 • Oavsiktlig missnamn : Glömmer hela tiden namnet på Hideyoshis apa Uri, även om hennes namn är extremt kort och han regelbundet tar hand om henne.
 • Tvetydig störning : Många av hans excentriciteter – hans omedvetenhet för andra människor, bristande förståelse för sarkasm, enspårig sinne och tendens att glömma att äta – tyder på antingen autism eller ADHD ouppmärksam.
 • Awesomeness by Analysis : Han slåss i den här stilen och analyserar sin motståndares drag i strid för att ta reda på deras mönster och svagheter.
 • Badass Bookworm : Även om han ser kunskap som det största möjliga vapnet, kan han fortfarande hålla sig i en svärdkamp mot mer byggda motståndare.
 • Skönhetsmärke : Under hans vänstra öga.
 • Briljant, men lat : Medan han jobbar extremt hårt på att studera militär taktik och hjälpa Oda-styrkorna, får allt som han inte är intresserad av bara en halvhjärtad insats från honom i bästa fall. En av anledningarna till Ieyasus förbittring mot honom är att han är mer naturligt begåvad än vad Ieyasu är i svärdskap, men han bryr sig inte om att förfina den talangen som Ieyasu gör.
 • Clueless Chick Magnet : Blir mobbad av kvinnor varje gång han besöker staden, men är helt omedveten om varför.
 • Skyddsförklaring : Han lovar MC tidigt på sin rutt att han alltid kommer att vara där för att skydda henne, vilket blir en viktig punkt när han börjar ta avstånd från henne eftersom han tror att dessa konstiga, förvirrande känslor han har haft runt henne kommer att distrahera honom från att kunna skydda henne tills han lär sig att omfamning av dessa känslor faktiskt hjälper honom att få den orubbliga övertygelse han behöver för att lyckas med sina planer för att hålla henne säker och lycklig.
 • Ditzy Genius : Han är ett levande bevis på att man kan vara en genuint smart och hårt arbetande taktiker och en klumpig och sarkasmblind tönt på samma gång.
 • Gillar inte skräppost : Den mat han inte kan äta är morötter. Han stänger till och med instinktivt munnen när Hideyoshi försöker mata honom med dem medan han är upptagen av läsning, trots att han automatiskt äter allt annat som är placerat nära hans mun. I sin romantiska epilog får han dock veta att han kan äta dem om det är hans flickvän som lagar dem åt honom .
 • Glömmer att äta : Har varit känd för att bli så upptagen av läsning att han glömmer allt annat, inklusive måltider.
 • Humble Hero : Även när han blir allt mer känd för sina militära framgångar, förblir han lika blygsam och självutplånande som han är i början av sin rutt.
 • Idiot Hair : Även om det inte är riktigt uppenbart från hans sprite, nämner några scener att han har en cowlick som vägrar ligga rakt på huvudet och en av dessa scener har Ieyasu dra i den medan han läser för att visa hur absolut ingenting mindre än en krig kommer att distrahera honom från hans läsning.
 • Godhjärtad kattälskare : Har en katt som heter Kitty .
 • Literal-Minded : Vanligtvis misslyckas med att förstå metaforer; när MC kallar honom en ” ladykiller ”, protesterar han att han aldrig skulle döda damer.
 • Master of the Mixed Message : Fortsätter oskyldigt att säga saker som hur han älskar att umgås med MC och hur han tycker att hon är vacker och fantastisk, utan att inse hur de kan låta för kvinnor som inte känner till hans romantikblinda sensorer .
 • Nice Guy : Är en så osviklig söt kille att MC ofta liknar honom vid en ängel.
 • Oblivious to Love : Fattar helt och hållet när han blir flirtad med eller när två av hans närmaste vänner har fallit för varandra och alla andra krigsherrar kan se det . Eller till och med när han själv har fallit för någon.
 • Selektiv glömska : På andra karaktärers vägar är hans typiska roll att vara omedveten om eller lugn om upptåg/dramatik som hans allierade drar till sig eller Ieyasus försök att förolämpa honom .
 • Sexiga glasögon : Har dem inte på sig hela tiden, men MC:n lägger alltid märke till när han gör det.
  (Du kan lämna dina glasögon på… Aww, för sent. Han tog av dem. Fan.)
 • Single-Target Sexuality : Var helt ointresserad av romantik tills MC kom, till den grad att han först inte ens inser att han vill romansera med henne.
 • Arbetsnarkoman : Tydligen är det en normal arbetsbelastning för honom att göra sex jobb samtidigt .

Mitsuhide Akechi

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_mitsuhide.png

”Har du hört talas om de mytomspunna varelserna som kallas satori? De bor djupt inne i bergen och kan läsa människors tankar. […] Var inte rädd, lilla du. Vi äter bara de som menar oss illa – eller som avslöjar våra identiteter.. .”

Röst av: Shunsuke Takeuchi

Nobunagas vänstra hand som, till skillnad från Mitsuhide från huvudpersonens ursprungliga tidslinje, inte var den person som försökte döda Nobunaga vid Honno-ji. Trots det är han fortfarande en extremt skum figur som njuter av att orsaka ofog för de andra krigsherrarna och huvudkaraktären och verkar locka till sig otrevliga rykten och problem vart han än går.


 • Ovanför gott och ont : Har denna syn på sig själv och världen i stort, och tror att det är för reducerande och alltför förenklat att försöka sortera allt i en snygg kategori av ”bra” eller ”onda”.
  Mitsuhide (till MC): Enligt min erfarenhet är det inte så lätt att kategorisera allt i absoluta värden som gott och ont eller trevligt och grymt som det verkar vara. Du tjänar bäst på att definiera mig utifrån de värderingar du själv anser vara viktiga.
 • Djurmotiv : Han jämförs ofta med en orm eller en kitsune för att markera hur skiftande och oläslig han upplever för andra.
 • Chick Magnet : Är förvånansvärt populär bland kvinnorna i stan, som kallar honom ”Silver Moonlight”, trots att de ständigt avvisar deras känslor.
 • Consummate Liar : Är väldigt, väldigt bra på att göra sina lögner oskiljbara från de sanningar han berättar.
 • Desperately Craves Affection : His Dark and Troubled Past och det efterföljande beslutet att känslomässigt ta avstånd från andra för att förhindra dem från att trassla in sig i hans manipulativa planer gjorde att han var hungrig på kärlek, något han inte inser förrän han växer till att njuta av MC:s sällskap så mycket att tanken på att förlora henne orsakar honom mer smärta än någon form av kallblodig tortyr skulle kunna.
 • Devil in Plain Sight : Allt om hans utseende och beteende verkar ha skräddarsytts för att vara så olycksbådande och opålitligt som möjligt. Det hjälper inte att flera rutter har rykten som flyger runt i staden om att han ligger bakom mordförsöket på Nobunaga och/eller planerar att förråda Nobunaga som han gör absolut ingenting för att ens försöka skingra. I slutändan omstörtad, dock; han förråder faktiskt aldrig Nobunaga på någon av de för närvarande släppta rutterna. Även när han inte verkar ha svikit honom i Nobunaga och Hideyoshi s linjer, alltid visar det sig vara en Fake avhoppare taktik med honom medvetet spelar upp sin ryktas opålitlighet att övertyga fienden om att han är på deras sida.
 • The Gadfly : Tycker om att bråka med sina allierade i deras stillestånd bara för skojs skull , inklusive men inte begränsat till att ersätta Masamunes vatten med sake och vägra ge tydliga svar på någons frågor om vad han verkligen gör på sin fritid.
 • Hjälte med dålig publicitet : Är antingen detta eller en djävul i sikte , med tanke på hur rykten om att han är till ingen nytta verkar hålla sig till honom som flugor till flugpapper. Det visar sig att han villigt gjorde sig själv till en, eftersom att ge sig själv ett rykte om att vara opålitlig och bedrägeri gör det lättare för honom att lura Nobunagas fiender att ge honom värdefull information eller till och med ”alliera sig” med honom.
 • I Want My Beloved to Be Happy : Faller för MC i Hideyoshis rutt, men i en handling av överraskande osjälviskhet, är helt okej att låta det ligga eftersom han vet att hon är nöjd med Hideyoshi.
 • I Was Just Passing Through : Han hävdar att han som lärde MC flera användbara färdigheter på sin rutt bara är att han håller ett öga på henne för att se till att hon inte överger Oda-styrkorna, men det blir snart klart att han verkligen gör det för att hjälpa henne överleva i en period som hon helt klart är dåligt förberedd att leva i.
 • Osannolika målfärdigheter : Det historiska ryktet om att han skulle kunna skjuta hundra mål i rad visar sig vara korrekt; på Sasukes rutt kan han skjuta vad han tror är en flyende Sasuke men är faktiskt en Ninja Log-docka på långt avstånd med perfekt precision.
 • Loners Are Freaks : Föredrar att göra allt sitt (skumma) arbete ensam, vilket frustrerar Hideyoshi oändligt.
 • Manipulativ bastard : Vet hur man vrider på ord och manövrerar andra människor för att uppfylla sina egna mål. Om dessa mål är goda eller onda vet ingen säkert. De är bra, vilket gör honom till ett pragmatisk hjälteexempel på denna trop.
 • Master of the Mixed Message : På sin rutt gör han ständigt retsamma kommentarer om hur mycket han gillar MC:n som gör det oklart om han bara skojade med henne eller om det finns något mer uppriktigt bakom dem. Det visar sig att han var uppriktig hela tiden och använde sitt rykte som en fulländad lögnare för att berätta för henne allt han inte kunde säga utan en sken av hån bakom dem .
 • Moment Killer : Har en förmåga att avbryta intima stunder mellan MC:n och Masamune. Han säger till och med uttryckligen vid ett tillfälle att han medvetet väntar till det mest upprörande ögonblicket för att avbryta dem.
 • Psychotic Smirk : Ser ut att bära ett evigt.
 • Senseless Phagia : Enligt honom smakar all mat likadant för honom och han äter ofta matkombinationer som ser äckliga ut för andra karaktärer.
 • Socker-och-is-personlighet : Fungerar som en självsäker, kvasi-sadistisk retas för det mesta, men visar sig ha en mycket mjukare och mildare sida under det där retandet som börjar dyka upp runt MC när hans tillgivenhet för henne växer.
 • The Tease : Så mycket , till den grad att en av teasers för hans rutt var ett montage av tjugo av hans bästa teases av MC.
 • Trickster mentor :
  • Har nyanser av detta i Hideyoshis rutt; han njuter av att retas/snarka på MC vid varje tillfälle, men ger henne också genuint goda råd om hennes förhållande till Hideyoshi och uppmuntrar henne att finslipa färdigheter hon kan använda för att försvara sig.
  • På sin egen väg är han en fullfjädrad. Han tar på sig att lära MC politik, självförsvar, ridning och andra färdigheter hon behöver för att överleva i Sengoku-eran och trots att han ständigt hånar henne och utsätter henne för Training from Hell , är hans lektioner verkligen effektiva för att hjälpa henne bli bättre anpassad till sitt nya liv.
 • Vitt hår, svart hjärta : Även om hans hjärta inte är helt svart, är hans vita hårfärg tydligt avsedd att lägga till hans olycksbådande och opålitliga utseende.
    Kasugayamas krigsherrar

Tropes gemensamma för krigsherrarna som bor i Kasugayama Castle

 • Back-to-Back Badasses : Den första CG i Shingens rutt visar honom och Kenshin slåss rygg mot rygg mot Nobunagas styrkor.
 • Enemy Mine : Mer än en rutt har Shingen, Kenshin, Yukimura och Sasuke slagit sig ihop med Oda-styrkorna för att ta ut Kennyo efter att ha lärt sig hur han hade manipulerat dem mot varandra från skuggorna.
 • Ensemble med fyra temperament : Shingen (sangvinsk), Yukimura (kolerisk), Kenshin (melankolisk med en skvätt kolerisk) och Sasuke (flegmatisk)
 • Punch-Clock Villain : Utanför strid är Shingen, Sasuke och Yukimura ganska trevliga människor som till och med hjälper MC:n att fly deras slott på vissa vägar eftersom de inte vill att hon ska fastna mitt i fientligheterna mellan dem och Nobunaga. Kenshin är dock lite för blodtörstig för att kvalificera sig för denna trop.
 • Röd Oni, Blå Oni : Kenshin fungerar som den avståndslösa, celibatiska blå oni till Shingens sällskapliga, kvinnliga röda oni, men också som den blodtörstiga, triggerglada röda oni till Sasukes lugna, jämna blå oni.
 • Roaring Rampage of Revenge : Shingen och Yukimura avskyr båda Nobunaga för att ha förstört sitt hemland och/eller vänner och vill ha hans huvud på ett fat. Tyvärr för dem visar sig Nobunaga vara irriterande bra på att hålla sig vid liv.
 • Tändernade lagarbete : Shingen och Kenshin kommer inte överens så bra och har till och med lovat att fortsätta slåss mot varandra efter att de har handlat med Nobunaga.

Shingen Takeda

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_shingen.png

”Du har stulit mitt hjärta. Men oroa dig inte, jag kommer inte att anklaga dig för stöld. Det ville helt klart vara med dig. Gör med det som du vill.”

Röst av: Yuichiro Umehara

En karismatisk och smidig krigsherre som har slagit sig ihop med Kenshin Uesugi för att döda Nobunaga, mottagaren av deras ömsesidiga hat. Men förutom att försöka döda Nobunaga är han en avslappnad kille som älskar att flirta med varje kvinna som korsar hans väg, huvudpersonen inte utesluten.


 • BFS : Han använder ett svärd nästan lika högt som han, som kan ses från hans sprite till höger.
 • The Charmer : Han kommer utan att misslyckas använda de cheesiest pickup-linjer man kan tänka sig på MC varje gång de träffas även om de bokstavligen träffades för två minuter sedan och/eller han vet att hon arbetar för hans fiender.
 • The Chessmaster : Är en briljant strateg som kan läsa andra människor som en bok och hämtar inspiration från The Art of War .
 • Ridderlig pervert : Trots allt hans överdrivna flirtande med MC:n lovar han henne att han inte kommer att flytta från tatamimattan i hennes rum när han besöker henne om hon inte ger honom tillåtelse att gå utanför den (han går sönder detta löfte en gång, men bara att kyssa hennes handled). Dessutom, när hon tackar nej till hans erbjudande att ha en passionerad natt tillsammans i Ch. 8 av sin rutt trots att han är allvarligt frestad, accepterar han det och försöker inte förföra henne längre.
 • Head-Turning Beauty : MC tenderar att bli distraherad av hans snygga utseende och smidighet när hon träffar honom. Hon citerar till och med tropnamnet när hon (bokstavligen) stöter på honom på Hideyoshis väg.
 • Heroisk beslutsamhet : På sin dramatiska väg lyckas han bekämpa sin förvärrade sjukdom i tre månader till trots att han först trodde att han skulle dö under sitt krig med Nobunaga, eftersom han lovade MC att han skulle leva tillräckligt länge för att hon skulle ta honom till hennes moderna tid för att få honom botad .
 • Hidden Depths : Han framstår till en början som bara en skamlös kvinnokarl med ett oändligt utbud av pickup-linjer, men det visar sig senare på hans rutt att han också är en otroligt smart och listig strateg och en Hurting Hero som var tvungen att bevittna hela hans klan och hemland vara förstördes eller erövrades av Nobunaga och är desperat att uppnå sina mål innan hans sjukdom gör anspråk på honom .
 • The Kindnapper : Kidnappar MC under den ursprungliga tron ​​att hon är Nobunagas älskare som behöver ”räddas” från hans hatade fiendes klor, och behandlar henne som en prinsessa under hennes tid på Kasugayama Castle. Men han visar sig ha andra baktankar för att kidnappa henne, så det är diskutabelt hur mycket han passar den här tropen.
 • Ladykiller in Love : Har ett rykte om att aldrig misslyckas med att charma någon kvinna han träffar, men han slutar så småningom flirta med andra kvinnor eftersom hans attraktion till MC blir djupare på hans väg.
 • Not Quite Dead : initialt trodde av Oda styrkor för att ha dött av sin sjukdom (som gjorde att döda honom i verkliga livet och MC ursprungliga tidslinje).
 • Föräldravikarie : Till Yukimura.
 • Sexig man, Instant Harem : Han hälsar MC efter att hon har blivit kidnappad av hans män med en grupp vackra kvinnor som hänger på honom, vilket får henne att likna honom vid en ”skurkaktig James Bond”. Detta undergrävs dock i Hans perspektiv på den här scenen där det avslöjas att kvinnorna faktiskt är spioner som låtsas vara hans harem som en täckmantel och inte har någon fysisk intimitet med honom annat än enstaka tillfälliga kopplingar.
 • Stepford Smiler : Även om hans normalt älskvärda och flirtig personlighet inte är en fullständig handling, märker MC på sin rutt att han fortsätter att använda distraherande kass upphämtningslinjer på henne för att styra deras konversationer bort från mer allvarliga ämnen som han inte vill prata om. om hur nästan allt han älskade och kämpade för förstördes av Nobunaga och hur han sakta dör av en sjukdom som han inte vill att hon ska ta reda på .
 • Sweet Tooth : Älskar godis till den grad att Yukimura tillämpar (eller åtminstone försöker upprätthålla) en strikt ”bara en efterrätt per dag”-regel för honom.
 • Tar kulan : På sin rutt skyddar han MC:n från ett pilskott under hennes flyktförsök som skadar hans arm .

Kenshin Uesugi

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_kenshin.png

”Jag fruktar inte döden. Det är först när jag glider mellan livets och dödens gränser som jag känner mig levande.”

Röst av: Hiroaki Miura

Den mer hänsynslösa och instabila sidan av Takeda-Uesugi-alliansen, han längtar efter en bra, blodig kamp och är till skillnad från Shingen inte en särskilt damälskande eller lycklig kille utanför striden. Trots sitt isiga uppträdande kan han dock vara belastad med mer tidigare ånger och intensiva känslor än han vill släppa på.


 • Bishōnen : Är så vacker att MC till en början misstar honom för en kvinna på Shingens väg.
 • Blood Knight : Den passande titeln ”God of War” tar alltid tillfället i akt att engagera sig i en kamp och säger att hans tid på slagfältet är den enda gången han verkligen känner sig levande.
 • Brutal ärlighet : Om han tycker att en plan är dum eller att någon behöver veta en smärtsam sanning som hans allierade är ovilliga att avslöja, kommer han inte att tveka att säga det högt . Och oftare än inte visar han sig ha en bra poäng.
 • Crazy Jealous Guy : Blir detta till MC på sin rutt.
 • Även ondskan har normer : Trots att han är den mest blodtörstiga medlemmen i Takeda-Uesugi-alliansen blir han så äcklad när han får veta på Hideyoshis rutt att Shichiri planerade att skicka oskyldiga civila till deras död i massor bara för att bromsa Hideyoshi att han kallar en vapenvila med Oda-styrkorna som en ursäkt för att han lät den personen ta till en sådan omänsklig taktik.
 • The First Cut Is the Deepest : Har aldrig känslomässigt återhämtat sig från sin första kärlek, Isehime, som begick självmord efter att de två slets sönder av hans klanmedlemmar som ogillade att hon var dotter till en vanärad krigare. Och han var bara fjorton år när allt detta hände .
 • He-Man Woman Hater : Tycker inte om att komma nära någon kvinna, även om det visar sig att det inte beror på att han hatar dem utan för att den första kvinnan han älskade begick självmord efter att de två kördes isär.
 • I Have Your Wife : På både Ieyasus rutt och Nobunagas romantiska rutt kidnappar han MC och skickar ett meddelande till Nobunaga om hennes kidnappning för att locka Nobunaga att starta ett krig med honom. I Ieyasus rutt görs det med den felaktiga uppfattningen att MC är Nobunagas älskare, medan hans tro är korrekt på Nobunagas romantiska rutt.
 • Jag ska döda dig! : Hotar att döda Sasuke och/eller Shingen när de gör något som misshagar honom. Det antyds att han har gjort detta så ofta att hans hot inte längre stör dem det minsta.
 • I Owe You My Life : Till Sasuke.
 • I Was Just Passing Through : Påstår i det första kapitlet på sin rutt att han inte misshandlade ronin som hotade MC att rädda henne. Hon är inte lurad.
 • Felaktiga ögon : Har ett grönt öga och ett blått öga.
 • Blir aldrig full : Är så bra på att tappa sin sprit att hans allierade fruktar att behöva dricka tillsammans med honom. Enligt Sasuke, men han kan få full – han bara inte uppvisar några symtom på det annat än att vara ännu mer benägna än vanligt att agera innan tänkande.
 • Not Quite Dead : I likhet med Shingen trodde Oda-styrkorna att han var död (och dog verkligen i verkligheten och MC:s ursprungliga tidslinje) innan de får veta att han bara har gömt sig.
 • Socker-och-is-personlighet : Med lite Blood Knight och Yandere-inducerad eld inkastad för gott.
 • Varumärke Favoritmat : Inlagda plommon. Tydligen smakar de riktigt gott i kombination med sake han alltid dricker.
 • Tsundere : Även om den yandere aspekten av hans personlighet betonas mer i hans berättelser, har han också en vana att på vissa vägar låtsas att han inte kunde bry sig mindre om en irriterande kvinna som MC när han i själva verket har blivit förtjust i henne trots av hans initiala fientlighet.
 • Villainous Crush : Utvecklar en på MC i Ieyasus rutt, till Ieyasus förtret.
 • Woobie, Destroyer of Worlds : Blir den här på vägen efter att MC nästan blir mördad av Kennyos män, och bestämmer sig för att det enda sättet att hålla henne verkligen säker är att döda Kennyo, Oda-styrkorna och alla andra som någonsin skulle kunna utgöra ett hot mot henne, även om han måste föra krig med hela Japan för att göra det .
 • Yandere : Medan han försöker hålla tillbaka det , får hans väg honom att hata tanken på att andra män rör eller tittar på MC och han låser in henne en stund i sin fängelsehåla eftersom han inte kan komma på något annat sätt att hålla henne nära honom. Han är också en platonisk version av detta gentemot Sasuke, och hotar att döda honom för att ha försökt lämna hans tjänst på Hideyoshis väg.
  Shingen: Du förstår, Kenshin har ett unikt sätt att behandla saker som är viktiga för honom. Han är faktiskt ganska omtänksam, men någonstans längs linjen vändes det till hans nuvarande, vridna definition av kärlek. Det är att tänka att han hellre dödar något än att släppa det som gör det värre.

Yukimura Sanada

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_yukimura.png

”Jag hatar krig också. Men om det enda sättet att skydda något viktigt är att slåss, då kommer jag att ta till vapen även om jag föraktar det.”

Röst av: Kensho Ono

En vasall till Shingen som också hatar Nobunaga och vill ha honom död av personliga skäl. Han har en personlighet som till en början framstår som fräsch och oförskämd men som döljer en varmare sida.


 • Bryt hans hjärta för att rädda honom : Försöker avsluta sitt förhållande med MC för att förhindra att hon fastnar i kriget han utkämpar. Det går förstås inte. I hans Dramatiska rutt försöker MC också detta när hon får veta att han kommer att dö och skydda henne om hon stannar hos honom, men han kan säga att hon ljuger och är fast besluten att fortfarande jaga efter henne.
 • Clark Kenting : Han kan posera som en resande köpman i Nobunagas stad genom att bara bära civila kläder utan någon ansträngning att dölja eller dölja sitt ansikte. Även om detta kanvara något förklaras av de flesta Sengoku civila känna honom bara genom rykte eller att ha sett honom bara i strid rustning, MC inte inse att ”Yuki” är Yukimura hon läst om i sin tidskrift stammar lättrogenhet.
 • Skyddsförklaring : ”Se till att stanna bakom mig. Jag ska skydda dig.” Det är till och med det centrala citatet på hans profil och orsaken till att han dör i en möjlig framtid skrivet i MC:s tidning på hans Dramatiska rutt .
 • Oblivious to Love : Även om den här tropen överraskande nog inte riktigt kommer upp på sin rutt, drabbas han hårt av den i Sasukes rutt där han är den sista personen i Kasugayama Castle att inse att hans bästa vän har blivit kär i MC och att han själv har fallit för MC också .
 • Räddningsromantik : Hans första möte med MC:n får honom att rädda henne från att gå över en klippa, och hans andra möte med henne (om du väljer hans väg) får honom att rädda henne från banditer också.
 • She Is Not My Girlfriend : A Running Gag i hans rutts första kapitel är att andra misstar honom och MC:n för ett par och de lyfter det därifrån för att sluta höra dem.
 • Tsundere : Kan vara rak och taktlös med sina ord, men kan också bli väldigt mosig med MC.
 • Odödlig lojalitet : Till Shingen.

Sasuke Sarutobi

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_sasuke.png

”Oroa dig inte. Trots mitt utseende är jag en ninja med måttlig awesomeness.”

Röst av: Kenji Akabane

En astrofysikstudent och huvudpersonens tidsresenär som transporterades genom samma maskhål som hon, men skickades tillbaka fyra år tidigare än hon. Han blev Kenshins ninjaassistent och vårdare efter att ha räddat hans liv men fungerar fortfarande som en god vän till huvudkaraktären, kollar ofta in på henne på Azuchi Castle och fortsätter sin forskning om maskhålet för att säkerställa att de vet hur de ska återgå till nuet när tiden kommer.


 • Ascended Fanboy : Är en Sengoku-historiefantast som får arbeta tillsammans med de berömda historiska figurerna han studerade. Han är också en stor fanboy av Ieyasu, till den punkt där Ieyasu bara säger sitt namn får honom att gå in i inre spasmer av fanboyish glädje.
 • Bad Liar : Han är så dålig på att ljuga att han måste icke-verbalt signalera till MC för att hon ska ljuga för dem två vid flera tillfällen.
 • Badass Bookworm : En astrofysikerninja som med lika lätthet kan beräkna banan för maskhål och smyga in i sina fienders slott helt oupptäckt.
 • Blind Without ’Em : Utan sina glasögon kan han missta träd och hängande rullar för människor. Lyckligtvis för honom slår hans ninjamanövrar (nästan) aldrig glasögonen från ansiktet.
 • Kan inte berätta ett skämt : Han försöker dra skämt, men hans oföränderliga ansiktsuttryck gör det svårt att säga när han försöker vara rolig – även om hans helt döda uttryck för det mesta lyckas få hans skämt att gå tillbaka till att vara riktigt rolig .
 • Dulcinea-effekten : Han tillbringade fyra år med att överleva i Sengoku-perioden med huvudmålet att hitta MC och föra henne tillbaka till sin ursprungliga tid. Till och med MC är förvirrad över varför han skulle vara så grundligt hängiven att skydda och hjälpa en kvinna som han bytte sammanlagt två meningar med innan de blev separerade. Det visar sig dock att han beter sig så här inte bara för att hon är en vacker kvinna som han blev kär i vid första ögonkastet – hon är också kvinnan som räddade hans liv för alla dessa år sedan, och han glömde det aldrig.
 • Fatalisten : Ovanligt för en annars mycket logisk person har han en stark ödestro och accepterar allt som händer honom, inklusive att behöva skiljas åt sina vänner upprepade gånger medan han växte upp, som ödesbestämd. Detta gör så småningom att han hamnar i konflikt med MC:n som istället tror på Screw Destinyoch blir upprörd över tanken på att han kan avskriva en eventuell avsked mellan dem som bara öde och inte värt att kämpa emot.
 • Fish out of Temporal Water : Kommer från samma framtid som huvudpersonen, men visar inte denna egenskap så mycket som hon gör på grund av att hon har fyra år mer än henne på sig att vänja sig vid det förflutna…förutom de gånger han halkar till att använda modern slang.
 • Hidden Depths : Under hans känslolösa Straight Man- exteriör har han ett elak sinne för humor och en enorm romantisk streak.
 • Måste få henne att skratta : I sin rutt gör han det till sitt uppdrag att få MC:n att skratta och muntra upp varje gång hon blir rädd eller ledsen.
 • Naughty by Night : Den utåt sett mest stoiske och nördiga killen visar sig få några av de ångaste scenerna i spelet utanför Premium-historier. När han och MC äntligen får sin första gång i hans romantiska rutt, tillbringar han hela dagen med att hänföra henne så noggrant att han måste bära henne ut efteråt eftersom hennes ben är för vingliga för att hon ska kunna gå på egen hand – det imponerande uppvisning av sexuell aptit och skicklighet är något som inte ens Masamune eller Shingen konkurrerar med på sina rutter.
 • Nice Guy : Går konsekvent ut för att besöka och hjälpa MC trots att de tekniskt sett är på motsatta sidor, och väljer till och med att stanna kvar i det förflutna i flera avslut för att kunna hjälpa henne och de andra människorna han har blivit förtjust i .
 • Oblivious to Love : Ger Mitsunari en chans i den här kategorin när det kommer till MC. Även när han berättade rakt på sak med Shingen att MC är förälskad, inte han att inse att en MC är kär i är honom. Och det är inte ens att komma in på hur lång tid det tar för honom att inse sina egna känslor för henne, även om ögonblicket han blev kär i henne inträffade för fyra år sedan .
 • OOC Is Serious Business : När den normalt sett orimliga och lugnt logiska Sasuke blir otroligt upprörd och arg över att MC går med på Yoshimotos plan att använda henne som medlare för att upprätta fred mellan Oda- och Takeda-Uesugi-styrkorna trots faran det skulle utsätta henne i. , det leder till att han äntligen inserhur mycket han älskar henne och inte vill se henne skadad.
 • Perpetual Frowner : Även om han faktiskt ler en hel del runt MC (mer än vad Ieyasu gör, åtminstone), nämns ofta hur han vanligtvis ser uttryckslös ut även när han går in i Sengoku History Fanboy-läget. Enligt honom går det i familjen.
 • Servile Snarker : Även om han inte gnäller på Kenshin hela tiden, är han inte rädd för att vara öppet kritisk mot honom ibland på ett sätt som Kenshins andra underordnade inte gör, vilket Kenshin värdesätter.
 • Smoke Out : Han lärde sig att skapa rökbomber på egen hand (med hjälp av några ihågkomna videohandledningar) och använder dem på minst en väg för att hjälpa sina vänner att fly. Han ger också några av sina rökbomber till MC på flera vägar som ett sätt att skydda sig själv.
 • Stoiska glasögon : Är den enda huvudkaraktären som regelbundet bär glasögon och beskrivs som ”cool och sammansatt” i sin profil.
 • Totally Radical : I humoristisk kontrast till hans vanliga Spock Speak , inkluderar han ibland modern slang i sina meningar som alltid förbryllar Sengoku-folket han är med.
 • Odödlig lojalitet : Trots hans löfte att stanna hos Kenshin som sin ninja, ligger hans sanna lojalitet hos MC som han är villig att riskera till och med Kenshins vrede för att skydda.
 • Weaksauce Weakness : Hans födelsedagsberättelse avslöjar att hans största ”ärkefiende” är fjärilar .

Yoshimoto Imagawa

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_yoshimoto.png
Röst av: Taku Yashiro

En karaktär som först dök upp i Ikémen Sengokus PS Vita-import innan han immigrerade till mobilspelet. Yoshimoto är en avlägsen släkting till Shingen som, liksom han, kan charma damerna utan att ens försöka och gömmer sig i Kasugayama efter att hans klan decimerats av Nobunaga och hans styrkor. Till skillnad från Shingen älskar han konsten och är inte lika förtjust i våldsamma konflikter som de andra krigsherrarna är.


 • The Charmer : Har en mer ”raffinerad” vibe än Shingen, men är fortfarande lika bra på honom på att få kvinnors hjärtan att flacka.
 • Gentleman and a Scholar : En artig, raffinerad man med djup kunskap och kärlek till allt som har med konst att göra.
 • Honor Before Reason : Trots att han vet att den döende Imagawa-klanens dröm om att återta makten de förlorat är dömd att misslyckas, håller han sig fortfarande med dem och är till och med villig att ge upp sitt liv i ett hopplöst Last Stand för att rädda resten av sin klan på Mitsuhides väg eftersom han känner att han inte kan vända ryggen åt sin egen klan.
 • Indifferent Beauty : MC observerar att hur vacker han än är, stoltserar han inte med det eller suger in den beundran han får från kvinnor som Shingen gör.
 • Paper Fan of Doom : Som kan ses av hans stridssprite, bär han en järnribbad fläkt in i striden istället för ett svärd.
 • Puppet King : Var detta för Imagawa-klanen, vilket gör att många karaktärer avfärdar hans förmågor som ledare och att resterna av Imagawa-klanen saknar respekt för honom.
 • Silk Hiding Steel : Trots att han bara är känd som en ”dockaledare” som inte kan slåss som Shingen och Kenshin kan, är det han som lugnt kommer på en plan för att stoppa blodsutgjutelsen i Sasukes väg och pratar med de två Takeda-Uesugi ledarna att gå med på det trots att planen strider mot båda deras slutmål. MC, efter att ha sett detta hända, tänker för sig själv att Yoshimoto ”är en person som håller sin styrka gömd under ytan”.
    Andra karaktärer

Kennyo

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_kennyo.png
Röst av: Tarusuke Shingaki

En ärrad munk som hyser ett ännu djupare och mer bittert agg mot Nobunaga än vad Shingen och Kenshin gör och är villig att manipulera de andra karaktärerna och gå till extrema ansträngningar för att få sjätte himlens djävulskung att lida för slakten av sina medmunkar.


 • A Father to His Men : Känner till namnen på alla munkar som omkom både före och efter han började sitt korståg, och hans väg visar att han fortfarande utför riter för dem i hopp om att ge deras själar frid.
 • Bait the Dog : På Mitsunaris väg ger han en fattig man en påse med mynt för att hjälpa honom att ha råd med medicin till sin sjuke son – en god gärning som i slutändan kommer att bli ingenting eftersom han planerar att få den mannens by att brännas och plundras .
  • Pet the Dog : Men på samma väg räddar han en herrelös katt från att dödas utan någon annan anledning än att han inte ville att den skulle dö. Han är en komplicerad individ.
 • Stridpragmatiker : Kommer inte att tveka att använda underhandstaktik som att förgifta arméernas förnödenheter eller få dem att tro att en annan armé bröt ett vapenstillestånd när de faktiskt inte fick övertaget på Nobunaga. Detta är nödvändigt eftersom Kennyo saknar sin fiendes resurser och tränade krigare: Även om Kennyos anhängare är många, är de flesta bönder eller röstbefriade munkar och bara några av de senare vet hur de ska slåss.
 • Skapa din egen skurk : Han är detta för Nobunaga, vars korståg mot buddhistiska sekter resulterade i massmord av munkar och de som bodde runt templen, inklusive Kennyos hemtempel, som skickade honom på ett rytande hämndramsande .
 • Dark Messiah : Är vördad av sina allierade som en bodhisattva och vill verkligen försvara de förtryckta och nedtryckta… genom att döda otaliga andra människor och ta till hänsynslös och bedräglig taktik som även de mest blodtörstiga av hans fiender slutar med att göra .
 • Death Seeker : Underförstått flera gånger, inklusive under sin egen rutt, där Kennyo direkt säger att han bara är vid liv för att säkerställa att Nobunaga dör. Han förväntar sig att förlora sitt liv i processen och verkar till och med se fram emot det som ett slags fred, även om hans fromhet gör att han också tror att han går direkt till helvetet.
 • Dömd hemstad : Hongan-ji-templet, där Kennyo växte upp och så småningom blev abbot. Enligt Kennyo, Ranmaru och flera NPC:er var templet en plats för välkomst och fred vars invånare var som en familj. Naturligtvis är det dömt av Canon att förstöras i Nobunagas utrensning av buddhistiska tempel och blir Kennyos Start of Darkness .
 • Even Evil Has Standards : På Sasukes väg blir han bestört när han får reda på att Motonaris plan involverar urskillningslöst slakt av oskyldiga civila med vapen som de inte vet hur de ska använda på rätt sätt… men Motonaris försäkran om att detta kommer att hjälpa honom att hämnas på Nobunaga får honom att glömma sin första fasa .
 • Evil Former Friend : Brukade vara bästa vän med Shingen innan hans hat mot Nobunaga gjorde honom ännu mer demonisk och hänsynslös än djävulskungen till den punkt där han ryggade Shingen i den senares väg i samma ögonblick som han ser en möjlighet att döda Nobunaga själv.
 • Good Scars, Evil Scars : Har ett mycket synligt ärr som skär i ansiktet som gör att han ser ännu mer olycklig ut.
 • Gone to the Future : Kennyo och MC tillbringar flera månader i framtiden efter att de återvänt så att MC kan få hennes annars dödliga sår behandlat. MC konstaterar att Kennyo anpassar sig bra och att han till och med låter göra en borsthållare efter att de återvänt till det förflutna eftersom han har vant sig vid att använda moderna pennor.
 • Han som bekämpar monster : Brukade vara en godhjärtad munk tills hans strävan efter hämnd mot Nobunaga drev honom att överge de pacifistiska idealen om en munk och bli lika hänsynslös som mannen han föraktade.
 • Dolda vapen : Han gömmer ett svärd inuti sin bönestav.
 • I Am a Monster : Tror detta helhjärtat, hänvisar till sig själv som en ”demon” och kastar undan sin tidigare moral och vänlighet för att hämnas Nobunaga. En stor del av Kennyos rutt är att MC ser förbi detta och försöker få Kennyo att göra detsamma.
 • Love Redeems : Ett mindre exempel på Mitsunaris rutt; medan hans tillgivenhet för MC inte helt löser honom eller får honom att sona allt han har gjort, förmår det honom att gå med på hennes begäran om att han ska skriva ett brev där han erkänner sina lögner för Ikko Ikki för att få dem att kapitulera fredligt. utan att ta sitt liv. Spelade för fullt i sin egen rutt, förstås.
 • Necessarily Evil : Ser sig själv som detta, medvetet begår hemska handlingar för att hämnas sina bröders död i händerna på Nobunaga, med hans slutliga mål att döda Nobunaga och sätta stopp för hans erövringskrig.
 • Ingen plats för mig där : Han tror att även om han dödar Nobunaga och fred uppstår, har han ingen rätt att leva i den fridfulla världen på grund av allt han har gjort.
 • Inte bra med människor : Han är faktiskt väldigt snäll och vänlig mot djur, och går till och med ut för att rädda en herrelös katt från döden på en väg. Det är människor han hyser skoningslöst agg mot.
  • Kennyos väg visar att han är ganska bra med människor, eftersom han fortfarande är en snäll och klok (om nu mer avlägsen) ledare för sina följare, och förklarar deras lojalitet till honom. Hans hänsynslösa attityd, inklusive mot MC, är ett resultat av hans agg mot Nobunaga.
 • Endast ett namn : Är den enda huvudpersonen som inte får ett efternamn. Det är vettigt: han ÄR en munk, trots allt.
 • Spelar båda sidor : Han manipulerar Oda- och Takeda-Uesugi-styrkorna till att slåss mot varandra med avsikten att låta dem försvaga varandra och sedan slå in för att avsluta de återstående styrkorna.
 • Start of Darkness : Vi ser detta genom tillbakablickar på Kennyos väg, som börjar med honom som ett ungt underbarn till ett fredligt tempel, genom de misslyckade förhandlingarna med Nobunaga, till slakten vid Hongan-ji och Kennyo som fick sitt ärr i Nobunagas händer.
 • Sympathy for the Devil : Trots allt han har gjort, har Masamune och Shingens romantiska rutter huvudkaraktären och hennes kärleksintresse uttrycker sympati för honom och erbjuder honom en Sista andra chansen efter att ha sett hur plågad han faktiskt är av sitt beslut att bli en monster för att hämnas. Detta är också en stor del av hans förhållande till MC tidigt på sin väg, och Shingen dyker upp och försöker övertala Kennyo att ge upp sin hämnd för de som bryr sig om honom.
 • Ta dig med mig : Hur han förväntar sig att en sista konfrontation med Nobunaga kommer att utspela sig. Kennyo förväntar sig inte att klara sig levande, vilket han är helt okej med så länge Nobunaga dör först.
 • Tog en nivå i cynisk : Tidigare en buddhistisk munk som trodde på fred framför våld och på att göra gott för andra, brutaliteten i Nobunagas kampanj och förstörelsen av Hongan-ji-templet fick Kennyo att besluta att hans tidigare väg var dömd att misslyckas och anta Nobunagas metoder.
 • Osäker undergång : I Shingens romantiska rutt släpper han klippan han hänger utanför istället för att kapitulera till Shingen och hans öde är tvetydigt, där Shingens män inte kan hitta hans kropp.
 • The Unfettered : Hans karaktärsprofil säger att han är en känslolös och hämndlysten man som ”kommer att stanna vid ingenting” för att hämnas på Nobunaga.
 • Omedveten bonde : På Kennyos väg avslöjas det att fredsförhandlingarna mellan Kennyo och Nobunaga avbröts medvetet av Kicho, som hävdade att Nobunaga hade mördat Kennyos budbärare och skickat tillbaka honom i bitar.
 • Krigare munk

Ranmaru Mori

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/tumblr_ot97qfrijl1wqnzm6o2_640_9.png
Röst av: Shouta Aoi

En karaktär som först dök upp i Ikémen Sengokus PS Vita-import innan han immigrerade till mobilspelet. Ranmaru är en söt, oskyldigt utseende man som arbetar som Nobunagas sida… och även som Kennyos medkonspiratör som försökte mörda Nobunaga vid Honno-ji.


 • Anti-Villain : Medan han planerade att mörda Nobunaga, kunde han till slut inte gå igenom det efter att MC:n dök upp för att rädda honom och verkar vara mer konfliktfylld än Kennyo om huruvida de gör rätt eller inte.
 • Bishōnen : Hans profil beskriver honom som ”en vacker man” och Kennyo säger kryptiskt i prologen att hans ” berlocker ” har låtit honom komma nära Nobunaga.
 • Chick Magnet : Han är väldigt populär bland kvinnorna i Azuchi i en sådan grad att MC jämför honom med en popidol.
 • Motstridig lojalitet : Mellan Nobunaga och Kennyo.
 • Expy : Pink hårig , pojkaktigt söt, verkar vara en lojal skötare men i hemlighet arbetar för fienden sidan trots att han har betänkligheter om det – alla dessa egenskaper är slående påminner om Nico Meier från Cybird tidigare spel Midnight Cinderella .
 • I Want My Beloved to Be Happy : Får en dubbel känsla av detta i Kennyos rutt, där Ranmaru idoliserar Kennyo och blir kär i Suzuran, men ändå arbetar för att få ihop dem på grund av Suzurans känslor för Kennyo och för att hon får Kennyo att le.
 • Keet : Agerar så här kring Nobunaga och hans allierade. Det är dock inte helt verkligt .
 • Moral Pet : Till Kennyo, som ser honom som en son.
 • Shipper on Deck : För MC och Kennyo på den senares väg, trots att han har känslor för Suzuran själv.
 • Stepford Smiler : Hans Perpetual Smiler- fasad runt Azuchi-krigsherrarna sjunker omedelbart i det ögonblick han är ur deras synhåll och enligt Kennyo har han aldrig en gång sett honom le i sitt sällskap.

Motonari Mouri

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/ikesen_motonari.jpg
Röst av: Katsuyuki Konishi

En karaktär som först dök upp i Ikémen Sengokusscenspelsanpassning innan han immigrerade till mobilspelet. Motonari är en pirat som inte är en del av varken Oda- eller Takeda-Uesugi-styrkorna, men som har sitt eget mörka mål att så död och kaos bland befolkningen i Japan av ännu oförklarade skäl.


 • Mörkhyad blond
 • Hatar att bli rörd : Han rycker till när MC:n rör vid honom i Sasukes Dramatiska rutt. Det antyds att detta beror på någon tragedi i hans förflutna som gjorde att han inte kunde lita på eller känna sig trygg runt andra människor.
 • Omnicidal galning
 • Psycho for Hire : Blir detta i Mitsuhides romantiska rutt när Mitsuhide övertygar honom att tillfälligt alliera sig med honom för att ta ner Yoshiaki Ashikaga med resonemanget att Motonari inte kommer att kunna släppa loss den fullskaliga förödelse han vill ha med den här personen i vägen.
 • Röda ögon, varning
 • White Hair, Black Heart : Hans profil kallar honom ”Black-Hearted Pirate” och han visar sig vara en ännu mer ondskefull Big Bad än Kennyo, motiverad inte av en önskan att hämnas de fallna utan av en önskan att bara titta på världen brinner .
 • Wild Card : Till skillnad från Oda- och Takeda-Uesugi-styrkorna som vill besegra varandra, vill han bara sprida kaos och förstörelse.