Användningen av magi i den här världen har gjort vetenskap och teknik onödig för det mesta. Det magiska riket styrs i första hand av sju kungadömen, som under lång tid var fångade i oändliga krig med varandra. En vapenvila upprätthålls för närvarande av Avari, Qulsum, Luxure, Akedia och Ira.

I bok 3 kapitel 7 av Prinsarnas väg, står det att Saligia och det mänskliga riket en gång var samma värld. Thaumaturges blev besatta av den makt de hade och började dominera över dem som inte hade magi – människor eller vad som blev känt som vardagliga. De människor som inte hade magiska krafter kallade dessa omättliga thaumaturger som ”demoner” och såg på dem med rädsla och vördnad. Men 8 av dessa thaumaturger var inte nöjda med att bara erövra det vardagliga, så de bestämde sig för att de ville styra världen också. Namnen på dessa 8 ”demoner” var Avari, Akedia, Invidia, Ira, Luxure, Qelsum, Tristitas och Voleri. Var och en av dessa thaumaturger skapade sin egen domän som de kontrollerade och förde sedan krig med varandra. I alla fall, det var en thaumaturge som vägrade att lova sin trohet till något av dessa kungadömen och det var Skaparen av Saligia, Vane. Vane var inte girig som de andra thaumaturgerna och fyllde sin magi med känslor av hopp. För att förhindra det vardagliga från att fastna i krigen mellan thaumaturgerna använde hon sin fulla kraft för att skapa en värld som var identisk med det mänskliga riket och förseglade alla thaumaturger där. Denna konstgjorda värld är Saligia.

Saligia gjordes ursprungligen för att efterlikna en del av jorden, men har nu utvecklat sin egen unika kultur och seder. (bok 3 ordlista)

Saligia är en medeltida akronym för de sju dödssynderna på latin:

 • Superbia (Pride)
 • Avaritia (girighet)
 • Luxuria (Lust)
 • Invidia (Envy)
 • Gula (frosseri)
 • Ira (Vred)
 • Acedia (Sloth)

I den engelska versionen får flera av kungadömena i det magiska riket sina namn från de latinska namnen på de sju dödssynderna. I den japanska versionen var dock ländernas namn baserade på Helvetesprinsarna, skrev en klassificering av demoner Peter Binsfeld 1589.

Kungadömena

Kungariket Akedia Kungariket Avari Kingdom of Invidia
Kingdom of Akedia.png
Kingdom of Avari.png
Kingdom of Invidia.png
kungariket Ira Lyxens rike Konungariket Qelsum
Kingdom of Ira.png
Kingdom of Luxure.png
Kingdom of Qelsum.png
Tristitas kungarike Kungariket Vanum Kungariket Voleri
Kingdom of Voleri.png

Andra platser

Colde/The Isle of Colde Isle of Ilinia
Isle of Colde.png

Människoriket

Världen den spelbara karaktären kom från.

Transport

Religioner/organisationer

Vanes kyrka

 • En religion grundad på dyrkan av Vane , Skaparen. Har det största antalet följare i Saligia.

Iritium

 • En grupp av Vanan magiska användare strävade efter att störta den nuvarande världsordningen i Saligia.
 • De skapar förbannade artifcats och sår mörker vart de än går.
 • Omfattningen och omfattningen av Iritium är ännu okänd.
 • Iritium har många hemliga baser.
 • I Princes’ Path avslöjas det att Iritium försöker kombinera Saligia och det mänskliga riket till en enda värld som den en gång var. Efteråt kommer de att ta kontroll över den nya världen.
 • Det finns en underjordisk stad full av Vanan-folk som Iritium har kontroll över. De tvingar dessa Vanan-folk att göra sigilla arcanas varje dag.
 • Iritium förde några av Vanan-folket från den underjordiska staden till deras olika hemliga baser som bevakas av andra Iritium-medlemmar. Dessa Vanan-folk vill inte fly av rädsla för vad som kommer att hända med Vanan-folket i den underjordiska staden om de lyckas fly.
 • Iritium-medlemmar har också Sigillum Arcanums.

Thaumaturge Supremacists

 • De tror att en persons värde är kopplat till deras magiska förmåga. Eftersom vardagliga inte kan använda magi, tror thaumaturge supremacister att de är värdelösa och inte har något syfte.
 • De använder fritt ordet ”Inanitus” eller ”Inanitae” (plural), som en slurr som hänvisar till vardagliga. Det betyder ”värdelös” eller ”tom”.
 • Eftersom Lou anser att människor borde kunna tala fritt, tillåter han dem en plattform på Isle of Colde förutsatt att saker och ting inte blir våldsamma.
 • Hur utbredd denna organisation är och deras sätt att tänka är okänt. De har inte dykt upp i Princes’ Path från och med bok 3 (Dark Magic), kapitel 2 (Extraordinary Emotion), och medan maktkampen mellan thaumaturger och vardagliga är ett tema i Graysons bok 1, gör inte thaumaturge supremacists ett framträdande där heller. Spelet har inte heller visat att någon på akademin är fientlig mot Grayson. Faktum är att i Fenns rutt för händelsen For the Love of Qelsum (som var tänkt att överensstämma med Alla hjärtans dag), får Grayson choklad av några elever. Men i Gryasons rutt i händelsen When the Dawn Comes, berättar Lou för MC att hon inte har sett många thaumaturge supremacister eller blivit utsatta för deras ideologi tidigare eftersom det inte finns många vardagliga på Colde; ön består mestadels av studenter som går på akademin så de stör sig inte så mycket på Colde. Detta kan innebära att de är mer aktiva i vardagliga samhällen inom i kungadömena. Detta stöds av Grayson i samma händelse när han berättar för MC att han har stött på liknande grupper tidigare.

Underjordiska

 • Detta är den saligiska motsvarigheten till den svarta marknaden.