Lista över Tokyo Mew Mew- avsnitt

Avsnitten av Tokyo Mew Mew -animeserien är baserade på mangaserien med samma namn skriven av Reiko Yoshida och illustrerad av Mia Ikumi . Regisserad av Noriyuki Abe och producerad av Studio Pierrot  fokuserar avsnitten på fem flickor med DNA från sällsynta djur som ger dem speciella krafter och låter dem förvandlas till ”Mew Mews”. Ledda av Ichigo Momomiya skyddar flickorna jorden från utomjordingar som vill ”återta” den.

Tokyo Mew Mew
Tokyo Mew Mew DVD.jpg

Den första volymen av Region 2 DVD-release av Tokyo Mew Mew ; släpptes 21 augusti 2002
Ursprungsland Japan
Antal avsnitt 52 (japanska)
26 (engelska)
Släpp
Ursprungligt nätverk TV Aichi , TV Tokyo
Originalutgåva 3 februari 2002  – 26 januari 2003

Sänds på både TV Aichi och TV Tokyo , serien hade premiär den 6 april 2002 och sändes varje vecka tills den avslutades den 29 mars 2003.  4Kids Entertainment licensierade de första 26 avsnitten av serien för den engelskdubbade releasen i North Amerika 2004. Deras utgivning, ursprungligen med titeln Hollywood Mew Mew , skulle redigeras hårt och lokaliseras till den grad att tittarna inte skulle känna igen dess japanska ursprung. Serien kallades senare The Mew Mews och Tokyo Mew Mew i efterföljande pressmeddelanden från 4Kids.

Den engelska dubben hade premiär på 4Kids TV den 19 februari 2005, under namnet Mew Mew Power . Som 4Kids hade meddelat döptes karaktärerna och avsnitten om, scener klipptes, de ursprungliga avsnittets berättelserader modifierades och musiken ersattes med ett nytt partitur.  Tjugotre avsnitt av Mew Mew Power sändes innan serien avbröts efter att 4Kids inte kunde förvärva licensen för de återstående tjugosex avsnitten av serien.  Alla 26 avsnitt av Mew Mew Power sändes i Kanada på YTV 2005, och i Storbritannien på Pop Girl 2008. Mew Mew Powerlicensierades för regionalspråkig sändning i Frankrike av Arès Films.

Avsnitten använder två stycken temamusik: ”My Sweet Heart”, framförd av Rika Komatsu för öppningstemat, och ”Koi wa A La Mode”, framförd av de fem röstskådespelare som spelade Mew Mews, för slutet. I Mew Mew Power English-anpassningen ersätts öppningstemat för avsnitten med ”Team Up”, framförd av Bree Sharp . Nio DVD-samlingar släpptes av Interchannel i Japan.  Även om Mew Mew Power inte har släppts till hemmavideo i Nordamerika, släpptes tio av 4Kids-avsnitten till region 4 i Nordamerika denWarner Bros. Hemunderhållning . Madman Entertainment DVD i Australien och Nya Zeeland av Magna Pacific  och alla tjugosex dubbade avsnitt släpptes till Region 2 DVD i Sydafrika .  Warner Home Vidéo France släppte nio avsnitt av Arès Films dubb av Mew Mew Power till DVD i en enda DVD-volym. De sista 26 avsnitten släpptes i två DVD-boxset i oklippt, franskt dubbat format genom AK Vidéo.

Avsnittslista

Säsong 1

Nej. Titel / Mew Mew Power Titel Regisserad av Skriven av Ursprungligt sändningsdatum [18] Engelska sändningsdatum [19]
1 ”Förvandlas till en katt, hjälten är en förälskad flicka” / ”The Mew Kid in Town”
Transcription: ” Neko ni naru, seigi no mikata wa koisuru shōjo nyan ” ( japanska :ネコになる、正義の味か偑斳方けにゃん)
Noriyuki Abe Masashi Sogo 6 april 2002 26 februari 2005
Medan Ichigo Momomiya är på sin första dejt med Masaya Aoyama badas hon i ett konstigt ljus och ser sig själv slås samman med en katt. Efteråt börjar hon uppvisa kattliknande beteenden. Nästa dag följer Ichigo Masaya in i en park, där en märklig manetliknande varelse tar över en råttas kropp och förvandlar den till ett monster. Ryou Shirogane räddar Ichigo och ger henne ett krafthänge som låter henne förvandlas till Mew Ichigo. Med sina nya krafter besegrar hon monstret och förvandlar det tillbaka till en normal råtta. Efteråt vägrar Ryou att förklara vad som just hände, så den nyanlända Keiichirou Akasaka erbjuder sig att göra det istället.
2 ”A New Comrade, the Hero is a Real Lady” / ”Mew Two”
Transcription: ” Atarashī nakama, seigi no mikata wa chō ojōsama nyan ” ( japanska :新しい仲間、正義の呓方は超ぃは超)
Akihiro Enomoto Masashi Sogo 13 april 2002 5 mars 2005
Ryou och Keiichirou berättar för Ichigo att varelsen hon såg var en parasitisk utomjording, kallad chimera anima . För att stoppa dem infunderade Mew Project fem flickor med DNA från specifika hotade arter, vilket gjorde det möjligt för flickorna att bli ”Mew Mews”. Ichigo börjar arbeta på Cafe Mew Mew medan han letar efter de andra fyra flickorna som bär Mew-märkena. Keiichirou ger henne en robot, Masha , för att hjälpa till med hennes arbete. När han går hem träffar Ichigo Minto Aizawaoch hennes hund. Senare besöker Ichigo Mintos hem för att lämna tillbaka en näsduk, men Mintos hund blir infekterad av en chimär anima. Under striden upptäcker Ichigo att Minto är den andra Mew Mew, Mew Mint. De besegrar monstret och återställer hunden till det normala. Minto jobbar med Ichigo på caféet.
3 ”School Ghost Stories, Finding the Ghost’s True Identity” / ”Pooltergeist”
Transcription: ” Gakkō no kaidan, obake no shōtai mitsukedasu nyan ” ( japanska :学校の怪談、の怪談、ぃばっけの)おばっけ
Jōhei Matsuura Masashi Sogo 20 april 2002 12 mars 2005
Ichigo träffar en blyg och blyg tjej som heter Retasu Midorikawa . Senare på kaféet ser Ichigo henne med tre andra flickor, som försöker tvinga en ovillig Retasu att försöka fotografera ett skolspöke som ryktas. Ichigo ”av misstag” dumpar parfaits på dem för att få dem att lämna Retasu ifred. Efter jobbet går Minto och Ichigo till skolan för att undersöka ”spöket”. Istället hittar de Retasu som var rädd för att bli isolerad på grund av sina nya krafter och började ”spöka” i poolen. Efter en kort kamp lugnar Ichigo och Minto henne genom att förklara hennes Mew-krafter och välkomnar henne till laget. Medan Ichigo går hem, dyker en utomjording vid namn Quicheupp, stjäl hennes första kyss och presenterar sig innan han försvinner igen.
4 ”A Date in Tears, a Secret I Can’t Tell Aoyama” / ”The Lion Thing”
-transkription: ” Namida no dēto, Aoyama-kun ni ienai himitsu nyan” ( japanska :涙のデービ、青山君にあいぃにいいえ)
Hiroaki Nakajima Natsuko Takahashi 27 april 2002 19 mars 2005
Upprörd över att hennes första kyss blev stulen undviker Ichigo Aoyama och tackar nej till en dejt med honom. När hon letar efter chimäranimas leder Masha henne till parken där hon springer in i Masaya. Beslutad att glömma kyssen går Ichigo med på att spendera tid med honom. Quiche attackerar parken och förvandlar ett lejon till en chimär anima. Ichigo lämnar en orolig Masaya bakom sig när hon gömmer sig för att förvandla sig och slåss. Efter att Mew Mint och Mew Lettuce anländer besegrar de tre monstret. När Ichigo hittar Masaya skäller han ut henne för att hon rymt. När de går hem förklarar han sin oro för henne, och Ichigo lovar att inte göra det igen.
5 ”Stormig rytmisk gymnastik, bli en lysande stjärna med en kattdans” / ”Gymewstics”
Transkription: ” Arashi no shintaisō, neko no mai de kagayaku hoshi ni naru nyan ” ( japanska :嵐の新体操、ネコの新体操、ネコなるにゃん)
Noriyuki Abe Tetsuo Tanaka 4 maj 2002 26 mars 2005
Skolans rytmiska gymnastiklag ser Ichigo undvika vägen för en mötande buss genom att hoppa över den, och laget rekryterar henne. Ett löfte från Masaya att komma och heja på henne på gymnastikträffen förändrar Ichigos deltagande från motvillig till entusiastisk. Efter Ichigos spektakulära individuella framträdande attackerar Quiche med en chimär anima. Efter att Mew Mews besegrat monstret fortsätter konkurrensen; men Ichigos prestation sjunker under hennes lags runda på grund av utmattning från kampen. Laget är nöjda med sin andraplats och utser Ichigo till lagets mest värdefulla spelare .
6 ”Piano of the Heart, the Exciting Ball” / ”Party ’Til You Mew”
Transcription: ” Kokoro no piano, tokimeki no butōkai nyan ” ( japanska :心のピアノ、ときめきの舞こ踏ゃ
Junya Koshiba Masashi Sogo 11 maj 2002 2 april 2005
När hon städar caféet går en kvinna fram till Ichigo och Retasu och börjar prata med dem på engelska (spanska i 4Kids-dubben), men de kan inte förstå henne. Masaya dyker upp och översätter åt dem. Kvinnan, Mary McGuire (Maria Rivera i 4Kids Dub), är en pianist som Ryou bad om ett framträdande på en kommande formell fest för att belöna tjejerna för deras goda arbete (festen var ett välgörenhetsevenemang för vilda djur i dubben 4Kids). Under festen dyker Quiche upp och använder en ny teknik för att stjäla Marys (Marias) ande för att skapa en chimär anima. Under striden nämner han namnet på den mystiske utomjordingsledaren Deep Blue . Flickorna använder Marys (Marias) musik för att försvaga monstret, vilket gör det möjligt för flickorna att besegra det och återföra hennes ande till hennes kropp.
7 ”Gå in i Purin, öronen och svansarna är en del av handlingen” / ”Monkey See, Monkey Mew”
Transcription: ” Purin tōjō, mimi to shippo mo gei no uchi ” ( japanska :歩鈴登場、耳とシナテちギ)
Shigeki Hatakeyama Akatsuki Yamatoya 18 maj 2002 9 april 2005
När han återvänder från mataffären stannar Ichigo för att vila på en bänk. En ung flicka, Bu-Ling Huang, börjar utföra akrobatiska trick framför sig och kräver sedan ett tips. Ichigo ger henne en godisbit och springer sedan iväg. Arg, Bu-Ling får Ichigos kattöron och svans att hoppa ut. Förvånad jagar Bu-Ling Ichigo som vill ha sin egen uppsättning öron och svans för att tjäna pengar. Ichigo skriker till slut på henne men senare på caféet tycker synd om flickan när de undrar varför hon så gärna vill tjäna pengar och går för att be om ursäkt. Nästa dag försöker Quiche stjäla Bu-Lings ande, men Mew Mews stoppar honom. Med hjälp av andan från en annan människa som stulits tidigare, attackerar han med en chimär anima. Medan de skyddar Ichigo och Minto, attackerar monstret; Bu-Lings Mew-märke avslöjas och hon förvandlas till Mew Pudding. Hon hjälper dem snabbt att besegra monstret och är extatisk över att gå med i Mew Mews.
8 ”Till den varma källan! Kärlekens mirakel i de mystiska bergen” / ”Spa Blahs!”
Transkription: ” Onsen e GO! Shinpi no yama no ai no kiseki ” ( japanska :温泉へGO!神秘の山の愛の奇跡)
Jōhei Matsuura Tetsuo Tanaka 25 maj 2002 16 april 2005
Tjejerna vinner en dagsutflykt till en semesterort i bergen. På vägen upp på berget stannar de till vid en helgedom för att äta lunch där en pojke vid namn Masazou Aoyamada skriker åt dem för att de har vanhelgat helgedomen för Bacchigappa, bergets gud. Flickorna hittar en naturlig varm källa och stannar för att koppla av. Där får de veta att resorten är under uppbyggnad och att deras prisresa är för följande år. Masazou försöker stoppa byggnadsarbetarna och hävdar att arbetet har skrämt bort de lokala uttrarna och förstör deras livsmiljö. Quiche anländer och stjäl pojkens ande för att skapa en chimär anima. Mew Mews besegrar monstret och återställer Masazous anda. Händelsen får de andra byborna att gå med i Masazous sak för att motsätta sig bygget.
9 ”Min kära bror, minnen finns i bilderna” / ”Vill Mew dansa?”
Transkription: ” Itoshi no onīsama, omoide wa shashin no naka ni ” ( japanska :愛しのお兄様、思い出は写真の中に)
Hiroaki Nakajima Natsuko Takahashi 1 juni 2002 23 april 2005
Medan hon är hemma hos Minto för att låna en klänning, träffar Ichigo sin äldre bror, Seiji, som ska studera utomlands . Hon är ledsen över att höra att de har vuxit isär efter att ha sett ett gammalt foto på de två. Ichigo vill hjälpa syskonen att försonas och bjuder in honom att delta i Mintos nästa balettföreställning . När tjejerna tar med Seiji till Mintos omklädningsrum innan föreställningen, håller Minto sig på avstånd från sin bror. När han lämnar attackerar en chimär anima och Seiji försöker skydda Minto. Efter att Mew Mews besegrat den, säger Minto igen till Seiji att han inte borde slösa bort sin tid där. Han ger henne en bukett blommor och säger till henne att hon fortfarande är viktig för honom.
10 ”The Last Comrade, the Phantom Lone Wolf” / ”Hollywood Mew Mew Part 1″
Transkription: ” Saigo no nakama, maboroshi no ippikiōkami ” ( japanska :最後の仲間、まぼろしの一匹)
Akihiro Enomoto Tetsuo Tanaka 8 juni 2002 30 april 2005
En natt räddar en mystisk tjej två personer från en chimär anima. På caféet läser tjejerna en tidningsartikel om händelsen och inser att ingen av dem är tjejen som visas på bilden. Minto anländer och känner igen flickan som Zakuro Fujiwara , en berömd modell som hon idoliserar. Ryou skickar flickorna till en audition för att träffa henne, men Bu-Lings trick får dem nästan utsparkade. Den natten hittar flickorna henne när hon ber i en kyrka där hon blir attackerad av en flock kråkor infekterade av chimera animas. Innan tjejerna agerade förvandlade Zakuro och besegrar dem alla. Efteråt blir tjejerna chockade när hon vägrar att gå med dem och avfärdar dem som irriterande.
11 ”Having Faith, All Five of Us Are Tokyo Mew Mew” / ”The Taming of the Mew Part 2″
Transcription: ” Shinjiru kokoro, gonin sorotte Tōkyō myūmyū ” ( japanska :信じウ心、五亱心、五人そろっ)ユそろ
Junya Koshiba Masashi Sogo 15 juni 2002 7 maj 2005
Minto är upprörd över Zakuros avslag, och de andra försöker muntra upp henne. Ichigo och de andra går för att prata med Zakuro. Samtidigt närmar sig Quiche Zakuro och erbjuder henne ett avtal om att återställa hennes kropp till det normala om hon går med honom. När tjejerna anländer fångar Quiche Minto, Retasu och Bu-Ling i en alternativ dimension. Han kräver sedan ett slagsmål mellan Ichigo och Zakuro i utbyte mot de fångade vännerna. Ichigo vägrar och återvänder till kaféet där Ryou uppmuntrar henne att lita på Zakuro och dela sina känslor. När Zakuro filmar ett tv-program attackeras han av en chimär anima. Ichigo anländer och slåss mot monstret medan Zakuro räddar de andra. Efter sitt nederlag går Zakuro med på att vara en del av laget. Tydligen sändes hela striden på direktsänd tv, och så presenterar de sig för Tokyo som rättvisans beskyddare, ”
12 ”Identity Revealed, Cherry Blossoms Falling Out of Season” / ”The Main Mew’s Muse”
Transcription: ” Barechatta, kisetsuhazure no sakura chiru ” ( japanska :バレちゃった、季節さずァ)
Shigeki Hatakeyama Masashi Sogo 22 juni 2002 19 februari 2005
Masaya tar med Ichigo till Inohara Park för att visa henne ett stort körsbärsträd som ovanligt blommar under lågsäsong. Nästa dag upptäcker Keiichirou att fem körsbärsträd har blivit infekterade av utomjordingarna som förklarar den tidiga blomningen. Mew Mews siktar på att förstöra dem samtidigt, annars kommer träden att släppa ut ett gift som är farligt för Tokyo. Mew Ichigo tar trädet i Inohara Park, där Quiche väntar på henne. En kamp hindrar Ichigo från att attackera trädet, och det börjar släppa ut sitt gift. Ichigo hoppar in i trädet och förstör det framgångsrikt. Efter att Quiche har lämnat, hittar Mew Ichigo Masaya stående bakom henne efter att han ropat ”Ichigo”.
13 ”Hearts at Odds, Aoyama the Target” / ”Slime and Slime Again”
Transcription: ” Surechigau kokoro, nerawareta Aoyama-kun ” ( japanska :すれ違う心、狙われた青山くん)
Junya Koshiba Akatsuki Yamatoya 29 juni 2002 14 maj 2005
Orolig att Masaya upptäckte hennes identitet undviker Ichigo honom. Senare tänker Ichigo heja på Masaya under en kendomatch men kan inte möta honom. Senare attackerar en svartsjuk Quiche honom med en chimär anima som kan återskapa sig själv när den attackeras. Ichigo försöker bekämpa monstret men kan inte förstöra det. Quiche säger till henne att han kommer att låta Masaya gå om Ichigo blir hans, men Ichigo vägrar och dyker istället ner i slemmet och tar tag i Masayas hand. Hennes kropp börjar glöda och hon bryter sig loss och förstör monstret. Quiche drar sig tillbaka och Masaya ber Mew Ichigo om ursäkt för att han kallade henne ”Ichigo” och förklarade att hon såg ut som någon han kände. Senare tackar han Ichigo för att han kom för att heja på honom och knyter en ringkrage runt hennes hals så att hon inte kan fly från honom längre. Deep Blue är besviken över Quiches fortsatta misslyckanden och skickar ytterligare två utomjordingar, Pie och Tart , för att hjälpa honom att förstöra Mew Mews.
14 ”Akasakas hemligheter, en berättelse om sorglig kärlek” / ”Fjärilar är galna”
Transkription: ” Akasaka no himitsu, setsunai koi no monogatari ” ( japanska :赤坂の秘密、切ない恋の物)
Yutaka Hirata Masashi Sogo 6 juli 2002 10 september 2005
Keiichirou börjar göra en vacker födelsedagstårta till någon, och flickorna funderar över vem den kan vara till för. Senare träffar Ichigo en kvinna vid namn Rei som studerar fjärilar. Hon får senare veta att Rei är Keiichirous ex-flickvän, och den tilltänkta mottagaren av tårtan. Även om de separerade på grund av olika intressen och jobb, fortsätter han att göra hennes nya födelsedagstårtor åt henne. Flickorna försöker få dem att träffas igen för att lösa sina kvardröjande känslor. Hemma hos Reis blir hennes ande stulen av Pie och Tart och används för att göra en chimär anima. Med hjälp från Keiichirou kan de besegra monstret och hämta Reis ande. Till slut går Rei och Keiichirou verkligen skilda vägar.
15 ”Masha, den lilla hjälten – livsfarlig vänskap” / ”Hjälten ligger i mew”
Transcription: ” Chīsana yūsha, masha inochigake no yūjō ” ( japanska :小さな勇者、マシぅ呋ぅぅ呋)
Junya Koshiba Tetsuo Tanaka 13 juli 2002 17 september 2005
Flickorna undrar över Mashas användbarhet utöver att bara upptäcka chimärer och äta parasiterna. Diskussionen får Masha att ifrågasätta hans självförtroende. Medan Mew Mews slåss mot en chimär anima, försöker han slåss vid sidan av och slutar med att han slukas av monstret. Tart and Pie drar sig tillbaka till den främmande dimensionen. Efter upptäckten av Masha försöker Pie extrahera Mashas data. I sin tur använder Masha anslutningen till utomjordingarnas datorer för att skicka ett meddelande till tjejerna, vilket gör att de kan hitta en väg till dimensionen. Innan de går ger Ryou Ichigo ett nytt vapen, Mewberry Rod. När tjejerna når utomjordingsområdet blir de snabbt tillfångatagna, men Masha blir fri och räddar dem. Ichigo använder sin nya attack för att förstöra chimera anima, så att de kan återvända till sin egen dimension. Masha lovar att inte försöka slåss längre.
16 ”Retasu’s Love, an Earnest Love in the Library” / ”Books Of Love”
Transcription: ” Retasu no koi, ichizu na omoi wa toshokan de ” ( japanska :れたすの恋、一途な思いは図書)
Jōhei Matsuura Akatsuki Yamatoya 20 juli 2002 24 september 2005
Retasu träffar en ung man vid namn Norihiro på biblioteket. Hon blir kär i honom och börjar gå dit varje dag för att träffa honom. När han ger henne en present uppmuntrar tjejerna henne att berätta för honom hur hon känner. Under deras nästa möte på biblioteket blir de attackerade av en chimär anima. När Retasu ser Norihiro rusa för att skydda den unga bibliotekarien Satsuki, inser Retasu att hon är tjejen han verkligen älskar. De andra Mew Mews anländer, men monstret börjar läsa en tråkig bok med en hypnotisk röst, vilket får alla flickorna att sova utom boken som älskar Retasu. Hon förvandlar och besegrar monstret. Senare ser hon att Norihiro ger Satsuki en förlovningsring. Även om hon är ledsen över hur hennes första kärlek slutade, säger hon att hon är glad att hon kunde älska någon.
17 ”En riddare i blått! Jag ska skydda dig!” / ”A Knight to Remember Part 1″
Transcription: ” Ao no kishi! Omae wa ore ga mamoru!! ” ( japanska:蒼の騎士! おまえは俺が守る!! )
Noriyuki Abe Masashi Sogo 27 juli 2002 1 oktober 2005
Data som samlats in av Masha avslöjar att utomjordingarna ursprungligen bebodde jorden, men var tvungna att lämna på grund av förändringar i miljön och hamnade på en ännu värre planet. Ichigo är upprörd över detta, men Ryou påminner henne om att det inte är en ursäkt för att försöka döda människor. Ichigo går på en dejt med Masaya, vilket piggar upp henne, men dagen efter är hon förkyld. Flickorna och Masaya besöker, men efter att han lämnat, dyker Quiche upp. Ichigo flyr ut genom ett fönster, medan de andra förbereder sig för att slåss mot flera chimäranimas släppta av Pie och Tart. Ichigo är för svag för att slåss och kan inte skydda sig från Quiche, men räddas plötsligt av en mystisk utomjording som presenterar sig som The Blue Knight .
18 ”Midsommarkärlek! Ichigos hjärta svajar” / ”My Knight In Blue Armor Part 2″
Transcription: ” Manatsu no koi! Ichigo no hāto wa yurayura ” ( japanska :真夏の恋!いちごのハぉーゆのハぉー
Akihiro Enomoto Masashi Sogo 3 augusti 2002 8 oktober 2005
Medan de fyra Mew Mews slåss mot chimäranimas skapade av Pie och Tart, slåss Blue Knight mot Quiche. Han skadas medan han skyddar Ichigo, men ankomsten av de andra Mew Mews får utomjordingarna att dra sig tillbaka. Innan han lämnar säger den blå riddaren till Ichigo att han föddes för att skydda henne. Ryou dyker upp från ingenstans för att fånga Mew Ichigo när hon svimmar av sin sjukdom. På caféet undrar tjejerna vem den blå riddaren är och bestämmer sig för att det måste vara Ryou men han hävdar att han inte vet något om det. På en dejt med Masaya är Ichigo distraherad och inbillar sig att hon träffar Ryou, men upptäcker så småningom att det faktiskt är Retasu och Bu-Ling som spionerade på paret av oro för Ichigo. Efter att Masaya lämnat erkänner Ichigo att hon också tror att Ryou är den blå riddaren. Den kvällen medan Ichigo städar caféet,
19 ”The Power of Kindness, May the Wish Come True in the Sea Depths” / ”A Girl With A Poise”
Transcription: ” Yasashisa no chikara, umi no fukaku ni negai yo todoke ” ( japanska :優しさの力、海の深、海の深、に願いよ届け)
Hiroaki Nakajima Tetsuo Tanaka 10 augusti 2002 15 oktober 2005
På stranden njuter tjejerna av att simma och leka i vattnet. Retasu vet dock inte hur man simmar. En tjej som heter Iruka blir plockad för sin oförmåga att simma trots att hon har ett namn som betyder ”delfin”. Retasu erbjuder support. Senare erkänner Iruka sin förmåga att simma men hon är rädd för vatten. För att uppmuntra henne hoppar Retasu i vattnet men drunknar nästan och skakar hennes självförtroende. Nästa dag attackerar utomjordingarna stranden med chimera animas och orsakar en storm. Under slagsmålet faller en av pojkarna från dagen innan i vattnet. Iruka hoppar in för att rädda honom, och Mew Lettuce följer efter för att rädda dem båda. Mew Lettuces ben kämpar för att simma och förvandlas till en tumlarsvans , vilket gör att hon kan simma lätt och rädda barnen.
20 ”Mother’s Memory, the Big Sister’s in Trouble” / ”Daughter Of The Year”
Transcription: ” Haha no kioku, onēchan ​​wa taihen na noda ” ( japanska :母の記憶、お姉ちゃんの大
Junya Koshiba Akatsuki Yamatoya 17 augusti 2002 22 oktober 2005
När Bu-Ling blir sjuk kommer Ichigo, Minto och Retasu överens om att åka och hämta Bu-Lings lillasyster Heicha från skolan. Heichas lärare förklarar att Bu-Lings mamma dog och hennes pappa är alltid på resande fot, så Bu-Ling är den primära vaktmästaren för sina fem syskon. Den lilla flickan vägrar lämna skolan med de andra, men Bu-Ling kommer för att hämta henne. De andra följer med dem hem för att hjälpa till att ta hand om Bu-Lings syskon. Dagen efter kör Heichas lärare hem henne och erbjuder sig att hjälpa Bu-Ling, men Bu-Ling tackar nej till hennes erbjudande. Tart dyker upp och stjäl lärarens ande för att göra en chimär anima. Bu-Ling är fortfarande för sjuk för att slåss, men de andra anländer och besegrar den. Senare erbjuder läraren att köra Heicha till skolan, men Bu-Ling säger att hon inte skulle få träffa läraren längre så. Istället,
21 ”The Spark of the Heart, Ichigo and Minto at Odds” / ”One Flew Out Of The Mew Mew’s Nest”
Transcription: ” Kokoro no hibana, Ichigo to Minto no surechigai ” ( japanska :心の火花、いちごのとさこ)
Shigeki Hatakeyama Masashi Sogo 24 augusti 2002 29 oktober 2005
Minto har en konstig dröm där hon pratar med sitt sammanslagna djur, den ultramarina lorikeet. Senare på caféet berättar Ryou och Keiichirou för flickorna om ett ämne som kallas mew aqua och dess kraft. Efter sin dröm är Minto bekymrad över deras uppdrag. När hon får reda på att den sent anlände Ichigo var på dejt med Masaya, blir hon arg och trampar ut från kaféet. Senare får tjejerna ett paket med Mintos hänge och uniform i. Zakuro går för att prata med henne medan de andra börjar leta efter mew aqua. Utomjordingarna letar också efter det och hittar det precis när Ichigo, Retasu och Bu-Ling dyker upp. Quiche slår samman fem parasiter i mew aqua, vilket skapar en kraftfull ny chimär anima. Flickorna kämpar för att bekämpa det men Mew Zakuro kan övertyga Minto att förvandla sig och tillsammans besegrar de monstret. De får reda på att mew aqua var en bluff och Minto ber Ichigo om ursäkt för hennes tidigare handlingar.
22 ”Farväl sommar, Ichigos längsta dag” / ”Buggin'”
Transcription: ” Natsu yo saraba, Ichigo no ichiban nagai hi ” ( japanska :夏よさらば、いちごの一番長)い日
Jōhei Matsuura Akatsuki Yamatoya 31 augusti 2002 5 november 2005
När sommarlovet går mot sitt slut måste Ichigo kämpa för att göra klart alla sina läxor innan skolstarten. Utomjordingarna njuter också av den sista sommardagen och undviker att arbeta, men skickar till slut Tart att fortsätta sina planer. Trots att hon inte har någon tid över, går Ichigo med på att gå på en dejt med Masaya, men precis när hon anländer kallas hon tillbaka till kaféet för att hjälpa till att städa upp röran från vattenrör. Ichigo beklagar hennes olösta läxa men får ingen hjälp. Masha upptäcker en chimär anima precis innan de attackeras av en skapad av Tart. Arg, Mew Ichigo besegrar det snabbt, men Tart släpper mer. Ichigo måste tillbringa resten av dagen tillsammans med de andra för att besegra monstren, och lämnar ingen tid att slutföra sina läxor.
23 ”Love is Sudden! Catch the Heart of a Maiden” / ”I’ve Got A Crush On Mew”
Transkription: ” Koi wa totsuzen! Otome no hāto o uketomete ” ( japanska :恋は突然! 乙女のハーとけけとうゑ)
Akihiro Enomoto Tetsuo Tanaka 7 september 2002 12 november 2005
Ichigo upptäcker att hennes skolkompisar Moe och Miwa har blivit förälskade i Ryou och Keiichirou. Även om Ichigo fruktar att hennes vänner kommer att bli besvikna, går hon med på att hjälpa dem. De gör presenter till pojkarna, men när de går till caféet för att presentera dem är pojkarna upptagna med att leta efter mew aqua och ignorerar dem. Sårade, flickorna springer ut från kaféet och Ichigo skäller ut Ryou och Keiichirou för att de ignorerar flickornas känslor. Quiche dyker upp och skapar två chimäranimas av spriten han stal från Miwa och Mow. Ichigo besegrar dem, och flickornas andar återställs, men Quiche tar ett ljus ur sjön innan han försvinner. När Moe och Miwa vaknar tackar Ryou och Keiichirou dem ordentligt för presenterna. Flickorna bestämmer sig för att starta en fanklubb för dem.
24 ”The Wonder Jewel, the Brilliance is in You” / ”Diamonds Are A Girl’s Worst Enemy”
Transkription: ” Fushigi na hōseki, kagayaki wa anata no naka ni ” ( japanska :不思議な宝石、輝たのはな)
Hiroaki Nakajima Natsuko Takahashi 14 september 2002 2005 ( YTV )
Zakuro tar med Ichigo till repetitionen av en smyckesföretagspremiär där hon blir vän med en klumpig besättningsmedlem som heter Tsukiko. Tsukiko vill verkligen att Zakuro ska bära ett regnbågsstenshalsband för showen, men både scenchefen och Zakuro avvisar det för att vara för blygsamma. Ryou, Keiichirou och utomjordingarna tror alla att stenen är gjord av mew aqua. Under showen försöker Quiche stjäla halsbandet. Mew Mews slåss om stenen men har svårt med chimären som Quiche använder tills de får hjälp av den blå riddaren. Efter att monstret har besegrats upptäcker de att stenen inte är mew aqua. Zakuro bestämmer sig för att det inte är en vanlig sten och ordnar så att Tsukiko själv dyker upp i showen iförd en enkel vit klänning och halsbandet, vilket bevisar Tsukikos påstående att stenen kan få vilken tjej som helst att glänsa.
25 ”Hurdles in Love, Ichigo’s Love is Full of Obstacles” / ”The Hunt For Blue Aqua Part 1″
Transkription: ” Koi no hādoru, Ichigo no koi wa shōgai-darake ” ( japanska :恋のハードル、ぁびず)
Junya Koshiba Masashi Sogo 21 september 2002 2005 ( YTV )
När Ryou och Keiichirou upptäcker att mew aqua med största sannolikhet finns under jorden, avbryter Ichigo en dejt med Masaya för att söka efter det. Ryou och Keiichirou bestämmer sig för att använda en gammal stav som grävts fram på den arkeologiska platsen där de först lärde sig om utomjordingarna. Samtidigt är utomjordingarna redan under jorden och söker med chimärer. Quiche planterar också en kokong på toppen av Tokyo Tower. Om en månad kläcks en nattfjäril från den och släpper ut föroreningar över Tokyo. Trött på att leta efter mew aqua, skriker en sur Ichigo av misstag åt Masaya. När hon nästan svimmar tar han henne till sjuksköterskans kontor. Att prata med honom återställer hennes goda humör och de kommer överens om att gå på en dejt. Senare låter Ryou tjejerna gå tidigt från jobbet, men sedan upptäcker Masha och Keiichirou kokongen och Mew Mews rusar till Tokyo Tower.
26 ”Tid, stopp! Mitt hjärta svämmar över av kärlek” / ”Coo Coo Cocoon del 2″
Transkription: ” Toki yo tomare! Mune ni afureru itoshī kimochi ” ( japanska :時よ止まれ! 胸恫あふれが)
Noriyuki Abe Masashi Sogo 28 september 2002 2005 ( YTV )
Mew Mews attackerar kokongen på toppen av Tokyo Tower men kan inte förstöra den, och en enorm mal kläcks från den. Den rör sig för fort för att tjejernas attacker ska kunna träffa den, så Mew Ichigo hoppar på ryggen för att försöka attackera den därifrån. Quiche avbryter och får henne att falla, men den blå riddaren räddar henne. Malen börjar släppa ut sina föroreningar, men Ichigos känslor får mew aqua att reagera. Quiche känner av den och drar den upp ur marken, medan Ryou ger Mew Ichigo den urgamla spöet, Mew Aqua Rod. Med hjälp av kraften från mew aqua och spö, förstör Ichigo malen. Quiche kan dock skicka en del av den mew aqua som användes av attacken till den utomjordiska dimensionen, vilket delvis avslöjar Deep Blues sanna form. Även om det redan är förbi tiden hon skulle träffa Masaya,

Säsong 2 (endast japansk version)

Nej. Titel Regisserad av Skriven av Ursprungligt sändningsdatum [18]
27 ”Jag älskar dig, Aoyamas chockerande bekännelse!”
Transkription: ” Anata ga suki, Aoyama-kun shōgeki no kokuhaku! ” ( japanska :あなたが好き、 青山くん衝撃の告白! )
Shigeki Hatakeyama Masashi Sogo 5 oktober 2002
Timmar för sent kommer Ichigo till mötesplatsen. Först tror hon att Masaya har lämnat, men han dyker upp nära henne och berättar att han väntade på henne och att han älskar henne. Ichigos kattöron dyker upp, men hon gömmer dem med en näsduk och säger till honom att hon också älskar honom. Dagen efter, medan Masaya besöker kaféet, attackerar utomjordingarna på jakt efter den mew aqua staven. Ryou ger Masaya en sömndrog för att slå ut honom så att tjejerna kan slåss. Quiche kan få spöet, men Keiichirou säger att spöet inte har någon mew aqua längre ändå. Efter att utomjordingarna har lämnat börjar alla städa kaféet. Utanför böjer sig Ichigo över den sovande Masaya och funderar på att kyssa honom. Hon blir upphetsad och istället för att hennes öron och svans kommer fram förvandlas hon till en liten svart katt.
28 ”Kattpanik, nyckeln till hemligheten är jungfruns läppar”
Transkription: ” Neko panikku, himitsu no kagi wa otome no kuchhibiru ” ( japanska :ネコパニック、秘密のカギびは乙女びは乙女びは乙)
Jōhei Matsuura Masashi Sogo 12 oktober 2002
Som katt går Ichigo vilse när han försöker fly från en stor amorös katt. Hon finner sig själv stå framför Masayas hus, där han upptäcker henne och tar in henne. Den natten när han sover bestämmer hon sig för att kyssa honom, men av misstag kysser hon hans hund istället. Kyssen förvandlar hennes rygg till en människa, men innan hon kan fly ut genom ett fönster slickar hunden henne och hon förvandlas till en katt igen. Utanför huset hittar den stora katten henne igen, men hon räddas av en liten grå katt som bär en grön snusnäsduk. Ichigo faller i floden, men katten räddar henne igen och säger till henne att han heter Alto innan hon förlorar medvetandet. Hon vaknar tillbaka på land och i sin mänskliga form med Ryou böjd över henne och Alto är borta. Ryou säger till henne att hon måste besegra utomjordingarna så snart som möjligt om hon vill sluta förvandlas till en katt.
29 ”A Forbidden Love? I Can Understand Cats”
Transkription: ” Kindan no koi? Neko no kotoba ga wakaru nyan ” ( japanska :禁断の恋? ネコの言葉がわかるニャン)
Yutaka Hirata Tetsuo Tanaka 19 oktober 2002
Ichigo möter en katt på tågstationen och upptäcker att hon, även i sin mänskliga form, kan förstå honom. Katten, som heter Asano, kommer senare till kaféet och berättar att han letar efter katten han älskar, en Lilac Point – siames vid namn Jacqueline vars ägare flyttat. Flickorna går med på att hjälpa honom att hitta henne, men får veta att hennes ägare har tagit henne till en kattmässa för att hitta en fästman till henne. Asano pratar med henne där, men hon säger att hon inte kan lämna sin ägare eftersom hon är hans mest värdefulla minne av hans avlidna fru. När en av de andra katterna förvandlas till en chimär anima kommer Asano till Jacquelines hjälp. Efter att flickorna besegrat monstret bestämmer sig Jacquelines ägare för att låta de två katterna vara tillsammans.
30 ”Be Honest, Unrequited Love in a Crystal Ball”
Transkription: ” Sunao ni natte, suishōdama ni himeta kataomoi ” ( japanska :素直になって、水晶玉に秘めた牄)思
Hiroyuki Ishidō Natsuko Takahashi 26 oktober 2002
Ichigo ber om råd om hennes förhållande till Masaya från skolans spåkvinna Mariko. Till en början säger Mariko att Masaya är en dålig person, men säger sedan att han och Ichigo är bra för varandra så länge som Ichigo är ärlig mot sina känslor. Nästa dag ser Ichigo Mariko titta på en fotbollsspelare som heter Shunsuke. Senare säger Mariko till honom att han ska bekänna sina känslor för personen han älskar på söndag i parken. Samtidigt letar utomjordingarna efter Marikos kristallkula, och tror att den innehåller mew aqua. På söndagen ser Ichigo Shunsuke i parken och ducka bakom ett träd, där Mariko också gömmer sig för att se vem han möter. Quiche dyker upp och försöker stjäla Marikos ande, men Shunsukes hoppar framför henne för att skydda henne, så hans ande stjäls istället och förvandlas till en chimär anima. De andra Mew Mews anländer, tillsammans med den blå riddaren, och de besegrar monstret och befriar Shunsukes ande. Marikos kristallkula splittras, vilket bevisar att det inte var mew aqua. Shunsuke säger till Mariko att det är hon han väntade på.
31 ”Father’s Back, en match i ett spel med Ichigo On the Line!”
Transkription: ” Chichi no senaka, Ichigo o kaketa ipponshōbu! ” ( japanska :父の背中、いちごをかけた一本勝負! )
Shigeki Hatakeyama Akatsuki Yamatoya 2 november 2002
När Ichigos pappa får reda på att hon har en pojkvän, godkänner han inte. Han kräver att Masaya ska besegra honom i en kendomatch innan han tillåter dem att fortsätta dejta. Ichigo klagar för sin mamma, som förklarar att hennes pappa älskar henne och bara vill skydda henne. Hennes mamma berättar också att de också var tvungna att kämpa för att vara tillsammans när de var unga. Ichigo skyndar sig för att stoppa kampen och påminner sin far om det förflutna och hur hennes mamma gjorde samma sak för honom. Även om han inte vill inse att hans ”lilla flicka” växer upp, ger han motvilligt sitt godkännande av förhållandet.
32 ”Princess Fight, hjälten som pengar inte kan köpa”
Transkription: ” Ojōsama taiketsu, okane ja kaenai seigi no mikata ” ( japanska :お嬢さま対決、お金じゃ買えっ瑳)
Noriyuki Abe Akatsuki Yamatoya 9 november 2002
Minto överraskar de andra tjejerna genom att bjuda in dem till ett teparty. När de anländer möter de en bortskämd, rik tjej som heter Kanna, som förklarar att hon är Mintos ”eviga rival”. En låda kommer med något som Minto ville dela med alla. När han tittar i närheten, tror Quiche att det måste vara mew aqua och försöker ta lådan. Kanna inser inte faran och tar tillbaka lådan. Quiche släpper lös en chimär anima och Minto räddar flickan från monstret. De andra förvandlas och slåss mot monstret, men förlorar tills Blue Knight anländer och avslöjar sin svaga punkt, vilket gör att Mew Ichigo och Mew Mint kan besegra monstret. Efteråt erkänner Kanna att hon alltid har avundat Minto. Lådan öppnas för att avslöja att det är ett speciellt te som Minto ville dela med sina vänner. De bjuder in Kanna att gå med dem,
33 ”The Fiancé Appears, Purins fated Marriage”
Transkription: ” Konyakusha arawaru Purin, unmei no kekkon ” ( japanska :婚約者現わる 歩鈴、運命の結婚)
Jōhei Matsuura Tetsuo Tanaka 16 november 2002
Medan Mew Mews kämpar mot en av Tarts chimärer, dyker en ung man vid namn Yuebin Ron upp och besegrar den med sina bara händer. En lärling till Bu-Lings far, han har kommit för att tillbringa en natt med att tävla med Bu-Ling så att han kan bli efterträdaren till familjens kampstil. Han besegrar Bu-Ling och säger till henne att hon också nu måste bli hans fästmö. Medan han pratar välter han av misstag Bu-Lings fotoalbum och skadar det. Upprörd låser Bu-Ling in sig på kaféet där Tart attackerar henne. Medan de andra tjejerna sitter fast och slåss mot Quiche och besegrar hans chimera anima, räddar Yuebin Bu-Ling. Efteråt åker Yuebin till Kina för att fortsätta sin träning så att han kan vara stark nog att skydda sin framtida fru.
34 ”Det viktigaste, att tro på någon”
Transkription: ” Ichiban taisetsu na koto, dareka o shinjiru kimochi ” ( japanska :一番大切な事、誰かを信じる気持
Miki Fujimoto Masashi Sogo 23 november 2002
Tjejerna deltar på en öppen marknad där Retasu säljer en mängd olika dockor som hon gjort själv, som är populära bland publiken. Den sista dockan köps av den berömda dockmakaren Ayano Uemura som bjuder in Retasu att arbeta med henne på hennes verkstad. Retasu tar glatt emot och de gör en docka tillsammans som Ayano tar med till en utställning. När flickorna går för att se dockan upptäcker de att Ayano tog all äran för att han gjorde den och förnekar att Retasu hjälpte henne. Quiche dyker upp och stjäl Ayanos ande för att göra en chimär anima. Flickorna förvandlar och besegrar monstret och återställer Ayano till det normala. Efteråt erkänner Ayano att hon var avundsjuk på Retasus talang och hade slut på nya idéer. Retasu förlåter henne och säger till henne att hon inte bryr sig om vems namn som står på dockan så länge det gör människor glada.
35 ”Gråt inte, Lonely Little Zakuro”
Transkription: ” Nakanaide, hitori botchi no chīsana Zakuro ” ( japanska :泣かないで、ひとりぼっちの小さなき)
Akihiro Enomoto Natsuko Takahashi 30 november 2002
Ichigo träffar en ensam tjej som heter Momoka vars föräldrar alltid är upptagna. Ichigo får reda på att hon är ett fan av Zakuro, så hon berättar för Zakuro om flickan. Zakuro stöter senare på flickan på en restaurang. Momoka är upprörd över att få veta att hennes föräldrar har avbrutit sina middagsplaner, men Zakuro försäkrar henne att hennes föräldrar fortfarande älskar henne och bjuder in flickan att äta middag med henne istället. Dagen efter skickar Momokas föräldrar henne ett vackert hänge som Quiche tror är gjord av mew aqua. När dagisen håller familjepicknick dyker inte Momokas föräldrar upp och den upprörda tjejen springer iväg. På vägen tappar hon näsduken som Zakuro gav henne. Quiche erbjuder sig att hjälpa henne om hon ger honom sitt hänge. Zakuro kommer för att hjälpa henne, men blir insnärjd i några vinrankor av Quiche. Efter att ha insett att hänget inte innehåller någon Mew Aqua, lämnar Quiche. Zakuro lämnar tillbaka näsduken och hänget till Momoka. Hennes föräldrar kommer för picknicken och Zakuro känner sig säker på att de inte kommer att lämna henne ensam igen.
36 ”Shirogane’s Past, hemligheten bakom Mew Mews födelse!”
Transkription: ” Shirogane no kako, myūmyū tanjō no himitsu!! ” ( japanska :白金の過去、ミュウミュウ誕生の秘密!! )
Junya Koshiba Akatsuki Yamatoya 7 december 2002
Ichigo försöker prata med Ryou om problemen som orsakas av hennes kattgener, men han ignorerar henne. På väg till skolan förvandlas Ichigo till en katt igen och hamnar i trubbel, men räddas av Alto som också kysser henne för att återställa henne till det normala. Trots hans kämpande tar Ichigo upp honom och blir chockad när han plötsligt byter till Ryou. Efter skolan går hon till caféet där Keiichirou berättar historien om Mew Project, som startades av Ryous pappa. Efter att hans föräldrar dödats av en gammal chimär anima, bestämde sig Ryou för att fortsätta sin fars forskning. Han ville vara säker på att sammanslagningsprocessen var säker och testade den genom att slå samman sig själv med kattgener. Detta gav honom möjligheten att ändra till en katt efter behag, men bara i 10 minuter åt gången, annars förblir han en katt permanent. Ichigo lovar att göra sitt bästa som Mew Mew.
37 ”Tears of Brilliance, a Christmas for Two”
Transkription: ” Kagayaki no namida, futarikiri no kurisumasu ” ( japanska :輝きの涙、二人きりのクリスマス)
Shigeki Hatakeyama Tetsuo Tanaka 14 december 2002
När julen närmar sig blir Ichigo deprimerad när hon tänker på hur hon regelbundet ljuger för Masaya för att dölja att hon är en Mew Mew. Zakuro bjuder in henne att gå och shoppa med henne och säger till Ichigo att eftersom hon inte kan öppna sitt hjärta bör hon ge Masaya något som speglar hennes känslor. Ichigo väljer ett halsband som heter ”Tears for Christmas”. Hon är fortfarande till en början ovillig att möta honom, men ordnar till slut att träffa honom vid den stora julgranen i Odaiba . Medan hon väntar attackerar utomjordingarna. När Ichigo förvandlas, får hennes känslor mew aqua att materialisera sig på toppen av trädet. Tillsammans med de andra förbereder sig Mew Mews för att slåss mot utomjordingarna för att skaffa den.
38 ”Den heliga nattens mirakel, de försvunna hemligheternas natt”
Transkription: ” Seiya no kiseki, himitsu no kieta yoru ” ( japanska :聖夜の奇跡、秘密の消えた夜)
Junya Koshiba Masashi Sogo 21 december 2002
Utomjordingarna tillför mer energi till mew aqua, vilket gör att området riskerar att förstöras. Mew Mews kan minska kraften i explosionen, men ingen hade märkt att Masaya var i närheten. Han träffas av ett av fragmenten av mew aqua och slås medvetslös. På sjukhuset vakar Ichigo över honom och pratar med honom och berättar att hon är ledsen för att hon döljer sanningen för honom. När hon gråter reagerar mew aqua och det börjar snöa. Masaya vaknar och de återvänder till trädet där Ichigo berättar för Masaya sanningen om att hon är en Mew Mew. Masaya säger till henne att han redan visste, och att det inte stör honom. Han låtsades inte veta eftersom det var vad hon verkade vilja. Ichigo ger honom halsbandet.
39 ”A Dream Trap! The Last Days of the Mew Mews”
Transkription: ” Yume no wana! Myūmyū saigo no hi ” ( japanska :夢の罠!ミュウミュウ最後の日)
Hiroaki Nakajima Tetsuo Tanaka 28 december 2002
Pie skapar en chimär anima som kan manipulera drömmar. Monstret sövar Ichigo och förvandlar sig till en kopia av henne för att gå till caféet och skicka in de andra fyra flickorna i Ichigos drömmar. De förvandlas, men när drömmen manipuleras av chimera anima, skickas deras attacker tillbaka mot dem. De inser att de måste väcka Ichigo för att vinna, men kan inte göra det. Quiche stoppar plötsligt Pie från att döda Ichigo och väcker henne och befriar de andra. Efter att de besegrat chimera anima försöker Quiche döda Mew Ichigo, men han är fortfarande för skadad från sin senaste strid med Blue Knight. Ichigo skriker åt utomjordingarna, men de berättar för henne att de slåss för sina vänner. Mew Mews inser att utomjordingarna har sina egna känslor och något de försöker skydda, samma som dem.
40 ”Ni två är vänner? Purin i överhängande fara!”
Transkription: ” Futari wa tomodachi? Purin, kikiippatsu!! ” ( japanska :二人は友達?歩鈴、危機一髪!! )
Jōhei Matsuura Akatsuki Yamatoya 4 januari 2003
Masaya har konstiga drömmar där en oidentifierad röst säger åt honom att vakna. Samtidigt tittar Bu-Ling på föreställningen i Tokyo Dome när ett stort hål öppnar sig i golvet. Hon förvandlar och undersöker och hittar Tart under kupolen. Han berättar för henne att de kommer att få hela området att kollapsa genom att låta chimera animas gräva hål under det, med början med kupolen. Medan det visar upp sitt monster, går det utom kontroll och lämnar, och fångar Mew Pudding och Tart inuti av fallande skräp. Men Mew Pudding är glad och säger till Tart att eftersom de båda är fångade behöver de inte slåss. Hon ger honom lite godis och börjar kalla honom ”Taru-taru.” Utanför besegrar de andra Mew Mews chimera anima och använder sedan sina krafter för att hindra kupolen från att kollapsa medan den evakueras. Tart bestämmer sig för att det skulle vara tråkigt om Bu-Ling dog, så använder sina krafter för att få träd att växa runt kupolen så att rötterna stödjer den. Han teleporterar Bu-Ling till ytan och hon säger att de är vänner nu. Han skriker åt henne och går, men ler medan han tittar på godiset hon gav honom.
41 ”Vindarna som ger lycka, en allvarlig bön”
Transkription: ” Shiawase o hakobu kaze, ichizu na inori ” ( japanska :幸せを運ぶ風、一途な祈り)
Akihiro Enomoto Natsuko Takahashi 11 januari 2003
Utomjordingarna bestämmer sig för att använda speciella chimärer för att släppa ut föroreningar i Tokyobukten. Mew Mews anländer, utan Retasu, och finner sig behöva bekämpa många mindre chimärer gjorda av fisk. Mew Lettuce och Ryou anländer med båt, men det större monstret förstör det och de kastas i vattnet. Medan de andra besegrar fiskmonstren genom att kombinera Minto och Bu-Lings attacker, försöker Retasu rädda den drunknande Ryou. Hennes känslor aktiverar mew aquan runt hans hals, vilket gör att hennes ben ändras till en tumlarfena och enkelt för Ryou tillbaka till ytan. Mew aquan försvagar den återstående chimera animaen, vilket gör att de kan besegra den.
42 ”Zakuro’s Dilemma, Only Four Mew Mews Now”
Transkription: ” Zakuro no mayoi, yonin ni natta myūmyū ” ( japanska :ざくろの迷い、四人になったミミたミミ)
Shigeki Hatakeyama Masashi Sogo 18 januari 2003
Zakuro erbjuds en ledande roll i en film i Hollywood , men detta skulle kräva att hon flyttade till Amerika. Hon har inte bestämt sig för om hon ska ta jobbet eller inte, men hon säger till Ichigo att tjejerna fortfarande inte vet något om att rädda jorden och att hon håller på att tappa tålamodet med dem. Samtidigt får Quiche veta att förhållandena på hans planet har blivit värre och att han måste skynda sig att hitta mew aqua så att han kan rädda sitt folk. Flickorna förnyar också sitt sökande efter mew aqua, men när utomjordingarna dyker upp vägrar Zakuro att förvandla sig. Mew Mint blir skadad när han skyddar Zakuro, men Zakuro gör ingenting. Efter striden på caféet klagar Ichigo till Ryou som agerar likgiltig. Flickorna bestämmer sig för att konfrontera Zakuro om hennes beteende. Masha leder dem till en kyrka där de hittar Zakuro med Quiche.
43 ”Vän eller fiende? Slåss, storasyster!”
Transkription: ” Teki ka mikata ka? Tatakatte onēsama!! ” ( japanska :敵か味方か?戦ってお姉さま!! )
Hiroyuki Ishidō Masashi Sogo 25 januari 2003
Quiche berättar för flickorna att Zakuro har svikit dem och bjuder sedan in Zakuro att gå med dem. Ichigo skriker på Quiche, och han berättar mer om Deep Blue, deras ”gud” och att mew aqua behövs för att hjälpa honom att vakna, innan han teleporterar iväg med Zakuro. Ryou kallar resten av Mew Mews till ett fågelreservat, där de tror att en svan håller i mew aqua. När de försöker ta reda på hur de ska hitta svanen samlas alla fåglarna i området nära och inser att Minto kan förstå dem. När svanen är på väg att ge dem mew aqua attackerar utomjordingarna men Minto vägrar att förvandla sig. Svanen flyger fram till henne och tutar på henne, men Minto vägrar lyssna. Det absorberar mew aqua och flyger iväg. Efteråt förklarar hon att fåglarna ropade på hjälp. Ichigo tror fortfarande att Zakuro inte har svikit dem; Minto säger att människor förändras. Den kvällen på caféet avslöjar Ryou att Zakuro berättade för honom att hon kände att de fortfarande var små flickor och inte de riktiga krigarna de skulle behöva vara för att skydda jorden. Flickorna rusar iväg till helgedomen för att stoppa Mew Zakuro och Mew Mint, som har börjat slåss mot varandra. När Mew Ichigo försöker lugna Minto dyker det upp en twister skapad av utomjordingen som suger in alla fåglar. Mew Mint flyger in i twistern och hämtar mew aqua från svanen. Mew Ichigo använder sin kraft för att stoppa twistern och utomjordingarna drar sig tillbaka. Zakuro ber om ursäkt och förklarar att hon var besvärad över att tjejerna lyssnade på rykten istället för att tro på varandra. Flickorna rusar iväg till helgedomen för att stoppa Mew Zakuro och Mew Mint, som har börjat slåss mot varandra. När Mew Ichigo försöker lugna Minto dyker det upp en twister skapad av utomjordingen som suger in alla fåglar. Mew Mint flyger in i twistern och hämtar mew aqua från svanen. Mew Ichigo använder sin kraft för att stoppa twistern och utomjordingarna drar sig tillbaka. Zakuro ber om ursäkt och förklarar att hon var besvärad över att tjejerna lyssnade på rykten istället för att tro på varandra. Flickorna rusar iväg till helgedomen för att stoppa Mew Zakuro och Mew Mint, som har börjat slåss mot varandra. När Mew Ichigo försöker lugna Minto dyker det upp en twister skapad av utomjordingen som suger in alla fåglar. Mew Mint flyger in i twistern och hämtar mew aqua från svanen. Mew Ichigo använder sin kraft för att stoppa twistern och utomjordingarna drar sig tillbaka. Zakuro ber om ursäkt och förklarar att hon var besvärad över att tjejerna lyssnade på rykten istället för att tro på varandra.
44 ”Staden som blev en skog! Vad gör Ichigo Smiling”
Transkription: ” Mori ni natta machi! Ichigo no egao o mamoru mono ” ( japanska :森になった街!いちごの笑ごギよよよ)
Miki Fujimoto Tetsuo Tanaka 1 februari 2003
Ryou och Keiichirou får veta att mew aqua kan ha gjorts av utomjordingarna när de bebodde jorden. En konstig typ av energi börjar växa fram i Tokyo och träd växer utom kontroll och förvandlar staden till en skog. Mew Mews hittar något som ser ut att vara en stor mew aqua i ett träd, men innan de samlar in det kommer Tart och förvandlar trädet till en chimär anima. Under kampen inser Mew Ichigo att Ryou inte kan vara den blå riddaren eftersom de båda dyker upp i striden för att hjälpa henne. Mew Mews besegrar monstret, men de kan inte ta reda på vad som fick skogen att dök upp i första hand.
45 ”Mysteriet löst! Sanningen om den blå riddaren”
Transkription: ” Hodoketa nazo! Ao no kishi no shinjitsu ” ( japanska :解けた謎!蒼の騎士の真実)
Junya Koshiba Natsuko Takahashi 8 februari 2003
På Alla hjärtans dag bestämmer sig Ichigo för att göra choklad till Masaya, med hjälp av Keiichirou. På väg att träffa honom blir hon attackerad av Quiche som slår bort hennes förvandlingshänge. Masaya känner att Ichigo är en fara och kommer till hennes räddning. Efter att Quiche skadat honom börjar Masaya glöda och förvandlas till den blå riddaren, men med skadan kan han inte kämpa med sin fulla styrka. Precis som Quiche är på väg att döda honom, griper Ichigo hennes hänge och springer framför Masaya för att blockera attacken med hjälp av en sköld från hänget. Ichigo avvisar Quiche och han går. Senare, när Masaya njuter av chokladen från Ichigo, undrar Quiche vem eller vad Masaya och den blå riddaren egentligen är.
46 ”En ny förstärkning! Kamraterna som skyddar jorden!”
Transkription: ” Atarashī senryoku! Chikyū o mamoru nakama ” ( japanska :新しい戦力!地球を守る仲間)
Jōhei Matsuura Masashi Sogo 15 februari 2003
Masaya börjar ha profetiska drömmar, inklusive en där han är inbjuden att gå med i laget och en där han ser Ichigo gråta. Nästa dag går hans första dröm i uppfyllelse, mot Ryous protester och Zakuros oro, och han blir medlem i Mew Project. Gruppen går för att undersöka ett konstigt ljus som sänds ut från en flod för att avgöra om det är mew aqua. Utomjordingarna går också till floden. När de två grupperna slåss, hoppar Mew Pudding och Tart båda i floden för att leta efter mew aqua, och upptäcker så småningom att det inte finns någon. Efter att Mew Ichigo använder sin attack för att öka den blå riddarens svärds kraft, förstör han de många chimäranimas som Pie använder. Ljuset försvinner och utomjordingarna lämnar medan Mew Mew undrar vad som pågår.
47 ”Kärlekens kraft! Jag ska skydda dig, Aoyama!”
Transkription: ” Ai no pawā! Aoyama-kun wa watashi ga mamoru!! ” ( japanska :愛のパワー!青山君は私が守る!! )
Junya Koshiba Akatsuki Yamatoya 22 februari 2003
Deep Blue beordrar utomjordingarna att förstöra Blue Knight. De bestämmer sig för att kidnappa Mew Ichigo för att dra ut honom. Samtidigt är Ichigo glad över att Masaya nu arbetar på Cafe Mew Mew. Nästa dag attackerar utomjordingarna med en chimera anima som liknar en stor bläckfisk. Masaya, som Blue Knight, ansluter sig till Mew Mews i striden. Varelsen fångar Mew Mews och Blue Knight tvingas släppa sitt svärd när Pie och Tart hotar att döda Ichigo. Den kan fånga Mew Mews, inklusive Ichigo, i sina armar. Pie och Tart tvingar den blå riddaren att döda Ichigo. Utomjordingarna attackerar honom sedan upprepade gånger, men innan de kan döda honom bryter Mew Ichigo sig plötsligt loss och attackerar utomjordingarna med en otrolig ny kraft. När Pie och Tart flyr undrar den närliggande Quiche var kraften kom ifrån, eftersom han är säker på att den inte kom från Ichigo.
48 ”En labyrint i en annan dimension! Quiche’s Gamble!”
Transkription: ” Ijigen no meiro! Kisshu no kake!! ” ( japanska :異次元の迷路!キッシュの賭け!!)
Akihiro Enomoto Tetsuo Tanaka 1 mars 2003
Gruppen letar efter mew aqua runt en stor klippformation i skogen när tjejerna och Masaya separeras. Något konstigt börjar hända och alla förvandlas. Masaya förvandlas till den blå riddaren, men faller från klippan och återgår till det normala. Quiche konfronterar honom och avslöjar att han inte kan behålla sin Blue Knight-form om han inte skyddar Ichigo. Utomjordingen flyttar för att döda Masaya, men Mew Ichigo transporterar och dyker upp mellan dem. Masaya slås medvetslös när Quiche försöker döda Ichigo. Detta utlöser Masayas förvandling, men hans krafter går utom kontroll på grund av hans ilska mot Quiche. Den andra Mew Mews teleporterar till Mew Ichigo precis i tid för att sätta upp en sköld runt henne när stenen exploderar från den blå riddarens kraft. Masaya återgår till det normala, till synes oskadd.
49 ”The Blue Awakening, Another Appearance!”
Transkription: ” Ao no mezame, mō hitotsu no sugata! ” ( japanska :青の目覚め、もうひとつの姿! )
Shigeki Hatakeyama Akatsuki Yamatoya 8 mars 2003
Ryou och Keiichirou säger åt flickorna att ta semester, känner att den sista striden närmar sig och vill att de ska bli fräscha. Ichigo kan dock inte hitta Masaya att njuta av stilleståndet med. Samtidigt berättar Quiche för Pie och Tart att han kommer att använda Blue Knights krafter istället för att vänta på att Deep Blue ska vakna. Pie håller inte med, men Tart är övertygad. De släpper alla chimäranimas de har för att distrahera Mew Mews och Blue Knight, medan utomjordingarna söker efter Masaya. Ryou inser att det är en fälla och skickar Mew Mews för att hitta Masaya också. När tjejerna så småningom hittar honom ligger han medvetslös. Mew Ichigo närmar sig honom, men han förvandlas till den blå riddaren. All den konstiga energin i staden samlas runt honom och han förvandlas igen, till Deep Blue.
50 ”Ichigo’s Trial! I Am a Mew Mew”
Transkription: ” Ichigo no shiren! Atashi wa myūmyū ” ( japanska :いちごの試練!あたしはミュウミュウ)
Katsuyoshi Yatabe Natsuko Takahashi 15 mars 2003
När Ichigo inte tror på att Masaya är Deep Blue, förklarar Pie varför de har väntat på honom. Ichigo försöker nå Masaya och visar honom klockkragen, men den är värdelös. Oförmögna att slåss mot honom, skyndar de andra Mew Mews för att skydda Ichigo när utomjordingen attackerar henne, och så småningom blir de tillräckligt sårade att de tvingas tillbaka till sina mänskliga former. När Deep Blue använder sitt svärd för att förstöra Tokyo inser Ichigo äntligen att han inte är Masaya längre och attackerar, men han är för stark. Ryou anländer och skyddar henne från hans attack och berättar sedan att allt är precis som jorden ville att det skulle vara, att planeten valde henne och de andra Mew Mews för att skydda den. Hennes beslutsamhet förnyades, den sista striden börjar.
51 ”Den sista striden! Jag tror på ditt leende”
Transkription: ” Saigo no tatakai! Anata no egao o shinjiteru ” ( japanska :最後の戦い!あなたの笑顔を信じてる)
Hiroyuki Ishidō Masashi Sogo 22 mars 2003
Deep Blue teleporterar till sin bas, där Keiichirou upptäcker den sista mew aquan. Pie skapar en chimera anima som liknar den som dödade Ryous föräldrar. Som Mew Mews strid försöker Mew Ichigo nå Deep Blues bas. Pie går efter henne, men Tart skyddar henne och dödas av Pie. Ichigo når rummet med mew aqua precis som Deep Blue gör och han attackerar. Quiche dyker upp och låtsas att han ska döda Mew Ichigo, men teleporterar istället precis framför Deep Blue och försöker attackera. Deep Blue undviker attacken och dödar honom. Quiche dör i Ichigos armar medan hon gråter, vilket speglar Masayas profetiska dröm. Deep Blue börjar skrika och släpper ut enorma mängder energi. Den slår Ichigo medvetslös och förstör alla chimärer och allt annat runt basen. Pie använder sina fans för att skydda Mew Mews, på bekostnad av sitt eget liv. Inne i basen kommer Mew Ichigo till och hittar Deep Blue som står framför henne. Han tappar sitt svärd och kallar henne vid namn, och avslöjar att Masaya har återtagit kontrollen över kroppen.
52 ”Vi tjänar jordens framtid!”
Transkription: ” Chikyū no mirai ni, go hōshi suru nyan! ” ( japanska :地球の未来に、ご奉仕するにゃん! )
Junya Koshiba Masashi Sogo 29 mars 2003
Masaya och Ichigo inser att den sista mew aquan finns inuti hans kropp. Deep Blues ande återuppstår, trots Masayas försök att återta kontrollen. Så småningom vinner Deep Blue och påstår sig ha förstört Masaya fullständigt. Han går för att aktivera mew aqua så att han kan förstöra jorden. Masayas ande kommer ut ur hans kropp och drar också ut Deep Blues ande. Han säger åt Ichigo att attackera, med vetskap om att det kommer att döda dem båda. Innan han dör säger han till Ichigo att han ville rädda jorden och att han älskar henne. Med Deep Blues död släpps mew aquan, och läker den förstörda staden, Mew Mews sår och återupplivar de döda utomjordingarna. Masayas kropp återgår till det normala. Ovillig att låta honom dö, kysser Ichigo honom och ger honom all sin kraft. Masaya vaknar och finner Ichigo som ligger bredvid honom, död. Den andra Mew Mews teleporterar in i basen och börjar gråta över hennes död. De återgår plötsligt till sina normala former när basen börjar falla isär. Quiche dyker upp med det sista av mew aqua. Pie och Tart kommer också och de tackar tjejerna innan de teleporterar dem säkert till marken. De tre utomjordingarna förstör basen för att förhindra att den faller över staden, och lämnar sedan för att återvända till sin egen värld. Masaya kysser Ichigo. Hon deformeras och vaknar, till allas förtjusning. Flickorna tror att de har förlorat sina krafter permanent, men upptäcker att de bara bleknade tillfälligt och får veta att de har en ny fiende. Pie och Tart kommer också och de tackar tjejerna innan de teleporterar dem säkert till marken. De tre utomjordingarna förstör basen för att förhindra att den faller över staden, och lämnar sedan för att återvända till sin egen värld. Masaya kysser Ichigo. Hon deformeras och vaknar, till allas förtjusning. Flickorna tror att de har förlorat sina krafter permanent, men upptäcker att de bara bleknade tillfälligt och får veta att de har en ny fiende. Pie och Tart kommer också och de tackar tjejerna innan de teleporterar dem säkert till marken. De tre utomjordingarna förstör basen för att förhindra att den faller över staden, och lämnar sedan för att återvända till sin egen värld. Masaya kysser Ichigo. Hon deformeras och vaknar, till allas förtjusning. Flickorna tror att de har förlorat sina krafter permanent, men upptäcker att de bara bleknade tillfälligt och får veta att de har en ny fiende.