En normal tjej transporteras till en annan värld, känd som drömvärlden. Här är drömmar energin för alla varelser som lever i den. Huvudpersonen avslöjas för att vara den sedan länge förlorade prinsessan av Traumere och därför prinsessan av drömvärlden, och hon måste försvara världen från varelser kända som drömätare, som stjäl människors drömmar. Med hjälp av en speciell ring måste hon rädda världens olika prinsar, fångade i evig sömn i deras egna ringar, och slå sig ihop med dem för att rädda drömvärlden.

Gameplay

Spelet är ett tidsbaserat match-3-strategipusselspel. Spelare sätter ihop ett lag på 5 prinsar och bekämpar drömätare i uppdrag av varierande svårighetsgrad. Prinsar är indelade i 5 attributkategorier: Sexig, Passion, Söt, Gentle och Cool. Pjäserna på spelplanen återspeglar dessa attribut och radering av 3 eller fler pjäser av samma färg bidrar till attacken av prinsar på spelarens lag med den matchande färgen. Spelare har en begränsad tid varje tur för att radera så många bitar som de kan. Prinsar har också speciella färdigheter som kan användas under strid som kan förbättra en spelares chans att klara utmaningen. Veckoevenemang och gacha ger spelare många möjligheter att rekrytera fler prinsar till sina lag, och varje event släpper nya varianter av prinsarna.

En del av spelet innefattar också ett rollspelselement. Spelare kommer att ha möjlighet att namnge huvudpersonen i början av spelet, och detta är namnet som kommer att dyka upp under hela spelet när de hänvisar till spelaren i sin roll som Princess of Traumere. Varje prins har sin egen berättelse som interagerar med huvudpersonen som kan läsas i sin helhet när en prins är helt i nivå och ”väckt”. När spelare läser igenom en prinss berättelse kommer de att få ett dialogval vid olika tillfällen. Vissa svar kommer att belöna soldroppar och andra kommer att belöna måndroppar. Vilket det än finns fler av i slutet av berättelsen kommer att avgöra vilken väg prinsen kan vakna till: Solen eller Månen. Vid det här laget kommer historien att delas och slutsatsen för Solrutten kommer att skilja sig från Månrutten.