Drömmer om svunna tider

En sovande karaktär drömmer en vision av händelser som förflutna – ibland för länge sedan – och definitivt sådana de aldrig sett.

Även om de kan vara svåra att förstå, som Dreaming of Things to Come , kan de inte avvärjas eller slåss bort, eftersom de är borta för länge sedan. Och till skillnad från Dream Spying upptäcks karaktärerna sällan av människorna de tittar på. Dream Weavers kan skicka dem. När en karaktär talar i dina drömmar kan den andra visa dem.

Används vanligtvis för att avslöja information. De är naturligtvis alltid sanna.

Se dock upp att det förflutna ibland inte är en era som är vänlig för mänskligt förstånd.

Kan förklaras av att de drömmande karaktärerna har levt i det förflutna , eller har en förfader som lever i det förflutna, i vilket fall det finns bestämda begränsningar för vad de kommer att drömma om.

Se Past Experience Nightmare för drömmar om karaktärens (traumatiska) förflutna och Exposition of Immortality för när karaktären faktiskt genomlevde det förflutna de drömmer om.


Exempel:

    öppna/stäng alla mappar
    Anime och Manga
 • AIR : Misuzu drömmer om tiden för Kannabi-no-Mikoto som var hennes ” fullständiga jag ”. När drömmen blir mer levande försämras hennes kropp eftersom ingen människokropp kan innehålla hela Kannas själ, vilket så småningom leder till hennes tragiska död .
 • I Puella Magi Madoka Magica drömmer Madoka om saker som har hänt i den tidigare iterationen av ”Groundhog Day”-slingan .
 • I Cardcaptor Sakura drömmer den självbetitlade karaktären om dödstiden, inte om Clow Reed.
 • Shaman King : Händer flera gånger med olika karaktärer.
 • MÄR : Koyuki och Snow är i huvudsak samma persons motsvarigheter, och därför delar de drömmar om vad som händer mellan deras världar. Snow drömmer om Koyukis minnen av hennes och Gintas förflutna, medan Koyuki drömmer om Snows interaktioner med Ginta, och relaterar dem till sin oroliga mamma för att bekräfta för henne att hennes son mår bra, fast i en annan värld. Med tanke på att båda tjejerna älskar Ginta, hjälper denna nivå av interaktion till att stelna dem som hans ”One True Love”, ja, båda två .
 • My Hero Academia : Izuku har en dröm genom One for All om ursprunget till själva One for All.
 • Ranma ½ : ​​En gammal mans astrala form kom in i Ranmas dröm och visade honom ett datum som hade hänt när mannen var ung.
 • Heart Catch Pretty Cure börjar med att Tsubomi drömmer om Cure Moonlights nederlag.
 • I Sailor Moon Crystal :
  • Akt 1’s Cold Open skildrar Usagis drömsekvens där en prinsessa springer för att träffa sin prins, som utan att Usagi vet om det är ett minne av ett tidigare liv.
  • Återigen i akt 1, när Usagi somnar på kvällen, börjar hon drömma om att vara prinsessan, och håller i händerna med prinsen som laddar till strid, tills drömberättelsen plötsligt blir blandad med Sailor V-videospelbilder.
 • Fate/stay night [Obegränsat Blade Works] : Rin drömmer kontinuerligt om Archers liv när han levde. Detta är förmodligen en bieffekt av deras kontrakt. Eftersom Archer har minnesförlust, tar det ett tag för Rin att gå ihop och inse vad hon ser: Archer är i själva verket en Future Badass -version av Rins pojkvän Shirou, och minnena hon har sett visar hur hans liv gick åt helvete, han blev förrådd av alla han försökte rädda, och hans ideal drogs genom leran .
 • Ett kapitel av Ayakashi Triangle börjar med att Shirogane drömde om decennier i det förflutna, när han dyrkades som en gud och samtalade med en liten flicka som säger att ingen annan tror att han existerar. I slutet av samma dag återförenas han med henne, som visar sig vara Reos mormor.