The Untamed (TV-serie)

The Untamed ( kinesiska :陈情令; pinyin : Chén Qíng Lìng ) är en kinesisk tv-serie från 2019 anpassad från danmei -romanen Mo Dao Zu Shi av Mo Xiang Tong Xiu, medXiao Zhan och Wang Yibo i huvudrollerna . Den följer äventyren för två själsfrände kultiverare som reser för att lösa en rad mysterier som länkar till en tragisk händelse i det förflutna.

Den otämjda
Theuntamed.jpg
Genre
 • Xianxia
Baserat på Mo Dao Zu Shi av Mo Xiang Tong Xiu
Skriven av Yang Xia
Deng Yaoyu
Ma Jing
Guo Guangyun
Regisserad av Zheng Weiwen
Chen Jialin
Medverkande Xiao Zhan
Wang Yibo
Avslutande tema ”Unrestrained” av Xiao Zhan & Wang Yibo
Kompositör Lin Hai
Ursprungsland Kina
Originalspråk Mandarin
Antal säsonger 1
Antal avsnitt 50 ( lista över avsnitt )
Produktion
Exekutiva producenter Sun Huaizhong
Wang XinHan Zhijie
Producenter Fang Fang
Yang Xia
Zhang Meng
Wang Chu
Ren Qiang
Liu Mingtie
Wang Wanning
Produktionsplatser Hengdian World Studios
Guizhou
Kamerainställning Multikamera
Körtid 45 minuter per avsnitt
Produktionsbolag Tencent Penguin Pictures
NSMG (NewStyle Media Group)
Släpp
Ursprungligt nätverk Tencent video
Bildformat 1080i ( HDTV )
Originalutgåva 27 juni  – 20 augusti 2019
Kronologi
Relaterad Mo Dao Zu Shi

Serien sändes i Kina på Tencent Video från 27 juni till 20 augusti 2019 och kulminerade med femtio avsnitt. En 20-avsnitts specialutgåva av dramat sändes på WeTV med start 25 december 2019. Varumärket och IP tillhör NSMG (NewStyle Media Group).

The Untamed var en kritisk och kommersiell framgång, både lokalt och internationellt, med kritiker som berömde dess starka intrig, väl avrundade karaktärer och utarbetade kläder och smink. Medan den ursprungliga webbromanen skildrade en explicit romans mellan de två manliga huvudkaraktärerna, censurerades anpassningen med homoerotiska undertexter istället på grund av Kinas förbud mot HBT-skildringar i filmer. Det blev ett av de mest intjänade dramerna 2019. [

Enligt ”Research Report on China’s Internet Audiovisual Development” för 2019 och början av 2020 rankades ”The Untamed” först när det gäller popularitetsindex.  På grund av seriens framgångar har två spin-off-filmer med fokus på bikaraktärerna släppts: Fatal Journey (2019) och The Living Dead (2019).  Serien passerade 9,5 miljarder visningar på Tencent Video i juni 2021, några dagar före den andra årsdagen av dess sändningsdatum, vilket gör den till en av de mest sedda kinesiska dramerna på plattformen. Ett mobilspel baserat på serien kommer också att släppas av NetEase Games .

Premiss

Wei Wuxian, en avskyvärd kultiverare av vad vissa kallade ”mörk och demonisk konst”, återuppstår 16 år efter sin tragiska död. Hans återkomst till världen får honom att återförenas med människorna i sitt första liv, inklusive sin själsfrände, den hedrade Lan Wangji. Wei Wuxian börjar sedan minnas sin tid före sin bortgång, från sin början som en ung kultivator med traditionella verktyg som svärd och musikinstrument, till sina mycket personliga metoder för att använda förbittrad energi från avlidna varelser, med hjälp av hans innovativa verktyg. eget skapande.Intrigerna bakom hans tragiska död upptäcks sakta, tillsammans med den mystiska döden för andra människor han kände i sitt tidigare liv.

Synopsis

För 16 år sedan när Wei Wuxian var tonåring och hade besökt Gusu Lan-sekten för att träna, träffade han sin själsfrände Lan Wangji, den rättfärdiga, tystlåtna mannen född av en adlig familj. Trots att de två hade olika personligheter blev Lan Wangji och Wei Wuxian goda vänner efter att ha upplevt många äventyr och prövningar tillsammans. Wei Wuxian återvände till sitt hem efter att ha avslutat sin utbildning vid Gusu Lan-sekten, och en rad katastrofala händelser fick honom att ge bort sin andliga kraft för att rädda livet på sin kampbror, Jiang Cheng. Den andligt svaga Wei Wuxian torterades och kastades i gravhögarna av Wen Chao från Qishan Wen-sekten, varifrån han återvände efter tre månader men som en man som utövade demonisk kultivering, vilket ansågs vara en mörk konst. Lan Wangji försökte övertala honom att ge upp att utöva demonisk kultivering men allt förgäves. Som ett resultat av hans insisterande på att utöva demonisk kultivering förlorade Wei Wuxian sitt rykte och blev utfryst. Endast Lan Wangji stod bredvid honom och försökte alla möjliga åtgärder för att hindra honom från att förtäras av ondskan. Under striden vid Nightless City dödade och skadade Wei Wuxian många av andra sekters lärjungar och var ansvarig för döden av sin krigssyster Jiang Yanli. Wei Wuxian begick självmord genom att hoppa från en klippa, utan att kunna räddas av Lan Wangji. Wei Wuxian dödade och skadade många av andra sekters lärjungar och var ansvarig för döden av sin krigssyster Jiang Yanli. Wei Wuxian begick självmord genom att hoppa från en klippa, utan att kunna räddas av Lan Wangji. Wei Wuxian dödade och skadade många av andra sekters lärjungar och var ansvarig för döden av sin krigssyster Jiang Yanli. Wei Wuxian begick självmord genom att hoppa från en klippa, utan att kunna räddas av Lan Wangji.Tillbaka till nutiden, återuppstod Wei Wuxian av Mo Xuanyu och blev förbannad att bo i hans kropp. Trots att han bodde i Mo Xuanyu, kunde Lan Wangji ändå känna igen honom. Båda löste tillsammans mysterier som så småningom fick dem att avslöja vad som hände i det förflutna. 

Avsnitt

Serien sändes varje torsdag och fredag ​​(GMT +08:00) med två avsnitt vardera, och VIP-medlemmar kunde ha tidig tillgång till två till. Den första dagen av släppet var totalt sex avsnitt tillgängliga för VIP-medlemmar. Den 30 juni 2019 släppte deras officiella Weibo ett nytt schema  och flyttade släppet från måndag till onsdag. Serien avslutades den 20 augusti 2019 med det 50:e avsnittet. Den 29 juli 2019 under ett officiellt fanmeeting-evenemang meddelade de att VIP-medlemmar skulle kunna se alla avsnitt den 7 augusti.

Kasta

Main

Skådespelare Karaktär Introduktion
Xiao Zhan
Su Yaxin (ung)
Wei Wuxian
( kinesiska : 魏无羡)
Födelsenamn: Wei Ying ( kinesiska : 魏婴)Även känd som Yiling-patriarken ( kinesiska : 夷陵老祖), är han son till Wei Changze (Jiang Fengmians vän och tjänare) och Changse Sanren (en skurkkultivator) som dog i en strid när Wei Wuxian var ung. Han hittades av Jiang Fengmian på gatorna i Yiling och adopterades sedan av honom. Han blev sedan Jiang-sektens huvudlärjunge som senare väljer att bedriva demonisk kultivering. Han använder det suibiskasvärdet ( kinesiska : 随便) och Chenqing -flöjten ( kinesiska : 陈情), och är känd för sin förmåga att uppfinna nya andliga tekniker och uppfinningar som Stygian Tiger Amulet ( kinesiska): 阴虎符). Han är godhjärtad, optimistisk, busig och lojal och bryr sig djupt om sina vänner och familj. Men på grund av hans natur som en demonisk kultiverare gjorde hans identitet som Yiling-patriarken honom till en förment psykopatisk mördare och en boogeyman-figur för många. Han betraktar sin tvillingflamma, Lan Wangji som sin själsfrände. I originalromanen är han och Lan Wangji älskare inblandade i ett samkönat romantiskt förhållande.
Mo Xuanyu
( kinesiska : 莫玄羽)
Den oäkta sonen till Jin Guangshan och före detta lärjunge till Jin-sekten. Han offrade sin kropp till Wei Wuxian genom en ritual för att fullfölja sina hämndplaner, vilket underblåste handlingen.
Wang Yibo
Chen Junkai (ung)
Lan Wangji
( kinesiska : 蓝忘机)
Födelsenamn: Lan Zhan ( kinesiska : 蓝湛).Även känd som Hanguang Jun ( kinesiska : 含光君), eller Ljusbärande Herren , är han den andra unga mästaren i Lan-sekten och en av Tvillingjaderna i Lan. Han är yngre bror till Lan Xichen och andra son till Qingheng-Jun (I originalromanen blir han svårt skadad när Wen Xu från Qishan Wen-sekten bränner ner The Cloud Recesses och sedan dukar för döden. Men i dramat, han är redan död) och Madam Lan (dör av en okänd sjukdom när Lan Wangji var sex år gammal). Han använder Bichen -svärdet ( kinesiska : 避尘) och Wangji guqin ( kinesiska: 忘机). Han är kall, strikt, avlägsen och svår att komma överens med, men har ett gott hjärta och en stark känsla för rättvisa. Han har en svag punkt för sin tvillingflamma, Wei Wuxian, som han betraktar som sin själsfrände. I originalromanen är han och Wei Wuxian älskare inblandade i ett samkönat romantiskt förhållande.

Stödjande

Gusu Lan sekt

Skådespelare Karaktär Introduktion
Liu Haikuan [21]
Shen Yifeng (ung)
Lan Xichen
( kinesiska : 蓝曦臣)
Födelsenamn: Lan Huan ( kinesiska : 蓝涣).Även känd som Zewu-Jun ( kinesiska : 泽芜君), eller Brilliance Overgrowth Lord, [20] är han ledaren och den första unga mästaren i Lan-sekten, och en av Twin Jades of Lan. Han är äldre bror till Lan Wangji och den första sonen till Qingheng-Jun och Madam Lan. Han är känd som en av de tre zunerna tillsammans med sina svurna bröder Jin Guangyao och Nie Mingjue. Han använder Shuoyue- svärdet ( kinesiska : 朔月) och Liebing- flöjten ( kinesiska : 裂冰). Till skillnad från sin yngre bror är han en snäll, mild och tillitsfull person.
Huang Ziteng Lan Qiren
( kinesiska : 蓝启仁)
Den respekterade äldste av Lan-sekten. Farbror till Lan Xichen och Lan Wangji. En extremt sträng lärare som inte kommer överens med Wei Wuxian.
Zheng Fanxing [22]
Jiang Yiting (ung)
Lan Sizhui
( kinesiska : 蓝思追)
Födelsenamn: Tidigare Wen Yuan ( kinesiska : 温苑), nu Lan Yuan ( kinesiska : 蓝愿).En lärjunge till Lan-sekten. Han hittades av Wei Wuxian bland resterna av Wen-sekten och uppfostrades av honom och fördes senare tillbaka till Lan-sekten av Lan Wangji, som uppfostrade honom efter Wei Wuxians död. Han är en lugn och elegant individ som bär sig intelligent och förnuftigt, och är väldigt mogen för sin ålder. Som barn var han mer av en bråkmakare. Han är nära vän med Lan Jingyi, Jin Ling och Ouyang Zizhen.
Guo Cheng [23] Lan Jingyi
( kinesiska : 蓝景仪)
En lärjunge till Lan-sekten. Jämfört med de lugna personligheterna hos de flesta av hans andra Lan-sektmedlemmar, är han kortvarig och otålig, men snäll i hjärtat, och känd i fansen som den ”mest o-Lan Lan någonsin Lan i Lans historia”. Han är nära vän med Lan Sizhui, Jin Ling och Ouyang Zizhen.
Carman Lee [24] Lan Yi
( kinesiska : 蓝翼)
Det enda kvinnliga huvudet i Lan-sektens historia. Hon uppfann den ökända Chord Assassination-tekniken och var ansvarig för att bevaka en bit av Stygian Iron ( kinesiska : 阴铁). Hon var också en bästa vän till Baoshan Sanren.

Lanling Jin Sect

Skådespelare Karaktär Introduktion
Shen Xiaohai Jin Guangshan
( kinesiska : 金光善)
Ledaren för Jin-sekten. Fadern till Jin Guangyao, Jin Zixuan och Mo Xuanyu. Han är känd som en kvinnokarl och har många oäkta barn.
Hu Xiaoting Madame Jin
( kinesiska : 金夫人)
Hustru till Jin Guangshan och mamma till Jin Zixuan.
Zhu Zanjin [25] Jin Guangyao
( kinesiska : 金光瑶)
Födelsenamn: Meng Yao ( kinesiska : 孟瑶).Även känd som Lianfang-Zun ( kinesiska : 敛芳尊), eller Hidden Fragrance Master, är han den oäkta sonen till Jin Guangshan och blev ledare för Jin-sekten efter den senares död. Han är känd som en av de tre zunerna tillsammans med sina svurna bröder Lan Xichen och Nie Mingjue. Han använder Hensheng ( kinesiska : 恨生pinyin : Hènshēng) svärd. Han arbetade som tjänare till Nie-sekten och som spion i Wen-sekten innan han vann sin fars godkännande att gå med i Jin-sekten efter Sunshot Campaign. På grund av sin identitet som en prostituerad son känner han sig underlägsen och är fast besluten att bevisa sig själv. Han är känd för att bära en mask av behaglighet och sitt smidiga uppträdande. Han beundrar stort Lan Xichen, som är den enda personen som inte ser ner på honom på grund av hans låga födsel.
Cao Yuchen [26] Jin Zixuan
( kinesiska : 金子轩)
Son till Jin Guangshan, Jin Lings far och Jiang Yanlis man. Han är stolt och fåfäng, men också upprätt och rättvis. Han föraktar Jiang Yanli till en början men börjar ta hand om henne och blir så småningom kär i henne. Wei Wuxian tappar kontrollen över Wen Ning och sedan mördar Wen Ning honom.
Yao Shuhao [26] Jin Zixun
( kinesiska : 金子勋)
Kusin till Jin Zixuan. Han är arrogant och inbilsk och har en enorm motvilja mot Wei Wuxian. Wei Wuxian tappar kontrollen över Wen Ning och sedan mördar Wen Ning honom.
Jin Luying Qin Su
( kinesiska : 秦愫)
Hustrun till Jin Guangyao, som hon råkar vara släkt med; dotter till Qin Cangye, ledare för Laoling Qin-sekten, ett dotterbolag till Jin-sekten. Senare tar Qin Su sitt liv efter att ha känt till några hemligheter.
Qi Peixin [27] Jin Ling
( kinesiska : 金凌)
Artighetsnamn : Jin Rulan ( kinesiska : 金如兰).Jin-sektens enda arvtagare, Jiang Cheng och Wei Wuxians brorson, och den föräldralösa sonen till Jin Zixuan och Jiang Yanli. Han använder Suihua ( kinesiska : 岁华尊) svärd och är också en utmärkt bågskytt. Han har en hund som heter Fairy som ofta plågar Wei Wuxian som komisk lättnad. Han är stolt, något omogen och kortvarig, men kan också vara snäll och lojal om det behövs. Han är nära vän med Lan Sizhui, Lan Jingyi och Ouyang Zizhen.
Wang Yifei Luo Qingyang
( kinesiska : 罗青羊)
Även känd som Mian Mian ( kinesiska : 绵绵). En lärjunge till Jin-sekten. Hon är orädd för att tala för vad som är höger och senare vänster Jin-sekt på grund av olika uppfattningar om Wei Wuxian, eftersom hon är en av de enda karaktärerna förutom Lan Wangji som är villig att tala upp för honom.

Qinghe Nie-sekten

Skådespelare Karaktär Introduktion
Wang Yizhou [26]
Xuan Yuewen (ung)
Nie Mingjue
( kinesiska : 聂明玦)
Även känd som Chifeng-Zun eller Red Blade Master ( kinesiska : 赤锋尊), eller Scarlet Peak Master, är han ledare för Nie-sekten. Han är känd som en av de tre zunerna tillsammans med sina svurna bröder Lan Xichen och Jin Guangyao. Han använder sabeln Baxia ( kinesiska : 霸下). Han är strikt, rättvis och känd för sin intolerans mot ondska. Han har dock ett fruktansvärt humör och hyser extremt agg mot Jin Guangyao. Senare förvandlades han till en manipulerad docka av Jin Guangyao och halshöggs av Xue Yang.
Ji Li [26]
Xu Weiluo (ung)
Nie Huaisang
( kinesiska : 聂怀桑)
Ledaren för Nie-sekten efter Nie Mingjues död och yngre halvbror till Nie Mingjue. Han är välkänd för sin inkompetens och får smeknamnet Head-Shaker. Ofta ses han bära runt på en fläkt. Men det finns mer med honom än de flesta tror.

Qishan Wen-sektenRedigera

Skådespelare Karaktär Introduktion
Xiu Qing Wen Ruohan
( kinesiska : 温若寒)
Ledaren för Wen-sekten, Chief Cultivator, och far till Wen Chao och Wen Xu. Han är en ambitiös man som vill härska över de fem sekterna genom att återställa Stygian Iron ( kinesiska : 阴铁).
Wang Rong Wen Xu
( kinesiska : 温旭)
Den äldsta sonen till Wen RuoHan, en grym och våldsam man. Han är mindre intelligent, men också mindre feg än sin bror.
He Peng [28] Wen Chao
( kinesiska : 温晁)
Wen Ruohans andra son. Han är en av huvudantagonisterna i den första halvan av showen och är grym, arrogant och oförskämd. Men inför faran antar han omedelbart en patetisk, feg natur på grund av sin skräck. Han tycker om att straffa och såra andra, vilket främjar sin sadistiska natur. I mitten av showen blev Wen Chao brutalt lemlästade och mördades så småningom av Wei Wuxian av hämnd.
Meng Ziyi [29]
Lin Chenxi (ung)
Wen Qing
( kinesiska : 温情)
En känd läkare från en sidogren av Wen-sekten och Wen Nings äldre syster. Hon är distanserad, kall och extremt intelligent. Hon är beskyddande mot sin bror och ogillar till en början Wei Wuxian, men så småningom värmer hon upp för honom när han blir en av de enda som behandlar henne vänligt efter att Wen-sekten störtats.
Yu Bin [30]
Su Qiuyi (ung)
Wen Ning
( kinesiska : 温宁)
Artighetsnamn : Qionglin ( kinesiska : 琼林).Även känd som spökgeneralen ( kinesiska : 鬼将军), är han Wei Wuxians högra hand under sin tid som Yiling-patriarken. Han var en blyg person och stammare när han levde på grund av sin konstiga sjukdom och växte till att lita på Wei Wuxian efter att ha blivit överös med vänlighet av honom. Som ett häftigt lik är han benägen till vredesutbrott, men förblir annars oskyldig, mild och blyg.
Feng Mingjing Wen Zhuliu
( kinesiska : 温逐流)
Även känd som den kärnsmältande handen ( kinesiska : 化丹手) på grund av hans förmåga att smälta en gyllene kärna och är Wen Chaos beskyddare. Wen-sektens mäktigaste krigare, han håller fast vid en strikt och outgrundlig kod som inkluderade odödlig lojalitet mot sina grymma mästare. Han mördades så småningom av Wei Wuxian.
Lu Enjie Wang Lingjiao
( kinesiska : 王灵娇)
Wen Chaos frus tidigare hembiträde och Wen Chaos älskare. Hon är en arrogant och pompös kvinna; Men när hon möter något verkligt hot, kryper hon omedelbart, för till skillnad från Wen Chao är hon inte bara feg utan också oduglig.
Zhang Bin Wen Mao
( kinesiska : 温卯)
En förfader till Wen-sekten. Han var den första som fokuserade på att utöka klanen istället för sekten.

Yunmeng Jiang-sekten

Skådespelare Karaktär Introduktion
Lu Jianmin Jiang Fengmian
( kinesiska : 江枫眠)
Ledaren för Jiang-sekten, make till Yu Ziyuan, far till Jiang Yanli och Jiang Cheng. Han är en snäll och mild man men hyser favorisering mot Wei Wuxian.
Zhang Jingtong Yu Ziyuan
( kinesiska : 虞紫鸢)
Även känd som Madame Yu eller San Niang. Jiang Fengmians fru, mamma till Jiang Yanli och Jiang Cheng, och den ursprungliga ägaren av Zidian ( kinesiska : 紫电) armbandet. Hon verkar tuff och strikt men bryr sig om sina barn och man innerst inne, även om hon ogillar Wei Wuxian.
Wang Zhuocheng [31]
Huang Zhenchen (ung)
Jiang Cheng
( kinesiska : 江澄)
Artighetsnamn : Wanyin ( kinesiska : 晚吟).Även känd som Sandu Shengshou ( kinesiska :三毒圣手), eller Three Poisons Sage , [20] han är ledare för Jiang-sekten efter Jiang Fengmians och Yu Ziyuans död. Han använder Sandu ( kinesiska : 三毒) svärd och Zidian ( kinesisk: 紫电) ring, ärver den senare från sin mor. Han är en rak och sträng man som följer reglerna. Han har ett dåligt humör som sin mamma men bryr sig djupt om sina nära och kära. Han hade ett bra förhållande med Wei Wuxian, men deras förhållande försämrades på grund av olika uppfattningar; dock gjorde de upp senare i slutet av showen. Under en tid var han förälskad i Wen Qing, tills Wen Chao beordrade sina föräldrars död, vilket fick honom att hysa ett hat mot Wen-sekten; dock kunde han inte förmå sig att hata henne fullständigt. Han tycker om sin brorson Jin Ling, även om han också är strikt och skarp mot honom.
Xuan Lu [32]
Ye Xuantong (ung)
Jiang Yanli
( kinesiska : 江厌离)
Jiang Fengmian och Yu Ziyuans första barn, Jiang Chengs storasyster, Wei Wuxians lärjunges äldresyster, Jin Zixuans fru och Jin Lings mamma. Hon är en snäll och omtänksam person, utan några starka odlingsförmågor. Hon verkar också vara en mycket duktig kock, med hennes bästa maträtt är en lotusrotssoppa och revbenssoppa som hon ofta gör till sina bröder. Hon verkar ha känsliga känslor, vilket visas när hon blir avstängd flera gånger av Jin Zixuan och lätt övertalad när hon väljer att vara med honom trots hans familjs starka motstånd mot Wei Wuxian som hon påstår sig bry sig om.

Yi City Arc

Skådespelare Karaktär Introduktion
Song Jiyang [33] Xiao Xingchen
( kinesiska : 晓星尘)
Även känd som Daozhang ( kinesiska : 道长), är han en av Baoshan Sanrens elever som lämnade berget för den dödliga världen. Han använder Shuanghua ( kinesiska : 霜华) svärd och var bästa vän med Song Lan. Han är mild på utsidan men bestämd på insidan.
Li Bowen [34] Song Lan
( kinesiska : 宋岚)
Artighetsnamn : Song Zichen ( kinesiska : 宋子琛).En kultivator från Baixue Temple och bästa vän till Xiao Xingchen. Han använder Fuxue ( kinesiska : 拂雪) svärd.
Wang Haoxuan [35] Xue Yang
( kinesiska : 薛洋)
Artighetsnamn : Chengmei ( kinesiska : 成美).En gästlärjunge från Qishan Wen-sekten som har en anknytning till Stygian Iron ( kinesiska : 阴铁). Han använder Jiangzais ( kinesiska : 降灾) svärd. Han är känd för sina onda och vridna sätt.
Chen Zhuoxuan [36] Ah Qing
( kinesiska : 阿箐)
En ung jungfru som levde på gatan och expert på att låtsas vara blind. Hon följde efter Xiao Xingchen efter att ha träffat honom.

Andra

Skådespelare Karaktär Introduktion
Feng Cong Su She
( kinesiska : 苏涉)
Artighetsnamn : Minshan ( kinesiska : 悯善).Snöledaren för Moling Su-sekten. En före detta yttre lärjunge till Gusu Lan-sekten, som han förrådde och lämnade för att etablera sin egen med stöd av Jin Guangyao, som han hyser stor respekt för. Han är avundsjuk på Lan Wangjis talanger och har alltid imiterat hans handlingar.
Liu Tingyu Baoshan Sanren
( kinesiska : 抱山散人)
Läraren för Xiao Xingchen och Cangse Sanren (Wei Wuxians mamma). Hon är Wei Wuxians stormästare. Hon var också Lan Yis bästa vän.
Cao Junxiang Ouyang Zizhen
( kinesiska : 欧阳子真)
Det enda barnet till Baling Ouyang-sektens ledare. Han är nära vän med Lan Sizhui, Lan Jingyi och Jin Ling
Yu Zikuang Xue Chonghai
( kinesiska : 薛重亥)
Den antika ägaren av Stygian Iron ( kinesiska : 阴铁). Han är Xue Yangs förfader.
Förlängd cast
Skådespelare Karaktär Introduktion
Liu Yinjun Jin Chan
( kinesiska : 金阐)
En lärjunge till Lanling Jin-sekten. Han mobbade Jin Ling, men stoppas av Wei Wuxian.
Lin Chenyue Sjätte lärjunge
( kinesiska : 六师弟)
En lärjunge till Yunmeng Jiang-sekten.
Jiang Weijia Chefsgeneral för Qinghe Nie-sekten
( kinesiska : 聂氏总领)
Han mobbar alltid Jin Guangyao och blir senare dödad av honom.
Niu Zhiqiang Sektledare Yao
( kinesiska : 姚宗主)
En av de skvallrande äldste som ogillar Wei Wuxian och sprider grundlösa rykten om honom.
Pu Changcheng Sektledare Ouyang
( kinesiska : 欧阳宗主)
Baling Ouyang sektledare och Ouyang Zizhens far.
Zhang Ye Yi Weichun
( kinesiska : 易为春)
En odlare som deltar i den andra belägringen av gravhögarna.
Xu Xiaowen Fang Mengchen
( kinesiska : 方梦臣)
En odlare som deltar i den andra belägringen av gravhögarna.
Cai Yingchun Farmor Wen
( kinesiska : 温婆婆)
Wen Qing, Wen Ning och Wen Yuans släkting.
Yi Jianxiang Fjärde farbror Wen
( kinesiska : 温四叔)
Wen Qing, Wen Ning och Wen Yuans släkting.
Sun Shengxuan Mo Ziyuan
( kinesiska : 莫子渊)
Mo Xuanyus kusin som misshandlade honom.
Jia Shuyi Madam Mo
( kinesiska : 莫夫人)
Mo Xuanyus faster som misshandlade honom.
Liu Damin Mister Mo
( kinesiska : 莫老爷)
Mo Xuanyus farbror.
Feng Qiruo Ah Ding
( kinesiska : 阿丁)
En tjänare till Mo.
Feng Qiruo Ah Tong
( kinesiska : 阿童)
En tjänare till Mo.
Zhang Linran Ah Yan
( kinesiska : 阿胭)
Dotter till smeden Zheng som är förbannad av statyn av Heavenly Lady.
Li Lujin Ah Yans mamma
( kinesiska : 阿胭娘)
Ah Yans mamma och smeden Zhengs fru.
Fläkt Huawei Bi Cao
( kinesiska : 碧草)
En tjänare till Qin Su.
Su Yue Si Si
( kinesiska : 思思)
En prostituerad som var tvungen att tjäna Jin Guangshan innan hans död.
Zhang Jing Jin Zhu
( kinesiska : 金姝)
En tjänare till Madam Yu i Yunmeng Jiang-sekten.
Liu Xiaobin Yin Zhu
( kinesiska : 银姝)
En tjänare till Madam Yu i Yunmeng Jiang-sekten.
Jiao Changshun Song Lans lärare
( kinesiska : 宋岚师傅)
Song Lans lärare.
Shen Xin Begravningshandlare
( kinesiska : 丧葬老太)
Begravningshandlare på Yi City.
Huang Ying Farmor Liu
( kinesiska : 刘婆婆)
Liu Fengmin [39] Lao Zhang (Wen Chao)
( kinesiska : 老丈(温晁))
Sun Liang [39] Lao Zhang (Nie Huaisang)
( kinesiska : 老丈(聂怀桑))

Produktion

Förproduktion och filmning

Hengdian World Studios , den huvudsakliga inspelningsplatsen för serien

Förproduktionen av dramat tog två och ett halvt år; inklusive att skriva och modifiera manuset, etablera världsbildsstrukturen och konstkonceptet, samt bygga uppsättningar. [40] Projektet tillkännagavs först i mars 2018.

Serien regisseras av Zheng Weiwen och Chen Jialin; och manuset skrivet av ett team bestående av Yang Xia, Deng Yaoyu, Ma Jing och Guo Guangyun. Huvudproducenterna krediteras Fang Feng, Yang Xia, Wang Chu och Liu Mingyi; medan Yang Xia och Ji Peng fungerar som art directors. [42] Dramat spelades in från april 2018 till augusti 2018 i Hengdian World Studios och Guizhou . Två veckor före inspelningen samlades skådespelarna för manusläsning och genomgick kampsport och etikettträning.

På grund av censuren i Kina tas allt BL- innehåll bort från dramat och ändringar görs i den övergripande handlingen. Eftersom den ursprungliga romanen skrevs i en ”flashback”-stil, var ytterligare scener tvungna att infogas för att förbättra flödet av berättelsen. Två versioner av manuset förbereddes; den ena berättas i kronologisk ordning av berättelsens utveckling, och den andra är en narrativ bana som följer den ursprungliga romanen. Slutligen, på grundval av att inte bryta kärnan i den ursprungliga berättelsen, och för att fullt ut utveckla och skikta berättelsen, beslutade teamet att anta en blandning av båda stilarna. [40]För att bättre smälta samman de olika berättelserna bestämde teamet sig för att avstå från traditionella filmstilar, och mer spänning användes i linskompositionsinställningarna.

Trots att det kallas ”xianxia”-drama, innehåller The Untamed många inslag av traditionella wuxia- dramer, sammansmälta med en ny stil. Genom att använda traditionella wuxia-värden som ”ridderlighet och mod”, låter det den yngre publiken bättre relatera till dramat.

Gjutning

Castingchefen gav ett speciellt ”karaktärskort” till var och en av rollbesättningarna; som inkluderar detaljerade beskrivningar av karaktären som utseende, höjd, klädstil och även specifika detaljer som ”Wei Wuxian har ett naturligt leende ansikte”.

Xiao Zhan och Wang Yibo tillkännagavs som huvudrollsinnehavare i april 2018.  Xiao Zhan rekommenderades av en vän till producenten Yang Xia, som valde honom på grund av hans ”rena blick”. Wang Yibo fick rollen genom en audition. Genom att döma från hans skådespelarportfölj hade producenterna först förbisett honom för rollen som Lan WangJi tills de träffade honom i köttet. De trodde att den här ynglingen förmodligen var för omogen för att gestalta den raffinerade och sofistikerade Lan Er Gongzi, men så fort han gick in i studion visste producenterna att de precis hade hittat den mest eteriska och eftertraktade karaktären i serien. De sa att han hade Lan Wangjis coola och distanserade aura från det ögonblick han klev in i castingrummet.

Lu Zhixing, som dubbade Wei Wuxian i ljuddramat, och Bian Jiang, som dubbade Lan Wangji i donghua- anpassningen av Mo Dao Zu Shi , anställdes för att rösta Wei Wuxian och Lan Wangji i serien.

Design och koncept

Enligt producenten Yang Xia började teamet, när de designade de olika sekternas scenografier och kostymer, med att leta efter en kulturplacering där designen kunde baseras på.  Dramats kostymdesigner är Chen Tongxun.

För Gusu Lan-sekten togs inflytande från Songdynastin i beaktande vid utformningen av kostymerna och kulisserna. Under designen av ”Jingshi” användes blå och gröna nyanser för att visa upp sektens elegans och värdiga styrka/karaktär; medan mörkare nyanser av trä användes för att visa upp storslaget. Cascading kragar och ärmar användes för att designa kläderna, för att framhäva sektens stränghet.

För Yunmeng Jiang-sekten togs influenser från distrikten Hubei och Jianghan . Varma och ljusa färger användes för att visa upp sektens glada och frisinnade natur. Arkitekturen och uppsättningarna var designade för att vara stora, och garn användes för att skapa känslan av ”transparens”. Smala ärmar och snygg design användes för att framhäva sektens ”vandrande pugilistiska” känsla. En vattenåtervinningsanordning användes i setets lotussjö, vilket gjorde att krusningar kunde ses på sjöytan. Ett speciellt tak byggdes för fädernesalen.

För Qinghe Nie-sekten designades uppsättningen för att vara omgiven av höga murar och ingången är inte lätt att se eftersom den ofta invaderades av Qishan Wen-sekten. För Qishan Wen-sekten användes mönster från Shangdynastin . För Lanling Jin-sekten var designen inspirerad av Tang-dynastins lyxiga och elegans .

Kontroverser

En brand bröt ut den 11 juli 2018 medan skådespelarna och besättningen filmade i Nanma, Dongyang , på en anläggning som tillhör Hengdian World Studios. Branden ska ha spridit sig så brett som 300 kvadratmeter och resulterat i två besättningsmedlemmars död.

Under inspelningen dök ett rykte upp om att producenterna av dramat hade ersatt Lan WangJi som Wei Wuxians kärleksintresse med en kvinnlig karaktär, Wen Qing, och även gjort Mianmian, som delar en rolig, flirtig relation med Wei Wuxian och en respektfull, skyddande relation. med Lan Wangji, in i en medlem av Jin-klanen. Detta rykte orsakade betydande motreaktioner bland fans av den ursprungliga romanen.  Produktionsteamet förnekade bestämt sådana påståenden.

I juli 2019 meddelade Tencent att VIP-användare skulle ha möjlighet att betala för att se avsnitt som ännu inte hade sänts. Från och med den 7 augusti skulle det sista avsnittet släppas tidigt för vissa tittare som valde att utnyttja alternativet. Detta väckte upprördhet bland tittare av programmet, som var oroliga för att det skulle riskera att slutet skulle bli förstört och även möjligheten att avsnitten skulle vara piratkopierade, vilket skulle ha en negativ effekt på visningarna. Som svar förklarade Tencent att de på detta sätt kunde tillgodose kraven från vissa tittare som bad om att avsnitten skulle släppas snabbare, medan andra fortfarande kunde se serien i sin föredragna takt.

LjudspårRedigera

Huvudkompositören av soundtracket är Lin Hai. Temasången fick titeln ”忘羡” ( pinyin : Wàngxiàn ) innan den döptes om från avsnitt 11 och framåt till ”无羁 ( pinyin : Wú jī )”.  Den 8 juli 2019 släpptes det digitala albumet på QQ Music tillsammans med den fullständiga versionen av låten såväl som andra karaktärslåtar. Instrumentalalbumet släpptes på QQ Music den 5 augusti 2019. Det fysiska albumet släpptes den 2 november 2019.

The Untamed OST (陈情令国风音乐专辑)
Soundtrack album av

Blandade artister
Släppte 8 juli 2019
Spelade in 2018–2019
Genre Ljudspår
Språk
 • kinesiska
Märka
 • Ny stil media
 • QQ musik
Producent Lin Hai
Nej. Titel Text musik Sångare Längd
1. ”Unrestrained (无羁)” (Temalåt – duettversion) Cheng Yi, Ming Feng Lin Hai Xiao Zhan och Wang Yibo 04:13
2. ”Unrestrained (无羁)” (Temalåt – specialversion) Cheng Yi, Ming Feng Lin Hai Bibi Zhou 04:14
3. ”Unrestrained (无羁)” (Temalåt – soloversion) Cheng Yi, Ming Feng Lin Hai Xiao Zhan 04:13
4. ”Unrestrained (无羁)” (Temalåt – soloversion) Cheng Yi, Ming Feng Lin Hai Wang Yibo 04:13
5. ”Sången slutar med Chen Qing (曲尽陈情)” (Wei Wuxians ledmotiv) Yi Zhe Lian Xiao Zui Qing He Within_Yi Ming Xiao Zhan 03:53
6. ”Won’t Forget (不忘)” (Lan Wangjis temalåt) Song Bingyang, Yang Xia Låten Bingyang Wang Yibo 05:16
7. ”Newborn (赤子)” (Wen Nings ledmotiv) Zhang Pengpeng Zheng Guofeng Yu Bin 04:18
8. ”Goodbye Fylld With Hatred (恨别)” (Jiang Chengs ledmotiv) Yi Zhe Lian Xiao Zui Qing He Chao Xi_Tide Wang Zhuocheng 03:43
9. ”Ofrivillig (不由)” (Lan Xichens ledmotiv) Ming Feng Windbell-projektet Liu Haikuan 04:44
10. ”Separation at Qinghe (清河诀)” (Nie Mingjue & Nie Huaisangs ledmotiv) Lin Qiao, Liu Enxun Chen Xueran Ayanga 03:44
11. ”If The Woodlands Has Something To Say (疏林如有诉)” (Wen Qings ledmotiv) Zhong Wuyi Chen Yiming Gao Qiuzi 03:53
12. ”Gå förbi den öde staden (荒城渡)” (Xue Yangs ledmotiv) Zhang Ying Xia Heng, Deng Qiangzhong Charlie Zhou 04:19
13. ”Lone City (孤城)” (Yi City-gruppens temalåt) Lin Qiao Yu Honglong Sun Bolun & Chen Zhuoxuan 03:52
14. ”Ungdom särskilt kan inte bli mobbad (最是少年不可欺)” (Ungdomsgruppens temasång) Yu Ci Chen Yiming Zui Xue, Zheng Fanxing, Qi Peixin & Guo Cheng 03:59
15. ”Inappeasable (意难平)” (Jiang Yanlis ledmotiv) Cheng Yi, He Siwei Lin Hai Yin Lin 04:14
16. ”Not In Vain (不枉)” (Grupplåt) Yi Zhe Lian Xiao Zui Qing He Yin Lin Naomi Wang 03:55
17. ”Eternal Separation (永隔)” (Jiang Yanli & Jin Zixuans ledmotiv) Lin Qiao Yu Honglong Lara Veronin och Fabien Yang 03:37
18. ”Hat i livet (多恨生)” (Jin Guangyaos ledmotiv) Within_Yi Ming Luo Xizhun Zhu Xingjie 04:25
The Untamed OST (陈情令原声音乐专辑)
Soundtrack album av

Blandade artister
Släppte 5 augusti 2019
Spelade in 2018–2019
Genre Ljudspår
Språk
 • kinesiska
Märka
 • Ny stil media
 • QQ musik
Producent Lin Hai
Nej. Titel Längd
1. ”The Untamed (陈情令)” 02:01
2. ”Obegränsad (无羁)” (Instrumentell version) 02:33
3. ”Wangji (忘机)” 01:01
4. ”Love Entanglement (情牵)” 01:59
5. ”Lotus Pier (莲花坞)” 02:08
6. ”Manövrera Dizi (御笛)” 02:15
7. ”Glacier (裂冰)” 03:26
8. ”Drunken Dream (醉梦)” 03:27
9. ”Gravhög (乱葬岗)” 02:24
10. ”Sorg (伤情)” 03:01
11. ”Om livet var precis som när vi träffades första gången (人生若只如初见)” 02:36
12. ”Kommer inte ångra (不悔)” 02:47
13. ”Night Scamper (夜奔)” 03:51
14. ”Dag och natt (寤寐)” 01:26
15. ”Song of Lucidity (清心音·乱魄抄)” 05:10
16. ”Vila (安息)” 02:32
17. ”Grönska (草木)” 02:33
18. ”Yi City (义城)” 01:03
19. ”Artful Child (狡童)” 01:44
20. ”Solskott (射日)” 02:28
21. ”Obegränsad (无羁)” (pianoversion) 01:23

Den 19 augusti meddelade QQ Music att försäljningen av soundtrackalbumet hade brutit 15.000.000 yuan , vilket officiellt uppnått platinacertifieringen. Från och med september 2019 var albumet det mest sålda soundtrackalbumet på plattformen och rankades #15 på listan över mest sålda digitala album.

Reception

Serien har samlat på sig totalt 10 miljarder visningar på Tencent Video, i december 2021. En av de främsta anledningarna till seriens popularitet är dess trohet mot originalromanen.  Den hyllades av People’s Daily för sin ”underbara presentation av kinesiska särdrag”; visa upp traditionella kulturella element genom utsökta kostymer, traditionella kinesiska musikinstrument; samt att förmedla positiva värderingar som mod, ridderlighet och kärlek till sitt land. [63] China News Service lyfte på liknande sätt fram de utsökta kostymerna och uppvisningen av traditionell etikett, samtidigt som de berömde den spänningsfyllda handlingen och väl sammankopplade storyn. Wang Yibo kritiserades initialt av tittarna för sin tomma skådespelarstil i de första avsnitten, som han senare förbättrade med hjälp av regissörens instruktioner. Dessutom bildade det stora antalet kvinnliga publik i serien sin kollektiva identitet som The Untamed Girls för att delta i marknadsföringen av detta webbdrama på olika kinesiska sociala medieplattformar. Showen har också fått betydande exponering och popularitet globalt för sin starka handling, välavrundade karaktärer och utarbetade kläder, smink och scenproduktion. Film   Daily beskrev dramat som ett ”globalt fenomen” och krediterade det för att ha bidragit till den ökade närvaron och populariteten av asiatiskt innehåll på populära streamingsidor som Netflix. Den heroiska historien med moderna värderingar sades ha slagit igenom globalt och hjälper till att främja kinesisk stil och traditionell kultur till världen, vilket leder till en våg av intresse för kinesiska dramer.

Ekonomisk effektRedigera

The Untamed var ett av de mest intjänade dramerna 2019, med intäkter från fanmöten, konserter, albumförsäljning och merchandise.

Eftersom Tencent VIP-medlemmar tillåts se de sista avsnitten av programmet i förväg, betalade mer än 2,6 miljoner nya prenumeranter för att låsa upp funktionen, vilket genererade mer än 78 miljoner yuan i vinst. Mer än 1,6 miljoner exemplar av soundtrackalbumet såldes på Tencent Music. Dessutom öppnades en varubutik i Taobao och officiella varor såldes, med en vinst på 1,17 miljoner yuan. Andra inkomstkällor inkluderar att betala för att låsa upp den fullständiga musikvideon av ”Unrestrained” i förväg, samt Bazaar Magazine med både huvudrollsinnehavarna Xiao Zhan och Wang Yibo som sålde mer än 330 000 exemplar inom tre dagar, innan det översteg 1,1 miljoner exemplar.

För fanträffarna infördes ett speciellt system av Tencent, där VIP-medlemmar måste samla på sig ”stjärnpoäng” för att få bättre chans att få biljetter till fanträffarna och konserterna. Mer än 3,27 miljoner tittare betalade mellan 30 och 50 yuan för att se livesändningen av The Untamed National Style Concert på Tencent Video. Det uppskattas att plattformen har tjänat mer än 100 miljoner yuan i intäkter bara från den konserten. Biljetterna till konserten såldes ut på mindre än 5 sekunder, och överblivna biljetter märktes också upp till 150 000 yuan av biljettskalare från det ursprungliga priset på 627 yuan.

På utomeuropeiska marknader meddelade Tencent i oktober 2019 att The Untamed hade ökat WeTVs tillväxt med 250 procent med i genomsnitt 1 miljon applikationsnedladdningar per månad sedan dramat först lanserades i juni.

Som svar på efterfrågan på utsålda fanmöten i Thailand och Kina, i januari 2020, planerade skådespelarna att ge sig ut på en världsomspännande turné för fanmöten i flera städer. Städerna inkluderade Bangkok, Singapore, Ho Chi Minh City, Tokyo, Seoul, Macau, Kuala Lumpur, Toronto, Los Angeles, New York, men ställdes in efter konserten i Bangkok på grund av den senaste pandemin.

utmärkelser och nomineringarRedigera

Tilldela Kategori Kandidat Resultat Ref.
Den tredje internetfilmfestivalen Bästa regissör Chen Jialin Vann
Bästa nya skådespelare Zhu Zanjin
GQ 2019 Årets män Årets banbrytande skådespelare Wang Yibo Vann
6:e The Actors of China Award Ceremony Bästa skådespelare (webbserie) Xiao Zhan Nominerad
Golden Tower Award Mest populära drama Den otämjda Vann
Mest populära skådespelare Xiao Zhan Vann
Wang Yibo Nominerad
Sofffilmfestival Höstens populäraste skådespelare Xiao Zhan Vann
Sjätte Hengdian film- och TV-festival i Kina (Wenrong Awards) Bästa webbdrama Den otämjda Nominerad
Bästa regissör Chen Jialin Vann
Bästa producent Fang Fang Vann
3:e Yinchuan Internet Film Festival Bästa webbserien Den otämjda Nominerad
Bästa skådespelare (webbserie) Xiao Zhan Vann
26:e Huading Awards Bästa tv-serie Den otämjda 10:e
Bästa regissör Chen Jialin, Zheng Weiwen Nominerad
Bästa producent Yang Xia, Fang Fang, Wang Chu, Liu Mingtie Nominerad
Bästa nykomlingen Xiao Zhan Vann
Wang Yibo Nominerad
Topp tio favoritskådespelare Vann
2:a kultur- och nöjesbranschens kongress Bästa skådespelare (drama) Xiao Zhan Nominerad
Genombrott skådespelare (drama) Nominerad
Wang Yibo Nominerad
Bästa paret Wei Wuxian och Lan Wangji (Xiao Zhan och Wang Yibo) Nominerad
China Entertainment Industry Summit
(Golden Pufferfish Awards)
Bästa drama Den otämjda Vann
Bästa marknadsföring Vann
Årets producent Yang Xia Vann
7:e Thailand Headlines Person of the Year Awards Mest inflytelserika pris Den otämjda skådespelaren Vann
Tencent Music Entertainment Awards Årets låt ”Unrestrained” (av Xiao Zhan & Wang Yibo ) Vann
China Golden Rooster and Hundred Flowers Film Festival
(1st Network Drama Awards)
Mest populära skådespelare Wang Yibo Vann
Mest efterlängtade skådespelare Han Peng Vann
20:e China Video Awards Årets IP Den otämjda Vann [
China Radio Film & TV Media Survey Enastående tv-serie för utländsk marknadsföring Vann
Weibo TV Series Awards Mest populära tv-serien Vann
Mest populära skådespelare Xiao Zhan 7:a
Wang Yibo 4:a
Låten Jiyang Nominerad
Wang Zhuocheng Nominerad
Yu Bin Nominerad
Zheng Fanxing Nominerad
Liu Haikuan Nominerad
Mest populära karaktären Wei Wuxian (Xiao Zhan) Vann
Lan Wangji (Wang Yibo) 2:a
Golden Bud – The Fourth Network Film and Television Festival Bästa webbserien Den otämjda Nominerad [
Mest inflytelserika webbserien Vann
Bästa webbfilm De levande döda Nominerad
Mest populära regissören Chen Jialin Vann
Bästa skådespelare Xiao Zhan Nominerad
Wang Yibo Nominerad
Bästa nykomlingen Guo Cheng Nominerad
Låten Jiyang Nominerad
Wang Zhuocheng Nominerad
Zheng Fanxing Nominerad
Wang Haoxuan Nominerad
Ny kraftenergi Vann
Sogou In Award Årets drama Den otämjda Vann [
Kugou Music Awards Årets låt ”Unrestrained” (av Xiao Zhan & Wang Yibo ) Vann [
Ranking för film- och tv-förebilder 2019 Årets drama Den otämjda Nominerad
Årets skådespelare Xiao Zhan Nominerad
Baidu Fudian Awards Topp tio tv-serier Den otämjda Vann
Sina Film & TV Awards Vann [
8:e China Student Television Festival Mest sedda tv-serier Vann
Tencent Video All Star Awards Årets webbdrama Vann
Årets populära skådespelare Xiao Zhan Vann
Wang Yibo Vann
Mest lovande skådespelare Liu Haikuan Vann
Doki New Force Wang Zhuocheng Vann
Tencent Entertainment White Paper Årets tv-skådespelare Xiao Zhan Vann [
Star Celebrity Board: Årets tv-skådespelare Vann []
Weibo prisutdelning Årets heta drama Den otämjda Vann []
Media- och nöjesbranschens reporter Årets innovativa marknadsföring Vann []
Hengdian World Studio Classic Ranking Mest populära drama Vann []
Mest populära karaktären Wei Wuxian (Xiao Zhan) Vann [
WeTV 2020 Awards Bästa Wuxia / Xianxia Drama Den otämjda Vann
WeTV 2022 Awards Årets artist Xiao Zhan Nominerad
Tencent Group Business Breakthrough Award Den otämjda Vann [

BefordranRedigera

Datum Händelse Deltagare Ref.
12 juli 2019 The Untamed Fanmeeting Xiao Zhan , Wang Yibo , Yu Bin, Liu Haikuan, Zhu Zanjin, Wang Haoxuan, Wang Yizhou, Song Jiyang, Li Bowen, Qi Peixin, Zheng Fanxing, Guo Cheng
20 juli 2019 The Untamed Roadshow i Hangzhou Yu Bin, Zheng Fanxing, Song Jiyang
26 juli 2019 Harper’s Bazaar Kina Xiao Zhan, Wang Yibo
The Untamed Roadshow i Xi’an Cao Yuchen, Qi Peixin, Zheng Fanxing [
27 juli 2019 The Untamed Roadshow i Wuhan Yu Bin, Song Jiyang, Wang Haoxuan
28 juli 2019 Dag Dag Upp Xiao Zhan, Wang Yibo [
4 augusti 2019 The Untamed Roadshow i Shanghai Yu Bin, Wang Zhuocheng, Liu Haikuan, Zhu Zanjin, Ji Li, Chen Zhuoxuan, Song Jiyang
10 augusti 2019 Glad läger Xiao Zhan, Wang Yibo, Yu Bin, Wang Zhuocheng
The Untamed Roadshow i Qingdao Liu Haikuan, Zhu Zanjin, Wang Haoxuan, Ji Li, Wang Yizhou, Song Jiyang, Li Bowen, Cao Yuchen, Qi Peixin, Zheng Fanxing, Guo Cheng, He Peng, Chen Zhuoxuan [
26 augusti 2019 Galen magi Yu Bin, Liu Haikuan, Wang Zhuocheng, Xuan Lu , Meng Ziyi
21 september 2019 The Untamed Thailand Fanmeeting Xiao Zhan, Wang Yibo, Yu Bin, Wang Zhuocheng, Liu Haikuan, Cao Yuchen, Song Jiyang, Chen Zhuoxuan [
1–2 november 2019 Konsert med otämjda nationalstil Xiao Zhan, Wang Yibo, Yu Bin, Wang Zhuocheng, Liu Haikuan, Zhu Zanjin, Wang Haoxuan, Ji Li, Wang Yizhou, Song Jiyang, Li Bowen, Cao Yuchen, Qi Peixin, Zheng Fanxing, Guo Cheng, He Peng, Lu Enjie , Wang Yifei, Chen Zhuoxuan, Zhang Jingtong, Xiu Qing, Gao Qiuzi
Lara Veronin , Naomi Wang, Fabien Yang, Yin Lin, Zhou Shen, Zhu Xingjie

Thailand Fanmeeting

Fanmeeting hölls i Bangkok på Impact Arena den 21 september 2019 och besöktes av 9 000 fans. Intäkterna från fanmötet i Thailand donerades till folket i Ubon Ratchathani-provinsen, som hade drabbats av översvämningar.

Konsert med otämjda nationalstil

Konserten hölls från 1 och 2 november 2019 i Nanjing Qing’ao Sports Park med en kapacitet på 20 000 platser. Tan Yizhe fungerade som musikchef för konserten, medan Yuan Jing fungerade som kreativ chef. Biljettpriserna såldes för 627 yuan och 1980 yuan, för att fira den första sändningsdagen respektive den sista inspelningsdagen av The Untamed . 16 sånger sjöngs på konserten, tillsammans med ett segment för interaktioner och spel.  Innan fansen köpte biljetter på Maoyan var fansen tvungna att svara på ett frågeformulär baserat på showen. Tittarna kunde livestreama konserten via Tencent Video, med en avgift på 30 till 50 yuan.

Mobilspel

Ett mobilspel baserat på The Untamed kommer att släppas via NetEase .

De otämjda pojkarnaRedigera

Gruppen med sex medlemmar som heter ”The Untamed Boys” ( kinesiska :陈情少年), även känd som TUBS, som består av Yu Bin, Ji Li, Cao Yuchen, Zheng Fanxing, Song Jiyang & Li Bowen, gjorde sitt framträdande först i The Untamed National Style Concert framför låten ”Fearless”. De dök därefter upp i T Mall 11/11 Shopping Festival och framförde låten ” Fairytale ”; samt med i tidningen Elle Men’s New Youth. [131] De dök upp i varietéen Youths Learning In Progress ( kinesiska :少年听学中), som sändes på Tencent Video med start den 5 december 2019. [132]Den 7 januari 2021 meddelade Zheng Fanxing och Song Jiyang att de lämnade gruppen på grund av fullspäckade scheman och på grund av sina solokarriärer som skådespeleri. [133]

Internationell sändningRedigera

Nätverk Land Anteckningar/Ref.
MediaCorp kanal 8 Singapore Singapore
Asiatiska South Korea Sydkorea [134] [135]
Wow TV Japan Japan [136] [137]
Rakuten TV
U-Nästa
Asia Dramatisk TV
MX-spelare India Indien [138] [139] [140]
Youtube Internationell [141] [142]
Amazon Prime
Viki
Netflix
WeTV
ODC

Spin-off-filmen Två direktströmmande spin-off-filmer, varken med huvudrollsinnehavarna, har släppts, som fungerar som sidohistorier till tv-serien.

The Living Dead (2019)

The Living Dead ( kinesiska :生魂; pinyin : Shenghun ) släpptes den 7 november 2019. Filmen fokuserar på karaktärerna Wen Ning och Lan Sizhui.

Synopsis

Nära Qishan Mountain finns en liten stad som heter Fu Feng, som har smeknamnet ”Staden som aldrig blir mörk”. Denna stad är hem för legenden om ”den tända lampmördaren”. Wen Ning anländer till Fu Feng och inser det onormala i staden. Hela staden är fylld av endast de svaga och sjuka; och är väldigt nedgången. När natten kommer tänder Wen Ning en lampa för att locka till sig spökskuggor. Precis när han ska fånga dem dyker en stråle av blått svärdljus upp och den svarta skuggan försvinner. Wen Ning tittar upp och ser sin brorson, Lan Sizhui. Wen Ning och Lan Sizhui bestämmer sig för att arbeta tillsammans och lösa mysteriet för att fånga den skyldige bakom de mystiska incidenterna.

Kasta

 • Yu Bin som Wen Ning
 • Zheng Fan Xing som Lan Sizhui
 • Wang Yifei som Xiao Qing
 • Gao Han som Xiao Yi
 • He Longlong som Zhou Zishu

Fatal Journey (2019)

Fatal Journey ( kinesiska :乱魄; pinyin : Luanpo ) fokuserar på berättelsen om bröderna Qinghe Nie och Jin Guangyao.

Synopsis

Qinghe Nie-sekten finner sig själv ta itu med problem med sin förfäders grav av svärd. Nie Mingjue tar med sin bror, Nie Huaisang, för att återställa graven till dess ursprungliga tillstånd och säkerställa fred i Nie-sekten.

Genom detta går Huaisang från att vara en lekfull lärjunge och efter att ha förberett sig blir han nästa generations sektledare och Mingjue lär sig, förstår sin bror mer och hjälper honom att växa.

Kasta

Ji Li som Nie Huaisang

 • Wang Yizhou som Nie Mingjue
 • Zhu Zanjin som Jin Guangyao
 • He Xiang (何翔) som Nie Zonghui
 • Rao Guo Feng (饶国锋) som Qinghe Nie-sektslärjunge
 • Xuan Yue Wen (宣粤文) som Nie Mingjue [Young]
 • Xu Wai Luo (徐崴罗) som Nie Huaisang [Young]
 • Zhou Lu (周路) som Cuo Zei